|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
Cytat:
Ja bym na miejscu pysi zrobiła obiad z tortem po ślubie dla gości albo małe przyjęcie. Jest to w miarę uczciwy kompromis jeśli już mówicie o kompromisie. Na pewno zmuszanie tż do wesela koło kompromisu nie leży nawet. Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-20 o 10:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Zakorzenienie
|
Witam nowe PMki
![]() Pysia sami musicie dojść do kompromisu, kto mniej się w danym przypadku poświęci. alloffkowa tak nie można, albo to samo wszystkim albo nic nikomu. mojakaren nie przejmuj się opiniami rodziny Tż, szkoda czasu i nerw. Cytat:
![]() netty ja bym się bała zarówno natryskowego jak i samoopalacza. bała bym się, że pobrudzi suknię. gornek śliczne podziękowania. Przeczytałam Tż i zapytał czy możemy się zainspirować. Rano ledwo uniknęłam wypadku. Ślisko jak diabli, a jadący z naprzeciwka TIR postanowił sobie wyprzedzać. Nie dość, że za późno to zrobił, to jeszcze naczepę zarzuciło na mój pas. Całe szczęście, że w tym miejscu było szerokie pobocze, bo w innym wypadku już by mogło mnie nie być. Tak się zdenerwowałam, że jeszcze się cała trzęsę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
no ale to specjalna kreda w płynie do napisów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasi rodzice uznali więc że my będziemy mieć wesele bo takie przyjęcie to żaden zysk.
![]() |
#4445 |
Rozeznanie
|
puchaczu, witaj
![]() velika, instynkt babcierzynski u mojej mamy bardzo silny, ale jeszcze z rok musi wytrzymać ![]() anka ta sincerity jest super, a cena ... ślub się bierze raz ![]() sarus witaj ![]() moja karen my pokazaliśmy mojej siostrze prototypy zaproszeń (zaraz je wstawie do klubu) to powiedziała ze co się podniecamy i tak każdy w kat rzuci ![]() ![]() justynkie, moj TZ ma podobne podejście do wesela (nawet kiedyś powiedział cos podobnego, że po najgorszym dniu przyjdą już tylko te same dobre ![]() Kate, ja (tzn TZ ![]() ![]()
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wódki mieliśmy 150 butelek na wesele plus poprawiony i jeszcze rozdawalismy na odchodne wraz z ciastem. Każda rodzinka dostała wódkę plus dorosłe dzieci z osobami tow. tez osobno dostawali, orkiestrze na odchodne dalismy 5butelek bo 5 osobowa orkiestra. Ogólnie nie zalowalismy ani wódki ani ciasta dla gości i zostało jeszcze nam 15 butelek. Gości mielismy 80 osób. Co zauwazulismy, ze wódka słabo schodziła a najlepszym powodzeniem cieszył sie samoobsługowych Drink Bar. Mieliśmy menu z drinkami z nazwami weselnym co zrobiło furorę, goście mieli frajde z tworzenia drinów, były tez alkohole spoza listy drinków dla smakoszy alkoholi ![]() Goście podchodzili do nas i chwalili ten pomysł ![]() Alkoholi na stolik mieliśmy kupione na dużo więcej osob, ponieważ dużo więcej było zaproszonych a sporo odmówiło. A wszystko zeszło i po poprawonach zostaly same resztki. Radze inwestować w stolik a alkoholami i do tego fajne menu z drinkami i nazwami weselnymi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ta naprawdę Pysia musisz usiąść z Tżetem i obgadać z nimw syztsko. Wyłożyć kawę na ławę wasze spostrzeżenia, marzenia, jak to widzicie. Od Nas się tego nie dowiecie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mówicie, nie można zmuszać TŻ do wesela. Mój na szczęście sam zdecydował mimo że mu się to nie podoba. Nigdy bym go nie zmuszała bo bałabym się że 10 min przed ślubem usłyszę że to wszystko moja wina że on tu teraz stoi i musi się uśmiechać. I byłoby mi mega przykro. Więc ciężko doradzać nie mając takiej sytuacji.
![]() |
#4450 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję ![]() ![]() Cytat:
Jednak nie możesz zapominać o sobie - ślub, wesele jest tylko raz w życiu. Na wycieczkę możecie pojechać zawsze. Jeżeli zrezygnujesz ze swojego marzenia, nie będziesz miała pretensji do Tż? Rozumiem, że jest nieśmiały i nie lubi tłumu gości, ale nie przesadzajmy - planowaliście małe wesele na 80 osób. Nie będzie wśród obcych ludzi tylko z rodziną. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a rabatu na spa zazdraszczam ![]() Cytat:
![]() ja w środę mam przymiarkę i wtedy muszę sie zdecydować czy chce welon czy nie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() podejrzewam, że trupem padłby ten, kto by auto wysmarował ![]() Witam się z Wami ![]() mam ambitny plan na ten tydzień, muszę przerobić jeden wielki dział do obrony inżynierskiej ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ad rem masz może rozpisane co danego miesiąca masz do zrobienia? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że większość z nas tu jest za weselem bo sama te wesela robi i widzi w nich sens, są ważne i dlatego są. Ale też są zupełnie inne podejścia do życia i nic tego nie zmieni. Dlatego uważam że racje tż pysi są równoważne z jej racjami. I to jest jedyny tak dzień i dla niej i dla jej tż. Dlatego uważam że zmuszanie go, naciskanie jest mocno nie fair jeszcze przy takim podejściu rodziny jakie prezentują ci ludzie. Wesele jest fajne jak jest wszystko takie jak ma być. Wszyscy są szczęśliwi, dobrze się bawią szczerze się cieszą i przyszli z niewymuszonych chęci. Jak czegoś brakuje to zaczyna to przypominać cyrk i szopkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4455 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia z inż! edit. co to są te tajemnice "placki"? Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-01-20 o 10:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
PLACKI to po prostu ciasto
![]() co region to inaczej sie nazywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Wtajemniczenie
|
Przyszły słomki. Jestem niezbyt zadowolona. Kolory ok, ale myślałam, że będą grubsze. Średnio mi się widzą winetki na słomkach o standardowej grubości. Ale wtopa
![]() edit: jednak jestem zadowolona ![]() ![]() więc zostało mi znalezienie odpowiedniego papieru i jakiejś "wycinaczki" serc ![]() Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2014-01-20 o 10:59 Powód: dodanie inf. |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Generalnie to nie da się chyba tego inaczej rozwiązać, jak tylko rozmawiać ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
Nie mam... nie tworzyłam takiej listy, mam tylko w telefonie ogólną listę co mamy do załatwienia i odhaczam
![]()
#4461 |
Zakorzenienie
|
puchaczmalinowy (świetny nick
![]() Co do nacisków o dziecko, u nas nikt nie naciska ![]() Ja mam 24lata, TŻ 28, ale nikt nie ciśnie. Teściowa czasem wspomina, że fajnie by było znów małym szkrabem się zajmować, ale nie mówi tego żeby nam coś zasugerować, tylko ot tak. Ma dwoje wnuków (6,5 i 1.5 roku), więc ma się kim zajmować póki co ![]() Moja mama z kolei może i by chciała, ale i tak na razie pracuje, więc nie ma jakoś zbyt dużo czasu ![]() Podziękowania dla rodziców: wręczymy prezenty i poprosimy gości o odśpiewanie im STO LAT. Żadne przemowy, bo będę wyć ![]() U nas nie ma zwyczaju dawania czekolad. Byliśmy wczoraj na Targach Ślubnych - kicha jakich mało ![]() Dobrze, że miałam wejściówkę, to tylko 15zł za bilet TŻta w plecy. Karen, olej zdanie brata TŻta. Nasze zapro też na pewno się nie będą komuś podobać, ale naprawdę mam to głęboko gdzieś ![]() Kate Noir - daj znać jak ta kiecuszka z ebaya, bo jest śliczna ![]() netty, ja co prawda ślubuję we wrześniu, ale pewnie pójdziemy parę razy na parę minut na solarium, żeby mieć równą opaleniznę. Nie lubię solarium, mam wątpliwości co do jego aspektów zdrowotnych, ale nie mam innego wyjścia, bo przed ślubem się na wakacje nie wybieramy. Pysia, ja bym chyba odpuściła. Wiadomo, tu nie ma idealnych kompromisów, albo Ty będziesz zawiedziona, albo on nieszczęśliwy, ale zwyczajnie obawiam się, że jak postawiasz na swoim, to i tak on 'zepsuje Ci' całą radość z tego dnia, zwyczjanie swoim stresem, niechęcią do tańców, zabaw, miną itd. Ja jestem taka, że jak ma mi ktoś coś zepsuć swoim podejściem, zachowaniem, to wolę odpuścić niż się szarpać i drzeć szaty dla zasady. Wiadomo, że jak się uprzesz, to wesele będzie, ale czy warto? Jedynie co, to możecie pomyśleć nad malutkim weselem, może wtedy to byłby jakiś kompromis dla Was? Enzunio, pudło świetne! Mamy świadków ![]() Byli bardzo zaskoczeni, ale szczęśliwi i oczywiście oboje się zgodzili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny powiedzcie mi ile przed ślubem macie przymiarki? Mnie w jednym salonie powiedzieli, że sukienka będzie u nich 2 tygodnie przed ślubem i wtedy będziemy dopasowywać. Nie będzie za późno? Jeżeli coś będzie nie tak i będą potrzebne poważniejsze poprawki? W drugim salonie suknia będzie pod koniec maja i na początku czerwca pierwsza przymiarka (z butami i bielizną) a za dwa tygodnie następna. Można połączyć je w jedną ale muszę wtedy 3 godziny zarezerwować. Cytat:
![]()
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-01-20 o 11:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4465 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() nie dziękuję ![]() placki to po prostu ciasta ![]() dokładnie ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 7 blach to trochę malo. Chyba ze te blachy to jakieś wieksze . My mieliśmy 15blach ciasta na wesele i poprawiony 80 osób plus dodatkowo kilka blach pieczonych na odchodne dla gości. Do tego 4 piętrowy tort. Został mały kawaleczek torta i może z 1 blacha ciasta co zjedlismy po weselu. Może zależy od gości jak lubią jeść ciasta. Może zima te więcej sie je niż latem jak jest ciepło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Wtajemniczenie
|
Miesiąc przed. Odbiór w tygodniu wesela.
Jeśli salon ma małe obłożenie to 2 tyg przed powinni zdążyć. Salony wydłużają do minimum ten czas bo PMka może schudnąć w ciągu tych 2 tyg nawet o rozmiar.
#4468 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prostu bez sensu jest pytanie "dlaczego pysia ma rezygnować z wesela" bo analogicznie jest "dlaczego tż pysi ma się zmuszać do wesela" Poza tym widać ile krwi już im ta sprawa psuje, jak pysia to przeżywa. Najlepiej byłoby siebie wziąć kartkę spisać wszystkie za i przeciw, pomysły na kompromis i plusy każdej sytuacji. Wg mnie i chyba nas tu wszystkich ślub jest najważniejszy - reszta to dodatek wiec chyba bez sensu jest drzeć szaty o to. Cytat:
Poza tym mając na uwadze nastroje w rodzinach pysi i jej tż zastanawiałabym się czy to wesele będzie taki że faktycznie byłoby czego żałować. Piękna sala, suknia, dobry fotograf pyszne jedzenie super zespół nie zatuszują pewnych spraw jeśli się pojawią. jest mnóstwo osób i każda ma swoje podejście do ślubu i wesela Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-20 o 11:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja do pracy na imieniny niosłam 1,5 blachy na 15 osób. Zostało 8 kawałków.
![]() |
#4470 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.