|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() umyj mocniejszym szamponem, daj im protein i powinny odżyć ![]() myślę, że w Anglii spokojnie można dostać półprodukty, ale pewnie online zresztą i w Polsce nie mam dostępu stacjonarnie Cytat:
Marta w żadnym miejscu nie nawiązała do Twojej osoby, napisała tylko dlaczego jest w stanie poświęcić więcej czasu na pielęgnację i jak to oddziałuje na jej samopoczucie, że wczesniej narzekała i nie była zadowolona z włosów, a teraz jest nigdzie nie przyrównała się do innej osoby, a tym bardziej do Ciebie jeszcze nie tak dawno sama sporo się udzielałaś na wątku, a teraz krytykujesz innych w nieładny sposób, można podyskutować, ale róbmy to na poziomie, a nie tak... nie musimy się rozumieć, ale możemy żyć i dać żyć innym tak jak chcą ![]() ja też wracam do podstaw, ale chyba weszło mi to już w krew (mycie kubeczkowo, odsączanie w koszulkę i takie tam ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
![]() szkoda ![]() wrzucam co mi wyszło, włosy trochę już wymiędolone przez Sylwestrowego ![]() nie jest źle jak na pierwszy raz po takim czasie, ale ta długość nie służy falowaniu, przy skalpie przyklap ![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-01-06 o 23:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
maliniarka - bardzo ładne włoski, mamy podobną długość i potwierdzam że trudniej o fale, przy skalpie mam przyliz
![]() mnie bardzo podoba się ta całą zabawa z pielęgnacją - wreszcie usłyszałam pierwsze komplementy od koleżanek w szkole ( a komplement od kobiety bardziej cieszy niż od faceta) - i to zdziwienie "to Ty nie masz prostych włosów?" hehe - no cóż mnie też to zaskoczyło. zrobiłam dziś maseczkę z miodu i glutka lnianego z odrobiną olejku rycynowego - włosy mam puszyste, sypkie ale bez puchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE="niusia";44465769]A najzabawniejsze jest to że nawet nie czytałam Twojego posta i nie myślałam o Tobie pisząc to wszystko. Sama wyciągnij wnioski, ktoś tu ma paranoję i czuje się pępkiem świata, sorki (Twoje włoski są pępkiem świata)?
Teraz to infantylne kobiece wywyższanie się w stylu "ja mam ładne włosy i jestem lepsza od Ciebie, ja założyłam szpileczki i jestem lepsza od Ciebie" ![]() ![]() Dbać o siebie trzeba z głowa a nie dostawać na swoim punkcie paranoi, bo kończy się to tym co przedstawiłaś w swoim poście. I ta wrogość w połączeniu z tekstami "jestem zadbana bo tak chce!" jesteś moją idolką ![]() Napisz jeszcze że dbasz o siebie i jesteś z tego dumna ![]() Że też Ci się chce tyle jadu wypluwać, na wypowiedz nie dotyczącą Ciebie ![]() Dziewczęta My się nie zrozumiemy, Nigdy! I jestem z tego dumna! ![]() Zalosne.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ładne są, a kolor jaki ładny ![]() Cytat:
Eee tam kombinowanie, każdy próbuje różnych sposobów na to żeby przedłużyć trwałość loczków, uniknąć puszku itp. Jednym pasuje nałożenie jednej odżywki d/s krem do loczków jakiś żel i starczy, a inne muszą nakładać odżywkę d/s, b/s, krem do loków, żel, jakieś mgiełki itd. co komu pasuje. ![]() Mnie się zazwyczaj za wiele nie chce robić więc nakładam odżywkę b/s, d/s, trochę żelu, kapka olejku i jedwabiu na końcówki, czekam aż same wyschną i przez 3 dni nic nie robię z nimi, spię z włosami do góry, na szczęście nie robi mi sie puch, ale po 3 dniach bardzo splątane są a jeszcze jak później zwiąże bo nie chce mi się klejny dzień myć to już w ogóle. A niektóre woląubrać czepek, żeby uniknąć plątania włosów, puchu. Co komu pasuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo ładnie wyglądają Twoje włosy, uwielbiam czerwone albo rude odcienie ;D Jeszcze są długie *,* Długo zapuszczałaś? Wizazanka5000 Gliss kur w piskadłach mogę polecić, uważam że składy mają przyjemne i bardzo łatwo włosy się po nich rozczesują. Dodatkowo są najróżniejsze rodzaje więc można dopasować, moją ulubioną jest wersja z jedwabiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Btw piękna buzia i włoski mimo przyklapu ![]() Wrzucam swoją obiecaną twist crown braid. Oczywiście o ile coś dojrzycie na tej wspaniałej jakościowo focie. Poza tym wiadomo, że przy jakichkolwiek włosach grubszych i gęstszych niż moje efekt będzie bardziej łał ![]()
Przed chorym perfekcjonizmem chroni mnie zdrowa doza lenistwa ![]() Edytowane przez Aziddee Czas edycji: 2014-01-07 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Silikony lotne, silikony zmywalne delikatnym szamponem, proteiny hydrozlizowanej pszenicy, hydrolizowana keratyna x2 (jeszcze w jakieś innej wersji, nie znam się super dobrze), pantenol i zapachy + jakieś "odżywkowe" sprawy, które widuję w większości odżywek, może jakieś antystatyki, konserwanty. ![]() A, to jest skład tej czarnej odżywki w okrągłej buteleczce. W każdym razie to są prawie same silikony i proteiny, ale myślę, że warto zainwestować, czasem się takie cudo przydaje. Pamiętam, że kiedyś mi niejednokrotnie ratowała ta odżywka włosy, jak wyglądały źle. Chyba że miały absolutnie dość protein, to niestety się nie sprawdzała wtedy. Ale jeszcze nie miałam pojęcia "dlaczego". ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Raczkowanie
|
HALO CZEŚC I CZOŁEM
![]() uff. udało m się wczoraj pofarbować włosy, tym razem nie wiem czemu indygo nei przykrylo uprzednio nahennowanych włosów tak dobrze jak ostatnio, najwyżej powtórze procedurę za tydzień. wiec przesusz i siano chwilowo na łbie. i straszna jazdę mam, że mi wypadają nadmiernie (wątku o wypadaniu nawet ni czytam, bo mi sie pogłębi paranoja). Więc w ramach noworocznych postanowień - wcierki regularne, może dokupię jeszcze Sesę, bo mi dobrze w skalp robiła. Zastanawiam sie tez nad repeta drożdzowej agafii (ładnie mi łagodziła podrażnienia skalpu) i przy okazji moze Tonik przeciwko wypadaniu - ma go ktoraś?
#4783 |
Zadomowienie
|
Ojej, ale dużo napisałyście, ja muszę iść zmywać maskę, po nie wyrobię przed pracą. Zobaczę, czy mogę używać mąkę ziemniaczaną za każdym razem. Jeżeli tak, to będę przeszczęśliwa, bo wszystkie produkty będę mogła używać bez patrzenia, czy ma keratynę, a może propolis, a może coś tam....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pamiętam, wracaj. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze w towarzystwie garniera AiK. Ale chyba ponownie jej nie kupie, bo w końcu łatwiej dolac keratyny w płynie Czy to oznacza ze już do nas nie wrócisz? ![]() W razie czego przypomnę Ci tego posta! Dokładnie! Widać niektórzy sie nigdy niczego nie nauczą... nosz ileż można? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4785 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Krótko jestem na tym wątku, ale zdążyłam już jakis czas temu zauważyć, że jesteś jedyną osobą tutaj, która czepia się o zupełnie dziwne, niepotrzebne sprawy. Jak Ci nie pasuje wątek, to nie czytaj. A jak już czytasz, to po co zatruwasz atmosferę? Ja mam czas, więc dużo kombinuję z włosami, żeby znaleźć produkty, które mi odpowiadają. I jak mam chęć, to mogę cały wolny dzień przeznaczyć na nakładanie masek, stylizację czy nawet wpatrywanie się we włosy z samozachwytem. Cytat:
Mam na stanie tą piankę Welli, ale nie moge sie do niej przekonać. Mam wrażenie, że mam na głowie milion nieskoordynowanych ze sobą nawzajem włosów ![]() Cytat:
Chyba ten wątek powstał i jest podtrzymywany w celach oczywistych. I - nie chciałabym sie powtarzać, ale jak tematyka wątku nie pasuje, to... A jak nie umiesz zrozumieć osób z wątku, w którym się sama dobrowolnie udzielasz, to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ośmielę się wrzucić zdjęcie z niedzieli (z puchatym bonusem ![]() ![]() Zdjęcie zainspirowane fotką wrzuconą przez Anwen na blogu, instagramie czy w itp. miejscu. |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I bardzo ładne włosy na zdjęciu. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne włosy i kotek ![]()
![]() |
#4788 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze piankę Nivei Flexible Curls i po niej mam zupełnie inne włosy niż po Welli. Takie właśnie mięciutkie, gładziutkie, bardzo naturalne fale mi po niej wychodzą. Lubię ![]() Edytowane przez nati-mo Czas edycji: 2014-01-07 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ogarniam jak ludzie mogą dać żel na suche włosy, bo to chyba w ten sposób zrobiła te strączki ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 |
Raczkowanie
|
to jedyna jką mam - bardzo ją lubię, mi akurat (jak juz ogarnęłam ilość) wychodzą bardzo delikatne miękkie fale.
#4791 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję w imieniu włosów i kociszcza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś wcześniej wróciłam z pracy, więc w planach kremowanie na parę godzin
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O brzuchach możemy poklikać na spamerskim wątku kręconowłosych: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post44475422 Cytat:
![]()
![]() |
#4796 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam ten tonik ale jeszcze nie używałam więc nie powiem jaki jest niestety, za to mam Aktywne Serum na porost Agafii od 3 miesięcy używam ale nie zauważyłam ani mniejszego wypadania, ani szybszego porostu. Też ostatnio mam okropny problem z wypadaniem włosów już nie wiem co im dawac. Kładłam Jantara przez 3 miesiące 2 razy dziennie ( z przerwami ), Olejowałam głowę Sesą i dalej na ubraniach, płaszczu pojawia się cała masa włosów... Drożdżowa Agafii jest super właśnie na podrażnienia i swędzącą głowę a jeszcze ten zapach ![]() ![]() Cytat:
Fajna fryzurka ![]() ![]() Cytat:
Co to za metoda możesz napisać ? Pewnie była już o tym mowa, ale moja nieobecność sprawiła że nie wiem o co chodzi ![]() Fajne masz włoski ![]() ![]() Cytat:
A czym kremujesz ?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję w imieniu włosów i kocizny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Siedzę z krokoszem na głowie, nie mam siły zmyć, teściowa mnie wkurzyła, grr. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.