|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |||
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Piekne to lozeczko z linku - ale cena poraza. Cytat:
![]() Dlugo sie czailam na ten komplet i przyznam szczerze ze dopiero jak zobaczylam jak ladnie to u Ciebie wyglada to sie zdecydowalam ![]() A z baldachimem bede wiedziala do kogo sie zglosic po pomoc w razie co ![]() ![]() Cytat:
![]() No mam nadzieje ze usnie zanim doliczymy do czterech owieczek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Rozeznanie
|
grrr
przyszłam się wyżalić - ile razy tacie się zachce pomóc w remoncie, to zawsze coś nabroi raz mi zjechał strugiem framugę, że nie mogłam wyrównać ładnie szlifierką za drugim razem wkręcił struga w folię i wtedy zerwał się pasek, za którym biegaliśmy prawie miesiąc, żeby dostać taki sam teraz coś kręcił tym strugiem, rozkręcił/rozkleiło się czy inne licho - i znowu zamiast gonić z robotą to mąż musi kombinować jak to rozwiązać bez wyrównania starych desek ciężko położyć będzie równo panele :/ my się chyba nigdy nie wygrzebiemy z tego remontu - nie wiem skąd mąż bierze cierpliwość, bo mnie już zaczyna powoli roznosić i chęcią bym trzasnęła drzwiami (a najchętniej nie dopuściła do 'pomocy') jest za to plus - dzieć mi się obudził i szaleje (z racji tego, że jest już leń od początku i się kiepsko rusza, to dzisiaj, porównując, szaleje ;P)
#4083 |
Moderator
|
Ciesze sie ze Wam sie podoba
![]() Na allegro u uzytkownika Darland1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | ||||||||
Zakorzenienie
|
zabrałam się za nadabianie...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja na nfz miałam co 3 tygodnie na początku, a jak z szyjką zaczęły się jazdy, to co tydzień musiałam się pokazywać. teraz mam ustaloną na za 2 tygodnie. Twoje Maleństwo na pewno ma się dobrze ![]() laktator mogę polecić medeli - mam ręczny i fajnie mi się sprawdzał. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() w szpitalu powinno być chyba bezpłatne, ale w tym kraju nic nie wiadomo....
![]() |
#4085 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Zakorzenienie
|
Śliczną masz tą pościel, w ogóle ten sprzedawca te zestawy ma super, ale nie można u niego osobno kupić ochraniacza z takim ładnym wzorem
![]() ![]() Zamówie sobie witamine D i K. Chociaż tylko w Polsce podaje się każdemu noworodkowi witaminę K, gdzieś tam podobno tylko dzieciom z grupy ryzyka.
#4088 |
Rozeznanie
|
hebel inaczej
czasami go nachodzi chęć pomocy, a że jest już niemłody (ma 67 lat) i jest po 2 i pół zawałach i 3 udarach, to staramy się z nim łagodnie, ale ja czasami mam dość :/ jak robimy sami, to jest ok, jak przyjdzie tata, to zawsze coś jest nie tak - a jeszcze znacie to... mądruje się za dziesięciu, a jeszcze nie daje sobie wytłumaczyć niczego :/ ![]()
#4089 |
Zakorzenienie
|
Też nie lubię takiej pomocy
![]() Ja wiem, że tacy ludzie chcą dobrze, ale jak się im powie "nie, dziękuję" to obraza ![]()
#4090 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oby mu szybko osłabł ten zapał do pracy.
![]() |
#4091 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
coś Ty... moze przez osłuchanie, bo cały czas mówię "Kornelka się wierci, Kornelka mnie kopie, rozpycha się" i generalnie Kornelka i Kornelka. na razie przestał reagować stanowczym nie, ale czy to pozytywny objaw - kto go tam wie... najwyżej zmienię imię w urzędzie ![]()
![]() |
#4092 |
Zadomowienie
|
Lewek no moja byla nie udana niestety :/ wybaczam niedoczytanie bo dziewczyny gonią :-*
No okaże sie pewnie w poniedzialek czy przelał. Ten królik to i mnie opętał :P Maggie dowiem sie jak to u mnie z tym ktg będzie bo nie widzi mi sie co chwilę płacić za to :/ Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a potem szybciutko dawaj, gdzie trzeba o alimenty ![]() Cytat:
![]() bardzo ładna pościel ![]() ![]() Na dole - ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=thidien;44543340] przyszłam się wyżalić - ile razy tacie się zachce pomóc w remoncie, to zawsze coś nabroi raz mi zjechał strugiem framugę, że nie mogłam wyrównać ładnie szlifierką za drugim razem wkręcił struga w folię i wtedy zerwał się pasek, za którym biegaliśmy prawie miesiąc, żeby dostać taki sam /QUOTE] U nas to znowu TŻ ma takie szczęście, że jak się za coś weźmie moze popsuć ![]() ![]()
![]() |
#4095 |
Zadomowienie
|
Elunka no alimenty to sad rodzinny ale wtym tez zielona jeszcze jestem :/
Lece spac bo relanium mnie wzywa do spania hehe :P. Dobrej i spokojnej nocy :-* Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 |
Zakorzenienie
|
Tak? Nie pamiętam, wiem, że była zła
![]() Napisałam meila. Zobaczymy ![]()
#4097 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kwestii twardnienia - tymi, o których piszesz chyba bym się nie martwiła, bo w zaawansowanej ciąży to już normalne przy zmianie pozycji, jeśli oczywiście za chwilę ustępują. gorzej, jeśli brzuch się robi twardy i zmiana pozycji, odczekanie trochę nie pomaga i nie mięknie + pojawiaja się ból. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko co to znaczy, że na gina nie ma? a Ty masz mieć? w równym stopniu wydatki ciążowe powinniście ponosić... Załatwiaj Kochan ate formalności jak najszybciej, bo coś mi się wydaje, że po porodzie też będzie niezbyt skory do dokładania sie. A poza tym coś jeszcze mówił? interesował się? Kate ,jak patrzę na Twój podpis to cały czas sobie uświadamiam, że to już prawie godzina "O"
![]() |
#4098 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() BeautifulLie Współczuje sytuacji z TŻ, mam nadzieję, że spełni chociaż minium oczekiwań. ![]() Dobranoc i nie piszcie za dużo bo jestem na bieżąco w końcu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() uciekam spać, bo muszę wstać o 7 i jechać zawieźć siuśki i pobrać krew ![]()
![]() |
#4101 |
Moderator
|
Trzymam kciuki za pozytywna odpowiedz
![]() Co do siadania na oponce po nacieciu krocza, to na mojej SR polozna mowila ze lepiej sie te 3 tygodnie przemeczyc i nie kombinowac ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-10 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Zakorzenienie
|
czbasia szkoda że wizyty nie było
![]() ![]() Cytat:
![]() a to nie jest to samo co twardnienie? ![]() mara86 będzie dobrze!!! ![]() kate1623 cudowny ![]() ![]() BeautifulLie głupek, ale chyba dobre i to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Zakorzenienie
|
po wizycie ok mała głowka do dołu brzuchem do mamy
![]() ale mam inny dylemat dlatego nie odwołuje sie do waszych postow .. musze z Amelka jutro do dentysty isc boli ja zabek i ma tam mała dziurke (5zabek) jestem załamana zeby niestety oboje z tz mamy słabe wiec ona chyba genowo je przejeła ![]() nastepna wizyta 7 lutego
#4104 |
Zadomowienie
|
Dobranocki
![]() Trzymam kciuki za dobrze przespaną noc. W tym mocno za swoją- wczorajsza z migreną była mocno średnia. ![]()
#4105 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
im więcej tym lepiej - sąd może poprosić o potwierdzenie wydatków; alimenty należą się w ciąży, a płatne są od dnia złożenia pozwu a nie od dnia rozprawy (musi uregulować wstecz), w internecie jest masa wzorów pozwów o alimenty, a i pomyśl sobie ile wydajesz, ile będą kosztowały kosmetyki dla dzidzi, pampersy, ubranka, szczepienia, etc. i ile byś chciała dostać, a na pozwie wpisz tą kwotę razy 2 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | ||||||
Raczkowanie
|
BeautifulLie, oby eks przelał Ci tę kasę, bo eks-tż może być i kiepskim, ale niech chociaż ojcem będzie dobrym...
Trzymam kciuki za całą tę sytuację, żebyś nie musiała się stresować jeszcze kasą... ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do laktatora wybiorę chyba laktator Lovi Protect ![]() Cytat:
![]() Tym razem nie daj się i przygotuj na tę wizytę, żebyś jak będzie trzeba powiedziała mu, co o nim myślisz ![]() Za 8 miesiąc! ![]() ![]() I za każdy z rozpoczętych tygodni i za równe daty do porodu! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale trzymam mooooocno kciuki, żeby Dzidzia posiedziała w brzuszku nie do 34, a co najmniej tego 38tc ![]() Cytat:
![]() Oby w szpitalu zajęli się Tobą jak najlepiej ![]() I koniecznie daj znać, co się dzieje! Cytat:
![]() U mnie już lepiej - mogę normalnie jeść, co potwierdza wsuwanie właśnie brzoskwiń z puszki ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() slynny watkowy kocyk zaraz straci slawe na rzecz krolikow ![]() Cytat:
![]() gdzies mi wsiakla reszta cytatow ![]() BeautifulLie walcz z nim dalej Jestem padnieta a tu jeszcze nadrobic musialam, ale byle jak ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4108 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A ja spac nie moge - pelnia dzisiaj czy cos? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczynki,
wczoraj się nie odzywałam , miał być taki piękny dzień a skończył się nie za dobrze. Zakupy częściowo udane - kupiliśmy ręczniczki, otulacz do kąpieli, materacyk, prześcieradło, przewijak. Moja pościel z allegro już jedzie podobno ma być w poniedziałek i nawilżacz też zamówiłam ale na electro.pl bo darmowa przesyłka i przecena jakaś- i też będzie w poniedziałek. Niestety tak się zdenerwowałam popołudniu na moją rodzinkę, że aż się popłakałam tż musiał mnie uspokajać ale sam stwierdził, że nie warto się denerwować. Bratowa do tego mnie obgadała przy wspólnych znajomych- którzy w ramach "solidarności i życzliwości" mi to przekazali i to już był koniec dobrego dnia. Oglądaliśmy wózki i na razie na topowych miejscach jest camarelo, tutek ambero, bebetto luca lub tako city move. We wszystkich podoba mi się kolor ciemny fiolet/ purpura- ale już mnie bratowa skrytykowała, że dla chłopaka to absolutnie nie pasuje itp... Mi się wydaję, że dziecku wszystko jedno jaki kolor- fiolet ciemny jest w miarę uniwersalny- to ma nam się podobać chyba? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | ||
Zakorzenienie
|
A ja się całą noc wierciłam
![]() ![]() Cytat:
![]() Biedna Amelka. Musi być twarda babka i nie dać się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.