Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 22:36   #4111
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

hej
wstałam dzisiaj 4:55 i myslałam, że padnę przez cały dzień pewnie tak do piątku będzie, bo znając mechaników, to tak szybko samochodu mi nie odda; dawno nie jeździłam busami i jednym słowem - masakra

buziaki dla naszych dzisiejszych małych imprezowiczek

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
na wszystkie mleka?
chyba tak, bo kilka różnych firm było na zdjęciu; a byłam dzisiaj w rossmanie i zapomniałam sprawdzić;

odebrałam prezent roczkowy z tej karty rossne i takie fajne karty-puzzle tam są, Filip się nawet na dłużej zainteresował

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Najcudowniejszy widok na świecie, widzieć swoje dziecko, spokojnie śpiące we własnym domu A jak się witała ze wszystkim, tuliła się nawet do książeczek

będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Penwie jesteście ciekawe co u pulmonologa... Wszystko ok, mała zdrowa już, jeszcze tydzień inhalacji, zyrtec cały czas... jak by sie cos dzialo to mamy przyjsc....
dobrze, że już po chorobie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ach, zapomniałam Wam powiedzieć, t. kupiła Kubusiowi buty, nieważne, że za duże, można założyć na rajty skarpetki i wtedy buciki, będzie idealnie :/
taaa, i jeszcze waty napchać

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae na mnie mowi "cicicici"; zeby smieszniej bylo "cici", "ocici" to sutki, uu lub kp.

i brawa dla pływaczki za odwagę

Cytat:
Hania zaczęła powtarzać słówka oczywiście nie wszystkie, ale najlepiej Jej wychodzi cześć

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:38   #4112
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, takie głupie pytania:
1- w co, jak bawicie się ze swoimi dziećmi?
2 - piszecie, że Wasze dzieci umieją zrobić papa, pokazać pieska czy oko, jak je tego uczycie?Ja próbuje bezskutecznie nauczyć Kubę kosi kosi, co biorę Jego rączki to od razu robią się one sztywne i zaczyna się denerwować...
1 - ukladamy wieze z roznych klockow, kregli, itp, ktore Kuba z szybkoscia swiatla rozwala. Poza tym nieustannie ucze go odglosow roznych zwierzat (mamy taka zabawke z odglosami), oczywiscie akuku, idzie rak..., łaskotki, wspolne ogladanie zawartosci szuflad (), kotłowanie sie w poduszkach (Kuba przytula sie do nich, obraca je i tak potrafi walczyc z 30min).
TZ czesto robi mu "domek" z poduszek i razem tam włażą.

Chociaz ostatnio i tak najlepsza zabawa to wspinanie sie na mnie.

2 - domyslasz sie, co chce napisac? moj tak samo sztywnieje, a potem wyrywa sie jak probuje pokazac mu kosi-kosi, papa, itp.
Najpierw pokazuje swoimi dlonmi, potem pokazuje na jego lapkach, ale nic z tego - nie z nim te numery poki co.
My tez z takimi umiejetnosciami daleeeeko w tyle.
Mial epizod przybijania piatki, ale chyba mu przeszlo, bo obecnie jak wolam "przybij piatke" to smieje sie w glos

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-01-15 o 22:41
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:42   #4113
insolito
Zadomowienie

Daria, Ola, roczniakowe buziaki dla was, rośnijcie zdrowe

Fewciu, gratuluję odważnej decyzji

Lady, Pstryczku, dużo zdrowia

Silver, mam nadzieję że wyniki szybko będą i że będą dobre

Laurko, gratuluje kroczków Michałka

Misia, cudna Hania w swojej kiecy

Scotasia, gratuluje

U nas nocki znów kiepskie, tzn. niby Piotrek śpi, ale tylko z cyckiem w buzi Ok. 7 rano jestem tak połamana, że szok . Myślę, żę to może przez to, że chłopak chodzić zaczyna, bo u niego każda nowa umiejętność ruchowa, skutkowała w tragiczne noce

Jeszcze ma pytanie nie związane z tematem Szukam filmu polskiego, myślę, żę nagrywany po 2005 roku, opowiada o małżeństwie, które kupiło mieszkanie u dewelopera oszusta. Bohaterowie przez problemy finansowe są zmuszeni zamieszkać z matką, zaczynają sie mega problemy, on pije, znęca się nad żoną. Film kończy się próbą samobójczą ( nie pamiętam czy skuteczną ) kobiety. mówi to wam coś

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2014-01-15 o 22:44
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:44   #4114
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
1 - zwykle ukladamy wieze z roznych klockow, kregli, itp, ktore Kuba z szybkoscia swiatla rozwala. Poza tym nieustannie ucze go odglosow roznych zwierzat (mamy taka zabawke z odglosami), oczywiscie akuku, idzie rak..., łaskotki, wspolne ogladanie zawartosci szuflad (), kotłowanie sie w poduszkach (Kuba przytula sie do nich, obraca je i tak potrafi walczyc z 30min).

2 - domyslasz sie, co chce napisac? moj tak samo sztywnieje, a potem wyrywa sie jak probuje pokazac mu kosi-kosi, papa, itp.
Najpierw pokazuje swoimi dlonmi, potem pokazuje na jego lapkach, ale nic z tego - nie z nim te numery poki co.
Mial epizod przybijania piatki, ale chyba mu przeszlo, bo obecnie jak wolam "przybij piatke" to smieje sie w glos
u nas też przeszło, dawał też cześć ale też zapomniał. Zauważyłam, ze dużo rzeczy zapomniał po pobycie w szpitalu

hahah, ale u nas i tak jest hitem, jak się do niego mówi siema albo joł, joł to rekę podnosi do góry, mamy wtedy ubaw po pachy. tego akurat nauczyły go szalone ciotki, to znaczy moje siostry

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:46   #4115
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Jeszcze ma pytanie nie związane z tematem Szukam filmu polskiego, myślę, żę nagrywany po 2005 roku, opowiada o małżeństwie, które kupiło mieszkanie u dewelopera oszusta. Bohaterowie przez problemy finansowe są zmuszeni zamieszkać z matką, zaczynają sie mega problemy, on pije, znęca się nad żoną. Film kończy się próbą samobójczą ( nie pamiętam czy skuteczną ) kobiety. mówi to wam coś
Plac Zbawiciela
(mialam go w prezentacji maturalnej )

Stary 2014-01-15, 22:53   #4116
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
wstałam dzisiaj 4:55 i myslałam, że padnę przez cały dzień pewnie tak do piątku będzie, bo znając mechaników, to tak szybko samochodu mi nie odda; dawno nie jeździłam busami i jednym słowem - masakra

buziaki dla naszych dzisiejszych małych imprezowiczek

chyba tak, bo kilka różnych firm było na zdjęciu; a byłam dzisiaj w rossmanie i zapomniałam sprawdzić;

odebrałam prezent roczkowy z tej karty rossne i takie fajne karty-puzzle tam są, Filip się nawet na dłużej zainteresował

będzie dobrze

dobrze, że już po chorobie

taaa, i jeszcze waty napchać

i brawa dla pływaczki za odwagę

mój też dostał i też się zainteresował, dwie mają już objedzone brzegi
Cytat:
1 - ukladamy wieze z roznych klockow, kregli, itp, ktore Kuba z szybkoscia swiatla rozwala. Poza tym nieustannie ucze go odglosow roznych zwierzat (mamy taka zabawke z odglosami), oczywiscie akuku, idzie rak..., łaskotki, wspolne ogladanie zawartosci szuflad (), kotłowanie sie w poduszkach (Kuba przytula sie do nich, obraca je i tak potrafi walczyc z 30min).

pewnie Cię zdziwię mamy identyczne zabawy , dziś doszła jeszcze jedna, wspinanie się na poduszki i schodzenie z łóżka, siedzi sobie na łóżku i nagle dostaje głupawki, raczkuje, siada i tak z 5 min, w końcu wtarabanił się na poduszkę (kojec z motherhood złożony), potem zszedł na łóżko i nagle koniec łóżka, popatrzył a pod łóżkiem karton z pieluchami, więc przeszedł z łóżka na karton, pokotłował się na nim, siadł, potem wtarabanił się na łóżko, na poduszkę, znowu na łóżko, potem na karton ichciał zejść na podłogę ale się zaklinował i zaczął płakać. Oczywiście asekurowałam go, bo przecież sam to by pewnie spadł.
Jak nic coś z tymi bliźniakami jest na rzeczy
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:54   #4117
insolito
Zadomowienie

Nancy, Pietrek umie pkazać sporo rzeczy, ale na koci koci też sztywnieje i nie chce robić A jedyna metoda to powtarzanie, powtarzanie... aż załapie. Niektóre rzeczy umie już po paru razach niektóre powtarzam mu miesiąc i dopiero trybi Jak widzę, żę patrzy na jakąś rzecz to mu ją nazywam, w książeczce on pokazuje paluszkiem poszczególne elementy to też mu mowie co to jest i ewentualnie co robi np to jest krówka, krówka robi muuuuuuuuu i daje mleczko Czasami jest tak, że sma zaczyna coś robić np. teraz łapie się za głowę to za każdym razem mu powtarzam: ale masz kłopoty Myślę, że za jakiś czas będzie reagował na tą komendę.
No a bawimy się przeróżnie: w ganianego, łaskotki, a kuku ( on się chowa albo ja) w szukanie poszczególnych rzeczy i przynoszeni mi ich, autami jeździmy, w pokazywanie oczek, noska itd. na czy tylko się da. Nawet jak on sam się czymś bawi, a ja coś robię to kłapię do niego dziobem np. ma samochód to mówię: ale masz auto, jak jeździsz autem? gdzie auto ma kółeczko? i takie tam pierdoły

Ale, się rozpisałam sorry

Stary 2014-01-15, 22:57   #4118
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
dziękuje, ze o mnie pytałaś
Filip też w nocy na cycusia często wstaje, już się do tego przyzwyczaiłam. Biedna jesteś z tym uczulenie, dalej nie wiesz od czego to?

y
no niestety czasami jest mniej czasami wiecej najbardziej boli naoczach
ale i tak jest super w porownaniu do tego, ze mialam 90% ciala w tym nie mialam tylko na plecach i w niektorych mejscach na twarzy

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Witam!

Ifonka my jeszcze nie probójemy przechodzić na inne mleko. Pediatra kazała nam czekać minimum do 14-18 miesięcy.

Właśnie często przebywala z mama i ze mną. A teraz jak widzi moja name to od razu w płacz. I nie da mi odejść na krok. Dzisiaj np Przyszla mama,więc usiadłyśmy razem na podłodze i się bawimy. Do czasu aż nie Wstalam. I tu już zaczęła się histeria. Płacz,łzy jak grochy Mama wzięła Ją na ręce,czymś zajęła,ale płakala nadal. Ja nie potrafię wychodzić do pracy. Mam z tym ogromny problem. Do mamy jeździmy też w weekend,żeby Mała się "przyzwyczaiła" że nie zawsze Babcia=brak mamy. Ale cały czas jest ciężko.
Wkurza mnie to że dziecko płaci tak wysoka cenę za mój powrót do pracy.

Urlopu wychowawczego nie mogę wziąć bo mam umowę do końca marca. Wróciłam bo była umowa że jak wrócę w styczniu to dostanę umowę na stale. Wtedy łatwiej o przeniesienie. A teraz coś kręcą nosem że nie wiadomo czy dostanę. To po co ja wracałam do pracy? Mogłam być jeszcze dwa miesiące na rodzicielskim plus zaległy urlop i nie musiałabym patrzec na te (tu nastąpiła cenzura).

Little,Elmi a jak się mówi na gejosa szefa kobietę?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

Wczoraj odłożyłam Blanke do łóżeczka,wyszłam i zamknęłam drzwi żeby poszła spać. A za chwilę słyszę jak śpiewa Normalnie tak la la la la ta ta ta ja ja ja. Pierwszy raz się tak zdarzyło! Nie mogłam odejść od drzwi tak jej słuchałam! Potem Zasnela na brzuszku,za nami spokojna noc. Malutka obudziła się o 21 a potem już spala do rana. Kocham moje dziecko najmocniej na świecie!

hmm sytuacja podobna do mojej
ehh
ale dalej wyczytalam, ze cos znalazlas kciukasy ogromne trzymamy

Cytat:
Kochana ja też wychodzę z domu o 5.50. Ale Blanka już nie śpi. Widzimy się wieczorem jakieś 2-3godziny. Mało, ale co mam poradzić. Taka praca

Kochana może mleczną żarówkę kup?? Albo jakąś żółtą czy pomarańczową.

Co do szczepienia, ja poczekam do wiosny

tak, jest lepiej, duzo. Tyle, że Blanuś o 5 już gotowa do zabawy. Ale wolę to niż sto pobudek w nocy

Coś mi wiadomości z rejestru mózgowego przedapły
Kochana jesteś!!

może ząbki??
Nutramigen jest tylko do 2.

Jak długo spał!!!
oigrubione

Mam przerwę na kanapkę, więc czytam szybko co u Was
a z ktorym szczepieniem czekasz do wiosny odra rozyczka swinka czy 5 w1?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44615908]Dla dzisiejszych urodzinówek, Oleńki i Darii, wielkie buziaki [/QUOTE]

wszystkiego najlepszego KOCHANE DZIEWCZYNKI ROCZKOWE BUZIACZKI
i dla Antosi także
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 23:02   #4119
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Plac Zbawiciela

Dziękuję

I co mówiłam, że jesteście najlepsze Pytałam wczoraj tatę o ten film, ale nie kojarzył to mówię spytam na wizażu, na pewno ktoś będzie wiedział, one wszystko wiedzą

A ja myślałam, że ten film ma tytuł: "Dom zły " on ostatnio był w tv, myślę obejrzę sobie. Patrze a to nie to A najlepsze, że ostatnio dyskutowałam o nim (Domie złym) ze szwagrem i się nie kapnęliśmy, że o innych filmach mówimy

Stary 2014-01-15, 23:02   #4120
nafiyqa
Zakorzenienie

Aaaa wlasnie - odnosnie zabaw.
Znacie jakas zabawke przypominajaca ksztaltem,wygladem karty kredytowe, itp?

U nas jest ostatnio szal na wyciaganie portfela z mojej torebki, a potem zabawa kartami, legitymacja studencka, karta miejska, dowodem, prawem jazdt, itp.
Dzieki temu moja karta do bankomatu zostala we Wroclawiu (jak bylismy u mojej przyjaciolki ).

W Rossmannie nie ma czasem czegos podobnego?

Stary 2014-01-15, 23:05   #4121
sarah67
Zadomowienie

Hej
Mam 3 pytania jakby ktoras z Was miala chec odpowiedziec

1. Mam spiworek od sanek co tez moge do wozka uzywac w srodku polar nie jest on za cieply ale na ta zime moze byc. Natomiast do tesciowej doszedl spiworek, ktory ja zamowilam taki solidniejszy tzn cieplejszy w srodku owcza wełna i nie wiem czy kazac tesciowej zwrocic go czy zostawic n nastepny rok na zimę. Bo czy przy 2-letnim dziecku bede uzywac? wiadomo bedzie juz chodzic wiec spacer bedzie wygladal, ze czesc w wozku czesc na nogach i jak dziecko z brudnymi bucikami do tego spiworka wkladac?

2. Szczepicie na ospe dzieci?

a trzecie to zapomnilalam o co chcialam pytac
Stary 2014-01-15, 23:10   #4122
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie złożyłam wypowiedzenie. Zmieniam pracę.
brawa za odwagę i trzymam kciuki, żeby się ułożyło tak, jak chcesz

Cytat:
i przymiarka
cudnie wygląda

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Bartuś zrobił dwa samodzielne kroczki !!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego czasem boję się kotów Mój Rysiek też czasem tak ma, albo szczególnie jak się patrzy w jeden punkt, np. w drzwi
u mnie tak pies kiedyś zrobił: śpi, nagle siadł i patrzy w jeden punkt na ścianie i zaczyna warczeć myslałam, że tam zejdę na zawał, zaczęłam go wołać, ale na początku nie reagował, dopiero za jakąś chwilę; miałam już wszelkie możliwe horrory przed oczami

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Nie pochwaliłam się, Michaś dziś przeszedł sam cały pokój kilka razy

ja też się nie chwaliłam, a nawet filmik nagrałam i nie mam Wam kiedy pokazać; a młody już jak perszing lata

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Teraz jestem na etapie poszukiwania jakiejś zajmującej zabawki do kapieli, bo siedzenie w wannie stało się nudne Może coś polecacie?
my mamy te ośmiorniczki z tommy i Filip bardzo je lubi; najpierw odrywa wszystkie i wrzuca do wody, potem próbuje przykleić albo psika z nich wodą

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
U mnie nieodzywania sie z TZtem dzien 4.... Szokens dorosli ludzie:/

u nas kiedyś trwało coś takiego prawie 2 tygodnie

Cytat:
inny zamawiam- http://www.cukierniasowa.pl/pl/produkty/items/46 kicia tylko bez kici a z napisem roczek Hani
też ładny w ogóle fajne torty na tej stronce; ile kosztuje?

Cytat:

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
u nas też portfel na topie - dałam mu jakiś stary i powkładałam tam te kupony do smyka, co kiedyś dostawałyśmy tam z jakiejś dzieciowej firmy; poza tym wizytówki różne, metki tekturowe z ubrań i portfel wypchany

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 23:14   #4123
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

U nas jest ostatnio szal na wyciaganie portfela z mojej torebki, a potem zabawa kartami, legitymacja studencka, karta miejska, dowodem, prawem jazdt, itp.
Dzieki temu moja karta do bankomatu zostala we Wroclawiu (jak bylismy u mojej przyjaciolki ).

oj moja niunia uwielibia portfele od 3 miesiecy jak nie dluzej wycuaga paluszkiem karty wizytówki najbardziej lubi taty bo ma duuuzzz otego
Stary 2014-01-16, 06:34   #4124
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Spóźnione 100 lat dla Darii i Oleńki

Fewciu gratuluję decyzji.

Ewik chyba Ty pytałas Zuzka już nie pcha wszystkiego do buzi, zazwyczaj a jak znajdzie jakiś paproch to wyciąga rączkę by od niej wziąć

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 06:39   #4125
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
fewciu wszystko sie ulozy!!
pstryczku jak szanowne zdrowie?
lady co z okiem?
insolito Yae tez spi gorzej (fatalnie) w momencie nabycia nowych umiejetnosci ruchowych. Dobrze, ze po chodzeniu przez pewien czas nie ma nic nowego...
Wrocilysmy ze spaceru, Yae coraz chetniej chodzi.
Znalazlam sposob na moja uciekinierke. Zawsze z kuchnio-jadalni, otwierala przesuwane drzwi i uciekala mi na korytarz do miejsca, gdzie stoja buty i wozek. Skonczylo sie. Przestalam zamykac drzwi i korytarz stal sie mniej atrakcyjny ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 07:37   #4126
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuje Wam za wszystkie ciepłe słowa Pozwólcie że odpowiem zbiorowo. Pominę tu na forum jak wyglądały moje rozmowy informujące o wypowiedzeniu,jak mi się uda to w klubie napisze wieczorem. Generalnie mam już coś na oku,nie związanego z moja dotychczasową praca. Trochę może gorsze pieniądze ale praca prawie na miejscu. Blanka będzie na razie chodzic do żłobka,tyle że wcześniej Ją zabiore. Jeśli z nowa praca wyjdzie to już od poniedziałku.
Super Fewcia, mam nadzieję że wszystko wypali
Cytat:
Teraz jestem na etapie poszukiwania jakiejś zajmującej zabawki do kapieli, bo siedzenie w wannie stało się nudne Może coś polecacie?
U mnie najlepsza zabawą jest układanie zabawek i buteleczek na wannie, w pierwszym etapie na takim wyprofilowaniu na ręce, teraz już próbuje na krawędzi wanny. I ja zawsze jak jej się udało to biłam brawo, i teraz jak jej się uda to sama bije sobbie brawo i patrzy na mnei czy widzę Do tego układanie zwierzątek na dużej butelce po płynie jak na tratwie, no i ostatnio bongosy z fp które dostała. Ja tez próbuje położyć na brzeg wanny
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

A właśnie, pytanko mam - Wasze dzieciaczki też nadal wszystko ładują do buziulki i gryzą? Bo moja wszystko pakuje do buźki, wszystko próbuje gryźć - już czasami nerwy mnie biorą. Oczywiście smaczne są także wszystkie paprochy znalezione na dywanie i podłodze Kiedy to się skończy?
Wszystko, wszystko co tylko weźmie do rączki najpierw ląduje w buzi.

Co do zabaw to wiadomo: ksiązeczki, sorter - okrągłym klockiem trafia już zawsze, reszta to zależy jak się rączka ułoży, pokazywanie oka na figurce mikołaja , generalnie najepiej jest na krzesełku uczydełku - wstawanie, siadanie, przeglądanie tej książeczki i drugi hit to tarmoszenie nocnika, wkłądanie i wyciąganie tej wkładki itp. Dlatego myję ten nocik pińcet razy dziennie. Kosi kosi moja mama ją nauczyła i nawet robi, papa za nic w życiu nie zrobi, brawo bije sobie za każdym razem jak jej się coś uda.
Ale za to nic nie mówi tak po "ludzkiemu".
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 07:58   #4127
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
ja juz ogarnieta, pije sobie apapa hot a mlody jeszcze kima!!!!
Cytat:
2 - piszecie, że Wasze dzieci umieją zrobić papa, pokazać pieska czy oko, jak je tego uczycie?Ja próbuje bezskutecznie nauczyć Kubę kosi kosi, co biorę Jego rączki to od razu robią się one sztywne i zaczyna się denerwować...[COLOR="Silver"]
:
1-tak jak ziwczyny psaly
2-a ja mam troche inne spostrzezenia wlasnie jak probuje uczyc mlodego to ma to w nosie. mam wrazenie ze przychodzi taki moment, skok , i nagle mlody sam z siebie potrafi nowa rzecz ktorej ja nie uczylam poprostu nie napalam sie tak strasznie zeby go czegos nauczyc bo to zazwyczaj przynosi odwrotny skutek. poprostu mowie do niego i on wiekszosc rzeczy rozumie juz.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Hej

1. Mam spiworek od sanek co tez moge do wozka uzywac w srodku polar nie jest on za cieply ale na ta zime moze byc. Natomiast do tesciowej doszedl spiworek, ktory ja zamowilam taki solidniejszy tzn cieplejszy w srodku owcza wełna i nie wiem czy kazac tesciowej zwrocic go czy zostawic n nastepny rok na zimę. Bo czy przy 2-letnim dziecku bede uzywac? wiadomo bedzie juz chodzic wiec spacer bedzie wygladal, ze czesc w wozku czesc na nogach i jak dziecko z brudnymi bucikami do tego spiworka wkladac?

1- nie wiem, trza sie zapytac dziewczyn ktore maja starsze dzieci
2- tak, bede szczepic

Cytat:
a u nas od jakiegos czasu sa placze w wannie ustutecznianie ostatnio kapiel wygladala tak ze mlody posiedzial w wannie spokoje z 10 sekund a ze wiedzialam ze moze byc histerioza to na szyko go chociaz oplukalam woda i reszte "kapieli" spedzil na stojaco przyklejony do mojej szyi

meneq - dziekuje ze pytasz boli gardlo dalej, mam powiekszony jeden migdal. i nie wiem czy isc z ym do lekarza czy samo przejdzie... a tak to juz nie jest mi tak zimno wiec chyba jestem na dobrejdrodze... tylko to gardlo... pierunsko boli jak przelykam

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:03   #4128
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik mój też wszystko bierze do buzi

2 - piszecie, że Wasze dzieci umieją zrobić papa, pokazać pieska czy oko, jak je tego uczycie?Ja próbuje bezskutecznie nauczyć Kubę kosi kosi, co biorę Jego rączki to od razu robią się one sztywne i zaczyna się denerwować...[COLOR="Silver"]
:
bawimy sie na kocyku zabwkami typu wrzucanie piłeczek, zakładanie kułeczek, oglądamy kiążeczki. ale ona i tak woli zabawy z bratem
2. papa, nu nu, kosi nauczyła sie obserując nas. ni pokazuje części ciała jeszcze

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:

coś mi mówi chyba nawet kojarze aktorkę, ale tytułu - nie w ząb nie pamiętam
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:03   #4129
meneq
Zakorzenienie

nancy u nas jak u pstryczka. Przyjdzie czas i bedzie sam powtarzac. Yae sie naumiala papa, taki wysoki i bic brawo (ale nie kuma, ze to to samo, co kosikosi).
sarah a zdejmowac brudne buty?
Stary 2014-01-16, 08:03   #4130
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Plac Zbawiciela
oooo włąśnie !!!
Stary 2014-01-16, 08:06   #4131
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka!
ja juz ogarnieta, pije sobie apapa hot a mlody jeszcze kima!!!!

1-tak jak ziwczyny psaly
2-a ja mam troche inne spostrzezenia wlasnie jak probuje uczyc mlodego to ma to w nosie. mam wrazenie ze przychodzi taki moment, skok , i nagle mlody sam z siebie potrafi nowa rzecz ktorej ja nie uczylam poprostu nie napalam sie tak strasznie zeby go czegos nauczyc bo to zazwyczaj przynosi odwrotny skutek. poprostu mowie do niego i on wiekszosc rzeczy rozumie juz.

1- nie wiem, trza sie zapytac dziewczyn ktore maja starsze dzieci
2- tak, bede szczepic

a u nas od jakiegos czasu sa placze w wannie ustutecznianie ostatnio kapiel wygladala tak ze mlody posiedzial w wannie spokoje z 10 sekund a ze wiedzialam ze moze byc histerioza to na szyko go chociaz oplukalam woda i reszte "kapieli" spedzil na stojaco przyklejony do mojej szyi

meneq - dziekuje ze pytasz boli gardlo dalej, mam powiekszony jeden migdal. i nie wiem czy isc z ym do lekarza czy samo przejdzie... a tak to juz nie jest mi tak zimno wiec chyba jestem na dobrejdrodze... tylko to gardlo... pierunsko boli jak przelykam
Zdrowiej. Nawilzaj gardlo, powinno ulzyc

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cos Wam pokaze: http://www.youtube.com/watch?v=Zi86jheDv6c
Stary 2014-01-16, 08:08   #4132
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

1. ja nie używałąm wogóle śpiworka bo Wojtek już biegał, Ewa też biega więc wiem że pewnie za długo jej w sankach nie utrzymam
2. nie bo przeszła :P
Stary 2014-01-16, 08:29   #4133
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry moje Skarby!

Dziękuje za wszystkie kciuki,jutro dopiero będę miała decyzję. Przepraszam że nie napisałam w klubie,ale wczoraj tyle się działo,tyle spadło na moja głowę,że nie wiedziałam jak się nazywam. I w sumie dalej nie wiem

Blanus Zasnela o 19,obudziła się raz w nocy,Zachodzę do niej,szukam po ciemku smoczka. Za chwilę słyszę "plum" - Blanka sama sobie włożyła smoczek
I niech ktoś mi powie że dzieci nie są mądre. Dzisiaj Mała spala do 6. Rano szykował się tylko mariusz ja Spalam, to i dziecko spało. Obudziła się jak Wstalam się kapac. Czyli jednak wstawanie o 5 było spowodowane lekiem że my wstajemy. Moja Kochana.

A jeszcze chciałam powiedzieć że panie w żłobku nauczyły Blanus "koci koci",bić brawo i pokazywać nos i oko

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Oby były jak najszybciej, domyślam się w jakim stresie żyjesz.

Nie pochwaliłam się, Michaś dziś przeszedł sam cały pokój kilka razy
Gratulacje dla Miska!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44628312]wiesz, summa summarum dojazd mniej wyniesie, to może na równo wyjdzie?

fajne bardzo i niedrogie w sumie[/QUOTE]

właśnie po odliczeniu dojazdów troszkę gorzej,ale Blanus jest najważniejsza.

Cytat:
a mnie cos pobiera
od wczoraj jestem taka slaba, rozbita... raz mi goraco, raz zimno - menopauza czy jak
a gardlo mnie tak napitala ze szok! nie moge przelykac nawet sliny bo czuje aki bol ze brrrrrr
w nocy ciagle przez to gardlo sie budzilam
takze zmykam sie umyc i spaciu!
a jutro jade na wycieczke - do kina i na kregle. no i oczywiscie obowiazkowo makdonald
papatki!

życzę Ci abyś spokojnie przeszła menopauzę

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Najlepszego dla Darii i Olenki

Moje dzieci jeszcze nie do konca zdrowe ;/
ale chyba najgorsze za nami (kilka nocy wstawania raz do 1 a raz do drugiego w nocy) bylismy nawet u lekarza bo moja mama stwierdzila ze malemu wyciekla ropa z ucha ( a faktycznie tej nocy strasznie plakal) poszlismy do laryngologa i mialo byc to prawe ucho ale ona stwierdzila ze prawe zdrowe, moze lewe troche chore ! i przepisala antybiotyk...
no ale skoro moze to nie dalismy go, stwierdzilam ze jak kolejna noc bedzie niespokojna to maz sie ubierze i pojedzie do nocnej apteki i wtedy damy, a tu masz dziecko spalo jak aniolek tzn. z pobudkami no ale one zawsze sa ale bez placzu.

z tym pierscionkiem na allegro dobre juz nawet cena przewyzszyla cene zakupu - co robi dobry opis
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Od nas Domcia na urodziny dostanie m.in. zabawki do kąpieli - kupiliśmy zestaw zwierzaczków. Nic wymyślnego, bo Domcię na razie interesuje tylko gryzienie

A właśnie, pytanko mam - Wasze dzieciaczki też nadal wszystko ładują do buziulki i gryzą? Bo moja wszystko pakuje do buźki, wszystko próbuje gryźć - już czasami nerwy mnie biorą. Oczywiście smaczne są także wszystkie paprochy znalezione na dywanie i podłodze Kiedy to się skończy?

Tak. Wszystko co da się,bądź nie,ląduje w buzi

Cytat:
a wiadomo kiedy mogą być?

jaki tort?
i tez uwielbiam lemon curd

dobrze, że już lepiej

nawiedzona ciotka Tż chciała zrobić dla Hani na roczek tort orzechowy

nie lubisz orzechów?

Cytat:

ja też i makdonald wtedy nawet inaczej smakował

:/

aj, moja pani dyr jest dość specyficzna :/ tzn bardzo nie lubi jak ktoś jest niedyspozycyjny a większość matek jest niedyspozycyjna więc...ciężki temat, jest bardzo nieprzyjemna jeśli się nie wraca albo jeśli ma się jakiekolwiek warunki.
Tort orzechowy? Zgłupła do reszty?!
Mamy tą samą szefowa?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:36   #4134
scotasia
Wtajemniczenie

Cześć
Dziękuję za odp w sprawie zabawek kąpielowych
Cytat:
Hej

My mamy taki wełniany właśnie, myślę, że w przyszłym roku na sanki się nada. A nie myślałam, co wtedy z butami
Co do szczepionek, pewnie tak, choć się boję

A w ogóle można tą potrójną szczepionkę rozdzielić i szczepić np na tylko jedną chorobę??

Dowiedziałam się ostatnio, że jeżeli wracając po macierzyńskim do pracy boimy się zwolnienia, to można wrócić np na 7/8 etatu i przez rok pracodawca nie może nas zwolnić. Ale pewnie to wiecie
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:39   #4135
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
1-tak jak ziwczyny psaly

Ja bym się jednak wybrała do lekarza, sprawdzałaś gardło czy to nie angina??
Co do umiejętności: czasem jak ściągnie skarpetkę albo nawet np rajtuzki jak siedzi na nocniku to mówię: i jak teraz pójdziemy, trzeba się ubrać; to tak śmiesznie przykłada daną rzecz do stópki jak by chciała sie ubierać. No i jak ja rozbieram i mówię: rączki do góry, to już na to reaguje i podnosi sama
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-01-16, 08:43   #4136
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

pewnie Cię zdziwię mamy identyczne zabawy , dziś doszła jeszcze jedna, wspinanie się na poduszki i schodzenie z łóżka, siedzi sobie na łóżku i nagle dostaje głupawki, raczkuje, siada i tak z 5 min, w końcu wtarabanił się na poduszkę (kojec z motherhood złożony), potem zszedł na łóżko i nagle koniec łóżka, popatrzył a pod łóżkiem karton z pieluchami, więc przeszedł z łóżka na karton, pokotłował się na nim, siadł, potem wtarabanił się na łóżko, na poduszkę, znowu na łóżko, potem na karton ichciał zejść na podłogę ale się zaklinował i zaczął płakać. Oczywiście asekurowałam go, bo przecież sam to by pewnie spadł.
Jak nic coś z tymi bliźniakami jest na rzeczy
A może Nawijka i Nancy to jedna i ta sama osoba?

Cytat:
no niestety czasami jest mniej czasami wiecej najbardziej boli naoczach
ale i tak jest super w porownaniu do tego, ze mialam 90% ciala w tym nie mialam tylko na plecach i w niektorych mejscach na twarzy

hmm sytuacja podobna do mojej
ehh
ale dalej wyczytalam, ze cos znalazlas kciukasy ogromne trzymamy

a z ktorym szczepieniem czekasz do wiosny odra rozyczka swinka czy 5 w1?

wszystkiego najlepszego KOCHANE DZIEWCZYNKI ROCZKOWE BUZIACZKI
i dla Antosi także

x jedną i druga będę czekać. Teraz boję się infekcji.

Cytat:

Dziękuję

I co mówiłam, że jesteście najlepsze Pytałam wczoraj tatę o ten film, ale nie kojarzył to mówię spytam na wizażu, na pewno ktoś będzie wiedział, one wszystko wiedzą

A ja myślałam, że ten film ma tytuł: "Dom zły " on ostatnio był w tv, myślę obejrzę sobie. Patrze a to nie to A najlepsze, że ostatnio dyskutowałam o nim (Domie złym) ze szwagrem i się nie kapnęliśmy, że o innych filmach mówimy

Ważne że rozmowa się kleiła

Cytat:

Ja dałam Blance mój stary portfel,włożyłam do środka stare karty rabatowe,tylko takie twarde Zabawa na pół godziny

Stary 2014-01-16, 08:48   #4137
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Blanus Zasnela o 19,obudziła się raz w nocy,Zachodzę do niej,szukam po ciemku smoczka. Za chwilę słyszę "plum" - Blanka sama sobie włożyła smoczek
I niech ktoś mi powie że dzieci nie są mądre. Dzisiaj Mała spala do 6. Rano szykował się tylko mariusz ja Spalam, to i dziecko spało. Obudziła się jak Wstalam się kapac. Czyli jednak wstawanie o 5 było spowodowane lekiem że my wstajemy. Moja Kochana.
Też mam czasem takie przemyślenia, że Oliwka tak wczesnie wstaje bo ja tak wstaję, chociaz są też weekend że wszyscy smacznei śpią a ona 5:30 i po spaniu.

Wczoraja po południu spała tylko 30 min i wieczorkiem zasnęła na 30 min, no i w efekcie po kąpaniu nie mogła zasnąć i wierciłą się do 20:15, dopiero jak puściłam kołysnakę na komórce wreszcie zasnęła.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-01-16, 08:57   #4138
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

karty czuczu? Tylko one tekturowe i u nas brzegi pozjadane.
Albo w rossie można kilka kart rossne podwedzić?
Cytat:
Nancy, Pietrek umie pkazać sporo rzeczy, ale na koci koci też sztywnieje i nie chce robić A jedyna metoda to powtarzanie, powtarzanie... aż załapie. Niektóre rzeczy umie już po paru razach niektóre powtarzam mu miesiąc i dopiero trybi Jak widzę, żę patrzy na jakąś rzecz to mu ją nazywam, w książeczce on pokazuje paluszkiem poszczególne elementy to też mu mowie co to jest i ewentualnie co robi np to jest krówka, krówka robi muuuuuuuuu i daje mleczko Czasami jest tak, że sma zaczyna coś robić np. teraz łapie się za głowę to za każdym razem mu powtarzam: ale masz kłopoty Myślę, że za jakiś czas będzie reagował na tą komendę.
No a bawimy się przeróżnie: w ganianego, łaskotki, a kuku ( on się chowa albo ja) w szukanie poszczególnych rzeczy i przynoszeni mi ich, autami jeździmy, w pokazywanie oczek, noska itd. na czy tylko się da. Nawet jak on sam się czymś bawi, a ja coś robię to kłapię do niego dziobem np. ma samochód to mówię: ale masz auto, jak jeździsz autem? gdzie auto ma kółeczko? i takie tam pierdoły

Ale, się rozpisałam sorry
powtarzam powtarzam i nic może faktycznie tak jak piszecie przyjdzie czas i będzie umiał
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
fewciu wszystko sie ulozy!!
pstryczku jak szanowne zdrowie?
lady co z okiem?
insolito Yae tez spi gorzej (fatalnie) w momencie nabycia nowych umiejetnosci ruchowych. Dobrze, ze po chodzeniu przez pewien czas nie ma nic nowego...
Wrocilysmy ze spaceru, Yae coraz chetniej chodzi.
Znalazlam sposob na moja uciekinierke. Zawsze z kuchnio-jadalni, otwierala przesuwane drzwi i uciekala mi na korytarz do miejsca, gdzie stoja buty i wozek. Skonczylo sie. Przestalam zamykac drzwi i korytarz stal sie mniej atrakcyjny ;-)

Cytat:
Dzień dobry moje Skarby!

Dziękuje za wszystkie kciuki,jutro dopiero będę miała decyzję. Przepraszam że nie napisałam w klubie,ale wczoraj tyle się działo,tyle spadło na moja głowę,że nie wiedziałam jak się nazywam. I w sumie dalej nie wiem

A jeszcze chciałam powiedzieć że panie w żłobku nauczyły Blanus "koci koci",bić brawo i pokazywać nos i oko

Gratulacje dla Miska!

właśnie po odliczeniu dojazdów troszkę gorzej,ale Blanus jest najważniejsza.

życzę Ci abyś spokojnie przeszła menopauzę

Zdrówka!

Tak. Wszystko co da się,bądź nie,ląduje w buzi

nie lubisz orzechów?

Mamy tą samą szefowa?

gruba, brzydka, mściwa, złośliwa, wredna, stara jędza?
Cytat:
A może Nawijka i Nancy to jedna i ta sama osoba?

x jedną i druga będę czekać. Teraz boję się infekcji.

Ważne że rozmowa się kleiła

Ja dałam Blance mój stary portfel,włożyłam do środka stare karty rabatowe,tylko takie twarde Zabawa na pół godziny

zdemaskowałaś nas i nasze rozdwojenie jaźni

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

od rana boli mnie brzuch, tak się stresuję rozmowy z ta babą
Stary 2014-01-16, 08:58   #4139
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

powtarzam powtarzam i nic może faktycznie tak jak piszecie przyjdzie czas i będzie umiał

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Moja nie grubą,ale reszta opisu pasuje

Sarah na ospę będę szczepić.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:

To się leczy

Stary 2014-01-16, 09:06   #4140
nancykenator
Zakorzenienie

polecam
http://mama-kangurzyca.blogspot.com/...-mongolii.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości