Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 11:05   #3151
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość

za urlop TŻ. Doczekałaś się .
I mam do Ciebie pytanie, bo pisałaś, że nosisz już swój rozmiar ciuchów 34. Dużo przytyłaś w ciąży? Ile straciłaś po porodzie. Jeśli już pisałaś to sorki, ale jestem nieogarnięta .
Zwykle moja waga wynosiła 56 kg, przed ciążą przytyło mi się do 60 kg i tak w ciąży dobiłam te 10 kg do 70 kg. Po porodzie od razu wszystko ze mnie spadło. Teraz znów jest ok. 60 kg, ale planuję te 4 kg jeszcze zrzucić, jak mi się szwy rozpuszczą.

Wczoraj padłam ok. 20 TŻ zajmował się malym do 4 rano, przynosił mi go tylko do karmienia. Obudzilam się z Marcelem dziś przed 9. Masakrycznie potrzebowalam snu.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:06   #3152
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Marieee gdzie jestesss???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
teraz siedzę na dole w szpitalu. Byłam badana, i czekam na usg. Panie jeździły z dzieciaczkami, pewnie Borys był wśród nich

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:10   #3153
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
marieee, marieee, marieee :brzyda l:
o właśnie!

marieee! marieee! marieee!

doping wciąż trwa

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
U mnie wolne miejsce na salo!! Rodz dzis to jeszcze sie zalapiesz :p ja.mam ciezko z chodzeniem. Jednak szwy bola jak cholera. Maly sie dossal wiec bola i cycki i to jak!! Jak sie przyssie to jakby mi ktos w cycki igly wbijal. Ale ten jego spokoj i sciskanie raczek lub moich dloni w trakcie ahhhh.... no bajka zaciskam zeby i karmimy przytawiamy
.
O jejjj Aż się łezka w oku kręci ze wzruszenia <beksa ze mnie>

Cyce się przyzwyczają, spokojnie.
A leci Ci już z nich?

p.s. Cukru już mierzyć nie musisz prawda? Czekoladę można jeść - przynieśli na deser w szpitalu? hehe
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:14   #3154
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Witam z rana

Co 2 h budziło mnie siku, bolały biodra, zakwasy na brzuchu i cholera wie co jeszcze czy ja się w końcu wyśpię?
na dodatek młody wczoraj tak dawał, że myślałam że wyjdzie bokiem- serio- na prawym boku pływała mi taka gula wybrzuszona bardzo nienaturalnie co oczywiście nieziemsko bolało
Muszę do 12/01 wytrzymac bo tak mi położna wyliczyła - będzie ciężko...

czekamy na wieści

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

aha- zapomniałam dodać, że mnie plecy jak na okres pobojewają i podbrzusze też ale tak delikatnie. Mamuśki z dzieciami już po tej stronie- miałyście tak a jak tak to na ile przed porodem?
Eeee co do wyspania, to Cie pociesze, ze teraz do juz niepredko

A bole jak na okres mialam przed porodem, jak mi sie rozwarcie robilo, ale one nie byly delikatne, tylko mocniejsze, niz mialam przed miesiaczka.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:14   #3155
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Chce mi się słodkiego
Ja od kilku dni codziennie po coś sięgam (dosyć postu...)
To pralinkę sobię sięgnę..
M&M`s jem po kilka sztuk dziennie - po tym cukier o dziwo nie rośnie, to chyba przez orzeszka
to cukierka z MilkyWay`a orzechowego...

Po troszeczku po dziabince...
Stary 2014-01-04, 11:15   #3156
forester
Zadomowienie

Maruda ściskam mocno kciuki za Krzysia i wierzę, że będzie dobrze.

Pilotka Twoje zmagania z KP są godne podziwu. Będzie dobrze.

Perfuzja myślę, że Twoja frustracja po części wynika ze zmęczenia i burzy hormonalnej. Jak bym jeszcze troszkę odczekała, mając nadzieję, że wszystko się ureguluje.

Ja chyba będę musiała się odizolować od internetu, bo im więcej czytam tym bardziej się boję. Nagle mój świat ograniczył się do jednej myśli, żeby już urodzić zdrowe dziecko
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:18   #3157
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

To napiszę trochę o moim przypadku i początku moich przygód z karmieniem.

Jesteś bardzo dzielna! I super rady,może przydadzą się komuś

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
caly czas w jednym mu sie ropa gromadzi, nie jest tego duzo, otwiera oczko normalnie, ale ta wydzielina jest
W przyszlym tyg idziemy do lekarza, to zobaczymy co powie.
A próbowałaś może masować kanalik? Wcześniej o tym pisałam,ale nie wiem czy przeczytałaś.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Zwykle moja waga wynosiła 56 kg, przed ciążą przytyło mi się do 60 kg i tak w ciąży dobiłam te 10 kg do 70 kg. Po porodzie od razu wszystko ze mnie spadło. Teraz znów jest ok. 60 kg, ale planuję te 4 kg jeszcze zrzucić, jak mi się szwy rozpuszczą.
.
To oczywiście od ciebie zależy,ale moja rada jest taka,żebyś podarowała sobie na razie zrzucanie kilogramów. Jesteś szczupła,te kilogramy i tak pewnie spadną skoro karmisz. Ja podczas karmienia jadłam naprawdę dużo. Ciągle coś miałam pod ręką do przeżuwania,a mały ssaczek tak ze mnie wyciągał,że waga leciała,chociaż tego nie chciałam. Przy karmieniu dobrze mieć ciut zapasu kg na produkcję mleka.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Nie zacytowało mi.
Perfuzja najgorszy jest ten pierwszy miesiąc.
Później już coraz lepiej. Dziecko będzie jadło coraz bardziej regularnie,przerwy będą dłuższe między karmieniami,laktacja bardziej się ustabilizuje.
Stary 2014-01-04, 11:19   #3158
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To oczywiście od ciebie zależy,ale moja rada jest taka,żebyś podarowała sobie na razie zrzucanie kilogramów. Jesteś szczupła,te kilogramy i tak pewnie spadną skoro karmisz. Ja podczas karmienia jadłam naprawdę dużo. Ciągle coś miałam pod ręką do przeżuwania,a mały ssaczek tak ze mnie wyciągał,że waga leciała,chociaż tego nie chciałam. Przy karmieniu dobrze mieć ciut zapasu kg na produkcję mleka.
Gosia, dziękuję za te słowa ... jak to cudownie "usłyszeć", że nie muszę zrzucać kg. TŻ też tak gada, ale jak Ci kobieta to napisze, to aż się lżej na sercu robi

Ja zauważyłam, że też sporo jem karmiąc Marcelka, myślę że nawet więcej niż w ciąży

magnusia: nie Kochanie, nie wyśpisz się już przez dłuuuugi czas . Ja mam pobudki co 2-3 h tak moje dziecię raczy jadać posiłki
Stary 2014-01-04, 11:27   #3159
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

marieee czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Tak właśnie. Kiedy teoretycznie powinien być najedzony to mąż czasem bierze go do drugiego pokoju i nosi, buja, spiewa, cokolwiek. I nic. Dossany do piersi uspokaja się momentalnie. Smoczek wypluwa dalej niż widzi.

Dzisiejsza noc była koszmarna. Śmieszy mnie jak czytam, ze dziecko ma jesc 8 razy na dobę. Mój od północy jadł 6 razy. Mleka ma na pewno wystarczająco, bo aż się nim krztusi. A pyzy na policzkach rosną mu z dnia na dzień.
Dokładnie tak samo miałam ze starszakiem. Darł się dopóki nie dostał. Z dnia na dzień przybywał na wadze. A ja miałam dość. W nocy miałam spokojniej natomiast w dzień non stop wisiałby na cycku. I nie tylko wisiał ale ciągnął.Może dlatego właśnie te 33 kg co z nim przytyłam tak szybko spadło. Byłam wściekła, zła, zmęczona. Nie pamiętam przez jaki okres, wiem, że w lipcu dawałam mu chrupki kukurydziane i troszkę wtedy mnie zostawił.
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja od kilku dni codziennie po coś sięgam (dosyć postu...)
A ja wspaniałomyślnie przestałam słodzić kawę, herbatę aby sobie móc ze spokojem zjeść coś słodkiego. I choć zamienił stryjek to psychicznie mnie to uspokoiło
Stary 2014-01-04, 11:33   #3160
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ja zauważyłam, że też sporo jem karmiąc Marcelka, myślę że nawet więcej niż w ciąży

Bo to prawidłowo właśnie!
W ciąży (z tym,że nie od poczatku) dziecko potrzebuje ok 300 kcal,a na produkcję mleka 500 kcal-i tyle więcej powinno się jeść. Ja tam myślę,że mój Eryk z 1000 kcal ze mnie dziennie wyciągał
Stary 2014-01-04, 11:35   #3161
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
No dobra dziewczyny, piekny dzien przed nami toooooo....... KTORA DZISIAJ RODZI???
Lista na dziś :
marieee: Maria 24l, TP- 1.01.14 Zuzanna
Cicici: Patrycja,TP- 02.01.14
Olcia_1983: Ola 30l, TP- 2.01.14 Zuzanna
PawMaj13: Maja 25l, TP- 5.01.14 chłopczyk
san_g:Sandra 26l,TP- 5.01.14 chłopczyk
sadlaczycaBasia 26l, TP- 6.01.14 chłopczyk

Może Cicici już urodziła? Dawno nic nie pisała.

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
my po usg...
Super, że wszystko w porządku .

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Jestem w szpitalu po ktg. I czekam już godzinę, na decyzję czy mnie zostawić dziś, czy nie.
Zostawić i rodzić .

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Le la -ja chcę dziś rodzić!
No to kciuki za wartką akcję
Cytat:
U mnie wolne miejsce na salo!! Rodz dzis to jeszcze sie zalapiesz :p ja.mam ciezko z chodzeniem. Jednak szwy bola jak cholera. Maly sie dossal wiec bola i cycki i to jak!! Jak sie przyssie to jakby mi ktos w cycki igly wbijal. Ale ten jego spokoj i sciskanie raczek lub moich dloni w trakcie ahhhh.... no bajka zaciskam zeby i karmimy przytawiamy
Współczuję bólu, ale pięknie o KP piszesz .

Cytat:
Ale super! I popieram Gosię, że nie ma co zrzucać dalszych kg. Na klubowym zdjęciu wyglądasz naprawdę świetnie.

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Ja chyba będę musiała się odizolować od internetu, bo im więcej czytam tym bardziej się boję. Nagle mój świat ograniczył się do jednej myśli, żeby już urodzić zdrowe dziecko
Też wciąż o tym myślę i nie czytam żadnych życiowych historii w necie. I bez tego jestem momentami okropnie zestrachana.
Musimy wierzyć, że nasze dzieciaczki będą zdrowe i śliczne .

perfuzja, współczuję; to musi być strasznie frustrujące.

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2014-01-04 o 11:38
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:37   #3162
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo to prawidłowo właśnie!
W ciąży (z tym,że nie od poczatku) dziecko potrzebuje ok 300 kcal,a na produkcję mleka 500 kcal-i tyle więcej powinno się jeść. Ja tam myślę,że mój Eryk z 1000 kcal ze mnie dziennie wyciągał
Gosia pamiętasz jak pisałam, że Marcel mało je i się nie najada?
Teraz jest takim żarłokiem, że co chwilę mógłby na cycku wisieć. A ja ciągle głodna chodzę i pić mi się chce.

Już ponad 4 kg waży i ubranka na 50 cm są małe, a niektórych nawet nie użyłam. Dobrze, że je dostałam a nie kupowałam nowych, wiec teraz zwróce z czystym sumieniem uprane i uprasowane

Ambrella: dziękuję nawet nie wiesz jakie to miłe, czytać takie rzeczy po porodzie

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2014-01-04 o 11:40
Stary 2014-01-04, 11:46   #3163
senira666
Zakorzenienie

Dzien dobry
Widze ze kolejka porodowa sie ustawila trzymam za wszystkie kciuki
U mnie dzisiaj leniwy dzien.... Mam ochote cis porobic ale sama nie wiem co porAdki zrobione, pranie i prasowanie tez, obiad gotowy ... Zostaje mi chyba tylko lezec i pachniec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-04, 11:55   #3164
magnusia
Zakorzenienie

piorę pościel małego- to już ostatnie pranie dla dziecia no i dziś pakuję torbę do szpitala

perfuzja-- dla małego trzeba zabierać jakieś kosmetyki typu chusteczki, kremy do pupy, sól do oczek, gaziki, patyczki, waciki czy w szpitalu dają? Co kąpania płyny też mają czy swój zabierać?
Stary 2014-01-04, 11:56   #3165
Le La
Zadomowienie

gosia czytalam o masowaniu, dzieki , masuje mu przy karmieniu, ale nie wiem czyvto cos pomaga zobaczymy.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:57   #3166
magnusia
Zakorzenienie

mąż wyjął walizkę dla mnie- wygląda na to, że kota również zabieram do szpitala
Stary 2014-01-04, 12:00   #3167
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Lista na dziś :
marieee: Maria 24l, TP- 1.01.14 Zuzanna
Cicici: Patrycja,TP- 02.01.14
Olcia_1983: Ola 30l, TP- 2.01.14 Zuzanna
PawMaj13: Maja 25l, TP- 5.01.14 chłopczyk
san_g:Sandra 26l,TP- 5.01.14 chłopczyk
sadlaczycaBasia 26l, TP- 6.01.14 chłopczyk

Może Cicici już urodziła? Dawno nic nie pisała.
DOPING!

Stary 2014-01-04, 12:00   #3168
Roane
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
Wyspałam się jak bąk
Okazało się że musimy się przeprowadzić - w skrócie rzeczy landlady nad zdenerwowała, miało być inaczej, jest inaczej, no i stwierdziliśmy że teraz albo nigdy. Więc zanim mały wylezie muszę nam znaleźć inną chatynkę na odludziu W sumie nie martwię się, bo źle na tym nie wyszliśmy, ale bardzo nie lubię się pakować.
Idę na zakupy, wyprzedaże

Cytat:
(...)
perfuzja jak Cie frustruje kp, to moze jednak pomysl o przejsciu na mm. Ja wychodze z zalozenia, ze szczesliwa mama, to szczesliwe dziecko, wiec moze nie ma sensu tak na sile
Rozkręcanie laktacji na dobre może trwać nawet 6 tygodni. Myślę że skoro jest wola karmienia, to warto nie rezygnować za szybko. Może jak się rozkręci to przestanie frustrować

Cytat:
cały czas o Was myślę i trzymam mocno kciuki, żeby wszystko szło ku lepszemu

my po usg, mała waży prawie 2500g, więc idzie swoim rytmem, jest ciut młodsza niżby OM wskazywało, więc dzisiaj termin na 14.02 przeskoczył, ale i tak nie wierzę, że tyle będę jeszcze w ciąży chodzić.
(...)
Walentynki, ładnie

Cytat:
Eh, oczy mi się pocą jak czytam takie rzeczy

Cytat:
o właśnie!

doping wciąż trwa
(...)
Oczywiście że trwa

Cytat:
Gosia, dziękuję za te słowa ... jak to cudownie "usłyszeć", że nie muszę zrzucać kg. TŻ też tak gada, ale jak Ci kobieta to napisze, to aż się lżej na sercu robi
(...)
To Ty ostatnio pisałaś, że wciskasz się w jeansy rozmiar 34, no nie? Skoro Ty musisz schudnąć, to co mamy powiedzieć my
Stary 2014-01-04, 12:01   #3169
patrycjja
Zadomowienie

Wchodzę rano (ahaha), myslalam że jakieś niusy są, a tu żadne malenstwo się nie chciało pokazać
Chętnie bym weszła w kolejkę, ale grzecznie poczekam do następnej soboty - ja chcę urodzić 11, więc muszę zacząć przekonywać córkę, bo został tydzien.
W ogóle dziś wchodzimy w 38tc - tak to szybko minęło, że aż jestem w szoku. Po teście myslalam o tych długich miesiącach a tu bach i już finisz.
Wczoraj przeglądaliśmy zdjęcia sprzed roku z sylwestra i wcześniejsze jakieś - jak się zobaczyłam, to się rozpłakałam kazałam mezowi podrukować i powiesić na lodówce dla lepszej motywacji.

Maruda cały czas jesteśmy z Wami i trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło. I Wy i Krzyś jesteście silni, więc wierzę, że ta siła Wam pomoże w tym trudnym czasie. Trzymajcie się

A karmić piersią zamierzam i mam nadzieję, że się nie zniechęce, bo u mnie o to bardzo latwo
Stary 2014-01-04, 12:02   #3170
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
hahahaha
Stary 2014-01-04, 12:05   #3171
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Ja w ogóle zastanawiałam się nad dobroczynnym wpływem kota na moje samopoczucie w trakcie porodu ale to chyba awykonalne bedzie :p
Stary 2014-01-04, 12:11   #3172
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Ja w ogóle zastanawiałam się nad dobroczynnym wpływem kota na moje samopoczucie w trakcie porodu ale to chyba awykonalne bedzie :p
Przekonaj kota żeby udawał martwego, a położnym wciskaj że to tylko maskotka na uspokojenie
Stary 2014-01-04, 12:15   #3173
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
my po usg, mała waży prawie 2500g, więc idzie swoim rytmem, jest ciut młodsza niżby OM wskazywało, więc dzisiaj termin na 14.02 przeskoczył, ale i tak nie wierzę, że tyle będę jeszcze w ciąży chodzić.
To mała wcale nie taka mała już . Dobrze ,że wszystko ok

Cytat:
Jestem w szpitalu po ktg. I czekam już godzinę, na decyzję czy mnie zostawić dziś, czy nie.
To ja tez podopinguję Marie Marie Marie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Le la -ja chcę dziś rodzić! Znowu paskudna nocka - obudziłam się przed 4, wstałam przed 6,pobujałam się po chałupie do po 8 i padłam. Niedawno wstałam po raz drugi.
to idź po schodach teraz pobiegaj , a jak bardzo chcesz mozesz przyjść do mnie okna umyć

Cytat:
Ja bym chciała rodzić dziś
Też możesz mi okna umyć , może szybciej dzieć wyjdzie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Forester u mnie tak samo. Myślę tylko ,żeby mały był zdrowy wszystko inne mi obojętne. A pomysleć ,że na początku załamałam się ,że będzie chłopiec a nie dziewczynka , a teraz to kocham tego szkraba jak nic innego i czekam.

Pilotka- przeczytałam twoje zmagania z laktacją i cię podziwiam, serio. jesteś bardzo wytrwała i mogłabyś dawać spokojnie rady innym .

Witam się sobotnio. Ja też jak senira będę dzisiaj leżeć i pachnieć, przynajmniej do wieczora, bo trzeba iść zrobić z TŻ szybkie zakupy.
TŻ w pracy do 20, a ja się obijam. Dzisiejsza nocka średnio udana, w ogóle ciężko mi się oddychało za to młody chciał przenieść się z brzucha na kręgosłup chyba bo tak się wiercił, ale wiecie co , będzie mi strasznie brakowało tych bulbotów w brzuchu, mimo wszystko, nawet jak boli.
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 12:16   #3174
magnusia
Zakorzenienie

cholera- chciałam wyparzyć laktator, który dostałam od koleżanki i okazało się że jest połamany.
Muszę więc kupić no i teraz problem znowu czy kupować od razu jakiś droższy czy na poczatek takiś tańszy ręczny... cholerka

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Przekonaj kota żeby udawał martwego, a położnym wciskaj że to tylko maskotka na uspokojenie
Stary 2014-01-04, 12:17   #3175
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ale to właśnie taki ruchliwy koteł miałby najlepszy wpływ - może i dziwna jestem, ale lubię patrzeć na swojego kota, szczególnie jak szaleje, bo mnie to odstresowuje
Do głaskania musiałabym brać kocice od teściowej - one cały czas na kolanach, że się zgonić nie da takie przytulaśne
Stary 2014-01-04, 12:26   #3176
J0zefina
Raczkowanie

Dzień dobry

No tak Roane u mnie też energia kosmiczna nie ta i z planów wyspania się d..a

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja robię za przykładną kurę domową
(..)
Jeeej aż nie wierzę w swoją dobroć
he he, szkoda ze nie można uszczknąć Twojej dobroci bo taaak mi isę nie chce gotowac dziś

Cytat:
doping trwa marieee marieee marieee marieee

Cytat:
(..)
Śmieszy mnie jak czytam, ze dziecko ma jesc 8 razy na dobę.
gdy czytałam że ok 4mies. dziecko powinno przesypiać ciągiem 8h lub cała noc to aż mi się nóż w kieszeni otwierał ja przy synu przez 1,5roku ciągiem przespałam najdłużej 4h a tak jak z budzikiem co 3h jedzonko

Cytat:
Ja bym chciała rodzić dziś
mówisz masz tak jak u Migotki

Cytat:
o tak szwy to najgorsze co pamietam, ani wstać ani usiąść.. bądź kwarda

Cytat:
p.s. Cukru już mierzyć nie musisz prawda? Czekoladę można jeść - przynieśli na deser w szpitalu? hehe
głodny jak zawsze o czekoladzie już niedługo i Tobie będzie wolno

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
cholera- chciałam wyparzyć laktator, który dostałam od koleżanki i okazało się że jest połamany.
Muszę więc kupić no i teraz problem znowu czy kupować od razu jakiś droższy czy na poczatek takiś tańszy ręczny... cholerka[COLOR="Silver"]
a chciałaś go do szpitala? ja bym zaczekała i dokupiła gdy będzie potrzeba, bo jeśli będzi to zainwestujesz w droższy jeśli nie to wystarczy prosta dojarka

odn. diety mamy karmiącej.. ja byłam i nie przez to ze się umartwiać chciałam czy podnosić swoją wartość ale musiałam być bo młody złapał taką alergię że wymiottował jak kot, odwadniał się co chwilę i lądowaliśmy na szpitalu w rodzinie brak przypadków jakiejkolwiek alergii a u syna masakra byłam na bezmlecznej co wg mnie jest tragedią bo jak dziecko ma uczulenie na migdały czy pomarańcze to wypadają mi tylko te migdały czy pomarańcze a mleko jest praktycznie wszędzie.. nie mówię nawet o jogurtach budyniu czy czekoladzie.. wszędzie herbatniki, niektóre pieczywo, nawet do wędlin czasem dają wiec żywiłam się dłuuuugi czas warzywkami i owocami i mięskiem tylko z domu. A za kostkę czekolady mogłam zamordować
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 12:33   #3177
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
a chciałaś go do szpitala? ja bym zaczekała i dokupiła gdy będzie potrzeba, bo jeśli będzi to zainwestujesz w droższy jeśli nie to wystarczy prosta dojarka

no może masz i rację.... w szpitalu jakby co to mi dadzą przecież jakiś.
Tak czy inaczej potrzebny będzie bo zamierzam się udajać i wychodzić z domu zostawiając małża z młodym więc siłą rzeczy catering trzeba zapewnić na ten czas
Stary 2014-01-04, 12:35   #3178
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
piorę pościel małego- to już ostatnie pranie dla dziecia no i dziś pakuję torbę do szpitala

perfuzja-- dla małego trzeba zabierać jakieś kosmetyki typu chusteczki, kremy do pupy, sól do oczek, gaziki, patyczki, waciki czy w szpitalu dają? Co kąpania płyny też mają czy swój zabierać?
Wszystko masz w pokoju w dowolnych ilościach. Może oprócz patyczkow, tego nie uzywalismy. Potrzebujesz tylko pampersow.
Stary 2014-01-04, 12:35   #3179
guapissima
Raczkowanie

Dzien dobry

Cytat:
No tak było. Pierwszy raz Wiki została z babcią jak miała jakieś 4 lata. I moja mama powiedziała,żebym jedzenie przyniosła i rozpiskę co jej dawać. Fakt ona była niejadek,ale jadała normalne rzeczy chleb z serem,szynką,jogurty,owoc e wszystkie lubiła. Więc babcia dostawała np; kanapkę z serem,zupę pomidorową w słoiku,jakiś jogurt,jabłko itd.

Moja babcia, z ktora mieszklismy odmowila opieki nade mna i bratem. Moja mama musiala zrezygnowac z pracy, bo nie mial nas kto przyprowadzic ze szkoly ani odgrzac obiadu. Jakies 15 lat pozniej babcia z zamilowaniem opiekowala sie dziecmi sasiadow...Wychodzila z nimi na spacery, zanosila obiady, piekla ciasta

Cytat:
Witam z rana

Co 2 h budziło mnie siku, bolały biodra, zakwasy na brzuchu i cholera wie co jeszcze czy ja się w końcu wyśpię?
na dodatek młody wczoraj tak dawał, że myślałam że wyjdzie bokiem- serio- na prawym boku pływała mi taka gula wybrzuszona bardzo nienaturalnie co oczywiście nieziemsko bolało
Muszę do 12/01 wytrzymac bo tak mi położna wyliczyła - będzie ciężko...

czekamy na wieści

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------
aha- zapomniałam dodać, że mnie plecy jak na okres pobojewają i podbrzusze też ale tak delikatnie. Mamuśki z dzieciami już po tej stronie- miałyście tak a jak tak to na ile przed porodem?

Magnusia ja tak mam od jakiegos czasu, szczegolnie jak obudze sie w nocy. To taki delikatny bol w podbrzuszu jak na okres i bol w dolnej czesci plecow.

Pilotka- dziekuje za laktacyjny opis

Tutaj nagonki na kp nie ma. Raczej spotkalam sie z czyms odwrotnym. Ja sprobuje karmic moim mlekiem, ale jak pisalam z butelki. Jezeli nie uda mi sie rozkrecic laktacji ( ja do cierpliwych nie naleze) to przejdziemy na mm. Nie ma chyba nic gorszego niz placzacy maluch i sflustrowana matka. Nie sadze, ze odbiore mojemu dziecku cos waznego przez to, ze nie dostanie mojego cyca...Wazna jest bliskosc, ale ja mozna zapewnic w inny sposob.
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 12:37   #3180
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko masz w pokoju w dowolnych ilościach. Może oprócz patyczkow, tego nie uzywalismy. Potrzebujesz tylko pampersow.

super, dzięki
jeszcze tylko Cię pomęczę o płyn do kąpieli dziecia- jaki mają w szpitalu?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości