|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Hi! Znowu mi dziś krwi upuścili
Pojechałam dziś, bo wizytę u gina mam za 2 tygodnie i tydzień może być za mało na wyniki (dowiedziałam się, że to wysyłają do Gdańska; trochę to dziwne, bo przed pierwszą ciążą robiłam toxo i różyczkę na miejscu i wyniki były do odebrania w ten sam dzień ).Jakoś nie miałam ostatnio okazji pogadać z mężem, a że mnie ostatnio pytał o imiona na drugiego brzdąca, więc umieściłam listę na dysku google i teraz chłopak ma czarno na białym, co mi się podoba Ma podkreślić te, które mu się podobają, a kursywą dopisać swoje typy. Tak więc może niebawem napiszę tu, na czym stanęło.Kamilla, mam mieszane uczucia co do tego nosidełka maxi-cosi, szczególnie jak zobaczyłam zdjęcie dziecka trzymanego w nim przodem do świata. Absolutnie tak nie wolno nosić dzieci w nosidłach! Jeśli chodzi o dobrą wiedzę na temat chust i nosideł, polecam Chustoforum. Tam nawet można kupić używane chusty - a takie są najlepsze, bo już "zmiękczone".
|
#3032 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oo ja też używam ovu
|
||
|
|
|
#3034 | |
|
Raczkowanie
|
Ja rozważam też noszenie dzidziola w chuście, ale to oczywiście dopiero po pewnym czasie, od początku to niedopuszczalne.
Tu jest fajnie pokazane przez Pawła Zawitkowskiego jak wiązać, uwielbiam tego faceta http://www.youtube.com/watch?v=kvqIbBZoRzQ ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3035 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zrobic wpis na 1str? Zaloze sie,ze na nastepnej wizycie nadrobi,tak sie zdarza albo wiekszy w stosunku do statystyk albo ciut mniejszy.Bedzie dobrze Cytat:
http://www.srokao.pl/2013/03/bb-krem...y-i-matek.html takze ja swoj narazie schowalam gleboko do szuflady ![]() Cytat:
termin na moje urodzinki
|
|
#3036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, ja nosilam chyba we wszystkim wiec moze Wam z czystym sumieniem doradzic - nie kupujcie nosideł typu baby bjorn lub jak to ww maxi cosi. One sa beznadziejne! Caly czas zastanawiam sie jak to mozliwe ze dopuszczone do masowej produkcji. Przede wszystkim dziecko jest w nich zle ulozone, co moze miec powazne konsekwencje w rozwijaniu sie bioderek, nózek. Po drugie, noworodka nie wolno nosic przodem do swiata! Niestety to jest jakas plaga z tymi nosidlami, i ludziom sie wydaje ze sprawiaja miesiecznemu dziecko wielka radosc jak dynda na brzuchu z dyndająca glowa i widzi wszystko dookola - zamiast byc przytulonym jak małpka do mamusi.... Mnie to zawsze smuci po prostu, ale co zrobic skoro mozna to wszedzie dostac w sklepie i Angelina Jolie nosila - wiec na pewno jest super EH Chusty sa super, ale np taka manduca to juz jest super nosidlo bezpieczna i zdrowa dla maluszka. jak keidys bedziecie mialy ochote to bede na pewno na moim blogu pisac o nosidlach, kiedys pisalam o chustach a jak sie maluszek pojawi to bede pokazywac pozostałe. http://www.dailymoni.com/2012/03/28/...dzieci-chusty/ Malin- jestes na chustoforum? ![]() czarno biala - noszenie w chuście od urodzenia jest jak najbardziej dopuszczalne
Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-01-14 o 12:01 |
|
|
|
|
#3037 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Racja dieta nie jest zła, co prawda nie schudłam na niej
|
|||||
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczynki po weekendzie. Miałam być wczoraj ale wyszło tak że cały dzień spędziłam w mieście.
Odwiedziłam kilka lumpków i coś tam zakupiłam ![]() Ruchów bejbika nadal nie czuję a już tak bym chciała No i planuję na 31 stycznia umówić się na usg 4D. Małż zaproponował datę. I biedak liczy że dziecię pokaże nam czy jest chłopcem czy też dziewczynką bo akurat tego dnia ma urodziny i taki prezent sobie zażyczył, że usg. A jak by jeszcze się dowiedział kto tam w brzuszku się chowa to już w ogóle byłby przeszczęśliwy.Wczoraj w ogóle w mieście łaziłam sporo po sklepach z akcesoriami dziecięcymi. Jak zobaczyłam ile firm smoczków czy też butelek jest na rynku to padłam. Jak przyjdzie do kupna to nie wiem co zrobię. NUK, Canpol babies czy może Avent ?? |
|
|
|
#3039 |
|
Raczkowanie
|
Ale jak to tak? Noworodka na plecach? Nie widzisz co się z nim dzieje, czy mu się ulewa, czy buzią nie utonął w obraniu...
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co sobie kupiłaś wczoraj? ![]() 4d czy połówkowe? w sumie to już powinnaś w tym czasie wiedzieć kto u Was mieszka, bo na tych połówkowych dokładnie badają jeszcze możesz mieć buteki z toomee tippee pewnie każda mamusia ma swoje ulubione i każda lubi swoje ja dużo pozytywnych opinii słyszałam o nuku ale może dlatego, że znajome takich używały
|
|
|
|
|
#3041 |
|
Raczkowanie
|
Do mnie przemawia firma tommee tippee ale zabij mnie,nie wiem na jakiej podstawie bo nigdy nie miałam z nimi styczności :/ Po prostu oglądałam różne i jak zobaczyłam te, uznałam, że będą mi odpowiadały.
|
|
|
|
#3042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czemu na plecach?? na brzuchu oczywiście...beat - my uzywalismy Avent, ale czemu? sama nie wiem Ale bardzo dobrze u mnie sie sprawdzil.
Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-01-14 o 12:23 |
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Czesto wybor firmy w przypadku akcesoriow to wybor dziecka
nieraz trzeba sie naszukac np. Odpowiedniego smoczka do butelki a co za tym idzie i butelki ktore zaakceptuje dziecko. W tt butelce troche mnie wkurzalo ze smoczek sie zapadal tak do srodka podczas karmienia i musialam go wyciagac. Najbardxiej podszedl mi avent i mam najwiecej rzecxy z niego ale mam rzeczy z roznych firm lacznie z tt bo ogolnie to tez dobra marka
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jednym lumpku kupiłam ten brązowy (kawa z mlekiem) kubraczek za 5 zł. A w drugim za 2 zł te pomarańczowe. Cała reszta po 1 zł. Ja właśnie słyszałam dobre opinie o avencie. Szwagierka chwali sobie nuka. I być tu madrym haha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam oglądać ubranka dla dzieci ![]() To na pewno się dowiesz jaka płeć, ja mam w czwartek i nie wychodzę z gabinetu dopóki mi nie powiedzą kto u mnie mieszka
|
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Wiele produktow TT jest fajne wizualnie
|
|
|
|
#3048 |
|
Raczkowanie
|
To zapewne kwestia mojego niedouczenia, widziałam wiązanie tylko na plecach, a na brzuchu to w nosidłach, ale skoro mówisz że się sprawdza to wierzę że tak jest.
|
|
|
|
#3049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę luknąć zaraz na te TT bo po wczorajszej wycieczce wstępnie spodobał mi się Avent Cytat:
|
||
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
To też, kolorystyka bardzo mi pasuje. Ale poza tym bardzo podobają mi się ich smoczki na butelkach, przypominają sutki więc wydaje mi się, że są dobre dla buzi dziecka.
|
|
|
|
#3051 | ||||
|
Rozeznanie
|
Monitor uśmiechu - dobre
![]() ![]() Co do wanienki to ja jestem zwolennikiem zwykłej pospolitej wanienki, gdzie dziecko się kładzie, wkłada na dno pieluchę tetrową, jedna ręka pod główkę, druga obmywa, wody niewiele, chwila moment i po kąpieli (przynajmniej u takiego małego niemowlaka - więcej przygotowań niż samej kąpieli ) Potem jak dziecko większe, siedzące to można się bawić w jakieś dodatki typu zabawki czy krzesełka. My po 1,5 roku zamieniliśmy prysznic na wannę, żeby młody mógł się w niej kąpać, bo łazienka była za mała na ustawienie tam wanienki na stelażu i nosiliśmy wszystko do pokoju...Cytat:
w przedszkolu jest występ za tydzień, mamy wierszyk do przećwiczenia I jakiś prezencik trzeba zrobić...Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U mnie podobnie, wczoraj kupiłam takie ciasteczka w mlecznej czekoladzie z Biedry i walczę ze sobą żeby ich nie otworzyć ![]() Witaj! Cytat:
|
||||
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monica, tak, jestem na Chustoforum, ale nie udzielam się od dawna. Ale będę musiała wrócić, by zapolowac na fajną chustę i kupić pieluchy wielorazowe dla maluszka.
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kuzynka jak była u tego lekarza co idę ja to mówiła, że tak długo robi badania, aż dziecko pokaże co ma między nóżkami a jak nie pokaże to wysyła na specjalistyczny sprzęt to kliniki więc pewnie u Ciebie podobnie jest |
|
|
|
|
#3054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podstawowe wiazania sa wlasnie na brzuchu, plecy pozniej i nie ukrywam nie jest to takie proste zrobic to samemu ![]() Na brzuszku wyglada to np tak, ale rodzajów wiązan jest kilka.
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
No oby tak było, bo zaczynam być już strasznie ciekawa kto się tam chowa.
|
|
|
|
#3056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Te nosidła wyglądają strasznie, dziecko wisi jak taki pajączek. Taki sam stosunek mam do chodzików. Mówisz, że używana lepsza? Ja z chustami nie miałam nigdy nic do czynienia, nadal boję się czy dobrze tego dzieciaczka zawiążę, ale chcę spróbować Uff... w końcu nadrobiłam... w domu nic nie zrobione, a za chwilę po Groszka trzeba jechać. Dobrze, że obiad mam z wczoraj
|
|
|
|
|
#3057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak jak pisalam wczesniej bardzo mnie irytowalo to zapadanie sie do srodka tego cycka. Cytat:
moja odkad siedzi tez kapie sie w wannie. Choc ostatnio to drazliwy temat bo przestala lubic sie kapac
|
||
|
|
|
#3058 |
|
Raczkowanie
|
Wygląda fajnie, taka małpeczka rzeczywiście wychodzi. A mniejsze dzieci nie tłuką buzią o mostek rodzica? I nie męczą się (muszą tak główkę na boki obracać żeby coś widzieć i się nie nudzić)?
|
|
|
|
#3059 | ||||
|
Raczkowanie
|
Ale macie tempo dziewczyny
ledwo nadążam z czytaniem ![]() Cytat:
![]() ![]() i ważne, że wszystko gra ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
chociaż nie wiem kto będzie mi robił usg i czy będzie dobrze współpracował ![]() -------- Dziewczyny czy któraś z Was miała takie charakterystyczne pulsujące kłucia w boku? Jakby przy jajniku? Mnie złapało wieczorem po lewej stronie i tak do rana... Przez pół nocy nie spałam przez to... Niby niewielkie kłucie, ale rytmiczne... pulsujące i denerwujące... Możliwie, że to macica się rozszerza, wiązadła? W końcu brzuszek mam malutki, a dzidzia pewnie rośnie i się nie mieści...? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

Pojechałam dziś, bo wizytę u gina mam za 2 tygodnie i tydzień może być za mało na wyniki (dowiedziałam się, że to wysyłają do Gdańska; trochę to dziwne, bo przed pierwszą ciążą robiłam toxo i różyczkę na miejscu i wyniki były do odebrania w ten sam dzień
).
Ma podkreślić te, które mu się podobają, a kursywą dopisać swoje typy. Tak więc może niebawem napiszę tu, na czym stanęło.

)
Powiem wam ze moje ulubione bodziaki na poczatek to te zapinane z przodu ale z boku. Moj maly lubil bardzo spac na brzuszku i wtedy to jest wygodne rozwiazanie.

No i planuję na 31 stycznia umówić się na usg 4D. Małż zaproponował datę. I biedak liczy że dziecię pokaże nam czy jest chłopcem czy też dziewczynką bo akurat tego dnia ma urodziny i taki prezent sobie zażyczył, że usg. A jak by jeszcze się dowiedział kto tam w brzuszku się chowa to już w ogóle byłby przeszczęśliwy.

"