|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
Dotychczas w zamrażarce mieliśmy zapasy %, teraz mamy całą szufladę kobiecego mleka ![]() A co do kciuków, to oczywiście ![]() Cytat:
). Położna za to mówiła, żeby nie wybudzać, bo nie wiadomo w jakieś fazie snu jest dziecko, a podczas snu zachodzą najważniejsze procesy nerwowe. I bądź tu mądry - ja czasem podłączałam Kornelię na śpiocha, a teraz to prędzej umrę niż ją wybudzę ![]() Co do drugiego - przed karmieniem/odciąganiem ciepły okład (np. prysznic), po zimny. Uważaj na te twarde miejsca, lubią robić się zastoje, które prowadzą do zapalenia piersi. Ja miałam sobie twarde miejsca bardzo delikatnie masować, ruchem w stronę sutka, ale bez mocnego ucisku, przed karmieniem/odciąganiem. Pomagało |
||
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym ze ma ponad 2 tygodnie w czwartek bea 3!! Rozne sa teorie tego wybudzania. Sen dziecka rzecz swieta, a niektorzy mowia ze co3-4 h wybudzac. Ja teraz nie wybudzam jak spi dlugo. Wczesniej raz wybudzialm Sproboj w innej pozycji pokarmic, pomasowac i cieply prysznic. u mnie podzialalo.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4623 | |
|
Zadomowienie
|
A u nas nadal chorobowo. Mąż na antybiotykach, mi bardzo pomógł paracetamol. na katar dostałam buderin (na recepte) ale póki co nie czuje roznicy, do ssania prenalen ale gardło nada pali
Dorotka dzielnie sie trzyma chociaz wczoraj cały wieczór miała focha na piers-moze dlatego ze miałam goraczke cos jej mniej mleko pasowało? W dzień przeszłyśmy na nowy etap usypiania-w wózku...bujana gondola ratuje moje ręce...teściowa średnio zadowolona bo mała lubi bujanie w wózku i rąk już tak nie potrzebuje a poza tym odkryłam że zasnąć mojemu dziecku pomaga tetrowa pieluszka przy buzi (a wręcz lekko narzucona na nią)-ja nie wiem co te pieluchy w sobie mają ale dzięki temu lepiej zasypia![]() Cytat:
|
|
#4624 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że nie wklei podwójnego posta, bo coś wizaż mi się zaciął...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wynik.Ja też po mandarynkach mam zgagę ...co ja gadam, ja nawet po herbacie mam zgagę Cytat:
Cytat:
Amberella, wspaniale ...gratulacje
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-01-21 o 13:03 |
|||||||
|
|
|
#4625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Focha mogła mieć jak to baba Jak sama miałam gorączkę to starszak i tak ciągnął. Nie przeszkadzało mu to.a tetra. Ile ja się z nią nawojowałam. Do dziś jak starszak jest chory, jakiś taki niewyraźny lubi się pomiziać nią. Nie ma żadnejmaskotki, przytulanki na stałe. Ma za to tetrę. Która kiedyś była biała i cała. Dziś po 5 latach jest w innym z lekka stanie ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- ale mam gorące cycki dziś
|
|
|
#4627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podoba mi sie Twój stoicki spokój ![]() Ja sie chyba wezmę za sprzątanie kuchni, a pózniej zrobię sobie nagrodę w postaci kawy i czegoś słodkiego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ambrella Gratuluję
|
|
|
|
|
#4629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4630 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ciężko Was nadrobić karmiąc, przewijając i robiąc w międzyczasie inne rzeczy. Dziś jestem po wyjątkowo udanej (czyt. przespanej) nocy. Olek zasnął ok. 22, a jedyne karmienie i przewijanie, które pamiętam było od 5 do 5:40. Od 22 do 5 też musiało coś być, bo Mały zasnął w łóżeczku a obudził się przy mnie, ale tego nie pamiętam Teraz od rana standardowo karmimy się w trybie ciągłym.Amberella - gratulacje Cytat:
Cytat:
Ale i tak okazuje się, że to nie szczyt moich możliwości, bo dzisiaj nie pamiętałam co się działo pomiędzy 22 a 5...![]() Bardzo się cieszę, że miałam te problemy z szyjką przed porodem i poleżałam na patologii ciąży, bo przynajmniej przystopowałam trochę z pracą i wyspałam się. A to okazało się najcenniejsze patrząc teraz z perspektywy na ostatnie 6 tygodni odkąd Mały jest po tej stronie brzucha. [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44715591]Właśnie udało mi się przespać 2 godziny. Moje dziecko pięknie spało w dzień ale w nocy dramat. Ma ogromny odruch ssania aż położona się dziwiła. Koniec końców śpię z małą w łóżku czego tu nie wolno. Ach no i moja córka nie płacze. To syrena. Alarmowa. Drze się najgłośniej na oddziale [/QUOTE]Mój też był taki głośny. Najgłośniejszy na oddziale noworodków. Tak, że zawsze musiał być pierwszy karmiony, bo budził się i krzyczał pół godziny przed czasem Nawet jedna pielęgniarka zołza nakrzyczała na mnie, żeby go nie budzić bo jak się budzi to jest niegrzeczny - kilkudniowe dziecko! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja ten sam rocznik, a i urodziny mamy blisko siebie - ja 25.02.Cytat:
Perfuzja, mnie też martwią nadal ulewania. Od kilku dni zauważyłam, że są bardziej gwałtowne czasami jakby pod ciśnieniem, chociaż takie są najczęściej w trakcie odbijania, a tak normalnie to tylko je widać na buzi. Wydaje mi się, że to jeszcze nie są wymioty. W piątek idę na szczepienie, więc się dowiem, co z nimi począć. Na pierwszej wizycie lek pediatra powiedział, że jak będą się utrzymywały, to podamy leki. Ale nie chciałabym Olka faszerować lekami, skoro te ulewania to kwestia niedojrzałości układu pokarmowego. A jak to u Was wygląda? Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny macie jakieś upatrzone nawilżacze powietrza? Bo ja mam tylko takie zawieszki z wodą na kaloryferze, a Olek ma zapchany nosek (jego łóżeczko stoi niedaleko kaloryfera), i boję się, że to od suchego powietrza. Edytowane przez Nettk_a Czas edycji: 2014-01-21 o 13:28 |
||||||||
|
|
|
#4631 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
krolowa_nilu sto lat!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje!
|
|
#4632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oooo Gratulacje! ![]() Amberella jaki luuuuuzik "Cesarka spoko" Wstała rano, napisała, że lewatywa to pikuś, poszła, ukroili ją, wróciła zadowolona, mówiąc, że jest spoko Jaaaaaaa... Pozazdrościć!!!! Extraaaa! Ja też tak chcę ![]() Czyli jak to mówią, poród u Ciebie przebiegł bez problemu z tzw. "palcem w d**ie" Czekam na opis !!!
|
|
#4633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Spałam może ze 4 h w sumie. Na raty. Jeśli tak to ma wyglądać przez najbliższy miesiąc, to na serio zwariuję
|
|
#4634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:-***
|
|
#4635 |
|
Rozeznanie
|
Amberella - gratulacje!!!
![]() ![]() Ale fakt, wymiatasz - 2 godziny przed rozdajesz banany, a 2 godziny po cesarce piszesz: "cesarka spoko", - hehe , mam nadzieję że też będę taka luzacka przed i po . Czekamy na sweet focie![]() Nettka - dobrze że pielgniara nie posądziła Twojego jedno-dniowego dziecka o maltretowanie psychiczne, albo co lepiej o pobicie A może chciała zwrócić ci uwagę, że źle wychowałaś dziecko, bo jest niegrzeczne?
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-01-21 o 13:33 |
|
|
|
#4636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ahahaha "niegrzeczny" masakra co za baba ![]() Ja bym ją wyśmiała i powiedziała, że on na dyżurach dobrych położnych nie płacze
|
|
#4637 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4638 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja nie chce wcześniej niż przed 7 lutym kiedy o będę miała cc wiec obym była dziewiczo zaklejona dalej Cytat:
a baby blues - a kysz, a kysz Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4639 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Migotko a jak tam Twój nastrój, polepszył się nieco? Baby blues przegnany?
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje !!!
|
|
|
#4641 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4642 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wsparcie dziewczyny, jestescie cudowne! Ja juz ostatnie rzeczy pakuje, woda w wannie czeka, w srodku cala sie trzese...poplacilam mojej babci rachunki, zglosilam jej stany licznikow, zadzwonilam i przelozylam pomiary w naszym nowym mieszkaniu, maz zrobil fure kanapek....nie denerwuje sie az tak, ale mam glupie mysli, oto te mysli:
Cytat:
Nieeee...no chyba jednak sie stresuje...w srodku mam takie hmm...drzenie....i nie wiem nadal ktora koszulke ubrac do porodu, mam 4:-P wiem, wiem, mam chwiejnosc....
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
No Amberella ma Mistrza
![]() Każda opisuje swoje porody, człowiekowi na głowie (i nie tylko na niej) włos się jeży jak się czyta , po przeczytaniu pól dnia mam doła, że to taki koszmar jak z horroru, a tutaj: "lewatywa to pikus" "cesarka spoko" Extra! ![]() Jest nadzieja, że nie zawsze bywa tak strasznie ![]() Byłoby jeszcze bardziej mistrzowsko jakby napisała: " Poród? Pfff na luuuzie , właśnie zeszłam z łózka operacyjnego, mały jest zdrowy, wszystko dobrze, idę teraz walnąć sobie kawkę (bezkofeinową) i zapalić papieroska (elektrycznego) jak po dobrym sexie" hihihi ![]() ![]() Wybacz Amberella - I love You ![]() Uspokoiłas co do CC i teraz mam dobry humor dzięki Tobie ![]() Czekam z niecierpliwością na opis twojego zaCnego porodu
|
#4644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4645 | ||
|
Zadomowienie
|
Ambrella gratulacje
Cytat:
ja jeszcze nie miałam taka nawilzacz wstawiłam pare postów wyzej. Cytat:
|
|
#4646 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego staram się już tym nie zadręczać.W sumie mam teraz inne priorytety, bo oprócz nowej roli życiowej - matki, rozkręcam firmę, więc te rzeczy są najważniejsze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętam tylko, że moja przyjaciółka, która ma 4letnią córkę kiedyś te pieluchy bardzo chwaliła. Niedawno urodziła drugie dziecko i nigdzie nie mogła ich kupić, więc teraz już wiadomo dlaczego Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4647 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Prześlij nam jego zdjęcie gdy tylko będziesz mogła! emma a Ty jak się dziś czujesz? Jak Twoje choróbsko? Lepiej coś? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja musze do dziś pod buzią mieć róg kołdry, poduszki, czegokolwiek
|
|
|
#4649 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny po dłuuugiej przerwie, gratuluję wszystkim nowym Mamusiom oraz trzymam kciuki za te wciąż "oczekujące na godzinę zero".
Wybaczcie, że się nie odzywałam od chwili, gdy Kubuś pojawił się na świecie, ale okazało się, że Malutki miał wrodzone zapalenie płuc (przekazałam mu infekcję, niestety zapalenie zatok i angina przez dwa tygodnie i do samego porodu zrobiły swoje
|
#4650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Dotychczas w zamrażarce mieliśmy zapasy %, teraz mamy całą szufladę kobiecego mleka 

). Położna za to mówiła, żeby nie wybudzać, bo nie wiadomo w jakieś fazie snu jest dziecko, a podczas snu zachodzą najważniejsze procesy nerwowe. I bądź tu mądry - ja czasem podłączałam Kornelię na śpiocha, a teraz to prędzej umrę niż ją wybudzę 
u mnie podzialalo.
Może trochę przejaskrawione, ale prawdziwe 

Cesarka spoko. Wszystko Wam opisze. Teraz Was nie nadrabiam, zrobię to wieczorem 

16.06.2012r. 
kolejna wizyta za tydzień o ile młody nie zdecyduje się ujawnic po tej stronie 
a dziś cierpię,siedząc na kibelku myślałam że zejdę z tego swiata...czerwona jak burak,spocona jak szczur,oczy załzawione wychodzące z orbit,brzucha napiąć mocno sie nie da bo dzieć chyba myślał że jego chcę eksmitować z ciepłego legowiska