Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-14, 23:24   #4921
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Ja też uciekam spać, jak wszystkie idą

Asia ważne, że Mała zdrowa

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 23:25   #4922
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Widzę, że dziś dobry dzień na pojawianie się więc może i ja się w końcu ujawnię. Podczytuje was już od jakiegoś miesiąca i bardzo się cieszę, że odnalazłam to forum. Inaczej umarłabym chyba z nudów siedząc w domu, albo stwierdziła że mam jakieś dziwne problemy z wybieraniem tych wszystkich rzeczy

Czy będę dużo pisać nie wiem bo moje doświadczenie na forach jest zerowe, ale na pewno będę was dalej podczytywać.

Kilka krótkich słów o mnie:
imię: Agnieszka
lat: 30
dziecko: pierwsze, dziewczynka
termin porodu: 6 kwietnia z OM i 30 marca z USG - obstawiam ten z USG bo sama mam urodziny 31 marca
witaj

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 23:33   #4923
asienka213
Wtajemniczenie

normlanie strajkuje, nie nadrabiam

no dobra, tylko troche

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

A ja już byłam nawiedzona nawet sam proboszcz. 5 minut i po sprawie. Tylko psa musiałam zamknąć w łazience bo by go zjadł tzn. pies księdza a nie odwrotnie... chyba

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy też macie takie.. kłucie w kroczu? Ja odczuwam to czasami jak z domu na spacer wyjdę.. zrobię dwa kroki i bum, taki ból. Teraz też mnie dopadło przy robieniu herbaty.. Takie ukłucie jakby ktoś szpilkę wbijał Nie wiem co to może być, znajoma nastraszyła, że może zaczyna się rozwarcie
ja kluc nie mam, ale pobolewa mnie czasem krocze Przewaznie przy wstawaniu Ale nie martwie sie, bo w 1 ciazy tez tak mialam, a bylo wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Domowe sposoby zawiodły niestety, ale dalej się nimi raczę

20 minut? tak długo chcesz rodzić?
Ja to myślę, że pierdnę i już
nie moge z wami

ela, naturalnie leczy sie zawsze dluzej, wiec racz sie nimi dalej

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ostatnio pojawił się temat szczepień. Dzisiaj w Kutnie zmarło dziecko 6 miesięczne, prawdopodobnie na skutek powikłań poszczepiennych Oczywiście będzie przeprowadzona sekcja zwłok, dziecko czekało 3 godziny na przewiezienie ze szpitala w Kutnie do dużego szpitala w Łodzi i zmarło w karetce...
czytalam o tym rano, ale wtedy jeszcze walczylo o zycie Straszne

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość

A ja wcale bym nei chciała tak szybkiego porodu, bo podobno nie jest to ani zdrowe dla dziecka (większy szok) ani dla mamy (większe ryzyko popękania). Ale jak bym się zamknęła w 2 godzinach to bym chyba była najszczęśliwszą osobą na świecie

Dziś przyszło łóżeczko,ale nie mam czasu ani miejsca, żeby je złożyć Tak więc dwa największe zakupy za mną - wózek i łóżeczko

Poza tym dziś odebrałam wyniki obciążenia glukozą i na czczo mam poniżej normy a po 2h 80
A ja bym chciala szok jest tak czy siak, a szybko mija

no to za dobre wiadomosci

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o kwietnióweczkę która mogłaby założyć kolejny wątek to ja typuję asienka213, udziela się bardzo dużo, asieńka co ty na to?
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Faktycznie Asia tez sie duzo udziela
Zmykam spac - mozecie do rana zalozyc nowy watek, a jak nie to sie za to wezme jak wstane

co tu sie wyrabia pod moja nieobecnosc

yyyyy ja nie umiem nigdy nie zakladalam watku, nie wiem nawet gdzie to sie robi dziekuje za zaufanie, ale jednak zostawilabym to teqibie, ona sobie swietnie z tym radzi

Cytat:
Dopiero doczytałam 5 poprzednich stron i widzę, że próbuje się tu mnie w coś wrobić O nie, nie, nic z tych rzeczy. Skąd w ogóle pomysł, że bebe w ogóle umie zakładać wątek

A skąd! Miałam dwa typy Ewkę i Igę - bo Lenke Ci odstąpiłam, znaj pańska łaskę - to mało mi było, wymyśliłam jeszcze Karinę i teraz to w ogóle jestem zamotana. A nie może zostac po prostu Mała? założę się, że z takim imieniem będzie jedyna w klasie
1. Ciebie tez cwaniary, no Ja to sie teraz wysililam tylko na 2 strony
2. nie ma to jak baba sama macaca sobie w glowie
Dziekuje Ci dobra kobieto u mnie znajac zycie ta Lena zostanie

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 23:44   #4924
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy też macie takie.. kłucie w kroczu? Ja odczuwam to czasami jak z domu na spacer wyjdę.. zrobię dwa kroki i bum, taki ból. Teraz też mnie dopadło przy robieniu herbaty.. Takie ukłucie jakby ktoś szpilkę wbijał Nie wiem co to może być, znajoma nastraszyła, że może zaczyna się rozwarcie
moim zdaniem to mlodziez w brzuchu sie rozpycha i tak uderzy ze tak to odczuwamy

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:

Ciekawe czy któraś urodzi w dzień kobiet
ja bym nie chciał bo po 1 to dzien kobiet po drugie w tym dniu zmarła moja mama ( urodziła sie w nowy rok) .. wiec rozumiesz ze nie byłabym szczesliwa

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Te dziewczyny, które będą karmić piersią, kupujecie smoczki uspokajające dla maluszków?
ja kupuje moja 1 miala bardzo silny odruch ssania i nie chciała cyca odpuszczac po smoczku byla spokojniejsza i nie musiałam wisiec z nia non stop na cycu , dodatkowo ja miałam rzekichane zanim mloda polubila smoka chyba z 8 próbowalismy az chwycila , z cerfura najtanszy

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie z aspiratorem do nosa:
marimer
canpol
frida
Zastanawia mnie ten marimer (nie trzeba filtra tylko wata) i canpol (miękka końcówka)...
ale właśnie nie wiem jak to jest z tym używaniem. Czy te końcówki są długowieczne? Trzeba coś dokupywać? coś się zużywa?

ja polecam fride a jeszcze bardziej http://www.savima.pl/?details=673 katarek
tak te rurki z czasem szarzeją

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 23:55   #4925
Castia
Wtajemniczenie

wszyscy mają wózek mam i ja
wzielismy go - trochę taka nieprzekonana byłam ale tż zdecydował że bierzemy
dziewczyna nam stówkę spuściła więc się opłacało.
teraz jeszcze fotelik musimy kupić.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ogladam porodowke - to gorsze niz horror
sorki teQibkoo ale padłam ze smiechu
ja wiem juz co mnie czeka i bardziej się boję niz za pierwszym razem

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
Fajny jest U mnie sprawdza się w 100% (na razie w jeżdżeniu po mieszkaniu)
dobre!

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Chętnie, ale jestem już umówiona na porodówce z Castią i frogutką

2 godziny od odejścia wód, rozpoczęcia skurczy czy parcia? Jak to sie liczy?
no! prawidłowo!
ciekawa jestem czy się spotkamy na porodówce. tylko jak ja cię poznam
ja mam w ksiazeczce wpisane od pierwszych skurczy - wody mi w ogóle nie odeszły
ani żaden czop ani nic z tych rzeczy

nadrobiłam was!co nie było łatwe
nie zacytowalo mi wszystkiego

nie mam już mocy na odpisywanie!

jezu jak mnie strasznie boli jedno , żebro! mam już dość
w zadnej pozycji mi niewygodnie

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

co do aspiratorów - przy córce miałam Fridę - polecam!
teraz kupiłam Marimer zeby junior miał swoją wziełam ze względu ze tanszy był

co do smoczków - moja mała bezsmoczkowa choć smoczków testowałyśmy masę ale nie chciała i wisiała na cycu non stop! ;/

teraz kupiłam i mam zamiar Juniora od pierwszych dni życia nauczyć jak się ssie smoka!

również uważam że teQiba jest super szefem wszystkich szefów i pięknie jej idzie prowadzenie wątku!

maggie też mnie przerazają szczepienia - dopiero co z Malwinką skonczyłam a tu od nowa wszystko i już się boję o małego

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-01-14 o 23:46
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 23:58   #4926
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Matko i znów do tyłu...

O rany, po co to leżeć tak bez sensu... No i to badanie z taką publiką, rany boskie, współczuję. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni, nieprawdaż?

Cayene to i we mnie się zagotowało jak to przeczytałam, co za babsko bezczelne! No ale nie dziwne, trzeba zamykać sprawy i to biegusiem w takiej sytuacji.
Ja pierdziele, no ja jestem zagrzana do chwili obecnej..wylozylismy już ok 10 tysi, sprawa może się wlec, że hoho...
Przynajmniej w rozmowie dziś z panią adwokat spytalam, czy przyjście na świat dziecka ma jakiś wpływ na przyspieszenie spraw, oczywiście nie ma, ale okazało sie, że pani mecenas obie ciążę zakończyła cesarka na życzenie, bardzo ładnie doszła do siebie i każdemu poleca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

A tak w ogóle znalazłam jedna laske w Poznaniu,panią architekt inżynier, która za stowke zrobi mi dwa projekty jak mam te cholerne meble poustawiac, żebym miala więcej miejsca, zmieścił się przez najbliższe 4 lata gdzieś sensowny, wydzielony kącik dla dziecka (póki starszy się nie wyprowadzi), no i żeby bylo ładnie i wygodnie

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 00:07   #4927
Castia
Wtajemniczenie

cayenne trzymam kciuki za jak najszybsze rozwiązanie tej całej sprawy!
jeszcze teraz musicie sie użerać z takim babskiem!
oby szybko i gładko poszło

baja_86 ehh ale wam sie trafił wózek ;/ oby to juz ostatnia reklamacja i nigdy więcej ich nie było!

cieszę się ze wszystkie wizyty ok, brawo za dobre wiadomosci

gud najt!
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 00:12   #4928
margo80
Zakorzenienie

Nadrobilam i ja

Witam nowe i powracajace mamuski

Baja - szczescie w nieszczesciu, ze wozek macie ze stacjonarki. Oby szybko uznano reklamacje i dalej sprawowal sie bez zarzutu.

Cayenne - nie popuszczaj, te sprawe trzeba zalatwic. Wrrrr.. nie znosze takich lasek, co to tylko kombinuja, jak tu zrobic, zeby sie nie narobic, a zadania maja z kosmosu....

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
My wanienkę jeśli kupimy to z ikei właśnie (ona ma 71cm) ale jak mały zacznie siadać to już będziemy go sadzać do tej wanienki, a gdyby jeszcze nie siadał a był za duży na nią to tż powiedział ze mu się nogi podkurczy i tyleona nie jest bardzo duża, widziałam na żywo i taka zgrabniutka jest
:
Polecam te wanienke. Fajne jest w niej tez to, ze na dnie ma gumy antyposluzgowe i na dobra sprawe nawet tetra nie jest potrzebna.
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość

Żyje trochę te zakładanie pessara jest nieprzyjemne ale da się przeżyć. Szyjka dalej taka sama, rozwarcie się nie powiększyło mam plukac przez irygator co 2 dzien pochwę tantum rosa. gin mówil że sterydy dla malucha da się ominąć w 34tc czyli za 4tyg ściągnie pessar. 21.01 kolejna wizyta. Dziekuje kochane moje za kciuki :-*:-*:-*
..
Fajnie, ze juz masz to za soba, bedziesz spokojniejsza

Gratuluje pozostalym dziewczynom udanych wizyt!

Jestem mega zadowolona. Chcielismy na jutro poprosic mame, zeby posiedziala z Ewcia i dokonczyc szykowanie jej pokoju. Udalo nam sie jednak zrobic to juz dzis i jutro skorzystamy z okazji, ze mama bedzie i pojedziemy do Ikei po meble. Lozko zamowie na all, mam juz wybrane. Moze uda sie wyskrobac jeszcze w tym miesiacu na drobne rzeczy typu firanki (tez mam upatrzone na all) i te posciel w sowy. Reszta wydatkow bedzie musiala poczekac do lutego, bo kasa sie konczy.

Nadal nie mam fotelika dla mlodego. Mam jedna znajoma na oku, ktora ewentualnie moglaby pozyczyc czy odsprzedac, ale musze odnowic ten kontakt. Idealnie by bylo, gdyby go zechciala pozyczyc, kase moglabym na cos innego przeznaczyc.

A lista imion nadal ma 21 pozycji.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 00:18   #4929
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Nadrobilam i ja

Witam nowe i powracajace mamuski

Baja - szczescie w nieszczesciu, ze wozek macie ze stacjonarki. Oby szybko uznano reklamacje i dalej sprawowal sie bez zarzutu.

Cayenne - nie popuszczaj, te sprawe trzeba zalatwic. Wrrrr.. nie znosze takich lasek, co to tylko kombinuja, jak tu zrobic, zeby sie nie narobic, a zadania maja z kosmosu....

Polecam te wanienke. Fajne jest w niej tez to, ze na dnie ma gumy antyposluzgowe i na dobra sprawe nawet tetra nie jest potrzebna.

Fajnie, ze juz masz to za soba, bedziesz spokojniejsza

Gratuluje pozostalym dziewczynom udanych wizyt!

Jestem mega zadowolona. Chcielismy na jutro poprosic mame, zeby posiedziala z Ewcia i dokonczyc szykowanie jej pokoju. Udalo nam sie jednak zrobic to juz dzis i jutro skorzystamy z okazji, ze mama bedzie i pojedziemy do Ikei po meble. Lozko zamowie na all, mam juz wybrane. Moze uda sie wyskrobac jeszcze w tym miesiacu na drobne rzeczy typu firanki (tez mam upatrzone na all) i te posciel w sowy. Reszta wydatkow bedzie musiala poczekac do lutego, bo kasa sie konczy.

Nadal nie mam fotelika dla mlodego. Mam jedna znajoma na oku, ktora ewentualnie moglaby pozyczyc czy odsprzedac, ale musze odnowic ten kontakt. Idealnie by bylo, gdyby go zechciala pozyczyc, kase moglabym na cos innego przeznaczyc.

Byś pokazała tą listę,może i ja bym coś na amen przyklepala

Stary 2014-01-15, 00:41   #4930
margo80
Zakorzenienie

Ale która? 150 czy 21?

Ewcia
Przemek
Stary 2014-01-15, 03:16   #4931
Ela87
Zakorzenienie

Zaczely mnie bolec cale pluca, albo ich miejsce, piersi i zrobilo mi sie slabo.
Chyba najgorsze 2 miesiace przede mna, tera jeszcze ten kaszel

No, a teraz nie spie, bo snil mi.sie koszmar i jestem tak rozbudzona, ze nie umiem zasnac
poza tym Teqiba pisala,ze do rana mamy czas, wiec juz jest rano
TeQiba gdzie jestes? zakladaj watek

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 07:29   #4932
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Ale która? 150 czy 21?
21 :-8

Dzień Dobry, nie mogę spać

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

O boszszszs, oficjalnie wchodzę dzis w 9. mc

Stary 2014-01-15, 07:37   #4933
nivka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Gratulacje

wewillrockyou mnie też ostatnio kłuje - jestem pewna, że nie sa to kopniaki młodego, bo te odczuwam zupełnie inaczej dzisiaj mam wizytę będę się domagać aby gin zajrzał i pomierzył co trzeba. Swoją drogą dziwi mnie trochę, że dopiero 1 raz mnie w ciąży badał usg zawsze a ginekologicznie to już nie, choć nie narzekałam do tej pory z tego powodu
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
21 :-8

Dzień Dobry, nie mogę spać

[/COLOR]O boszszszs, oficjalnie wchodzę dzis w 9. mc
Ja też dziś o dziwo na nogach już od 6 Nie wiem jak to się stało.
za 9 miesiąc, ja bym się już bała
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 07:59   #4934
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
No to gratulacje

Cytat:

)
Uuu kochana to kciuki za udane zakupy dzisiaj

Cytat:

No, a teraz nie spie, bo snil mi.sie koszmar i jestem tak rozbudzona, ze nie umiem zasnac

no teraz to niestety będziemy się czuć coraz gorzej
co do koszmarów też dzisiaj miałam uciekałam przed zombie

Cytat:

No to gratulacje

TeQiiiiiiba gdzie żeś jest bo za godzinę idę spać

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 08:17   #4935
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

[

Cena takiej maty to około 7 zł, więc nawet jeśli będzie trzeba często wymieniać, to nie jest jakaś kosmiczna kwota zresztą, ona nie chłonie tak bardzo wody, wystarczy mocniej wykręcić, położyć na kaloryferze i po 20 minutach jest sucha [COLOR="Silver"]

czyli to co innego niz szwagierka miala
Stary 2014-01-15, 08:20   #4936
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Bebe - a robiliście jakieś testy alergiczne? Bo ja też miałam zdiagnozowaną astmę w dzieciństwie, na podłożu alergicznym. A chorowałam non stop i za każdym razem oczywiście był antybiotyk Dopiero potem ktoś wpadł na to żeby zrobić testy alergiczne i byłam leczona długo u pulmonologa i alergologa. Tylko że u mnie to był ostre duszności, często gęsto kończące się przyjazdem karetki do domu...
Ale na pocieszenie - wyrosłam z tego
Robiliśmy w 3 i 4 r.ż testy na alergie wziewne i pokarmowe. Miał jakieś słabe odczyny na pylenie, truskawki i coś tam jeszcze, nic, czego trzeba by unikać czy odstawić. W okresie pylenia dostaje coś od alergii i przechodzimy ten okres bez problemów.
A przy płucach czy oskrzelach często ma objawy spastyczne stąd skierowanie do alergologa celem objęcia leczeniem specjalistycznym w kierunku astmy. Co nie znaczy, że ma astmę

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycie, glukoza wypita i wcale nie bylo tak zle, smakowalo troche jak sok winogronowy Tylko dziewczyna mnie troche zmartwila, bo spytala czy jadlam dzis jak zwykle, a akurat mialam stresujacy dzien i jakos tak zjadlam duzo mniej Podobno wynik moze byc zaburzony jak nie zadzwonia do tygodnia to jest ok
U malej w porzadku, rosnie prawidlowo, tylko zaczyna mnie irytowac bo znowu nie pokazala twarzy to juz ktorys raz z kolei Na moje pytanie ile wazy, gin ja zmierzyl i stwierdzil - odpowiednio do wieku ciazy plec tez nie potwierdzona bo nie chciala sie odslonic i jest ulozona miednicowo
Bo to chłopak, pewnie zapuszcza brodę i nie chciał pokazać twarzy, bo byście poznali, z tego samego względu ukrywa siusiaka Mąż by się ucieszył co?
W związku z tym mała anegdotka. Jako, że mojej koleżance tez płeć się nie potwierdziła w żadnym kierunku, kupuje ubranka żółte i zielone. No i gdy wczoraj powiedziałam mężowi, że buciki, które zamówiłam wyszły wszystkie beżowe i musiałam wziąć żółte, ten się wyszczerzył i mówi: "Widzisz? to znak, bo to jednak jest Igor"

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Jeszcze sie odwróci. Dziewczynki takie wstydnisie
Tylko moja bezwstydnica za każdym razem pipkę wystawia. Pewnie ma to po mnie, bo ponoć jak miałam 2-3 lata i wychodziłam ze starszą siostrą na plac zabaw, to ona zaraz wracała z płaczem do domu: "Mamo, Kaśka znowu majtki ściągnęła!" Przy czym zaznaczam, że wyrosłam z tego

Cytat:

Ale Ci zazdroszczę tej Ikei w pobliżu
21 pozycji?? o, to pobiłaś mnie. A jakie imię figuruje na szczycie listy?

Cytat:
Byś pokazała tą listę,może i ja bym coś na amen przyklepala
To Henio nie zostaje?

Cytat:

Oj bidulko Do lekarza!

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
TeQiiiiiiba gdzie żeś jest bo za godzinę idę spać
heheh widzę że obie żeśmy sie przestawiły ja tez tak teraz robi ę, wstaję z chłopakami, jak pójdą, jem śniadanie a potem znowu w kimkę Czasem życie ciężarnej jest piękne....

Słyszałyście o 12-latce w ciąży z 13-latkiem?? to mnie przeraża, bo o ile pamiętam, w 6 klasie to chyba sie jeszcze lalkami bawiłam. Swojej córce to chyba normalnie zaszyję aż do uzyskania pełnoletności...

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-15 o 08:34
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 08:32   #4937
margo80
Zakorzenienie

Hej.
Ta nasza lista to wynik eliminacji z dużo obszerniejszej, jest na niej 21 pozycji, ale ich kolejność jest przypadkowa. Nie mam jej przy sobie, wiec napisze Wam później.

strasznie się cieszę na te zakupy, zwłaszcza, ze to środek tygodnia i tłumów nie powinno być (ostatnio byliśmy w sobotę i był szal, nawet w toalecie mega kolejka). Wszystko sobie ostatecznie na spokojnie poogladamy. Tuż obok jest outlet Decathlonu i jak znam życie, tam też wejdziemy

Ewcia
Przemek
Stary 2014-01-15, 08:56   #4938
Filistynka83
Raczkowanie

Cytat:
Słyszałyście o 12-latce w ciąży z 13-latkiem?? to mnie przeraża, bo o ile pamiętam, w 6 klasie to chyba sie jeszcze lalkami bawiłam. Swojej córce to chyba normalnie zaszyję aż do uzyskania pełnoletności...
Hej, nie słyszałam o tym, ale mąż wczoraj natknął się na jakąś stronę na FB z dialogami nastolatek na temat ich problemów/dylematów - głównie seksualnych - masakra! Przeraża mnie jak dużo jest teraz seksu w tak wczesnym wieku - normalnie cieszę się, że chłopaka będę mieć, bo z dziewczynkami mam wrażenie jest teraz gorzej niż z facetami - a przecież nie jestem jeszcze taka stara i pamiętam trochę jak to było Tylko tak mi się zdaje, że teraz ta szkoła to całkiem inny świat... Czy to paranoja, że ja już się martwię o to jak wychować przyzwoitego faceta?
Filistynka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:08   #4939
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
1.Tylko moja bezwstydnica za każdym razem pipkę wystawia. Pewnie ma to po mnie, bo ponoć jak miałam 2-3 lata i wychodziłam ze starszą siostrą na plac zabaw, to ona zaraz wracała z płaczem do domu: "Mamo, Kaśka znowu majtki ściągnęła!" Przy czym zaznaczam, że wyrosłam z tego

2.heheh widzę że obie żeśmy sie przestawiły ja tez tak teraz robi ę, wstaję z chłopakami, jak pójdą, jem śniadanie a potem znowu w kimkę Czasem życie ciężarnej jest piękne....

3.
1. Ty co Ty się tak lansowałaś w wieku 3lat męża już szukałaś ?

2. O tak te drzemki dużo mi dają mimo, że jak się obudzę to przez jakąś godzinę to jestem nieprzytomna

3. Właśnie dzisiaj rano w TVN24 mówili jakaś masakra .W sumie fajnie jak mama będzie zdawała maturę to dziecko będzie szło do pierwszej klasy

No Ja się zbieram do mojego snu .Właśnie zaczął sypać śnieg w Warszawie, ale taki mokry bleee.
TeQiba jakby mnie nie było to trudno najwyżej przejmij mój post tam i tak nie trzeba nic uzupełniać

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:09   #4940
margo80
Zakorzenienie

Gimnazjum to najgorszy okres. Dziewczyny szybciej dojrzewają, a czasy jakie są, każdy widzi, wiec one swoje ciała i seks wykorzystują, żeby osiągać jakieś tam swoje cele. Dochodzi do molestowania czy nawet gwałcenia chłopaków w toaletach szkolnych.

A już najbardziej mnie przerażają te zabawy w słoneczko itp.

Mam prawie 15-letniego chrześniaka i on od roku prawie ma "poważny związek". Stara się czuje...

Ewcia
Przemek
Stary 2014-01-15, 09:10   #4941
cayenneOna
Zadomowienie

Życie ciężarnej czasem faktycznie jest piękne...mąż mi zrobił dziś do łóżka śniadanko - qinoa z malinami, max...a jakie zdrowe!!!! Poczytajcie sobie, polecam słodkim mamuskom i tym, ktore w ciąży niechętnie jedzą miecho....
Mnie intuicyjnie ciągnie do wapnia, dzięć mi pewnie wyciąga, a quinoa ma więcej wapnia niż mleko, do tego dużo lepiej przyswajalne...ze o linozynie czy omega3 nie wspomnę

Stary 2014-01-15, 09:18   #4942
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez Filistynka83 Pokaż wiadomość
Hej, nie słyszałam o tym, ale mąż wczoraj natknął się na jakąś stronę na FB z dialogami nastolatek na temat ich problemów/dylematów - głównie seksualnych - masakra! Przeraża mnie jak dużo jest teraz seksu w tak wczesnym wieku - normalnie cieszę się, że chłopaka będę mieć, bo z dziewczynkami mam wrażenie jest teraz gorzej niż z facetami - a przecież nie jestem jeszcze taka stara i pamiętam trochę jak to było Tylko tak mi się zdaje, że teraz ta szkoła to całkiem inny świat... Czy to paranoja, że ja już się martwię o to jak wychować przyzwoitego faceta?
Też sie cieszę, że bede miec chłopca i mam te same zmartwienia co Ty, ale to jak kazda mama...

Maggie123;
nic nie mam gotowego. musze dopiero wyjąć ubranka po Zuzani, poprać, poprasować. a wcześniej zrobić miejsce w szafie.
Mam to samo!! nic nie gotowe i ani deka miejsca w szafie!

w ogóle to jakoś specjalnie sie nie nastawaim na długi karmienie piersia. Po 1 syna karmiłam tylko miesiąc, a teraz tez bedę do szkoły chodzic, a żeby miec pokarm długo to trzeba czesto przystawiac nie? Z reszta jakoś z butla mi sie wydaje, że łatwiej jest. Wiadomo ile dziecko zje, a z piersi to ja nie wiedziałam czy płacze bo głodny czy cos go boli (chociaż nasz synio to był aniolek kiedys, mało w sumie płakał)
Stary 2014-01-15, 09:22   #4943
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

gratulacje!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:23   #4944
BeautifulLie
Zadomowienie

Mona trza być twardym a nie mieTkim hahaha :-*

Bebbe nawet nie próbuj się mniej udzielać :P :-*

Edzia ja już tych wydatków na wizyty i badania nie komentuje w tym miesiącu już poszlo 450zl a to nie koniec :/ chociaz jakby te badania byly z nfz to by bylo dobrze ehh

Asienka brawo za wizyte!!! Glukoza jak sok winogronowy masz ciekawe kubki smakowe ;D

Cayenne chcialabym coś ci doradzić w tym temacie ale za chiny ludowe sie nie znam na prawie :/

Maggie jak brzuch? Przestal boleć?

Castia super ze się zdecydowałaś na wózek

Margo no to nieźle ci idzie z tymi imionami widzę :P

Bebe 12latka?! co z tymi dzieciakami się wyrabia o.O

A tak wg to DZIEŃ DOBEREK :-*

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:35   #4945
teQiba
Moderator

Cytat:
Bebe ma duzo do powiedzenia ale nie w temacie zakładania wątków. Moge udzielać sie rzadziej
Głuptasku

Cytat:
Tequiba to ustaw sobie budzik gdzieś na 6 żebyś zdążyła z nowym wątkiem Bo jest dopiero 23 a postów już niedużo zostało
No i zaspałam
Ale wiecie co mnie obudziło? - W śnie spotkałam Kate, która zapytała się czy już nowy wątek założyłam

Cytat:

sorki teQibkoo ale padłam ze smiechu
ja wiem juz co mnie czeka i bardziej się boję niz za pierwszym razem
Gratuluje wózka
Skoro boisz się bardziej niż za pierwszym razem - to przerażasz mnie jeszcze bardziej

Cytat:
O 3 rano? To chyba TŻ tłukłam żeby nie chrapał

Cytat:

Cytat:
Tylko moja bezwstydnica za każdym razem pipkę wystawia. Pewnie ma to po mnie, bo ponoć jak miałam 2-3 lata i wychodziłam ze starszą siostrą na plac zabaw, to ona zaraz wracała z płaczem do domu: "Mamo, Kaśka znowu majtki ściągnęła!" Przy czym zaznaczam, że wyrosłam z tego

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
TeQiba jakby mnie nie było to trudno najwyżej przejmij mój post tam i tak nie trzeba nic uzupełniać
Kate - wstawaj
Stary 2014-01-15, 09:47   #4946
pola_m
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Widzę, że kończymy wątek?

Byłam wczoraj na wizycie u mojej położnej - tzn nie na zwykłej wizycie, tylko tzw przygotowaniu do porodu, coś w stylu szkoły rodzenia.
Wyszłam zachwycona. Bo spotkanie indywidualne, położna jest bardzo fajna. Była relaksacja (a laska ma taki głos, że myślałam, że odpłynę ), oddychanie, trochę teorii - tzn głównie omawiany mój przypadek.

Trochę mnie tylko rozczarowała, bo liczyłam na poród taki totalnie naturalny, fizjologiczny. Tutaj jest taka opcja, wtedy nie jest się tak często monitorowaną, położna czy lekarz przychodzą gdy się ich wezwie i generalnie ma się zapewnioną intymność i większe panowanie nad sytuacją. Ale w moim przypadku nie będzie to możliwe - ze względu na poprzednią cesarkę i bliznę, trzeba będzie mi podać zzo, i dużo ktg ma być.
No ale nic to. I tak jakoś się cieszę na ten poród
Liczę tylko na to, że uda sie urodzić między 22 a 29 marca - wtedy przyjeżdża mój tata i będzie mógł się zająć Antkiem.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:55   #4947
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
to chwal sie potem co tam wybraliscie

Cytat:

dla niektorych 3 to jeszcze noc
kuruj sie

Cytat:

Bo to chłopak, pewnie zapuszcza brodę i nie chciał pokazać twarzy, bo byście poznali, z tego samego względu ukrywa siusiaka Mąż by się ucieszył co?
W związku z tym mała anegdotka. Jako, że mojej koleżance tez płeć się nie potwierdziła w żadnym kierunku, kupuje ubranka żółte i zielone. No i gdy wczoraj powiedziałam mężowi, że buciki, które zamówiłam wyszły wszystkie beżowe i musiałam wziąć żółte, ten się wyszczerzył i mówi: "Widzisz? to znak, bo to jednak jest Igor"
nawet tak nie zartuj tja, maz by sie pewnie ucieszyl Choc w sumie juz chyba zdazyl sie przyzwyczaic do mysli, ze bedzie mial 3 baby w domu

Twoj ma jeszcze nadzieje

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Asienka brawo za wizyte!!! Glukoza jak sok winogronowy masz ciekawe kubki smakowe ;D

tylko ja nie wiem, czy to jest ten sam napoj co w Pl Trisdom by sie musiala wypowiedziec

O tej 12-latce tez czytalam powinni jakies pasy cnoty wprowadzic

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:58   #4948
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Uf... nadrobiłam i nawet zdążę się jeszcze wypowiedzieć w tym wątku

Cytat:
Mam taki scenariusz, że jednak siedzę w domku przed tv i wtedy odchodzą wody, obok mój tż, szybka akcja i do szpitala, a po 20 minutach mam swojego synka w ramionach
Też bym tak chciała
Ale pewnie będzie tak, że tż właśnie wyjdzie do pracy, nie będzie mógł się urwać, a ja nie będę wiedziała co mam ze sobą zrobić

Cytat:
Te dziewczyny, które będą karmić piersią, kupujecie smoczki uspokajające dla maluszków?
Ja dostałam w prezencie więc jak coś to rozpakuję i mam

Cytat:
Dziewczyny, ostatnio pojawił się temat szczepień. Dzisiaj w Kutnie zmarło dziecko 6 miesięczne, prawdopodobnie na skutek powikłań poszczepiennych Oczywiście będzie przeprowadzona sekcja zwłok, dziecko czekało 3 godziny na przewiezienie ze szpitala w Kutnie do dużego szpitala w Łodzi i zmarło w karetce...
Słyszałam o tym. Biedny maluszek

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ale w marcu mróz może byc. I z soplami bedę biegla
litości

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Hej, hej Mamuśki

Dzisiaj byłam w odwiedzinach u nowego członka naszej rodzny - moja kuzynka (no właściwie powinnam do niej mówić per "ciociu") urodziła córeczkę!
Mała przyszła na świat w niedzielę przez cc (brak postępującej akcji porodowej, zielone wody, zanikające tętno...), więc mam informacje o cc z pierwszej ręki

I jestem w lekkim szoku, że noworodki są... tak małe

Podczas jakiejś godzinnej wizyty na oddziale podpatrzyłam wiele rzeczy, o których nie miałam pojęcia (może to nie są jakieś sensacje, ale praktyka czyni mistrza):
- gdy Mała płakała kuzynka sprawdziła wkładając jej w usta opuszek palca, czy zaczynna ssać - to znak, że dziecko jest głodne
- przy zakładaniu pieluszki trzeba ją tak zapiąć, żeby przód nie dotykał kikuta/pępuszka
- kobietka na łóżku obok miała problem z karmieniem z jednej piersi, a musiała przyłożyć synka właśnie do tej sprawiającej problemy... Mały krzyczał zniecierpliwiony, a pielęgniarka powiedziała, żeby "zaspokoić PIERWSZY GŁÓD z tej zdrowej piersi - a gdy dziecko się uspokoi podać drugą piersią"
- do tej problematycznej piersi (miała strasznie hmm wymęczoną brodawkę) pielęgniarka radziła przykładać okłady z zaparzonej szałwi
- brodawki kobiety karmiącej piersią robią się brązowe i... bardzo duże!
wrzucam na pierwszą stronę

Cytat:
Dla dziewczyn niezdecydowanych do kupna tej ssawki do wyciągania gili - właśnie TZ przetestował na sobie (kupiliśmy Abakus, bp Katarka nie było na gemini) i siła ssania jest delikatna. Tylko zastanawiamy się czy się dziecko odkurzacza nie wystraszy no bo jednak on trochę hałasuje a ta rurka jest bardzo krótka.

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Miałam zamówić gruszkę, ale jednak wzięłam słynną Fridę, choć wizja wciągania smareczków jakoś mi średnio leży A co to za cud techniki z odkurzaczem o ho ho
U nas w SR położna mówiła, żeby niczego nie wkładać do noska. Podczas kąpieli podobno wystarczy chlapnąć wodą i dziecko samo wykicha to co mu tam zalega

Ja jednak kupiłam gruszkę

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
szczepienia w pierwszym rż Zuzanki jakoś tak mijaly bez strachu. nie wczytywałam się w inf. o powikłaniach itd. Szczepiłam podstawowymi refundowanymi bez rota, pneumo i meningokoków.
jazda zaczęła mi się przy szczepieniu wykonywanym w 12mc tj. odra, świnka, różyczka - naczytałam się o powikłaniach (autyzm), składzie dostępnych szczepionek (mmr2 i priorix). przez 3 mce odkładałam szczepienie, bo wyczytałam, że najbezpieczniej jest zaszczepić dziecko jak skończy 18mż i przez 2-3 mce wcześniej podawać wit. c i tran.
i uparłam się na priorix (niby bezpieczniejszy). i pojawił sie problem - nigdzie tego proprixu nie było. w naszej przychodni, w aptekach, hurtowniach... od znajomej aptekarki dostałam info, że produkcja jest zakończona i że po nowym roku ma być jakaś nowa szczepionka (jak nowa, to nie przetestowana)
więc się uparłam, że koniecznie muszę ten priorix znaleźć. w rezultacie przepisałam Zuzię do innej przychodni, w której jeszcze był. zaszczepiłam w połowie listopada.
reakcji poszczepiennej całe szczęście brak (profilaktycznie na noc po szczepieniu daję małej przeciwbólowo pedicetamol). ale co się nastresowałam i nakombinowałam to moje. dużo dziewczyn z wątku, na którym zaczęłam pisać będąc z Zuzią w ciąży czeka na priorix (podobno ma być w lutym). część zaszczepiła mmr2 i nic się nie działo.

a teraz muszę spróbować znów przepisać do pierwszej przychodni, bo tam mam najlepszego pediatrę (do którego jeszcze mama ze mną chodziła)..
Teraz się boję szczepień

Cytat:

Właśnie, zapisałam dzisiaj Marcela do alergologa, musi być skonsultowany pod katem astmy z uwagi na nawracające choroby dolnych dróg oddechowych. Najbliższy termin w przychodni alergologicznej to 10 czerwca
Ale terminy
Dobrze, że to tylko alergolog

Cytat:
Napisane przez Filistynka83 Pokaż wiadomość
Też mnie to przeraża. Jak w tych czasach wychować porządnego człowieka?
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:04   #4949
monkaa321
Zakorzenienie

Tequillla dzięki za info

mona1
w celu diagnostyki stanu zapalnego wykonuje się badanie CRP

asienka213 uparciucha straszna

Castia margo80
za zakupy

cayenneOna za 9 mc

dzisiaj ja się źle czuje... chyba się prześpie bo mi tak słabo i niedobrze...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:13   #4950
teQiba
Moderator

Zapomniałąm dopisać:
Bebe - jaki Pulmicort bierze Marcel, 200? Czy jakiś słabszy?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości