Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-11, 18:24   #4201
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wróciłam z odwiedzin Olivka jest cudowna i jest taka mała. Ma 49cm i waży 2810g ale jest przeurocza
Teraz lecę nadrabiać bloga Marioli
Ale kruszynka moja to będzie kloc

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Chce mi się siku a łazienka zajęta
Do wiaderka

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 18:24   #4202
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
a co to za sklep internetowy ??
Toysrus. jestem zapisana do newslettera i dostałam -20% na rzeczy dziecięce. A, że brakowało mi do zamówienia, to małej wzięłam osiołka:
http://www.toysrus.de/product/index....uctId=17486551
Stary 2014-01-11, 18:29   #4203
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Do wiaderka
Szkoda, że mam choinkę sztuczną

Powiedzcie mi, czy jedno wypełnienie kołderki wystarczy? Bo pościele to wezmę raczej dwie, jakby obsrał czy coś. Ale naszła mnie refleksja co z wypełnieniem jak kupa będzie przechodziła warstwowo

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 18:30   #4204
virginia
Zakorzenienie

Ufff, nadrobiłam!

thidien mam za sobą całą masę remontów, więc znam ten ból, trzymam kciuki, żeby skończył się jak najszybciej., A tata na pewno chciał dobrze...

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
ja po pierwszej ciąży na wizycie kontrolnej po 6 tygodniach i ginowi i położnej w gabinecie dałam po merci. tak naprawdę drobiazg, ale byłam im wdzięczna, bo cały czas bardzo się mną zajmowali. a cały czas były to wizyty na nfz

oprócz wit. d jeszcze wit. k należy podawać od 8 do 30 doby bodajże.

jestem totalnie zaskoczona, że ktg jest płatne... skoro jest w gabinecie... chyba po 38tc na ktg powinno się pokazywać co drugi dzień (zazwyczaj pół godziny jest się podłączonym) - z doświadczenia nie wiem, bo nie dotrwałam. i co wtedy też codzienna opłata?
w szpitalu powinno być chyba bezpłatne, ale w tym kraju nic nie wiadomo....
Ja do gina chodzę prywatnie, uważam, że i tak dużo mu płacę, zwłaszcza biorąc pod uwagę długość trwania wizyty więc nie zamierzam nic mu dawać a co do położnych zobaczymy po porodzie w szpitalu ale słyszałam o nich chyba więcej złego niż dobrego... Zresztą tak czy siak uważam, że to ich praca i takim dawaniem 'prezentów' sami ich do tego przyzwyczajamy. Mi nikt nie daje prezentów za sprawdzanie egzaminów itp więc czemu oni mają dostawać?

Chyba sobie notatnik założę na te wszystkie niusy.... A wit. D od kiedy do kiedy podajemy?
Mój plan edukowania się w weekend oczywiście legł w gruzach.... A tydz. też zapowiada się pracowicie.

O naszej służbie zdrowia lepiej nie będę się wypowiadać....

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Lece spac bo relanium mnie wzywa do spania hehe :P. Dobrej i spokojnej nocy :-*
Ja chyba też powinnam zacząć brać...

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
po wizycie ok mała głowka do dołu brzuchem do mamy jest tydz mlodsza wg usg ale ja to wiem od samego poczatku wymiary ma iealne własnie jak na tydz w tył ( 11 miałam @, o 2 córe staralismy sie 29 wiec do 11 naprawde mało czasu było zeby sie zagniezdził zarodek a gin własnie liczy od 11) powiedział ze teraz mloda ma 1280/1300 gram i wsio ok

ale mam inny dylemat dlatego nie odwołuje sie do waszych postow ..
musze z Amelka jutro do dentysty isc boli ja zabek i ma tam mała dziurke (5zabek) jestem załamana zeby niestety oboje z tz mamy słabe wiec ona chyba genowo je przejeła
za udaną wizytę i zdrowych ząbków dla Amelki

Limonka1987 sówki są przeurocze!!!!

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
virginia ty to jestes niepokonana! podziwiam cię kobieto za wszystko
Oj tam, oj tam... .

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Swoją drogą szkoda marzy mi się stworzenie listy życzeń, jeśli chodzi o prezenty na maluszka. Wpisałabym tam wszystkie te słodkie, niepraktyczne drobiazgi, na które żal mi kasy, a które chciałabym mieć. Wiadomo, że rodzina i znajomi będą kupować jakieś drobiazgi dla Młodej, więc w takiej sytuacji wybieraliby tylko jakąś pozycję z listy i wszyscy byliby zadowoleni
Powinna być u nas taka tradycja, naprawdę
Prawda? Mnie dziś poinformował brat, że bratowa w jakimś sklepie widziała kojec dla dzidziusiów. Już chciałam niegrzecznie odpowiedzieć, że widzieć to i ja widziałam . Z taką opieszałością to u mnie i tak taka lista nie miałaby chyba racji bytu....

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
i już wiadomo Będzie Marcel!
Mały znowu nie chciał się ujawnić- ale Pan doktor poszedł na sposób i tak mnie ukłuł tą główką od usg, że zabolało, ale Mały zaczał fikać i pokazał swój skarb widziałam jak pije wody płodowe i ssie paluszki u ręki W 31 tygodniu i 4 dniu waży 1730g
dla Marcela!!!!

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziekuje wszystkim za zyczenia i kciuki.
Mam bardzo goracy czas, jestem juz w domu, a Marco w szpitalu. Trudno dzielic czas pomiedzy dom, szpital i dwojke dzieci.

Moje zapiski na ten temat znajdziecie tutaj ——> Czytadełko
Cieszę się, że się odezwałaś, czytadełko poczytam w wolnym czasie, a może ktoś z wątku napisze jakieś streszczenie?
A tak na poważnie - mam nadzieję, że z Marco coraz lepiej, rzuciłam tylko okiem na jego zdjęcia, ale są tak poruszające....

Dziewczyny wczoraj najpierw nie miałam czasu a potem sił Was nadrabiać.
A dziś też zalatana jestem od rana, dopiero do Was usiadłam.... Myślę sobie, że może za późno chodzę spać a zresztą w łóżku i tak dumam o tym, co już zrobiłam czego jeszcze nie i co w ogóle jeszcze przede mną i w sumie może to nic dziwnego, że mam takie problemy ze snem.... Dlatego wymyśliłam, że już koło 20 spróbuję się wyciszyć, zwolnić obroty. Taaaa, zobaczymy w praktyce...
Jutro też mam zajęcia od rana do 15. Nie piszcie za dużo .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 18:31   #4205
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Znajoma ma nieciekawą sytuację finansową i nic nie dała księdzu, ten się upomniał, ale ta mu powiedziała, że nie ma pieniędzy, a jak ma to wrzuca na mszy do koszyka. Zamknął się

Sprzedawca nie odpisał, ale własnie wybraliśmy z tż pościel, rożek i przybornik.
Chwalę się
śliczne grochy i kolory bardzo stylowo

Cytat:
Kochane Mamusie

Mam bardzo goracy czas, jestem juz w domu, a Marco w szpitalu. Trudno dzielic czas pomiedzy dom, szpital i dwojke dzieci.

Wszystko mam napisane na biezaco, tylko w brudnopisie.
Musze posprawdzac literowki itp.
Mam nadzieje, ze w ciagu kolejnych kilku dni ukaza sie kolejne posty.

Dzisiaj przylatuja Mama i Brat, wiec bede bardziej zajeta w ciagu kilku nastepnych dni, ale obiecuje, ze bede wpadac albo tutaj albo na blog.
Mysle, ze potrzebuje jeszcze 1-2 tygodni na unormowanie spraw.

Sciskam Was mocno i trzymajcie sie dzielnie w dwupakach
Jak dobrze że się odezwałaś! Myślę o Was codziennie i martwiłam się tą ciszą. Mnie jak wszystkim też chce się ryczeć, widok Marco takiego maleńkiego i bezbronnego wzrusza do łez, ale cieszę się, że idzie ku dobremu. Dzielna z Ciebie Babka

Cytat:
Mały znowu nie chciał się ujawnić- ale Pan doktor poszedł na sposób i tak mnie ukłuł tą główką od usg, że zabolało, ale Mały zaczał fikać i pokazał swój skarb widziałam jak pije wody płodowe i ssie paluszki u ręki W 31 tygodniu i 4 dniu waży 1730g
Ha, a mówiłam, że widzę chłopaka! Gratulacje! Było słuchać cioci Bebe w dodatku imiennik mojego syna, wiec już mam do niego słabość

W temacie obdarowania księdza kopertą my dajemy 20 zł, nie widzę potrzeby dawania większej kwoty, wizyta jest symboliczna, więc i koperta również
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 18:40   #4206
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że mam choinkę sztuczną

Powiedzcie mi, czy jedno wypełnienie kołderki wystarczy? Bo pościele to wezmę raczej dwie, jakby obsrał czy coś. Ale naszła mnie refleksja co z wypełnieniem jak kupa będzie przechodziła warstwowo
Chyba tak. Najwyżej jak wypierzesz to kocem będziesz przykrywać
Przynajmniej ja tak zrobię.

Stary 2014-01-11, 18:51   #4207
Rossa1988
Raczkowanie

Mariola, oczywiście jak niejedna z nas popłakałam się czytając Twoje zapiski, silna z Ciebie kobieta, życze duzo radości i zdrowia

dziewczyny, skoro Wy takie znawczynie usg i płci to może powiecie co tu widać? bo ja tez jakoś za bardzo nic nie widze, a słyszałam że moja gin wiele razy pomyliła się co do płci...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201311031133290007OB.jpg (51,7 KB, 48 załadowań)
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 18:55   #4208
monkaa321
Zakorzenienie

hej dziewczynki

dzisiaj spędziłam pół dnia w CH ale się wyżyłam i już mam dość na długi czas w sumie dla siebie nic, ani dla małego, jedynie dla tż i spożywka ale i tak poszalałam... bylam w C&A i widziałam tego zajączka którego ma kate, ale jak go zobaczył tż to powiedział "taki mały on jest" no i nie wzięłam miałam nadzieje znaleźć coś innego ale w końcu dałam sobie spokój, mały nie będzie mieć zabawek
Idę nadrabiać
widziałam że mariola napisała
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 18:59   #4209
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

A dlaczego kupujecie prześcieradła frotte? W ogóle wiecie o tym, że ja nie wiem co to jest frotta? ja mam prześcieradła bawełniane, takie gładkie, a frotta kojarzy mi sie z cicikiem
Te frotty są lepsze? Nie za ciepłe będą na lato?
nie lepsze, tylko troche grubsze

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
ja już ją zamówiłam
ale slodka

Cytat:
Kochane Mamusie

Dzisiaj przylatuja Mama i Brat, wiec bede bardziej zajeta w ciagu kilku nastepnych dni, ale obiecuje, ze bede wpadac albo tutaj albo na blog.

ogromnie sie ciesze, ze sie odezwalas Wszystkie sie tutaj martwilysmy, caly czas jestesmy z Wami myslami Bloga poczytam pozniej, bo narazie mam cala rodzinke na skypie, a jak wszystkie mowia ze ryczaly to ze mna nie bedzie inaczej Trzymajcie sie cieplo

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Z
Chwalę się
sliczna no to teraz juz chyba masz wszystko

Cytat:

To nic, że w ogóle nie pasuje do zielonego pokoju, ale jakaś wtopa musi być
pewnie, ze pasuje

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Toysrus. jestem zapisana do newslettera i dostałam -20% na rzeczy dziecięce. A, że brakowało mi do zamówienia, to małej wzięłam osiołka:
http://www.toysrus.de/product/index....uctId=17486551
musze tam zajrzec

Jestescie wszystkie okropne, pokazywac takie cudne rzeczy

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Prawda? Mnie dziś poinformował brat, że bratowa w jakimś sklepie widziała kojec dla dzidziusiów. Już chciałam niegrzecznie odpowiedzieć, że widzieć to i ja widziałam . Z taką opieszałością to u mnie i tak taka lista nie miałaby chyba racji bytu....
a czemu tylko chcialas a nie powiedzialas

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 19:08   #4210
maggie123
Zakorzenienie

Mariolka cieszę sie że sie odezwałas. Trzymam mocno kciuki na Marco-pamiętnik przeczytam na kompie
Cytat:
Znajoma ma nieciekawą sytuację finansową i nic nie dała księdzu, ten się upomniał, ale ta mu powiedziała, że nie ma pieniędzy, a jak ma to wrzuca na mszy do koszyka. Zamknął się

Sprzedawca nie odpisał, ale własnie wybraliśmy z tż pościel, rożek i przybornik.
Chwalę się

śliczne!!!
Podaj linka PROSZĘ!!!

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Mariola - przeczytałam Twoje wpisy ostatnie na blogu i zryczałam się jak głupia. Chyba dopiero te zdjęcia uświadomiły mi że w brzuchu mam prawdziwe dziecko, które zresztą już teraz jest ponad 2 razy większe od Marco w chwili narodzin...
Trzymam bardzo kciuki, Marco jest silny po mamie, a teraz może być już tylko lepiej.

Ostatnio mało siedzę przy kompie i nie nadążam za Wami
Jak już zdąże przeczytać to nie mam czasu odpisać i tak w kółko.
Chyba syndrom wicia gniazda i mnie nawiedził, prasuję rzeczy małego - a że nie mam siły stać robię to na siedząco już chyba trzeci dzień.

Królik z C&A wymiata, tylko jak tu się dowlec do sklepu

Ela - widzę że szaro-białe grochy są na czasie na naszym wątku, bo u mnie też pościel szara w białe grochy, ale od innego sprzedawcy.
Też pięknie sie uśmiecham o link.

Też daliśmy 20zł księdzu. I tak do tej parafii rzadko chodzimy bo to osiedle ludzi starszych i choć kościół nowy to trudno wózkiem wjechać bo od razu na środku kościoła sie jest. Jak nam w BN Zuzanka chwilę marudzila-dosłownie jakieś dwie minuty-to już sie jakiś bacuch z pretensjami że nic nie słychać wyskoczył. Nie znoszę czegoś takiego.

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 19:13   #4211
kate1623
Zadomowienie

Ale się zryczałam czytając pamiętnik Marioli Kochana jesteś mega dzielna i bardzo Cię podziwiam.

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 19:15   #4212
maggie123
Zakorzenienie

Milenka gratuluję swoja!!

Zapraszam
Stary 2014-01-11, 19:28   #4213
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Rossa1988, stawiam na córę

Mariola,
dobrze, że się odezwałaś Trzymamy dalej kciuki za Ciebie z za Marco

Ela, śliczna pościel aż żałuję, że już mam cały komplet taki "oficjalny" ze wszystkimi dodatkami typu falbanki, śpiworki itp i dodatkowo mam chyba ze 4 komplety nieużywanej pościli, którą dała mi siostra. Ale mój portfel nie żałuje chyba

Gratuluję potwierdzenia płci i wszystkich dobrych informacji z wizyt

Ja dziś mam dzień lenia I nic mi się nie chce zupełnie kompletnie
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 19:34   #4214
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
sliczna no to teraz juz chyba masz wszystko
Jeszcze prześcieradła i tetry

Cytat:
śliczne!!!
Podaj linka PROSZĘ!!!
.

Też daliśmy 20zł księdzu. I tak do tej parafii rzadko chodzimy bo to osiedle ludzi starszych i choć kościół nowy to trudno wózkiem wjechać bo od razu na środku kościoła sie jest. Jak nam w BN Zuzanka chwilę marudzila-dosłownie jakieś dwie minuty-to już sie jakiś bacuch z pretensjami że nic nie słychać wyskoczył. Nie znoszę czegoś takiego.
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=7423110
Kompletowałam to z trzech aukcji.

U mnie też sami starzy, ale jak jakieś dziecko płacze, to na szczęście nikt się nic nie odzywa, raczej się wszyscy uśmiechają.

Cytat:
Ale się zryczałam czytając pamiętnik Marioli Kochana jesteś mega dzielna i bardzo Cię podziwiam.
Mój tż był obok, więc starałam się trzymać w ryzach, ale później nie wytrzymałam, na szczęście mam katar i się nie kapnął Chociaż pewnie nic by nie powiedział, ale ja się jeszcze nie przyzwyczaiłam, ze się zrobiłam taka beksa

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Ela, śliczna pościel aż żałuję, że już mam cały komplet taki "oficjalny" ze wszystkimi dodatkami typu falbanki, śpiworki itp i dodatkowo mam chyba ze 4 komplety nieużywanej pościli, którą dała mi siostra. Ale mój portfel nie żałuje chyba
Ja dostałam od szwagierki poduszkę i kołderkę i jakies dwa komplety, ale totalnie nie w moim stylu, więc pozwoliłam sobie kupić komplecik do ochraniacza, a ten od szwagierki będzie jak tamten będzie w praniu.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Mariola, oczywiście jak niejedna z nas popłakałam się czytając Twoje zapiski, silna z Ciebie kobieta, życze duzo radości i zdrowia

dziewczyny, skoro Wy takie znawczynie usg i płci to może powiecie co tu widać? bo ja tez jakoś za bardzo nic nie widze, a słyszałam że moja gin wiele razy pomyliła się co do płci...
Ja stawiam na chłopca, bo to takie długie jest

Stary 2014-01-11, 19:38   #4215
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

dziewczynka

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:08   #4216
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze prześcieradła i tetry

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=7423110
Kompletowałam to z trzech aukcji.

U mnie też sami starzy, ale jak jakieś dziecko płacze, to na szczęście nikt się nic nie odzywa, raczej się wszyscy uśmiechają.

Mój tż był obok, więc starałam się trzymać w ryzach, ale później nie wytrzymałam, na szczęście mam katar i się nie kapnął Chociaż pewnie nic by nie powiedział, ale ja się jeszcze nie przyzwyczaiłam, ze się zrobiłam taka beksa

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Ja dostałam od szwagierki poduszkę i kołderkę i jakies dwa komplety, ale totalnie nie w moim stylu, więc pozwoliłam sobie kupić komplecik do ochraniacza, a ten od szwagierki będzie jak tamten będzie w praniu.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Ja stawiam na chłopca, bo to takie długie jest
Ela dziękuję bardzo

Zapraszam
Stary 2014-01-11, 20:13   #4217
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie chciałam Cię nastraszyć może tak to przyłam, bo strasznie nie chciałam tego nacięcia Siostra Tż za to też była nacinana a nic po niej nie było widać, że ma jakiś problem z siedzeniem niedługo po porodzie, trzymam kciuki, żeby u Ciebie było podobnie
no ja też się panicznie boję nacięcia

Edzia400 za wizytę

marima wypoczywaj jak najwięcej

Cytat:
Wczoraj do północy prasowałam całą pościel, łącznie z baldachimem i spakowałam torbę .Ledwo się zmieściłam . Także jestem gotowa na przyjęcie Majki w 98%
no to już gotowa jesteś czekamy na Maję!

mara86 będzie dobrze
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-01-11, 20:16   #4218
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Też pięknie sie uśmiecham o link.
A proszę bardzo:
http://allegro.pl/nowosc-2el-posciel...733960898.html
http://allegro.pl/mieciutki-cieplutk...728610794.html

Generalnie jak nie ma czegoś wystawionego to trzeba do niego napisać, to zrobi aukcję - jak tak przynajmniej zrobiłam bo chciałam pościel 135x100.
Stary 2014-01-11, 20:19   #4219
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Dziewczyny, mogłaby któraś zerknąć i ocenić, czy mam wszystko czy moje konto bankowe musi zmusić się do debetu? Uprzedzam, że część rzeczy mam bo mi czasem odbijało i kupowałam jak głupia więc proszę się nie czepiać zbyt dużych ilości i dziwactw

Pieluchy Pampers 1 – 78szt
Pieluchy Pampers 2 – 80szt
Chusteczki pielęgnacyjne Huggies – 2op x 64szt
Płatki kosmetyczne Cleanic Kindii – 1op x 60szt
Patyczki Cleanic Kindii – 1op x 60szt
Kompresy gazowe jałowe do przemywania oczu Matocomp 5x5cm – 4op x 5szt
Bepanthen maść 30g
Sudocrem 10g próbka
Krem ochronny na wiatr i niepogodę Hipp
Żel do mycia Hipp
Mleczko pielęgnacyjne Hipp
Olej ze słodkich migdałów – 2op x 50ml
Linomag Krem A+E
Sól fizjologiczna – 50 ampułek
Woda morska Marimar – 50ml
Octanisept
Pieluchy tetrowe – 5 szt nowych (dokupić ok. 15 szt)
Pieluchy flanelowe kolorowe – 3szt

Podkłady Tena Bed 60x60cm – 5 szt
Podkłady Seni 90x60cm – 5szt
Podkłady ceratkowe Canpol 120x50cm - 2szt
Podkłady bella mama – 2op x 10szt
Podpaski maxi bella – 2op x 10szt
Jednorazowe majtki Canpol – 2op x 5szt
Wielorazowe majtki BabyOno – 2op x 2szt
Wkładki laktacyjne Johnsons – 1op x 50szt

Kapcie do szpitala
Koszula do porodu
Koszula do szpitala+szlafrok
Piżama do szpitala
Pomadka Nivea
Wazelina do ust
Żel pod prysznic Biały Jeleń bez dodatków zapachowych
Tantum Rosa – 10 saszetek
Medela PureLan na brodawki
Herbata dla kobiet karmiących Hipp

Szczotka ze sztucznym włosem+grzebień Canpol
Nożyczki+cążki+pilniczek Canpol
Szczoteczka silikonowa do zębów Canpol
Gryzak wodny Canpol
Termometr Diagnostic NC300
Elektroniczny detektor płaczu Canpol
Aspirator do noska Abakus

Laktator ręczny NUK Sensitive
Butelka NUK first choice z silikonowym smoczkiem 1M – 2szt
Smoczek silikonowy NUK first choice do butelki 1S – 2szt
Pojemnik na mleko matki NUK first choice – 4szt
Smoczek uspokajający NUK silikonowy – 1szt

Pościel:
poduszka+kołdra 90x120 (do łóżeczka turystycznego) – 1 komplet
poduszka+kołdra 100x135 (do łóżeczka drewnianego) – 1 komplet
komplet pościeli 90x120 – 6 kompletów
komplet pościeli 100x135 – 3 komplety
prześcieradło do łóżeczka 60x120 – 1 szt (dokupić 1szt)
prześcieradło do łóżeczka 70x140 – 1szt (dokupić 1szt)
śpiworek - 1szt
rożek – 3szt
kocyk 75x100cm – 3szt
kocyk 130x160 – 1szt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 20:26   #4220
ag9
Zadomowienie

Karolcia - mnie tu brakuje takiego "oprzyrządowania" tzn. przewijaka, wanienki, ręczników, proszku do prania, szczotki do mycia butelek, ew. specjalnego płynu do mycia butelek, ochraniacz na materac, etui na smoczek i klips do smoczka - to co mi przyszło do głowy, bo wiadomo że lista ta może być jeszcze znacznie dłuższa
Stary 2014-01-11, 20:28   #4221
milenqa
Raczkowanie

nie jestem z Wami długo ale przeczytałam i trzymam kciuki Mariolę i małego Marco i na pewno wszystko będzie dobrze

Maggie123 zapomniałam się spytać również -A gdzie planujesz rodzić? Ja tak jak pisałam wcześniej jaczewskiego

i jeszcze mam parę pytań , ale proszę się nie śmiać- zaczynam szaleć z wyprawką a jestem w tym zielona- rożek ma być z usztywnieniem czy bez, czy jak dzieciątko się urodzi dłuższe niż 56 cm to też ta rozmiarówka na 56 się przydaje ? nie będzie za mała? aaa i jeszcze są ubranka bawełniane i welurowe- czy w welurze w domu nie będzie za gorąco czy to tylko na wyjścia?
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:31   #4222
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
no to już gotowa jesteś czekamy na Maję!
:
No jeszcze troszkę poczekamy

Cytat:
Dziewczyny, mogłaby któraś zerknąć i ocenić, czy mam wszystko czy moje konto bankowe musi zmusić się do debetu? Uprzedzam, że część rzeczy mam bo mi czasem odbijało i kupowałam jak głupia więc proszę się nie czepiać zbyt dużych ilości i dziwactw
Dużo tego Ja mam tabelkę w excelu, ale sugerowałam się tym co jest na pierwszej stronie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:32   #4223
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cała moją wyprawkę szlag trafił pendrive, na którym była zapisana nie działa
ale nie dam się i uzupełnię wszystko od nowa! I tak większosć zakupów robiłam na allegro albo w geminii więc mam paragony i będę przepisywać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:35   #4224
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A ja choruje na to http://allegro.pl/sowka-sowa-przytul...853548760.html Też w ramach maskotki przytulanki by się taka sówka sprawdziła? Bo ślicznotki tam są!
Śliczna
Ja choruję na tą z serduszkiem

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
a właśnie... czytałyście o tym księdzu z Zakopanego, który toczy batalię z producentem papieru toaletowego? bo na nim jest niby baranek (wg producenta owca) i to jest wg księdza atak środowisk antykościelnych bo to symbol Jezusa?
uhahałam sie tym do snu wczoraj TUTAJ
Co za idiota

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Kochane melduje się ze szpitala, przyjeli mnie dopiero dzisiaj bo wczoraj miejsca nie było :banghead: Co stwierdzono: niewydolność szyjki, prawdopodobnie będę miała założony pessar? Nie wiem czy dobrze piszę! Kładę się teraz a później Was nadrobię! Obiecuję
Mam nadzieję, że krążek nie będzie potrzebny

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
ja już ją zamówiłam
Jak mogłaś?
Teraz ci zazdroszczę, a muszę najpierw kupić pampersy, kosmetyki dla malucha i laktator. I chyba pościel, bo mam tylko jedną

Cytat:
Kochane Mamusie

Dobrze, że się odezwałaś! Cały czas trzymam za was kciuki
W wolnej chwili poczytam twój blog

Cytat:

Sssie paluszki?!

Cytat:
Chwalę się
Piękne!

Cytat:
No to wtedy będzie spało pod kocykiem, albo pod rożkiem

Cytat:
Widzę czarną dziurę! Więc dziewczynka

Cytat:
Dziewczyny, mogłaby któraś zerknąć i ocenić, czy mam wszystko
Żartujesz? Ja połowy nie mam tego co ty

A my dzisiaj pomalowaliśmy sufit, a jutro będziemy się męczyć ze ścianami. Przynajmniej będzie widać efekty
No więc malowanie ruszyło z kopyta
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:38   #4225
monkaa321
Zakorzenienie

milenqa gratuluję synka

to idę i ja czytać bloga marioli.. już zarządałąm od tż paczki chusteczek

Cytat:
i jeszcze mam parę pytań , ale proszę się nie śmiać- zaczynam szaleć z wyprawką a jestem w tym zielona- rożek ma być z usztywnieniem czy bez, czy jak dzieciątko się urodzi dłuższe niż 56 cm to też ta rozmiarówka na 56 się przydaje ? nie będzie za mała? aaa i jeszcze są ubranka bawełniane i welurowe- czy w welurze w domu nie będzie za gorąco czy to tylko na wyjścia?
ja jeszcze nie mam więc nie wiem

Stary 2014-01-11, 20:58   #4226
nivka
Raczkowanie

Cytat:

Pieluchy Pampers 1 – 78szt
Pieluchy Pampers 2 – 80szt
Chusteczki pielęgnacyjne Huggies – 2op x 64szt
Płatki kosmetyczne Cleanic Kindii – 1op x 60szt
Patyczki Cleanic Kindii – 1op x 60szt
Kompresy gazowe jałowe do przemywania oczu Matocomp 5x5cm – 4op x 5szt
Bepanthen maść 30g
Sudocrem 10g próbka
Krem ochronny na wiatr i niepogodę Hipp
Żel do mycia Hipp
Mleczko pielęgnacyjne Hipp
Olej ze słodkich migdałów – 2op x 50ml
Linomag Krem A+E
Sól fizjologiczna – 50 ampułek
Woda morska Marimar – 50ml
Octanisept
Pieluchy tetrowe – 5 szt nowych (dokupić ok. 15 szt)
Pieluchy flanelowe kolorowe – 3szt

Podkłady Tena Bed 60x60cm – 5 szt
Podkłady Seni 90x60cm – 5szt
Podkłady ceratkowe Canpol 120x50cm - 2szt
Podkłady bella mama – 2op x 10szt
Podpaski maxi bella – 2op x 10szt
Jednorazowe majtki Canpol – 2op x 5szt
Wielorazowe majtki BabyOno – 2op x 2szt
Wkładki laktacyjne Johnsons – 1op x 50szt

Kapcie do szpitala
Koszula do porodu
Koszula do szpitala+szlafrok
Piżama do szpitala
Pomadka Nivea
Wazelina do ust
Żel pod prysznic Biały Jeleń bez dodatków zapachowych
Tantum Rosa – 10 saszetek
Medela PureLan na brodawki
Herbata dla kobiet karmiących Hipp

Szczotka ze sztucznym włosem+grzebień Canpol
Nożyczki+cążki+pilniczek Canpol
Szczoteczka silikonowa do zębów Canpol
Gryzak wodny Canpol
Termometr Diagnostic NC300
Elektroniczny detektor płaczu Canpol
Aspirator do noska Abakus

Laktator ręczny NUK Sensitive
Butelka NUK first choice z silikonowym smoczkiem 1M – 2szt
Smoczek silikonowy NUK first choice do butelki 1S – 2szt
Pojemnik na mleko matki NUK first choice – 4szt
Smoczek uspokajający NUK silikonowy – 1szt

Pościel:
poduszka+kołdra 90x120 (do łóżeczka turystycznego) – 1 komplet
poduszka+kołdra 100x135 (do łóżeczka drewnianego) – 1 komplet
komplet pościeli 90x120 – 6 kompletów
komplet pościeli 100x135 – 3 komplety
prześcieradło do łóżeczka 60x120 – 1 szt (dokupić 1szt)
prześcieradło do łóżeczka 70x140 – 1szt (dokupić 1szt)
śpiworek - 1szt
rożek – 3szt
kocyk 75x100cm – 3szt
kocyk 130x160 – 1szt

wow!! Co za lista Ja planuję mniej więcej połowę rzeczy typu podkłady na łóżko, komplety pościeli, pampersy czy majtki jednorazowe. Wychodzę z założenia, że najwyżej się dokupi
Co do listy kosmetyków pielęgnacyjnych - moja wygląda całkiem tak samo

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Cała moją wyprawkę szlag trafił pendrive, na którym była zapisana nie działa
ale nie dam się i uzupełnię wszystko od nowa! I tak większosć zakupów robiłam na allegro albo w geminii więc mam paragony i będę przepisywać
Niestety Cię rozumiem... Straciłam swój spis - 4 arkusze w exelu też muszę się zmusić i to wszystko spisać jeszcze raz

Ela 87 Prześliczna pościel Czemu mój mąż nie toleruje grochów dla synka ("za dziewczyńskie")
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:06   #4227
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Karolcia - mnie tu brakuje takiego "oprzyrządowania" tzn. przewijaka, wanienki, ręczników, proszku do prania, szczotki do mycia butelek, ew. specjalnego płynu do mycia butelek, ochraniacz na materac, etui na smoczek i klips do smoczka - to co mi przyszło do głowy, bo wiadomo że lista ta może być jeszcze znacznie dłuższa
Przewijak będę miała razem z meblami, wanienkę mam, ręczniki z kapturkiem mam - 2 szt, płyn do prania mam, szczotkę do butelek muszę kupić, specjalnego płynu do butelek myślę, czy sobie nie darować, chyba wystarczy woda ochraniacz na materac - odpuszczam, będę stosować podkłady tylko Etui i klips do smoczka - dokupię, jeśli mała moja będzie z niego korzystać
Dziękuję za rady

Cytat:
jeśli maluch urodzi ci się 60cm to ubranka na 56 będą za małe Dlatego ja kupuję od 62cm, na 56 mam kilka po siostrzenicy A jakby co to zawsze można podwinąć rękawki czy nogawki
Rożek - jaki chcesz. Ja mam nieusztywniane, bo miałam styczność z maluchami i w takim i w takim rożku i wydaje mi się, że lepiej "czuje się" dziecko w nieusztywnionym
Ubranka - ja bym stawiała na bawełnę.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Żartujesz? Ja połowy nie mam tego co ty
Czyli jest dobrze Wolę mieć za dużo, niż za mało Tylko portfel cierpi

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
wow!! Co za lista Ja planuję mniej więcej połowę rzeczy typu podkłady na łóżko, komplety pościeli, pampersy czy majtki jednorazowe. Wychodzę z założenia, że najwyżej się dokupi
Co do listy kosmetyków pielęgnacyjnych - moja wygląda całkiem tak samo
ja te podkłady wolałam kupić w ilościach hurtowych, bo podejrzewam że i tak się wykorzysta w domu ewentualnie podczas połogu, te ceratkowe spokojnie można wykorzystać dla dziecka jak trzeba będzie go przebrać poza domem A nie wyobrażam sobie tż idącego do apteki i mówiącego "poproszę podkłady poporodowe bella mama i podpaski". On jakiś taki z tych wstydliwych Zresztą wolę, by spędzał każdą chwilę w szpitalu ze mną i małą a nie prał coś w domu i biegał po aptekach
Komplety pościeli - tylko 2 kupiłam sama, resztę mam od siostry, bo gdy ona była w ciąży jej koleżanka pracowała w firmie szyjącej takie rzeczy i co chwila przywoziła jej nowe komplety, a ta z nich nie korzystała w ogóle
A pampersy kupiłam bo skorzystałam z promocji

Edytowane przez Karolcia2401
Czas edycji: 2014-01-11 o 21:08

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 21:16   #4228
monkaa321
Zakorzenienie

Mariolasl jesteś niesamowitą kobietą!!! Nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć...

Stary 2014-01-11, 21:16   #4229
milenqa
Raczkowanie

Karolcia2401 dziękuję
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:31   #4230
bebe97
Wtajemniczenie

Oglądałyście dzisiaj Położne w tvn style? Zryczałam się jak głupia ale były jakieś trudne przypadki, rodzice którzy juz wcześniej stracili dzieci albo problemy z noworodkami zaraz po urodzeniu. Tradycyjnie sie wzruszam, gdy oglądam porody a dziś przeszłam samą siebie
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości