|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do wózka to może Camarello Carrera? Ja bym go kupowała, ale zakochałam się w innym i była okazja kupić używany. Cytat:
Druga mając jednego syna nie wiadomo z kim (pijaczka, ćpunka etc.) puszczała się dalej i znów zaszła. Nie mogła się z tym pogodzić, więc piła w ciąży i dziecko urodziło się jako alkoholik ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystko mam w minimalnej ilości, włącznie z kosmetykami. A co do opieki nad dzieckiem, to nawet się nie zorientujesz jak szybko wejdziesz w rytm. Ja mając 13 lat, siostra 14 zostawałyśmy na kilka miesięcy z siostrzeńcem, bo siorka 11 lat starsza wyjechała z mężem a zarobek i tak dawałyśmy radę (ofc pomoc mamy była) To był czas i na mleko i sprzątanie, naukę i dyskoteki. Moja mam też wtedy pracowała, więc nocki były nasze . Cytat:
Ja mimo, że przytyłam 11 kg/34 t.c to mam rozstępy i na brzuchu i piersiach. Ale mój mąż też mnie pociesza, że przecież mnie kocha i on sam też ma kilka rozstępów. Co do zrzucania wagi wspiera mnie w moim postanowieniu , że po 6 tygodniach połogu ostro do pracy się bierzemy i zaczynam ćwiczyć, tak jak przed zajściem. Znowu jestem chora.W święta skończyłam antybiotyk ospamox na zatoki, a teraz mam anginę i gorączkę ![]() Cieszcie się dziewczyny kopniakami, bo potem już dzieciątko ma mało miejsca i już tylko smyra i pływa w brzuchu. Trzeba je męczyć by się mocniej poruszało.
![]() |
#2642 | |||
Zadomowienie
|
Po pierwsze zawsze możesz pisać tutaj, jeśli czymś się martwisz - mi to pomaga, nawet jesli pomóc nikt w zasadzie nie może
![]() Po drugie, ja uważam jak dziewczyny. Wnioskuję z Twoich postów i tego, co piszesz o swoim życiu, że jesteś twardą i zaradną osobą. Pewnie będzie trudno na poczatku, ale nauczycie się razem żyć i pójdzie Wam we 2 idealnie ![]() ![]() Dzięki wielkie Ela za odpowiedź i za linka - w zasadzie udowodniłaś wszystkie nasze wątpliwości ![]() ![]() Edzia400Dzięki, Edzia, Tobie i pozostałym dziewczynom, że opisałyście swoje przygody z karmieniem ![]() Cytat:
![]() ![]() Brawo za tygodnie! I super mata - ja też poluję na taką jedną z TL. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Byliśmy w tesco i kupiłam sobie torbę do szpitala ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilę bo dzisiaj się tz cieszyłam
![]() no i tylko trochę nadrobiłam bo się już rozkręciłyście z tym pisaniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() grissini witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę oglądać film i zjeść chrupki ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Raczkowanie
|
Zjadłam właśnie kolacje i do tego całą paczke takich malutkich ryżowych okrągłych chlebków z sonko z biedry o smaku zielonej cebulki...chyba zaraz....urodze
![]() ![]() Ale musiałam ![]() ![]() Ogólnie padam dziś na twarz. Byłam u mamy na obiedzie, bo TŻ wyjechał na weekend, a dla samej siebie nie chce mi się obiadu robić. Spacerem do mamy mam z 40minut w jedną stronę. Nie jade autobusem, wole sie przejść. Byłoby szybciej, ale na światłach się czasem stoi i stoi. Jutro też pewnie pojde do niej, bo co bede cały dzień sama siedziec. Ile razy można przeglądać zakupione ciuszki dla małego ![]() ![]() ![]() ![]() A jak u Was jest ze szpitalem? Czytałyście jakieś opinie przed wyborem czy jak? Kontaktowałyście się telefonicznie czy byłyście osobiście, że wiecie cotrzeba wziąć w sensie co szpital wymagaa co ewentualnie daje?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W między czasie zmieniliśmy target poszukiwań i teraz rozważamy http://www.ceneo.pl/16011849 Taki mikser czy tam blender "kielichowy" do robienia papek, zupek, koktajli i smoothie warzywnych. Mamy mały budżet, ale ten wygląda nieźle. A ten blender wielofunkcjyjny o którym piszesz, to robot kuchenny czy co? Bo jeśli tak, to stronę temu chyba Bebe wklejała linka i mówiła, że jest zadowolona. Ja to zawsze właśnie poszukiwania zaczynam od przejrzenia opinii na ceneo ![]() Cytat:
![]() I chyba dziewczyny często wiedzą własnie z SR, co trzeba brać albo od znajomych albo na stronach też często jest informacja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zalezy czy mialas regularne miesiaczki i czy mniej wiecej wiesz kiedy mialas owulacje. Ja mialam ksiazkowo w 14 dniu wiec u mnie termin z USG rozni sie o 1-3 dni wiec wygodniej mi sie liczy po OM. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Rozeznanie
|
My dziś byliśmy z TZ w Lidlu i kupilam w koncu pare warzywek. Nieszczęsne pomidory, cukinie, papryke i rukole. TZ mi kazal brac i nie patrzec na ceny.
Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 |
Raczkowanie
|
mmhym
Ty mi poleciłaś wózek navington cadet, własnie ogładam podczytuje o nim i jest bardzo fajny ![]() Tylko, że najtańsza używka 3w1 znalazłam po 800zł, troche sie przeraziłam... Orientujesz się czy może coś tego typu jest tańsze, czy wózki tej klasy to już jest taka półka cenowa? |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chodziło mi o to, że w tej sałacie lodowej jest tyle chemii, że ciężarne kobiety nie mogą pracować nawet przy jej pakowaniu. Chodziło mi o pracę zawodową ![]() Tak słyszałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam pytanie co do wagi. To normalne, żeby na tym etapie ciąży (obecnie 33 tc) w ciągu dwóch tygodni nic nie przytyłam, a nawet schudłam 0,2 kg?? Bo się trochę martwię, a może powinnam się cieszyć ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam 76, 119 i 91 I lekarz powiedział tylko, żeby powinny być bardziej równe, ale że mam nieco problemy z tarczyca to ujdzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja przygotowuję zawsze świecę, kropidło z wodą święconą, krzyż, Pismo Święte, nie daję białego obrusu, bo nawet nie mam ![]() ![]() Cytat:
![]() Po porodzie kiedy dzidziuś będzie leżał na naszej klacie (powinno to trwać 2 godziny) należy podjąć pierwszą próbę przystawienia, ważne by dziecko wypiło choć kilka kropelek siary, jest ona bardzo cenna, bo zawiera mnóstwo przeciwciał, a dziecku do najedzenia wystarczy wtedy naprawdę niewiele mleka ( teraz już nie pamiętam jak położna mówiła 1 łyżeczka albo 1 łyżka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zadomowienie
|
grissini Witaj
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Raczkowanie
|
ja od 26 do 29 tygodnia przytyłam tylko 800g z czego mały 500g, teraz mam wizyte w 32 tygodniu ciekawe ile przytyłam bo w domu waga się nam popsuła i nie mogę kontrolować
![]()
#2654 | ||
Zadomowienie
|
super imie! bardzo mi się podoba.
kuzn ma synka Filipa, zdrabnia Fifi ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-01-05 o 21:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Moderator
|
Cytat:
A teraz chodze na SR i tam wszystko mowia co trzeba wziac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Raczkowanie
|
Koziemleko na Twoim miejscu bym sie cieszyła z tej wagi
![]() U mnie 28tc i +9kg. W poprzedniej ciazy +9 miałam w 32tc jak rodzilam. Hmm myślałam ze wolniej teraz będę tyła a tu d.upa ![]() Mam głęboką nadzieje ze Marco od Marioli swietnie sobie radzi i jest silnym wczesniakiem. A silny jest na bank po swojej mamusi! Mariola trzymamy dalej mocno kciuki za Was!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Rozeznanie
|
w ogóle to.. czy trzeba szpital zawiadomić, że się zamierza w nim rodzić? czy po prostu się znaleźć u nich w godzinie "zero"?
wiem, głupie pytanie, ale najprawdopodobniej będę rodzić w mieście 40km od domu i w sumie jestem tak zielona w temacie, jak konserwowy groszek ze szpiakiem
#2658 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Idziesz i mowisz "dzien dobry - rodze" i juz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
TeQiba no wlasnie mialam nieregularne miesiączki :/ ale dziękuję
![]() Koziemleko oj to by wychodzilo ze juz 30tc ![]() Dzięki za odp. W sprawie mojej kupki :p Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() yyyy to Ja miałam czarne doświadczenia? ![]() Cytat:
![]() ![]() Racja podczytałam tą stronę od styczniówek ![]() ![]() Widzę dyskusja na temat KP i goszczenia księdza ![]() ![]() Co do karmienia to na pewno jak będzie możliwość będę starała się karmić ![]() ![]() Co do księdza parę razy już mówiłam, że jestem wierząca nie praktykująca w sensie wierzę w Boga, ale nie w instytucję kościoła, a już w ogóle nie znoszę księży. Staram się jednak bywać czasem na mszach bardziej dla samej siebie ot taką mam czasem potrzebę. Dziewczyny jak u Was z nawilżeniem mieszkania? Ja przyznam, że mam mega sucho więc upatrzyłam sobie nawilżacz powietrza i po wypłacie go kupię ![]() Podobno taki sprzęt jest niezbędny przy takich maluszkach (oczywiście jeśli ktoś ma taką suszę w mieszkaniu jak Ja ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Na nawilzaniu sie niestety nie znam - nawet nie wiem czy u mnie jest sucho czy nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też tak myślałam, ale w grudniu mnie zapisała na styczeń, wiec się ucieszyłam, bo lepiej wydać stówę na miesiąc niż 2 tyg ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2664 |
Raczkowanie
|
Kate nawilzacz szczerze polecam! Kupiliśmy jak juz Ola była na świecie pare miesięcy. Niezawodne przy katarze i przeziebieniach - od razu lepiej przesypiala noce! W ogóle lepiej sypia odkąd mamy nawilzacz. Polecam kupic trochę większy, zeby przynajmniej na te 8-10h wody w nim starczyło.
Są jakieś bajeranckie ultradzwiekowe, oczyszczające powietrze i takie tam, ale mega drogie. My mamy zwykły, firmy tech-med tylko że duży jest bardzo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |||||||
Wtajemniczenie
|
nadrobilam choc przyznam, ze byle jak
![]() elunka ![]() grissini witaj ![]() Salate lodowa jadlam, jem i bede jadla ![]() Walke owieczki z misiem wygrywa u mnie owieczka ![]() Filip bardzo ladne imie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze Twoj tz mial taka fajna droge jak my Wyjechalismy o 4 nad ranem a o 14 bylismy juz w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sliczna ta mata Gdzies mi wsiaklo reszte cytatow ![]() trudno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzi mi właśnie o połączenie blednera ręcznego z kielichowym i malakserem - coś tego rodzaju https://www.google.pl/search?q=blend...w=1366&bih=616 Cytat:
Pierniczki były prezentowane ileś stron temu ![]() My właśnie zrobiliśmy szarlotkę z bezą i padam po prostu. Mimo że moja rola ograniczyła się do oddzielenia białka od żółtek, zrobienia bezy i mówienia co po kolei trzeba robić to czuję się jakbym co najmniej 3daniowy obiad zrobiła. A no i chyba mój syndrom wicia gniazda też się rozpoczął, bo wstawiłam pierwszą pralkę ubrań juniora - na 60 stopni. trzymajcie kciuki żebym nie wyjęła zamiast rozmiaru 62 jakiegoś 50 ![]() Swoją drogą doznałam szoku że TYYYLE tego zgromadziłam - by się uzbierały chyba ze 3 wielkie wory ![]()
![]() |
#2667 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 |
Rozeznanie
|
A wiecie co, jeżeli chodzi o szpital to u nas trzeba sie wcześniej zapisać (w 30 -34 tc). Więc pojechalam z tz w piątek na pewniaka a pani w recepcji pyta czy jesteśmy umówieni na dziś na wizytę. Kopara mi opadła bo ja myślałam że wystarczy "sie zapisać" i tyle. Więc nic nie załatwiłam tylko umówiliśmy się na 31 stycznia na wizytę. Przy czym dodała że gdyby coś się działo niepokojącego to mogę w każdej chwili przyjść.
Tak to u nas wygląda ze szpitalem. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Karuzelę wybrałam TL Wyspa Marzeń ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-01-05 o 20:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.