|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Widzę, że jakaś grupowa bezsenność zapanowała dziś na wątku. Ja też nie śpię od 4.00
![]() Nie potrafię nawet powiedzieć dlaczego. Nic mnie nie boli, mała nie rozrabiała... Ale mimo wszystko czuję jakiś wewnętrzny niepokój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niestety im dalej w las, tym więcej pojawia się dolegliwości i gorszych dni, ale wierzę, że to nic poważnego i wszystkie przetrwamy w dwupaku do końca. Cytat:
Niestety w ciąży częściej łapie się infekcje miejsc intymnych. Moją piętą achillesową jest układ moczowy ![]() Oczywiście dostałaś jakieś leki? Cytat:
Wiem, że jesteś taką Zosią-samosią, która cały świat mogłaby unieść na swoich barkach. Owszem, możesz to zrobić. Tylko po co? Wokół Ciebie na pewno są bliskie Ci osoby, które chętnie Ci pomogą. Naucz się tylko sygnalizować, że tej pomocy potrzebujesz. Przecież to nie jest oznaka słabości. Przecież to nie jest wykorzystywanie innych. To normalne, że pomagamy sobie nawzajem. To ludzkie. Pamiętaj, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, więc nawet Twoje maleństwo skorzysta na tym, że nie będziesz umęczona do granic możliwości, tylko czasem sobie coś na spokojnie załatwisz, zostawiając je pod czyjąś opieką. Kciuki trzymam mocno, mocno, mocno. Zachowanie gina jest dla mnie nie do pomyślenia. Tym bardziej, że płacisz ciężką kasę za każdą wizytę. Cytat:
Fajne, miłe w dotyku, polecam. Chcę kupić jeszcze jedno. Myślę, że zdecyduję się na to, bo chcę mieć jedno większe, w rozmiarze 100x100: http://allegro.pl/sliczne-okrycie-ka...845694083.html . Ja na razie wszystkie ubraniowe zakupy robiłam w lumpeksach. Cytat:
![]() Podobnie jak Ela87 słyszałam, że brzuch obniża się nawet 4 tygodnie przed porodem. Jeszcze nie pora na Ciebie, koleżanko ![]() Twój mąż przegina... Bardzo mi przykro, że nie możesz liczyć na jego wsparcie. Mam nadzieję, że w końcu coś do niego dotrze. Cytat:
![]() Ja też się dziś obudziłam zachrypiona i zakatarzona, oby nie przerodziło się to w coś poważniejszego. Zamierzam jeść przez najbliższe dni miód, cytryny i czosnek w ilościach hurtowych ![]() Ciągle próbuję wybrać łóżeczko, pościel i wymyślić aranżację kącika Młodej w naszej sypialni,ale mam tyle pomysłów i tyle rzeczy mi się podoba, że nie mogę się zdecydować. Tęsknię za czasami, gdy były dostępne tylko meble na kartki i człowiek kupował tylko to, co udało mu się dostać. Meblowanie mnie przerasta ![]()
![]() |
#4622 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie wokół mnie same 40-41 tygodni dziewczyny. Jestem trochę przerażona porodem. Dziś kolejna przy mnie zaczęła się "rozpakowywać" i powiem szczerze zaczełam bać się porodu ![]() Jestem na bieżąco kochane z Wami, pozdrawiam ze szpitalnego łoża!! Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zadomowienie
|
Witam z rana :-*
Maggie tak przelał tylko na pessar chociaz pisalam ze jeszcze dodatkowo wizyta dzisiaj no i 21..01, pewnie uznal że reszte ja mam płacić tylko ciekawe z czego ![]() Wg walnij tego swojego tz w pysk bo juz mnie zaczyna irytować coraz bardziej ![]() Skąd pomysł o rodzeniu?! Urodzisz w terminie zobaczysz :-* Tequilla ostatnio wyczytałam że śmiechem też można poród wywołać ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Wtajemniczenie
|
A mnie przerasta taki wybór i dostępność wszystkiego. Ja z tych wiecznie niezdecydowanych w kwestii wzoru i koloru i wybieram tygodniami
![]() Mogłabym spać bo sypiam dobrze, ale ostatnio jakoś się zrywam z chłopakami żeby wyszykować syna choć równie dobrze robi to małż. Jak wyjdą to nie mogę zasnąć do 10, a jak już zasnę to śpię do południa. Moja tez coś dzisiaj dziwnie spokojna, a zwykle wierci się rano. Zjem coś i poleżę, to może raczy się odezwać. Wczoraj małż jednym zdaniem napędził mi stracha, bo zwykle o tym nie myślę. Otóż jak brzuch mi tańczył to ten wyjechał z tekstem "ciekawe jak dzieci w brzuchu radzą sobie z pępowiną, kiedy tak się kręcą". A mi przed oczami stanęło dziecko owinięte ta pępowiną i teraz co rusz sobie o tym przypominam ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Raczkowanie
|
dzień dobry wszystkim
![]() BeautifulLie, mara86, Side - trzymam za Was kciuki ![]() dzisiaj u mnie lepiej i mam zamiar zacząć trochę poprać rzeczy dla Małego , bo się wczoraj wystraszyłam że nic nie gotowe w razie wu ![]() Aaa i jak tak Was wczoraj czytałam to wszystkie linki do ulubionych dodałam i nie wiem jak to robicie, że takie cuda wyszukujecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zadomowienie
|
Mara oczywiscie zaraz po napiszę co i jak. Dzisiaj mnie dodatkowo niepokoi to ze mam uczucie jakby coś mi z tej "kości" łonowej wychodziło i kłuje mnie bardzo mam nadzieje że rozwarcie sie nie powiększa :/
Trzymam kciuki za Ciebie jesteś pod opieką więc wszystko będzie dobrze :-* Wysłane z telefonu... Edytowane przez BeautifulLie Czas edycji: 2014-01-14 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Ja dziś tez wcześnie wstałam, a raczej moje dziecko. O 6 zarządziło pobudke choć poszedł spać tuż przed 22 ![]() Cytat:
Maggie olej chłopa, lez ile wlezie. Tylko rozumiem ze Zuzanką nie chce się pewnie zajmować... a co z Wasza terapią? wysłane z fona ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4628 |
Raczkowanie
|
Lewek dopiero wczoraj mnie zbadali :banghead: w dodatku przy grupie 15 studentów
![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | ||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Gratuluje udanych zakupów i wizyt. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Cytat:
![]() Ja sie cisze ze mój mały bedzie wazył około 3500g bo po poprzedniej wizycie wszystko wskazywało ze moze miec ponad 4 kg. Cytat:
BeautifulLie trzymam kciuki aby szybko i bezbolesnie załozyli ci pessar. ![]() Dziewczyny a co kupujecie na gojenie sie krocza po porodzie? Ja po pierwszym porodzie pamietam ze połozna dawała mi lignine nasaczona rivanolem. Moze lepiej kupic cos do psikania? Gdzies czytałam ze ktos uzywał czegos do psikania ale nie pamietam co to było.
![]() |
#4630 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ja tez mam takie mysli, jak malej dluzej nie czuje ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ładne te ciuszki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W pełni cię rozumiem z tą aranżacją ![]() ![]() Ten zaciek jest z góry na dół przez cały pokój więc chyba muszę postawić tam szafę ![]() ![]() Ale pocieszam się tym, że jak już to wszystko ogarnę to będzie najlepiej jak tylko potrafię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Wtajemniczenie
|
Tak w ogole to dzien dobry
![]() Dzis wizyta i glukoza ![]() ![]() Poza tym o 19 zaczyna mi sie dzisiaj SR i chyba nie pojde, bo sie nie wyrobie w czasie, wizyta dopiero o 17.40, do tego o 19.30 sa drzwi otwarte dla ciezarnych w szpitalu i tez chcielismy pojechac Wszystko naraz ![]()
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Wy od wczesnych godzin na nogach, ja dopiero co się obudziłam, a raczej Ewa mnie obudziła. Po śniadaniu chyba dalej zajmiemy się oproznianiem jej przyszłego pokoju. Nie mogę się juz doczekać, kiedy staną w nim nowe meble i będę mogła poprzenosić jej rzeczy z szafek, a zająć się w końcu ubrankami dla młodego. No i czekają mnie zakupy, trochę inne niż Wasze ![]() Życzę Wam zdrówka dziewczyny. Nie dajcie się chorobom, infekcjom i wirusom. Trzymam kciuki za wizyty! |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zadomowienie
|
Przyszła paczka z gemini i jestem trochę zdziwiona. Mianowicie np. krem Linomag ma datę ważności do 10.2014, podobnie oliwka Hipp albo krem Hipp. Czy to normalne
![]() Poza tym zamowiłam butelkę Avent 125ml i na stronie-zdjęciu była ze smoczkiem 1+, a dostałam 0+ i tym sposobem mam teraz 2 smoczki 0+, bo już dokupiłam taki wcześniej ![]()
#4636 |
Raczkowanie
|
hej
![]() Ja również mam problemy ze snem, zasypiam ok. 2:00, ale to wszystko chyba moja wina, bo potem śpię do 10-11:00 ![]() BeautifulLie, mara86, Side trzymam kciuki zobaczycie będzie dobrze ![]() Tequila cudowne są te ciuszki, dlaczego musiałaś je tu wrzucić ![]() ![]() ![]() Dzisiaj też mam SR a jutro wizytę u gina, ciekawa jestem ile młody już waży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie przyda się większa ilość smoczków 0+ ?? Bo ja mam 3 i myślałam, że się przydadzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() listy żadnej nie mam, bo muszę się drugi raz spotkać z inną położną, może ona coś mi więcej powie, albo zapytam pielęgniarkę na wizycie u gina ![]() Ela87 do lekarza marsz! u mnie też kasłanie, kasłanie a tu się okazały oskrzela więc lepiej reaguj wczesniej. Zdrówka życzę ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() a te terminy ważności jakoś tak przypadkiem zerknęłam i się zdziwiłam ![]()
![]() |
#4639 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Można też podmywać się tantum rosa przy każdym skorzystaniu z toalety Moje zakupy (daję linki bo nie chciało mi się zgrać zdjec z aparatu) wanienka niebieska http://allegro.pl/wanienka-z-termome...729122876.html wózek Tako laret http://sklep-boboplonsk.pl/pl/p/Woze...ka-GRATIS-/202 łóżeczko ( bez motywu lokomotywy, kolor teak) http://allegro.pl/iceha-lozeczko-lok...813643828.html Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-01-14 o 09:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie mamusie Marzec/Kwiecień 2014,
Czy nie jest za późno żeby dołączyć do waszego wątku? Jestem w ciąży po raz pierwszy i termin mam na 1ego kwietnia (od wczoraj trwa 30ty tydzień). W kwestii forum jestem kompletnie zielona, ale koleżanka styczniówka powiedziała mi o wizażu i postanowiłam poczytać co i jak... no i wsiąkłam ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | ||||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do Twojego TZa to jak kiedys pisalas ze robi Ci awantury ze nie idziesz na zwolnienie to myslalam, ze tak o Ciebie dba... A tu wychodzi.ze on chce zebys w domu zasuwala ![]() Wpuszczaj jednym uchem, a drugim wypuszczaj - chyba nie ma innej metody ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj na SR wlasnie o tym rozmawialismy i polozna mowila ze pacjentka musi wyrazic zgode. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() potem Cię namówię na jakiś fajny, dobrze dobrany ![]() Cytat:
Ja kupuję w lupoline albo konrad Cytat:
![]() Cytat:
Pozdrawiamy ![]() Cytat:
![]() A smoczkami się nie martw - sama mam 2 0+ Dobry!! Piję kawkę, pieluchy tetrowe się piorą, do tego jeszcze z jedna pralka ciuszków kolorowych i z głowy wszystkie. Wczoraj 2 godziny prasowałam, nawet nie wiedziałam, że to takie meczące ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Wtajemniczenie
|
Miałam napisać na co koleżanka siostry używała linomag zielony. I nie wiem, siostra nie ma teraz okazji jej się zapytać. Ale na różnych forach piszą właśnie że na dupkę jest dobry. Z kolei położna kumpeli która w zeszłym roku rodziła polecała linomag A+E i ona małego tym właśnie linomagiem smaruje (oliwką tylko główkę smaruje a resztę tym linomagiem. Więc ja chyba sobie ten linomag A+E dokupię i będę nim ciałko smarować a tym zielonym tylko dupkę. Tak chyba zrobię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż z ciekawości chyba sprawdze ważność moich zakupow z gemini |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wyprawka to ciężki temat, ale dzięki waszym listom mam nadzieję, że szybko nadrobię. Póki co mamy trochę ubranek (na razie wszystkie kupowane stopniowo), wózek i fotelik. W tej chwili rozglądam się za łóżeczkiem. Bardzo chcę białe drewniane i może nie za drogie, bo jeszcze bym turystyczne musiała dokupić, więc jakieś zawrotne ceny to nie dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
maggie123 nie pozwalamy myśleć o wcześniejszym porodzie
![]() Co do tż to ja już nic nie pomogę ![]() bebe97 ja czasem też się zastanawiam czy on się nie zakręci w tej pępowinie.. ![]() Filistynka83 ![]() no u nas wciągająca atmosfera ![]() ![]() elunka88 to ja też będę prosić o pomoc w wyborze stanika, bo ja właśnie na targowych wychowana ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i za te pessery żeby było wszystko dobrze i nic was nie bolało ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzcie albo przedwczesne porody albo przenoszone.. Cytat:
kochana trzymam kartki-dawaj znać później ![]() Cytat:
jeśli leżysz w klinicznym to niestety na obecność studentów nie masz wpływu ale za to na ich ilość już tak i mozesz warządac dwóch i nie więcej i np że tylko jeden cię może zbadać jeśli jest taką potrzeba Cytat:
miałam tantum rosa. Dziewczyny jeszcze octenisept polecają Cytat:
dasz radę ![]() Cytat:
witaj w naszym gronie. Napisz coś więcej o sobie Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4649 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
ja przy pierwszym porodzie miała grupę samych studentek (dziewczyn) i mi to nie przeszkadzało, ale myślę, że teraz bym przy badaniu nie chciała, żeby mi "młokosy" zaglądali ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zakupy poważne ![]() Cytat:
Witaj ![]() Ja kupowałam łóżeczko na allegro ![]() ![]() Zaczęłam czytać blog Marioli i tak się zaryczałam, że nie mogłam wziąć oddechu ![]() Mariola jesteś dzielna!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.