|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVIII
Cytat:
A, bo spotkanie szykujecie! ![]() Cytat:
.Ale nastałam się w kolejkach w sklepie, myślałam że z głodu padnę .Poza tym chciałabym ogłosić, że mimo iż nie było mnie prawie tydzień, nadal jestem drugą top spamerką .
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja swojej studniówki nie wspominam miło, czy nie miło. Owszem wybawiłam się (rzadko chodzę na imprezy tego typu), ale jedzenie było podłe (mamy teorie, że odgrzewane po weselu), jakieś wymyślne, zamiast dać po polsku troszkę kotletów, jakąś rybę, może zupę i słone przekąski to mieliśmy jakieś wymyślunki, po których mój facet zachorował. no i gdzieś po połowie imprezy większość towarzystwa się upiła (także nauczyciele), trzeźwe zniknęło i co niektóre panny zaczęły odstawiać podpite szopki. (dlatego nie chodzę na takie imprezy)
|
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Podejrzewam, że mnie się zrobiły cuda z cyklem po piciu pokrzywy i skrzypu (dokładnie - przesunięcie o 2 tygodnie za wcześnie), też pierwszy raz, więc przestałam pić.
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję! ![]() A ja zaraz za Tobą, a też wydaje mi się że nie mogę się w rozmowę wbić i mało piszę
Edytowane przez miranda122 Czas edycji: 2014-01-04 o 13:33 |
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymczasem... mam ochotę na makaron na obiad, ale z czym? Tuńczyk mi się jak na razie przejadł, myślę nad szpinakiem albo pomidorami... Coś takiego prostego bym chciała.
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proste, banalne, ale jakie pyszne. Zgłodniałam
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mówcie mi dzisiaj o jedzeniu, przez ten okres, cały czas dzisiaj jem :/
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie to normalne, ale skoro u Ciebie wystąpiło pierwszy raz to trzeba śmigać do gina.
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Noo Ty musisz jeść dla dwojga
![]() Poczekam jeszcze i zobaczę czy to faktycznie okres.
|
#3312 |
|
Rozeznanie
|
Nieczesanie dzień 1.
![]() Z falami jest trochę do przodu (jeszcze wczoraj były proste druty, suchelce jakby mnie prąd popieścił). Nie było ugniatania ani stylizacji. Chciałam sprawdzić na co je stać po samym nierozczesaniu. Za miesiąc zrobię porównanie. Mam nadzieję, że będzie lepiej ![]() 1 zdjęcie z fleszem, reszta bez. DSC04866.jpgDSC04868.jpgDSC04871.jpg |
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widząc takie efekty... Chyba spróbuję dziś stylizować na żel kupny. Właśnie. Dziewczęta me ukochane, bom ciemna jak pod latarnią: jak się odgniata włosy z żelu I jeszcze jedno: jak go nakładać? ![]() Rodzice jadą dziś na imieniny, biorą starszego za kierowcę. Będzie SPA A w kwestii rodziców: szoruję kibel. Wchodzi Mamusia, bo coś tam. Po chwili zaczyna się śmiać. No to pytam, z czego śmieje. Borze zielony, ale masz wielką i grubą dupę! No cóż
|
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Co ta Twoja mama? ![]() Jadę zaraz do Rossa, módlcie się za mnie, grzesznika . A propos, jakiś tani podkład, kolor bardzo jasny, żeby był na okres przejściowy zanim ojciec mi odeśle mojego Pharmacerisa?
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Ahafiya CP kupisz w aptece za jakieś 8zł - 50 szt, CP je się 3razy na dzień po dwie tabletki bądź dwa razy po trzy, jak kto woli, ale może na początek zacznij 2x2
Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2014-01-04 o 14:45 |
|
|
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
I kusi mnie ten kolor Aż mnie kusi jakieś farbowanie, tylko z drugiej strony mi szkoda, jak juz prawie mam swoje naturalne. Cytat:
wtedy zawsze wychodzi mi dokładny pomiar i wiem ile urosły ![]() A co do włosów z bloga to nie dość, że kolor to jeszcze długość A nie nie nie taka odważna to ja nie jestem![]() Nawet tak nie mów kobieto ale że serio tak może być ![]() Cytat:
|
|
#3320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3322 | |
|
Rozeznanie
|
Na pewno urosną! Dziękuję
Cytat:
Na moją długość włosów używam około 1 łyżki żelu (jeśli to Bielenda). Rozcieram porcje między dłońmi i z głową w dół ugniatam wilgotne włosy. Potem wgniatam trochę w wierzchnie warstwy. W czasie schnięcia robią się sucharki, które po wyschnięciu włosów odgniatam otwartą dłonią - z głową w dół dociskam do skalpu aż włosy będą miękkie. ![]() Dziękuję dziewczyny Póki co moje włosy to nieogarnięty busz. Muszę wrócić do sytlizacji i przypomnieć im, co to porządna fala ![]() Uśmiechnięteoczy, Meeedzik Wam też dziękuję Edytowane przez dilula Czas edycji: 2014-01-04 o 15:00 |
|
|
|
|
#3323 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mówię, że babcia ma mnie całować po dłoniach, że umyłam naczynia czy poszłam na zakupy bo doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że ona przez całe życie robiła to samo i teraz kiedy jest już starsza potrzebuje pomocy młodszych i jeśli tylko poprosi mnie o wykonanie czegoś, nie sprzeciwiam się i zawsze to wykonuję, tak, jak prosiła. Ale tutaj chodziło mi o to, że babcia powtarza mi od jakiegoś czasu, że nie robię nic, tylko siedzę przed laptopem, a właśnie wtedy wymieniłam te czynności, które wykonuję w domu gdy babci nie ma. Nie ma jej w domu i nie widzi tego co robię, a gdy przychodzi z pracy wierci mi dziurę w brzuchu, że jestem uzależniona od laptopa i nie robię nic co mogłoby jej pomóc w utrzymaniu domu, a tak naprawdę to większość czasu to ja sprzątam w mieszkaniu i pomagam babci gdy jest taka potrzeba. Nie przegląda mi historii, ale skoro się pyta jednego dnia z kim piszę, a odpowiem jej, że na forum czy z koleżanką to odpowiada, że na forum to pewnie jakieś zboczeńce siedzą, że nie wiadomo o czym z nimi tyle piszę i nie wiadomo jak długo. A jeszcze gorsza awantura pojawia się jeśli odpowiem jej, że piszę z kolegą to mówi " Znów kolejny? Przecież niedawno był inny ". Inną sprawą jest to, że miałam tylko jednego chłopaka w swoim życiu i już od 2 miesięcy z nim nie piszę, a co do kolegów to wydawało mi się, że mogę ich mieć tylu ile chcę bo przecież kolega to nic złego. Dla babci pojęcie kolega to tak samo jakbym jej powiedziała, że piszę z moim chłopakiem. Nie potrafi tego odróżnić i później powstają niepotrzebne kłótnie. Inną sprawą jest to, że z dziadkiem nie potrafię w ogóle rozmawiać gdyż on już kilkakrotnie wyrzucał mnie z domu, kazał mi wypier***ać, iść pod most, wyzywał mnie od głupich, tępych, niepotrzebnych. Usłyszałam także, że od urodzenia nikt mnie nie lubił, że teraz ma tylko 2 wnucząt, a ja się nie liczę, że jestem kur*ą i, że wychodzę szlajać się po mieście gdy tak naprawdę jadę do przyjaciółki aby móc z nią porozmawiać gdy jest mi ciężko. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Też chyba wrócę do stylizacji, bo przez czesanie tylko je niszczę..
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie nie drogi jest 2 dyszki, a wystarczy go odrobina, żeby ładnie pokryć buźkę ![]() Ja to bez podkładu jak bez ręki się czuję jeszcze z Lirene mam, lubię i polecam
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde .
|
|
#3329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam żadnych niedoskonałości itp. ale w zimnie jestem strasznie blada i chcę tylko ten efekt zniwelować, jak się zrobi lato to zaraz podkład idzie w kąt żeby buźka nabrała kolorów od słoneczka i w zimnie znowu będę się raczyć podkładem i tak w kółko :P ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba lepsze rozwiązanie..
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

nie mam zdjec fryzury, bo ledwo co zdazylam na te studniowke. Jak bylo? Hmm... chyba czegos wiecej oczekiwalam od studniowki...
.
.

I jeszcze jedno: jak go nakładać?