|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
Cytat:
![]() Te brwi to mnie osłabiaja normalnie ![]() właśnie zrobiłam sobie Skrzypokrzywę może i na te brwi jakoś wpłynie ![]() Swoją drogą muszę odrosta zgładzić,bo znowu go przetrzymuję,a potem narzekam,że farba wychodzi nie tak
|
|
|
|
|
#962 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam, Bunny tę informację musiał przysłonić mi złoty oślepiający i rozpraszający blask bijący z moich włosów
A ja w sumie dam im trochę odpocząć, nałożę na nie olejek kokosowym, dzisiaj umyje, w czwartek umyje bez olejku i w sobotę albo niedzielę zafarbuję... Nie mam sumienia tak ich dręczyć praktycznie z dnia na dzień i w sumie mam złudną nadzieję, że może po 2 myciach ten kolor trochę się zmieni, może będę wyglądać lepiej i nie będę musiała być takim włosowym katem...
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sugar pie zdaje się. a znasz? ![]() kredka strawberry milk. cień flamingo Hej co napiszesz o swoich włosach? Farbujesz je? Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2014-01-20 o 10:13 |
|
|
|
#964 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
fajne sa wlasnie pisalam tu niedawno ze kupilam w douglasie.za 29zl chyba![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny czy ta odżywka nadaje sie jako po prostu odżywka do spłukiwania? To jest niby jakas odzywka bez spłukiwania do używania przed stylizacją, ale bez stylizacji sie nada czy nie za bardzo? Teraz testuje ale nie wiem czy przypadkiem nie podsusza mi włosów wiec odstawiam na jakiś czas. Zerknęłabyś na skład?
INGREDIENTS: Aqua (Water), Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Cetearyl Alcohol, Glycerin, Dimethicone, VP/Methacrylamide/Vinyl Imidazole Copolymer, Stearamidopropyl Dimethylamine, Parfum (Fragrance), Cyclopentasiloxane, Lactic Acid, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Trimethylsiloxysilicate, Dimethiconol, Trideceth-5, Carbomer, DMDM Hydantoin, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citral, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool. |
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny błagam Was o pomoc
![]() wczoraj zafarbowałm odrost alfą 11.13 z wodą 12%, efekt - rudy odrost na długości (to pozostałości po rozjasniaczu) z wodą 6% - wyszło chłodno, delikatnie szaro- niebiesko ale do przeżycia. Postanowiłam w koncu że je trochę przyciemnie bo już nie chce eksperymentować z rozjaśniaczem Czy farba Joanny pokryje mi ten rudy odrost i przyciemni delikatnie długośc włosów. Wiem że musze się przygotować na wypłukiwanie koloru i na to że odrost będzie się odróżniał od długości ale lepsze to niż rudy odrost i platynowa długość |
|
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.Pisze na tym watku pierwszy raz.Pisalam juz o swoim problemie na 3 innych ale wiekszosc jakby zamarla nie ma nowych postow a tym bardziej nie mam odpowiedzi.Zamierzam dolaczyc do blondwlosych ale mam z tym problem,bo konczy sie zielenia.W tej chwili mam cos takiego na glowie jak na fotce (moze bardziej wyplukane).Chcialabym rozjasnic do jasnego rudego lub zoltego (i tu zaczynaja sie niespodzianki) czy nie bedzie zieleni jak poloze na to 12.0 z Wellatonu?Czy obecny kolor lepiej rozjasniac co jakis czas 12-tka?W blondach mam dosc mala wiedze a bardzo potrzebuje tej rady .
Edytowane przez viooolett Czas edycji: 2014-01-20 o 11:32 |
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 12.0 nie powinno być zieleni bo to natura. Ale wątpie żeby cokolwiek na takim rudym ta farba dała. |
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kylie- super Ci pasuje ta grzywka, skusiłaś mnie, chyba też sobie obetne taką w tym tygodniu odmiana sie przyda ![]() Dziewczyny, mam coraz mniej dni a ciagle nie mam pomysłu na prezent na chrzciny.. facetowi to ciężko, nawet takiemu małemu Jeśli zdecydowałabym sie dac pieniądze, to ile uważacie jest ok? Będę chrzestną. jestem siostrą mamy małego. Ona dała 500zł na chrzest mojej c.óry, dużo wg mnie, ale ona była w innej sytuacji materialnej.. nie bede tego rozpisywac za bardzo, ale my pieniadze liczymy -ona nie.
|
#971 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ktore kolory wzielas tych kosmetykow? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to sie na perly uparlas, zawsze mozesz mieszac 11.11. z innej strony to mocny popiel a ty mowilas ze sie nie lubisz w szarosci ![]() i jak ta maska??? bo mam odzywke i to moja ulubiona odzywka, wreszcie mam odzywkowy nr 1 i tym sposobem skompletowalam najlepsze kosmetyki dla siebie: szampon j&j, eva brzoskwinia, oczyszcz. familijny odzywka- wella moisture maska- loreal extreme i color vive odrosnie ci brew ale to moze potrwac do miesiaca, tez mialam w jednej luke bo za mocno wyskubywalam a teraz zostawilam to odrosl w koncu krzywy krzaczor, w☠☠☠☠* sie i znow wyrwalam dziewczynki, poszlam z lola na zakupy do biedry jakiego kanara wycielam na lodzie ![]() lolka mnie pociagnela, wypieprzylam sie na ulicy i biodrem w kraweznik przywalilam- na bok polecialam...mam siniaka na udzie, w sumie to krwiaka upadlam lolce na zad, to tylko jeknela i uciekla, w koncu ja zlapalam, byla przerazona az sie telepala... a ja ledwo wstalam, teraz nie moge na noge stanac witamy zime najlepsze ze mialam zimowe, plaskie buty mukluki az sie chwile poryczalam z bolu teraz juz mniej boli...
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
wróciłam ![]() cała i zdrowa i z mnóstwem wrażeń było super ,dzieciaki zadowolone i już są plany jechać na wakacje ponownie do Wisły ![]() byłam dziś na USG brzucha i okazało się, że te bóle które mnie tak męczyły od przed sylwestra to kamienie i piasek , które schodziły z prawej nerki , jest jeszcze troche miedniczka poszerzona na szczęście nic juz tak nie ma i ból minął ,ale to było okropne ![]() kitka mój mały też był na cycu i miał kolki ...darł się nieraz jakby go ze skóry obdzierali raz to aż na pogotowiu wylądowaliśmy bo płakał ze 3 godziny non stop .dostał taki lek - syrop na trawienie specjalny i oprócz tego kropelki dostawał .jakbyś chciała mogę ci podać nazwe tego leku bo mam go w książeczce zapisanego. pomogało mu
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała Edytowane przez asiabb1983 Czas edycji: 2014-01-20 o 12:30 |
|
|
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() U mnie dość mrozno -8 ![]() Kylie trzymam kciuki żeby wszystko Ci się poukładało Princesska gratuluję mieszkanka Lavia trzymaj się tam dzielnie Współczuję Ci szczególnie że zaraz Dzień Babci.Ja już nie mam dziadków ale tak mi ich brakuje .Często ich wspominam i zawsze łezka w oku mi się kręci![]() Ex gratki za piąteczkę ![]() Kitka a na wypadanie włosów po porodzie chyba nic nie pomoze bo to wina hormonów ![]() Bunny bidulko Asia opowiadaj jak było Jak wrażenia Edytowane przez Eveline1000 Czas edycji: 2014-01-20 o 12:42 |
|
|
|
#974 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no ok. dobrze robisz, za tydzien czesc koloru juz wymyjesz to zloto powinnno sie zakryc. na przyszlosc unikaj bezy. Cytat:
![]() sam poczatek juz mi sie nei podoba, ta parafina... silikon, zapach wysoko... tu nie ma nic dobrego, daj sobie spokoj i wywal to- cokolwiek to jest szkoda wlosow na takie cos...- ale to moja opinia, mozesz sie nie zgodzic.nie wiem czy jak to tylko woda popluczesz to wlasnie konce po wyschnieciu ne ebeda sztywne, jakby pozlepiane, bo to oblepiacz jakis. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jakby ten rudy byl splukany do prawie matowego rudo-zlotego to by sama farba wystarczyla... Cytat:
mozesz dokupic jakis tani bajerek zeby tylko bylo cos rzeczowego...zeby maly mial pamiatke. nie powinni patrzec ile sami dali a ile ty ![]() liczy sie gest, powinni byc wdzieczni ze sie zgodzilas, prezent to sprawa moim zdaniem w takiej sytuacji symboliczna. co innego gdy kos z premedytacja daje malo, bo skapi czy bo nie chce dac, a co innego gdy daje tyle ile ma z glebi serca
|
|
#975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Princeska gratuluję mieszkanka! Nie ma to jak mieszkać samemu... ![]() Ja ostatnio często myślę o tym że jednak wolałabym mieszkać z tż w mieszkaniu- bo ogrzewanie wyszłoby taniej, i mogłabym więcej grzać (a ja zmarzluch jestem, przykładowo teraz siedzę w bluzce na ramiączkach, koszuli z długim rękawem i bluzie tż-ta z polarem od środka a zimno mi, i tak całymi dniami ), poza tym mam wrażenie że mieszkanie łatwiej jest urządzić tak żeby wyglądało dobrze No ale zaraz później przypominam sobie że tutaj nie mamy sąsiadów, poza tym jest ogródek no i więcej pokoi i miejsca... jednak to w jaki sposób jest urządzony ten dom nie podoba mi się. Jeśli tu z tż zostaniemy to marzę o tym żebyśmy mogli z czasem urządzić się po swojemu Lavia współczuję Ci bardzo ![]() Mi babcia bardzo pomaga i jest taką dobrą duszą, nie chcę nawet myśleć o tym że może jej któregoś dnia zabraknąć...Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piasek zawsze boli jak schodzi... lekkiej goraczki nie mialas?kitka a wlasnie, niestety ale z moich doswiadczen nie ma cudownego specyfiku na zatrzymanie tego wypadania, musisz przeczekac... oczywiscie mozesz sie wspomagac wcierkami itp. ale sadze ze to niewiele pomoze, bo te wlosy co maja wypasc to i tak wypadna. myj teraz lagodniejszymi srodkami i staraj sie ich nie przeciazac.
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Eveline i (o ile dobrze pamiętam) Princeska dziękuję
Cytat:
![]() Współczuję upadku U mnie deszczowo, zimy nie widać (na szczęście)
|
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, zazdroszcze Wam tej zimy, u mnie 5 stopni na plusie i leje deszcz od nocy
![]() na sanki bym poszła z młodą chętnie ![]() bunny- o kurde, nieźle upadłaś.. Posmaruj czymś siniaka A,że w płaskich butach.. Na pocieszenie Ci powiem,że ja przed ciążą to słynęłam w lataniu w wysokich szpilkach- nieważne czy ognisko w lesie ze znajomymi czy w klubie- Renatka chodziła w szpilkach A jak kupiłam sobie w liceum pierwsze adidasy od czasów dzieciaka- to tak wyrżnęłam z krawężnika na ulice, po prostu sie jakos potknęłam, pewnie był krzywy że już w locie chyba ze strachu straciłam przytomnosc i tak wyrznęłam głową w ulice,że miałam krwiaka na mózgu i wstrząśnienie mózgu. Wole szpile Chociaz teraz jak musze ganiac za moją agentką to rzadko noszę![]() masz rację co do prezentu-tak własnie myslalam z TZ,żeby kupic jakąs drobną pamiatkę, do tego album zamiast akrtki od chrzestnych- taki gdzie sie wpisuje miejsce chrztu, date itd w formie ksiazki a nie zwykłej malej kartki i dac kase. Mam nadzieje,że oni mają w sobie na tyle klasy, że nie beda patrzec na to ile dałam .. bunny- słoneczko, kusi mnie Palona kawa Joanny, bo mam w domu i jak otwieram szafke i widze ten kolor
|
#979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() żeby jako tako wyglądac. jutro mam wyjazd i muszę cos na szybko wymyslec. na długości tak jak mówiłam są troszkę szarawe z domieszka niebieskiego, ale to raczej przez to ze te rudości chciałam ratować szamponem fioletowym Joanny |
|
|
|
|
#980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojej Straszna przygoda.Dobrze ze na stałe nie odczuwasz skutków tego upadkuRenatka daj tyle na ile możesz sobie pozwolić .Powinni to zrozumieć,liczy się to że zgodziłaś się zostać chrzestną , a nie ile pieniędzy dasz. U mnie śniegu pod dostatkiem a w nocy było -11 .Ja chcę wiosny ![]() Teraz jest -8 brrr
|
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani siedzieć ani leżeć ... aż w plecach czułam taki jakby mnie ktoś przeszył czymś na wylot jedynie miałam tak, że raz nie chciało mi się sikać tak jakby mi coś przytkało, a potem chciało mi się sikać non stop i dziwnie ten mocz pachniał może przez leki bo cały czas byłam na przeciwbólowych i rozkurczowych
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
|
#982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale boli jak chodze. szlag by u nas wczoraj caly dzien padalo, dzis jest -5 i lodowisko wszedzie ![]() az tak przyciemnic chcesz ?Cytat:
![]() z innej strony jest bezowy wyszedl ci tak cieplo to przy popielu moze byc tak ze gdzieniegdzie zgnilo-zielony zafarbuje. roznie to jest, zalezy jakie wlosy i co przeszly. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
ja tak mialam w zeszlym miesiacu w nocy, nagle sie obudzilam bo poczulam bol jakby mi nerka sie obrocila najgorsza droga z nerki do pecherza- tam boli ![]() jak schodzi sam piach to piecze, jest parcie, nawet goraczka czy krew w moczu
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
BUNNY co myślisz o kolorkach? wzielam cien flamingo
kredka strawberry milk błyszczyk sugar pie Ja bym na chrzest dała kase i jak BUNNY mowi cos żeby miał pamiatke. Daje się np. medalik, łańcuszek, można dac Biblie(są wydania dla dzieci) BUNNY wspolczuje upadku Moja Siostra wczoraj się przewrocila na lodzie.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciemniejsza farba tez może złapać na zielono??? przyciemniłabym je tak do średniego/ ciemnego blondu nawet |
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
ASIA wspolczuje tych boli bo nerkowe bole sa dość mocne.
|
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą co się dziwić jak blisko ![]() Na allegro można znaleźć dużo ciekawych rzeczy na chrzest, np.: http://allegro.pl/skarbonka-posrebrz...861157229.html http://allegro.pl/album-dzieciecy-z-...874510550.html http://allegro.pl/kocyk-z-imieniem-h...863679787.html http://allegro.pl/tort-rowerek-z-pie...863538156.html http://allegro.pl/odcisk-bobasa-racz...886630307.html http://allegro.pl/odcisk-bobasa-albu...869011564.html http://allegro.pl/pamiatka-chrztu-pr...870761395.html http://allegro.pl/prezent-statuetka-...896447785.html http://allegro.pl/biblia-dla-dzieci-...891670888.html http://allegro.pl/unikatowy-prezent-...887104609.html http://allegro.pl/mata-edukacyjna-pr...889741018.html Swoją drogą- myśleliście może o jakimś autku na którym dziecko mogłoby jeździć jak podrośnie? Na pewno się przyda, a za około stówkę można kupić. |
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra w naszym lbn a odkuwac to im sie nie chce ![]() no nie ma... tym bardziej ze to swiezo po farbowaniu...czekaj az sie spierze troche i przyciemniaj naturalnym blondem czy ciemnym blondem...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z 0 po kropce lub 1?? |
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kilka lat temu to poslizgnelam sie na schodach i upadlam tak ze prawie uderzylam glowa o róg schodów. Siniaka na dupie mialam ogromnego i zrobił sie czarny aż. |
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
bunny- nie wiem czy aż tak chcę, ale już kiedys byłam przekonana do brązu (pamiętasz?
), potem w dniu w którym miałam nałozyc farbe stchórzyłam.. podoba mi sie ten kolor, byłby spokój, mało bym przy nim miała roboty, ale boje sie,ze przy ciemnych teraz, gdy jestem blada, zmęczona, czesto nie mam czasu zrobic sie na człowieka bede wygladac niekorzystnie.. a znowu jak widze te odrosty to mam ochote ogolic te kudły na łyso i juz ![]() Dzieki za rady odnosnie chrztu. Ex- u mnie w rodzinie jakos nie ma zwyczaju dawaniu zabawek.. Moja D. tez od wszytskich dostaje kase- a my jej albo kupujemy za to jakas zabawke- gdy jest potrzeba, np na jakis rowerek czy cos, albo wpłacamy na jej konto. Poza tym młody bedzie miał duzo zabawek po mojej D własnie a takie pamiatki to są i mnie w sklepiku też, tzn te do których podałas linki. i własnie myslalam o czyms takim plus kasa. ![]() Pogoda niestety taka sama ex- Ty byłas zawsze allegrowiczką pełną gebą widziałas ostatnio jakies fajne aukcje z kurtkami?
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

A ja w sumie dam im trochę odpocząć, nałożę na nie olejek kokosowym, dzisiaj umyje, w czwartek umyje bez olejku i w sobotę albo niedzielę zafarbuję... Nie mam sumienia tak ich dręczyć praktycznie z dnia na dzień i w sumie mam złudną nadzieję, że może po 2 myciach ten kolor trochę się zmieni, może będę wyglądać lepiej i nie będę musiała być takim włosowym katem...

teraz juz mniej boli...

Współczuję Ci szczególnie że zaraz Dzień Babci.Ja już nie mam dziadków ale tak mi ich brakuje

a odkuwac to im sie nie chce