|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
hej
wstałam dzisiaj 4:55 i myslałam, że padnę przez cały dzień pewnie tak do piątku będzie, bo znając mechaników, to tak szybko samochodu mi nie odda; dawno nie jeździłam busami i jednym słowem - masakrabuziaki dla naszych dzisiejszych małych imprezowiczek chyba tak, bo kilka różnych firm było na zdjęciu; a byłam dzisiaj w rossmanie i zapomniałam sprawdzić; odebrałam prezent roczkowy z tej karty rossne i takie fajne karty-puzzle tam są, Filip się nawet na dłużej zainteresował Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i brawa dla pływaczki za odwagę ![]() Cytat:
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), kotłowanie sie w poduszkach (Kuba przytula sie do nich, obraca je i tak potrafi walczyc z 30min).TZ czesto robi mu "domek" z poduszek i razem tam włażą. Chociaz ostatnio i tak najlepsza zabawa to wspinanie sie na mnie. 2 - domyslasz sie, co chce napisac? moj tak samo sztywnieje, a potem wyrywa sie jak probuje pokazac mu kosi-kosi, papa, itp. Najpierw pokazuje swoimi dlonmi, potem pokazuje na jego lapkach, ale nic z tego - nie z nim te numery poki co. My tez z takimi umiejetnosciami daleeeeko w tyle. Mial epizod przybijania piatki, ale chyba mu przeszlo, bo obecnie jak wolam "przybij piatke" to smieje sie w glos
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-01-15 o 22:41 |
|
|
|
|
#4113 |
|
Zadomowienie
|
Daria, Ola, roczniakowe buziaki dla was, rośnijcie zdrowe
Fewciu, gratuluję odważnej decyzji Lady, Pstryczku, dużo zdrowia Silver, mam nadzieję że wyniki szybko będą i że będą dobre ![]() Laurko, gratuluje kroczków Michałka ![]() Misia, cudna Hania w swojej kiecy Scotasia, gratuluje ![]() U nas nocki znów kiepskie, tzn. niby Piotrek śpi, ale tylko z cyckiem w buzi Ok. 7 rano jestem tak połamana, że szok . Myślę, żę to może przez to, że chłopak chodzić zaczyna, bo u niego każda nowa umiejętność ruchowa, skutkowała w tragiczne noce Jeszcze ma pytanie nie związane z tematem Szukam filmu polskiego, myślę, żę nagrywany po 2005 roku, opowiada o małżeństwie, które kupiło mieszkanie u dewelopera oszusta. Bohaterowie przez problemy finansowe są zmuszeni zamieszkać z matką, zaczynają sie mega problemy, on pije, znęca się nad żoną. Film kończy się próbą samobójczą ( nie pamiętam czy skuteczną ) kobiety. mówi to wam coś
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2014-01-15 o 22:44 |
|
|
|
#4114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hahah, ale u nas i tak jest hitem, jak się do niego mówi siema albo joł, joł to rekę podnosi do góry, mamy wtedy ubaw po pachy. tego akurat nauczyły go szalone ciotki, to znaczy moje siostry
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mialam go w prezentacji maturalnej )
|
|
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, dziś doszła jeszcze jedna, wspinanie się na poduszki i schodzenie z łóżka, siedzi sobie na łóżku i nagle dostaje głupawki, raczkuje, siada i tak z 5 min, w końcu wtarabanił się na poduszkę (kojec z motherhood złożony), potem zszedł na łóżko i nagle koniec łóżka, popatrzył a pod łóżkiem karton z pieluchami, więc przeszedł z łóżka na karton, pokotłował się na nim, siadł, potem wtarabanił się na łóżko, na poduszkę, znowu na łóżko, potem na karton ichciał zejść na podłogę ale się zaklinował i zaczął płakać. Oczywiście asekurowałam go, bo przecież sam to by pewnie spadł.Jak nic coś z tymi bliźniakami jest na rzeczy
|
||
|
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
Nancy, Pietrek umie pkazać sporo rzeczy, ale na koci koci
też sztywnieje i nie chce robić A jedyna metoda to powtarzanie, powtarzanie... aż załapie. Niektóre rzeczy umie już po paru razach niektóre powtarzam mu miesiąc i dopiero trybi Jak widzę, żę patrzy na jakąś rzecz to mu ją nazywam, w książeczce on pokazuje paluszkiem poszczególne elementy to też mu mowie co to jest i ewentualnie co robi np to jest krówka, krówka robi muuuuuuuuu i daje mleczko Czasami jest tak, że sma zaczyna coś robić np. teraz łapie się za głowę to za każdym razem mu powtarzam: ale masz kłopoty Myślę, że za jakiś czas będzie reagował na tą komendę. No a bawimy się przeróżnie: w ganianego, łaskotki, a kuku ( on się chowa albo ja) w szukanie poszczególnych rzeczy i przynoszeni mi ich, autami jeździmy, w pokazywanie oczek, noska itd. na czy tylko się da. Nawet jak on sam się czymś bawi, a ja coś robię to kłapię do niego dziobem np. ma samochód to mówię: ale masz auto, jak jeździsz autem? gdzie auto ma kółeczko? i takie tam pierdoły ![]() Ale, się rozpisałam sorry
|
#4118 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak jest super w porownaniu do tego, ze mialam 90% ciala w tym nie mialam tylko na plecach i w niektorych mejscach na twarzy Cytat:
ehh ale dalej wyczytalam, ze cos znalazlas kciukasy ogromne trzymamy Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44615908]Dla dzisiejszych urodzinówek, Oleńki i Darii, wielkie buziaki [/QUOTE]wszystkiego najlepszego KOCHANE DZIEWCZYNKI ROCZKOWE BUZIACZKI i dla Antosi także |
|||
|
|
|
#4119 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję I co mówiłam, że jesteście najlepsze Pytałam wczoraj tatę o ten film, ale nie kojarzył to mówię spytam na wizażu, na pewno ktoś będzie wiedział, one wszystko wiedzą A ja myślałam, że ten film ma tytuł: "Dom zły " on ostatnio był w tv, myślę obejrzę sobie. Patrze a to nie to A najlepsze, że ostatnio dyskutowałam o nim (Domie złym) ze szwagrem i się nie kapnęliśmy, że o innych filmach mówimy
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa wlasnie - odnosnie zabaw.
Znacie jakas zabawke przypominajaca ksztaltem,wygladem karty kredytowe, itp? U nas jest ostatnio szal na wyciaganie portfela z mojej torebki, a potem zabawa kartami, legitymacja studencka, karta miejska, dowodem, prawem jazdt, itp. Dzieki temu moja karta do bankomatu zostala we Wroclawiu (jak bylismy u mojej przyjaciolki ).W Rossmannie nie ma czasem czegos podobnego? |
|
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Mam 3 pytania jakby ktoras z Was miala chec odpowiedziec 1. Mam spiworek od sanek co tez moge do wozka uzywac w srodku polar nie jest on za cieply ale na ta zime moze byc. Natomiast do tesciowej doszedl spiworek, ktory ja zamowilam taki solidniejszy tzn cieplejszy w srodku owcza wełna i nie wiem czy kazac tesciowej zwrocic go czy zostawic n nastepny rok na zimę. Bo czy przy 2-letnim dziecku bede uzywac? wiadomo bedzie juz chodzic wiec spacer bedzie wygladal, ze czesc w wozku czesc na nogach i jak dziecko z brudnymi bucikami do tego spiworka wkladac? 2. Szczepicie na ospe dzieci? a trzecie to zapomnilalam o co chcialam pytac |
|
|
|
#4122 | |||||
|
Zakorzenienie
|
brawa za odwagę
i trzymam kciuki, żeby się ułożyło tak, jak chceszcudnie wygląda ![]() Cytat:
myslałam, że tam zejdę na zawał, zaczęłam go wołać, ale na początku nie reagował, dopiero za jakąś chwilę; miałam już wszelkie możliwe horrory przed oczami![]() ![]() ja też się nie chwaliłam, a nawet filmik nagrałam i nie mam Wam kiedy pokazać; a młody już jak perszing lata Cytat:
u nas kiedyś trwało coś takiego prawie 2 tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
|
|
#4123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Spóźnione 100 lat dla Darii i Oleńki
![]() ![]() Fewciu gratuluję decyzji. Ewik chyba Ty pytałas Zuzka już nie pcha wszystkiego do buzi, zazwyczaj ![]() a jak znajdzie jakiś paproch to wyciąga rączkę by od niej wziąć ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
fewciu wszystko sie ulozy!! pstryczku jak szanowne zdrowie? lady co z okiem? insolito Yae tez spi gorzej (fatalnie) w momencie nabycia nowych umiejetnosci ruchowych. Dobrze, ze po chodzeniu przez pewien czas nie ma nic nowego... Wrocilysmy ze spaceru, Yae coraz chetniej chodzi. Znalazlam sposob na moja uciekinierke. Zawsze z kuchnio-jadalni, otwierala przesuwane drzwi i uciekala mi na korytarz do miejsca, gdzie stoja buty i wozek. Skonczylo sie. Przestalam zamykac drzwi i korytarz stal sie mniej atrakcyjny ;-) |
|
|
|
#4126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do tego układanie zwierzątek na dużej butelce po płynie jak na tratwie, no i ostatnio bongosy z fp które dostała. Ja tez próbuje położyć na brzeg wanny ![]() Cytat:
Co do zabaw to wiadomo: ksiązeczki, sorter - okrągłym klockiem trafia już zawsze, reszta to zależy jak się rączka ułoży, pokazywanie oka na figurce mikołaja , generalnie najepiej jest na krzesełku uczydełku - wstawanie, siadanie, przeglądanie tej książeczki i drugi hit to tarmoszenie nocnika, wkłądanie i wyciąganie tej wkładki itp. Dlatego myję ten nocik pińcet razy dziennie. Kosi kosi moja mama ją nauczyła i nawet robi, papa za nic w życiu nie zrobi, brawo bije sobie za każdym razem jak jej się coś uda. Ale za to nic nie mówi tak po "ludzkiemu".
|
|
#4127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
ja juz ogarnieta, pije sobie apapa hot a mlody jeszcze kima!!!! ![]() Cytat:
2-a ja mam troche inne spostrzezenia wlasnie jak probuje uczyc mlodego to ma to w nosie. mam wrazenie ze przychodzi taki moment, skok , i nagle mlody sam z siebie potrafi nowa rzecz ktorej ja nie uczylam poprostu nie napalam sie tak strasznie zeby go czegos nauczyc bo to zazwyczaj przynosi odwrotny skutek. poprostu mowie do niego i on wiekszosc rzeczy rozumie juz.Cytat:
2- tak, bede szczepic Cytat:
ostatnio kapiel wygladala tak ze mlody posiedzial w wannie spokoje z 10 sekund a ze wiedzialam ze moze byc histerioza to na szyko go chociaz oplukalam woda i reszte "kapieli" spedzil na stojaco przyklejony do mojej szyi meneq - dziekuje ze pytasz a tak to juz nie jest mi tak zimno wiec chyba jestem na dobrejdrodze... tylko to gardlo... pierunsko boli jak przelykam
|
|||
|
|
|
#4128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. papa, nu nu, kosi nauczyła sie obserując nas. ni pokazuje części ciała jeszcze ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
nancy u nas jak u pstryczka. Przyjdzie czas i bedzie sam powtarzac. Yae sie naumiala papa, taki wysoki i bic brawo (ale nie kuma, ze to to samo, co kosikosi).
sarah a zdejmowac brudne buty? |
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
oooo włąśnie !!!
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cos Wam pokaze: http://www.youtube.com/watch?v=Zi86jheDv6c |
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. nie bo przeszła :P
|
|
#4133 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry moje Skarby!
Dziękuje za wszystkie kciuki,jutro dopiero będę miała decyzję. Przepraszam że nie napisałam w klubie,ale wczoraj tyle się działo,tyle spadło na moja głowę,że nie wiedziałam jak się nazywam. I w sumie dalej nie wiem ![]() Blanus Zasnela o 19,obudziła się raz w nocy,Zachodzę do niej,szukam po ciemku smoczka. Za chwilę słyszę "plum" - Blanka sama sobie włożyła smoczek ![]() I niech ktoś mi powie że dzieci nie są mądre. Dzisiaj Mała spala do 6. Rano szykował się tylko mariusz ja Spalam, to i dziecko spało. Obudziła się jak Wstalam się kapac. Czyli jednak wstawanie o 5 było spowodowane lekiem że my wstajemy. Moja Kochana. A jeszcze chciałam powiedzieć że panie w żłobku nauczyły Blanus "koci koci",bić brawo i pokazywać nos i oko Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44628312]wiesz, summa summarum dojazd mniej wyniesie, to może na równo wyjdzie? fajne bardzo i niedrogie w sumie[/QUOTE] właśnie po odliczeniu dojazdów troszkę gorzej,ale Blanus jest najważniejsza. Cytat:
życzę Ci abyś spokojnie przeszła menopauzę ![]() Cytat:
Cytat:
Tak. Wszystko co da się,bądź nie,ląduje w buzi ![]() Cytat:
nie lubisz orzechów? ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#4134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dziękuję za odp w sprawie zabawek kąpielowych Cytat:
Co do szczepionek, pewnie tak, choć się boję A w ogóle można tą potrójną szczepionkę rozdzielić i szczepić np na tylko jedną chorobę?? Dowiedziałam się ostatnio, że jeżeli wracając po macierzyńskim do pracy boimy się zwolnienia, to można wrócić np na 7/8 etatu i przez rok pracodawca nie może nas zwolnić. Ale pewnie to wiecie
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do umiejętności: czasem jak ściągnie skarpetkę albo nawet np rajtuzki jak siedzi na nocniku to mówię: i jak teraz pójdziemy, trzeba się ubrać; to tak śmiesznie przykłada daną rzecz do stópki jak by chciała sie ubierać. No i jak ja rozbieram i mówię: rączki do góry, to już na to reaguje i podnosi sama
|
|
#4136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
x jedną i druga będę czekać. Teraz boję się infekcji. Cytat:
![]() Cytat:
Zabawa na pół godziny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraja po południu spała tylko 30 min i wieczorkiem zasnęła na 30 min, no i w efekcie po kąpaniu nie mogła zasnąć i wierciłą się do 20:15, dopiero jak puściłam kołysnakę na komórce wreszcie zasnęła.
|
|
#4138 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo w rossie można kilka kart rossne podwedzić? Cytat:
może faktycznie tak jak piszecie przyjdzie czas i będzie umiał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- od rana boli mnie brzuch, tak się stresuję rozmowy z ta babą
|
|||||
|
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sarah na ospę będę szczepić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

pewnie tak do piątku będzie, bo znając mechaników, to tak szybko samochodu mi nie odda; dawno nie jeździłam busami i jednym słowem - masakra
A jak się witała ze wszystkim, tuliła się nawet do książeczek 

), kotłowanie sie w poduszkach (Kuba przytula sie do nich, obraca je i tak potrafi walczyc z 30min).

Ok. 7 rano jestem tak połamana, że szok . Myślę, żę to może przez to, że chłopak chodzić zaczyna, bo u niego każda nowa umiejętność ruchowa, skutkowała w tragiczne noce 
Czasami jest tak, że sma zaczyna coś robić np. teraz łapie się za głowę to za każdym razem mu powtarzam: ale masz kłopoty
sorry

on ostatnio był w tv, myślę obejrzę sobie. Patrze a to nie to 

Zuzka już nie pcha wszystkiego do buzi, zazwyczaj
22.05.2008
14.08.2011