Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-14, 11:45   #3031
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Hi! Znowu mi dziś krwi upuścili Pojechałam dziś, bo wizytę u gina mam za 2 tygodnie i tydzień może być za mało na wyniki (dowiedziałam się, że to wysyłają do Gdańska; trochę to dziwne, bo przed pierwszą ciążą robiłam toxo i różyczkę na miejscu i wyniki były do odebrania w ten sam dzień).

Jakoś nie miałam ostatnio okazji pogadać z mężem, a że mnie ostatnio pytał o imiona na drugiego brzdąca, więc umieściłam listę na dysku google i teraz chłopak ma czarno na białym, co mi się podoba Ma podkreślić te, które mu się podobają, a kursywą dopisać swoje typy. Tak więc może niebawem napiszę tu, na czym stanęło.

Kamilla, mam mieszane uczucia co do tego nosidełka maxi-cosi, szczególnie jak zobaczyłam zdjęcie dziecka trzymanego w nim przodem do świata. Absolutnie tak nie wolno nosić dzieci w nosidłach! Jeśli chodzi o dobrą wiedzę na temat chust i nosideł, polecam Chustoforum. Tam nawet można kupić używane chusty - a takie są najlepsze, bo już "zmiękczone".
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:51   #3032
kamilla123
Rozeznanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Koleżanki w pracy już patrzeć nie mogą, bo drugi tydzień atakuję parówki (wiem syf, ale jem te z szynki, niby zdrowsze)
Ja wczoraj zjadałam zupkę chińską

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Tak apropo badań, robiłyście te nieobowiązkowe typu HIV, HCV, CMV? szczególnie interesuje mnie to ostatnie, bo chyba jest największym zagrożeniem. Albo przeciwciała różyczki, nawet jak przechodziłyście i byłyście na nią w szkole szczepione? Gina mówiła, że nie muszę ich robić ale ona ma obowiązek zaproponować mi te badania.
Robiłam HIV i któreś z tych drugich, ale nie pamiętam które, ale chodziło o coś związanego z wątrobą

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Poza tym ostro przeszukuje strony z ubrankami Powiem wam ze moje ulubione bodziaki na poczatek to te zapinane z przodu ale z boku. Moj maly lubil bardzo spac na brzuszku i wtedy to jest wygodne rozwiazanie.
Tak, takie body są najlepsze a ubranka to też mogłabym 24 h oglądać

Cytat:
A ja własnie wczoraj oglądałam wózki, leżaczki, ubranka itp. Bo jakby nie było wypadłam już z obiegu, przecież było to już 5 lat temu
Dokładnie, ja właściwie wszystko powydawałam, popożyczałam i weź to teraz pozbieraj od początku

Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
Dostałam też taki fotelik do karmienia ale mam co do niego mieszane uczucia. Jest mega wielki, nie mam miejsca na taką krowę... Wolałabym typowy mały z Ikei, ale mąż upiera się że w takim dziecku będzie niewygodnie
Ja taki miałam i był bardzo fajny:ehem ale fakt, trochę miejsca zajmuje. Na pewno możesz wcześniej do niego włożyć dziecko niż do Ikejowskiego, ma 5-punktowe pasy do zapinania, łatwo się czyści, fajna duża tacka z przodu, no i kółeczka, że możesz tym krzesełkiem się przemieszczać. Ja używałam go nie tylko do karmienia - mały sobie siedział, gryzł gryzaka i patrzył na mnie jak np. obiad gotuję (ale tą rolę może też spełniać leżaczek-bujaczek), na tej tacce bawiliśmy się np. ciastoliną czy wodą i używaliśmy dosyć długo
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:54   #3033
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć
Dziewczyny, po badaniu wszystko z Małym w porządku jednak jest młodszy od terminu z OM o 2 tygodnie. Ale 100% chłopiec
A ja mam problemy z tarczyca i musze brać tabletki..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratuluję chłopca

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
bluesky89 gratuluje syneczka

Widze że temat zakupów nadal Fajosko.
Ja oglądam rzeczy w internecie ale na razie bez konkretów.
Wiem tylko że kosmetyki zakupie babydreama z Rossmana i chusteczki Auchanowskie Wanienke wybrałam z Fisher Price z tym hamakiem...Któraś coś o niej słyszała? Rzeczywiście ułatwia kąpiel?
I rozglądałam się za monitorem oddechu i wstępnie wybrałam Angelcare AC 401.

No i wtam się w 18 tygodniuuuu!!!!! Juuupiiii.Bellybestfriend pokazuje że to 5 miesiac....
Za 18 tc oo ja też używam ovu

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:58   #3034
czarno_biala1987
Raczkowanie

Ja rozważam też noszenie dzidziola w chuście, ale to oczywiście dopiero po pewnym czasie, od początku to niedopuszczalne.
Tu jest fajnie pokazane przez Pawła Zawitkowskiego jak wiązać, uwielbiam tego faceta
http://www.youtube.com/watch?v=kvqIbBZoRzQ

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Ja taki miałam i był bardzo fajny:ehem ale fakt, trochę miejsca zajmuje. Na pewno możesz wcześniej do niego włożyć dziecko niż do Ikejowskiego, ma 5-punktowe pasy do zapinania, łatwo się czyści, fajna duża tacka z przodu, no i kółeczka, że możesz tym krzesełkiem się przemieszczać. Ja używałam go nie tylko do karmienia - mały sobie siedział, gryzł gryzaka i patrzył na mnie jak np. obiad gotuję (ale tą rolę może też spełniać leżaczek-bujaczek), na tej tacce bawiliśmy się np. ciastoliną czy wodą i używaliśmy dosyć długo
Może się jeszcze przekonam, ale gdzie to ustawię to już kompletnie nie mam pomysłu... Z drugiej strony ten się składa, a ikeowski nie :/
Stary 2014-01-14, 11:58   #3035
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Cześć
Dziewczyny, po badaniu wszystko z Małym w porządku jednak jest młodszy od terminu z OM o 2 tygodnie. Ale 100% chłopiec
zrobic wpis na 1str? Zaloze sie,ze na nastepnej wizycie nadrobi,tak sie zdarza albo wiekszy w stosunku do statystyk albo ciut mniejszy.Bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
W domu sobie pooglądam, bo w pracy mi zablokowali gady jedne

polecam tani a fajny podkład bb z eveline
ha,ja tez jakis czas temu nabylam,ale ale...zobaczylam sobie ostatnio tego bloga ktorego Ktoras z Was wrzucila i tam jest bardzo cenna informacja na temat tego
http://www.srokao.pl/2013/03/bb-krem...y-i-matek.html
takze ja swoj narazie schowalam gleboko do szuflady
Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Postanowiłam do was dołączyć, bo w grupie zawsze raźniej Obecnie zaczełam 5 miesiąc ciąży. Termin porodu przewidziany na 10.06.2014. Pierwsza ciąża więc pytań i zagadek milion...
Dorzuce kilka słów o nas co by nie być zupełnie niewiadoma A więc od samego początku objawów ciążowych brak tj. zero wymiotów, zachcianek, humorków itd. Każdy się śmieje, że takiej to tylko w ciąży być hehe Oboje z mężem czekamy i odliczamy do tego wielkiego dnia bo maleństwo to dopełnienie nas. Mamy już za sobą jedno badanie usg 3D, za tydzień wybieramy się na kolejne licząc, że dowiemy się czy będzie córeczka czy synek Do tej pory wstrzymywałam się z zakupami dla maleństwa, ale postanolwiliśmy, że po badaniu idziemy coś kupić. To taka frajda obglądać te wszystkie słodkie ciuszki. To nasze pierwsze dziecko, ale napewno nie ostatnie. Nie chce aby nasze maleństwo było jedynakiem.
hej witaj
termin na moje urodzinki

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:00   #3036
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość

Kamilla, mam mieszane uczucia co do tego nosidełka maxi-cosi, szczególnie jak zobaczyłam zdjęcie dziecka trzymanego w nim przodem do świata. Absolutnie tak nie wolno nosić dzieci w nosidłach! Jeśli chodzi o dobrą wiedzę na temat chust i nosideł, polecam Chustoforum. Tam nawet można kupić używane chusty - a takie są najlepsze, bo już "zmiękczone".
Jakas slepa jestem bo nie zauwazylam nic o nosidelku. Ale teraz sobie weszlam w neta i faktycznie, maxi cosi robi nosidło i to jakie.... DZIZAS

Dziewczyny, ja nosilam chyba we wszystkim wiec moze Wam z czystym sumieniem doradzic - nie kupujcie nosideł typu baby bjorn lub jak to ww maxi cosi. One sa beznadziejne! Caly czas zastanawiam sie jak to mozliwe ze dopuszczone do masowej produkcji.
Przede wszystkim dziecko jest w nich zle ulozone, co moze miec powazne konsekwencje w rozwijaniu sie bioderek, nózek. Po drugie, noworodka nie wolno nosic przodem do swiata! Niestety to jest jakas plaga z tymi nosidlami, i ludziom sie wydaje ze sprawiaja miesiecznemu dziecko wielka radosc jak dynda na brzuchu z dyndająca glowa i widzi wszystko dookola - zamiast byc przytulonym jak małpka do mamusi.... Mnie to zawsze smuci po prostu, ale co zrobic skoro mozna to wszedzie dostac w sklepie i Angelina Jolie nosila - wiec na pewno jest super EH

Chusty sa super, ale np taka manduca to juz jest super nosidlo bezpieczna i zdrowa dla maluszka.

jak keidys bedziecie mialy ochote to bede na pewno na moim blogu pisac o nosidlach, kiedys pisalam o chustach a jak sie maluszek pojawi to bede pokazywac pozostałe. http://www.dailymoni.com/2012/03/28/...dzieci-chusty/

Malin- jestes na chustoforum?

czarno biala - noszenie w chuście od urodzenia jest jak najbardziej dopuszczalne

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2014-01-14 o 12:01
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:11   #3037
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
I nie chcę zapeszać, ale chyba znaleźliśmy mieszkanie mąż był dziś oglądać i mówi, że całkiem fajne, cena mogłaby być mniejsza, ale idzie przeżyć, w środę będę widziała już dokładnie
No to trzymam kciuki

Cytat:
dziewczyny mój małżonek kupił sobie dziś książkę pt. Bobas. Instrukcja obsługi stwierdził, że to właśnie na jego poziomie i zaczął czytać mi trochę przez telefon i jest na prawdę śmieszna ciekawe czy coś się z niej nauczy na pewno nie zaszkodzi
Dostałam ją kiedyś od koleżanki. Naprawdę fajna i śmieszna, w sam raz dla faceta

Cytat:
Doświadczone mamy, mam do Was pytanie, orientujecie się czy są na rynku, takie foteliki do przewożenia niemowlaka samochodem, które pozwalają się rozłozyć na płasko (no prawie), żeby było im wygodnie przejechać daleką drogę? Jeśli tak to jakie?
Już widzę, że dziewczyny napisały, tylko kubełkowy fotelik i przerwy

Cytat:
Ale jak na innym forum czytałam, że gondole zapinali w pasy na tylnym siedzeniu to się za głowę złapałam!!!
No to jest masakra!

Cytat:
Poszperałam w papierach i dodatkowo w wypisie wszystkich badań dla ciężarnych, które ściągnęłam z neta (rozporządzenie Ministra Zdrowia z 23 września 2010) i obciążenie glukozą wykonuje się między 24 a 28 tygodniem ciąży. To jeszcze trochę czasu mam, ale powinnam zwrócić bardziej uwagę na dietę i jak tylko będzie można, zacząć chodzić z kijkami, bo ruch zmniejsza ryzyko cukrzycy. W każdym razie jakoś mniej się teraz boję niż przed zajściem w drugą ciążę. Dieta cukrzycowa nie jest straszna (gorsze jest to kłucie w palce po 5 razy dziennie, by zbadać cukier glukometrem), a wręcz ma swoje plusy - waga spada
No właśnie 24-28 Czas się przygotować psychicznie
Racja dieta nie jest zła, co prawda nie schudłam na niej, ale jadłam w miarę normalnie i wyniki były OK. A kijki też gdzieś mam, na wiosnę ruszę w teren. Kupiłam je prawie 2 lata temu, a byłam może max 3 razy
Stary 2014-01-14, 12:11   #3038
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witam się dziewczynki po weekendzie. Miałam być wczoraj ale wyszło tak że cały dzień spędziłam w mieście.
Odwiedziłam kilka lumpków i coś tam zakupiłam

Ruchów bejbika nadal nie czuję a już tak bym chciała No i planuję na 31 stycznia umówić się na usg 4D. Małż zaproponował datę. I biedak liczy że dziecię pokaże nam czy jest chłopcem czy też dziewczynką bo akurat tego dnia ma urodziny i taki prezent sobie zażyczył, że usg. A jak by jeszcze się dowiedział kto tam w brzuszku się chowa to już w ogóle byłby przeszczęśliwy.

Wczoraj w ogóle w mieście łaziłam sporo po sklepach z akcesoriami dziecięcymi. Jak zobaczyłam ile firm smoczków czy też butelek jest na rynku to padłam. Jak przyjdzie do kupna to nie wiem co zrobię. NUK, Canpol babies czy może Avent ??

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:14   #3039
czarno_biala1987
Raczkowanie

Ale jak to tak? Noworodka na plecach? Nie widzisz co się z nim dzieje, czy mu się ulewa, czy buzią nie utonął w obraniu...
Stary 2014-01-14, 12:18   #3040
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Witam się dziewczynki po weekendzie. Miałam być wczoraj ale wyszło tak że cały dzień spędziłam w mieście.

Ruchów bejbika nadal nie czuję a już tak bym chciała No i planuję na 31 stycznia umówić się na usg 4D. Małż zaproponował datę. I biedak liczy że dziecię pokaże nam czy jest chłopcem czy też dziewczynką bo akurat tego dnia ma urodziny i taki prezent sobie zażyczył, że usg. A jak by jeszcze się dowiedział kto tam w brzuszku się chowa to już w ogóle byłby przeszczęśliwy.

Wczoraj w ogóle w mieście łaziłam sporo po sklepach z akcesoriami dziecięcymi. Jak zobaczyłam ile firm smoczków czy też butelek jest na rynku to padłam. Jak przyjdzie do kupna to nie wiem co zrobię. NUK, Canpol babies czy może Avent ??

Co sobie kupiłaś wczoraj?

4d czy połówkowe? w sumie to już powinnaś w tym czasie wiedzieć kto u Was mieszka, bo na tych połówkowych dokładnie badają

jeszcze możesz mieć buteki z toomee tippee pewnie każda mamusia ma swoje ulubione i każda lubi swoje ja dużo pozytywnych opinii słyszałam o nuku ale może dlatego, że znajome takich używały
Stary 2014-01-14, 12:18   #3041
czarno_biala1987
Raczkowanie

Cytat:
Do mnie przemawia firma tommee tippee ale zabij mnie,nie wiem na jakiej podstawie bo nigdy nie miałam z nimi styczności :/ Po prostu oglądałam różne i jak zobaczyłam te, uznałam, że będą mi odpowiadały.
Stary 2014-01-14, 12:21   #3042
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Ale jak to tak? Noworodka na plecach? Nie widzisz co się z nim dzieje, czy mu się ulewa, czy buzią nie utonął w obraniu...
To do mnie? Czemu na plecach?? na brzuchu oczywiście...

beat - my uzywalismy Avent, ale czemu? sama nie wiem Ale bardzo dobrze u mnie sie sprawdzil.

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2014-01-14 o 12:23
Stary 2014-01-14, 12:26   #3043
Sola1
Zakorzenienie

Czesto wybor firmy w przypadku akcesoriow to wybor dziecka nieraz trzeba sie naszukac np. Odpowiedniego smoczka do butelki a co za tym idzie i butelki ktore zaakceptuje dziecko. W tt butelce troche mnie wkurzalo ze smoczek sie zapadal tak do srodka podczas karmienia i musialam go wyciagac. Najbardxiej podszedl mi avent i mam najwiecej rzecxy z niego ale mam rzeczy z roznych firm lacznie z tt bo ogolnie to tez dobra marka
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:27   #3044
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Co sobie kupiłaś wczoraj?

4d czy połówkowe? w sumie to już powinnaś w tym czasie wiedzieć kto u Was mieszka, bo na tych połówkowych dokładnie badają

jeszcze możesz mieć buteki z toomee tippee pewnie każda mamusia ma swoje ulubione i każda lubi swoje ja dużo pozytywnych opinii słyszałam o nuku ale może dlatego, że znajome takich używały
To będzie połówkowe 4d. W zestawie od razu ze zdjęciami i filmem.

W jednym lumpku kupiłam ten brązowy (kawa z mlekiem) kubraczek za 5 zł. A w drugim za 2 zł te pomarańczowe. Cała reszta po 1 zł.

Ja właśnie słyszałam dobre opinie o avencie. Szwagierka chwali sobie nuka. I być tu madrym haha

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1389698775559.jpg (108,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1389698796942.jpg (124,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1389698808276.jpg (100,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1389698819860.jpg (119,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1389698831868.jpg (79,7 KB, 9 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-01-14, 12:28   #3045
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw się za jakiś czas poczujesz maleństwo

Cytat:
Do mnie przemawia firma tommee tippee ale zabij mnie,nie wiem na jakiej podstawie bo nigdy nie miałam z nimi styczności :/ Po prostu oglądałam różne i jak zobaczyłam te, uznałam, że będą mi odpowiadały.
Nie wiem dlaczego ale mi też się podoba TT

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:30   #3046
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
To będzie połówkowe 4d. W zestawie od razu ze zdjęciami i filmem.

W jednym lumpku kupiłam ten brązowy (kawa z mlekiem) kubraczek za 5 zł. A w drugim za 2 zł te pomarańczowe. Cała reszta po 1 zł.

Ja właśnie słyszałam dobre opinie o avencie. Szwagierka chwali sobie nuka. I być tu madrym haha

Uwielbiam oglądać ubranka dla dzieci
To na pewno się dowiesz jaka płeć, ja mam w czwartek i nie wychodzę z gabinetu dopóki mi nie powiedzą kto u mnie mieszka
Stary 2014-01-14, 12:33   #3047
Sola1
Zakorzenienie

Wiele produktow TT jest fajne wizualnie
Stary 2014-01-14, 12:36   #3048
czarno_biala1987
Raczkowanie

Cytat:
To do mnie? Czemu na plecach?? na brzuchu oczywiście...
To zapewne kwestia mojego niedouczenia, widziałam wiązanie tylko na plecach, a na brzuchu to w nosidłach, ale skoro mówisz że się sprawdza to wierzę że tak jest.
Stary 2014-01-14, 12:36   #3049
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Nie martw się za jakiś czas poczujesz maleństwo

Nie wiem dlaczego ale mi też się podoba TT
wiem właśnie wiem, tyle że ja taka niecierpliwa jestem i chciałabym już, tu i teraz

Muszę luknąć zaraz na te TT bo po wczorajszej wycieczce wstępnie spodobał mi się Avent

Cytat:
Uwielbiam oglądać ubranka dla dzieci
To na pewno się dowiesz jaka płeć, ja mam w czwartek i nie wychodzę z gabinetu dopóki mi nie powiedzą kto u mnie mieszka
Mam zamiar zrobić tak samo. Gorzej jak tam tak będę leżeć i leżeć i dziecię będzie mieć w nosie że rodzice chcą się dowiedzieć. W razie czego nadzieja że jak moja ginka powie żebym na usg przyszła to wtedy może. Ale fajnie by było jak by i na tym 4d i na zwykłym badaniu usg było widać. Ciekawe czy lekarze będą mieć takie samo zdanie w kwestii płci

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-01-14, 12:37   #3050
czarno_biala1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Wiele produktow TT jest fajne wizualnie
To też, kolorystyka bardzo mi pasuje. Ale poza tym bardzo podobają mi się ich smoczki na butelkach, przypominają sutki więc wydaje mi się, że są dobre dla buzi dziecka.
Stary 2014-01-14, 12:38   #3051
kamilla123
Rozeznanie

Monitor uśmiechu - dobre

Co do wanienki to ja jestem zwolennikiem zwykłej pospolitej wanienki, gdzie dziecko się kładzie, wkłada na dno pieluchę tetrową, jedna ręka pod główkę, druga obmywa, wody niewiele, chwila moment i po kąpieli (przynajmniej u takiego małego niemowlaka - więcej przygotowań niż samej kąpieli) Potem jak dziecko większe, siedzące to można się bawić w jakieś dodatki typu zabawki czy krzesełka. My po 1,5 roku zamieniliśmy prysznic na wannę, żeby młody mógł się w niej kąpać, bo łazienka była za mała na ustawienie tam wanienki na stelażu i nosiliśmy wszystko do pokoju...

Cytat:
Dobra, projekt kalendarza poszedł w "eter". Jutro tylko będę musiała zrobić przelew i mam nadzieję, że zdążą odesłać przed świętem dziadków.
No właśnie, trzeba coś na dla dziadków zorganizować w przedszkolu jest występ za tydzień, mamy wierszyk do przećwiczenia I jakiś prezencik trzeba zrobić...

Cytat:
Cześć
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
No i wtam się w 18 tygodniuuuu!!!!! Juuupiiii.Bellybestfriend pokazuje że to 5 miesiac....

Cytat:
Ja teraz też "gdy widzę słodycze to kwicze, a oczy mi świecą jak"
U mnie podobnie, wczoraj kupiłam takie ciasteczka w mlecznej czekoladzie z Biedry i walczę ze sobą żeby ich nie otworzyć

Cytat:
Hej dziewczynki
Witaj!

Cytat:
Wychodzi na to że jestem mocno ograniczona w poszukiwaniu przydatnych informacji... A tak serio to jak przyczepię się do jednego forum, to nie ogarniam innych, samo wyszukiwanie innych for to dla mnie za dużo... Szkoda że nie wkleiłaś wcześniej, rewelacyjny gotowiec
Jak zjedziesz na dół strony to tam ukazują się najnowsze wątki
Stary 2014-01-14, 12:39   #3052
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Dzieci w chuście lub w DOBRYM nosidle nosi się na brzuchu nosem w stronę twarzy mamusi ew . tatusia. I to od początku, szczególnie gdy jest możliwość dysplazji stawu biodrowego. Starsze, potrafiące dobrze utrzymać główkę, samodzielne siedzące, można nosić na plecach.

Monica, tak, jestem na Chustoforum, ale nie udzielam się od dawna. Ale będę musiała wrócić, by zapolowac na fajną chustę i kupić pieluchy wielorazowe dla maluszka.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:41   #3053
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Mam zamiar zrobić tak samo. Gorzej jak tam tak będę leżeć i leżeć i dziecię będzie mieć w nosie że rodzice chcą się dowiedzieć. W razie czego nadzieja że jak moja ginka powie żebym na usg przyszła to wtedy może. Ale fajnie by było jak by i na tym 4d i na zwykłym badaniu usg było widać. Ciekawe czy lekarze będą mieć takie samo zdanie w kwestii płci

moja kuzynka jak była u tego lekarza co idę ja to mówiła, że tak długo robi badania, aż dziecko pokaże co ma między nóżkami a jak nie pokaże to wysyła na specjalistyczny sprzęt to kliniki więc pewnie u Ciebie podobnie jest
Stary 2014-01-14, 12:43   #3054
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
To zapewne kwestia mojego niedouczenia, widziałam wiązanie tylko na plecach, a na brzuchu to w nosidłach, ale skoro mówisz że się sprawdza to wierzę że tak jest.
Wgłębisz sie w temat to bedziesz wszystko wiedziala Podstawowe wiazania sa wlasnie na brzuchu, plecy pozniej i nie ukrywam nie jest to takie proste zrobic to samemu
Na brzuszku wyglada to np tak, ale rodzajów wiązan jest kilka.

Leoś
Natasha
Stary 2014-01-14, 12:46   #3055
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
moja kuzynka jak była u tego lekarza co idę ja to mówiła, że tak długo robi badania, aż dziecko pokaże co ma między nóżkami a jak nie pokaże to wysyła na specjalistyczny sprzęt to kliniki więc pewnie u Ciebie podobnie jest
No oby tak było, bo zaczynam być już strasznie ciekawa kto się tam chowa.

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-01-14, 12:48   #3056
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny myślałam o foteliku maxi cosi, takim samochodowym, nie wiem skąd mi się wzięło w głowie nosidełko (4 lata przerwy robią swoje). Te nosidła wyglądają strasznie, dziecko wisi jak taki pajączek. Taki sam stosunek mam do chodzików.
Mówisz, że używana lepsza? Ja z chustami nie miałam nigdy nic do czynienia, nadal boję się czy dobrze tego dzieciaczka zawiążę, ale chcę spróbować

Uff... w końcu nadrobiłam... w domu nic nie zrobione, a za chwilę po Groszka trzeba jechać. Dobrze, że obiad mam z wczoraj
Stary 2014-01-14, 12:55   #3057
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
To też, kolorystyka bardzo mi pasuje. Ale poza tym bardzo podobają mi się ich smoczki na butelkach, przypominają sutki więc wydaje mi się, że są dobre dla buzi dziecka.
Ja zanim urodzila sie mala to mialam jedna butelke tt i myslalam ze przy nich zostane. Ale tak jak pisalam wczesniej bardzo mnie irytowalo to zapadanie sie do srodka tego cycka.

Cytat:
Monitor uśmiechu - dobre

Co do wanienki to ja jestem zwolennikiem zwykłej pospolitej wanienki, gdzie dziecko się kładzie, wkłada na dno pieluchę tetrową, jedna ręka pod główkę, druga obmywa, wody niewiele, chwila moment i po kąpieli (przynajmniej u takiego małego niemowlaka - więcej przygotowań niż samej kąpieli) Potem jak dziecko większe, siedzące to można się bawić w jakieś dodatki typu zabawki czy krzesełka. My po 1,5 roku zamieniliśmy prysznic na wannę, żeby młody mógł się w niej kąpać, bo łazienka była za mała na ustawienie tam wanienki na stelażu i nosiliśmy wszystko do pokoju...

No właśnie, trzeba coś na dla dziadków zorganizować w przedszkolu jest występ za tydzień, mamy wierszyk do przećwiczenia I jakiś prezencik trzeba zrobić...

Gratuluję

U mnie podobnie, wczoraj kupiłam takie ciasteczka w mlecznej czekoladzie z Biedry i walczę ze sobą żeby ich nie otworzyć

Witaj!

Jak zjedziesz na dół strony to tam ukazują się najnowsze wątki
Hehe - dokladnie wiecej przygotowan niz kapieli moja odkad siedzi tez kapie sie w wannie. Choc ostatnio to drazliwy temat bo przestala lubic sie kapac
Stary 2014-01-14, 12:56   #3058
czarno_biala1987
Raczkowanie

Cytat:
Wgłębisz sie w temat to bedziesz wszystko wiedziala Podstawowe wiazania sa wlasnie na brzuchu, plecy pozniej i nie ukrywam nie jest to takie proste zrobic to samemu
Na brzuszku wyglada to np tak, ale rodzajów wiązan jest kilka.
Wygląda fajnie, taka małpeczka rzeczywiście wychodzi. A mniejsze dzieci nie tłuką buzią o mostek rodzica? I nie męczą się (muszą tak główkę na boki obracać żeby coś widzieć i się nie nudzić)?
Stary 2014-01-14, 12:57   #3059
TroppoSensibile
Raczkowanie

Ale macie tempo dziewczyny ledwo nadążam z czytaniem
Cytat:
Cześć
Gratulacje i ważne, że wszystko gra

Cytat:
Witam!
Pewnie każda już tam była, ale wklejam w razie czego, może się przyda jeszcze komuś: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=736029
No właśnie kiedyś tam weszłam, ale już zapomniałam. Wielkie dzięki za przypomnienie

Cytat:
Hej dziewczynki Postanowiłam do was dołączyć, bo w grupie zawsze raźniej Obecnie zaczełam 5 miesiąc ciąży. Termin porodu przewidziany na 10.06.2014. Pierwsza ciąża więc pytań i zagadek milion...
Dorzuce kilka słów o nas co by nie być zupełnie niewiadoma A więc od samego początku objawów ciążowych brak tj. zero wymiotów, zachcianek, humorków itd. Każdy się śmieje, że takiej to tylko w ciąży być hehe Oboje z mężem czekamy i odliczamy do tego wielkiego dnia bo maleństwo to dopełnienie nas. Mamy już za sobą jedno badanie usg 3D, za tydzień wybieramy się na kolejne licząc, że dowiemy się czy będzie córeczka czy synek Do tej pory wstrzymywałam się z zakupami dla maleństwa, ale postanolwiliśmy, że po badaniu idziemy coś kupić. To taka frajda obglądać te wszystkie słodkie ciuszki. To nasze pierwsze dziecko, ale napewno nie ostatnie. Nie chce aby nasze maleństwo było jedynakiem.
Witaj
Cytat:
Ja też mam w czwartek i również mam taki zamiar chociaż nie wiem kto będzie mi robił usg i czy będzie dobrze współpracował

--------
Dziewczyny czy któraś z Was miała takie charakterystyczne pulsujące kłucia w boku? Jakby przy jajniku? Mnie złapało wieczorem po lewej stronie i tak do rana... Przez pół nocy nie spałam przez to... Niby niewielkie kłucie, ale rytmiczne... pulsujące i denerwujące... Możliwie, że to macica się rozszerza, wiązadła? W końcu brzuszek mam malutki, a dzidzia pewnie rośnie i się nie mieści...?
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:57   #3060
Aldrin
Zakorzenienie

Moje dziecko dzisiaj od rana sobie tańce w brzuszku urządza

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości