Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-06, 22:42   #4771
wicherek1989
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
ależ Ci zazdroszczę moje się bardzo plączą ciągle! Czasami nawet ciężko jest mi je umyć a ręczników się nie tykam
W ręczniku tylko idę z łazienki do pokoju mojego na dół, by kapiąca woda weszła, a potem od razu ściągam, palcami z głową w dół przeczesuję, psikam sprejem z Marion niwelującym puszek (niezły jest) i schnę lub suszę dyfuzorem. I zauważyłam że na plątanie u mnie właśnie szampon bez SLS oraz dobra odżywka d/s a także krótki czas przebywania włosów w ręczniku, a i oczywiście cięcie wiele zmieniło

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Przyznam, że nie widzę na tym forum nikogo poza Tobą, kto wchodzi albo narzekać na swoje włosy, albo z naglącym pytaniem, albo z postem, jakie to my jesteśmy śmieszne, komiczne, tragiczne i jakie nasze dbanie o włosy jest bezsensowne i jak wiele czasu z życia (nie Twojego zresztą) na to tracimy. Szkoda, że nic poza to nie wnosisz na forum, bo reszta z nas przynajmniej stara się pomóc tym, którzy o coś pytają/proszą.
Też mam takie wrażenie
Stary 2014-01-06, 22:58   #4772
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
W ręczniku tylko idę z łazienki do pokoju mojego na dół, by kapiąca woda weszła, a potem od razu ściągam, palcami z głową w dół przeczesuję, psikam sprejem z Marion niwelującym puszek (niezły jest) i schnę lub suszę dyfuzorem. I zauważyłam że na plątanie u mnie właśnie szampon bez SLS oraz dobra odżywka d/s a także krótki czas przebywania włosów w ręczniku, a i oczywiście cięcie wiele zmieniło
Ja miałam nadzieję, że cięcie pomoże, ale u mnie nie zmieniło nic oprócz tego przeciwłupieżowego to ciągle używałam bez SLS i odżywki jakie raczej tutaj polecacie może moje włosy jakieś inne są? nie z tego świata?
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 23:12   #4773
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Tak, ale w Anglii raczej nie uda mi się tego kupić Próbowałam tą odżywkę kiedyś, zanim olejowałam włoski to fajnie działała, ładnie się kręciły Dziś próbowałam, nie działa, chyba już nic moim włosom nie pomoże, mam wrażenie że jest i gorzej.
Kurczę, coś m isię zdaje że keratyna w moich włosach mogła ulec zniszczeniu jakimś sposobem - tak jak przy rozjaśnianiu, tyle że ja nigdy nie rozjaśniałam. Nawet jak uda mi sie cokolwiek osiągnać na włosach to potem jakby wszystko z nich wyparowywało i wracaja do stanu pierwotnego, be, poddaję się.
nie poddawaj się może masz kryzys i tyle, spróbuj coś pozmieniać
umyj mocniejszym szamponem, daj im protein i powinny odżyć
myślę, że w Anglii spokojnie można dostać półprodukty, ale pewnie online
zresztą i w Polsce nie mam dostępu stacjonarnie
Cytat:
Napisane przez niusia
Teraz to infantylne kobiece wywyższanie się w stylu "ja mam ładne włosy i jestem lepsza od Ciebie, ja założyłam szpileczki i jestem lepsza od Ciebie" no proszę Cię., jesteś komiczna tym bardziej ze nie wiesz nawet jak wyglądam
Dbać o siebie trzeba z głowa a nie dostawać na swoim punkcie paranoi, bo kończy się to tym co przedstawiłaś w swoim poście. I ta wrogość w połączeniu z tekstami "jestem zadbana bo tak chce!" jesteś moją idolką
Napisz jeszcze że dbasz o siebie i jesteś z tego dumna Wojująca włosomaniaczka, Hit!
Że też Ci się chce tyle jadu wypluwać, na wypowiedz nie dotyczącą Ciebie

Dziewczęta My się nie zrozumiemy, Nigdy! I jestem z tego dumna!
po co takie ataki ad personam
Marta w żadnym miejscu nie nawiązała do Twojej osoby, napisała tylko dlaczego jest w stanie poświęcić więcej czasu na pielęgnację i jak to oddziałuje na jej samopoczucie, że wczesniej narzekała i nie była zadowolona z włosów, a teraz jest
nigdzie nie przyrównała się do innej osoby, a tym bardziej do Ciebie
jeszcze nie tak dawno sama sporo się udzielałaś na wątku, a teraz krytykujesz innych w nieładny sposób, można podyskutować, ale róbmy to na poziomie, a nie tak...

nie musimy się rozumieć, ale możemy żyć i dać żyć innym tak jak chcą
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Tylko trzeba sobie przypomnieć od A-Z
ja też wracam do podstaw, ale chyba weszło mi to już w krew
(mycie kubeczkowo, odsączanie w koszulkę i takie tam )

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Ktoś wspomniał, że Bielenda zmieniła skład dodając "pq czy q", nie, dodali alkohol :/ I któraś z dziewczyn testowała nowy i efektem zachwycona nie była.
to ja, przepraszam że pokręciłam, ale pamiętam, że sprawdzałam, bo nowe opakowania to i skład nowy jak się okazało
szkoda

wrzucam co mi wyszło, włosy trochę już wymiędolone przez Sylwestrowego (dawno miałam fale i chyba się stęsknił)
nie jest źle jak na pierwszy raz po takim czasie, ale ta długość nie służy falowaniu, przy skalpie przyklap
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kudły 1.jpg (56,1 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kudły2.jpg (59,2 KB, 79 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2014-01-06 o 23:29
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 00:20   #4774
sereniti
Zakorzenienie

maliniarka - bardzo ładne włoski, mamy podobną długość i potwierdzam że trudniej o fale, przy skalpie mam przyliz
mnie bardzo podoba się ta całą zabawa z pielęgnacją - wreszcie usłyszałam pierwsze komplementy od koleżanek w szkole ( a komplement od kobiety bardziej cieszy niż od faceta) - i to zdziwienie "to Ty nie masz prostych włosów?" hehe - no cóż mnie też to zaskoczyło.
zrobiłam dziś maseczkę z miodu i glutka lnianego z odrobiną olejku rycynowego - włosy mam puszyste, sypkie ale bez puchu fajna sprawa muszę częściej robić takie domowe maseczki
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 07:17   #4775
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
wrzucam co mi wyszło, włosy trochę już wymiędolone przez Sylwestrowego (dawno miałam fale i chyba się stęsknił)
nie jest źle jak na pierwszy raz po takim czasie, ale ta długość nie służy falowaniu, przy skalpie przyklap
Fajnie wyszło , dobrze widzieć Twoje włoski i kolor
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 07:56   #4776
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
ładnie wyszło

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 09:31   #4777
Wizazanka5000
Zakorzenienie

[QUOTE="niusia";44465769]A najzabawniejsze jest to że nawet nie czytałam Twojego posta i nie myślałam o Tobie pisząc to wszystko. Sama wyciągnij wnioski, ktoś tu ma paranoję i czuje się pępkiem świata, sorki (Twoje włoski są pępkiem świata)?
Teraz to infantylne kobiece wywyższanie się w stylu "ja mam ładne włosy i jestem lepsza od Ciebie, ja założyłam szpileczki i jestem lepsza od Ciebie" no proszę Cię., jesteś komiczna tym bardziej ze nie wiesz nawet jak wyglądam
Dbać o siebie trzeba z głowa a nie dostawać na swoim punkcie paranoi, bo kończy się to tym co przedstawiłaś w swoim poście. I ta wrogość w połączeniu z tekstami "jestem zadbana bo tak chce!" jesteś moją idolką
Napisz jeszcze że dbasz o siebie i jesteś z tego dumna Wojująca włosomaniaczka, Hit!

Dziewczęta My się nie zrozumiemy, Nigdy! I jestem z tego dumna! [/QUOTE]

Zalosne.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Używałam i wielbiłam całym serduchem, najbardziej tę z czarnej serii. Składu nie pamiętam, bo jeszcze wtedy mnie to nie obchodziło, ale w sumie zbieram się, żeby kupić ją też teraz.
Na pewno jest sporo silikonów i keratyny hydrolizowanej, oczywiście wszystko mocno rozcieńczone, jak to w psikadle. Ale myślę, że warto przetestować.
Wlasnie ja od dawna nosze sie z zamiarem kupna, kiedys patrzylam na sklad, wiem tyle ze jest dlugi, reszty nie ogarnelam i o tej czarnej wlasnie slyszalam ze fajne wlosy po niej, chyba sprobuje, najwyzej dam mamie lub siostrze
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 09:53   #4778
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

Ładne są, a kolor jaki ładny

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Dziewczęta wybaczcie ale jak czytam ile kombinujecie ze swoimi włosami jestem przerażona. Najlepiej chodzić z takim wielkim balonem wokół głowy żeby nic nie zepsuło stanu włosów, jak już się odgniecie i dobrze wyglądają. ..
Jakieś czepki, spanie w sucharach, długie odgniatanie z milionem kosmetyków i odżywek, kombinowanie co z nimi zrobić w nocy, odgniatanie takie i śmakie, nie dotykanie, zawiązywanie w chustkę przy nakładaniu szalika (to jest najlepsze!). Mam wrażenie że niektórzy przesadzają z ilością kosmetyków stosowanych na raz. Potem niektóre włosy na zdjęciach są posklejane i nic dziwnego.
Szczerze powiedziawszy uważam, że większości przy tak dobrze odżywionych włosach wystarczyłby dobrze dopasowany krem do loków i odpowiednie suszenie. Czasem warto zainwestować w produkty z wyższej półki niż kombinować jak uzyskać super loki odzywką za pięć złotych, bo ma dobry skład Dobry skład to taki który działa i nie niszczy włosów, a nie ładnie się prezentuje po analizie na wizażu.
Ja nie dałabym rady poświęcać tyle czasu włosom i się tak męczyć, kombinować z tryliardem kosmetyków, proporcjami... kosmetyki mają być dobre, przyjemne w stosowaniu, dawać efekt i już, a nie zajmować większość moich myśli. :/

Eee tam kombinowanie, każdy próbuje różnych sposobów na to żeby przedłużyć trwałość loczków, uniknąć puszku itp. Jednym pasuje nałożenie jednej odżywki d/s krem do loczków jakiś żel i starczy, a inne muszą nakładać odżywkę d/s, b/s, krem do loków, żel, jakieś mgiełki itd. co komu pasuje.

Mnie się zazwyczaj za wiele nie chce robić więc nakładam odżywkę b/s, d/s, trochę żelu, kapka olejku i jedwabiu na końcówki, czekam aż same wyschną i przez 3 dni nic nie robię z nimi, spię z włosami do góry, na szczęście nie robi mi sie puch, ale po 3 dniach bardzo splątane są a jeszcze jak później zwiąże bo nie chce mi się klejny dzień myć to już w ogóle. A niektóre woląubrać czepek, żeby uniknąć plątania włosów, puchu.

Co komu pasuje
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:09   #4779
Klaudenc
Moderator

Cytat:
nie poddawaj się może masz kryzys i tyle, spróbuj coś pozmieniać
umyj mocniejszym szamponem, daj im protein i powinny odżyć
myślę, że w Anglii spokojnie można dostać półprodukty, ale pewnie online
zresztą i w Polsce nie mam dostępu stacjonarnie

Kompletnien ic to nie dało, protein już używam 2 tygodnie, tylko gumowatość zniknęła. One od roku są już nie takie, coś mi się zdaje, że fakt to olejowanie mi nie posłużyło i proteiny będa dalej ale.. za częste mycie sls to może coś tu nie gra bo rok temu tak mogłam bez problemu, w tym też coś siedzi
Bardzo ładnie wyglądają Twoje włosy, uwielbiam czerwone albo rude odcienie ;D Jeszcze są długie *,* Długo zapuszczałaś?

Wizazanka5000
Gliss kur w piskadłach mogę polecić, uważam że składy mają przyjemne i bardzo łatwo włosy się po nich rozczesują. Dodatkowo są najróżniejsze rodzaje więc można dopasować, moją ulubioną jest wersja z jedwabiem
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:47   #4780
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
to ja, przepraszam że pokręciłam, ale pamiętam, że sprawdzałam, bo nowe opakowania to i skład nowy jak się okazało
szkoda

Znaczy muszę skorygować swoją wypowiedź - nie wiem nic o pq i q, ale bardziej odstrasza mnie info o dołożeniu alkoholu i kompletnie innym efekcie niż przy starej Bielendzie

Btw piękna buzia i włoski mimo przyklapu

Wrzucam swoją obiecaną twist crown braid. Oczywiście o ile coś dojrzycie na tej wspaniałej jakościowo focie. Poza tym wiadomo, że przy jakichkolwiek włosach grubszych i gęstszych niż moje efekt będzie bardziej łał Mimo to podoba mi się, chociaż i tak muszę się nauczyć klasycznej korony.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-01-05 18.03.37.jpg (50,0 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez Aziddee
Czas edycji: 2014-01-07 o 10:48
Aziddee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:04   #4781
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Wlasnie ja od dawna nosze sie z zamiarem kupna, kiedys patrzylam na sklad, wiem tyle ze jest dlugi, reszty nie ogarnelam i o tej czarnej wlasnie slyszalam ze fajne wlosy po niej, chyba sprobuje, najwyzej dam mamie lub siostrze
Aqua, Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Dimethiconol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Lactic Acid, Polyquaternium-16, Parfum, Cetrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Sodium Sulfate, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, CI 19140, CI 17200

Silikony lotne, silikony zmywalne delikatnym szamponem, proteiny hydrozlizowanej pszenicy, hydrolizowana keratyna x2 (jeszcze w jakieś innej wersji, nie znam się super dobrze), pantenol i zapachy + jakieś "odżywkowe" sprawy, które widuję w większości odżywek, może jakieś antystatyki, konserwanty.
A, to jest skład tej czarnej odżywki w okrągłej buteleczce.
W każdym razie to są prawie same silikony i proteiny, ale myślę, że warto zainwestować, czasem się takie cudo przydaje. Pamiętam, że kiedyś mi niejednokrotnie ratowała ta odżywka włosy, jak wyglądały źle. Chyba że miały absolutnie dość protein, to niestety się nie sprawdzała wtedy. Ale jeszcze nie miałam pojęcia "dlaczego".

Cytat:
Wrzucam swoją obiecaną twist crown braid. Oczywiście o ile coś dojrzycie na tej wspaniałej jakościowo focie. Poza tym wiadomo, że przy jakichkolwiek włosach grubszych i gęstszych niż moje efekt będzie bardziej łał Mimo to podoba mi się, chociaż i tak muszę się nauczyć klasycznej korony.
Śliczna jesteś.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 11:11   #4782
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

HALO CZEŚC I CZOŁEM

uff. udało m się wczoraj pofarbować włosy, tym razem nie wiem czemu indygo nei przykrylo uprzednio nahennowanych włosów tak dobrze jak ostatnio, najwyżej powtórze procedurę za tydzień.
wiec przesusz i siano chwilowo na łbie. i straszna jazdę mam, że mi wypadają nadmiernie (wątku o wypadaniu nawet ni czytam, bo mi sie pogłębi paranoja).
Więc w ramach noworocznych postanowień - wcierki regularne, może dokupię jeszcze Sesę, bo mi dobrze w skalp robiła.
Zastanawiam sie tez nad repeta drożdzowej agafii (ładnie mi łagodziła podrażnienia skalpu) i przy okazji moze Tonik przeciwko wypadaniu - ma go ktoraś?

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:18   #4783
Floria
Zadomowienie

Ojej, ale dużo napisałyście, ja muszę iść zmywać maskę, po nie wyrobię przed pracą. Zobaczę, czy mogę używać mąkę ziemniaczaną za każdym razem. Jeżeli tak, to będę przeszczęśliwa, bo wszystkie produkty będę mogła używać bez patrzenia, czy ma keratynę, a może propolis, a może coś tam....
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:23   #4784
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
S

Maska:
ja od siebie bardzo bardzo polecam Scandica bananowego, jednak dostępny jest tylko na allegro lub w sklepach fryzjerskich https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nana-mask.html
Ja go niedawno nabyłam i tak, jest świetny

Cytat:
Mnie pewnie nikt nie pamięta :P
Ja pamiętam, wracaj.

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Robiłam kolejne podejście do żelu do włosów i klapa. Mi chyba po prostu nie służą i tyle. Jeszcze najlepiej działa glutek lniany, ale też szału nie ma. Po sklepowych mam szorstkie, matowe i rozprostowane włosy. Jeszcze zostaje mi na nich taki dziwny osad(nie mam pojęcia, co to jest). Mam wrażenie, że moje włosy lepiej wyglądają bez stylizacji.Zresztą zobaczcie same:
pierwsze zdjęcie: z żelem męskim Isana
Drugie: Sylwestrowe, bez stylizacji
Trzecie: bez stylizacji (z listopada)

Mogę sie jedynie pochwalić, że minęły mi dwa lata włosomaniactwa. Jest lepiej niż było, ale ciągle jeszcze moje włosy nie są piękne
Ładne grube, zdrowe włosy. Na siłe bym z nich loków nie wyciskała są i tak piękne

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
produkt=38559"]Artiste?[/URL] Wczoraj przeglądałam internet i trafiłam na nią i nie wiem czy jest warta uwagi, cena zachęca do spróbowania
Eloe ją polecała kiedyś. Mam i używam do wiekszego zaproteinowania.
Zawsze w towarzystwie garniera AiK.
Ale chyba ponownie jej nie kupie, bo w końcu łatwiej dolac keratyny w płynie

Cytat:

Czy to oznacza ze już do nas nie wrócisz?
W razie czego przypomnę Ci tego posta!

Cytat:
Widzę odgrzewanego kotleta w wątku ;>
Dokładnie!

Widać niektórzy sie nigdy niczego nie nauczą... nosz ileż można?

Cytat:
Pięknie! wygladasz jak jakas średniowieczna ksieżniczka

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:34   #4785
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Dziewczęta wybaczcie ale jak czytam ile kombinujecie ze swoimi włosami jestem przerażona. Najlepiej chodzić z takim wielkim balonem wokół głowy żeby nic nie zepsuło stanu włosów, jak już się odgniecie i dobrze wyglądają. ..
Jakieś czepki, spanie w sucharach, długie odgniatanie z milionem kosmetyków i odżywek, kombinowanie co z nimi zrobić w nocy, odgniatanie takie i śmakie, nie dotykanie, zawiązywanie w chustkę przy nakładaniu szalika (to jest najlepsze!). Mam wrażenie że niektórzy przesadzają z ilością kosmetyków stosowanych na raz. Potem niektóre włosy na zdjęciach są posklejane i nic dziwnego.
Szczerze powiedziawszy uważam, że większości przy tak dobrze odżywionych włosach wystarczyłby dobrze dopasowany krem do loków i odpowiednie suszenie. Czasem warto zainwestować w produkty z wyższej półki niż kombinować jak uzyskać super loki odzywką za pięć złotych, bo ma dobry skład Dobry skład to taki który działa i nie niszczy włosów, a nie ładnie się prezentuje po analizie na wizażu.
Ja nie dałabym rady poświęcać tyle czasu włosom i się tak męczyć, kombinować z tryliardem kosmetyków, proporcjami... kosmetyki mają być dobre, przyjemne w stosowaniu, dawać efekt i już, a nie zajmować większość moich myśli. :/
WTF?
Krótko jestem na tym wątku, ale zdążyłam już jakis czas temu zauważyć, że jesteś jedyną osobą tutaj, która czepia się o zupełnie dziwne, niepotrzebne sprawy. Jak Ci nie pasuje wątek, to nie czytaj. A jak już czytasz, to po co zatruwasz atmosferę?
Ja mam czas, więc dużo kombinuję z włosami, żeby znaleźć produkty, które mi odpowiadają. I jak mam chęć, to mogę cały wolny dzień przeznaczyć na nakładanie masek, stylizację czy nawet wpatrywanie się we włosy z samozachwytem.
Cytat:
Właśnie bardzo dużo jest bez alkoholu.
Ja od siebie polecam Wellfalex 2-dniowa objętość.
Miałam ją dawno temu, kombinowałam później z innymi piankami (nie za wiele - Isana, Taft, Nivea) i znów do niej wróciłam i jest dalej cudna.

Czuję, że to jakiś głupi przytyk do mnie, bo odgniatam włosy z serum rozsmarowanym na łapach. Łolaboga.
To, że używam dużo kosmetyków do włosów, nie znaczy, że głowię się nad nimi całymi dniami. Moje myśli na ich temat ograniczają się do ułamków sekund, kiedy sięgam je z półki. A czas, jaki poświęcam w ciągu dnia włosom, to... hmm... maksymalnie 15-20 minut (mycie, suszenie, odgniatanie sucharów).
Ale przynajmniej nie narzekam co trochę, jak to nie cierpię swoich włosów i chodzę ciągle w związanych, bo są ani proste, ani falowane, ani kręcone, puszą się, nie są taflą, są takie, śmakie, owakie. Pomijam wypadanie, bo to akurat inna kwestia do narzekania i w sumie jestem ją w stanie zrozumieć.
I przy okazji nie widzę nic dziwnego w szukaniu sposobu, by wyglądać ładnie. Tak, lubię wyglądać ładnie. Nie lubię mieć szopy na głowie, więc jej nie mam. To samo tyczy się mojej twarzy, figury, ubrań, czegokolwiek. Chcę chodzić zadbana, więc jakiś tam czas muszę na to poświęcić, bo niestety bez żadnych starań się tego nie dostaje.
Zgadzam się bardzo. Oddałaś sedno sprawy.
Mam na stanie tą piankę Welli, ale nie moge sie do niej przekonać. Mam wrażenie, że mam na głowie milion nieskoordynowanych ze sobą nawzajem włosów
Cytat:
A najzabawniejsze jest to że nawet nie czytałam Twojego posta i nie myślałam o Tobie pisząc to wszystko. Sama wyciągnij wnioski, ktoś tu ma paranoję i czuje się pępkiem świata, sorki (Twoje włoski są pępkiem świata)?

WTF nr 2.
Chyba ten wątek powstał i jest podtrzymywany w celach oczywistych. I - nie chciałabym sie powtarzać, ale jak tematyka wątku nie pasuje, to...
A jak nie umiesz zrozumieć osób z wątku, w którym się sama dobrowolnie udzielasz, to

Cytat:
Przecież to normalne.
Też na początku tylko pytałam, ale jak się już tu siedzi dłuższy czas, to się okazuje, że można coś tam komuś poradzić, bo na przykład jest to pytanie, które co jakiś czas się powtarza na forum, a zdaję sobie sprawę, że nikt nie ma tyle czasu, żeby przewertować choć kilka części tego tematu.
I za to początkujący (ja) są wdzięczni

Cytat:
Znaczy muszę skorygować swoją wypowiedź - nie wiem nic o pq i q, ale bardziej odstrasza mnie info o dołożeniu alkoholu i kompletnie innym efekcie niż przy starej Bielendzie

Bardzo ładnie Ci wyszło, ta fryzura bardzo pasuje do Twojej urody

Ośmielę się wrzucić zdjęcie z niedzieli (z puchatym bonusem ), po półdniowym (ojoj) trzymaniu na głowie masek i maseczek. Zaciekawiła mnie metoda LOC, więc nie byłabym sobą jakbym jej nie wypróbowała, w mocno zminimalizowanej formie. Po b/s dałam malutko oleju, potem stylizacja żelem. Zaskoczyło mnie to, że potem włosy nic a nic się nie spuszyły, a powinny (wilgotność, podczas której włosy zawsze mi sie puszyły). Tak że uważam, że metoda jest warta wypróbowania, nawet na falowanych włosach

Zdjęcie zainspirowane fotką wrzuconą przez Anwen na blogu, instagramie czy w itp. miejscu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nnkot.jpg (88,5 KB, 57 załadowań)

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 11:40   #4786
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Mam na stanie tą piankę Welli, ale nie moge sie do niej przekonać. Mam wrażenie, że mam na głowie milion nieskoordynowanych ze sobą nawzajem włosów
Bo po tej piance nie ma sucharków raczej. Ja mam po niej bardzo miękkie delikatne, takie naturalne, fale. Ja uwielbiam ten efekt, ale jak ktoś chce osiągnąć włosy pozbijane (nie mylić z postrąkowane ) w pasma, to tylko żel chyba taki efekt u falowanych daje. Chyba że są fale 2c, to może się zbijają do siebie, moje przy obecnej długości już niespecjalnie, tylko jakieś pojedyncze pasma.

I bardzo ładne włosy na zdjęciu. I ogólnie ładne zdjęcie.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:49   #4787
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam nadzieję, że cięcie pomoże, ale u mnie nie zmieniło nic oprócz tego przeciwłupieżowego to ciągle używałam bez SLS i odżywki jakie raczej tutaj polecacie może moje włosy jakieś inne są? nie z tego świata?
Nie mam pojęcia , po prostu chyba musisz testować aż im coś podejdzie

Cytat:
Pięknaś

Cytat:
Krótko jestem na tym wątku, ale zdążyłam już jakis czas temu zauważyć, że jesteś jedyną osobą tutaj, która czepia się o zupełnie dziwne, niepotrzebne sprawy.

Ośmielę się wrzucić zdjęcie z niedzieli (z puchatym bonusem ), po półdniowym (ojoj) trzymaniu na głowie masek i maseczek. Zaciekawiła mnie metoda LOC, więc nie byłabym sobą jakbym jej nie wypróbowała, w mocno zminimalizowanej formie. Po b/s dałam malutko oleju, potem stylizacja żelem. Zaskoczyło mnie to, że potem włosy nic a nic się nie spuszyły, a powinny (wilgotność, podczas której włosy zawsze mi sie puszyły). Tak że uważam, że metoda jest warta wypróbowania, nawet na falowanych włosach

Zdjęcie zainspirowane fotką wrzuconą przez Anwen na blogu, instagramie czy w itp. miejscu.
1. (pogrubione) Jak np. o mój awatar. No i o to że piszemy posty zgodne z tematyką wątku

Śliczne włosy i kotek
Stary 2014-01-07, 11:49   #4788
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Bo po tej piance nie ma sucharków raczej. Ja mam po niej bardzo miękkie delikatne, takie naturalne, fale. Ja uwielbiam ten efekt, ale jak ktoś chce osiągnąć włosy pozbijane (nie mylić z postrąkowane ) w pasma, to tylko żel chyba taki efekt u falowanych daje. Chyba że są fale 2c, to może się zbijają do siebie, moje przy obecnej długości już niespecjalnie, tylko jakieś pojedyncze pasma.

Dziękuję
Mam jeszcze piankę Nivei Flexible Curls i po niej mam zupełnie inne włosy niż po Welli. Takie właśnie mięciutkie, gładziutkie, bardzo naturalne fale mi po niej wychodzą. Lubię

->

Edytowane przez nati-mo
Czas edycji: 2014-01-07 o 11:50
Stary 2014-01-07, 11:51   #4789
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio niedziela w niedzielę widzę w kościele strączka takiego właśnie dumnie kroczącego i tylko dziwnie się na mnie spojrzała w ostatnią i spuściła wzrok
Nie ogarniam jak ludzie mogą dać żel na suche włosy, bo to chyba w ten sposób zrobiła te strączki cieniutkie były jakiś dziwny tapir i wgnieciony żel, słoma w dotyku pewnie
Stary 2014-01-07, 11:52   #4790
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Cytat:
Dziękuję
Mam jeszcze piankę Nivei Flexible Curls i po niej mam zupełnie inne włosy niż po Welli. Takie właśnie mięciutkie, gładziutkie, bardzo naturalne fale mi po niej wychodzą. Lubię
to jedyna jką mam - bardzo ją lubię, mi akurat (jak juz ogarnęłam ilość) wychodzą bardzo delikatne miękkie fale.

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:52   #4791
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
1. (pogrubione) Jak np. o mój awatar. No i o to że piszemy posty zgodne z tematyką wątku

Śliczne włosy i kotek
O, dokładnie, pamiętam motyw Twojego awataru. Zirytowałam się wtedy, bo ja sie tu podniecam, że też chcę taki brzuch, a tu mi dziewczę wyskakuje z hejtem. Brr.
Dziękuję w imieniu włosów i kociszcza

->
Stary 2014-01-07, 11:54   #4792
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Aqua, Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Dimethiconol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Lactic Acid, Polyquaternium-16, Parfum, Cetrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Sodium Sulfate, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, CI 19140, CI 17200

Silikony lotne, silikony zmywalne delikatnym szamponem, proteiny hydrozlizowanej pszenicy, hydrolizowana keratyna x2 (jeszcze w jakieś innej wersji, nie znam się super dobrze), pantenol i zapachy + jakieś "odżywkowe" sprawy, które widuję w większości odżywek, może jakieś antystatyki, konserwanty.
A, to jest skład tej czarnej odżywki w okrągłej buteleczce.
W każdym razie to są prawie same silikony i proteiny, ale myślę, że warto zainwestować, czasem się takie cudo przydaje. Pamiętam, że kiedyś mi niejednokrotnie ratowała ta odżywka włosy, jak wyglądały źle. Chyba że miały absolutnie dość protein, to niestety się nie sprawdzała wtedy. Ale jeszcze nie miałam pojęcia "dlaczego".

Śliczna jesteś.
Ok, kupilam, mam nadzieje ze sie sprawdzi
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:58   #4793
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Ostatnio niedziela w niedzielę widzę w kościele strączka takiego właśnie dumnie kroczącego i tylko dziwnie się na mnie spojrzała w ostatnią i spuściła wzrok
Nie ogarniam jak ludzie mogą dać żel na suche włosy, bo to chyba w ten sposób zrobiła te strączki cieniutkie były jakiś dziwny tapir i wgnieciony żel, słoma w dotyku pewnie
Codziennie w tramwaju widzę kobietę, która w taki sposób ujarzmia swoje włosy. Zastanawiałam się, czy to nieodgniecony żel kładziony na mokre włosy, czy już ciapnięty na suche. Aż mi się ręka wyciąga, żeby to odgnieść, ale szczęśliwie panuję nad sobą Swoją drogą, jak się nałoży żel na suche włosy, to przecież strasznie się klei, i przez to powstaje puch. Poklejony puch. Im więcej się kładzie, tym jest ciekawiej - tu strąk falowany, tam strąk rozprostowany, a między nimi puch. Wiem, bo oczywiście próbowałam

->

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 12:29   #4794
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ładnie włoski i zdjęcie fajniutkie
Cytat:
O to też pamiętam

Dziś wcześniej wróciłam z pracy, więc w planach kremowanie na parę godzin

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:46   #4795
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
O, dokładnie, pamiętam motyw Twojego awataru. Zirytowałam się wtedy, bo ja sie tu podniecam, że też chcę taki brzuch, a tu mi dziewczę wyskakuje z hejtem. Brr.
Dziękuję w imieniu włosów i kociszcza
Muszę sobie sprawić kota w końcu jak na swoje pójdę
O brzuchach możemy poklikać na spamerskim wątku kręconowłosych:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post44475422

Cytat:
Codziennie w tramwaju widzę kobietę, która w taki sposób ujarzmia swoje włosy. Zastanawiałam się, czy to nieodgniecony żel kładziony na mokre włosy, czy już ciapnięty na suche. Aż mi się ręka wyciąga, żeby to odgnieść, ale szczęśliwie panuję nad sobą Swoją drogą, jak się nałoży żel na suche włosy, to przecież strasznie się klei, i przez to powstaje puch. Poklejony puch. Im więcej się kładzie, tym jest ciekawiej - tu strąk falowany, tam strąk rozprostowany, a między nimi puch. Wiem, bo oczywiście próbowałam
Mi się zdaje że na suche, ale w sumie nieodgniecione wygląda podobnie. Ona poczesała więc miała spuszone rozdzielone fale i chciała puch ujarzmić żelem, też mi się ręka wyciągała by odgnieść
Stary 2014-01-07, 12:54   #4796
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
HALO CZEŚC I CZOŁEM

Więc w ramach noworocznych postanowień - wcierki regularne, może dokupię jeszcze Sesę, bo mi dobrze w skalp robiła.
Zastanawiam sie tez nad repeta drożdzowej agafii (ładnie mi łagodziła podrażnienia skalpu) i przy okazji moze Tonik przeciwko wypadaniu - ma go ktoraś?

Ja mam ten tonik ale jeszcze nie używałam więc nie powiem jaki jest niestety, za to mam Aktywne Serum na porost Agafii od 3 miesięcy używam ale nie zauważyłam ani mniejszego wypadania, ani szybszego porostu. Też ostatnio mam okropny problem z wypadaniem włosów już nie wiem co im dawac. Kładłam Jantara przez 3 miesiące 2 razy dziennie ( z przerwami ), Olejowałam głowę Sesą i dalej na ubraniach, płaszczu pojawia się cała masa włosów... Drożdżowa Agafii jest super właśnie na podrażnienia i swędzącą głowę a jeszcze ten zapach ale na wypadanie i wzrost też mi nie pomogła. Ale nie sugeruj się tym że mi nie pomaga bo Tobie może akurat pomoże

Cytat:

Fajna fryzurka Ładnie Ci w niej, w ogóle ładna jesteś

Cytat:

Co to za metoda możesz napisać ? Pewnie była już o tym mowa, ale moja nieobecność sprawiła że nie wiem o co chodzi
Fajne masz włoski Kociak jaki słodki

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość

ładnie włoski i zdjęcie fajniutkie

O to też pamiętam

Dziś wcześniej wróciłam z pracy, więc w planach kremowanie na parę godzin

A czym kremujesz ??
Stary 2014-01-07, 13:07   #4797
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Co to za metoda możesz napisać ? Pewnie była już o tym mowa, ale moja nieobecność sprawiła że nie wiem o co chodzi
Fajne masz włoski Kociak jaki słodki
Zaglądnij tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4572
Dziękuję w imieniu włosów i kocizny

->
Stary 2014-01-07, 13:13   #4798
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Zaglądnij tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4572
Dziękuję w imieniu włosów i kocizny

Dziękuję
Stary 2014-01-07, 13:31   #4799
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznie a jaką masz piękną, oryginalna urodę
Cytat:
Nie mam pojęcia , po prostu chyba musisz testować aż im coś podejdzie
Będę próbować zaraz idę olej rzucić
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:35   #4800
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Premiera mojego boba. Wprawdzie skrętu nie ma, ale myślę, że muszą dojść do siebie po cięciu i zaczną sprężynować. Miałam szczęście trafić na fryzjerkę, która się zna na cięciu loczersów i w sumie jestem zadowolona, bo wyszło, co chciałam.
Zazdroszczę dobrej fryzjerki I ciekawa jestem, jak będą wyglądać, jak dojdą do siebie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim
Widze sporo nowych kręciołek milo

Mnie pewnie nikt nie pamięta :P
Po dlugim czasie nie pisania postanowiłam wam pokazac znowu moje falki (tym, że teraz w trochę innym kolorze )
FALKI
Zaznaczam, że fryzura prosto z łóżka Będę musiała nałożyć troszkę żelu (Artiste fioletowy, z ktorym sie juz nie rozstaję !)
No wlasnie i jak sobie przypomnę to bede musiala zrobic żel lniany.

Niestety trochę odeszłam od olejowania, gdyż nie mam za niego zbytnio czasu, ale myślę, że trzeba będzie powolutku wprowadzać.

Pozdrawiam was
A pewnie, że pamiętamy Beniu Widać, że trochę olejowanie odpuściłaś, wróć pokornie, a będziemy znowu oglądać gładkie i nawilżone falki

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak myślicie, czy keratyna w tej podżywce ma szansę zadziałać?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html
Oleje mi robią kuku, a nic nie działa na kryzys włosowy nimi spowodowany, a wiem że keratyna dawała u mnie najlepsze efekty. Obawiam się jej użyć ze względu na oleje, może długo ją trzymać czy co? po 10 czy 20 minutach widziałam tylko pogorszenie od olei więc tak stoi sobie w szafie, a przed olejowaniem ładnie działała.
Spróbuj na początek maks. 10 minutek, keratyny sporo i myślę, że ma szansę zadziałać A np. keratyna z półproduktów? Za parę złotych buteleczka, a starcza na długo.

Cytat:
Jeszcze mam pytanie co sądzicie o tej masce?
Mam i nie znoszę Włosy jedynie po niej błyszczą, a tak to są po niej takie matowe, szorstkie i napuszone. Chyba za dużo złych rzeczy dla mnie na raz - gliceryna, quaternium i kokos.

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Robiłam kolejne podejście do żelu do włosów i klapa. Mi chyba po prostu nie służą i tyle. Jeszcze najlepiej działa glutek lniany, ale też szału nie ma. Po sklepowych mam szorstkie, matowe i rozprostowane włosy. Jeszcze zostaje mi na nich taki dziwny osad(nie mam pojęcia, co to jest). Mam wrażenie, że moje włosy lepiej wyglądają bez stylizacji.Zresztą zobaczcie same:
pierwsze zdjęcie: z żelem męskim Isana
Drugie: Sylwestrowe, bez stylizacji
Trzecie: bez stylizacji (z listopada)

Mogę sie jedynie pochwalić, że minęły mi dwa lata włosomaniactwa. Jest lepiej niż było, ale ciągle jeszcze moje włosy nie są piękne
Może żele faktycznie nie są dla Twoich włosów, a próbowałaś ugniatać z samą odżywką bs?

Cytat:

nie jest zła, ale też jakiegoś szału nie robi, a jest dość droga pisałam o niej na blogu kiedyś
miałam po niej puch (gliceryna + kokos?), ale włosy ładnie całkiem wyglądały
niezgodna z CG
Ja też puch, ale moje ładnie po niej nie wyglądały

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość

Używałyście może odżywki Artiste? Wczoraj przeglądałam internet i trafiłam na nią i nie wiem czy jest warta uwagi, cena zachęca do spróbowania
Miałam kiedyś dawno i nie lubiłam, ale wtedy nie umiałam używać jeszcze proteinowych odżywek Chętnie spróbowałabym teraz.

Cytat:

Moje z dziś: zestawik z alterry (szampon plus odżywka) a potem spray do loków ujarzmiający puch dałam na takie odciśnięte w ręcznik poschły same z 40 min a potem dyfuzorek do końca
Uwielbiam Twoje fale, dużo lepiej, niż proste no

Siedzę z krokoszem na głowie, nie mam siły zmyć, teściowa mnie wkurzyła, grr.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości