|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
My jesteśmy na etapie 56 choć body np z f&f nosi juz 62 w ciągu 3 miesiecy urósł 15 cm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale moze lepiej pojedz na IP, zawsze lepiej sprawdzic Switezianka- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mezaga- super, ze dzieci tak sobie radza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zadomowienie
|
mezaga super, ze dzieciaczki rosna i juz niedlugo bedziecie w domu.
Dziewczyny a jak sie juz wszystkie rozpakuja to nadal na tym watku bedziemy siedziec, czy przenosimy sie na jakis inny, odchowalnia to sie nazywa, czy jakos tak ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-01-14 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas wygląda to tak: z 50 obecnie dobre są tylko bodziaki z h&m-one jakieś większe są. Co do 56 to niektóre są już za małe (np ze smyka-szerokie, a krótkie). Fajne 56 jest z next-dość szczupłe. Jeśli chodzi o 62 to póki co tylko półśpiochy są dobre i jeszcze mam jakieś kaftany z firmy gama-ma bardzo małą rozmiarówkę. A tak Doris zaczyna coraz lepiej wypełniać garderobę na 56 ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2135 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No tylko wiesz Dominik miał wiecej do nadrobienia wiec dlatego tyle wyszło w gruncie rzeczy mierzy mniejwiecej tyle co Dorotka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Super wiadomości! ![]() Roane jak tam?
![]() |
#2139 |
Zadomowienie
|
Żeby maluch się poruszył polecam potrząsanie brzuchem. Dzis np połozna uskuteczniła tą metodę u mnie na ktg i obudziła łobuza.
Co do ktg to jestem zniesmaczona bo skasowali 30 zł a zapis mam tylko na tętno płodu, nie robią zapisu czynnosci skurczowej macicy. A ja od 13 mam skurcze i myślałam że ktg naswietli mi sprawe a tu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Wtajemniczenie
|
![]() Nikt nie rozumiał (albo nie chciał zrozumieć) mojego przerażenia. Skończyło się na tym, że kiedy zaczęły się skurcze wpadłam w panikę. Stwierdziłam, że nie pozwolę żeby to dziecko zniszczyło mi życie uszkadzając moje ciało na zawsze jak to się stało u moich koleżanek które rodziły naturalnie, bo nie potrafiłabym go teraz kochać. Pojechałam więc do szpitala i przed wejściem na izbę przyjęć porodówki podcięłam sobie żyły jednaj ręki, tak aby upozorować próbę samobójczą. Poskutkowało, zrobiono mi cc, ale jakim kosztem i oczywiście pozszywano rękę Pewnie już nigdy nie zdecyduję się na kolejne dziecko, pomimo, ze teraz jestem najszczęśliwsza na świecie i kocham mojego synka nad życie. Pomimo wsparcia najbliższych w szpitalach czułam się pozostawiona na pastwę losu. Pewnie gdybym nie musiała płacić obowiązkowych składek zdrowotnych stać by mnie było na poród w ludzkich warunkach w wybranej przeze mnie placówce."
#2141 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-01-14 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak po prostu - parą z żelazka (zwykłego)? Bo nie mam w domu urządzenia do prasowania parą. Kurcze, strasznie szybko zużywa się ta woda w żelazku. TZ ma mi przywieźć ze stacji dużą butlę tej wody demineralizowanej. Poza tym to wyprasowałam na prawdę niewiele, a już było mi ciężko stać tyle czasu. Coś czuję, że to prasowanie będzie się odbywać w mega ratach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój dziec szaleje jak dziki, chyba chce wychodzić ![]()
![]() |
#2147 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Fajnie, że jesteś. Chciałam Cię zapytać o chustoszenie. Sama się uczyłaś wiązać czy chodziłaś na jakieś warsztaty?
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama sie uczyłam z filmikow na youtubie ![]() ![]()
![]() |
#2151 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jesli chodzi o ubranka u Nas tez juz 56 poszlo w ruch. Niektore 62 tez juz sa prawie dobre. Kolejne pajacyki sa w drodze do nas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, macie już ustalone lub wiecie już teraz która konkretnie położna lub który lekarz będzie przy Waszym porodzie?
#2153 | |
Zadomowienie
|
Ja to ewentualnie za 500
![]() Albo wynajmę brzuch i tyle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Dziewczyny ktora prowadzi bloga inspiracjemamy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Wtajemniczenie
|
Byłam w szpitalu. Oczywiście wszystko gra.
Po raz pierwszy w życiu doświadczyłam stuprocentowo macierzyńskiej chęci uduszenia własnego dziecka - przykopał mi natychmiast po tym, jak położna podłączyła KTG. Wcześniej udawał skubany że go nie ma. Jak poczułam jego słodką nóżkę na żebrach, to ledwo się powstrzymałam, coby nie wstać i nie zacząć rzucać przedmiotami. Albo nie rzucić się z okna. Jedna rzecz mi się podobała. Byłam w "obcym" szpitalu - nie jestem tam zapisana, nie tam mam rodzić, a w IE jest tak że ciężarna nie musi się bawić w pilnowanie żadnych papierów, wszystko ma szpital do którego jestem zapisana, tam też robią mi wszelkie badania. Więc weszłam tam, powiedziałam że kiepsko się czuję, od razu wysłali mnie na porodówkę na badania, a dopiero jak TŻ mnie tam zaprowadził, to jemu kazali iść i załatwić papiery. Nikt nie kazał mi nic wypełniać, nikt mi dupy nie truł (a miałam ze sobą tylko dowód i numer socjalny, nic więcej, żadnych kart ciąży ani nic), a pytali tylko o ciążę, żadenj zbędnej papierologii. Od momentu kiedy przekroczyłam próg szpitala do momentu w którym podłączyli mnie do KTG nie minęło więcej niż 3 minuty. Błyskawicznie zbadali mi mocz, od razu przywieźli usg na kółkach, lekarz mnie wymacał, cały czas była ze mną położna, a druga przyłaziła co chwilę. Wogóle nie czułam się w żaden sposób olana, wprost przeciwnie.
#2155 |
Rozeznanie
|
Roane ciesze sie ze wszystko OK
ja zaraz zjem frytki ![]() ![]() ![]() Ma ktoras przyszła mama bole jak na okres(czasem mocniejsze) tak z 18/24h? Bo miałam wczesniej wieczorem a teraz mam prawie ciagle. Do tego ta biegunka,spojenie mocno boli.... coreczko wychodz nawet dzis jesli masz mnie tak meczyc ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moj syn chyba cwiczy mi w brzuchu szpagat ![]() Jutro jade na KTG,prosze o kciukasy ![]()
![]() |
#2157 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc co do tematu kiedy kolejne dziecko - KIEDYŚ ALE NIE TERAZ, ja jestem zbyt wykończona sobą i swoim ciałem ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To ja bym w ogóle w ciążę nie zaszła, cierpię na braki kreatywności, a tu całą piosenkę wymyślić trzeba ![]() Cytat:
A ja myślę, że rzeczywiście z tą kobietą coś może być nie tak - no bo jak to? Wymyśliłam sobie cc (i to jakie argumenty: bo od zawsze chciałam, bo najważniejsze jest MOJE samopoczucie?), a jak nie jest po mojemu, to podcinam sobie żyły jako cudowny sposób na postawienie na swoim? (A jakże, udało się!) Życie nie raz daje nam po du.pie i nie zawsze jest tak jak chcemy, grunt to dopasować marzenia do rzeczywistości. Dziecinna postawa... Roane fajnie, że Mikołaj przestał się wygłupiać ![]() Ja ciągle stawiam na trójkę dzieciaczków (choć przyznaję, że okres ciążowy w ogóle mi się nie podoba, nic a nic!). Zobaczymy co powiem gdy urodzę ![]()
![]() |
#2159 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego KB901 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zadomowienie
|
A tak apropo widzenia dzieci, to wydrukowalam sobie czarno - biale obrazki, np.kwiatek, zebra, rozne zwierzatka, figury geometryczne, linie itp. czarne na bialym tle i Alek sie w nie wpatruje z wielkim zainteresowaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.