![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
moje stoi złozone w kącie i czeka az tż je łaskawie oczysci i bezbarwnym pomaluje
![]()
#1112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do wypychania ja rozpoznaję co to za część ciała po miejscu wypychania ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |||||||
Zakorzenienie
|
chyba lepiej zeby miał , bo głowa dziecia jest niestabilna i lepiej zeby ja cos podtrzymywało
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() co do ruchów nie czujesz ich cały dzien bo dziec w brzuchu tez spi .. ale np po zjedzeniu czegos łodkiego powinien sie ruszać , codziennie musisz czuc ruchy , , ale ile razy dziennie to juz ie wiem zalezy od dziecka i jego ułozenia ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() |
#1114 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() rodziłam 2 razy, raz SN, raz CC i krwawienie było porównywalne, 10 dni dość mocne i jeszcze kilka dni "brudzenia"; najgorsze było w szpitalu, jak pierwszy raz musiałam wstać, wtedy się dosłownie lało przez weekend źle się czułam, bolało mnie wszystko - głowa, ucho, hemoroidy, miałam katar, ból w pachwinie, napinanie brzucha i płakałam do męża, że już nie mogę. dzisiaj po południu wszystko przeszło i gadamy o feriach (u nas ostatnie 2 tyg lutego) i mu mówię, że nie dam rady pracować jak obaj synowie będa w fomu (Kuby przedszkole jest przez tydzień zamknięte), a on, że Kuba może prze 4h ogladać bajki, Mati się czymś zajmie a ja przecież mogę wtedy popracować. wkurzyłam się i na niego nakrzyczałam, że on chce, żeby kobieta w 8 miesiacu z 2 dzieci w domu pracowała ( przy laptopie), że chyba zwariował. Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-01-19 o 23:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | ||
Raczkowanie
|
Dzień dobry!! Mały właśnie obudził mnie swoimi fikołkami, bardzooo to lubię
![]() Cytat:
Cytat:
Jestem zla mialam leżeć po założeniu krążka a od piątku co chwila coś :/ mama narzeka że coś ja boli to staram się pomóc ale dziś przegina totalnie, mowie jej że mam twardy brzuch a ona se siedzi nawet herbaty zrobić nie może to znowu ja z lóżka wstaje i znowu powtórka z rozrywki. Wybaczcie użalanie ale nie wyrobię zaraz ![]() Wysłane z telefonu...[/QUOTE] Kochana powinnaś leżeć i uważać na siebie!! Lekarz mi mowił że leżenie leżemiem ale żeby przypadkiek nie dźwigać! ![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem, że dużo ludzi tak mówi - ale to na prawdę jakieś bujdy są ![]() Moja suczka bezdzietna i zadowolona ![]() A no widzisz - może nie wolontariuszka, ale oczytana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze masę roboty z praniem i prasowaniem mam - ale nie mogę się za to wziąć bo już drugi miesiąc na komodę czekam ![]() Złożyliśmy wczoraj łóżeczko - zrobiliśmy przemeblowanie i całą noc nie mogliśmy spać, bo nasze łóżko stoi teraz w innym miejscu ![]() ![]() Dobrze, że zrobiliśmy to wcześniej to mamy jeszcze szansę się przyzwyczaić i przespać chociaż kilka nocy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry :-*
Mara no nie dźwigam :P Olakola ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Gratuluje kolejnych rozpoczętych tygodni i poznanych płci ![]() Wczoraj się nie odzywałam bo źle się czułam, Mała słabo się kręciła no i jeszcze pod koniec dnia miałam gości. Dzisiaj jest lepiej, ale też jakoś nie do końca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Raczkowanie
|
elunka88 mona1 teqiba kate1623 dziękuję za gratulacje
![]() kate1623 ja też czasami źle się czuję i mała wtedy też mało się rusza, z początku zaczęłam panikować ale mnie tż uspokajał że być może mała jest wówczas delikatniejsza dla mnie ![]() (t)asia zaraz wizyta i trzymam kciuki aby było wszystko ok u Was
#1120 | |
Zakorzenienie
|
![]() agunia4ever u mnie na kilka chwil, zgaduję czym się wypycha ![]() uparta8210 gratuluję córeczki ![]() ![]() elunka88 ale Cię obdarowali ![]() Cytat:
![]() może to taka cisza przed burzą? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem jakaś zmęczona ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może ![]() ![]() Także jak widać zrzędliwa baba się ze mnie zrobiła dlatego też między innymi nie chciałam wczoraj narzekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zadomowienie
|
Uparta gratulacje :-*
Kate świetnie cię rozumiem też coś ostatnio za dużo panikuję. (t)asia ![]() Ja osiwieję przez tą jakby nie patrzeć tragedie z bliźniąt :/ codziennie i o każdej porze o tym mówią, aż boję się własnego lekarza. Czy to już psychoza z mojej strony czy co?! Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
![]() 40 minutowa wizyta - wow, marzenie w moim przypadku. BeautifulLie, jak się czujesz? Mama Ci trochę odpuściła? Ja się zaraz zawijam na kursy, mam na 11, kończę o 19 z jedną małą przerwą na obiad. Miłego dnia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja w ten paskudny poniedziałkowy poranek, okna mam od wschodu są całe oblodzone w takie piękne wzorki, na dworze taka piździawa dobrze że mogę siedzieć w domku-kolejna zaleta ciąży
![]() myślałam, że sobie dzisiaj spokojnie spędze dzień sama, bardzo lubię być sama ale mieszkamy z moja mama, która mieszka na dole a my na piętrze. Na początku gadała, że nic się wcześniej nie kupuje bo to przynosi pecha czy coś dzisiaj z tekstem do mnie czy mam juz wszystko bo to jednak tak niedługo eh;/ a ja na to że tylko wózek musimy zamówić bo rodzice męża odadzą nam za niego kasę a ona znów swoje pięć groszy, że mogliby kupić po porodzie po co tak wcześnie ![]() ![]() nie wiem jak mi lekarz wyliczył termin na 15 marca skoro teraz siedziałam z kalendarzem i 40tc to wypada 4 marca a zamierzam urodzić Olka wcześniej) ![]() ![]() kate też mnie pobolewa jak na okres już coraz częściej ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- BeautifulLie to nie psychoza, każdą z nas mogli tak potraktować i olać ale myślę, że teraz na IP zwiększą się jeszcze bardziej fałszywe alarmy czy inne takie niepewności. Nie ma się co dziwić ludzie się boją. ja w środę wybieram się na dni otwarte do mojego szpitala, muszę oblukać gdzie mam się zgłosić chociażby jak zacznę rodzić czy potem jak to wszytsko wygląda
#1127 |
Zadomowienie
|
Hej, śpicie? Tak tu pusto dzisiaj...
W tej historii bliźniąt jest jak dla mnie bardzo wiele niejasności, przynajmniej w tym co przekazują media, trochę się to kupy nie trzyma. Jak może nie być w szpitalu specjalisty od usg, poza tym po co przy cesarce chcieli jeszcze robić usg, a po trzecie mówią że co 2 godziny sprawdzali tętno i stan płodów - przecież ktg powinno być wtedy podpięte chyba 24h/dobę ![]() Nie wiem jaka u Was pogoda, ale w centrum fatalnie. Wczoraj padał marznący deszcz, samochody całe w lodzie, TZ rano pół godziny skrobał szyby z lodu. No i jest podobno bardzo ślisko, aż się boję z domu wychodzić...
#1128 |
Raczkowanie
|
ja tez z centrum u mnie też fatalnie. W ciąży coś bardzo jestem ostrożna jeśli chodzi o samochód i jazdę i bardzo się boję
#1129 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja! Ale pogoda dzisiaj strach wyjść żeby się nie przewrócić taka gololec
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() u mnie za oknem szaro, buro i ponuro Cytat:
![]() maz sie popisal ![]() Cytat:
![]() ja jestem dzis taka niedorobiona ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U mnie też ulewa masakryczna ![]() Też jestem za kastracją zwierząt ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie dziwię Ci się, że się tak wkurzasz, tez by mnie to wkurzało ![]()
![]() |
#1132 |
Rozeznanie
|
Melduję się, że piątek wyszłam ze szpitala. Prosto pojechałam do Matki Polki do diabetologa.
Powiedziała, że ładnie się trzymam, waga już stoi w miejscu wiec obie byłyśmy zadowolone. Te skoki cukru są jednorazowe wiec nie tak niebezpieczne. Gdyby dluższy czas utrzymywał się podwyższony cukier mimo diety, byłoby gorzej. No i rozmawiałyśmy odnośnie porodu. Powiedziała, że teraz mały jest w normie, ale czasem zdarza się nagły skok z dnia na dzień i wtedy można sie trochę martwić. Ale miejmy nadzieję, że nadal będzie dobrze i wówczas będę mogła rodzić naturalnie, w swoim szpitalu u swojego lekarza. 14 lutego mam kolejną wizytę i potem jeszcze jedną przed porodem i wtedy podejmiemy decyzję gdzie i jak rodzić. Chciałabym rodzić u siebie. Jest tylko kilka porodów w ciągu doby, atmosfera kameralna, położne miłe i pomocne, usmiechnięte, z kilkoma znam się z widzenia. Nie jest się tylko numerem pesel. Do mojego szpitala trzeba tylko mieć środki hig dla siebie, pieluszki dla dziecka i chusteczki nawilżane. Ubranka i kosmetyki mają swoje. Jeśli któraś nie karmi, mleko też dają. Koszulę do porodu dają szpitalną. Oswoiłam się z porodówką. Miałam nawet raz ktg na tym łóżku porodowym bo akurat wszystkie aparaty były podpiętę a zaraz miał być obchód. Boję się porodu, ale widzę jak po naturalnym porodzie dziewczyny są na chodzie, zajmują się dzieciaszkami z powodzeniem i w ogóle są uśmiechnięte. A po cesarce wygląda to dużo gorzej. Ale ja nie wiem co mi przyjdzie. Co będę musiałam znieść to zniosę. I tak się boję bóli porodowych, ale widzę, że nawet jak się mocno męczą i mówią, że mają dość to rano, jak nowo narodzone. Koleżanka z sali rodziła, o 12 w nocy dostała pierwszych bóli, dziecko sie urodziło o 22:30 następnego dnia, wiec trochę te bóle ją męczyły. Dopingowałysmy ją i jak mała się urodziła, położna nam pokazała ![]() Następnego dnia jak ta dziewczyna miała malą ze sobą, wzięła ją na ręcę, taką maleńką i śliczną poryczałam się. Wyobraziłam sobie mojego Maksia jak się urodzi. Taki maleńki i śliczny. I to że będę miała dziecko, stało sie tak bardzo realne. Czuję się dobrze, mały kopie i się ładnie rusza. Nastraszył matkę nie na żarty ![]() W szpitalu cukier miałam piekny, położne chwaliły. A i jeszcze o pieluchach wam powiem. W biedronce ta mała paczka 2-5 kg kosztowała 15 zł. Szt 24. W rossmanie pampers 43 sztuki 22 zł więc już widać, że się opłaca pampers jednak. A z kartą rossnę dostałam rabat jakiś ciazowy w sumie prawie 5 zł i zapłaciłam za paczkę 17 zł! za 43 szt. Kupiłam tylko jedną do szpitala. Zapasów nie robię, bo nie wiem z jaką wagą urodzi się mój bohater. Bedę kupować na bierząco. Pozdrawiam mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mogę się też pożalić? ![]() Leżę już 4 dzień i uświadomiłam sobie, że ominie mnie kupowanie ładnych ciuszków (na nówki mnie nie stać a na all używki nawet są droższe niż w lumpie), wszystko przez neta muszę pokupować. Do tego bardzo przeżywam fakt, że ktoś inny zajmuje się domem - szlag mnie trafia, jak widzę, że wiele rzeczy nie jest już na swoim miejscu. Nie uważam się za pedantkę, ale drażnią mnie jakieś brudne skarpetki na podłodze czy bałagan w pokoju córki ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
u mnie cały czas leje
![]() zrobiłam już pranie, wysprzątałam łazienkę, za chwilę musze się zebrać z córą i pojechać po chleb, bo nie będzie co jeść na kolację i jutrzejsze śniadanie. zamówiłam młodej łóżko. koniec wydatków w tym miesiącu, chyba, że wpadnie jakaś dodatkowa kaska. Nadzwyczajna - fajnie, że już w domu jesteś i mimo, że pobyty w szpitalu nie należą do przyjemności, przynajmniej "oswoiłaś" sobie szpital, będzie mniejszy stres w godzinie zero ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no na all jest drogo w porownaniu z lumpem, ja na all kupiłam tylko 3 kaftaniki bo spioszki mialam bez kompletu. na polsacie jest DLACZEGO JA ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Tez już mi czasami szkoda że jeszcze kilka miesięcy i nie będę czuła tych kopniaczków, szturchnięć i jeżdzenia po brzuchu ![]() lutien współczuję złego samopoczucia i kiepskich wyników, ale trzymamy za Was kciuki ![]() 3. Również uwielbiam latać po ( u nas mówi się TO - tania odzież ![]() ![]() ![]() nadzwyczajna biegne zaraz chyba i ja po te pampersy ![]() ![]() Poza tym zauważyłam że jak wypiję kawe (kiedyś piłam częściej w ciąży sporadycznie) mała mniej się rusza, nie wiem czym jest to spowodowane. Może to ja sobie tylko tak wmawiam i nie potrzebnie panikuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak jest z tą kartą? podobno na początku zaczyna sie od 1 % tak? i jak to wzrasta?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 | |||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Jeszcze chwilke musisz sie pomeczyc niestety... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja sie jakos bezpieczniej czuje od sciany ![]() Cytat:
Co do lezenia to ja wiem ze to moze byc irytujace, ale musisz to wytrzymac ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też jestem ciekawa jak działa ta karta, może któraś z dziewczyn przybliży temat? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.