|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Wczoraj padłam ok. 20 TŻ zajmował się malym do 4 rano, przynosił mi go tylko do karmienia. Obudzilam się z Marcelem dziś przed 9. Masakrycznie potrzebowalam snu. |
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
marieee! doping wciąż trwa ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Aż się łezka w oku kręci ze wzruszenia <beksa ze mnie>![]() Cyce się przyzwyczają, spokojnie. A leci Ci już z nich? p.s. Cukru już mierzyć nie musisz prawda? Czekoladę można jeść - przynieśli na deser w szpitalu? hehe
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A bole jak na okres mialam przed porodem, jak mi sie rozwarcie robilo, ale one nie byly delikatne, tylko mocniejsze, niz mialam przed miesiaczka. |
|
|
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od kilku dni codziennie po coś sięgam (dosyć postu...)
To pralinkę sobię sięgnę.. M&M`s jem po kilka sztuk dziennie - po tym cukier o dziwo nie rośnie, to chyba przez orzeszka ![]() to cukierka z MilkyWay`a orzechowego... Po troszeczku po dziabince...
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
Maruda ściskam mocno kciuki za Krzysia i wierzę, że będzie dobrze.
Pilotka Twoje zmagania z KP są godne podziwu. Będzie dobrze. Perfuzja myślę, że Twoja frustracja po części wynika ze zmęczenia i burzy hormonalnej. Jak bym jeszcze troszkę odczekała, mając nadzieję, że wszystko się ureguluje. Ja chyba będę musiała się odizolować od internetu, bo im więcej czytam tym bardziej się boję. Nagle mój świat ograniczył się do jednej myśli, żeby już urodzić zdrowe dziecko
|
|
|
|
#3157 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jesteś bardzo dzielna! I super rady,może przydadzą się komuś Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Nie zacytowało mi. Perfuzja najgorszy jest ten pierwszy miesiąc. Później już coraz lepiej. Dziecko będzie jadło coraz bardziej regularnie,przerwy będą dłuższe między karmieniami,laktacja bardziej się ustabilizuje.
|
|
#3158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zauważyłam, że też sporo jem karmiąc Marcelka, myślę że nawet więcej niż w ciąży ![]() magnusia: nie Kochanie, nie wyśpisz się już przez dłuuuugi czas . Ja mam pobudki co 2-3 h tak moje dziecię raczy jadać posiłki
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zadomowienie
|
marieee czekamy na wieści
![]() Cytat:
A ja wspaniałomyślnie przestałam słodzić kawę, herbatę aby sobie móc ze spokojem zjeść coś słodkiego. I choć zamienił stryjek to psychicznie mnie to uspokoiło
|
|
|
#3160 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bo to prawidłowo właśnie! W ciąży (z tym,że nie od poczatku) dziecko potrzebuje ok 300 kcal,a na produkcję mleka 500 kcal-i tyle więcej powinno się jeść. Ja tam myślę,że mój Eryk z 1000 kcal ze mnie dziennie wyciągał
|
|
#3161 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:marieee: Maria 24l, TP- 1.01.14 Zuzanna Cicici: Patrycja,TP- 02.01.14 Olcia_1983: Ola 30l, TP- 2.01.14 Zuzanna PawMaj13: Maja 25l, TP- 5.01.14 chłopczyk san_g:Sandra 26l,TP- 5.01.14 chłopczyk sadlaczycaBasia 26l, TP- 6.01.14 chłopczyk Może Cicici już urodziła? Dawno nic nie pisała. Super, że wszystko w porządku Cytat:
.No to kciuki za wartką akcję ![]() ![]() Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Musimy wierzyć, że nasze dzieciaczki będą zdrowe i śliczne .perfuzja, współczuję; to musi być strasznie frustrujące. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2014-01-04 o 11:38 |
|||||
|
|
|
#3162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz jest takim żarłokiem, że co chwilę mógłby na cycku wisieć. A ja ciągle głodna chodzę i pić mi się chce. Już ponad 4 kg waży i ubranka na 50 cm są małe, a niektórych nawet nie użyłam. Dobrze, że je dostałam a nie kupowałam nowych, wiec teraz zwróce z czystym sumieniem uprane i uprasowane ![]() Ambrella: dziękuję nawet nie wiesz jakie to miłe, czytać takie rzeczy po porodzie
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-04 o 11:40 |
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Widze ze kolejka porodowa sie ustawila U mnie dzisiaj leniwy dzien.... Mam ochote cis porobic ale sama nie wiem co porAdki zrobione, pranie i prasowanie tez, obiad gotowy ... Zostaje mi chyba tylko lezec i pachniec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
piorę pościel małego- to już ostatnie pranie dla dziecia
no i dziś pakuję torbę do szpitalaperfuzja-- dla małego trzeba zabierać jakieś kosmetyki typu chusteczki, kremy do pupy, sól do oczek, gaziki, patyczki, waciki czy w szpitalu dają? Co kąpania płyny też mają czy swój zabierać?
|
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
gosia czytalam o masowaniu, dzieki
zobaczymy.
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
mąż wyjął walizkę dla mnie- wygląda na to, że kota również zabieram do szpitala
|
|
#3167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3168 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Wyspałam się jak bąk ![]() Okazało się że musimy się przeprowadzić - w skrócie rzeczy landlady nad zdenerwowała, miało być inaczej, jest inaczej, no i stwierdziliśmy że teraz albo nigdy. Więc zanim mały wylezie muszę nam znaleźć inną chatynkę na odludziu W sumie nie martwię się, bo źle na tym nie wyszliśmy, ale bardzo nie lubię się pakować. Idę na zakupy, wyprzedaże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście że trwa ![]() marieee! Cytat:
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
Wchodzę rano (ahaha
), myslalam że jakieś niusy są, a tu żadne malenstwo się nie chciało pokazać ![]() Chętnie bym weszła w kolejkę, ale grzecznie poczekam do następnej soboty - ja chcę urodzić 11, więc muszę zacząć przekonywać córkę, bo został tydzien. W ogóle dziś wchodzimy w 38tc - tak to szybko minęło, że aż jestem w szoku. Po teście myslalam o tych długich miesiącach a tu bach i już finisz. Wczoraj przeglądaliśmy zdjęcia sprzed roku z sylwestra i wcześniejsze jakieś - jak się zobaczyłam, to się rozpłakałam kazałam mezowi podrukować i powiesić na lodówce dla lepszej motywacji. Maruda cały czas jesteśmy z Wami i trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło. I Wy i Krzyś jesteście silni, więc wierzę, że ta siła Wam pomoże w tym trudnym czasie. Trzymajcie się ![]() A karmić piersią zamierzam i mam nadzieję, że się nie zniechęce, bo u mnie o to bardzo latwo
|
#3170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to chyba awykonalne bedzie :p
|
|
#3172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3173 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Dobrze ,że wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to idź po schodach teraz pobiegaj , a jak bardzo chcesz mozesz przyjść do mnie okna umyć ![]() Też możesz mi okna umyć , może szybciej dzieć wyjdzie Cytat:
Pilotka- przeczytałam twoje zmagania z laktacją i cię podziwiam, serio. jesteś bardzo wytrwała i mogłabyś dawać spokojnie rady innym . ![]() Witam się sobotnio. Ja też jak senira będę dzisiaj leżeć i pachnieć, przynajmniej do wieczora, bo trzeba iść zrobić z TŻ szybkie zakupy. TŻ w pracy do 20, a ja się obijam. Dzisiejsza nocka średnio udana, w ogóle ciężko mi się oddychało za to młody chciał przenieść się z brzucha na kręgosłup chyba bo tak się wiercił, ale wiecie co , będzie mi strasznie brakowało tych bulbotów w brzuchu, mimo wszystko, nawet jak boli.
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
cholera- chciałam wyparzyć laktator, który dostałam od koleżanki i okazało się że jest połamany.
Muszę więc kupić no i teraz problem znowu czy kupować od razu jakiś droższy czy na poczatek takiś tańszy ręczny... cholerka---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do głaskania musiałabym brać kocice od teściowej - one cały czas na kolanach, że się zgonić nie da takie przytulaśne
|
|
#3176 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
No tak Roane u mnie też energia kosmiczna nie ta i z planów wyspania się d..a ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gdy czytałam że ok 4mies. dziecko powinno przesypiać ciągiem 8h lub cała noc to aż mi się nóż w kieszeni otwierał a tak jak z budzikiem co 3h jedzonko ![]() mówisz masz tak jak u Migotki ![]() Cytat:
Cytat:
już niedługo i Tobie będzie wolno ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() odn. diety mamy karmiącej.. ja byłam i nie przez to ze się umartwiać chciałam czy podnosić swoją wartość ale musiałam być bo młody złapał taką alergię że wymiottował jak kot, odwadniał się co chwilę i lądowaliśmy na szpitalu w rodzinie brak przypadków jakiejkolwiek alergii a u syna masakra byłam na bezmlecznej co wg mnie jest tragedią bo jak dziecko ma uczulenie na migdały czy pomarańcze to wypadają mi tylko te migdały czy pomarańcze a mleko jest praktycznie wszędzie.. nie mówię nawet o jogurtach budyniu czy czekoladzie.. wszędzie
|
|||||
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może masz i rację.... w szpitalu jakby co to mi dadzą przecież jakiś. Tak czy inaczej potrzebny będzie bo zamierzam się udajać i wychodzić z domu zostawiając małża z młodym więc siłą rzeczy catering trzeba zapewnić na ten czas
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3179 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Moja babcia, z ktora mieszklismy odmowila opieki nade mna i bratem. Moja mama musiala zrezygnowac z pracy, bo nie mial nas kto przyprowadzic ze szkoly ani odgrzac obiadu. Jakies 15 lat pozniej babcia z zamilowaniem opiekowala sie dziecmi sasiadow...Wychodzila z nimi na spacery, zanosila obiady, piekla ciasta Cytat:
Magnusia ja tak mam od jakiegos czasu, szczegolnie jak obudze sie w nocy. To taki delikatny bol w podbrzuszu jak na okres i bol w dolnej czesci plecow. Pilotka- dziekuje za laktacyjny opis ![]() Tutaj nagonki na kp nie ma. Raczej spotkalam sie z czyms odwrotnym. Ja sprobuje karmic moim mlekiem, ale jak pisalam z butelki. Jezeli nie uda mi sie rozkrecic laktacji ( ja do cierpliwych nie naleze) to przejdziemy na mm. Nie ma chyba nic gorszego niz placzacy maluch i sflustrowana matka. Nie sadze, ze odbiore mojemu dziecku cos waznego przez to, ze nie dostanie mojego cyca...Wazna jest bliskosc, ale ja mozna zapewnic w inny sposob. |
||
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, dzięki ![]() jeszcze tylko Cię pomęczę o płyn do kąpieli dziecia- jaki mają w szpitalu?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

.
.

czy ja się w końcu wyśpię?
czekamy na wieści

to psychicznie mnie to uspokoiło 

porAdki zrobione, pranie i prasowanie tez, obiad gotowy ... Zostaje mi chyba tylko lezec i pachniec
Idę na zakupy, wyprzedaże

za to młody chciał przenieść się z brzucha na kręgosłup chyba bo tak się wiercił, ale wiecie co , będzie mi strasznie brakowało tych bulbotów w brzuchu, mimo wszystko, nawet jak boli.