|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
kocham czarny kolor i teraz 31 grudnia bede celebrowac dzien księdza Cytat:
A probowalas jakis mniej konwencjonalnych prób kontaktu? Wyszukać ją, lyb jej rodzine jesli znasz jakies dane, przez jakies social media? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurydziana- to, ze nie wierzysz, ze tz byl inny na początku to Twoja sprawa. Fakty są takie, ze byl. Dokladnie 8 msc naszej znajomosci. Pozniej szlag wszystko trafil, po zmianie mieszkania i okolo 2 -3 msc ciazy, kiedy nasz styl zycia zmienil sie o 180 stopni. Wczesniej nasze relacje byly zgola inne, kwiatki bez okazji, garnął sie do pomocy wszelakiej, gotowalismy sobie wspólnie, każdy wieczor razem, czy to u naszych znajomych, czy na mieście, czy w zaciszu domowym. Ale generalnie caly czas mieliśmy fun, taka to zreszta byla relacja - nie mielismy wzgledem siebie zadnych zobowiazan. Co innego, gdy zaszlam w ciaze, wtedy przestalam oczekiwac od niego jedynie towarzystwa, ale wziecia odpowiedzialnosci za to, co stworzylismy. I na poczatku wydawalo mi sie, ze bedzie ok, był w przez 2 tyg odkad sie dowiedzielismy o ciazy bardziej w tej ciązy ode mnie. Niestety z tendencja spadkowa. I wcale nie wybieralam go jako klona ojca. Zreszta chamstwo mojego ojca wzgledem mojej mamy polegalo na czyms zupelnie innym, jego nigdy nie bylo w domu, zdradzal mame, ale nalezal do osob pracowitych i przedsiebiorczych. Moj tz jest tego calkowitym zaprzeczeniem - leniwy, niezorganizowany, czeka az mu z nieba spadnie. A pytania w stylu po co z nimjestem: chce mu dac szanse jako ojcu, moze to w nim cos zmieni, moze bedzie to bodziec do dzialania. Otworza mlu sie oczy, gdy zobaczy malego siebie, w pelni od nas uzaleznionego. Nie chce teraz podejmiwac radykalnych decyzji, zeby nie zalowac, ze nie sprobowalam. Oczywiscie probaczasu nie potrwa wiecznie, bo naiwniarą nie jestem, wiec jesli moja nadzieja jest złudną, odejdę, ale z przekonaniem, ze dałam szansę, z której nie skorzystał. A i synowi bede mogla spojrzec w oczy i nie koloryzujac powiedziec jak było i dlaczego odeszłam od taty. Rodzice tza faktycznie pojechali po nim jak po gnoju wczoraj. Ojciec bardziej staniwczo, matka probowala zalagodzic sytuacje dowcipkowaniem, moimz zdaniem niepotrzebnie, bo odebrala sprawie powagi tymi zarcikami. Niby byly uszczypliwe, ale rozmawiala z nim jak z gówniarzem, a nie jak z doroslym facetem. Tz milczal, co mnie akurt nie dziwilo.
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wcześniej 9.12 na wizycie też już dr mówiła, że czuje główkę pod palcami. Ale fakt, że biorę 3 razy dziennie luteinę, nospę i magnez może troszkę stopują ciało przed akcją
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastawiać się na tego 06.01 ? do Trzech Króli dołączyłaby Królowa Zofia :P
|
|
|
#2917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2918 |
|
Wtajemniczenie
|
9 latka odebrała poród swojej mamy : http://wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-...aign=onetsg_fb
|
#2919 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Wykorzystam czas, że Dorotka śpi ![]() Dzisiejsza noc zakończona sukcesem Mała zasnęła u siebie i spała u siebie do 4.30 (od 12.30)Już widzę, że mi nie zacytowało wszystkiego ![]() Hosenko, Ajakasia, MalaMigotko - Gratulacje ![]() Pilotko niezły opis porodu. Ja to chyba inna jestem...jak czytam te wszystkie "rytuały" wykonywane w innych szpitalach przed cc to się zastanawiam czy ja na pewno miałam taką samą operację jak wy Po pierwsze nie golono mnie w ogóle do cc (byłam tylko przystrzyżona na tyle na ile widziałam to poprzedniego dnia Cytat:
kto to wie? chyba się trzeba przyzwyczaić do tych humorków dzieciowychCytat:
I dziękuję za rady a propo włosów Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Serio? Tylko nie mów że potem będziesz jeździć z czerwoną wstążką przy wózku![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2920 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
coś mi się wydaje że nie mogą Ci odmówić, może rzeczywiście oryginał idzie do poradni ale chyba powinni Ci wydać odpis ![]() Cytat:
no to szybkiego porodu Kochana kurde, przez to że Wam się terminy zbliżają to ja sie stresuję jeszcze bardziej że młoda sie pospieszy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() brawo kwardzielu a ogólnie jak sie czujesz? nie ciągnie Cię szycie?Cytat:
no teraz rozumiem wiecej... co nie zmienia faktu że jestem w szoku jak bardzo ludzie potrafią się zmienić.. szkoda ze narazie ze szkoda dla Ciebie.. |
|||||||
|
|
|
#2921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Duża wyszła? Czy w wesji mini-kompaktowej?
|
|
#2922 |
|
Gang Iren
|
Ja w to wierzę,bo i u mnie w tż nastąpiła ogromna zmiana,tyle że u nas to prawie po dwóch latach i w sumie dopiero po porodzie zmieniło się bardzo.
|
#2923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
Boooli mnie głowa
![]() Jadę działać do mieszkania. W prawdzie firan nie popiorę.. ale chociaż wszystkie ubranka małej poukładam.. Tylko czekam na koleżankę, która się spóźnia jak ja nie znoszę spóźnialskich............(Oprócz córci, tutaj to słodkie czekanie )Gdyby cos się działo, a jednak wizazu włączyć nie będę umiała, to jakoś dam znać ![]()
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
Z życia facetów, mających dzieci.
Ostatnio kolega nam opowiadal, ze żalił sie swojemu kumplowi, że po pracy tylko wchodzi do domu i jeszcze butow nie zdąży zdjąć a juz musi z synem jeździc po podlodze samochodzikami. A jego kumpel mówi: "Ty nie narzekaj na samochody... Ja po pracy muszę dla córki przebrać się za ksieżniczkę, ubrać korone i siedzeć udając, że piję na niby herbatkę z plstikowego kubeczka..."
|
#2926 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyluzować ukłądajac ciuszki ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#2927 |
|
Rozeznanie
|
Nie było mnie 1 dzień a tu tyle sie działo! Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamus
jak sie Was czyta to serce rośnie i mijają wątpliwości chciałabym tez bardzo poczuć ta wielka miłość do maluszka ![]() Mezaga, trzymam kciuki za Twoje maleństwa. Trzymaj sie! Ja wczoraj byłam na ktg, wyszło w normie i nic sie nie dzieje. Leci 38 tydzien, główka jest juz podobno bardzo nisko. Za tydzien kolejne ktg. Wg mojej ginki mozemy sie 16 stycznia nie spotkać na wizycie, bo moge juz byc po porodzie Mam do Was pytanie, w moim szpitalu na wizycie kwalifikacyjnej poproszono o powtórzenie badania na hbs przed porodem. Zapomniałam tylko dopytac czy maja to byc przeciwciala czy antygen. Mija ginka z kolei nie dała mi skierowania bo moze tylko raz zlecić w ciagu ciąży. Teraz sama juz nie wiem jakie badanie wykupić w labie :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2928 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spodobał mi się taki komplet: http://allegro.pl/ewa-bluza-body-pol...792262235.html
|
|
#2929 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie wiem że to bardzo dziwne, dziewczyna jest naprawdę w porządku żadnych zastrzeżeń do niej nigdy nie miałam. Ostatni kontakt tak jak pisałam 25 grudnia gdy wysyłała mi życzenia świąteczne smsem, 30 grudnia już nie odp na smsa ale myślałam ze spędza czas z rodziną więc nie wydzwaniałam, dopiero od wczoraj wydzwaniam regularnie i nic... szukałam jej na fb i na nk znalazłam napisałam wiadomość, na innym portalu widziałam że ostatnie jej logowanie było 28 grudnia. Nawet na skypie jej szukałam i tez wyslałam wiadomość to samo jeśli chodzi o jej maila. Znalazłam w jej znajomych kuzynkę i najprawdopodobniej jej ciotkę i napisałam wiadomość o co chodzi przedstawiając się i prosząc o jakąkolwiek informacje i nadal cisza. Naprawdę dziwi mnie to, jestem zdenerwowana nie na żarty bo po pierwsze jak nie odezwie się do poniedziałku to ja tracę klientów a po drugie martwię sie też o nią. Mam nadzieję że nie jest w jakimś szpitalu że się jej nic nie stało. Znam tylko jej chłopaka ale nie mam pojęcia jak ma na nazwisko nie mam do niego numeru telefonu. Przez to cały dzień się stresuję
|
|
#2932 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mój mąż chyba nie byłby zdolny do tego,ale Wiki to wolała bawić się klockami,autami itd.
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
sweet_vintage prawie na pewno antygen - chcą sprawdzić czy w trakcie ciąży nie złapalas zoltaczki.
|
#2935 |
|
Rozeznanie
|
torba taka podręczna jak do samolotu standardowe wymiary większość rzeczy zabrana "na wszelki wypadek" bo wszyscy zapewniają mnie że szpital dostarcza wszystkie kosmetyki i ciuszki i dla mnie i dla dziecka, ale przezorny zawsze ubezpieczony! jakoś nie umiem zaufać zapewnieniom
|
#2936 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak na powaznie, to chocby nie wiem co, nie usiade na kiblu, ktorego nie znam no chyba, ze wyloze go papierem, ale tez nie zawsze.Cytat:
no wydaje mi sie, ze przed znieczuleniem, to jednak powinni nas porzadnie zbadac, bo nigdy nic nie wiadomo... ![]() Cytat:
|
|
#2937 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
no, witam się wreszcie z komputera (jak na złość akurat zadnych zdjęć:p)
po badaniu średni nastrój- dzieciak jeszcze nie wychodzi (szyjka "zaczyna się skracać" to wszystko co wiem ) zresztą wynik posiewu też za 10 dni, więc jak się coś zacznie wcześniej, to nawet nie wiem czy mam na dodatek jak globulki to też zero szans na wypędzanie małego metodą przyjemną...dostałam też wskazanie, żeby od końca 38 tc pójść na ktg, ale to do szpitala , bo tam nie mają, i zupełnie nie wiem, jak to ogarnąć- to się na IP idzie? na dodatek w badaniu krwi powychodziły kiepsko parametry związane z płytkami krwi i będę musiała je powtórzyć, ale to za 2-3 tygodnie, czyli w terminie porodu Amberella, a spieszy mi się, bo ten 24 to jest termin z miesiączki a z wszystkich (poza 20tc) usg dzieciak jest starszy (co by się zgadzało z moimi obserwacjami cyklu, bo owulację miałam trochę wcześniej) i bardziej wierzę w 17.01, a na dodatek ta ciąża mi już nieźle daje w kość. szczególnie że już wczoraj mój syn ważył 3300 a ja nie chcę rodzic giganta (bo ile teraz dzieciak przybiera w końcówce? mi się kojarzy że jakieś 150-250 g dziennie, może tak być? czy to tygodniowo?). Cytat:
Cytat:
a co do brzuszka Alka, to biedactwo, może trzeba pomasować? ![]() tak naprawdę, to Twój lekarz trochę poszkapił, bo wiedząc że będzie zamknięte powinien wydać dyspozycję, albo zlecić badanie wcześniej zresztą na swojego też jestem zła, bo być może będę w podobnej sytuacji, jeśli dzieciak wyjdzie wcześniej... Cytat:
Cytat:
a powiedz mi, wkład do przewijaka miałas w komplecie, czy oddzielnie kupiłaś? cały czas nie mogę się przekonać do tego ikeowskiego, wydaje mi się za lichy (to znaczy podstawka może być, ale to miękkie nie za bardzo) i ciągle nie wiem, co robić kącik wygląda uroczo ![]() no i z tych trzech mi się najbardziej podoba Ignaś wlaśnie- mam jednego małego kolegę i bardzo fajnie się do niego tak zwracać,a Ignacy jak coś zbroi ![]() Cytat:
podobno nawet do 3 dni po urodzeniu się rozkręca laktacja, więc chyba jeszcze trochę czasu jestCytat:
![]() a co do ktg to nie mozna spróbować w szpitalu po 16? czy trzeba być wcześniej? bo może już tak na koniec to nie będzie dużo ludzi a sprzęt chyba powinni mieć sprawny całą dobę? Cytat:
za to koleżanka poleciła mi koszulkę do karmienia i nad nią się zastanawiam, zamiast kolejnych staników (na które mnie nie stać). niby od innej koleżanki dostałam dwa do karmienia w innych rozmiarach, ale średnio jestem przekonana do niedopasowanego... a w koszulce to można i chodzić normalnie ![]() moja już od wczoraj dopakowana (tylko ze zwyklej torebki przerzucić dokumenty itp) i nawet trafiła na korytarz (bo do wczoraj była w sypialni mamy, w której wcześniej spaliśmy), ale odkąd wróciłam od lekarza tylko mnie dołuje. chyba zaparkuję z powrotem w środku Cytat:
martwi mnie tylko, że jak sama zauważyłaś zmienił się, kiedy zaczęłaś od niego oczekiwać czegoś więcej, ale znów z drugiej strony od Ciebie też się teraz będzie oczekiwało dużo więcej, więc myślę, że masz sporą szansę na uratowanie tego związku- podziwiam, że tak twardo stąpasz po ziemi. a nawet jak się nie uda (a też mi się to podoba, że bierzesz to realnie pod uwagę- to też świadczy o realnym spojrzeniu na życie) to dasz sobie radę a dziecko Ci nic nie będzie mogło zarzucić- masz moje pełne wsparcie!
|
|
#2938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dopytam jeszcze w przychodni dla pewności.Od dwóch, trzech dni męczą mnie po prostu koszmarne zgagi w nocy. Blee to jest jedna z moich okropniejszych dolegliwości ciążowych. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
PawMaja moze spróbuj innej metody, czyli idź przytul się do niego, ty zrób kolacyjke i może zacznij temat, ze się też boisz jak to będzie, ze tęsknią za nim. Nawet niech się napoje piwka do kolacji, może rozwiążemy się język
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

. No i efekt osiągnięty
.
. Byłaś strasznie rozżalona i mówiłaś w kółko "a tak chciałam, by moje dziecko lubiło czerń". Bez kitu, nie wiem do końca, o co chodziło
kocham czarny kolor 

okazało się, że nie chciało mu się jej przywieźć bo chciał wcześniej skończyć 31.12 i napisał w raporcie, że odmówiłam przyjęcia
28.02.2011:ksiadz :