|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
O to właśnie chodzi, dzieci mogą mieć niewykształcony mechanizm wybudzania się, i mogą się udusić we śnie taką zabawką, więc nie wolno zabawek zostawiać w łóżeczku. Dlatego też poleca się żeby do 6 miesiąca dziecko nie spało pod luźnym kocykiem/kołderką, i żeby nie używać poduszki.
#1292 |
Rozeznanie
|
Witam sie po nocy i gratuluje dzielnej PawMaj
![]() Roane, wszystkiego najlepszego, zdrowego, grzecznego i dużo spiacego dzidziusia życzę ![]() ![]() U mnie noc średnia, nie mogłam spać i złapał mnie 1 mega mocny i bolesny skurcz. Aż mnie wybudzil i ciekawa byłam, czy cos sie z tego rozwinie. Jak na razie nic poza odchodzącym czopem, bo to chyba on. Le La, ja mam szmatkowego słonika z H&M i bede go podsuwala małemu zamiast pieluszki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
od 29.01.2014 jestem mamą! ![]() mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html Edytowane przez sweet_vintage Czas edycji: 2014-01-12 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A tak w ogóle, z autopsji, to mówię szczerze, że jak pracowaliśmy na internie, to jak ktoś chciał się odwdzięczyć, to najbardziej cieszyło nas...coś słodkiego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam zły nastrój....znów przyłapaliśmy naszą pierd......teściowa na kłamstwie i sznupaniu nam w rzeczach, jestem już jak detektyw Rutkowski....nie pytajcie jak i co, bo wizaż ma swoje uszy, ale mam sposoby....aż mi się gotuje....Maz poszedł na dół, może coś się z tej rozmowy wykluje... A ja przede wszystkim przeżywam swój koszmarny sen...Otóż śniło mi się, że Zosia się już urodziła, my byliśmy już w trakcie przeprowadzki i znosiliśmy pudła i...zapomniałam, że Zosia sama w naszym łóżku...lece pędem na górę, a ona cała zakopana w naszą kołdrę, cała blada, ale jeszcze oddycha...zrobiłam jej taką szybką akcję wiecie 5 uciśnięć mostka i zaskoczyła...wzięłam ją na ręce, utuliłam...i położyłam z powrotem w rogalu...nasze łóżko stało koło pieca...i cały czas ktoś do tego pieca CO dokładał....znów poleciałam znosić pudła....i nagle zaczęło się palić łóżko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!Drewno rozżarzone wypadło z pieca i przygniotło małej główkę....Patrzę a tam taki mały zwęglony trupek....jezu dziewczyny, 2 dni temu mi się to śniło....skąd takie kwasy? skąd mózg tworzy takie potwory?nawet boję w senniku patrzeć co to znaczy....już trzy razy śnił mi się pożar, co niby znaczy, że mam zmienić lub przymusowo zmienię otoczenie - za każdym razem kończyło się przeprowadzką w ciągu 1miesiąca (naprawdę!)....ale czemu ten trupek!!!Znów się poryczałam... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę się zrelaksować, spróbuje....za 4 min Bosacka będzie mówiła o nas w programie TVN Style....
![]() |
#1294 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/JUNGLE-BAB...item4aa8e8cf6e Szału to u nas nie robiło. Ulubiony był gryzaczek z pingwinkiem z jakiejś gazety. Ale to nie tak od razu będzie się bawiła tym. Tak w wieku koło 3 miesięcy myślę...
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
jezus maria ![]() A sio takie koszmarne sny ![]() Nie rozmyślaj o tym śnie tylko odpędzaj takie myśli bo jak będziesz wspominać to znów Ci się przyśni
#1299 |
Zadomowienie
|
W ogóle robie sie zła (pewnie dlatego ze głodna też sie robie) bo jest niedziela a ja zamiast spedzać ją rodzinnie od 11 siedze sama bo po męża teść zadzwonił. Pisałam już o tym że od teściów zadnej pomocy nie mamy. Pisałam też o tym że babcia męża się ostatnio przewróciła i złamała biodro. Od czwartku jest w domu już i wychodzi na to że teraz prócz tego że nadal nie mamy co liczyć na pomoc teściów bo nikt do Alka nie przyjedzie nawet jak zacznę rodzić, to teraz jeszcze teściowie oczekują pomocy od mojego męża. Już kilka razy dzwonili zebyśmy sprawdzili jakieś informacje odnośnie pomocy przy babci, a dzis żeby sprawdzic co kupić babci na odlezyny, znaleść apteke czynną w niedziele, kupić lek, przywieźć i pomóc babcie przebrać. No i tak go nie ma do teraz ale już pisał że jedzie. Może w końcu zacznie sie dla mnie rodzinna niedziela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co to za wyciąganie Twojego małża z domu jak w domu ma małe dziecko i żonę w 9 m-cu ciąży! jacyś niepoważni są. Powiedz małżowi aby wytłumaczył rodzicom, że teraz to on ma inne priorytety bo rodzina jest najwazniejsza a dla niego rodzina to przede wszystkim Ty i dzieci
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 |
Gang Iren
|
Nie pisałam wam o moim żelku: rano zamiast umyć twarz żelem do twarzy to umyłam... płynem do higieny intymnej. A nawet te butelki nie stoją obok siebie,żeby się pomylić
![]()
#1303 | ||
Wtajemniczenie
|
Caillouu Gratulacje
Katarzyniak Trzymaj sie jesteś bardzo dzielną sweet_vintage Ja dla małego kupiłam z H&M króliczka Dziewczyny w szpitalach trzymajcie sie DZięki dziewczyny za wsparcie. Ogólnie ja nie mam dobrego spania ale w ciązy nie mogłam bardzo narzekać na spanie. Teraz to jest masakra a te skurcze to mnie wykańczaja. Dziś byłop bardzo źle więc mam nadzieje ze dzisiejsza noc będzie lepsza. Mąż na poprawę humoru porobił mi zdjecia chyba juz ostatnie jako słonika. Takie dla nas i do pokazania znajomym. Ogólnie dzień na leniwca robimy sobie ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() Napewno nie zaszkodziło Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może ma ten refluks żoładkowy? https://www.google.pl/#q=refluks+%C5...oworodk%C3%B3w ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1305 |
Gang Iren
|
zbiłam ulubiony kubek
![]()
#1306 |
Rozeznanie
|
PawMaj Gratuluję!!! To wspaniale, że urodziłaś tak jak sobie wymarzyłaś.
Caillouu dla Was też oczywiście najszczersze gratulacje Roane ![]() ![]() U mnie też ciężka noc... Przez kilka godzin czułam mocny ból brzucha, nie wiem czy można to nazwać skurczami ![]() Nadal się nie spakowałam, mam jakąś blokadę przed tym... W ogóle wczoraj kupiliśmy paczkę pampków - dady 1 i oczywiście wmawiam sobie naiwnie, że mnie te bóle zaczęły łapać bo je kupiłam to jak się spakuje to dopiero będzie gorąco. (to takie moje osobiste tłumaczenia świata wg blondynki) A teraz zmykam się ogarnąć i pojedziemy na ciacho do mojej mamci ![]() ps: Jozefina jak tam? |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Wtajemniczenie
|
My będziemy od początku odkładać małą do jej łóżeczka w jej pokoiku. Obok łóżeczka w jej pokoju mam sofę i na niej będę spać przez pierwsze miesiące.
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2014-01-12 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zadomowienie
|
Tez dzis zbilam kubek ;(
Co do tesciow dzis oboje w domu to pewnie byogarneli ale po co jak sie mozna kims wysluzyc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1310 |
Rozeznanie
|
Roane 100 lat, sto lat niech żyje, żyje nam !!!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Raczkowanie
|
Witam Was niedzielnie,
Gratuluję nowym mamusiom ![]() Roane sto lat, szybkiego i łatwego porodu! Cytat:
Staram się przewijać przed karmieniem, bo Olek dużo ulewa pomimo odbijania po karmieniu. Czasami mamy kupkę nową w trakcie lub po karmieniu, to wtedy nie mamy wyjścia i przewijamy się po i ponowne karmienie na sen. Staram się też nie pozostawiać Olka bez pieluszki albo starej złożonej albo chusteczki, żeby nie było niespodzianek. Wczoraj jednak Syn mnie zaskoczył ulaniem w trakcie przewijania, a później kolejno kupką i siku, gdy nie zdążyłam podłożyć chusteczki i nowej pieluszki ![]() Perfuzja jak czytam o Emilu, to jakbym o moim Olku czytała. Też mamy takie noce, że karmimy się i płaczemy co godzinę, 2 lub 3, pobudki mamy w podobnych porach, jak Wy. Nam pomaga wtedy zabrania Olka do naszego łóżka. Niestety Olek czasami potrafi nie spać i w ciągu dnia i w nocy :/ mało to wychowawcze.. mam nadzieje ze to minie naszym chłopakom.. Edytowane przez Nettk_a Czas edycji: 2014-01-12 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Gang Iren
|
Byłam właśnie zajrzeć do śpiącego Eryka i się rozczuliłam. Uwielbiam śpiące dzieci! Jeszcze trochę i będę się wpatrywać w kolejne śpiące maleństwo
![]()
#1313 | |
Rozeznanie
|
Dobrze wiedzieć, że nie tylko moje dziecko miewa/miewało drgawki w brzuchu i że to ponoć nic groźnego :P
PawMaj, gratuluję! ![]() Gratuluję córy, a imię bardzo ładne ![]() Cytat:
Oczywiście nie chcę straszyć, ale dla mnie osobiście jest to ryzyko, bo nie zawsze wychodzi, jak sobie to zaplanujemy ![]() Aczkolwiek trzymam kciuki, żeby poszło po Twojej myśli i bez żadnych uszczerbków na zdrowiu! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | ||
Wtajemniczenie
|
Kop w zadek się należy za wiarę w takie durne sny
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1315 |
Zadomowienie
|
Roane mozna im kolki w tylku lamac
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, poratujcie...
Możecie polecić jakiś konkretny model pralki??? Przeglądam, przeglądam i nie wiem... A muszę jakąś kupić i nie umiem się zdecydować. Pomożecie? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Także nie masz się czym przejmować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja ostatnio Alkowi przed spacerem zaczelam buzie smarowac mascia posladkowa przeciw odparzeniom, zamiast kremem, ale zorientowalam sie po umazaniu mu czola, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
cholera znów mnie naszły porodowe myśli a co za tym idzie paraliżujący strach
![]() ![]() od dziś Adaś jest już donoszony
#1320 |
Gang Iren
|
Ale cisza się zrobiła.
Rodzicie czy co? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.