![]() |
#1441 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moja mama to cudowny człowiek jakby mogła to by nam nieba przychyliła. Natomiast mój tata to zupełne przeciwieństwo. Nie dzwoni, nie pyta się o mnie, o wnuka. A jak już zadzwoni to tylko mówi o sobie. Obecnie kończy 3 rok studiów i tylko o tym mi mówi. A ja przecież spodziewam się dziecka, kupiłam mieszkanie, wyszłam za mąż więc naprawdę sporo się działo w moim życiu. Zero zainteresowania. Najlepszy przykład, że nie mógł przyjechać na mój ślub bo akurat miał zjazd (zwykły zjazd, nie jakiś egzamin czy coś) ![]() ![]()
![]() |
#1442 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale długo nie zaznam tego uczucia, bo teraz siku, a niedługo będzie maluszek i też spać nie będę. Ech... ![]() Mój TŻ też raczej nie zdąży. Zanim dojedzie z Warszawy to mały już będzie na świecie. Liczę na to, że złapie mnie w piątek, sobotę, albo niedzielę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zadomowienie
|
witam się poweekendowo
![]() podczytuje Was codziennie i jestem na bieżąco z Waszymi Maluszkami, ciążowymi dolegliwościami, troskami, radościami i nowinkami, ale nie mam czasu i weny, żeby pisać. Wykańczamy nasz domek. Jest plan na przeprowadzkę w połowie lutego-a roboty jeszcze w cholerę ![]() ![]() Na szczęscie ja już zdrowa a Hanka ma się dobrze. Wierci się i wypycha, ale zawarłam z nią umowę, że przed 01.03 ma się nie wychylać ![]() Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkiego i każdej, ale tempo pisania macie zawrotne ![]() koziemleko 2500g to już jest co nosić ![]() ![]() kate1623 już nie dużo zostało- dasz radę! Myśl pozytywnie, odpoczywaj, a wkrótce Majka będzie z Wami ![]() thidien nie smutaj ![]() ![]() Ty będziesz super mamą i napewno będziesz często chwalić swoje dziecko ![]() virginia bardzo Cię podziwiam! Jesteś super dzielna i naprawdę silna babka ![]() ![]() martyna141 ![]() inhalatora narazie nie kupuje, pewnie za parę miesięcy butelkę wyparzę w wodzie smoczek mam z Aventu- tak jak butelke do kąpieli nabyłam płyn Hipp i oliwkę, ale to na ew.ciemieniuchę i czasem do masażu Trzymam kciuki za Wasze wizyty!
#1444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet koleżanka pisała co mi kupić, to w sumie nie miałam jej co powiedzieć, bo wszystko najważniejsze mam a przecież nie każę im kupować rzeczy w aptece. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny. A nie nastawiacie się na próbki. Kosmetyków. Co dostaniemy po porodzie? ja dostałam tyle ze na okres szpitalny wystarczyło nawet. W domu jeszcze. Używam... Tymbardziej że. Będąc tam kosmetyki może kupić tzn., albo mama
Ze spaniem. Tez na bakier jestem, a rano wstać nie mogę młoda się piekli, a mi się wstać nie chce Margot miś super. Trzymam kciuki. Za dentystę Kupiłam młodej fotek, stary wybiorę i będzie druga miała :-D Zaraz się pakuje na tańce z młodą Co. Do torby to dziś przyszło. 1tura zamówienia ubranka na wyjście ze szpitala. Super są i takie małe. Zapomniałam juz jak małe mogą być :-o Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
#1446 |
Zakorzenienie
|
thidien bardzo nieładnie Twoja mama postępuje... Ciężko słuchać tak częstej krytyki, nawet jak się człowiek stara to wszystko z dystansem przyjąć. Wszystkie nierówności jak będą schowane to wg mnie super sprawa, a nawet jak dalej coś się sypnie w widocznym miejscu to zawsze można zamaskować jakąś ozdobą więc ja nie widzę problemu, szczególnie jak mówisz że mieszkanie się sypie co je dotkniecie
![]() a wypowiedz mamy, że się obraziłaś i masz focha, to mi się wydaje, że ona by się obraziła gdybyś to Ty ją tak potraktowała i dlatego przyszła do Ciebie i Ci "sugeruje?" że się nie odzywasz. Ogólnie współczuje sytuacji a szczególnie tej trudnej komunikacji z rodzicami ![]() ![]() życzę dużo siły w walce z takimi ciężkimi rozmowami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Wtajemniczenie
|
Clotri to jakby dowcipnie
![]() Pies mnie przeciągnął na spacerze. 40 minut marszem. A potem jeszcze rzucanie śnieżek. Jesteśmy obie z Małą zdrowo dotlenione ![]() Thidien ładny kolor ta borówka! Rany - to już na porodówkę trzeba brać alkomat?! http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019381,...?ticaid=112101 Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-21 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Maz z synkiem pojechali na wies wiec mam czas na nauke- w koncu,, nadrobie Was... nie wiem kiedy, moze wieczorem jak juz sie obkuje i moj kregoslup wytrzyma tyle siedzenia.. Trzymajcie sie cieplo ![]()
#1449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Może "suwaczek" wie, że masz popołudniową drzemkę i w jej trakcie Mała robi się starsza 1 dzień ![]() Bingo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To dowcipnie ![]()
![]() |
#1453 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj Ja też ![]() ![]() Cytat:
nie martw się ![]() ![]() Cytat:
A to nie wiedzialas alkomat w samochodzie w domu to czemu na porodowke nie :p Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Zadomowienie
|
elunka88 kiedy foty z sesji?
![]() ja to bym chciała, żeby właśnie znajomi/rodzinka pytali co kupić bo wtedy mogłabym ich na pampersy naciągnąć. Obawiam się, że będą ciuszki przynosić, a tego mam już jak na trojaczki ![]() ![]() ![]() Moja mama poprsasowała 2/3 Hankowych rzeczy ![]() ![]()
#1455 | ||||
Zadomowienie
|
Uf... nadrobiłam, ale zostawic Was na 5 godzin i
![]() Gratulacje wizyt- Kozie mleko- moja mała tez juz pewnie ze 2,5 kg ma- tydzień temu 2180. A infekcje lepiej wyleczyć ![]() Mam nadzieje, że dzisiajsza noc będzie lepsza. Mój Tz napisał mi koło południa, czy juz wstałam. Wczoraj nastawiłam 2 budziki. Jednego podobno w ogóle nie słyszałam i jak TZ wychodził do pracy, to mi go, dzwoniącego, wyłączył. A ja sie potem zastanawiałam, dlaczego tylko drugi budzik zadzwonił. To do mnie zupełnie nie podobne. ![]() Cytat:
Cytat:
Rodzice moga sprawiać czasem dużo bólu- ale zawsze tłumacze to sobie, że robią to nieświadomie. Moja mam mieszka teraz 800 km ode mnie- ale dalej mam często warazenie, że nie jest zadowolona z niczego, co robię... Podczas ostatniej wizyty u rodzicow pękłam- ryczałam... ona tez ryczała... I pewnie za jakis czas wszystko znowu "wróci do normy". Cytat:
Cytat:
![]() Ok- samochód przerejestrowany, farba kupiona- możemy kończyć pokój małej. Słowem- dzis załatwiłam chyba juz wszystko. Zaraz dzwonie do babci, a wieczorem jest "Besichtigungsabend"- idziemy zobaczyć porodówkę od środka, bo w ramach zajęć ze szkoły rodzenia nie mamy takiej okazji. Porobie fotki, jak będzie można. Co do odwiedzin "po". Ja musiałam i tak praktycznie wszystko kupić, bo znajomych w nowym miejscu mamy mało, a rodzina daleko...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
Pampersy to świetny pomysł
![]() ![]() Nie wiem ![]() ![]() Dzisiaj dzień dostaw! ![]() ![]() ![]()
#1457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie też mama prasuje maluszkowe ciuchy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Dlatego właśnie z jednej strony cieszę się, że leżałam teraz te parę dni, bo obejrzałam sobie porodówkę od środka i oswoiłam się z terenem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Zadomowienie
|
Melduje sie po wizycie w szpitalu, a nastepnie konsuktacji u mojej ginki. Okazalo sie, ze wiking ma juz 3756
![]() Niestety okazalo sie rowniez, po raz pierwsza zreszta, ze ilosc wod plodowych jest za Dita, podobnie jak to, ze dziecku w ostatnim czasie tez dosc znacznie urosl brzuszek, a biorac wszystko do kupy mozna przypuszczac, ze to jednak z cukrzyca ma do czynienia. Uwaza, specjalnie dla Teqiby, zeby sie nie martwila: dziec sie od piatku do dzis...przekrecil i jest glowka w dol ![]() Uwaga Kate: nie, zeby mi sie spieszylo, bo jeszcze mocno w polu jestem, a torbe pakuje w poniedzialek, ale jesli dziecko przekreci sie znowu poprzecznie albo ilosc wod wzrosnie, Co bede wiedziala dokladnie za tydzien, to tna mnie 29.01, czyli rozpakuje sie pierwsza ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Teqiba, dopisz mi prosze wizyte na 28.01 na godz.12, nastepnie 31.01 na godz 11, a nastepnie na 11.02 na godz 13. Oraz prosze o wpisanie wagi: 3756 g, 35+6 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1459 | |
Moderator
|
No fakt - teraz dopiero przeczytalam ze zrozumieniem tamtego posta. Nie wiem czemu zrozumialam ze 2 masci stosujesz - zgonmy to na ciazowy mozg :p
Cytat:
![]() Musze mojemu tez ten pomysl sprzedac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Chcialam sprostowac, ze torbe pakuje nie w poniedzialek tylko w czwartek oczywiscie zgodnie z umowa z dziewczynami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1462 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluje dobrych wiesci - a Wiking rosnie jak na drozdzach! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zadomowienie
|
To nie sa najlepsze wiesci...zbyt duza ilosc wod moze wskazywac na rozne anomalie...w przyszlym tygodniu dziec nie bedzie mial skonczone 37.tygodni, wiec troche na niego za wczesnie i trzeba podejmowac decyzje...
Jedna dobra wiadomosc, to, ze mimo, ze dziec glowka w dol, to mi lekarka wprost powiedziala, ze przy tak duzym dziecku, jesli uniknac szkod dla siebie i dziecka, to sugerowalaby cc.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja usg mam jutro prawdopodobnie ostatnie już. zobaczymy ile Majka waży ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Moderator
|
Cytat:
Mnie ostatnio lekarz mowil ze duzo i ze to dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1467 |
Zadomowienie
|
Dokładnie- ale to tez tylko wskazówka. Mam nadzieję, że mimo wszytsko z Wikingiem będzie wszystko ok. Moja chrzesnica się urodziła w 36t 4d- mała, ale zdrowa jak ryba i juz po 2 miesiącach przeskoczyła rówieśników.
Ok- zadzwoniłam do babci. Zaczęła opowiadac o swoim pierwszym porodzie. Połozna piła wódke z jej bratem, ja porozrywało- 28 szwów,z czego dopiero po 2 godzinach od porodu, bo lekarz się nie spieszył. Teraz, mimo operacji, ma nietrzymanie moczu. Cudowne tematy. No, ale poród prawie 56 lat temu.
![]() |
#1468 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdolniacha z Ciebie ![]() Cytat:
![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Zadomowienie
|
trzymam kciuki żeby jednak było dużo, ale nie za dużo i z Wikingiem wszystko ok!
Mojej przyjaciółce w 8 m-cu też mówili, że ma za dużo wód, że nosek coś splaszczony, a wszystko okazało się nieprawdą i Mała zdrowa, ładna, dobrze się chowa i rośnie pięknie ![]() Miałam na oku licytację leżaczka fisher price na allegro i oczywiście co... allegro mi nie działa ![]()
#1470 | |||
Zakorzenienie
|
thidien mi się wydaje, że Twoja mama po prostu nie docenia tego, jaką fajna ma córkę... Tego niestety nie zmienisz
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() DObrze, że to było dawno temu ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- AAA i już wiem co miałam jeszcze napisać ![]() Wy tak piszecie o tych pampkach, a ja bym nie chciała dostawać pampersów ![]() No ale w sumie jak widzę ile ciuszków macie, to nie dziwię się, że ich nie chcecie. Ja mam mało. jedną pralkę, ale własnie poczytałam mamucie styczeń/luty i one tam wiele ciuszków nie założyły, niektóre nawet bodów nie zakładały, a juz musiały mniejsze rozmiary oddać.. W każdym bądź razie ja bym wolała kocyki, ciuszki niż pampersy. Cytat:
![]() ![]() A co do Twojego taty, to może tak być, że pomyślą o nim jak o ojcu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.