|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
można robic samemu podobno. Ale ja nigdy nie robiłam, kupuję przez internet
|
|
|
|
#542 |
|
Zadomowienie
|
A w ogóle Ejani mnie dziś wyszraszyla, ma termin po mnie a już spakowana
![]() Siedzę właśnie, przed sobą mam rozpiske że szpitala, notatki ze SR i dziś jeszcze przyszło z AOK co mam w którym tygodniu zrobić, jakie dokumenty powysylac i dodatkowo Packliste co wziąć do szpitala, wlasnie zbieram do kupy, później poodhaczam co mam i chyba zacznę się powoli pakować. Muszę dziś jeszcze te staniory pozamwiac, żeby najpóźniej w poniedziałek przyszły. Szlafroki zamówiłam 3, ale dwa odesle, w każdym razie dwa już przyszly i jeden z nich może być, także odhaczam, że mam Dziewczyn, Ktore miały cc - jak bylyscie ubrane NA DOLE? Bo u nas można mieć t-shirt, ale nie chce być tam taka goła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Chciałam powiedzieć Enia, a nie Ejani, ch.lerny telefon, przepraszam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem do swojego przyzwyczajona ale trzeba się nastawić że na izbie przyjęć i potem na porodówce nie jedne łapska będą nas badały a te położne co robią to rutynowo to raczej się nie będą rozczulać nad nami;/
|
#545 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba ze tam u Ciebie maja taka szkole gdzie caly personel sie przedstawia ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- W ogole to przyszly mi tez dzisiaj moje koszule do porodu i jednak mi sie na tyle podobaja, ze mi szkoda ich na porod zakladac Ale w lumpkach nie moge nic znalezc sensownego a moje stare koszule nie maja rozpinania na cycki to sie nie nadaja - co robic? |
||
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Mona ja powtarzałam ten drugi parametr, ale to dlatego, że nigdy nie miałam toxo i żeby sprawdzić, czy nie mam świeżego zarażenia czy jakos tak.
Rossa1988 Mi się nie wydaje Twoja malutka Taka normalna bym powiedziała wewillrockyou :brawa: za wizytę, fajnego masz lekarza, ale nie każda musi chodzić na sr, my odważne, to nie potrzebujemy ![]() Cytat:
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
zamów sobie takie jak ja za 15-16 zł na all, z rozpinaniem na cycki. Takich mi nie jest szkoda bo to tanie i taki materiał mięciutki przyjemniutki ale nie bawełna tylko to takie sztuczne chyba
http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...835494544.html np
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 Edytowane przez asialll Czas edycji: 2014-01-16 o 19:06 |
|
|
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
ale ze mnie matołek
skasowała mi się cała lista zamówienia na gemini bo nie zauważyłam, że po jakimś czasie się wylogowało bo nie byłam wtedy przy kompie, siadam sobie dodaję termometr a tam tylko widoczna ostatnia pozycja i zauwazyłam że nie jestem zalogowana, więc szybko się zalogowałam, ale niestety pamietało już ostatnie kliknięcie no cóz zdarza się![]() tak sobie myślę, bo na gemini jest sól fizjologiczna 100 ampułek za coś koło 24 zł i zastanawiam się czy by w zwykłej aptece nie kupić na razie 10 ampułek bo po co mi od razu 100 ![]() ej też się zastanawiałam jak to jest z cesarką, czy można mieć wtedy majteczki założone? bo w razie co też nie chciałabym tam goło przed nimi leżeć![]() u nas przy sn można rodzić w swojej koszuli albo w szpitalnej, więc ja będę rodzić w szpitalnej, potem się ogarnę i TŻ lub mama pomogą mi się ubrać w swoją
Edytowane przez marima Czas edycji: 2014-01-16 o 19:11 |
|
|
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#550 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiekszosc z nas tez bedzie mniejsza ilosc soli fizjologicznej w stacjonarnych aptekach kupowala. A majtek wydaje mi sie ze do CC tez nie mozna... |
||
|
|
|
#551 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie to nie nastraja negatywnie, wręcz przeciwnie. A co do tego, że poród nie boli... zero komentarzaCytat:
![]() Cytat:
ale chyba nie, cos mi świta że razem z wkładką je wyrzuciłam do kosza, gdy mnie prowadzili na ccCytat:
Byle nie miała motywów w misie i inne żabki![]() Aha, ta moja wielką porodową kupiłam w textilu za 14 zł, sprawdź, może jeszcze są Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-16 o 19:36 |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za super organizację! Cytat:
Chodziło mi o info o macierzyńskim, to co pisała Ag (na niebiesko). A propo's - Tequiba pisałaś, że wystarczy zaświadczenie ze szpitala, to akt urodzenia nie jest do tego potrzebny? Tak się boję czy zdążę ze wszystkim, skoro na to są tylko 2 tyg., a za mnie nikt tego nie załatwi, a dziś jeszcze koleżanka mojej mamy mówiła, że jej synowa po cc leżała 2 tyg. w szpitalu więc już martwię się na przyszłość... Cytat:
.Cytat:
![]() Ja też myślę, że makijaż itp to będzie ostatnia rzecz o jakiej będziemy myślały podczas porodu... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uspokoiłaś mnie z tymi kłuciami a już zaczynałam się martwić... Dobrze wiedzieć!
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
wiecie może czy można gdzieś w necie obejrzec powtórki porodówki albo położnych?????? bo nie mam już tych kanałów od jakiegoś czasu i mam "bidę"...
|
#554 |
|
Raczkowanie
|
asialll, gratuluję zakupu wózka
![]() monkaa321, super, że wizyta się udała Też zamierzam się jakoś lekko podmalować jadąc na cc Choćby jakiś lekki podkład ![]() W ogóle to kompletnie zapomniałam o hennie - dzięki za przypomnienie Rossa1988, Mała jeszcze nadrobi wagowo, naprawdę nie martw się na zapas ![]() wewillrockyou, wow, niezłego masz gina wypowiada się na temat bólu, jakby sam urodził pięcioro dzieci... Ale fajnie, że oprowadzi Cię po oddzialecayenneOna, spóźnione gratulacje za kupiony fotelik - ma super kolorki ![]() marima, też kupię ampułki z solą fizjologiczną w aptece - za 10 ampułek zapłacisz do 6zł, a nie masz pewności przy zamówieniu 100 sztuk, że je wykorzystasz... No chyba, że masz inhalator? Dobre pytanie - czy można mieć na sobie jakies majteczki podczas cc? Wydaje mi się, że cięcie jest wykonywane tak nisko, że majteczki odpadają
|
|
|
|
#555 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Także ![]() Cytat:
![]() Poza tym ja do porodu kupiłam w lumpku wcale nie sensowną - będę wyglądać jak własna babcia, ale za to za 4 złote ![]() Mi się też tak zrobiło... W dodatku jak miałam już wszytsko wrzucone do koszyka Ja soli fizjologicznej nie kupuję wcale
|
|||
|
|
|
#556 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam tylko napisać, że od jutra chyba będę z Wami na bierząco
Niestety szyjka skrócona i mam nakaz leżenia plackiem W 26tc szyjka ma 27mm... Zastanawiam się czy nie kwalifikuję się do założenia krążka
|
|
|
|
#557 |
|
Raczkowanie
|
Taka ciekawostka z instrukcji obsługi laktatora:
nie używać w ciąży, gdyż grozi to wywołaniem porodu! A ja raz pociągnęłam cycka, bo nie wierzyłam, że laktator go pociągnie (na dłoni nic nie czułam). I wierzcie mi na słowo - CIĄGNIE
|
|
|
|
#558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a swoją drogą mój gin nie chce mi powiedzieć ile ma cm szyjka (bo wie że ja mam doktora google) i tylko odpowiada że taka jak ma być.
|
|
#559 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
większość w sumie dla mnie, a dla małego kilka rzeczy tylko ale faktycznie witaminki, czy kremy p-ko rozstępom są o wiele tańsze![]() a sól chcę na wszelki wypadek żeby przemyć oczko jak będzie zaropiałe, psiknąc do noska jak będzie zatkany, podobno łatwiej potem fridą, czy zwykłym aspiratorkiem wszystko wydobyć, czy do przemycia uszka
|
||
|
|
|
#560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój mąż na sobie próbował a jaką miał minę jak mu tak wyciągało sutki![]() bezcenną
|
|
#561 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#562 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja w nowym wątku. U nas dobrze, Marco wazy 940g, sam oddycha. Jest przesłodki. Dużo go kanguruje, spędzam w szpitali czas od rana aż do popołudnia. Pózniej Antos wraca ze szkoły i spędzam czas z nim. Bardzo przeżył to, ze byłam w szpitalu, potrzebuje mnóstwo czasu i uwagi. Pokarm odciągam co trzy godziny, wiec praktycznie nie mam czasu dla siebie i wieczorami padam na twarz. Mam nadzieje, ze wkrotce to sie unormuje i znajdę wiecej czasu na wizaz. Na razie podczytuję was tylko podczas odciągając mleko. Dziękuje wam za wszystkie miłe słowa i wsparcie, to bardzo ważne dla mnie. Sciskam was mocno.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#564 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co mówił gin? Wspominał coś o krążku??? Cytat:
A to musisz się zaopatrzyć w sól i w ampułkach (do przemywania oczek), i w areozolu (do psikania do noska) - chyba
|
||
|
|
|
#565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każda dzidzia od pewnego momentu rośnie inny tempem, jedne będą większe, inne mniejsze. Zawsze łatwiej mniejszą urodzić Skoro lekarka mówi żeby się nie martwić to się nie martwić ![]() Co do wód to ja miałam w 25 tygodniu wynik AFI 9 i niby jest to w normie a moja ginka mi powiedziała, że mam dużo pić, żeby wód przybyło. No i piję a raczej wmuszam w siebie 2 l wody. Za tydzień mam USG to zobaczę czy zadziałało. Ale kazała się nie martwić więc się nie martwię
|
|
#566 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Wlasnie w lumpku sa takie babcine... Z jedej strony wiadomo ze po porodzie i tak wyladuje w koszu, ale z drugiej jakos tak chcialabym wygladac "w miare" podczas... Sama nie wiem jak to rozegrac
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie błędy ale pisanie w wannie nie jest dobrym pomysłem
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do soli to ja będę w stacjonarnej aptece kupować. Wg mnie 100 to trochę za dużo.
|
|
#569 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no i zobaczę w aptece sól w sprayu abo kupię w sprayu sól morską
|
||
|
|
|
#570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do wód to mojej gince się chyba nie podobała ich ilość bo kazała mi też więcej pić. Wynik AFI (w 25tc) miałam 9 więc wydawało mi się że jest w normie, a tu jednak nie. Zobaczę w przyszłym tygodniu czy się poprawiło
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2014-01-16 o 20:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

czy trzeba samemu zrobic 

Taka normalna bym powiedziała

Mnie to nie nastraja negatywnie, wręcz przeciwnie. A co do tego, że poród nie boli... zero komentarza
za super organizację!