|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
A w ogóle to nie wiem czy ja dobrze robię,że spakowałam do szpitala pajace 50-56. Moje dzieci nie były duże,ale tendencja wzrostowa się utrzymuje. Na usg babka powiedziała,że Kacper na małego nie wygląda,a z mierzenia brzucha wynika,że wystaje poza siatkę centylową. Więc się boję trochę i może niech już wychodzi i dalej rośnie sobie na zewnątrz
![]()
#1682 |
Zadomowienie
|
Ja do mycia kupilam plyn z ziajki nawilzajacy od 1 dni zycia. Zasugerowalam sie opiniami, firma i baaardzo korzystna cena. Ale przyznaje ze nie analizowalam skladu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Le La, a ten Bobotic lekarka wam pozwoliła? U nas wczoraj wieczorem była masakra, Nelka miała takie wzdęcia, że ho ho (ale co tu się dziwić, jak się matka nawpierdzielała wszystkiego co popadnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2014-01-13 o 16:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Nie używam wacików, a pieluchy tetrowej. Ale nie przy każdym przewijaniu, tylko jak pupa jest wyjątkowo wybrudzona.
#1687 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi tez te biustonosze wpadły w oko ale narazie mam jeden mieki z fiszbinami i jeden usztywniany z fiszbinami. Cytat:
Cytat:
Nocki cięzkie ale u Ciebie tez nie za superowe |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale muszę sobie jakoś radzić, przed urlopem jego sobie radziłam to i teraz dam radę. Dzień po porodzie i wyjściu ze szpitala zostałam sama na noc, bo TŻ musiał być w pracy. Chyba takie rzucenie na głęboką wodę jest najlepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ale samo to,że dziecko małe nie jest już zaskakuje,bo i z Wiki i z Erykiem obawiali się,że ZA MAŁE. Kacper pewnie wie co się szykuje,że brat ma przewagę siłową,to nabiera masy ![]()
![]() |
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie napędzisz za bardzo laktacji, no chyba że być odciągała co godzinę. Byliśmy dziś na pierwszym spacerze ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-13 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Gang Iren
|
Migotka ja znam dzieciaki,które jak dostawały butelkę,to cycek w końcu szedł w odstawkę. Ale to wiadomo nie od karmienia butlą od czasu do czasu,tylko częstszego.
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla świętego spokoju spakuj jeden komplet 62 na start- w razie czego mąż Ci dowiezie więcej ![]()
![]() |
#1693 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44580699]Dzień dobry!
U mnie podobnie, już widać koniec remontu ale jeszcze w trakcie jest, ekipa kurcze jakby zwolniła, codziennie mąż dzwoni i ich pogania, a dzisiaj chyba ja zadzwonię ale że u mnie hormony grają to niech się boją ![]() ![]() ![]() ![]() Ten chłopak z kolejki wspaniały!! Założę się że rozpromieniona wracałaś do domu ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() Oj, z ekipami to bywa ciężko... Nasza w sumie wywiązała się z terminów, choć też już nam się dłużyło bardzo, gdy 3 raz szlifowali ściany; a po co- to nie mam pojęcia ![]() No i koszt ostateczny o 25% większy niż w umowie przedwstępnej, to też nie była miła niespodzianka. :/ Cytat:
![]() ![]() ![]() Ejani chyba jednak rodzi.... A może już Kazik na świecie?
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję że to była jednorazowa pomyłka, to jej wróżenie z kuli. A tak w ogólności wydaje się kompetentna?
Cytat:
![]()
![]() |
#1696 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odebrałam wynik i mam napisane tak: Wynik próbki -ujemny. Lactobacillus species: + W badanym materiale nie wykryto obecności paciorkowców grupy B.
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-01-13 o 16:57 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ide robić fryty ![]() ![]()
![]() |
#1698 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nie zauważyłam że jest coś takiego jak stopka z informacją kto jest zalogowany. Ale to mylić może, ja pewnie często mam obecność, bo mam stronę na stałe zostawioną otwartą żeby nie zgubić gdzie czytałam, odpala się razem z przeglądarką ostatnio czytane, więc nawet jak komputer tylko na radio internetowe odpalony a ja leżę to i wizaż w swojej zakładce siedzi. Może też miała odpalone ale nie siedziała akurat tu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Rozeznanie
|
A Jozefina się odzywała?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki, tak tez myślałam właśnie, ale ja nie pamiętam ,żebym te co mam były kiedyś czerwone, a niestety przez okres dojrzewania jestem poharatana ![]() A wiesz co by pomogło ,żeby szybciej zbledły ? używać czegoś na rozstępy czy ujędrniającego ? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mały zaraz rozwali mi brzuch i wszystkie flaki, taki karateka to chyba jeszcze nie był. Zdaje mi się ,że znowu inaczej leży ![]()
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
migotka ja odciagalam na początku, póki mi sie laktacja nie unormowala, ale po trochu tylko, żeby nie zalewac sie mlekiem tak koszmarnie.
Poza tym sciagnelam jedna porcje i zamrozilam. Ale mam podobne opory jak Ty, szczególnie ze na początku nie było mi łatwo z mleczna niekończąca sie rzeka. Roane używamy najczęściej chusteczek.Przez pare dni uzywalismy wacikow i wody z termosu, i teraz do tego wracamy, bo Emil ewidentnie miał wtedy ładniejsza pupe. demonyianioly masło shea swietnie sprawdza sie do skory Emila - smarujemy go całego, bo strasznie zlazi mu skóra. I rzeczywiście są efekty. Do pupy to nie wiem szczerze mówiąc, tam jest trochę za dużo zmiennych, a pupa generalnie bez rewelacji niestety. Ale chyba najlepiej sprawdza sie mąka ziemniaczana.
#1702 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Dzięki ![]() No mam nadzieję,że na dniach się ruszy. W końcu w środę już mam termin...
![]() |
#1703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie niebawem sprobuje.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę, że może smoczek, gryzak, zabawki... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najlepiej na moim brzuchu, cycorach i pośladkach sprawdza się zwykły, czerwony balsam garniera do bardzo suchej skóry - dobrze nawilża i natłuszcza. Naprawdę świetny był też Bepanthen mammy. Oprócz tego wtarłam w strategiczne miejsca 3 kremy do twarzy, które się nie sprawdzały i póki co, nie narzekam. Heja banana ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Maruda80, martwimy się. Napisz co u Was ![]() Też mi się zdaje, że Ejani rodzi. Oby poszło jak najbardziej lajtowo. Miałam dziś 2 wizyty - żona szwagra do mnie zajrzała i koleżanka z 4 (nie 5) miesięczną córeczką. Powiem Wam, że zdziwiona jestem, że taki maluszek jest już tak kumaty. Mała śmiała się do mnie, gugała i w ogóle patrzyła z zaciekawieniem na otoczenie. Ciekawe jaki będzie mój Kacper ![]() Poza tym spuchły mi stopy, brzuch chyba urósł jeszcze bardziej, a kręgosłup jest tak przegięty, że wyglądam jak z mega pogłębioną lordozą lędźwiową ![]() A w ogóle to pod moim domem trwają wielkie wykopki, bo na całym osiedlu robią kanalizację. Nie mam pojęcia jak na takiej trasie rajdowej będzie radził sobie wóz Kacpra. Dobrze, że ma duże koła. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chusteczki na razie biały pampers, ale czaję się na te realowskie, bo bardzo dużo mam chwali a i cena jest konkurencyjna. Tak piszecie o tych rozstępach, a u mnie nic. Boję się, że po porodzie mi wszystko wywali. Na razie brzuch gładki. Ostatnio dopiero jak mała się wypchała to żyłke wypatrzyłam, bo i tego nie ma ![]() W ogóle wróciłam od tego drugiego lekarza z konsultacji. Kazał się nie martwic - dzieci rosną w swoim tempie. Powiedział, ze zastanawiające i to co mogło by wzbudzić niepokój to duża rozbieżność pomiędzy poszczególnymi częściami ciała. Ale skoro przepływy są ok to nie ma co na zapas się zamartwiać. No i wody, dopóki nie chlustają to nie ma powodu do niepokoju. Mierzone w kilku "kieszonkach" wystarczy, że w jednej mają powyżej dwóch cm (?) i już jest nieźle. Termin porodu, którego mam się trzymać to 23.01 na 20.01 kazał umówic się na ktg i jeśli będe zaniepokojona czymkolwiek mam mówic chociażby, że mała się słabo rusza - wtedy wezmą mnie na obserwację. Teraz powiedział, że mógłby mnie położyc, ale nie ma sensu - lepiej w domu, a gdyby coś się działo to daleko nie będę miała. No i kazał podleczyć się z tego co się znów przypałętało - nawet jeśli znów skończy się na antybiotyku. Podobno antybiotyk lepszy niż infekcja tym bardziej, że nikt mi nie da czegoś nie dla kobiet w ciąży. Swoją drogą ja zawsze okaz zdrowia - w szkole żeby nie iść termometr do herbaty trzeba było wsadzać, a teraz mimo leków i grzania tyłka pod kocem nie mogę się doleczyć ![]() I dwie rzeczy na pocieszenie - po pierwsze nie będę musiała wypychać wielkoludka z czego kazał się cieszyć , a po drugie mam zielone światło na - cytuję- "ostry seks z mężem" ![]() ![]() ![]() ![]() Więc koniec końców trzymamy się tego, że wszystko jest w najlepszym porządku ![]()
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
Raczej nie, bo to tak wyglądało jakby tylko na chwilkę wpadła. Była i po chwili już nie.
Też mam stronę na stałe otwartą, a jak mi się zamknie to się wkurzam. To się nazywa uzależnienie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co d tej wody z termosu i wacików... Dużo jest z tym zachodu? ![]()
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie dostał butelki. Na razie tylko odciagnelam żeby zamrozic.
#1710 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.