![]() |
#541 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
można robic samemu podobno. Ale ja nigdy nie robiłam, kupuję przez internet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
A w ogóle Ejani mnie dziś wyszraszyla, ma termin po mnie a już spakowana
![]() Siedzę właśnie, przed sobą mam rozpiske że szpitala, notatki ze SR i dziś jeszcze przyszło z AOK co mam w którym tygodniu zrobić, jakie dokumenty powysylac i dodatkowo Packliste co wziąć do szpitala, wlasnie zbieram do kupy, później poodhaczam co mam i chyba zacznę się powoli pakować. Muszę dziś jeszcze te staniory pozamwiac, żeby najpóźniej w poniedziałek przyszły. Szlafroki zamówiłam 3, ale dwa odesle, w każdym razie dwa już przyszly i jeden z nich może być, także odhaczam, że mam ![]() Dziewczyn, Ktore miały cc - jak bylyscie ubrane NA DOLE? Bo u nas można mieć t-shirt, ale nie chce być tam taka goła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Chciałam powiedzieć Enia, a nie Ejani, ch.lerny telefon, przepraszam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#544 |
Raczkowanie
|
ja jestem do swojego przyzwyczajona ale trzeba się nastawić że na izbie przyjęć i potem na porodówce nie jedne łapska będą nas badały a te położne co robią to rutynowo to raczej się nie będą rozczulać nad nami;/
#545 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba ze tam u Ciebie maja taka szkole gdzie caly personel sie przedstawia ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- W ogole to przyszly mi tez dzisiaj moje koszule do porodu i jednak mi sie na tyle podobaja, ze mi szkoda ich na porod zakladac ![]() Ale w lumpkach nie moge nic znalezc sensownego a moje stare koszule nie maja rozpinania na cycki to sie nie nadaja - co robic? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Mona ja powtarzałam ten drugi parametr, ale to dlatego, że nigdy nie miałam toxo i żeby sprawdzić, czy nie mam świeżego zarażenia czy jakos tak.
Rossa1988 Mi się nie wydaje Twoja malutka ![]() ![]() wewillrockyou :brawa: za wizytę, fajnego masz lekarza, ale nie każda musi chodzić na sr, my odważne, to nie potrzebujemy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#547 |
Raczkowanie
|
zamów sobie takie jak ja za 15-16 zł na all, z rozpinaniem na cycki. Takich mi nie jest szkoda bo to tanie i taki materiał mięciutki przyjemniutki ale nie bawełna tylko to takie sztuczne chyba
http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...835494544.html np
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 ![]() ![]() Edytowane przez asialll Czas edycji: 2014-01-16 o 18:06 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
ale ze mnie matołek
![]() ![]() ![]() ![]() tak sobie myślę, bo na gemini jest sól fizjologiczna 100 ampułek za coś koło 24 zł i zastanawiam się czy by w zwykłej aptece nie kupić na razie 10 ampułek bo po co mi od razu 100 ![]() ej też się zastanawiałam jak to jest z cesarką, czy można mieć wtedy majteczki założone? ![]() ![]() u nas przy sn można rodzić w swojej koszuli albo w szpitalnej, więc ja będę rodzić w szpitalnej, potem się ogarnę i TŻ lub mama pomogą mi się ubrać w swoją ![]() Edytowane przez marima Czas edycji: 2014-01-16 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#550 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiekszosc z nas tez bedzie mniejsza ilosc soli fizjologicznej w stacjonarnych aptekach kupowala. A majtek wydaje mi sie ze do CC tez nie mozna... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aha, ta moja wielką porodową kupiłam w textilu za 14 zł, sprawdź, może jeszcze są Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-16 o 18:36 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chodziło mi o info o macierzyńskim, to co pisała Ag (na niebiesko). A propo's - Tequiba pisałaś, że wystarczy zaświadczenie ze szpitala, to akt urodzenia nie jest do tego potrzebny? Tak się boję czy zdążę ze wszystkim, skoro na to są tylko 2 tyg., a za mnie nikt tego nie załatwi, a dziś jeszcze koleżanka mojej mamy mówiła, że jej synowa po cc leżała 2 tyg. w szpitalu więc już martwię się na przyszłość... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też myślę, że makijaż itp to będzie ostatnia rzecz o jakiej będziemy myślały podczas porodu... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uspokoiłaś mnie z tymi kłuciami a już zaczynałam się martwić... Dobrze wiedzieć!
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
wiecie może czy można gdzieś w necie obejrzec powtórki porodówki albo położnych?????? bo nie mam już tych kanałów od jakiegoś czasu i mam "bidę"...
#554 |
Raczkowanie
|
asialll, gratuluję zakupu wózka
![]() monkaa321, super, że wizyta się udała Też zamierzam się jakoś lekko podmalować jadąc na cc ![]() ![]() W ogóle to kompletnie zapomniałam o hennie - dzięki za przypomnienie ![]() Rossa1988, Mała jeszcze nadrobi wagowo, naprawdę nie martw się na zapas ![]() ![]() wewillrockyou, wow, niezłego masz gina ![]() ![]() ![]() cayenneOna, spóźnione gratulacje za kupiony fotelik - ma super kolorki ![]() marima, też kupię ampułki z solą fizjologiczną w aptece - za 10 ampułek zapłacisz do 6zł, a nie masz pewności przy zamówieniu 100 sztuk, że je wykorzystasz... No chyba, że masz inhalator? Dobre pytanie - czy można mieć na sobie jakies majteczki podczas cc? Wydaje mi się, że cięcie jest wykonywane tak nisko, że majteczki odpadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Także ![]() ![]() Cytat:
![]() Poza tym ja do porodu kupiłam w lumpku wcale nie sensowną - będę wyglądać jak własna babcia, ale za to za 4 złote ![]() Mi się też tak zrobiło... W dodatku jak miałam już wszytsko wrzucone do koszyka ![]() Ja soli fizjologicznej nie kupuję wcale ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Wtajemniczenie
|
Wpadam tylko napisać, że od jutra chyba będę z Wami na bierząco
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
Taka ciekawostka z instrukcji obsługi laktatora:
nie używać w ciąży, gdyż grozi to wywołaniem porodu! A ja raz pociągnęłam cycka, bo nie wierzyłam, że laktator go pociągnie (na dłoni nic nie czułam). I wierzcie mi na słowo - CIĄGNIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a swoją drogą mój gin nie chce mi powiedzieć ile ma cm szyjka (bo wie że ja mam doktora google) i tylko odpowiada że taka jak ma być.
![]() |
#559 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a sól chcę na wszelki wypadek żeby przemyć oczko jak będzie zaropiałe, psiknąc do noska jak będzie zatkany, podobno łatwiej potem fridą, czy zwykłym aspiratorkiem wszystko wydobyć, czy do przemycia uszka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#561 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#562 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja w nowym wątku. U nas dobrze, Marco wazy 940g, sam oddycha. Jest przesłodki. Dużo go kanguruje, spędzam w szpitali czas od rana aż do popołudnia. Pózniej Antos wraca ze szkoły i spędzam czas z nim. Bardzo przeżył to, ze byłam w szpitalu, potrzebuje mnóstwo czasu i uwagi. Pokarm odciągam co trzy godziny, wiec praktycznie nie mam czasu dla siebie i wieczorami padam na twarz. Mam nadzieje, ze wkrotce to sie unormuje i znajdę wiecej czasu na wizaz. Na razie podczytuję was tylko podczas odciągając mleko. Dziękuje wam za wszystkie miłe słowa i wsparcie, to bardzo ważne dla mnie. Sciskam was mocno.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#564 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A co mówił gin? Wspominał coś o krążku??? Cytat:
A to musisz się zaopatrzyć w sól i w ampułkach (do przemywania oczek), i w areozolu (do psikania do noska) - chyba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do wód to ja miałam w 25 tygodniu wynik AFI 9 i niby jest to w normie a moja ginka mi powiedziała, że mam dużo pić, żeby wód przybyło. No i piję a raczej wmuszam w siebie 2 l wody. Za tydzień mam USG to zobaczę czy zadziałało. Ale kazała się nie martwić więc się nie martwię ![]()
![]() |
#566 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Wlasnie w lumpku sa takie babcine... Z jedej strony wiadomo ze po porodzie i tak wyladuje w koszu, ale z drugiej jakos tak chcialabym wygladac "w miare" podczas... Sama nie wiem jak to rozegrac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie błędy ale pisanie w wannie nie jest dobrym pomysłem
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do soli to ja będę w stacjonarnej aptece kupować. Wg mnie 100 to trochę za dużo.
![]() |
#569 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i zobaczę w aptece sól w sprayu abo kupię w sprayu sól morską ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do wód to mojej gince się chyba nie podobała ich ilość bo kazała mi też więcej pić. Wynik AFI (w 25tc) miałam 9 więc wydawało mi się że jest w normie, a tu jednak nie. Zobaczę w przyszłym tygodniu czy się poprawiło
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. ![]() I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. ![]() Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2014-01-16 o 19:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.