Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 13:17   #4561
sadlaczyca
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Ja uważam, że skoro do dwóch tyg po terminie ciąża jest traktowana jako donoszona i terminowa to powinni bez łaski zwolnienie wystawić. Dziecko samo decyduje czy jest gotowe na wyjście z brzucha, bardzo rzadko kiedy rodzi się w dniu terminu. A macierzyński powinien zaczynać się w dniu narodzin dziecka.

Ooo boli Durny ząb. Ale dentysta sam mówił, że nie wiadomo kiedy będę rodzić, może i za dwa tyg i że miałabym dwa tyg nieprzespanych nocy przez ucho. A po porodzie też wcale nie lepiej bo trzeba by antybiotyk podać a ja chcę kp i nie wiem jak jedno miałoby się do drugiego.
Stary 2014-01-08, 13:17   #4562
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Powiedzcie jak to mozliwe że przy mega skróconej szyjce, 2 cm rozwarcia (od 2 tyg, moze sie powiększyło) mega skurczach ja jeszcze nie zarejestrowałam odchodzącego czopa Przy pierwszym porodzie też go nie widziałam. Moze u mnie jakaś wada genetyczna wystepuje i czop sie wchłania zamiast odchodzic

Lidka,ja po dwóch porodach,a czopa nie widziałam i don terminu kilka dni,skurcze,bóle mam mega,że czuję się jakbym codziennie rodziła,a czopa póki co ani widu. Może i w trzeciej ciąży go nie zobaczę.

Zaczęłam nawet podejrzewać,że ten czop to tylko legenda
Stary 2014-01-08, 13:19   #4563
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Tak coś mi się zdaje,że teraz będzie seria porodów
o tak!! tak!!
i ja tez chce sie zalapac w tej serii
Stary 2014-01-08, 13:19   #4564
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Lidka,ja po dwóch porodach,a czopa nie widziałam i don terminu kilka dni,skurcze,bóle mam mega,że czuję się jakbym codziennie rodziła,a czopa póki co ani widu. Może i w trzeciej ciąży go nie zobaczę.

Zaczęłam nawet podejrzewać,że ten czop to tylko legenda
Mamy tą samą wade genetyczną
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:22   #4565
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Ja uważam, że skoro do dwóch tyg po terminie ciąża jest traktowana jako donoszona i terminowa to powinni bez łaski zwolnienie wystawić. Dziecko samo decyduje czy jest gotowe na wyjście z brzucha, bardzo rzadko kiedy rodzi się w dniu terminu. A macierzyński powinien zaczynać się w dniu narodzin dziecka.

Ooo boli Durny ząb. Ale dentysta sam mówił, że nie wiadomo kiedy będę rodzić, może i za dwa tyg i że miałabym dwa tyg nieprzespanych nocy przez ucho. A po porodzie też wcale nie lepiej bo trzeba by antybiotyk podać a ja chcę kp i nie wiem jak jedno miałoby się do drugiego.
Nie zgadzam sie ze wdniu narodzin. Uwazam ze w momencie wyjscia dziecka ze szpitala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:25   #4566
SunShineDoll
Rozeznanie

Pisałam już na fb, że ja po wizycie, sukrcze na ktg sięgają max 50 - ponoć te porodowe to do 100 dobijają. W ogóle to mega nie miłe piguły na ginekologii gdzie mój lekarz pracuje, najpierw jak podłączała mi ktg to z takim fochem bo lekarz jej kazał mnie podłączyć a ja "z miasta" a nie ze szpitala to po 30 minutach patrze a tam się nic nie drukuje to mówię mamie idź zapytaj czy to nie powinno się drukować to przyszła inna i mówi, o ktoś zapomniał włączyć i kolejne 20 minut leżałam już z drukowaniem. Gin stwierdził, ze do porodu daleko, mam wrócić w poniedziałek na badanie do szpitala i powiedział, ze spokojnie 42 tydzień kiedy wszystko jest ok jest też "w terminie". Książeczka ciąży już mi się skończyła na 39 i taka czuję się zniesmaczona, że nie mam nowej
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:26   #4567
iwantyou99
Zadomowienie

A wogole to odnoscie tesciowych. Moja jest nienormalna o czym wszyscy wiemy , ale chce miec znia jako takie stosunki wiec dzwonie do niej powiedziec ze kupila bardzo fajne pieluchy tetrowe (2szt) dla malego i zapytac gdzie je kupila. I tu spodziewam sie tekstu w stylu " super ze sie sprawdzaja dokupie Ci nastepne" czy cos takiego a co slysze " tu i tu je maja mozesz jechac sobie kupic" .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 13:29   #4568
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Jest jest. Mowie do naszego lekarza ze chce to usunac. Na co on mi odpowiada ze jest chirurgiem z krwi i kosci i ze zaciera rece jak moze cos wyciac ale po co? A ja mu na to ze facet z blizna jest sexy a facet z 3 sutkirm juz niekoniecznir. Na co zaczol sie smiac i pokazywac swoje blizny
A potem juz na powaznie wyjasnil mi ze wczesniactwo nie ma z tym nic wspolnego i tak bysmy to mieli i ze to jest tak male ze bedzie wygladac raczej na znamie ale oczywiscie jesli mam ochote on wytnie co tylko bede chciala po czym dodal ze oczywiscie wgranicach rozsadku.
Ale się ośmiałam, fajnego macie lekarza

Czyli szykuje się następny poród - wygląda na to, że wątkowa klątwa odpuściła I ciekawe jak dzisiejsze dziewczyny Są następne dzieciaczki? Otwierać szampana?
Stary 2014-01-08, 13:31   #4569
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
mam pytanie do was bo troszke sie martwie ze wymiary małej sa dosc małe...miała jakas dziewczyna USG w 36/37 tyg? Bo mam wymiarynie podaja tutaj wagi)

BPD: 89,7mm
FL 65.5mm
HC 329,1mm
AC:330,9mm

Poza tym OK glowka na dole nisko
Ja miałam w 35 tyg 6 dniu
BPD: 89,6 mm
FL: 70 mm
HC: 322,4 mm
AC: 305,4 mm
Lekarka stwierdziła że wszystko w normie
Kość udowa mojej córki w zeszłym tygodniu miała 7 cm chyba będzie miała długie nóżki za mamusią

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2014-01-08 o 13:45
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:31   #4570
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
o tak!! tak!!
i ja tez chce sie zalapac w tej serii
I ja też!!
Może jednak uda się jeszcze w tej 9 części...

Cytat:
Mamy tą samą wade genetyczną

Stary 2014-01-08, 13:31   #4571
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zaczął mi odchodzić czop śluzowy sasasa..nie jest tego nie wiadomo ile ale podbarwiony mocno krwią i mam nadzieję, że mi wróży szybkie nadejście porodu-mimo tej mojej długiej szyjki-wdrażam dzisiaj sprzątanie i oby pomogło
Sang Sang Sang
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 13:38   #4572
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Teraz pisze z telefonu bez na leżąco to jednak łatwiej trzymać smart fona na brzuchu niż laptopa w każdym razie dziś rano zrobiłam sobie zdjęcia brzucha - tak mnie jakoś naszło po prysznic. I pomyślałam sobie, że to na pewno już ostatnie!!!! następne jaki le zrobię to będą zdjęcia mojego maluszka
w każdym razie wrzucam zdjęcia brzuchola na tydzień przed terminem porodu (choć mam nadzieje ze urodze juz jutro).
Super wyglądasz i fajny brzuszek

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Fizycznie jest ok. Chodzę już bez kul choć jeszcze rwa dokucza. Psychicznie dużo gorzej. Ciężko przeszliśmy oboje z mężem te dni kiedy szukali przyczyny zakażenia. Wszystkie badania wychodziły dobrze a dzieciom się pogorszało. Okazało się, że w moim pokarmie wyhodowano tego samego gronkowca, który ujawnił się w płynie mozgowo rdzeniowym Antka. Zablokowali mi pokarm, który już zdążył się rozkręcić. Zalamalam się tym, bo tak bardzo chciałam karmić piersią. No i ta świadomość, że dzieci zachorowały przeze mnie. Dostawalam leki uspokajające. Dziś już jest lepiej i pogodziłam się z myślą o karmieniu mm.
Trudno, karmienie mm nie jest złe. Nie możesz myśleć w ten sposób, przecież nie mogłaś wiedzieć o zakażeniu...

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ja chyba oszaleje,.czy ten bol krocza minie???? Chcialam wam robic opis, a tu nie wysiedze nie ma szans ;(;(.
A próbowałaś siadać na kole takim dmuchanym? Ewentualnie możesz kupić taką specjalną poduszkę poporodową.

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
No to oficjalnie 9.01. Jest moj.

Najpierw oxy, a jak macica i szyjka nie zalapie, to cięcie. Jakos lekarz ma dziwne parcie na to ciecie, wszedl i zakomunikowal, ze jutro mnie tną, ta oxy i probe podejscia do porodu SN musialam podpisac, ze to na moje zyczenie stwierdzil, ze gdybym byla jego rodzina, to poszlabym pod noz. No coz - do mnie osobiscie wizja rozcinania brzucha i gojenia rany nie przemawia, wole dać sobie szanse przejscia przez porod bez tej watpliwej przyjemnosci. Polozne i stazystki biły mi oczami nieme brawo za takie postawienie sprawy, chociaz lekarz oschle komentowal moje "widzi mi sie". Ale na pytanie "jakie mam wskazanie do cc? Czy zapisy ktg sa nie prawidlowe? Z dzieckiem cos nie tak?" Uslyszalam, ze z dzidzi OK, ktg gitara, ale nie maja opinii kardiologa i zreszta "po co ryzykowac komplikacjami porodu SN i się meczyc, skoro mozna sprawe rozwiazac w 15 minut". No ale ja znam opinie kardiologa i argument pojscia na latwizne do mnie nie przemówil. Przyznalam, ze w zaparte nie ma co isc, ale brak podjecia proby indukcji porodu wydaje mi sie zlym pomyslem, a nóż machina ruszy i uda się bez operacji. Jak nie, to trudno - pociąć mnie można zawsze.

Trzymajcie jutro kciuki za moja leniwa macice, zeby sie wziela do roboty, szyja to samo! Dosyc lenistwa. Moze one maja cos ze mnie - ja tez sie zazwyczaj zbieram w sobie krótko przed deadlinem.

Nie bede dzisiaj zbyt aktywna, chce sie wychillować, wyspać, poleżeć nic nie robiąc.

Dzieki za wsparcie,
Padlo pyt. O nazwisko lekarza - tutejszy ordynator mnie badal i oznajmil, ze slabo jestem przygotowana do rodzenia (2 msc w szkole rodzenia i skakania na pilce uja dało) a dzisiejszy lekarz, jakis inny, bardzo byl przekonany, ze skalpel to super opcja. Nnazwiska nie znam. Pierwsze na oczy goscia widze a ten ze mi chce zrobic dobrze, jak rodzinie
Dobrze, że próbujesz SN, trzymam kciuki, żeby się udało. Ja bym lekarza nie demonizowała, w końcu dużo kobiet ucieszyłoby się propozycji CC i bez wahania na nie zdecydowało...

Cytat:

Melduję się po całym przedpołudniu biegania po lekarzach. Najpierw wizyta u gin, gdzie musiałam najpierw czekać godzinę. Ktg w porządku, jakieś tam skurcze niby były ze dwa, ogólnie nieporodowe. Gin brak rozwarcia jak zwykle wyczytała mi z oczu, bo na fotellu nie zbadała, o usg nawet nie pytałam - bo po co. Za to powiedziała, że nie wystawi mi już zwolnienia i mam iść na macierzyński. Więc poszłam do internisty, dostałam zwolnienie do 14.01. Internista powiedział, że te moje bóle ucha to od górnej ósemki, którą mam do usunięcia (myślałam, że to od innego jakiegoś zęba) i żeby iść do zębologa. Więc zadzwoniłam do zębologa, opisałam sytuację, kazali przyjść. Poszłam a oni zadzwonili do mojej gin czy aby na pewno mogą rwać (bo znieczulenie może podobno wywołać poród- powiedziałam dentyście, że jak mi wywoła poród to mu czekoladę kupię ) a ta że mogą i jak zacznę rodzić to bardzo dobrze. No i siup po ósemce. Właśnie odchodzi mi znieczulenie i zaczyna boleć
W ogóle to gin powiedziała, że jak nie urodzę do 13.01 to zaprasza na ktg i wtedy już do szpitala i że zostanę tam do porodu. Ktg of kors na leżąco na najniewygodniejszej kozetce świata. Jestem zmęczona.
Dziwne, że lekarze robią takie problemy ze zwolnieniem, zobaczymy jak będzie z moim. Współczuję bólu po wyrwaniu ósemki, ale lepiej że teraz się jej pozbyłaś
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:41   #4573
sadlaczyca
Raczkowanie

Jedyne co mi dziś humor poprawiło to to, że przez 3 tyg przytyłam tylko 0,5 kg A byłam przygotowana psychicznie na +5kg (patrząc ile zeżarłam ciasta, słodyczy, itp)
Stary 2014-01-08, 13:42   #4574
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Ooo boli Durny ząb. .
Biedna ty, ja mam jutro zębologa zobaczymy co powie, bo od kilku dni pobolewa mnie między dwoma zębami

Wiem ,że było pytanie o wkładki poporodowe, ale dziewczyny po porodzie,ile czasu krwawiłyście na tyle mocno, żeby nie móc jeszcze korzystać z normalnych podpasek ?? I ile minęło czasu żeby móc się przerzucić na wkładki jak będzie lekkie plamienie.I ile może trwać ?
Bo mnie już na samą myśl chodzenia w podpasce skręca,a co dopiero 2,3 tygodnie, ja się chyba powieszę. Podpasek wręcz nie dzierżę, takie to nie wygodne, jak pielucha z majtach.
02.03.2014- Benjaminek

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2014-01-08 o 13:43
Stary 2014-01-08, 13:43   #4575
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciamber Pokaż wiadomość

i jeszcze jedno pytanko z tematu owłosienie tam na dole czy któraś z Was używała kremu do depilacji?
ja używałam, gadałam nawet z ginką na ten temat. Było i jest po nim ok.
Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Wasze mamy, mogą wziąć urlop 2 tyg opieki nad Wami po cc? Jeśli nie jesteście mężatkami na przykład? Moja mama chce skorzystać z czegoś takiego i wspomóc mnie tuż po przyjściu do domu
tak, to opieka dla członka rodziny

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Chyba rodze od 5 mam skurcze. Szyjka zgladzona, główką przodujaca tylko skurcze za słabe i kroplówkę dostanę dzisiaj. I powinno pomoc :jupii:

niech Ci poród lekkim będzie

Mezaga zaciskam mocno kciuki za Maluszki

a czy Krzyś Marudy ma już jakąś diagnozę? czy coś przeoczyłam...

u mnie sytuacja bez zmian. Zapisy na ktg momentami kiepskie, czekam dziś na kolejne usg i przepływy.
z ciekawostek na obiad właśnie wchłonęłam zupę selerową z grzankami- także szał

a jak się nie weźmiecie za rodzenie, to was wyprzedzę
forester jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 13:45   #4576
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tylko symbol oznaczający ciąze i symbol który określa czy mogę chodzić czy mam leżec. Nic innego nie zarejestrowałam a analizowałam nie raz. No ale na pewno jakieś uzasadnienie lekarz musi podać. Tylko że w 9 miesiącu ciąży chyba łatwo znaleźć uzasadnienie wypisania L4
no ja też na zwolnieniu mam tylko symbol że ciąża i że chodząca.
a z tego co wiem to powód L4 lekarz podaje do wiadomości Zusu tylko na Zusowski wniosek. Czyli jeżeli im coś nie pasuje to wtedy zgłaszają się do lekarza celem wyjaśnienia sytuacji itp.
Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Dziwne, że lekarze robią takie problemy ze zwolnieniem, zobaczymy jak będzie z moim. Współczuję bólu po wyrwaniu ósemki, ale lepiej że teraz się jej pozbyłaś
ja w sumie nie wiem jak to będzie z moim zwolnieniem ale 16.01 mam wizytę i będę musiała kolejne L4 wziąć więc się okaże na ile mi wypisze.
Stary 2014-01-08, 13:47   #4577
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdalennas Pokaż wiadomość
I ciekawostka od mojego ginekologa - w 35 tygodniu dziecko oddaje nam dziennie około pół litra moczu
Ożesz Czyli już w brzuchu olewa nas ciepłym moczem

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Akkma ja ostatnio codziennie skuszam się na łyżeczkę do dwóch nutelli
haha no to widzę, że obie pozwalamy sobie na małe grzeszki

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
mamy na wątku nową jednostkę chcenia:
Chcę tego tak bardzo, że w zamian znosiłabym Agooli teściową przez ... dni.
Hahahaha

Ja wpakowałam do szpitalnej torby dla małej same najgorsze ciuszki Jakieś używki, więc gdyby zaginęły to nie będzie mi szkoda

Spadam zrobić zestaw goleniowy i uciekam na wizytę do dżiny

Zaburczało mi w brzuchu i mała chyba się tego bardzo przestraszyła . Zaczęła się wiercić we wszystkie strony.
Stary 2014-01-08, 13:47   #4578
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Jedyne co mi dziś humor poprawiło to to, że przez 3 tyg przytyłam tylko 0,5 kg A byłam przygotowana psychicznie na +5kg (patrząc ile zeżarłam ciasta, słodyczy, itp)
super. ponoc na koniec ciazy i tuz przed porodem waga sie stabilizuje i juz nie rosnie, albo i nawet spada, wiec...
Stary 2014-01-08, 13:48   #4579
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Wiem ,że było pytanie o wkładki poporodowe, ale dziewczyny po porodzie,ile czasu krwawiłyście na tyle mocno, żeby nie móc jeszcze korzystać z normalnych podpasek ?? I ile minęło czasu żeby móc się przerzucić na wkładki jak będzie lekkie plamienie.I ile może trwać ?
Bo mnie już na samą myśl chodzenia w podpasce skręca,a co dopiero 2,3 tygodnie, ja się chyba powieszę. Podpasek wręcz nie dzierżę, takie to nie wygodne, jak pielucha z majtach.

Oj jakoś do miesiąca po porodzie używałam podpasek.
Stary 2014-01-08, 13:57   #4580
Roane
Wtajemniczenie

Upadły Anioł urodziła syna!
Na fejsie się pochwaliła
Stary 2014-01-08, 14:00   #4581
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Biedna ty, ja mam jutro zębologa zobaczymy co powie, bo od kilku dni pobolewa mnie między dwoma zębami

Sprawa bardzo indywidualna. Moja znajoma krwawiła 4 czy 5 tygodni. Ja po poprzednim porodzie 2 tygodnie, teraz mija 1,5 tyg i już mi się kończy.

Krwawienie nasila się w momencie karmienia/odciągania pokarmu, więc wtedy nawet jak już krwawi się słabo to moze "siurnąć"

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-01-08 o 14:01
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:02   #4582
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Na fejsie się pochwaliła
super!! w koncu jakis dzieciaczek sie pojawil!!
gratulacje dla nowej mamusi
Stary 2014-01-08, 14:03   #4583
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

roane - na sali jest dziewczyna z córka, ale malutka cały czas śpi, ma żółtaczkę, i jest doświętlana. Na noc zabiorą ją do inkubatora.

Mąż przyjedzie za 3h z normalnym jedzeniem. Może mi też mc donalda przywiezie i włosy pomoże umyć

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:03   #4584
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Na fejsie się pochwaliła
I to bez nacięcia
Dzielna dziewczyna
Stary 2014-01-08, 14:05   #4585
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Na fejsie się pochwaliła
O super gratulacje dla mamy z niecierpliwością czekam na opis porodu

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:08   #4586
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Myślałam, że jak wrócę po małych zakupach do domu to już kolejna część się rozpocznie. Coś olewacie temat
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
np. dzisiaj po tych schodach. przestraszyłam się i ciśnienie podskoczyło to po chwili też mnie całą trzęsło i też zdarza mi się przy tym wymiotować.
To chyba takie trochę na tle nerwowym, co? Normalne to jest?

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Pytanie do mamuś, któe już urodziły.
Czy waga Waszych maluszków z USG zgadzała się z wagą urodzeniową?
STarszak wg ostatniego usg, zrobionego w dniu planowanego porodu, miał mieć wagę 4500 Urodził się tylko z wagą 3700 Wiec niekoniecznie się zgadza.
Cytat:
Dziewczyny musze sie wam przyznać że jak czytam o maluszkach które przyszły na swiat to zaczynam sie bać.
Tak, mnie też zżera panika. ALe raczej z powodu opisu porodów itd. Nie czytam już. Mój ze starszakiem był straszny jednak jakoś zapomniałam o tym. A teraz czytam i się boję, nakręcam itd
Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Perfuzja a próbowałaś kłaść Emilowi do łóżeczka coś z Twoim zapachem? (bluzka, pielucha tetrowa). U mnie to działa Doris się przytula do tego.
O, u nas też starszak spał z pieluszką tetrową. Tą, którą podcierałam mu buźkę podczas ciągnięcia cycka
Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Dziewczyny które były cewnikowane: czy nie macie wrażenia że coś nie tak jest nadal z waszą cewką moczową? Dla mnie nadal oddawanie moczu jest inne niż było jakby piekące i bolesne...nie jest to jakiś ból nie do przeżycia ale dający dyskomfort. Czy też tak macie?
MIałam tak, ale zdaje się, że około tygodnia po. Może rzeczywiscie żurawinę suszoną kup sobie. Nie zaszkodzi a może i pomoże
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Jakbym nie byla mezatka to mysle ze moglabym sie z nim zaprzyjaznic- mimo ze to starszy facet
Zaprzyjaźnić sie mozesz nadal :P
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny , ktore nie moga w nocy spac mam propozycje nie do odrzucenia zapraszam do mnie tak na 2 nocki, zeby Alka zabawiac a ja sie z checia wyspie
Uwierzcie mi po porodzie problem z zasypianiem zniknie jak reka odjal
Grafik zrób, która jakiego dnia
Cytat:
Powiedzcie jak to mozliwe że przy mega skróconej szyjce, 2 cm rozwarcia (od 2 tyg, moze sie powiększyło) mega skurczach ja jeszcze nie zarejestrowałam odchodzącego czopa Przy pierwszym porodzie też go nie widziałam. Moze u mnie jakaś wada genetyczna wystepuje i czop sie wchłania zamiast odchodzic
ja swojego nie widziałam przed pierwszym porodem.
Stary 2014-01-08, 14:11   #4587
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Na fejsie się pochwaliła

Super!!! Gratulacje!!!!
Stary 2014-01-08, 14:11   #4588
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

aniolku - gratulacje!

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:12   #4589
iwantyou99
Zadomowienie

Gratulacje dla Aniolka!!

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Myślałam, że jak wrócę po małych zakupach do domu to już kolejna część się rozpocznie. Coś olewacie temat

To chyba takie trochę na tle nerwowym, co? Normalne to jest?

STarszak wg ostatniego usg, zrobionego w dniu planowanego porodu, miał mieć wagę 4500 Urodził się tylko z wagą 3700 Wiec niekoniecznie się zgadza.

Tak, mnie też zżera panika. ALe raczej z powodu opisu porodów itd. Nie czytam już. Mój ze starszakiem był straszny jednak jakoś zapomniałam o tym. A teraz czytam i się boję, nakręcam itd

O, u nas też starszak spał z pieluszką tetrową. Tą, którą podcierałam mu buźkę podczas ciągnięcia cycka

MIałam tak, ale zdaje się, że około tygodnia po. Może rzeczywiscie żurawinę suszoną kup sobie. Nie zaszkodzi a może i pomoże

Zaprzyjaźnić sie mozesz nadal :P

Grafik zrób, która jakiego dnia

ja swojego nie widziałam przed pierwszym porodem.
Nooo wiem nooo ale wiesz....

Stary 2014-01-08, 14:15   #4590
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
super. ponoc na koniec ciazy i tuz przed porodem waga sie stabilizuje i juz nie rosnie, albo i nawet spada, wiec...
Serio ?, to by wyjaśniało , czemu zamiast 1kg na tydzień teraz przybrałam 250 gr na tydzień. To mi się podoba

Cytat:
Oj jakoś do miesiąca po porodzie używałam podpasek.
To mi się nie podoba , za długooooooo

Cytat:
Na fejsie się pochwaliła
Gratulację dla mamusi A gdzie na fejsie ? ja nic nie widzę

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Sprawa bardzo indywidualna. Moja znajoma krwawiła 4 czy 5 tygodni. Ja po poprzednim porodzie 2 tygodnie, teraz mija 1,5 tyg i już mi się kończy.

Krwawienie nasila się w momencie karmienia/odciągania pokarmu, więc wtedy nawet jak już krwawi się słabo to moze "siurnąć"
Twoj czas krwawienia podoba mi się bardziej niż ten Gosi
Chociaż dla mnie mogłoby się skończyć na 2,3 dniach .
02.03.2014- Benjaminek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości