|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
To samo smoczek, borys ma duza potrzebe ssania mysle ze zczasem smoczek sie przyda. Mam tylko jakis zwykly z lovi. Nawet 3 w szpitalu dostalismy. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1742 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też tak macie, że jak karmicie jedną piersią, to z drugiej leci Wam mleko samoczynnie? Jest jakiś sposób, żeby temu zaradzić? Nie mogę zapachu mleka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
no weź mnie nie rozluźniaj.... ja chcę w terminie czyli za 2 tyg a Ty mi tu o miesiącu...
![]()
#1744 | |||||||
Rozeznanie
|
cześć ponownie
![]() po karmieniu, przewijaniu itp Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() o kurde aż jestem ciekawa jak wyglądaja te zlote trampki ![]() ja tez . ![]() nawet teraz się odciągałam. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam nadzieję że to minie. w ogóle to mam pytanie do dziewczyn po porodzie, które karmią piersią: smarujecie sobie biust jakimiś balsamami na ujędrnienie? bo tak się wczoraj zastanawiałam, że chyba czas zacząć regularnie smarować, no ale przy karminiu to średnio mi się chce zmywać za każdym razem ![]() i tak sobie posmarowałam górę tylko ![]() Cytat:
co do przechowywania pokarmu. ja narazie mroziłam w zwykłej zamrażarce lodówkowej. spokojnie można do 2 tygodni. z lodówki idzie mniej więcej na bieżąco w nocy. mam podpisane butelki z jakiego dnia i godziny. ja muszę mieć zawsze odciągnięty pokarm na noc i wrazie W. Cytat:
![]() napisz coś więcej jak mały ssie z tego smoczka?? faktycznie jest jak pierś? Cytat:
hmm a z chceniem czy nie cycka to z tego co czytałam różnie bywa, ale jak chcesz raz dać butelkę to podejrzewam że nic się nie stanie. może być też tak, że dziecko w ogóle z butelki nie będzie chciało pić. córka na butelce się trochę rozleniwiła z ssaniem tzn często przysypia przy piersi i wtedy muszę ją stymulować do ssania, ale ssa dalej ostro ![]() muszę chyba tylko smoczek zmienić żeby dalej tak zostało. aaaa co do ilości to ja odciągnęłabym na wyjście z 150ml. zależy jeszcze na ile godzin wychodzicie, bo na jedno karmienie dziecka powyżej 10 dnia życia to około 90ml-120ml. (pytałam lekarza) |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ta woda z termosu ma byc czysta, czy troche mydla trzeba dodac? Moja kolezanka mi mowila, ze ona swojemu maluchowi przemywa pupa woda z bialym jeleniem, ale sama nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Zakorzenienie
|
pilotka mam z pompka, kupiłam na Allegro, stacjonarnie tez nie znalazłam.
guapissima myjemy sama woda.
#1747 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1748 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Doris śpi 3 godzinę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1749 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U mnie właśnie koncepcje ciągle się zmieniają. Klnę że nie mam jak na sucho chociaż potestować, albo wrzucić fotki z pytaniem czy dany układ ma sens, bo na razie czekam na przenosiny i wszystkie dziecięce rzeczy jeszcze spakowane i poupychane po kątach. Cytat:
![]() ![]() Chociaż fajnie by było mieścić się w spodnie sprzed ciąży, szukanie spodni to dla mnie zawsze udręka - teraz chyba oszczędzają na materiale, a jakoś nie przemawia do mnie widok przedziałka nawet u młodszych i zgrabniejszych osobników, u mnie mógłby pewnie powalić przypadkowego widza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a tak z zenujacych tematow. Bylam wlasnie siku i jakos tak spojzalam do wc a tam w moczu widoczne takie biale smugi jakby jakiegos sluzu czy cos. Jakies pomysly co to moze byc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Muminku a jaki jest wymiar "od frontu"? Ta komoda z ikei którą mam głębokości ma 48cm, to chyba noworodka nawet w tą stronę nie zmieścimy. Coś czuję że albo się przełamię do tej brevi albo w ogóle będę musiała coś innego wykombinować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny tych dziwnych objawów porodu jest tak wiele ze ja już nie wiem jak rozpoznam to u mnie ![]()
![]() |
#1753 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ktore daja swoje mleko z butelki, mam pytanko. Wasze maluchy bez problemu chcialy pic z butli, czy musialyscie probowac roznych butelek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1755 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też tak uważam ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie Wiki wcale nie chciała pić z butelki,nie piła nigdy mimo,że próbowałam kilku. A z Erykiem problemu nie było,miałam z tt i chociaż dostawał bardzo rzadko z butli to bez problemu wypił.
![]() |
#1757 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie do doświadczonych mam
![]() Ciuszki dziecięce pierzecie zawsze osobno, czy można z dorosłymi, oczywiście w proszku dziecięcym? |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zadomowienie
|
Miałam tylko żółte, zielone, różowe i niebieskie. Wszystkie takie dziecięce więc te kolory nawet nie bardzo intensywne. Musiało pofarbować coś nowego. Niby na wszystkich metkach jest że można prać w 40stopniach więc już w ogóle mnie to wkurzyło (zawsze patrzę w ilu stopniach można prać te nowe rzeczy).
#1759 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam butelkę aventu i na początku miałam duży problem, żeby Olka do niej przekonać. W szpitalu w ogóle nie chciał z niej pić, a teraz pije bez problemu chociaż już miałam coś innego próbować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | ||
Rozeznanie
|
fajne macie kąciki do przewijania!!!
![]() ![]() wrzucę też swoje. ten na kółkach jest w naszej sypialni a drugi z pokoiku córki (zrobiłam teraz zdjęcie na chwilę przed kąpielą ![]() najczęściej używam tego w sypialni. ten w pokoiku rzadziej i tam też trzymam różne duperele i większość kosmetyków które dostałam a których nie używam. tam też mam składzik pieluch itp. Cytat:
![]() czyli zostaje mi allegro. no nic trzeba zamówić, bo nie wyrobię na chusteczki przy moim mężu który tyle ich traci na raz ![]() Cytat:
![]() zaradziłam temu wkładając muszlę. wcześniej podkładałam tetrę jak piersi było nagie a jak w staniku wkładkę laktacyjną . to samo jest jak odciągam laktatorem. zastanawiałam się też żeby podłożyć butelkę i wyłapywać no ale bez przesady ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaa.. i własnie patrząc na swoje dziecko to cieszę się że nie kupiłam żadnych zestawów butek, bo bym z nim została jakby małej nie pasował.
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2014-01-13 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta góra na przewijak jest tak położona na blacie. Mozna to zamocować od tyłu do komocy ale ja nie mocowałam bo jak połozylam przewijak to nic się nie ślizga. Ta nakładka jest większa niż komoda i wystaje z przodu i z tyłu. Kolezanka była bardzo zadowolona z tego rozwiazania bo miała miejsce na postawienie czegoś obok przy pzrewijaniu. I w pierwszej szufladzie miała zawsze pampery i chusteczki. Ja zrobilam podobnie i zobaczymy jak to sie sprawdzi. Podoba mi sie tez komoda jednej z was ale nie zakodowąłam której taka szeroka co ma półeczki obok szulflad. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Wtajemniczenie
|
Nemezis:dokladnie to jest nocka, z ktorej jestem zadowoloana, bo maly budzil sie co 3h a nie co 1h. Zreszta sama bedziesz sie niedlugo cieszyc z takich nocek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1767 |
Zadomowienie
|
Hej, dzięki za odpowiedzi, to były wody- Kazio urodził się o 17:12 na partych dałam plamę i ok 16:30 dostałam oksytocynę(ale za to od 4 rano miałam prawie same bóle krzyżowe), nieźle mnie pocharatał (godzinę mnie szyli, ale to długa historia), ma 53 cm i waży3250 g, przez półtorej godziny mi się przyssał i nie chciał puścić
![]() Nie nadrabiam Was, bo padam, gratuluję jeśli jeszcze komuś się udało (a także przepraszam za wbicie się w kolejkę i kibicuję reszcie ![]()
#1768 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ejani GRATULACJE! WITAMY KAZIA! ![]()
![]() |
#1769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję synka!!!!
![]() |
#1770 |
Raczkowanie
|
Ejani - gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.