|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
stwierdziłam, iż od jutra koniec ze słodyczami bo poległam po całej linii i od kiedy jem wszytsko, słodycze jem kilogramami i jestem beznadziejna bo ćwiczę i źre słodycze
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2222 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy chłopaków- czy wasi mali mężczyźni mają jakieś problemy z siusiakiem?
U nas cos jest na rzeczy,dlatego wybieramy się do chirurga dziecięcego.Pediatra kazała się nie martiwć,bo według niej to tylko defekt,ale ja wymogłam na niej skierowanie do specjalisty.Lepiej sprawdzić i być pod kontrolą.Określiła to jako delikatną odmianę WIERZCHNIACTWA.Przy czy u nas nie ma żadnych problemów z oddawanie moczu,siusiak jest tak troszeczkę odgięty i skórka krzywo schodzi. Do tego borykamy się z pieluszkowym zapalenie skóry,po antybiotykach mu się przyplątało i nie da się niczym wyleczyć
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę szybkiej poprawy!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bezsens. |
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() NasturcjaPo czym lekarka rozpoznała AZS?Mały ma jakieś wypryski? |
||
|
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka ja też pozeram słodycze tonami i najgorsze jest to,ze nie potrafie sobie odmówić.
Wczoraj postanowiłam że pojade na basen i co...tzytzki mi się ze stanika wylewały No i mnie to trochę zdołowało,bo się nastawiłam.A tak to mi szkoda kupowac strój na kilka miesięcy,bo to tanie nie jest,a wiem,ze biust mi po zakończenia karmienia spadnie drastycznie.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2014-01-14 o 23:01 |
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie ma takich problemów,jak to sie leczy? Odnośnie tabletek ->>>zastanawiałam sie czy to Wam tutaj pisać Dziewczyny to Wasza sprawa rzecz jasna (nie jestem jakas przeciwniczka bo tez kilka lat temu brałam,ale potem szybko przestałam bo żadne mi nie podeszły no i nie chciałam sie juz wiecej szprycować ).Koleżanka mojej znajomej miała ostatnio lekki udar.Zdrowa dziewczyna 24 lata
|
|
|
|
|
#2230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale u ans raczej takiego nie ma , a jak bedzie to drogito nie znam, a nie da się wziąśc jakiegoś odpowiednika tych tabletek? jak to jest z antykoncepcją? Trzymajcie kciuki z jutrzejsze szczepienie, mamy na 9 rano oby gorączki nie było. Idę spać. dobrej nowy i wyspania życze.
|
|
#2231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam ostatnio wielkie parcie na słodkie! Cytat:
|
||
|
|
|
#2232 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek to głownie zabieg chirurgiczny.Ale czy u Filipa będzie w ogóle konieczny to się okaże jak mu siusiak trochę podrośnie.
Na necie są głownie takie poważne przypadki,o to ma tylko trochę odbiegające od normy,taki raczej defekt,więc mam nadzieję,że nie będzie konieczny żaden zabieg ![]() Beatka trzymamy kciuki za bezproblemowe szczepienie! Dobra idę lulu Kto wie ile mi dane będzie pospać
|
|
|
|
#2233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie tu nie ma rur są krzesełka i coś takiego jak Wam pokazałam w sumie ![]() ak jak mnie to aerobik+lady dance wyniesie mnie 110 zł [aerobik 8 razy w miesiącu, lady dance 4]
||
|
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie poczytalam w wikipedii Cytat:
Może wkrótce dowiem sie szczegolów bo znajoma tak mi tylko napomnknela przez telefon. |
||
|
|
|
#2235 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Brawa dla dzielnych dzieciaczkow na szczepieniach!!!
Nasturcja bylismy na szczepieniu tez z YZtem i on ją trzymal ja bym tego nie zniosła.Placz był taki straszny ze wieczorem jeszcze z tych nerwow to ja nie moglam zasnac. Cytat:
pogięlo tego faceta? Nie dajcie się! Ja pierdziele ze u nas trzeba sie o wszystko wykłócać. Cytat:
trzymam kciyki aby jednak pediatra sie myliła. Cytat:
oooołłł jeee ![]() Cytat:
hehe ja też dziś myślałam!! Zrobiłam sobie na kolacje trzy kromki chleba i miałam wyrzuty że tak pozno i duzo na noc. W ogole mialam zaczac cwiczyc u dupa blada wyszla. Cytat:
Oby sie wyleczylo ![]() Mala śpi to ja też sie kładę. Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
My mamy szczepienie w czwartek :mdleję: boję się na samą myśl |
||
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogole ostatnio kupilismy w biedrze te 2 paczki pampersow Dada i juz zaluje w sumie mam 2,5 paczki i modle sie zeby jak najszybciej sie skonczyly sa dla mnie tak beznadziejne nie dosc ze dosyc scislo je zapinam to i tak w jakis sposob mi sie rozciagaja i z pupy zsuwaja, jak Nelka nasika sporo to normalnie czuc zapach siuskow w zadnych innych nie bylo tego problemu..Kupilam jeszcze te z Babydream co sa w gazetce w promocji z karta i jak ma zalozonego tego pampka to wisi jej po kolana taki wielki eeeh.. Zuzywam te Dady i wracam do Pampersow, tak samo nir kupie chusteczek z biedry Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-01-14 o 23:35 |
|
|
|
|
#2238 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lepiej dziś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chyba aż tak dużej rodziny nie mam, żeby się na nie złożyli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Swoją drogą zastanawiam się co by powiedziała, gdybym jej odpowiedziała, że oboje z mężem nie umiemy czytać i jesteśmy analfabetami, więc książeczki to kiepski pomysł ![]() Cytat:
Cytat:
Walcz! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Ja tylko tak na szybko, muszę iść futro suszyć i prostować A już mi się trochę oczyska zamykają...Nina zasnęła wczoraj po kąpieli o 20 i spała do 5 Wstałam jak poparzona jak zobaczyłam która jest godzina! Swoją drogą mogłam położyć się razem z nią - wyspałabym się za wszystkie czasy ![]() Wczoraj rano znów byłam u księdza - tym razem zdążyłam Powiedział, żebym przyszła w środę Jak powiedziałam, że byłam w pt, mąż w sb i jestem dziś, bo tak powiedział drugi ksiądz, i że nie mam z kim małej zostawić i muszę ją rano ciągnąć ze sobą to powiedział, że niech mąż przyjdzie sam w sb z dokumentami, że mamy załatwiony chrzest, będzie w nd, mamy się nie martwić. Normalnie nie zdziwię się jak w sb powie, że czegoś brakuje Powiedzcie mi, jakie dokumenty składałyście? Nie chcę żeby mnie czymś zaskoczył... Poza tym w nd wybraliśmy się z mężem do CH po sukienkę dla mnie na chrzciny, koszulę dla niego i przy okazji mieliśmy zamówić tort. Wyjechaliśmy jakieś 10m i samochód nam umarł ![]() Otworzyłam kompa i szukałam samochodu mówiąc mężowi, że ten niech szybko wystawia na all bo zaraz ja go wystawię - ale na śmietnik. Średnio co miesiąc mąż sprzedaje mi niusa co tym razem padło. Także chyba w tym roku czeka nas zmiana samochodu Ale To chyba tyle u nas. Aaa, sprawdziła się u nas Ziajka natłuszczająca do kąpieli
|
#2240 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.
Przepraszam, ze nie nadrabiam.i mnie nie ma. U nas nadal mlyn. Codziennie jezdzimy z psiaca do weterynarza oproznic pecherz. Czarna na sterydach. Po nich opuchlizna miala zejsc I miala sie zaczac zalatwiac ale na razie nie dziala. Psica wciaz pelna energii I pozytywnie do wszystkich nastawiona, wiec wet nie chce ja chwile potrzymac na lekach. Zobaczymy... Dzis bylam w klinice dietetycznej. Cukier mam za wysoki. Maja sie ze mna skontaktowac I umowic na kolejne testy. Jutro Olcia ma szczepienie. Wysylam tz. mic buziakow |
|
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze wspolczuje zepsutego samochodu niestety skarbonka bez dna. My na wszelkie zakupy tez jedziemy we 3.Ja buszuje a maz sie dzieckiem zajmuje.Robie to w zawrotnym tempie ![]() Nie ma to jak kiedys beztroskiego chodzenia bez celu.Teraz zakupy migusiem trzeba robic ![]() Aczkolwiek powloczylabym sie... [QUOTE=lineczka1989;446139 90]Ale ja tez dodatkowo mialam jeszcze cwiczyc w domu z Ewka i najnormalnirj w swiecie nie mam kiedy ![]() W ogole ostatnio kupilismy w biedrze te 2 paczki pampersow Dada i juz zaluje w sumie mam 2,5 paczki i modle sie zeby jak najszybciej sie skonczyly sa dla mnie tak beznadziejne nie dosc ze dosyc scislo je zapinam to i tak w jakis sposob mi sie rozciagaja i z pupy zsuwaja, jak Nelka nasika sporo to normalnie czuc zapach siuskow w zadnych innych nie bylo tego problemu..Kupilam jeszcze te z Babydream co sa w gazetce w promocji z karta i jak ma zalozonego tego pampka to wisi jej po kolana taki wielki eeeh.. Zuzywam te Dady i wracam do Pampersow, tak samo nir kupie chusteczek z biedry Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE/] Nie mow nawet tez mam 2 paki trojeczek.I mam nadzieje ze beda tak dobre jak dwojeczki ![]() Moze sa po prostu za duze??? Ja nawet nie probowalam zakladac bo 3 za wielkie sa-widzialam rozpakowane w sklepie. Cytat:
Tz madrze prawi Rzadko tak faceci postepuja bo dla nich to przeciez wygoda jak kobieta lyka tabletki.Maly spi od 20 nie bede go budzic i przebierac- zobacze o ktorej wstanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Spokojnej nocki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- AABY moj tz ma liczna rodzinke to moze zarzuca prezentem:p Nie obrazilabym sie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Nadrobiłam wreszcie i oczy mi się kleją...jak mnie nie ma to pędzicie ![]() Majka dziś grzeczna była i ładnie spała w dzień, mimo, że na spacerku nie byłyśmy bo padało cały czas Buziaki dla wszystkich dzielnych maluszków po szczepieniach za jutrzejsze kłucia, oby przeszły bezproblemowoDe - ale miałaś nockę i to jak zostałaś sama....oby dzisiejsza była spokojnaDzastin - ![]() Miki - paranoja jakaś z tymi szpitalami idź się wykłócić, pomco masz się męczyć bidulkoTeść był w bardzo kiepskim stanie, ledwo doczłapał do szpitala i też go nie chcieli przyjąć...bo przecież nie wyglądał tak źle, choć wyniki masakryczne miał i dopiero jak zemdlał to się miejsce znalazło. Niestety już ze szpitala nie wyszedł na własnych nogach a w takiej świetnej formie był wg nich ![]() Cora - biedny Filipek Rusalka - za psinkę, może się jeszcze z tego wykaraska Cytat:
Ale pyzunia słodka Cytat:
Dobranoc
|
||
|
|
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
W końcu udało mi się nadrobić ale czytałam na raty i słabo pamiętam co komu miałam odpisać.
Po pierwsze brawa dla dzielnych pacjentów którzy pięknie zniesli szczepienia i trzymam kciuki za dzisiejsze kłucia. Lineczka ja zauważyłam ze te nowe dady maja mniej elastyczne boczki i też nam się wczoraj tak poluzowaly ze siki mieliśmy na zewnątrz... A kupiłam 2 paczki rozm 2 i 2 to. 3... Rusałka dobrze ze czarna tak to znosi, trzymam kciuki za nią! De ale miałaś Armagedon, współczuję kochana...a jak się teraz Daniel czuje?też mi się obilo o uszy ze można złapać chorobami po tej szczepionce, swoją drogą powinni o tym inforowac. Rybka dobrze ze z mężem w tej windzie bylas.. Co za ludzie...znueczulica kompletna, tym bardziej ze dziecko placze to powinni lecieć pomoc... Oby niggdy wiecej takich przygód. Miki dużo zdrowia dla ciebie, w głowie się nie mieści ze cię odesłali,nie daj się! Aaby żeby ksiądz dotrzymał słowa i wszystko poszło zgodnie z planem. Agnieszki mala jest sliczna i taka pogodna! Nie widac po niej ze tyle przeszla. Trzymam kciuki zeby mogla juz wrocic na zwykly iddzial. My po usg bioderek szczęśliwi i zadowoleni, bo wszystko jest z nimi w porządku. W sobotę przyjeżdża do nas fizjoterapeutka, ciekawe jak to będzie. Ciekawe co u Acelinki??? Hop, hop, daj Znać! ---------- Dopisano o 03:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ---------- Coralady żeby się ta pupa wygoila, odparzenia są straszne i co najgorsze bolesne dla dziecka..No i żeby z siusiakiem było dobrze. Nam nie pozwolili ściągać napletka...
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się na karmieniu.Niałam pięknie wszystko pocytowane i wyłączył mi się telefon.Nie będę tego robić po raz kolejny bo z tel to sie wściekne.
Córkoczarownic nie ma Cie mam nadzieje że śpisz ![]() Lineczka jak studiowałm w Szczecinie były takie zajęcia z rurą ale niebbyło mnie na nie stać.Drogie były.Swoją drogą najpierw to musiałabm wyrobic sobie jakiegiś bica bo podciągnąć się na takiej rurze to nie lada wyczyn ![]() Nemosek i rusałka za szczepienie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ---------- Aaby brawa za załatwienie chrztu nuestety nawet i z tym bywa problem wiec jak komuś się uda załatwić to się należą![]() Aaby niestety narazie pozostanie nam robienie zakupów pędzikiem.Ale niedługo nasze pociechy będą na tyle duże że będą mogły z kimś zostać na dłużej.Czas tak szybko leci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:55 ---------- Poprzedni post napisano o 03:53 ---------- Mi nie podpasowały pampery z rosmana.TŻ kupił na jakieś promocji 3 pamoers sleep& play już się boję bo czytałam że nie cieszą się u Was dobrą opinią. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:55 ---------- Z tą rurą to było do Beatki Maomami na Twoim miejscu poszlabym do tego dentysty co drut zostawił i zażądala pokrycia kosztów leczenia! Niech wezmie odpowiedzialnosc. Odłożyłam małą do łóżeczka ciekawe czy zaśnie ![]() Aaa i Kociak brawa za bioderka! ![]() Sorento gdzie jestes? I zwariowane jak problemy skórne? Przeszło? Do pozniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2245 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak zwykle pełnię forumową wartę, żeby nam nikt wątku nie ukradł.
![]() Mikołaj w nocy je co bite 3h od początku jednego karmienia do drugiego...a wczoraj jak na usg byliśmy to 5h wytrzymał, tak mu się dobrze leżało w foteliku
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-01-15 o 05:55 |
|
|
|
#2246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=nemosek;44614618]No to przynajmniej chrzest z glowy ![]() Kurcze wspolczuje zepsutego samochodu niestety skarbonka bez dna. My na wszelkie zakupy tez jedziemy we 3.Ja buszuje a maz sie dzieckiem zajmuje.Robie to w zawrotnym tempie ![]() Nie ma to jak kiedys beztroskiego chodzenia bez celu.Teraz zakupy migusiem trzeba robic ![]() Aczkolwiek powloczylabym sie... Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
||
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
ktosiula ja standardowo cala noc,ale na lajcie:d
|
|
#2248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rusałka dzielna psinka daje radę! Coralady nie, na szczęście nas to nie dotyczy, aż musiałam sprawdzić w Wikipedii co to takiego. Oby Filipkowa pupka szybko się wyleczyła! A u mnie dziś śnieg sypie i sypie i sypie. Coś czuję, że ze spaceru z chłopakami nici
Edytowane przez dizi Czas edycji: 2014-01-15 o 08:47 |
|
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zabije dzisiaj kuriera jak przyjedzie, więc nie wiem czy się będę udzielać bo nie wiem jak z netem w więzieniu!!! Wczoraj miał przyjechać z albumem na zdjęcia Zuzi niby nic, patrze na neta o 19:40 a tam status że o 19:19 była nieudana próba doręczenia i kurier zostawił awizo. No ro wychodzę przed dom, ale nigdzie nie ma żadnego awizo, w skrzynce też nie. Dzwonię do obsługi klienta i ani zadzwoniła do kuriera który jej powiedział że był pod wskazanym adresem ale nikogo nie zastał. Nosz kur** mać!!!! To że jest brama zamknięta to nie znaczy że nikogo nie ma w domu, bo po pierwsze świecą się światła, po drugie jest coś takiego jak bramka przez którą się wchodzi tylko klamkę trzeba nacisnąć a o trzecie po coś do jasnej cholery jest podany mój numer telefonu!!!!!!!!!!!!! Jak tylko dzisiaj przyjedzie to tak go sobie wypożycze że pożałuje wczorajszego dnia!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z poranną
![]() Obudziłam się z tak potwornym bólem głowy, że od zakończenia brania tabsów na migrene[od neuro] jeszcze takiego bólu nie miałam. Mąż w pracy a Kacper płacze bo głodny. Ja płakałam w kuchni jak robilam mleko Dzisiaj mam kolęde i nie wiem czy mąż będzie ![]() i pytanie: bo zawsze ksiądz w poprzednich parafiach miał kropidło i wode, a teraz piszą że trzeba mieć swoje- ale ja nie mam... dzwoniłam do tego sklepu z dewo coś tam, ale oni tez nie mają.. a wode święconą to mam iść do kościołą i poprosić zeby mi dali? sorki za głupie pytania ale pierwszy raz sie z tym spotykam.. aaby- ja musiałam mieć AKT URODZENIA [musiałam specjalnie wyciągać z USC za 22zł ;/ no bo z 3 któe mi dali 2 zabrali w urzędach i jeden z peselem mi został a myślałam ze oni sobie ten akt wezmą wiec wyciągnęłam ;/ ] Zaświadczenie od chrzestnych z ich parafii ze mogą być chrzestnymi. U mnie jeszcze są te nauki, ale u nas załątwiliśmy bez bo nie było jak, ale w innym przypadku to trzeba jeszcze zaswiadczenie ze sie ukończyło kurs przed chrzcielny Musiałam znać wiek chrzestnych ![]() no i koperte z kasiorą. Lineczko tez miałam cwiczyć z Ewką i co? ćwiczyłam raz Przyszedł do mnie własnie facet z administracji ze mamy pokryć koszty naprawy windy sąsiedzi nie pomogli ale kuźwa pierwsze co to nakablowali Mówie ze nie pokryje, bo jak sie alarm włączy to powinien ktoś przyjechać [ w windzie jest zamontowany taki "telefon" ze jak alarm jest to ktoś z adm sie odzywa i pyta co gdzie i jak... ale u nas nie działało wczoraj..] a przynajmniej odezwać się z adm co sie dzieje. I pyta mnie o której to sie stało, wiec móie ze po 18tej a on do mnie ze oni pracują do 18tej :yyy: no to ise pytam, czy od 18tej nie mozna jeździć windą bo nie ma zadnego ostrzeżenia ze jak cos to nie przyjadą i nei pomogą, a on że " dopiszzemy" no ja pierdziele. z wózkiem miałam 10p iść schodami idiota. napisałam mu ze nic nie płace, podpisałąm i zobaczymy co z tego bedzie...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

było mi wstyd ze go jem a powinnam się ruszać
[COLOR="Silver"]
i jestem beznadziejna bo ćwiczę i źre słodycze

życzę szybkiej poprawy!

wagę ma dobra wiec nie martw się, następnym razem ździwisz się jej waga tak nadrobi
dla Miłka, kolejny dzielny pacjent