|
|
#1441 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
na pewno tak nie myślą Cytat:
Moja mama to cudowny człowiek jakby mogła to by nam nieba przychyliła. Natomiast mój tata to zupełne przeciwieństwo. Nie dzwoni, nie pyta się o mnie, o wnuka. A jak już zadzwoni to tylko mówi o sobie. Obecnie kończy 3 rok studiów i tylko o tym mi mówi. A ja przecież spodziewam się dziecka, kupiłam mieszkanie, wyszłam za mąż więc naprawdę sporo się działo w moim życiu. Zero zainteresowania. Najlepszy przykład, że nie mógł przyjechać na mój ślub bo akurat miał zjazd (zwykły zjazd, nie jakiś egzamin czy coś) Było mi przykro. Ale wierzę mocno w to że rodzice nie krzywdzą nas świadomie, czasem po prostu nie przemyślą co zrobią bądź powiedzą. Przynajmniej z ich błędów my możemy wyciągnąć wnioski i nie powtórzyć ich przy naszych dzieciach
|
|
#1442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od miesięcy nie pamiętam jak to jest...Ale długo nie zaznam tego uczucia, bo teraz siku, a niedługo będzie maluszek i też spać nie będę. Ech... ![]() Mój TŻ też raczej nie zdąży. Zanim dojedzie z Warszawy to mały już będzie na świecie. Liczę na to, że złapie mnie w piątek, sobotę, albo niedzielę.
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Zadomowienie
|
witam się poweekendowo
![]() podczytuje Was codziennie i jestem na bieżąco z Waszymi Maluszkami, ciążowymi dolegliwościami, troskami, radościami i nowinkami, ale nie mam czasu i weny, żeby pisać. Wykańczamy nasz domek. Jest plan na przeprowadzkę w połowie lutego-a roboty jeszcze w cholerę ![]() Na szczęscie ja już zdrowa a Hanka ma się dobrze. Wierci się i wypycha, ale zawarłam z nią umowę, że przed 01.03 ma się nie wychylać Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkiego i każdej, ale tempo pisania macie zawrotne ![]() koziemleko 2500g to już jest co nosić Piękna waga Oby tak dalej!kate1623 już nie dużo zostało- dasz radę! Myśl pozytywnie, odpoczywaj, a wkrótce Majka będzie z Wami thidien nie smutaj ![]() Ty będziesz super mamą i napewno będziesz często chwalić swoje dziecko virginia bardzo Cię podziwiam! Jesteś super dzielna i naprawdę silna babka Malutka wynagrodzi Ci wszystkie nerwy i stresy bo zaslugujesz na to jak niktmartyna141 za poprawę wyników!inhalatora narazie nie kupuje, pewnie za parę miesięcy butelkę wyparzę w wodzie smoczek mam z Aventu- tak jak butelke do kąpieli nabyłam płyn Hipp i oliwkę, ale to na ew.ciemieniuchę i czasem do masażu Trzymam kciuki za Wasze wizyty!
|
#1444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet koleżanka pisała co mi kupić, to w sumie nie miałam jej co powiedzieć, bo wszystko najważniejsze mam a przecież nie każę im kupować rzeczy w aptece. |
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny. A nie nastawiacie się na próbki. Kosmetyków. Co dostaniemy po porodzie? ja dostałam tyle ze na okres szpitalny wystarczyło nawet. W domu jeszcze. Używam... Tymbardziej że. Będąc tam kosmetyki może kupić tzn., albo mama
Ze spaniem. Tez na bakier jestem, a rano wstać nie mogę młoda się piekli, a mi się wstać nie chce Margot miś super. Trzymam kciuki. Za dentystę Kupiłam młodej fotek, stary wybiorę i będzie druga miała :-D Zaraz się pakuje na tańce z młodą Co. Do torby to dziś przyszło. 1tura zamówienia ubranka na wyjście ze szpitala. Super są i takie małe. Zapomniałam juz jak małe mogą być :-o Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
thidien bardzo nieładnie Twoja mama postępuje... Ciężko słuchać tak częstej krytyki, nawet jak się człowiek stara to wszystko z dystansem przyjąć. Wszystkie nierówności jak będą schowane to wg mnie super sprawa, a nawet jak dalej coś się sypnie w widocznym miejscu to zawsze można zamaskować jakąś ozdobą więc ja nie widzę problemu, szczególnie jak mówisz że mieszkanie się sypie co je dotkniecie
![]() a wypowiedz mamy, że się obraziłaś i masz focha, to mi się wydaje, że ona by się obraziła gdybyś to Ty ją tak potraktowała i dlatego przyszła do Ciebie i Ci "sugeruje?" że się nie odzywasz. Ogólnie współczuje sytuacji a szczególnie tej trudnej komunikacji z rodzicami czasem lepiej się odizolować i cieszyć efektami pracy tylko z tż ![]() życzę dużo siły w walce z takimi ciężkimi rozmowami
|
|
|
|
#1447 |
|
Wtajemniczenie
|
Clotri to jakby dowcipnie
![]() Pies mnie przeciągnął na spacerze. 40 minut marszem. A potem jeszcze rzucanie śnieżek. Jesteśmy obie z Małą zdrowo dotlenione Tylko pamięć nie ta, zapomniałam kupić mleko do naleśników.Thidien ładny kolor ta borówka! Rany - to już na porodówkę trzeba brać alkomat?! http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019381,...?ticaid=112101 Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-21 o 15:07 |
|
|
|
#1448 |
|
Rozeznanie
|
Hej
czytalam Was do niedzieli, a w poniedzialek jak sie zaczal maraton przed sesyjny to nie mam czasu na nic!!! Maz z synkiem pojechali na wies wiec mam czas na nauke- w koncu,, nadrobie Was... nie wiem kiedy, moze wieczorem jak juz sie obkuje i moj kregoslup wytrzyma tyle siedzenia.. Trzymajcie sie cieplo
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1452 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Może "suwaczek" wie, że masz popołudniową drzemkę i w jej trakcie Mała robi się starsza 1 dzień ![]() Bingo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To dowcipnie
|
|
#1453 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj Ja też a mój mąż to nawet ostatnio stwierdził że mmsow z porodowki wysyłać nie będzie bo to tylko jego córcia będzie ![]() Cytat:
nie martw się ![]() Cytat:
A to nie wiedzialas alkomat w samochodzie w domu to czemu na porodowke nie :p Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
||||
|
|
|
#1454 |
|
Zadomowienie
|
elunka88 kiedy foty z sesji?
![]() ja to bym chciała, żeby właśnie znajomi/rodzinka pytali co kupić bo wtedy mogłabym ich na pampersy naciągnąć. Obawiam się, że będą ciuszki przynosić, a tego mam już jak na trojaczki Nigdy za wiele i zawsze się przydadzą![]() Moja mama poprsasowała 2/3 Hankowych rzeczy
|
#1455 | ||||
|
Zadomowienie
|
Uf... nadrobiłam, ale zostawic Was na 5 godzin i
Miejcie wyrozumiałośc dla ciężarnej- zacytuje tylko kilka, bo reszte mi zżera.Gratulacje wizyt- Kozie mleko- moja mała tez juz pewnie ze 2,5 kg ma- tydzień temu 2180. A infekcje lepiej wyleczyć ![]() Mam nadzieje, że dzisiajsza noc będzie lepsza. Mój Tz napisał mi koło południa, czy juz wstałam. Wczoraj nastawiłam 2 budziki. Jednego podobno w ogóle nie słyszałam i jak TZ wychodził do pracy, to mi go, dzwoniącego, wyłączył. A ja sie potem zastanawiałam, dlaczego tylko drugi budzik zadzwonił. To do mnie zupełnie nie podobne. ![]() Cytat:
Cytat:
Rodzice moga sprawiać czasem dużo bólu- ale zawsze tłumacze to sobie, że robią to nieświadomie. Moja mam mieszka teraz 800 km ode mnie- ale dalej mam często warazenie, że nie jest zadowolona z niczego, co robię... Podczas ostatniej wizyty u rodzicow pękłam- ryczałam... ona tez ryczała... I pewnie za jakis czas wszystko znowu "wróci do normy". Cytat:
Cytat:
za sesjęOk- samochód przerejestrowany, farba kupiona- możemy kończyć pokój małej. Słowem- dzis załatwiłam chyba juz wszystko. Zaraz dzwonie do babci, a wieczorem jest "Besichtigungsabend"- idziemy zobaczyć porodówkę od środka, bo w ramach zajęć ze szkoły rodzenia nie mamy takiej okazji. Porobie fotki, jak będzie można. Co do odwiedzin "po". Ja musiałam i tak praktycznie wszystko kupić, bo znajomych w nowym miejscu mamy mało, a rodzina daleko...
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Pampersy to świetny pomysł
Nie wiem ta dziewczyna najpierw mówiła, że w ciągu tygodnia się postara, a minęły już ponad 2, ale głupio mi pisać do niej, może mają dużo pracy a może ja źle zrozumiałam ![]() Dzisiaj dzień dostaw!
|
#1457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie też mama prasuje maluszkowe ciuchy Ja mam "alergię" na żelazko a ona tak się cieszy jak te ubranka prasuje![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Dlatego właśnie z jednej strony cieszę się, że leżałam teraz te parę dni, bo obejrzałam sobie porodówkę od środka i oswoiłam się z terenem. |
|
|
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie po wizycie w szpitalu, a nastepnie konsuktacji u mojej ginki. Okazalo sie, ze wiking ma juz 3756
a jeszcze ok 4 tygodnie do terminu wg usg..wg OM nawet ponad 4 tygodnie...Niestety okazalo sie rowniez, po raz pierwsza zreszta, ze ilosc wod plodowych jest za Dita, podobnie jak to, ze dziecku w ostatnim czasie tez dosc znacznie urosl brzuszek, a biorac wszystko do kupy mozna przypuszczac, ze to jednak z cukrzyca ma do czynienia. Uwaza, specjalnie dla Teqiby, zeby sie nie martwila: dziec sie od piatku do dzis...przekrecil i jest glowka w dol prawdopodobnie dlatego, ze mam duzo wod...Uwaga Kate: nie, zeby mi sie spieszylo, bo jeszcze mocno w polu jestem, a torbe pakuje w poniedzialek, ale jesli dziecko przekreci sie znowu poprzecznie albo ilosc wod wzrosnie, Co bede wiedziala dokladnie za tydzien, to tna mnie 29.01, czyli rozpakuje sie pierwsza chetnie jednak poczekam na swoja kolej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Teqiba, dopisz mi prosze wizyte na 28.01 na godz.12, nastepnie 31.01 na godz 11, a nastepnie na 11.02 na godz 13. Oraz prosze o wpisanie wagi: 3756 g, 35+6 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1459 | |
|
Moderator
|
No fakt - teraz dopiero przeczytalam ze zrozumieniem tamtego posta. Nie wiem czemu zrozumialam ze 2 masci stosujesz - zgonmy to na ciazowy mozg :p
Cytat:
![]() Musze mojemu tez ten pomysl sprzedac |
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kolyska przyszla uszkodzona (Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Chcialam sprostowac, ze torbe pakuje nie w poniedzialek tylko w czwartek oczywiscie zgodnie z umowa z dziewczynami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1462 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje dobrych wiesci - a Wiking rosnie jak na drozdzach!
|
||
|
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
To nie sa najlepsze wiesci...zbyt duza ilosc wod moze wskazywac na rozne anomalie...w przyszlym tygodniu dziec nie bedzie mial skonczone 37.tygodni, wiec troche na niego za wczesnie i trzeba podejmowac decyzje...
Jedna dobra wiadomosc, to, ze mimo, ze dziec glowka w dol, to mi lekarka wprost powiedziala, ze przy tak duzym dziecku, jesli uniknac szkod dla siebie i dziecka, to sugerowalaby cc.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śmiało Tobie pozwalam sie wepchnac w kolejkę bo Wiking juz dojrzały chłopak reszta ma najpierw donosic a potem śmiało niech rodzą ![]() Ja usg mam jutro prawdopodobnie ostatnie już. zobaczymy ile Majka waży ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1465 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Mnie ostatnio lekarz mowil ze duzo i ze to dobrze
|
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie- ale to tez tylko wskazówka. Mam nadzieję, że mimo wszytsko z Wikingiem będzie wszystko ok. Moja chrzesnica się urodziła w 36t 4d- mała, ale zdrowa jak ryba i juz po 2 miesiącach przeskoczyła rówieśników.
Ok- zadzwoniłam do babci. Zaczęła opowiadac o swoim pierwszym porodzie. Połozna piła wódke z jej bratem, ja porozrywało- 28 szwów,z czego dopiero po 2 godzinach od porodu, bo lekarz się nie spieszył. Teraz, mimo operacji, ma nietrzymanie moczu. Cudowne tematy. No, ale poród prawie 56 lat temu.
|
#1468 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też biorę to żelazo :pCytat:
Zdolniacha z Ciebie ![]() Cytat:
![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#1469 |
|
Zadomowienie
|
trzymam kciuki żeby jednak było dużo, ale nie za dużo i z Wikingiem wszystko ok!
Mojej przyjaciółce w 8 m-cu też mówili, że ma za dużo wód, że nosek coś splaszczony, a wszystko okazało się nieprawdą i Mała zdrowa, ładna, dobrze się chowa i rośnie pięknie Miałam na oku licytację leżaczka fisher price na allegro i oczywiście co... allegro mi nie działa
|
#1470 | |||
|
Zakorzenienie
|
thidien mi się wydaje, że Twoja mama po prostu nie docenia tego, jaką fajna ma córkę... Tego niestety nie zmienisz
mam dokładnie takiego samego ojca ![]() Cytat:
![]() dla Wikinga i za wody i porody ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() DObrze, że to było dawno temu ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- AAA i już wiem co miałam jeszcze napisać ![]() Wy tak piszecie o tych pampkach, a ja bym nie chciała dostawać pampersów No ale w sumie jak widzę ile ciuszków macie, to nie dziwię się, że ich nie chcecie. Ja mam mało. jedną pralkę, ale własnie poczytałam mamucie styczeń/luty i one tam wiele ciuszków nie założyły, niektóre nawet bodów nie zakładały, a juz musiały mniejsze rozmiary oddać.. W każdym bądź razie ja bym wolała kocyki, ciuszki niż pampersy. Cytat:
Ola już limit wyczerpała teraz kolej na mnie ![]() A co do Twojego taty, to może tak być, że pomyślą o nim jak o ojcu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

na pewno tak nie myślą 

Od miesięcy nie pamiętam jak to jest...

Oby tak dalej!

Miejcie wyrozumiałośc dla ciężarnej- zacytuje tylko kilka, bo reszte mi zżera.
a jeszcze ok 4 tygodnie do terminu wg usg..wg OM nawet ponad 4 tygodnie...
a kolyska przyszla uszkodzona