|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
oj współczuję ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
moja przeżyła- władowałam w całości bo nie zauważyłam, że można pokrowiec zdjąć ahhh ten żelek
|
|
|
#4292 |
|
Gang Iren
|
Też skorzystam z przepisu... tylko do tej kruszonki mogę użyć normalną mąkę pszenną? Nie wiem co to jest krupczatka
|
#4293 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ale mi żal malutkiej. Mam nadzieję, że przejdzie jej szybciutko i nie wróci.
I współczuję dogadywania teściowej. Następna do klubu zgryźliwych babiszonów . ![]() Cytat:
i zbierające się mega-bąki, które nigdy nie zostały wypuszczone na wolność ![]() Cytat:
![]() A co to za data? |
||
|
|
|
#4294 | |||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ten, który chciałabym ewentualnie kupić to nie jest taki typowy baldachim, tylko coś między baldachimem a moskitierą. Czytałam właśnie o tym kurzu i że trzeba często sprzątać, a mi się pewnie nie będzie chciało ![]() Cytat:
Cytat:
u nas teoretycznie musisz wyrazić na to zgodę ![]() Bardzo dobre rozwiązanie z odwiedzinami. Wiem, że u mnie na pewno nie będzie wycieczki odwiedzających, ale położna nam opowiadała, że do niektórych kobiet przychodzą całe rodziny - tatuś, babcie, dziadki, wujki, w tym np. po trzech facetów wpada na salę. Nie wyobrażam sobie karmienia w takich warunkach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
te gazy chyba wynikają z niedojrzałości układu pokarmowego, chociaż Twoja teściowa pewnie by powiedziała, że to Twoje mleko ![]() Co do mebli to szafy i kuchnię też bym brała pod wymiar, najlepiej z jakieś firmy lokalnej, która się tym zajmuje. W sieciówkach jest o wiele drożej. W mieszkaniu u rodziców mieliśmy w jednym pokoju meble z Bodzia i nic się z nimi nie dzieje, a mają już duuużo lat. Co do teściowej to i tak podziwiam cierpliwość. W ogóle mi się w głowie nie mieści, że w trakcie karmienia miałby ktoś siedzieć i się gapić ![]() Właśnie mnie wkurzył kurier siedzę dzisiaj cały dzień w domu, bo miał doręczyć przesyłkę. Do tej pory jej nie ma, więc weszłam na stronę internetową GLS, żeby zobaczyć co się z nią dzieje, a tam ku mojemu zdumieniu informacja, że kurier nie zastał odbiorcy w domu i zostawił awizo. Po godzinie 17:00. Dodam, że o tej porze w domu byłam zarówno ja jak TŻ Ostatnio kurier tej samej firmy zadzwonił do nas w wigilię z informacją, że ma dla nas paczkę, ale zepsuł mu się samochód i jak nam zależy na odebraniu jej przed świętami to mamy pojechać do jakiegoś tam punktu. Okazało się, że to jest bardzo blisko nas, więc TŻ pojechał wtedy po paczkę, a teraz taki numer. Widać, że sobie ten pan jakieś jaja robi! Dostałam właśnie smsa z informacją, że niby jutro nastąpi ponowna próba doręczenia przesyłki, więc wstrzymam się ze skargą do jutra.
|
|||||||||||
|
|
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
No i przypomniałam sobie, co od rana za mną chodzi
![]() Migotka, czekam na opis porodu . Mam nadzieję, że Borys był dziś grzeczny i dał mamie opisać historię swojego ekspresowego przyjścia na świat.Nemezis23, ja też miałam plany, a moje ostatnie tygodnie polegają na tym, że albo jestem mega rozkojarzona, albo koncentruję się na ciąży, wyprawce, porodzie, centylach, itp. Nie wiem, czy jeszcze kiedyś będzie normalnie . Tak jak napisała Mengazhu niedługo będę koncentrować się na kupie, ulewaniu i guganiu. Jeszcze później na czymś podobnym itp, itd
|
|
|
|
#4296 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie ma czegoś takiego jak bezbolesny poród - lepiej się nie nastawiać... Są za to szybkie porody - i tego Ci życzę Najszybsze porody o jakich słyszałam były właśnie po wywoływaniu. (Tzn. za wyjątkiem mojej teściowej - ona ledwo dochodziła do szpitala)Cytat:
Cytat:
2. Wydaje mi się, że jakbyś kichnęła to mógłby zapisać się skurcz. Ale wtedy trzeba to brać pod uwagę przy odczytywaniu zapisu. W innym przypadku to bez znaczenia. 3. Niestety nie ![]() 4. Nie. Cytat:
Mi nawet nacieranie sucharków nie wychodziło, a co dopiero mówić o nacieraniu takiej mięciutkiej rybki... Cytat:
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2014-01-07 o 19:02 |
|||||
|
|
|
#4297 |
|
Gang Iren
|
Znowu mam strasznie bolesne skurcze,aż dech zapiera mi z bólu. Częste są dosyć,nie mierzyłam ale co jakieś 15 minut mogą być. Proszę niech to będzie dziś
|
#4298 |
|
Zadomowienie
|
Gosia prosimy razem z Tobą
![]() ![]()
|
|
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I niech szybko pójdzie ![]()
|
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosia
|
|
|
#4301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no oby,oby!! juz dawno sie na tym watku zaden maluszek nie urodzil, wiec czas najwyzszy przerwac te posuche powodzenia
|
|
#4302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, szybkiego i dobrego porodu życzę!
A do reszty mam pytanie. Dziewczyny, dostałam łóżeczko ale bez materaca i mam teraz problem. Jest rozłożone i zmierzylam je "od dziurki do dziurki" do których się montuje i wyszło mi na to, ze ma 110x60 ![]() Czy któraś z Was mierzyła łóżeczko czy producenci podają wymiary zewnętrzne? będę wdzięczna za odpowiedź. Może któraś by mogła swoje zmierzyć? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jutro mam USG na 11, robia bo 2 raz juz mialam tak,ze nie czułam ruchow. Moze bede wiedziała ile mała wazy Ale dosc leniwa sie stała.Za to przechodze z małym bunt 5latka. Proboje mi granice przesunac od paru dni ehh
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#4305 | |||||
|
Zadomowienie
|
Zasnęła
Cytat:
Cytat:
Teściowa jeszcze z pokolenia, że na dobre mleko to się powinno pić mleko krowie no i uważa, że pokarm może być za chudy bo z czego on ma być tłusty skoro ja tylko piję herbatki laktacyjne i wodę mineralną![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z tymi meblami to pewnie zależy jaka seria A z tym kurierem to bym się wkurzyła na maksa. My też mieliśmy przeboje ostatnio z paczką, ale mąż dobitnie powiedział, że płacił za dowóz do domu i łaski mu nie robią. Cytat:
|
|
#4306 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że i ja gugać będę ale mam nadzieję robić to w zaciszu własnego mieszkania, bez świadków, a nie w otoczeniu 10 osób, które siedzą i wyglądają na zmieszanych sytuacją ![]() Cytat:
Gosia dajesz! forester, dobrze że Cię monitorują ![]() nattali, dzięki za przepis! Chyba jutro będzie na obiad pomarańczowy łosoś ![]() A co do Twojej sytuacji.. Ciężko jest. Ja pewnie bym położyła uszy po sobie i przyjęła teściów i podziwiam dziewczyny które pisały, że by się postawiły. Ale ze mnie takie ciele mele jest, rzadko kiedy się odszczeknę, riposty przychodzą do głowy po kilku godzinach Mam nadzieję, że znajdziecie rozwiązanie tej sytuacji, które nie będzie skutkowało obrazą majestatu i mega fochami A u mnie dziś po raz kolejny gofry
|
|
#4307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba nienajlepszy pomysł z takim karmieniem...
:
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde!!!! cholera nie mam gofrownicy ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- o ludzie ![]() powinna jeszcze palcami u stóp okruszki z dywanu zbierać
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
emma u nas dzisiaj spokoj jak do tej pory, ale kilka razy mu brzuszek masowalam i moze dzieki temu.
Biedna Dorotka, straszne to jest jak tak sie dzieciaczek meczy. gosiadawaj, dawaj. Wroze Ci porod dzisiaj albo jutro ![]() bylismy dziesiaj u lekarza, Alek wazy 3800 a jak wychodzilam ze szpitala to wazyl 2860 pulpecik moj kochany.Gorsza wiadomosc to nadal ma szmery nad serduszkiem, dostal skierowanie do kardiologa. Mam nadzieje, ze to nic powaznego
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 1 oby to było dziś a po 2 oby poród był szybki inznośny ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Gang Iren
|
Póki co skurcze nie przechodzą,ale i częstotliwość się nie zwiększa.
Więc nie wiem,nie wiem co z tego będzie... Dzięki za wsparcie
|
#4314 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Poddałam się. Chciałam być silna, zgagę pokonać siłą woli, nie faszerować się chemią zbyteczną, ale dzisiaj stwierdziłam że dość tego i poszłam do apteki. Pani dała mi syropek, wzięłam łyżkę, minął kwadrans i czuję się jak nowo narodzona. A całe popołudnie rypała mnie tak okrutnie że myślałam że wywrócę się na lewa stronę. Zwycięstwo
Czy ma któraś z Was "W Paryżu dzieci nie grymaszą" na kompie i mogłaby przesłać mi mailem? Cytat:
A apropo karmienia, byłaś może u jakiegoś doradcy laktacyjnego czy coś? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co ona biedna ma zrobić? Przecież jeśli dzieci jeszcze nie nauczyły się dobrze ssać, to ona dużo więcej godzin spędza karmiąc niż śpiąc ![]() Super rośnie, gratulacje!
|
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
selena: gdzie Ty takie cudeńka wynajdujesz na tym necie
![]() Swoja drogą obrotna kobita z niej, ja karmiąc Mrcela, wołam na TŻ "podaj to, wynieś tamto, weź to, odnieś tam"
|
|
|
|
#4316 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No i super! Mi ostatnio zgaga trochę odpuściła, tzn mam ale syrop daje radę,no i nie męczy już non stop,tylko z 2-3 razy dziennie. Dobre chociaż to...
|
|
#4317 |
|
Rozeznanie
|
Czytając opisy Perfuzji o pięciogodzinnym wiszeniu Emila przy piersi, stwierdzam, że to bardzo zaradna kobieta z tego obrazka
|
|
#4318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakoś tak ładnie wygląda, jak się ją napisze ![]() Cytat:
![]() hahaha, nic dodać, nic ująć ale swoją drogą przerypane tak kp dwa głodomorki naraz pewnie będę mieć problem opanować swoją - sztuk 1 - a tu.. nic tylko ściągać i podawać butelką
|
|
|
#4319 | |
|
Rozeznanie
|
Odnośnie teściowej to ona tż też tak traktuje, (to ten najgorszy z całego rodzeństwa, ale to chyba tylko dlatego, że on najdłużej mieszkał w rodzinnym domu, teraz też najbliżej nich mieszkamy i na każdą prośbę jest) mistrzyni ciętej riposty. A do tego dochodzi fakt, że jej ukochana córeczka nie może zajść w ciążę już długi długi czas (i ja jej akurat bardzo współczuję) a tu temu synowi najgorszemu się udało i dzidzia w drodze. I na każdym kroku jest beszt albo jakiś komentarz (najczęściej, że nie damy rady i tak będziemy musieli wrócić jak do nich małżeństwo marnotrawne) a do tego staroświeckie zasady i mieszanka wybuchowa gotowa.
Cytat:
smakuje mu mleko mamy a co do serduszka to lekarz sprawdzi i będzie dobrze. ![]() Gosia to i ja przyłączę się do kibicowania (ten banan jest zarąbisty powinien zostać naszą "wątkową maskotką") Na SR było całkiem fajnie, dziś temat cc a później ćwiczenia z oddychania jestem następna w kolejce jeśli chodzi o kobitki z tych spotkań (dużo jest na końcówkę lutego i marzec) jutro mam wizytę u ginka, ma też któraś?
|
|
|
|
|
#4320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

ahhh ten żelek
16.06.2012 

co prawda jak jem tak mało to co 2,5-3h coś muszę zjeść no ale bez przesady jedna kanapka to nie jest full wypas tym bardziej, że na wadze więcej znowu
u nas teoretycznie musisz wyrazić na to zgodę 
te gazy chyba wynikają z niedojrzałości układu pokarmowego, chociaż Twoja teściowa pewnie by powiedziała, że to Twoje mleko
siedzę dzisiaj cały dzień w domu, bo miał doręczyć przesyłkę. Do tej pory jej nie ma, więc weszłam na stronę internetową GLS, żeby zobaczyć co się z nią dzieje, a tam ku mojemu zdumieniu informacja, że kurier nie zastał odbiorcy w domu i zostawił awizo. Po godzinie 17:00. Dodam, że o tej porze w domu byłam zarówno ja jak TŻ 

jak wróci mąż to musi wytargać większą.
:
o kurde!!!! 

kolejna fajna data to 14.01.2014r.
a co do serduszka to lekarz sprawdzi i będzie dobrze.