Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-14, 22:47   #2221
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
myślałam o tobie jak jadłam hamburgera z frytkami było mi wstyd ze go jem a powinnam się ruszać[COLOR="Silver"]

stwierdziłam, iż od jutra koniec ze słodyczami bo poległam po całej linii i od kiedy jem wszytsko, słodycze jem kilogramami i jestem beznadziejna bo ćwiczę i źre słodycze
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:48   #2222
coralady
Wtajemniczenie

Mamy chłopaków- czy wasi mali mężczyźni mają jakieś problemy z siusiakiem?

U nas cos jest na rzeczy,dlatego wybieramy się do chirurga dziecięcego.Pediatra kazała się nie martiwć,bo według niej to tylko defekt,ale ja wymogłam na niej skierowanie do specjalisty.Lepiej sprawdzić i być pod kontrolą.Określiła to jako delikatną odmianę WIERZCHNIACTWA.Przy czy u nas nie ma żadnych problemów z oddawanie moczu,siusiak jest tak troszeczkę odgięty i skórka krzywo schodzi.

Do tego borykamy się z pieluszkowym zapalenie skóry,po antybiotykach mu się przyplątało i nie da się niczym wyleczyć Od dzisiaj stosujemy maśc robioną,po 8 dniowym smarowaniu maścią z antybiotykim,kąpielach w nadmanganianie i pzremywaniu wyłącznie przegotowaną woda zero poprawy Mam nadzieję,ze teraz mu się zaleczy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:49   #2223
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

U nas cos jest na rzeczy,dlatego wybieramy się do chirurga dziecięcego.Pediatra kazała się nie martiwć,bo według niej to tylko defekt,ale ja wymogłam na niej skierowanie do specjalisty.Lepiej sprawdzić i być pod kontrolą.Określiła to jako delikatną odmianę WIERZCHNIACTWA.Przy czy u nas nie ma żadnych problemów z oddawanie moczu,siusiak jest tak troszeczkę odgięty i skórka krzywo schodzi.

Do tego borykamy się z pieluszkowym zapalenie skóry,po antybiotykach mu się przyplątało i nie da się niczym wyleczyć Od dzisiaj stosujemy maśc robioną,po 8 dniowym smarowaniu maścią z antybiotykim,kąpielach w nadmanganianie i pzremywaniu wyłącznie przegotowaną woda zero poprawy Mam nadzieję,ze teraz mu się zaleczy
ojoj ale się przypałętało do Was... życzę szybkiej poprawy!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-14, 22:50   #2224
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Nie zostawimy tak tego, bo zwyczajnie się wykończę jak kolejny raz będzie mnie tak boleć Mam skierowanie
A jak by ci się nie daj boże coś stało lub dostałabys ataku to co też odeślą
Bezsens.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:50   #2225
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jakie dostałaś?
symonette
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:51   #2226
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zostawimy tak tego, bo zwyczajnie się wykończę jak kolejny raz będzie mnie tak boleć Mam skierowanie
Cytat:
szybko nadrobi, zobaczysz co 7 dni będziesz jej ciuszki na wieksze wymieniać

dostalabym zawału, biedny kacper

pewnie dostepu do neta nie ma, inaczej by napisała

Lul dzielna dziewczynka wagę ma dobra wiec nie martw się, następnym razem ździwisz się jej waga tak nadrobi

co za kraj. A co ma lekarz do twoich cyców i karmienia? twoja decyzja ze w tym momencie odstawaisz bo musisz. powiedz to ordynatorowi

dla Miłka, kolejny dzielny pacjent

można zapytać co ci przepisał? przy każdych tabletkach przecież jest ryzyko zajścia w ciażę,

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

myślałam o tobie jak jadłam hamburgera z frytkami było mi wstyd ze go jem a powinnam się ruszać

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

co do tytułów to nasturcja powinna im ładny wiersz wymyślić:D
Racja racja Nasturcja dawaj!!!!!

NasturcjaPo czym lekarka rozpoznała AZS?Mały ma jakieś wypryski?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-14, 22:54   #2227
coralady
Wtajemniczenie

lineczka ja też pozeram słodycze tonami i najgorsze jest to,ze nie potrafie sobie odmówić.

Wczoraj postanowiłam że pojade na basen i co...tzytzki mi się ze stanika wylewały No i mnie to trochę zdołowało,bo się nastawiłam.A tak to mi szkoda kupowac strój na kilka miesięcy,bo to tanie nie jest,a wiem,ze biust mi po zakończenia karmienia spadnie drastycznie.

Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2014-01-14 o 23:01
Stary 2014-01-14, 22:54   #2228
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
symonette
tez je mam

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-14, 23:05   #2229
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Az wygoglowałam sobie.
U nas nie ma takich problemów,jak to sie leczy?

Odnośnie tabletek ->>>zastanawiałam sie czy to Wam tutaj pisać

Dziewczyny to Wasza sprawa rzecz jasna (nie jestem jakas przeciwniczka bo tez kilka lat temu brałam,ale potem szybko przestałam bo żadne mi nie podeszły no i nie chciałam sie juz wiecej szprycować ).
Koleżanka mojej znajomej miała ostatnio lekki udar.Zdrowa dziewczyna 24 lata .Nagle źle sie poczuła w sklepie,straciła czucie w nogach,nie mogła wysłowic się.Wylądowała na neurologii.Na szczęscie udar był malutki więc powoli wychodzi z tego.I teraz zdziwienie moje nastapiło-lekarze podejrzewaja działanie tabletek anty

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-14, 23:05   #2230
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

stwierdziłam, iż od jutra koniec ze słodyczami bo poległam po całej linii i od kiedy jem wszytsko, słodycze jem kilogramami i jestem beznadziejna bo ćwiczę i źre słodycze
małymi krokami a dasz radę, tak sobie myślę że ja bym chciala isc na fitnes gdzie się na rurach tańczy ale u ans raczej takiego nie ma , a jak bedzie to drogi
Cytat:
symonette
to nie znam, a nie da się wziąśc jakiegoś odpowiednika tych tabletek? jak to jest z antykoncepcją?

Trzymajcie kciuki z jutrzejsze szczepienie, mamy na 9 rano oby gorączki nie było. Idę spać. dobrej nowy i wyspania życze.
Stary 2014-01-14, 23:09   #2231
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Pocieszę Cię,zjadłam ostatnio 4 merci i 5 rafaello plus do tego jeszcze drożdżówkę
Mam ostatnio wielkie parcie na słodkie!

Cytat:
małymi krokami a dasz radę, tak sobie myślę że ja bym chciala isc na fitnes gdzie się na rurach tańczy ale u ans raczej takiego nie ma , a jak bedzie to drogi

to nie znam, a nie da się wziąśc jakiegoś odpowiednika tych tabletek? jak to jest z antykoncepcją?

Trzymajcie kciuki z jutrzejsze szczepienie, mamy na 9 rano oby gorączki nie było. Idę spać. dobrej nowy i wyspania życze.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-14, 23:11   #2232
coralady
Wtajemniczenie

nemosek to głownie zabieg chirurgiczny.Ale czy u Filipa będzie w ogóle konieczny to się okaże jak mu siusiak trochę podrośnie.

Na necie są głownie takie poważne przypadki,o to ma tylko trochę odbiegające od normy,taki raczej defekt,więc mam nadzieję,że nie będzie konieczny żaden zabieg

Beatka trzymamy kciuki za bezproblemowe szczepienie!

Dobra idę luluKto wie ile mi dane będzie pospać

Fiodor Dostojewski
Stary 2014-01-14, 23:14   #2233
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Az wygoglowałam sobie.
U nas nie ma takich problemów,jak to sie leczy?

Dziewczyny to Wasza sprawa rzecz jasna (nie jestem jakas przeciwniczka bo tez kilka lat temu brałam,ale potem szybko przestałam bo żadne mi nie podeszły no i nie chciałam sie juz wiecej szprycować ).
Koleżanka mojej znajomej miała ostatnio lekki udar.Zdrowa dziewczyna 24 lata .Nagle źle sie poczuła w sklepie,straciła czucie w nogach,nie mogła wysłowic się.Wylądowała na neurologii.Na szczęscie udar był malutki więc powoli wychodzi z tego.I teraz zdziwienie moje nastapiło-lekarze podejrzewaja działanie tabletek anty
po czym to wywnioskowali że od tabletek?
Cytat:

akurat przy karmieniu piersią jest ograniczony wybór tabletek bo można tylko z samym progesteronem, bo jak się nie karmi piersią to z estrogenem

no właśnie tu nie ma rur są krzesełka i coś takiego jak Wam pokazałam w sumie ak jak mnie to aerobik+lady dance wyniesie mnie 110 zł [aerobik 8 razy w miesiącu, lady dance 4]

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-14, 23:22   #2234
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
nemosek to głownie zabieg chirurgiczny.Ale czy u Filipa będzie w ogóle konieczny to się okaże jak mu siusiak trochę podrośnie.

Na necie są głownie takie poważne przypadki,o to ma tylko trochę odbiegające od normy,taki raczej defekt,więc mam nadzieję,że nie będzie konieczny żaden zabieg

Beatka trzymamy kciuki za bezproblemowe szczepienie!

Dobra idę luluKto wie ile mi dane będzie pospać
Oby nie był potzrebny
Ja sobie poczytalam w wikipedii

Cytat:
po czym to wywnioskowali że od tabletek?

akurat przy karmieniu piersią jest ograniczony wybór tabletek bo można tylko z samym progesteronem, bo jak się nie karmi piersią to z estrogenem

no właśnie tu nie ma rur są krzesełka i coś takiego jak Wam pokazałam w sumie ak jak mnie to aerobik+lady dance wyniesie mnie 110 zł [aerobik 8 razy w miesiącu, lady dance 4]
Nie wiem to jest jedno z przypuszczeń.Na pewno robili jej jakies badania.
Może wkrótce dowiem sie szczegolów bo znajoma tak mi tylko napomnknela przez telefon.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-14, 23:23   #2235
kyte
Wtajemniczenie

Brawa dla dzielnych dzieciaczkow na szczepieniach!!!
Nasturcja bylismy na szczepieniu tez z YZtem i on ją trzymal ja bym tego nie zniosła.Placz był taki straszny ze wieczorem jeszcze z tych nerwow to ja nie moglam zasnac.
Cytat:
Wyobraźcie sobie, że nie przyjęli mnie do szpitala Przyjmował mnie na IP jakiś facet niespełna rozumu. Stwierdził, że mój przypadek nie kwalifikuje się do przyjęcia, bo nie widać po mnie że jestem chora, przyszłam o własnych siłach itd. Nawet nie zerknął na wyniki badań, a tam znacznie podwyższone próby wątrobowe i żółtaczka Spojrzał na USG i faktycznie stwierdził, że są kamienie i dosłownie się na mnie wydarł, że powinnam jeszcze co najmniej miesiąc czekać, bo mam małe dziecko i nie powinnam odstawiać od piersi Wczoraj o mało nie zemdlałam z tego bólu, całą noc okrutnie mnie bolało. Jestem taka wściekła ... Wróciłam z Tż do domu. Jutro idziemy rozmawiać z ordynatorem Boję się, że dzisiaj znowu mnie złapie Ten palant kazał brać No-spę. Oczywiście już brałam i nic nie pomagała

pogięlo tego faceta? Nie dajcie się! Ja pierdziele ze u nas trzeba sie o wszystko wykłócać.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hello! My po szczepieniu - Milek plakal tylko w trakcie kłucia, mój Mały Dzielny Czlowiek. Mamy chyba azs. Pediatra to podejrzewa i dala skierowanie do alergologa

Ryba, ale mieliście przygodę.
Kyte - Milosza do szczepienia trzymał Tata bo ja byłam bliska płaczu na widok igly.
De- trzymaj się!
Agnieszka - brawa dla Ani!
Anoula- marsz do lekarza, to może być wina przepukliny po cc.

Tyle pamiętam. Wybaczcie. Wszystkie Was caluje walczcie z kupami !

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app

trzymam kciyki aby jednak pediatra sie myliła.

Cytat:
jaka piękna

naróbcie temu kolesiowi koło dupy bo to śmiechu warte

dlatego ja Nele przytulałam i patrzyłam w inną stronę jak wbijały igłę

jakie dostałaś?

wkurza mnie ten wątek odpieluszkowe zapalenie mózgu

dzisiaj na fitnessie już o niebo lepiej od piątku się zapisuję jeszcze na lady dance a taaaaaaam będę się wyginała w ten sposób: http://www.youtube.com/watch?v=Gu-l_QhXMXs sesese

oooołłł jeee

Cytat:
szybko nadrobi, zobaczysz co 7 dni będziesz jej ciuszki na wieksze wymieniać

dostalabym zawału, biedny kacper

pewnie dostepu do neta nie ma, inaczej by napisała

Lul dzielna dziewczynka wagę ma dobra wiec nie martw się, następnym razem ździwisz się jej waga tak nadrobi

co za kraj. A co ma lekarz do twoich cyców i karmienia? twoja decyzja ze w tym momencie odstawaisz bo musisz. powiedz to ordynatorowi

dla Miłka, kolejny dzielny pacjent

można zapytać co ci przepisał? przy każdych tabletkach przecież jest ryzyko zajścia w ciażę,

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

myślałam o tobie jak jadłam hamburgera z frytkami było mi wstyd ze go jem a powinnam się ruszać

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

co do tytułów to nasturcja powinna im ładny wiersz wymyślić

hehe ja też dziś myślałam!! Zrobiłam sobie na kolacje trzy kromki chleba i miałam wyrzuty że tak pozno i duzo na noc. W ogole mialam zaczac cwiczyc u dupa blada wyszla.

Cytat:

Oby sie wyleczylo

Mala śpi to ja też sie kładę. Dobranoc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-14, 23:28   #2236
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie skutków ubocznych tabsów nie przewidzisz, brałam 2 lata, zaczęłam jeszcze za czasów związku z ex facetem, TZ mnie namówił, żeby zrobić sobie przerwę dla odtrucia organizmy (z przerwy wyszło nam dziecko, ale co tam )

Cytat:

nie wiem, ja chyba jednak tabletek brać nie będę... u mnie TŻ nie popiera, żebym się truła. Poza tym on chce, żeby moje hormony wrócił do siebie, żebym przestała mieć takie humorki, a po tabsach to wiadomo co by było

My mamy szczepienie w czwartek :mdleję: boję się na samą myśl
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 23:29   #2237
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
hehe ja też dziś myślałam!! Zrobiłam sobie na kolacje trzy kromki chleba i miałam wyrzuty że tak pozno i duzo na noc. W ogole mialam zaczac cwiczyc u dupa blada wyszla.
Ale ja tez dodatkowo mialam jeszcze cwiczyc w domu z Ewka i najnormalnirj w swiecie nie mam kiedy

W ogole ostatnio kupilismy w biedrze te 2 paczki pampersow Dada i juz zaluje w sumie mam 2,5 paczki i modle sie zeby jak najszybciej sie skonczyly sa dla mnie tak beznadziejne nie dosc ze dosyc scislo je zapinam to i tak w jakis sposob mi sie rozciagaja i z pupy zsuwaja, jak Nelka nasika sporo to normalnie czuc zapach siuskow w zadnych innych nie bylo tego problemu..
Kupilam jeszcze te z Babydream co sa w gazetce w promocji z karta i jak ma zalozonego tego pampka to wisi jej po kolana taki wielki eeeh..

Zuzywam te Dady i wracam do Pampersow, tak samo nir kupie chusteczek z biedry

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-01-14 o 23:35
Stary 2014-01-14, 23:30   #2238
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dobry wieczór, podczytywałam Was wcześniej ale nie dałam rady odpisać bo byłam u dentysty wyrwać drugą ósemkę i nawet nie wiecie jak się wkurzyłam!!!!!!!
Ten dentysta to jest nasz znajomy, naprawdę full profesjonalny sprzęt, zawsze zanim zacznie leczyć zęba to wykonuje zdjęcie no i ogólnie naprawdę super. No i dzisiaj zanim mi zaczął wyrywać ósemkę to jeszcze mi robił ogólny przegląd i mówię mu że napewno mi coś wyjdzie w siódemce na dole, bo w ciąży poszłam na NFZ jeszcze zanim zaczęłam chodzić do niego. No i co się okazało?!?!?! Że babka podejmowała nieudolną próbę wyleczenia mi zęba kanałowo, ale podczas czyszczenia złamał jej się pilnik i zostawiła mi go w zębie!!!!!!!!!! jak ja to usłyszałam to tak we mnie zagotowało że mam ochotę iść i tej kobiecie wszystkie zęby powybijać i teraz albo on może to po niej poprawić i to są jakoś 2-3 wizyty leczenia kanałowego + koszty tego że on to po kimś poprawia + wypełnienie później tego zęba i usunięcie innego (ósemki) i zbiera się bagatela 1000 zł, albo dał mi drugą opcję, wyrywamy tą siódemkę, nie leczymy jej i czekam na to że ósemka mi się przesunie tak żebym miała w miarę małą szparę między 6 a 8. Bo do 26 roku życia ósemki się jeszcze w miare fajnie same przesuwają jak mają miejsce. A jak będę leczyć siódemkę to ósemkę i tak musze wyrwać bo mi na żuchwę prawie wyrasta. A no i żeby było ciekawie to powiedział że on mi wyleczy tego zęba kanałowo ale niestety jest ryzyko że okaże się po roku, dwóch że trzeba go będzie jednak usunąć więc chyba jednak postawie na tańszą opcję wyrwania od razu tej siódemki

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U mnie hardkor, nawet nie nadrabiam.Nie bede juz narzekac, ze spie po 3 godziny bo dzis nie spalam ani minuty. Maz w podrozy sluzbowej, wczoraj na piwku ze znajomymi z pracy,spi juz druga noc z rzedu po 8 godzin a ja druga noc nie spie. Wczoraj po szczepieniu maly marudny i zasnal po walce dopiero o 23. Polozylam sie wykonczona rykiem malego a po 5 minutach ryczy starszak...zwymiotowal na sciane i cale swoje lozko.Prysznic, zmiana poscieli,koldry, pranie.Po pol godzinie powtorka. Dalam czopka na wymioty, zasnal, ale ja nie moglam spac bo tylko nasluchiwalam czy nie dlawi sie wymiocinami. I ledwo co zamknelam oczy nastepny paw. Musielismy zmienic lozko i pokoj bo i kolejna koldra w praniu.Polozylam go u nas w lozku i przez noc zmienialam 3 razy posciel. Dobrze ze mamy ochraniacz na materac. Teraz lezy w trzecim pokoju bo tylko tam zostala koldra. Cala nco biegalam pomiedzy starszakiem a karmieniem malego.Karmie i nic nie moge zrobic jak slysze ze wlasnie starszak kolejne lozko zarzygal A biedny biega sam do toalety i wtedy zdazy ale czesto zdarzalo sie to mu we snie i budzil sie przerazony.Ja nie wiem, ile to dziecko razy mnie w nocy przepraszalo, ze znow zwymiotowalo. Mamusiu, przepraszam, ja nie chcialem, ja sie przestraszylem..Do lekarza w takim stanie nie pojde bo mi auto zarzyga. Mam nadzieje, ze maly nie zalapie..Wczoraj byl szczepiony na rotawirusy.Mam wrazenie, ze moje cialo nie nalezy do mnie i robi co chce, tak jestem zmeczona.Cala noc biegalam pomiedzy piwnica a drugim pietrem.Cala noc chodzi pralka i suszarka.A maz bedzie dopiero jutro w nocy.. ryczec mi sie chce.
Bidulek Lepiej dziś?

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanko,nie wiem czy byl juz poruszany temat krzeselek do karmienia,ale moze macie jakies info.ja planuje chrzest na marzec-kwiecien,no i krzeselko ma byc prezentem...i tak sobie zaczelam juz przegladac?moze jakies propozycje sprawdzonych/dobrych.wiem,ze to jeszcze troche czasu do karmienia innego niz cyc/mm, ale moze juz cos ktos podpowie.
Chętnie podłączę się pod pytanie, nawet dziś jakieś oglądałam w necie

Cytat:
Rozglądałam sie za krzesełkami bo sama planuję zakup wcześniej nawet niż mały będzie jadł zupki itp lub siedział.Chciałabym takie z mozliwością leżaczka-rozkładane w kilku pozycjach.Poluję na używkę.
Koleżanka ma Polly Magic Chicco(starszy model) i jest fajne-rozkłada się do pozycji półleżacej,posiada regulację wysokości, duzy koszyk na zabawki,2 tacki w tym jedna sciagana,mozliwośc zawieszenia tacki z tyłu.Zajmuje mało miejsca.I pokrycie krzesełka to nie taka świecąca cerata tylko przyjemniejszy materiał który łatwo zmyć.Potem przerabia się na krzesło które mozna dostawić do stołu.
Mi podoba się Peg Perego Siesta ale nie stac mnie na nie no chyba że cała rodzina sie złozy i nam kupi
Nooo, piękne. I jaka piękna cena
Ja chyba aż tak dużej rodziny nie mam, żeby się na nie złożyli

Cytat:
Kładę się dzisiaj do szpitala. Mam zdiagnozowaną kamicę żółciową i trzeba operować, bo co kilka dni mam atak kolki, ból okrutny

Cytat:
Wlazłąm tu zeby napisać o telefonie jaki przed chwila miałam
dzwonili do mnie z tej firmy, która sponsorowała nam niebieskie pudełka po porodzie, pewnie wiekszość z was dostała te pudełka.Pani zaproponowała mi za 100 zł, 6 jakiś tam książeczek i jakiś zeszyt rozwoju dziecka czy jak. Można wsiąść w ratach po 25 zł. Przesyłka od firmy.
Ja podziękowałam.
Taaaa, też do mnie dzwoniła. Jak jej powiedziałam, że nie chcę żadnych książeczek to wynalazła 3 płyty z bajkami za tę samą cenę
Swoją drogą zastanawiam się co by powiedziała, gdybym jej odpowiedziała, że oboje z mężem nie umiemy czytać i jesteśmy analfabetami, więc książeczki to kiepski pomysł

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
oto moja niunia zdjecie zrobilam ukradkiem
Załącznik 5543990

Załącznik 5543991

Cytat:
Wyobraźcie sobie, że nie przyjęli mnie do szpitala Przyjmował mnie na IP jakiś facet niespełna rozumu. Stwierdził, że mój przypadek nie kwalifikuje się do przyjęcia, bo nie widać po mnie że jestem chora, przyszłam o własnych siłach itd. Nawet nie zerknął na wyniki badań, a tam znacznie podwyższone próby wątrobowe i żółtaczka Spojrzał na USG i faktycznie stwierdził, że są kamienie i dosłownie się na mnie wydarł, że powinnam jeszcze co najmniej miesiąc czekać, bo mam małe dziecko i nie powinnam odstawiać od piersi Wczoraj o mało nie zemdlałam z tego bólu, całą noc okrutnie mnie bolało. Jestem taka wściekła ... Wróciłam z Tż do domu. Jutro idziemy rozmawiać z ordynatorem Boję się, że dzisiaj znowu mnie złapie Ten palant kazał brać No-spę. Oczywiście już brałam i nic nie pomagała
Walcz!

Cytat:
Wczoraj postanowiłam że pojade na basen i co...tzytzki mi się ze stanika wylewały No i mnie to trochę zdołowało,bo się nastawiłam.A tak to mi szkoda kupowac strój na kilka miesięcy,bo to tanie nie jest,a wiem,ze biust mi po zakończenia karmienia spadnie drastycznie.
Serio? Spadną?

Cytat:

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 23:38   #2239
aaby
Zakorzenienie

Dobry wieczór!

Ja tylko tak na szybko, muszę iść futro suszyć i prostować A już mi się trochę oczyska zamykają...
Nina zasnęła wczoraj po kąpieli o 20 i spała do 5 Wstałam jak poparzona jak zobaczyłam która jest godzina! Swoją drogą mogłam położyć się razem z nią - wyspałabym się za wszystkie czasy

Wczoraj rano znów byłam u księdza - tym razem zdążyłam Aczkolwiek ksiądz przyjął mnie w bramce Powiedział, żebym przyszła w środę Jak powiedziałam, że byłam w pt, mąż w sb i jestem dziś, bo tak powiedział drugi ksiądz, i że nie mam z kim małej zostawić i muszę ją rano ciągnąć ze sobą to powiedział, że niech mąż przyjdzie sam w sb z dokumentami, że mamy załatwiony chrzest, będzie w nd, mamy się nie martwić.
Normalnie nie zdziwię się jak w sb powie, że czegoś brakuje
Powiedzcie mi, jakie dokumenty składałyście? Nie chcę żeby mnie czymś zaskoczył...

Poza tym w nd wybraliśmy się z mężem do CH po sukienkę dla mnie na chrzciny, koszulę dla niego i przy okazji mieliśmy zamówić tort. Wyjechaliśmy jakieś 10m i samochód nam umarł Ciągle coś. Wróciłam wściekła do domu ze łzami w oczach - dobiło mnie, że nawet po durną sukienkę jest wielka wyprawa, bo mała nie chce butli, wszędzie muszę ją brać, 24h na dobę jest ona. Kocham ją ale naprawdę czasem marzę o chwili wolnej
Otworzyłam kompa i szukałam samochodu mówiąc mężowi, że ten niech szybko wystawia na all bo zaraz ja go wystawię - ale na śmietnik. Średnio co miesiąc mąż sprzedaje mi niusa co tym razem padło. Także chyba w tym roku czeka nas zmiana samochodu A naprawdę szykowaliśmy się na zmianę mieszkania i kredyt hipo Ale

To chyba tyle u nas.
Aaa, sprawdziła się u nas Ziajka natłuszczająca do kąpieli I ta na ciemieniuchę też - główka czysta

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 00:09   #2240
rusalka12
Zadomowienie

Hej dziewczynki.
Przepraszam, ze nie nadrabiam.i mnie nie ma. U nas nadal mlyn. Codziennie jezdzimy z psiaca do weterynarza oproznic pecherz. Czarna na sterydach. Po nich opuchlizna miala zejsc I miala sie zaczac zalatwiac ale na razie nie dziala. Psica wciaz pelna energii I pozytywnie do wszystkich nastawiona, wiec wet nie chce ja chwile potrzymac na lekach. Zobaczymy...
Dzis bylam w klinice dietetycznej. Cukier mam za wysoki. Maja sie ze mna skontaktowac I umowic na kolejne testy.
Jutro Olcia ma szczepienie. Wysylam tz.
mic buziakow
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 00:21   #2241
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!

Ja tylko tak na szybko, muszę iść futro suszyć i prostować A już mi się trochę oczyska zamykają...
Nina zasnęła wczoraj po kąpieli o 20 i spała do 5 Wstałam jak poparzona jak zobaczyłam która jest godzina! Swoją drogą mogłam położyć się razem z nią - wyspałabym się za wszystkie czasy

Wczoraj rano znów byłam u księdza - tym razem zdążyłam Aczkolwiek ksiądz przyjął mnie w bramce Powiedział, żebym przyszła w środę Jak powiedziałam, że byłam w pt, mąż w sb i jestem dziś, bo tak powiedział drugi ksiądz, i że nie mam z kim małej zostawić i muszę ją rano ciągnąć ze sobą to powiedział, że niech mąż przyjdzie sam w sb z dokumentami, że mamy załatwiony chrzest, będzie w nd, mamy się nie martwić.
Powiedzcie mi, jakie dokumenty składałyście? Nie chcę żeby mnie czymś zaskoczył...

Poza tym w nd wybraliśmy się z mężem do CH po sukienkę dla mnie na chrzciny, koszulę dla niego i przy okazji mieliśmy zamówić tort. Wyjechaliśmy jakieś 10m i samochód nam umarł Ciągle coś. Wróciłam wściekła do domu ze łzami w oczach - dobiło mnie, że nawet po durną sukienkę jest wielka wyprawa, bo mała nie chce butli, wszędzie muszę ją brać, 24h na dobę jest ona. Kocham ją ale naprawdę czasem marzę o chwili wolnej
Otworzyłam kompa i szukałam samochodu mówiąc mężowi, że ten niech szybko wystawia na all bo zaraz ja go wystawię - ale na śmietnik. Średnio co miesiąc mąż sprzedaje mi niusa co tym razem padło. Także chyba w tym roku czeka nas zmiana samochodu A naprawdę szykowaliśmy się na zmianę mieszkania i kredyt hipo Ale

To chyba tyle u nas.
Aaa, sprawdziła się u nas Ziajka natłuszczająca do kąpieli I ta na ciemieniuchę też - główka czysta
No to przynajmniej chrzest z glowy
Kurcze wspolczuje zepsutego samochodu niestety skarbonka bez dna.
My na wszelkie zakupy tez jedziemy we 3.Ja buszuje a maz sie dzieckiem zajmuje.Robie to w zawrotnym tempie
Nie ma to jak kiedys beztroskiego chodzenia bez celu.Teraz zakupy migusiem trzeba robic
Aczkolwiek powloczylabym sie...
[QUOTE=lineczka1989;446139 90]Ale ja tez dodatkowo mialam jeszcze cwiczyc w domu z Ewka i najnormalnirj w swiecie nie mam kiedy

W ogole ostatnio kupilismy w biedrze te 2 paczki pampersow Dada i juz zaluje w sumie mam 2,5 paczki i modle sie zeby jak najszybciej sie skonczyly sa dla mnie tak beznadziejne nie dosc ze dosyc scislo je zapinam to i tak w jakis sposob mi sie rozciagaja i z pupy zsuwaja, jak Nelka nasika sporo to normalnie czuc zapach siuskow w zadnych innych nie bylo tego problemu..
Kupilam jeszcze te z Babydream co sa w gazetce w promocji z karta i jak ma zalozonego tego pampka to wisi jej po kolana taki wielki eeeh..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE/]
Nie mow nawet tez mam 2 paki trojeczek.I mam nadzieje ze beda tak dobre jak dwojeczki
Moze sa po prostu za duze???
Ja nawet nie probowalam zakladac bo 3 za wielkie sa-widzialam rozpakowane w sklepie.

Cytat:
właśnie skutków ubocznych tabsów nie przewidzisz, brałam 2 lata, zaczęłam jeszcze za czasów związku z ex facetem, TZ mnie namówił, żeby zrobić sobie przerwę dla odtrucia organizmy (z przerwy wyszło nam dziecko, ale co tam )

nie wiem, ja chyba jednak tabletek brać nie będę... u mnie TŻ nie popiera, żebym się truła. Poza tym on chce, żeby moje hormony wrócił do siebie, żebym przestała mieć takie humorki, a po tabsach to wiadomo co by było

U mnie po tabsach libido bylo zeroooowe wiec i tak zadnej przyjemnosci i do tego jeszcze stany depresyjne, bole glowy plamienia...
Tz madrze prawiRzadko tak faceci postepuja bo dla nich to przeciez wygoda jak kobieta lyka tabletki.

Maly spi od 20 nie bede go budzic i przebierac- zobacze o ktorej wstanie.

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Spokojnej nocki.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

AABY moj tz ma liczna rodzinke to moze zarzuca prezentem:p
Nie obrazilabym sie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-15, 01:20   #2242
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Nadrobiłam wreszcie i oczy mi się kleją...jak mnie nie ma to pędzicie
Majka dziś grzeczna była i ładnie spała w dzień, mimo, że na spacerku nie byłyśmy bo padało cały czas Ciekawe jak jutro będzie a mamy wizytę u położej na 11...najwyżej pojedziemy autem choć mam bliziutko.

Buziaki dla wszystkich dzielnych maluszków po szczepieniach
za jutrzejsze kłucia, oby przeszły bezproblemowo

De - ale miałaś nockę i to jak zostałaś sama....oby dzisiejsza była spokojna

Dzastin - ale Cię dawno nie było...super, że kolki odpuszczają Fajny wypadzik się Wam szykuje i brawa za wytrwałość na diecie, super efekty

Miki - paranoja jakaś z tymi szpitalami idź się wykłócić, pomco masz się męczyć bidulko
Teść był w bardzo kiepskim stanie, ledwo doczłapał do szpitala i też go nie chcieli przyjąć...bo przecież nie wyglądał tak źle, choć wyniki masakryczne miał i dopiero jak zemdlał to się miejsce znalazło. Niestety już ze szpitala nie wyszedł na własnych nogach a w takiej świetnej formie był wg nich

Cora - biedny Filipek oby ta maść wreszcie pomogła!

Rusalka - za psinkę, może się jeszcze z tego wykaraska

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Witamy się w skończonym 2 miesiącu
Z tej okazji dzielimy się fotkami, na jednej z nich Alex bawi się swoją pierwszą zabawką My mamy chyba skok od wczoraj... moj mały maruda jest taki nieznośny nawet mamine rączki nie pomagają, ale dziś rano zaskoczył mnie tym, że wyciąga rączki do karuzeli
śliczny Alex

Cytat:
Zrobiłam zdjęcie Liwce śliniła paluszki
Ale pyzunia słodka

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
oto moja niunia zdjecie zrobilam ukradkiem
Załącznik 5543990

Załącznik 5543991
Aga Anulka jest śliczna piękne oczęta!

Dobranoc
Stary 2014-01-15, 03:28   #2243
ktosiula
Wtajemniczenie

W końcu udało mi się nadrobić ale czytałam na raty i słabo pamiętam co komu miałam odpisać.

Po pierwsze brawa dla dzielnych pacjentów którzy pięknie zniesli szczepienia i trzymam kciuki za dzisiejsze kłucia.

Lineczka ja zauważyłam ze te nowe dady maja mniej elastyczne boczki i też nam się wczoraj tak poluzowaly ze siki mieliśmy na zewnątrz... A kupiłam 2 paczki rozm 2 i 2 to. 3...

Rusałka dobrze ze czarna tak to znosi, trzymam kciuki za nią!

De ale miałaś Armagedon, współczuję kochana...a jak się teraz Daniel czuje?też mi się obilo o uszy ze można złapać chorobami po tej szczepionce, swoją drogą powinni o tym inforowac.

Rybka dobrze ze z mężem w tej windzie bylas.. Co za ludzie...znueczulica kompletna, tym bardziej ze dziecko placze to powinni lecieć pomoc... Oby niggdy wiecej takich przygód.

Miki dużo zdrowia dla ciebie, w głowie się nie mieści ze cię odesłali,nie daj się!

Aaby żeby ksiądz dotrzymał słowa i wszystko poszło zgodnie z planem.

Agnieszki mala jest sliczna i taka pogodna! Nie widac po niej ze tyle przeszla. Trzymam kciuki zeby mogla juz wrocic na zwykly iddzial.

My po usg bioderek szczęśliwi i zadowoleni, bo wszystko jest z nimi w porządku.
W sobotę przyjeżdża do nas fizjoterapeutka, ciekawe jak to będzie.

Ciekawe co u Acelinki??? Hop, hop, daj Znać!

---------- Dopisano o 03:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ----------

Coralady żeby się ta pupa wygoila, odparzenia są straszne i co najgorsze bolesne dla dziecka..

No i żeby z siusiakiem było dobrze. Nam nie pozwolili ściągać napletka...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 04:07   #2244
kyte
Wtajemniczenie

Witam się na karmieniu.Niałam pięknie wszystko pocytowane i wyłączył mi się telefon.Nie będę tego robić po raz kolejny bo z tel to sie wściekne.
Córkoczarownic nie ma Cie mam nadzieje że śpisz
Lineczka jak studiowałm w Szczecinie były takie zajęcia z rurą ale niebbyło mnie na nie stać.Drogie były.Swoją drogą najpierw to musiałabm wyrobic sobie jakiegiś bica bo podciągnąć się na takiej rurze to nie lada wyczyn
Nemosek i rusałka za szczepienie.

---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ----------

Aaby brawa za załatwienie chrztu nuestety nawet i z tym bywa problem wiec jak komuś się uda załatwić to się należą
Aaby niestety narazie pozostanie nam robienie zakupów pędzikiem.Ale niedługo nasze pociechy będą na tyle duże że będą mogły z kimś zostać na dłużej.Czas tak szybko leci

---------- Dopisano o 03:55 ---------- Poprzedni post napisano o 03:53 ----------

Mi nie podpasowały pampery z rosmana.TŻ kupił na jakieś promocji 3 pamoers sleep& play już się boję bo czytałam że nie cieszą się u Was dobrą opinią.

---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:55 ----------

Z tą rurą to było do Beatki
Maomami na Twoim miejscu poszlabym do tego dentysty co drut zostawił i zażądala pokrycia kosztów leczenia! Niech wezmie odpowiedzialnosc.
Odłożyłam małą do łóżeczka ciekawe czy zaśnie
Aaa i Kociak brawa za bioderka!

Sorento gdzie jestes? I zwariowane jak problemy skórne? Przeszło?
Do pozniej

Stary 2014-01-15, 05:41   #2245
ktosiula
Wtajemniczenie

Jak zwykle pełnię forumową wartę, żeby nam nikt wątku nie ukradł.

Mikołaj w nocy je co bite 3h od początku jednego karmienia do drugiego...a wczoraj jak na usg byliśmy to 5h wytrzymał, tak mu się dobrze leżało w foteliku

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2014-01-15 o 05:55
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 06:31   #2246
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam plamienia od soboty, humory tez mam ale takie straszne bol glowy(ale to akurat mam prawie codziennie)

[QUOTE=nemosek;44614618]No to przynajmniej chrzest z glowy
Kurcze wspolczuje zepsutego samochodu niestety skarbonka bez dna.
My na wszelkie zakupy tez jedziemy we 3.Ja buszuje a maz sie dzieckiem zajmuje.Robie to w zawrotnym tempie
Nie ma to jak kiedys beztroskiego chodzenia bez celu.Teraz zakupy migusiem trzeba robic
Aczkolwiek powloczylabym sie...
Cytat:
Ale ja tez dodatkowo mialam jeszcze cwiczyc w domu z Ewka i najnormalnirj w swiecie nie mam kiedy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE/]
Nie mow nawet tez mam 2 paki trojeczek.I mam nadzieje ze beda tak dobre jak dwojeczki
Moze sa po prostu za duze???
Ja nawet nie probowalam zakladac bo 3 za wielkie sa-widzialam rozpakowane w sklepie.

U mnie po tabsach libido bylo zeroooowe wiec i tak zadnej przyjemnosci i do tego jeszcze stany depresyjne, bole glowy plamienia...
Tz madrze prawiRzadko tak faceci postepuja bo dla nich to przeciez wygoda jak kobieta lyka tabletki.

Maly spi od 20 nie bede go budzic i przebierac- zobacze o ktorej wstanie.

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Spokojnej nocki.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

AABY moj tz ma liczna rodzinke to moze zarzuca prezentem:p
Nie obrazilabym sie
No sa za duze ale 2 jej sie strssznie w nozki wzynaja wiec wole jak ma za duze niz za male

Dzien dobry

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-15, 06:32   #2247
CorkaCzarownic
Zadomowienie

ktosiula ja standardowo cala noc,ale na lajcie:d
Stary 2014-01-15, 08:36   #2248
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jak zwykle pełnię forumową wartę, żeby nam nikt wątku nie ukradł.

Mikołaj w nocy je co bite 3h od początku jednego karmienia do drugiego...a wczoraj jak na usg byliśmy to 5h wytrzymał, tak mu się dobrze leżało w foteliku

Rusałka dzielna psinka daje radę!

Coralady nie, na szczęście nas to nie dotyczy, aż musiałam sprawdzić w Wikipedii co to takiego. Oby Filipkowa pupka szybko się wyleczyła!

A u mnie dziś śnieg sypie i sypie i sypie. Coś czuję, że ze spaceru z chłopakami nici

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2014-01-15 o 08:47
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 08:53   #2249
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Skrócony akt urodzenia dziecka, odpis aktu małżeństwa, wasze dane ( można na wszelki wypadek wziąć dowody osobiste), dane chrzestnych i jeżeli chrzestni należą do innej parafi to u nas potrzeba zaświadczenie że są wierzącymi, praktykującymi katolikami i tyle

Zabije dzisiaj kuriera jak przyjedzie, więc nie wiem czy się będę udzielać bo nie wiem jak z netem w więzieniu!!! Wczoraj miał przyjechać z albumem na zdjęcia Zuzi niby nic, patrze na neta o 19:40 a tam status że o 19:19 była nieudana próba doręczenia i kurier zostawił awizo. No ro wychodzę przed dom, ale nigdzie nie ma żadnego awizo, w skrzynce też nie. Dzwonię do obsługi klienta i ani zadzwoniła do kuriera który jej powiedział że był pod wskazanym adresem ale nikogo nie zastał. Nosz kur** mać!!!! To że jest brama zamknięta to nie znaczy że nikogo nie ma w domu, bo po pierwsze świecą się światła, po drugie jest coś takiego jak bramka przez którą się wchodzi tylko klamkę trzeba nacisnąć a o trzecie po coś do jasnej cholery jest podany mój numer telefonu!!!!!!!!!!!!! Jak tylko dzisiaj przyjedzie to tak go sobie wypożycze że pożałuje wczorajszego dnia!!!!!!!!!!!!!!!!

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 08:56   #2250
ryba91
Zakorzenienie

Witam z poranną
Obudziłam się z tak potwornym bólem głowy, że od zakończenia brania tabsów na migrene[od neuro] jeszcze takiego bólu nie miałam. Mąż w pracy a Kacper płacze bo głodny. Ja płakałam w kuchni jak robilam mleko do tego mam zapchany nos i boli mnie gardło . Musze szybko iść do apteki kupić sobie maseczkę, żeby małego nie zarazić, bo dopiero co wyzdrowiał.. a za kilka dni szczepienie.

Dzisiaj mam kolęde i nie wiem czy mąż będzie sama nie lubie przyjmować, a muszę bo chrzest w niedziele [inaczej wzięłabym tą dodatkową bo są zawsze w nd a mąż nigdy w nd nie pracuje.] jestem ciekawa czy przyjdzie proboszcz czy inny. Muszę lecieć po świece bo nie mam.
i pytanie: bo zawsze ksiądz w poprzednich parafiach miał kropidło i wode, a teraz piszą że trzeba mieć swoje- ale ja nie mam... dzwoniłam do tego sklepu z dewo coś tam, ale oni tez nie mają.. a wode święconą to mam iść do kościołą i poprosić zeby mi dali? sorki za głupie pytania ale pierwszy raz sie z tym spotykam..

aaby- ja musiałam mieć AKT URODZENIA [musiałam specjalnie wyciągać z USC za 22zł ;/ no bo z 3 któe mi dali 2 zabrali w urzędach i jeden z peselem mi został a myślałam ze oni sobie ten akt wezmą wiec wyciągnęłam ;/ ]
Zaświadczenie od chrzestnych z ich parafii ze mogą być chrzestnymi. U mnie jeszcze są te nauki, ale u nas załątwiliśmy bez bo nie było jak, ale w innym przypadku to trzeba jeszcze zaswiadczenie ze sie ukończyło kurs przed chrzcielny Musiałam znać wiek chrzestnych
no i koperte z kasiorą.

Lineczko tez miałam cwiczyć z Ewką i co? ćwiczyłam razale wezmę się za siebie, teraz nie mam czasu bo jak Kacper ma skok to robi sobie drzemki na 3-5 minut i jest ich 10 w ciągu dnia a od 16tej to już maruda nie z tej ziemi.

Przyszedł do mnie własnie facet z administracji ze mamy pokryć koszty naprawy windy sąsiedzi nie pomogli ale kuźwa pierwsze co to nakablowali
Mówie ze nie pokryje, bo jak sie alarm włączy to powinien ktoś przyjechać [ w windzie jest zamontowany taki "telefon" ze jak alarm jest to ktoś z adm sie odzywa i pyta co gdzie i jak... ale u nas nie działało wczoraj..] a przynajmniej odezwać się z adm co sie dzieje. I pyta mnie o której to sie stało, wiec móie ze po 18tej a on do mnie ze oni pracują do 18tej :yyy: no to ise pytam, czy od 18tej nie mozna jeździć windą bo nie ma zadnego ostrzeżenia ze jak cos to nie przyjadą i nei pomogą, a on że " dopiszzemy" no ja pierdziele. z wózkiem miałam 10p iść schodami idiota. napisałam mu ze nic nie płace, podpisałąm i zobaczymy co z tego bedzie...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości