Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 17:25   #541
pola_m
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
j

a gdzie to sie kupuje czy trzeba samemu zrobic
można robic samemu podobno. Ale ja nigdy nie robiłam, kupuję przez internet
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:40   #542
cayenneOna
Zadomowienie

A w ogóle Ejani mnie dziś wyszraszyla, ma termin po mnie a już spakowana
Siedzę właśnie, przed sobą mam rozpiske że szpitala, notatki ze SR i dziś jeszcze przyszło z AOK co mam w którym tygodniu zrobić, jakie dokumenty powysylac i dodatkowo Packliste co wziąć do szpitala, wlasnie zbieram do kupy, później poodhaczam co mam i chyba zacznę się powoli pakować. Muszę dziś jeszcze te staniory pozamwiac, żeby najpóźniej w poniedziałek przyszły. Szlafroki zamówiłam 3, ale dwa odesle, w każdym razie dwa już przyszly i jeden z nich może być, także odhaczam, że mam

Dziewczyn, Ktore miały cc - jak bylyscie ubrane NA DOLE? Bo u nas można mieć t-shirt, ale nie chce być tam taka goła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Chciałam powiedzieć Enia, a nie Ejani, ch.lerny telefon, przepraszam

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:45   #543
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
jezusie to jak on Cię badał????
no normalnie, nie jest niedelikatny, po prostu jakoś tak zabolało

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:51   #544
asialll
Raczkowanie

ja jestem do swojego przyzwyczajona ale trzeba się nastawić że na izbie przyjęć i potem na porodówce nie jedne łapska będą nas badały a te położne co robią to rutynowo to raczej się nie będą rozczulać nad nami;/

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:55   #545
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie, Mała jest o 2 tygodnie do tyłu(( wszystkie części ciała ma do siebie proporcjonalne, ale jest szczupła i w 33t1d ma 1830g.. lekarka mówi, że mam się nie przejmować, że patrząc na moje gabaryty to lepiej, że jest mniejsza, bo łatwiej urodze, mam pić duzo wody, żeby płynu owodniowego nie ubywało... ale wiadomo jak to jest i tak sie martwię;(
za tydzien kolejna zwykła wizyta a za dwa tygodnie z usg..
Jezeli gin mowi ze nie ma sie czym martwic to sie nie martw

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
o matko, dziewczyny, ile czytania..
byłam u lekarza, jak mnie badał to aż krzyknęłam z bólu
stwierdził, że szkoda, że nie chodziłam do szkoły rodzenia, bo co to będzie przy porodzie jak boli przy takim badaniu plus fakt, że nie będę znała położnych i lekarzy jak przyjadę rodzić, a poznałabym ich chodząc do sr. no ale teraz to już za późno. Opr dostałam za to, że porodówkę oglądam powiedział, że to jedno, wielkie gówno i tylko negatywnie mnie nastawia na poród, 'a to wcale tak nie boli', kurde jakby już rodził.. i ten ból przy badaniu i przy porodzie jest spowodowany negatywnym nastawieniem. Ogólnie to jak u psychologa trochę. tak się nagadał.. to była najdłuższa wizyta na jakiej byłam te kłucia w kroczu to norma, a pytałam o dni otwarte w szpitalu w którym będę rodzić, to mnie wyśmiał chociaż na stronie szpitala jest o tym wzmianka. Powiedział, że jak przyjdę na ktg, to on mnie weźmie i oprowadzi po całym oddziale także będę miała indywidualne dni otwarte wgl kolejną wizytę mam 27 lutego dopiero no i powiedziałam, że z chęcią na jakieś usg bym się wybrała, to dał mi skierowanie i teraz nie wiem na kiedy się umówić, jak myślicie, teraz jestem w 30 tyg, za dwa tygodnie będzie okej? Aha no i położna osłuchała serduszko, ale nawalało

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

ja też miałam dużo wody pić, bo miałam nieznaczny niedobór wód, ale to było w 25 tyg. Teraz już wód płodowych podobno nie przybywa
Ja chodze na SR i gdyby nie fakt ze w 16tc bylam w szpitalu to i tak nie poznalabym lekarzy
Chyba ze tam u Ciebie maja taka szkole gdzie caly personel sie przedstawia

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

W ogole to przyszly mi tez dzisiaj moje koszule do porodu i jednak mi sie na tyle podobaja, ze mi szkoda ich na porod zakladac
Ale w lumpkach nie moge nic znalezc sensownego a moje stare koszule nie maja rozpinania na cycki to sie nie nadaja - co robic?
Stary 2014-01-16, 17:59   #546
Ela87
Zakorzenienie

Mona ja powtarzałam ten drugi parametr, ale to dlatego, że nigdy nie miałam toxo i żeby sprawdzić, czy nie mam świeżego zarażenia czy jakos tak.

Rossa1988 Mi się nie wydaje Twoja malutka Taka normalna bym powiedziała

wewillrockyou :brawa: za wizytę, fajnego masz lekarza, ale nie każda musi chodzić na sr, my odważne, to nie potrzebujemy

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
W ogole to przyszly mi tez dzisiaj moje koszule do porodu i jednak mi sie na tyle podobaja, ze mi szkoda ich na porod zakladac
Ale w lumpkach nie moge nic znalezc sensownego a moje stare koszule nie maja rozpinania na cycki to sie nie nadaja - co robic?
Zamówić jeszcze jedne do porodu

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 18:05   #547
asialll
Raczkowanie

zamów sobie takie jak ja za 15-16 zł na all, z rozpinaniem na cycki. Takich mi nie jest szkoda bo to tanie i taki materiał mięciutki przyjemniutki ale nie bawełna tylko to takie sztuczne chyba

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...835494544.html np

Edytowane przez asialll
Czas edycji: 2014-01-16 o 18:06

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 18:09   #548
marima
Raczkowanie

ale ze mnie matołek skasowała mi się cała lista zamówienia na gemini bo nie zauważyłam, że po jakimś czasie się wylogowało bo nie byłam wtedy przy kompie, siadam sobie dodaję termometr a tam tylko widoczna ostatnia pozycja i zauwazyłam że nie jestem zalogowana, więc szybko się zalogowałam, ale niestety pamietało już ostatnie kliknięcie na szczęście zapisałam sobie na kartce co miałam w zamówieniu, więc muszę poszukać i pozaznaczać jeszcze raz no cóz zdarza się

tak sobie myślę, bo na gemini jest sól fizjologiczna 100 ampułek za coś koło 24 zł i zastanawiam się czy by w zwykłej aptece nie kupić na razie 10 ampułek bo po co mi od razu 100

ej też się zastanawiałam jak to jest z cesarką, czy można mieć wtedy majteczki założone? bo w razie co też nie chciałabym tam goło przed nimi leżeć

u nas przy sn można rodzić w swojej koszuli albo w szpitalnej, więc ja będę rodzić w szpitalnej, potem się ogarnę i TŻ lub mama pomogą mi się ubrać w swoją

Edytowane przez marima
Czas edycji: 2014-01-16 o 18:11
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 18:17   #549
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Jezeli gin mowi ze nie ma sie czym martwic to sie nie martw

Ja chodze na SR i gdyby nie fakt ze w 16tc bylam w szpitalu to i tak nie poznalabym lekarzy
Chyba ze tam u Ciebie maja taka szkole gdzie caly personel sie przedstawia

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Mam ten sam problem, znalazlam nawet ładne na allegro, ale boję się, że nie zdążą dojść

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 18:32   #550
teQiba
Moderator

Cytat:
zamów sobie takie jak ja za 15-16 zł na all, z rozpinaniem na cycki. Takich mi nie jest szkoda bo to tanie i taki materiał mięciutki przyjemniutki ale nie bawełna tylko to takie sztuczne chyba

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...835494544.html np
Dziekuje - szkoda ze koszty przesylki do tego dochodza...

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
ale ze mnie matołek skasowała mi się cała lista zamówienia na gemini bo nie zauważyłam, że po jakimś czasie się wylogowało bo nie byłam wtedy przy kompie, siadam sobie dodaję termometr a tam tylko widoczna ostatnia pozycja i zauwazyłam że nie jestem zalogowana, więc szybko się zalogowałam, ale niestety pamietało już ostatnie kliknięcie na szczęście zapisałam sobie na kartce co miałam w zamówieniu, więc muszę poszukać i pozaznaczać jeszcze raz no cóz zdarza się

tak sobie myślę, bo na gemini jest sól fizjologiczna 100 ampułek za coś koło 24 zł i zastanawiam się czy by w zwykłej aptece nie kupić na razie 10 ampułek bo po co mi od razu 100

ej też się zastanawiałam jak to jest z cesarką, czy można mieć wtedy majteczki założone? bo w razie co też nie chciałabym tam goło przed nimi leżeć

u nas przy sn można rodzić w swojej koszuli albo w szpitalnej, więc ja będę rodzić w szpitalnej, potem się ogarnę i TŻ lub mama pomogą mi się ubrać w swoją
Tez kiedys tak w gemini odwalilam
Wiekszosc z nas tez bedzie mniejsza ilosc soli fizjologicznej w stacjonarnych aptekach kupowala.
A majtek wydaje mi sie ze do CC tez nie mozna...
Stary 2014-01-16, 18:35   #551
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Opr dostałam za to, że porodówkę oglądam powiedział, że to jedno, wielkie gówno i tylko negatywnie mnie nastawia na poród, 'a to wcale tak nie boli', kurde jakby już rodził.. i ten ból przy badaniu i przy porodzie jest spowodowany negatywnym nastawieniem.
A co mu do tego, co ty oglądasz Mnie to nie nastraja negatywnie, wręcz przeciwnie. A co do tego, że poród nie boli... zero komentarza

Cytat:
ja już po wizycie, Mała jest o 2 tygodnie do tyłu(( wszystkie części ciała ma do siebie proporcjonalne, ale jest szczupła i w 33t1d ma 1830g.. lekarka mówi, że mam się nie przejmować, że patrząc na moje gabaryty to lepiej, że jest mniejsza, bo łatwiej urodze, mam pić duzo wody, żeby płynu owodniowego nie ubywało... ale wiadomo jak to jest i tak sie martwię;(
Nie martw się. Dzidzia mniejsza, to rzeczywiście łatwiej urodzisz. A poza tym, skoro wszystko w normie jest, to nie ma powodu do zmartwień

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dziewczyn, Ktore miały cc - jak bylyscie ubrane NA DOLE? Bo u nas można mieć t-shirt, ale nie chce być tam taka goła
Tos mi ćwieka zabiła, nie pamiętam, czy miałam gacie ale chyba nie, cos mi świta że razem z wkładką je wyrzuciłam do kosza, gdy mnie prowadzili na cc

Cytat:
Pokaż, jakie zamawiałaś? Ja sobie kupiłam jedną do porodu taka wielką z miejscem na brzuch i z rozsuwanymi połami żeby cyce odsłonić do karmienia, zamierzam się jej pozbyć zaraz po. A na potem do karmienia mam jedną rozpinaną i tak myśle, że może jeszcze jakaś by mi się przydała, gdybym zaplamiła albo musiała (odpukać!) dłużej zostać w szpitalu. Więc zainteresowana jestem Byle nie miała motywów w misie i inne żabki
Aha, ta moja wielką porodową kupiłam w textilu za 14 zł, sprawdź, może jeszcze są

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-16 o 18:36
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 18:41   #552
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
U mnie już wszystko poprane poprasowane czeka na półce dla córki
Fotelik wyprany,ciuszki na wyjście spakowane aby mąż nie zaginął
Dla mnie torba z ciuszkami spakowana do szpitala oprócz kosmetyków
za super organizację!

Cytat:
Zakupiłam wózek co prawda tani, nie zaden firmowy wypas ale patrzyłam na to żeby był zgrabny w miare i jest 3w1
Mi się podoba

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
co dokładnie mam dać o tych fotelikach?
Chodziło mi o info o macierzyńskim, to co pisała Ag (na niebiesko).
A propo's - Tequiba pisałaś, że wystarczy zaświadczenie ze szpitala, to akt urodzenia nie jest do tego potrzebny? Tak się boję czy zdążę ze wszystkim, skoro na to są tylko 2 tyg., a za mnie nikt tego nie załatwi, a dziś jeszcze koleżanka mojej mamy mówiła, że jej synowa po cc leżała 2 tyg. w szpitalu więc już martwię się na przyszłość...

Cytat:
ja chce szybki porod SN - jak bede miala traume to trudno, chociaz bede miala dobry argument czemu nie chce drugiego dziecka
Ja chcę szybko i, no może nie BEZ, ale możliwie JAK NAMNIEJboleśnie .

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja bez makijażu też straszę ale powiedz, jak będziesz rodzić to jedyne na czym Ci będzie zależeć tona tym zeby ból już minął i żeby małemu nic się nie stało. Poza ty ja uważam że poród nie jest rewią mody więc ja się nie będę malować.
Czyli wizyta u endo udana
Ja też myślę, że makijaż itp to będzie ostatnia rzecz o jakiej będziemy myślały podczas porodu...

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Jak to jest z tą toxo, czy można zachorować kilkakrotnie na to? bo tak się zastanawiam czemu teraz zlecił mi to badanie? też będziecie powtarzać to badanie teraz, pod koniec ciąży?
Ja robiłam tylko na początku, do tej pory nie powtarzałam.

Cytat:
Kochana nie martw się na zapas .

Cytat:
stwierdził, że szkoda, że nie chodziłam do szkoły rodzenia, bo co to będzie przy porodzie jak boli przy takim badaniu plus fakt, że nie będę znała położnych i lekarzy jak przyjadę rodzić, a poznałabym ich chodząc do sr. no ale teraz to już za późno. Opr dostałam za to, że porodówkę oglądam powiedział, że to jedno, wielkie gówno i tylko negatywnie mnie nastawia na poród, 'a to wcale tak nie boli', kurde jakby już rodził.. i ten ból przy badaniu i przy porodzie jest spowodowany negatywnym nastawieniem. Ogólnie to jak u psychologa trochę. tak się nagadał.. to była najdłuższa wizyta na jakiej byłam te kłucia w kroczu to norma,
To ciekawą wizytę miałaś, żeby mój mnie tyle badał...
Uspokoiłaś mnie z tymi kłuciami a już zaczynałam się martwić...

Cytat:
podobno wody osiągają swoje maksimum do 33 tygodnia, a potem jest ich coraz mniej... więc żeby się nie zrobił niedobór to mam pić 2l płynów dziennie.
Dobrze wiedzieć!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 18:51   #553
asialll
Raczkowanie

wiecie może czy można gdzieś w necie obejrzec powtórki porodówki albo położnych?????? bo nie mam już tych kanałów od jakiegoś czasu i mam "bidę"...

Stary 2014-01-16, 18:54   #554
justine_87
Raczkowanie

asialll, gratuluję zakupu wózka

monkaa321, super, że wizyta się udała

Też zamierzam się jakoś lekko podmalować jadąc na cc Choćby jakiś lekki podkład
W ogóle to kompletnie zapomniałam o hennie - dzięki za przypomnienie

Rossa1988, Mała jeszcze nadrobi wagowo, naprawdę nie martw się na zapas

wewillrockyou, wow, niezłego masz gina wypowiada się na temat bólu, jakby sam urodził pięcioro dzieci... Ale fajnie, że oprowadzi Cię po oddziale

cayenneOna, spóźnione gratulacje za kupiony fotelik - ma super kolorki

marima, też kupię ampułki z solą fizjologiczną w aptece - za 10 ampułek zapłacisz do 6zł, a nie masz pewności przy zamówieniu 100 sztuk, że je wykorzystasz... No chyba, że masz inhalator?
Dobre pytanie - czy można mieć na sobie jakies majteczki podczas cc? Wydaje mi się, że cięcie jest wykonywane tak nisko, że majteczki odpadają

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 18:54   #555
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Jak to jest z tą toxo, czy można zachorować kilkakrotnie na to? bo tak się zastanawiam czemu teraz zlecił mi to badanie? też będziecie powtarzać to badanie teraz, pod koniec ciąży?
Ja mam teraz powtórzyć IgM, ale ja nie przeszłam toxo.

Cytat:
No coś Ty, przecież nie jest taka mała... A wcześniej zawsze szła zgodnie z OM? Moja Ula też zawsze mniejsza jest, ale moja lekarka mówi dokładnie tak jak Twoja, parametry mają być wewnętrznie zgodne i resztą mam się nie przejmowac
Także za wizytę

Cytat:
Ja też chcę zobaczyć, bo by mi pasowało jeszcze jedną sobie kupić.
Poza tym ja do porodu kupiłam w lumpku wcale nie sensowną - będę wyglądać jak własna babcia, ale za to za 4 złote

Cytat:
ale ze mnie matołek skasowała mi się cała lista zamówienia na gemini
Mi się też tak zrobiło... W dodatku jak miałam już wszytsko wrzucone do koszyka
Ja soli fizjologicznej nie kupuję wcale

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 18:55   #556
lutien
Wtajemniczenie

Wpadam tylko napisać, że od jutra chyba będę z Wami na bierząco Niestety szyjka skrócona i mam nakaz leżenia plackiem W 26tc szyjka ma 27mm... Zastanawiam się czy nie kwalifikuję się do założenia krążka
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 18:56   #557
justine_87
Raczkowanie

Taka ciekawostka z instrukcji obsługi laktatora:
nie używać w ciąży, gdyż grozi to wywołaniem porodu!

A ja raz pociągnęłam cycka, bo nie wierzyłam, że laktator go pociągnie (na dłoni nic nie czułam).
I wierzcie mi na słowo - CIĄGNIE

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2014-01-16, 19:00   #558
asialll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Wpadam tylko napisać, że od jutra chyba będę z Wami na bierząco Niestety szyjka skrócona i mam nakaz leżenia plackiem W 26tc szyjka ma 27mm... Zastanawiam się czy nie kwalifikuję się do założenia krążka
biedactwo a leki jakie dostałaś? to teraz wypoczywaj jak najwięcej bo jeszcze trochę tygodni przed Tobą a raczej Wami.
a swoją drogą mój gin nie chce mi powiedzieć ile ma cm szyjka (bo wie że ja mam doktora google) i tylko odpowiada że taka jak ma być.

Stary 2014-01-16, 19:02   #559
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
marima, też kupię ampułki z solą fizjologiczną w aptece - za 10 ampułek zapłacisz do 6zł, a nie masz pewności przy zamówieniu 100 sztuk, że je wykorzystasz... No chyba, że masz inhalator?
Dobre pytanie - czy można mieć na sobie jakies majteczki podczas cc? Wydaje mi się, że cięcie jest wykonywane tak nisko, że majteczki odpadają
inhalatora nie mam, ale z czasem o nim pomyślę, bo podobno przydatny dla maluszków z częstym katarkiem

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Mi się też tak zrobiło... W dodatku jak miałam już wszytsko wrzucone do koszyka
Ja soli fizjologicznej nie kupuję wcale
na przyszłość będę uważać na gemini a miałam zakupy w koszyku za ponad 400 zł większość w sumie dla mnie, a dla małego kilka rzeczy tylko ale faktycznie witaminki, czy kremy p-ko rozstępom są o wiele tańsze

a sól chcę na wszelki wypadek żeby przemyć oczko jak będzie zaropiałe, psiknąc do noska jak będzie zatkany, podobno łatwiej potem fridą, czy zwykłym aspiratorkiem wszystko wydobyć, czy do przemycia uszka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 19:02   #560
asialll
Raczkowanie

Cytat:

A ja raz pociągnęłam cycka, bo nie wierzyłam, że laktator go pociągnie (na dłoni nic nie czułam).
haha wariatka z Ciebie mój mąż na sobie próbował a jaką miał minę jak mu tak wyciągało sutki bezcenną

Stary 2014-01-16, 19:04   #561
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Pokaż, jakie zamawiałaś? Ja sobie kupiłam jedną do porodu taka wielką z miejscem na brzuch i z rozsuwanymi połami żeby cyce odsłonić do karmienia, zamierzam się jej pozbyć zaraz po. A na potem do karmienia mam jedną rozpinaną i tak myśle, że może jeszcze jakaś by mi się przydała, gdybym zaplamiła albo musiała (odpukać!) dłużej zostać w szpitalu. Więc zainteresowana jestem Byle nie miała motywów w misie i inne żabki
Aha, ta moja wielką porodową kupiłam w textilu za 14 zł, sprawdź, może jeszcze są
Oj to niestety moja z misiami - ale ja lubie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
A propo's - Tequiba pisałaś, że wystarczy zaświadczenie ze szpitala, to akt urodzenia nie jest do tego potrzebny? Tak się boję czy zdążę ze wszystkim, skoro na to są tylko 2 tyg., a za mnie nikt tego nie załatwi, a dziś jeszcze koleżanka mojej mamy mówiła, że jej synowa po cc leżała 2 tyg. w szpitalu więc już martwię się na przyszłość...
Do udzielenia macierzynskiego zaswiadczenie ze szpitala powinno wystarczyc - a akt mozna dostarczyc pozniej. Tylko kazda firma ma jakies swoje zwyczaje wiec nie chce w blad wprowadzac. Najlepiej zaraz po porodzie zadzwonic do kadr poinformowac ze juz sie urodzilo i dopytac.
Stary 2014-01-16, 19:05   #562
marima
Raczkowanie

Cytat:
odpoczywaj teraz jak najwięcej i leż, bo leżenie jest najlepszym lekarstwem na problemy w ciąży, mi dzięki leżeniu w szpitalu szyjka przez 9 dni wydłużyła się o 5mm

Cytat:

yyy to już wiem co będę robić jak będę chciała urodzić
Stary 2014-01-16, 19:11   #563
mariolasl
Zakorzenienie

Witam sie i ja w nowym wątku. U nas dobrze, Marco wazy 940g, sam oddycha. Jest przesłodki. Dużo go kanguruje, spędzam w szpitali czas od rana aż do popołudnia. Pózniej Antos wraca ze szkoły i spędzam czas z nim. Bardzo przeżył to, ze byłam w szpitalu, potrzebuje mnóstwo czasu i uwagi. Pokarm odciągam co trzy godziny, wiec praktycznie nie mam czasu dla siebie i wieczorami padam na twarz. Mam nadzieje, ze wkrotce to sie unormuje i znajdę wiecej czasu na wizaz. Na razie podczytuję was tylko podczas odciągając mleko. Dziękuje wam za wszystkie miłe słowa i wsparcie, to bardzo ważne dla mnie. Sciskam was mocno.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 19:11   #564
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Ojej... A jeszcze trooochę tygodni przed Tobą.
A co mówił gin? Wspominał coś o krążku???

Cytat:
inhalatora nie mam, ale z czasem o nim pomyślę, bo podobno przydatny dla maluszków z częstym katarkiem

na przyszłość będę uważać na gemini a miałam zakupy w koszyku za ponad 400 zł większość w sumie dla mnie, a dla małego kilka rzeczy tylko ale faktycznie witaminki, czy kremy p-ko rozstępom są o wiele tańsze

a sól chcę na wszelki wypadek żeby przemyć oczko jak będzie zaropiałe, psiknąc do noska jak będzie zatkany, podobno łatwiej potem fridą, czy zwykłym aspiratorkiem wszystko wydobyć, czy do przemycia uszka
Podobno dużo lekarzy przy wypisywaniu recept dla dzieci pyta się, czy w domu jest inhalator, żeby móc przepisać leki, które można podać przez wziewy (czyt. takie leki działają szybciej i bardziej hmm miejscowo, jeśli chodzi o kaszel).

A to musisz się zaopatrzyć w sól i w ampułkach (do przemywania oczek), i w areozolu (do psikania do noska) - chyba

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2014-01-16, 19:12   #565
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
gratuluję wizyty każda dzidzia od pewnego momentu rośnie inny tempem, jedne będą większe, inne mniejsze. Zawsze łatwiej mniejszą urodzić Skoro lekarka mówi żeby się nie martwić to się nie martwić
Co do wód to ja miałam w 25 tygodniu wynik AFI 9 i niby jest to w normie a moja ginka mi powiedziała, że mam dużo pić, żeby wód przybyło. No i piję a raczej wmuszam w siebie 2 l wody. Za tydzień mam USG to zobaczę czy zadziałało. Ale kazała się nie martwić więc się nie martwię

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 19:12   #566
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja też chcę zobaczyć, bo by mi pasowało jeszcze jedną sobie kupić.
Poza tym ja do porodu kupiłam w lumpku wcale nie sensowną - będę wyglądać jak własna babcia, ale za to za 4 złote
Oki to wrzuce jak bede przy kompie
Wlasnie w lumpku sa takie babcine... Z jedej strony wiadomo ze po porodzie i tak wyladuje w koszu, ale z drugiej jakos tak chcialabym wygladac "w miare" podczas... Sama nie wiem jak to rozegrac
Stary 2014-01-16, 19:12   #567
mariolasl
Zakorzenienie

Wybaczcie błędy ale pisanie w wannie nie jest dobrym pomysłem

Stary 2014-01-16, 19:13   #568
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Współczuję. Dobrze, że sobie spisałaś na kartce
Co do soli to ja będę w stacjonarnej aptece kupować. Wg mnie 100 to trochę za dużo.

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-16, 19:14   #569
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowym wątku. U nas dobrze, Marco wazy 940g, sam oddycha. Jest przesłodki. Dużo go kanguruje, spędzam w szpitali czas od rana aż do popołudnia. Pózniej Antos wraca ze szkoły i spędzam czas z nim. Bardzo przeżył to, ze byłam w szpitalu, potrzebuje mnóstwo czasu i uwagi. Pokarm odciągam co trzy godziny, wiec praktycznie nie mam czasu dla siebie i wieczorami padam na twarz. Mam nadzieje, ze wkrotce to sie unormuje i znajdę wiecej czasu na wizaz. Na razie podczytuję was tylko podczas odciągając mleko. Dziękuje wam za wszystkie miłe słowa i wsparcie, to bardzo ważne dla mnie. Sciskam was mocno.

witaj Kochana

Cytat:

Podobno dużo lekarzy przy wypisywaniu recept dla dzieci pyta się, czy w domu jest inhalator, żeby móc przepisać leki, które można podać przez wziewy (czyt. takie leki działają szybciej i bardziej hmm miejscowo, jeśli chodzi o kaszel).

A to musisz się zaopatrzyć w sól i w ampułkach (do przemywania oczek), i w areozolu (do psikania do noska) - chyba
w takim razie oblukam inhalatory
no i zobaczę w aptece sól w sprayu abo kupię w sprayu sól morską
Stary 2014-01-16, 19:16   #570
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
o matko, dziewczyny, ile czytania..
stwierdził, że szkoda, że nie chodziłam do szkoły rodzenia, bo co to będzie przy porodzie jak boli przy takim badaniu plus fakt, że nie będę znała położnych i lekarzy jak przyjadę rodzić, a poznałabym ich chodząc do sr. no ale teraz to już za późno. Opr dostałam za to, że porodówkę oglądam powiedział, że to jedno, wielkie gówno i tylko negatywnie mnie nastawia na poród, 'a to wcale tak nie boli', kurde jakby już rodził.. i ten ból przy badaniu i przy porodzie jest spowodowany negatywnym nastawieniem. Ogólnie to jak u psychologa trochę. tak się nagadał.. to była najdłuższa wizyta na jakiej byłam te kłucia w kroczu to norma, a pytałam o dni otwarte w szpitalu w którym będę rodzić, to mnie wyśmiał chociaż na stronie szpitala jest o tym wzmianka. Powiedział, że jak przyjdę na ktg, to on mnie weźmie i oprowadzi po całym oddziale także będę miała indywidualne dni otwarte wgl kolejną wizytę mam 27 lutego dopiero no i powiedziałam, że z chęcią na jakieś usg bym się wybrała, to dał mi skierowanie i teraz nie wiem na kiedy się umówić, jak myślicie, teraz jestem w 30 tyg, za dwa tygodnie będzie okej? Aha no i położna osłuchała serduszko, ale nawalało

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

ja też miałam dużo wody pić, bo miałam nieznaczny niedobór wód, ale to było w 25 tyg. Teraz już wód płodowych podobno nie przybywa
Ja właśnie za tydzień mam zapisać się do SR do mojego szpitala. Normalnie chodzę do prywatnej SR, ale do szpitalnej pójdę też bo chciałabym zapoznać się ze zwyczajami tam panującymi

a co do wód to mojej gince się chyba nie podobała ich ilość bo kazała mi też więcej pić. Wynik AFI (w 25tc) miałam 9 więc wydawało mi się że jest w normie, a tu jednak nie. Zobaczę w przyszłym tygodniu czy się poprawiło

Impossible is nothing

Sławcio

Edytowane przez agunia4ever
Czas edycji: 2014-01-16 o 19:20
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości