![]() |
#1411 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Cytat:
![]() |
![]() |
#1412 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Ekspert od Dupy Strony
|
A jak ja mam dojechać do lekarza, kiedy autobus zapchany do niemożliwości? Powiesz mi? Ja Ci powiem. Poczekać na następny.
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale myślę, że ta dyskusja raczej nie dotyczy troski o dziecko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
zresztą, tak samo jak wchodząc na ten.
![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że Ty się nie spotkałaś, ale 5 innych osób już tak i dalego postanowiły odwiedzić ten wątek i podzielić się tym doświadczeniem. A po co Ty tutaj zawitałaś? Żeby wszystkiemu się dziwić i negować? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zawitałam drogi Dudi, bo mój wątek został wyróżniony i niektórych w oczy kłuje nasz tytuł, choć wcale się tam nie udziela. A dziwić się mam prawo, bo mam wrażenie, że żyję w innym świecie, gdzie owszem zdarzają się przypadki chamstwa, ale generalnie nie zauważyłam tej agresji jaką Wy widzicie i generalizujecie. Trochę bym porównała to do kawałów o blondynkach, gdzie każda blondynka jest głupia, tak jak Wy że każda matka jest chamska i na dodatek teraz się okazuje się, że jeszcze nie mam prawa się bronić. Ale masz w sumie rację, ta dyskusja jest bez sensu i sprowadza się praktycznie tylko do narzekania, bo śmiechu tu tyle co kot napłakał. Także bawcie się dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Nie i pisano to ze sto razy.
![]() |
![]() |
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
OZM?? ![]() A osoby które stworzyły ten wątek oczywiście nie mają prawa bronić się przed falą zarzutów i offtopu? To tak jakby istniała tylko jedna słuszna strona i każdy kto nie ma dziecka, bądź ma ale nie udzieliło mu się OZM miał siedzieć cicho bo wymyśla. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze chcecie mieć miejsce, gdzie można pojechać po kimś, dostać potwierdzenie swoich sądów i żadna osoba, którą obgadujecie, nie może się bronic? Załóżcie sobie prywatny klub, tam nikt nie zgłosi sprzeciwu co do Waszych ocen i obgadywania, będziecie mieć spokój. Jak można powoływać się na "klasę", "wyczucie" itp. pojęcia i krytykować innych, kiedy samemu oficjalnie chce się kogoś obgadać? To jest klasa i wyczucie? Szok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Może lepiej spytaj się tych co przyszli wcześniej.
EDIT: Rozumiem że teraz dla sprawiedliwości wszystkie spamujące tutaj osoby z odchowalni również dostaną po punkcie za "niszczenie treści wątku". Inaczej Twoje zachowanie było mało profesjonalne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-01-12 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#1429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Same sobie zaprzeczacie, drogie strażniczki dobrego tonu i wychowania, klasy i wyczucia, wywołując grupę obcych Wam osób i naśmiewając się z niej. I jeszcze się później dziwicie, że ktoś próbuje Wam kulturalnie wytłumaczyć, że to nie Wasz problem, nikt Wam nie każe czytać i się angażować. OZM jak tu opisujecie, to występujące często zafiksowanie na dziecko, zamknięcie się na świat, które objawia się różnie, czasem trwa wiele lat i rodzi maminsunków i królewny tatusia... a często drażniące Was sytuacje mają drugie dno, czasem są wynikiem nieuwagi, nieprzespanej nocy lub trwogi o najdroższy skarb. Jesli macie tyle odwagi, by w necie nabijać się z innych osób, zwracajcie uwagę tym mamuśkom z ozm, że się Wam coś nie podoba, w czym problem? Skoro to takie szokujące, drażniące, na pewno znajdzie się ktoś, kto Was przyklaśnie i taka jedna czy druga z ozm schowa się z powrotem do jamy w dzieciakiem, nie pokaże światu, wyjdzie z wózkiem po 19 jak ustanie ruch, a lekarza wezwie do domu prywatnie, żeby nie przeszkadzać reszcie społeczeństwa..... Ludzie, trochę wyrozumiałości! Być może kiedyś też będziecie mieć dzieci i kogoś niechcący popchniecie albo będziecie chcieć przejechać wózkiem, dostać się pilnie do lekarza, albo po nieprzespanej nocy i bez męża, który zarabia na rodzinę wyjśc po chleb, bo trzeba coś zjeść - wtedy oczywiście zrobicie to z klasą, nikogo nia drażniąc. Jak dobrze, że sa takie ideały wsród nas! Ach...... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A prawa mamy wszyscy takie same. Mamy mają pewne przywileje oczywiście i należy się do tego stosować (np. miejsce wydzielone w środku w autobusie). Ale w kolejce do lekarza np albo w wejściu do autobusu nie mają. Ja sama często ustapię w takiej sytuacji, ale zrobię to wtedy, gdy mama jest miła, kulturalna i mnie zapyta/ poprosi. A nie gdy tego wymaga. To zasadnicza różnica. Roszczeniowej postawy nie znoszę.
![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc nie obchodzi mnie zbytnio, co konkretnie sądzicie o mamusiach z ozm, jak je określacie. Każdy człowiek jest inny, jedna mama poprosi, przeprosi, będzie się starać nie być uciążliwa, a inna będzie z daleka głosić, że z dzieckiem "to jej się należy". Można ponarzekać na nie, można zwracać uwagę - każdy zrobi, jak uważa.
Chodzi mi tylko o wątek, o którego nazwie rozmawiacie - co Was to obchodzi, jak nieznane Wam osoby nazywają swoje wątki? Po prostu? Po co o tym dyskutować? Każdy ma do tego prawo, jeśli coś byłoby nie tak, zadziała moderator. Skoro wątek może mieć taką nazwę, ma. Skoro ktoś się w nim udziela i mu to nie przeszkadza - czy to Wasz problem? Jak to się ma do sytuacji z życia, w których mamy z ozm są uciążliwe? A temu miał służyć Wasz wątek? Opisujcie te naganne postawy i nad nimi debatujcie, skoro nie macie nic innego do roboty. A jeśli mamy udzielające się na ww wątku chcą na spokojnie wyjaśnić, że to ich sprawa, jak go nazwały, atakujecie je, jak te okropne matki z sąsiedztwa, które tak źle się zachowują. I jeszcze mówicie o klasie, a chwilę później same przyznajecie, że "za plecami to obgadam nieznajomą, ale wprost jej nie zwrócę uwagi". To jest klasa?! Ludzie, to żenujące. O zachowaniu się rozmawia, a "przyganiał kocioł garnkowi"..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1434 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Uwierz, że są czasem sytuacje, kiedy matka zwyczajnie nie ma z kim dziecka zostawić i musi go zabrać ze sobą - nie wolno jej? Cytat:
Niestety, ale jak się ma dziecko, szczególnie malutkie, to trzeba brac pod uwagę jego potrzeby. I jak np. jadło o 8, to nie mam zamiaru sterczeć na przystanku do 9, a zanim zajadę do lekarza, ono znów będzie głodne. Albo kiedy spało do 7, ja nie mam zamiaru być u lekarza o 10, kiedy być może ono znowu będzie śpiące i marudne. Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-01-12 o 20:57 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() Tak, uważam, że lepiej skomentować strój nieznajomej osoby do koleżanki, niż podejść do niej i powiedzieć, że moim zdaniem nosząc legginsy jako spodnie wygląda nieelegancko. Nie ma to sensu. Prawdopodobnie ta osoba nie interesuje się moim zdaniem na jej temat. Znajomej bym powiedziała, że mi się coś nie podoba. Ta, już Ci wierzę, że nigdy w życiu nie skomentowałaś negatywnie czyjegoś stroju bez informowania tej osoby o tym ![]() Jak oglądam pudelka i pokazują kijową stylizację Horodyńskiej to powinnam do niej dzwonić i o tym jej powiedzieć, żeby nie było że obgaduję ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]()
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-01-12 o 22:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech se ludzie jadą jak sardynki jak da radę się wcisnąć to mi to lotto. I jak sięma malutkie dziecko to właśnie trzeba bra c jego potrzeby pod uwagę i np wyjechac wcześniej lub wziąć taksówkę ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 | |
Zadomowienie
|
Dzieje, chociażby w poście poniżej, poczytaj ten wątek kilka stron wstecz a zobaczysz takich postów więcej.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Łatwiej jest wejść do zatłoczonego autobusu pojedynczej osobie niz matce z wózkiem, która zajmuje tyle miejsca co 2-3 osoby. Niekiedy pojedyncza osoba się wciśnie, a mama z wózkiem już nie. A nikt jej z autobusu nie wyjdzie, bo każdy się spieszy i ma swoje sprawy (dla niego ważniejsze niż tej mamy) Nic na to nie poradzisz. Inni nie mogą iść do lekarza w poniedziałek rano, bo pracują. Matka nie ma takich zobowiązań. ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- No ale dziwi Cię to, że kogoś może razic taki tytuł? I to, że kawa napisała o podejściu typu "nie patrzcie na nas mamusie tylko przez pryzmat pieluch, nocników i wydalania, bo nie tylko o tym mówimy - ale z 2 strony zakładamy wątki z nocnikiem w tytule" ? No taka prawda, że powagi i uroku sobie tym nie przydajecie... Jeszcze inna sprawa pisać w treści wątku, a inna w tytule.
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2014-01-13 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Żartujesz, prawda? Odnośnie ostatniej wypowiedzi raz jeszcze: co cię to obchodzi? tytuły nikogo nie obrażają, nie są wulgarne. Masz problem, to może zgłoś moderacji, może dla wrażliwych oczu zakażą tworzenia takich tytułów... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.