|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-01-14 o 18:06 |
|
|
|
|
#3093 | ||
|
Rozeznanie
|
Oj kusicie tymi zdjęciami ciuszków, kusicie
Ja jeszcze 2 tyg. muszę wytrzymać...Cytat:
Ja takie prawdziwe kopniaki to mam tak dopiero/już od tygodniaCytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44603273]Hej, jestem tu nowa, chciałabym dołączyć do Waszego wątku. Termin porodu mam na 4 czerwca. Czy można??[/QUOTE] Witaj! Prowansja to trzymam kciuki za wieczorną wizytę! Oby poszło lepiej! Nie miałam i teraz też nie planuję. Dziecko też będzie miało łóżeczko przy naszym łóżku więc będę czuwać To się chyba najbardziej przydaje wcześniakom, albo dzieciom, których matki paliły w ciąży
|
||
|
|
|
#3094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze, u mnie na stronie szpitala w wyprawce jest ten przeklęty rożek. Czy któraś z mamuś orientuje się, czy trzeba mieć dokładnie wszystko z tej listy? Czy j ednak to są tylko propozycje szpitala? |
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z rożkiem to nie wiem. U mnie na stronie nie ma wzmianki o rożku. Nawet o ubrankach nic nie napisali. Z tego co kojarzę to u nas zawijają w miękkie szpitalne. Może taki weź, później zawsze można wykorzystać jako kołderkę - tak mi się wydaje
|
|
|
|
|
#3096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3097 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc jak się przeprowadzę to oczywiście mam zamiar zacząć chodzić do niego, bo jak później będę rodzić na jego oddziale to jakiś "znajomy" lekarz się chyba przyda ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
a później będę się martwić czym się mam zająć, ale na pewno coś sobie znajdę
|
||
|
|
|
#3098 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Cytat:
A może można kupic np. daszek w innym kolorze do wozka? Cytat:
Nigdy się z takimi nie spotkałam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44603273]Hej, jestem tu nowa, chciałabym dołączyć do Waszego wątku. Termin porodu mam na 4 czerwca. Czy można??[/QUOTE] Witaj
|
|
|
#3099 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co studiujesz, jeśli można wiedzieć? ![]() Cytat:
![]() Widziałam, że był temat smoczków i butelek... Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć tak: co najmniej pół poprzedniej ciąży spędziłam na siedzeniu na różnych forach w poszukiwaniu opinii o smoczkach i butelkach różnych firm. Wtedy był szał na akcesoria z Tommee Tippee, dodatkowo miały elastyczny smoczek, w sam raz przy karmieniu piersią, gdy potrzeba gdzieś wyjść. Tak więc zakupiłam, a potem żałowałam.. Ale wiadomo, każdemu dziecku co innego przypasuje. W przypadku mojego Adasia ani smoczek, ani butelka z tej firmy się nie sprawdziły. Mało tego, smoczki podostawałam w różnych paczkach ze szpitala, z pracy, sama kupiłam jeszcze ze dwa, jednak mój syn wolał własnego palca. Tak więc smoczki leżą i czekają na drugiego bejbika... Co do butelki, smoczka od niej w ogóle nie mógł załapać, taki on elastyczny, że się uginał i wpadał do środka, co doprowadzało moje dziecko do furii.. Sprawdziła się za to butelka z Avent Natural
|
||
|
|
|
#3100 |
|
Raczkowanie
|
Ładne rzeczy... odwiedziny chorej koleżanki i dzisiejsze czekanie pół godziny na mechanika zaowocowały chorobą ;( Już mam 37'C, mąż poleciał po miód, lipę i w ostateczności paracetamol gdyby temp urosła.
Przeczytał że niebezpieczna dla dziecka jest już od 37.6'C, to prawda?? |
|
|
|
#3101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zanim wezmiesz leki polecam tak jak u dzieci - chlodna kapiel, oklad na czolo i na lydki/stopy. ------------ A poki co na rozgrzanie - mleko + miodek, albo goraca woda z cytrynka. I wyspij sie dobrze! Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-01-14 o 20:52 |
|
|
|
|
#3102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U kobiety w ciąży temperatura jest wyższa niż 36,6. Ja mam 37-37,3 i nie jestem chora. Ale wygrzej się profilaktycznie
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc nie wiem, nie mierzyłam jeszcze temp odkąd jestem w ciąży, nie było takiej potrzeby :/
Że 37'C to nie gorączka to wiem, nie wiem tylko ile dziecko może zaakceptować... Tak zrobię, ziółka już zaparzone, lecę do wanny i siup do wyrka
|
|
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
Hejka, nareszcie przebrnęłam przez kilka stron postów...
![]() Nie miałam dzisiaj czasu na internety i tak oto nadrabiam Was od godziny i przez ciążową sklerozę nawet nie wiem co miałam pisać ![]() Na pewno witam wszystkie nowe mamusie :róża: :róża: Widziałam, że trochę Was się ujawniło, fajnie ![]() bluesky gratuluję chłopca ![]() Zamieszczam zdjęcia z fotkami ciuszków jakie dzisiaj zakupiłam w tej kwiaciarni, większość udało mi się kupić unisexów Policzył mi za 2,50 szt i powiedział, że ma jeszcze dużo akcesoriów, które też mi może odsprzedać (leżaczek bujaczek, mata itp) także kto wie, może się skuszę, choć powiedziałam mu, że teraz to wstrzymam się do poznania płci Jeśli chodzi o chusty to również przymierzam się do noszenia dziecka w ten sposób, oglądałam już parę flmików na yt, a na szkole rodzenia na którą planuję się zapisać (któraś z Was ją polecała w Lbn) są organizowane warsztaty wiązania chust także myslę, że się jakoś nauczę ![]() O wanience jeszcze nie myślę, ale jak okaże się, że nasze nowe mieszkanko będzie miało mało miejsca w łazience to pomyślę o tym wiaderku lub o tej składanej wannie. No i chyba tyle. Aaaa, nie, jeszcze nie wszystko Mam pytanie - urodzimy dzieci w okresie letnim, jak ubierać wtedy noworodka np na spacer w temp wyższej niż 25+st?? Był już poruszany ten temat i pamiętam, że pisałyście, że 1 warstwa dodatkowa oprócz tego co nałożyłybyście na siebie, ale zastanawiam się, czy dziecko powinno byc od stóp do głów w ubranku (bodziaki z długim rękawkiem, skarpetki, czy wystarczą body z krótkim rękawem i skarpetki, ew pielucha tetrowa? Moja teściowa twierdzi, że noworodek nawet w upał powinien być ubrany od stóp do głów i zastanawiam się czy to nie kolejna "cenna rada wspaniałej teściowej" ??
Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-01-14 o 22:11 |
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Tu o ubieraniu dzieci: http://parenting.pl/portal/jak-ubierac-niemowle Najważniejsza sprawa - należy sprawdzać kark - gdy jest zimy, dziecku jest za zimno, gdy jest spocony, dziecku jest za gorąco.
Prawda jest taka, że to zawsze jest kwestia indywidualna. Mój synek od początku był zimnolubny.
|
#3106 |
|
Raczkowanie
|
Poziomka ale sie oblowilas! Za taka cene to na serio super!
Moj sie urodzil w maju wiec juz w czerwcu byly upaly. jak bylo naprawde goraco to w domu lezal w lezaczku w samej pieluszce, na pieluszce bawelnianej. A na dworek bodziaczek z krotkim rekawkie, jakies porteczki bawelniane, skarpetki. Czapki nie zakladalam w upal, parasolka na wozek. W taki troche chlodniejszy dzien no to go przykrylam jakis cienkim kocykiem. A a propos czapeczki to ja zawsze zakladalam po kapieli na pol godzinki, i potem jak spal to sciagalam. |
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
A "teściowe/babcie wiedzą lepiej" to norma. Pamiętam, jak nas obrzucały wzrokiem Bazyliszka, gdy widziały naszego 8-9-miesięcznego bąbla, gdy w upały siedział w wózku w koszulce, pieluszce i z gołymi nogami, a ich wnuczęta oczywiście ubrane w rajstopki i sweterki
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
Własnie wróciłam od znajomego lekarza. Zupełnie inna wizyta, podejście itd, fajnie chodzić do kogoś komu sie chce pracowac i komu zalezy na pacjencie. I tak: płeć zobaczył od razu, twierdzi, ze na 100% DZIEWCZYNKA (marzenia się spełniają
Ale Wam dziś namarudziłam, szok ;( az mam wyrzuty sumienia. Już znikam spać powolutku, dobranoc
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
poziomkka, ale łowy
![]() Tu jest lista doradców "chustowych", m.in. Lublin http://www.chusty.info/forum/showthr...blin#post41372 Która to pisała o zupce chińskiej??!! Kupiłam dzisiaj - MUSIAŁAM - "złotego kurczaka", którego wieki nie jadłam, i pochłonęłam...---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Kamila, chusty używane są już "złamane", czyli najlepiej współpracują przy motaniu, lepiej się naciągają tam, gdzie trzeba itd. One często są prawie jak nowe, bo dziewczyny na Chustoforum mają ich czasem po kilka (i to za czasem grube pieniądze) i albo się ich pozbywają, bo nie potrzebują, albo szukają pieniędzy na nowe cudo chustowe, albo im jakaś chusta nie podeszła. Ja dopiero po ponad 2 miesiącach odważyłam się zamotać synka i to w chustę elastyczną. Tkaną kupiłam, jak skończył pół roku. Teraz będę szukać cienkiej chusty na lato i to najkrótszej, bo taką łatwiej zamotać noworodka.
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2014-01-14 o 22:33 |
|
|
|
#3110 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44609472]na mojej uczelni jest jeszcze termin jakoś pod koniec września, jednak wolałabym bronić się w czerwcu, jak wszyscy i mieć to jak najszybciej z głowy
A co studiujesz, jeśli można wiedzieć? ![]() [/QUOTE] no ja już obronę mgra zaliczyłam w lipcu - i powiem Ci, że jak tylko się da to lepiej mieć z głowy... no, ale w naszym przypadku to różnie może być a u mnie teraz to jest podyplomówka i nie wiem jak to u nich działa... studiuję pedagogikę specjalną teraz trochę jestem do tyłu z racji różnych ciążowych problemów więc już za kolorowo nie jest, a co będzie później to nie wiem...Cytat:
Cytat:
zazdroszczę Wam tego kupowania ale chociaż się napatrzę
|
||
|
|
|
#3111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to nie spotkałam sie z tym ze dziecko w lecie trzeba ubierać o jedna warstwę wiecej niż osobę dorosła. Jakoś nie wyobrażam sobie żebym ja była w zwiewnej sukience na ramiaczkach a moje dziecko w bodziakach z długim rękawkiem ... Mój syn urodził sie w połowie czerwca i ubieralam go same bodziaki. 100% bawełna żeby przepuszczaly powietrze.
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2014-01-15 o 05:20 |
|
|
|
#3113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w kolejnym tygodniu ciąży
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratuluje dziewczynki ![]() jeszcze tylko jutro i wizyta
|
|||
|
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie prawda, że nagła śmierć łóżeczkowa dotyczy tylko wcześniaków i dzieci mam palaczek.Cytat:
![]() czarno_biala1987 ja mam cały czas taką temperaturę ![]() Monica80 zainteresowałaś mnie tym nosidełkiem Manduca. Czyli uważasz że jest ok i dziecku nie zaszkodzi? Co do wanienki z hamakiem to więcej głosów jest na nie niż na tak, wiec jeszcze się zastanowię. Musze ją na żywo zobaczyć... Byłam wczoraj w sklepie z wózkami gdzie mieli na podłodze różne "trudne" powierzchnie do wypróbowania No i utwierdziło mnie to w przekonaniu że muszą być to duże pompowane koła |
||
|
|
|
#3115 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze pomyślę nad jej zakupem, albo właśnie na urodzinki poproszę ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44603273]Hej, jestem tu nowa, chciałabym dołączyć do Waszego wątku. Termin porodu mam na 4 czerwca. Czy można??[/QUOTE] Witaj Cytat:
Doczytałam dalej, że humorek Ci sie poprawił i oczywiście kochana gratuluję córuni Jak chłopaki się same rodzą, to podobno na wojnę, a jak dziewczynki?? prawie jak seksmisja![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będę myślała nad tym łóżeczkiem z dostawką. A jeśli chodzi o wózek, to wczoraj wpadłam na pomysł, dla synka wózek kupowała babcia, to teraz może dla wnuczki wykażą się panowie-dziadkowie a co ![]() poziomkka ale Ci się gratka trafiła a te body: oto rycerzyk mamusi czarno_biala1987 zdrówka życzę malin30 właśnie wiem i biję się z myślami . U mnie odpada, chłopaki same nie pojadą, syneczek mamusi . Może wyskoczymy pod koniec maja/czerwca. Pożyjemy, zobaczymy.....![]() ------------------ Młody mi się znowu rozkłada , uroki przedzkola. Tym bardziej,że ostanio chorował na ospę więc jest osłabiony. Na razie chłopaki zostają w domu. I tu kolejny raz wychodzi na to, że powinnam już siedzieć w domu
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-01-15 o 08:15 |
|||||||
|
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj wieczorem młoda bardzo się wierciła, pierwszy raz ją tak czułam, jakby mi w brzuchu rybka pływała
![]() Właśnie ja czekam do połówkowgo, kiedy moja gina potwierdzi już na 100% płeć, wybrałam miętę z fuksją albo matrioszki i chyba bym się załamała jakby jednak nie była dziewczynką. Wczoraj w lumpeksie słyszałam rozmowę, że babka kupiła u nich dwa wory dziewczęcych ubranek bo na 100% dziewczynka, a 2 miesiące później przyszła po chłopięce bo dopiero przy porodzie wyszła pomyłka |
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kuzynka we wrześniu urodziła chłopca a całą ciąże sądziła, że będzie dziewczynka dopiero tydzień przed porodem się okazało, że dziewczynce coś urosło
|
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w razie czego nie ma co sie załamywać To tylko płeć ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Myślę o tej gondoli że w X landerze że jest taka malutka...Hmm i doszłam do wniosku że kupie sam głęboki z innej firmy z jakąś większą gondolą (z podnoszonym oparciem jakby mały był bardzo ciekawski) a na luty-marzec kupie spacerówkę x landera xa. Nie mam nawet gdzie trzymać tej spacerówki....A taki klocek przez 6-8miesięcy na 60m2 to będzie zawadzać. Głęboki wózek można kupić fajny za 400-500zł więc cenowo wyjdzie podobnie. Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-15 o 10:18 |
|
|
|
|
#3119 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Ale się rozpisałyście
mam 4 strony do nadrobienia więc nadrabiam ratami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tuż przed ciążą miałam obciążenie glukozą i podchodziłam dwa razy, bo za pierwszym razem zwróciłam niestety. Za drugim razem tak się umordowałam, ledwo ale dałam radę, a nikt mi nie powiedział wtedy o patencie z cytryną, teraz to chyba nawet nie będę pytać, tylko sobie dodam. Idę czytać drugą część ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44603273]Hej, jestem tu nowa, chciałabym dołączyć do Waszego wątku. Termin porodu mam na 4 czerwca. Czy można??[/QUOTE] Witaj Cytat:
ale co muszę im przyznać, to rechabilitację mają na całkiem znośnym poziomie, bo już lekarze typu internista itp. to mnie czasem do szału doprowadzają. No ale pakiet jest za darmo z pracy, to korzystam. Oprócz ginekologa, tu zawsze chodzę prywatnie w inne miejsce.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Już widzę, że mi niektóre cytaty wcięło w każdym razie porobiłyście bardzo fajne zakupy, chciałam pogratulować zakupu wózka i powiedzieć, że ubranka są fajniutkie |
||||||||
|
|
|
#3120 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Wczoraj wieczorem dostałam od koleżanki smsa, że urodziła córeczkę ![]() A za chwilę idę odwiedzić drugą, rodzi za miesiąc - też dziewczynka Także naprawdę jakaś seksmisja się szykuje![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Złoty kurczak albo curry są najlepsze![]() Cytat:
Tylko, że mieszka 100 km od mnie, ale w sumie to nie jest jakiś wielki problem, bo na ferie chcemy się z Młodym wybrać do Poznania do mojej siostryCytat:
U nas na razie cisza, chciałabym żeby pochodził do Dnia Babci i Dziadka, bo w przedszkolu za tydzień będzieCytat:
Ostatnio minuty brakowały żebym poleciała do WC i ....
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

porządny kocyk w sklepie też kosztuje ponad 50zł, te co mi się podobały w smyku 80. Potem mógłby też służyć jako kołderka.

Ja jeszcze 2 tyg. muszę wytrzymać...

), a gdzie komoda, przewijak

Kupiłam dzisiaj - MUSIAŁAM - "złotego kurczaka", którego wieki nie jadłam, i pochłonęłam...
.