Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 12:37   #361
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

bokeh cudne te dekoracje

gocha może ta maść to byla http://www.docsimon.pl/towar/emla-5-krem-30g
moja siostra cuduje przy pobieraniu krwi że boli i nie idzie i chcę jej to kupić, pff '

idę dać Dadolowi obiadek, pulpeciki mu w sosie zrobiłam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:39   #362
gochaa_p
Zakorzenienie

KIJA Ewa też sie nie bawi pluszakami. ona lubi Wojtkowe zabawki :P
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:51   #363
LadyWhisper
Zakorzenienie

uwaga spamujem

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
A gdzie foty zwody??
Witam Się ..ja już nie śpię, choć moje chopy jeszcze tak...
Dziś idziemy do t.z tym albumem, ciekawe czy im przypadnie .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie powiem co przeczytałam

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
a przedwczoraj jakiś młokos ustąpił mi miejsca w pociągu,nie wiem ocb, albo się już sypie ze starości ,albo, o zgrozo! wyglądam na ciężarną

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki, ja tylko na szybko, bede wieczorem, tymczasem chwalę się: Bartulino wczoraj po południu ruszyl z kopyta zadnego stawiania pojedynczych kroczków, zacząl biegac po całym domu Wiem, wiem, ze wiele wątkowych maluchów biega od 3 lat ale i tak sie jaram

do wieczora
brawa dla Bartulinka!!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44734992]Mała, tak mi się przez inny wątek przypomniało - na ręce koniecznie olej kokosowy. On ma stałą konsystencję. Najlepszy byłby arganowy, ale on drogi bardzo, koło stówy.

Śnieg u nas, mąż zawiózł córę do pla sankami [/QUOTE]
co Ty?!
u nas ledwo ledwo na chodnikach

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak pędzicie że za nic nie mogę być na bierząco! Myślę sobie, eee spoko dużo nie napisały, ale patrzę, a już nowy wątek Nie jestem w stanie ostatnio pisać, bo jjak Miś zobaczy komputer to histeria

O siusiaka Hope chyba pytała, ja już kilka razy ten wykład co teraz Nancy wkleiła dawałam, i tego się trzymam nie pozwalam Miśkowi tam lekarzon grzebać.

Myślę nad pokojem młodego, chciałam jakąś fajną nocną lampkę mu kupić, znalazłam genialne http://www.lampsandco.pl/strona/galeria ale ta cena... I jeszcze takie kuleczki bym chciała http://www.cottonballlights.pl/sfeerbeelden/
Poza tym myślę nad ustawieniem mebli, kupnem jakichś jeszcze mebelków do przechowywania. Nie chcę robić dzidziusiowege pokoiku bo zaraz z tego wyrośnie.

Co do szczepień, my się nie rehabilitujemy a ja odraczam. Sama odraczam, przecież nikt nie ma prawa mi na siłę zaszczepić. No boję się i koniec.

100 lat dla jubilatów, tych któym nie zdążyłam złożyć życzeń też!
ja chciałabym sufitową Pietraszkowi taką kiedyś
http://allegro.pl/lampa-dziecieca-wi...901039819.html
jak będzie kasy więcej

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A to nie ze zmeczenia chodzeniem?
Yae znacznie dluzej spi zarowno w dzien jak i w nocy odkad chodzi
oooo, możliwe, bo bąbel w zasadzie cały czas na nóżkach śmiga już
mam nadzieję, że to długie spanie mu nie przejdzie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
super ! to teraz prosto do kariery pływaczki

tez o tym myslałam, bardzo mi żal tej dziewczyny, niewyobrażalne... No ale staram się nie myślec o takich rzeczach, nie mam na nie wpływu a tylko strach mnie potem paralizuje. Ogólnie boje się jeździć samochodem szybko, po autostradzie też no i smaolotem latać... i strasznie mi to utrudnia wszystko.

ej serio?! u Nas niby snieg, ale na chodnikach prawie w ogóle, chyba że wiózł ja przez pola Bo u nas tylko lekko przykryte chodniki i trawa.

cottonbals mi się strasznie podobają chciała bym takie ale tez drogie to pieroństwo... te pierwsze tez fajne, ale one drogie są, a taki abazur zrobić to nie taka wielka filozofia, wiesz kupisz plastikowy abazuż który posmarujesz klejem i naciągniejsz kupiony materiał ? a one chyba ponad 200 nie?

Sarah tak dokładnie o tej książce pisałam księga dźwięków tak są takie obrazki i co robią zwierzątka, jest tez np narysowany kontakt i pisze "kontakt mówi NIE"
Cytat:
no i takie oto mam dekoracje, póki co.

w słoikach będa ciasteczka i żelki, a te różowe to słomki, najpierw kupiłam z myslą o cake pops, ale nie wiem czy dam radę je zrobić. A butelka na sok jakiś. I "patera" pod tort a tak naprawde to niby podtsawka na świece :P

tutaj będzie napis sto lat Haniu, tzn Haniu będzie dalej troche bo tu wiadomo się nie zmieści

Jeszcze będzie taki napis, happy 1st birthday, no ale złotego mi zabrakło

i takie "szampany" bo byłam w ikei i mi sie rzuciły, taki musujący napój gruszkowy.

o widzę że załącznik się dodał, nie umiem go juz usunąc. to to samo co zdjęcie nr 2
japierdziu Bokeh!!!!!!!! Ale fantastycznie!!!!!!!!!!! A ja kompletnie zapomniałam o dekoracjach roczkowych i ani dekoracji, ani jednego zdjęcia nie ma, no taka zła jestem....
Co do jeżdżenia samochodem, ja jestem straszna, ale małżowi nie pozwalam więcej jak 90km/h kiedyś w ciąży jeszcze teściu do gina mnie wiózł to losie, 140 jechał myślałam, że urodzę ze strachu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:59   #364
Debrah
Zakorzenienie

Moja córka z okazji roczku nauczyła się schodzić z kanapy
i rozkręca się z chodzeniem! od wczoraj coraz więcej chodzi
Nagranie jej graniczy z cudem bo biegnie do telefonu ale coś tam się udało
http://www.youtube.com/watch?v=43ocPXfcPv0
http://www.youtube.com/watch?v=g0Qh5lad-38
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:02   #365
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wszystkiego co najlepsze i najsłodsze dla Amelci i Blanusi !!!! Buziaczki:cmo k:

Dziewczęta zanim nadrobię poproszę Was o radę. Chcemy kupić Blance wózek dla lalek na prezent ale nie wiem jaki. Mam tu propozycje , co sądzicie :
http://allegro.pl/zestaw-lalki-bujak...883111878.html - tutaj miała by i na starsze lata.
http://allegro.pl/drewniany-wozek-dl...849894882.html
http://allegro.pl/wozek-dla-lalek-ko...893893032.html Mój numer jeden ale nie wiem czy jak Blanka się o niego oprze to czy razem nie bachną.
ten ostatni pięknyy
chociaż ja mam fizia na pkt drewnianych i bokehowy to jest miszcz dla mnie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Patrzałki mi zaginęły ;( załąmana jestem, cały dom obszukałam i ni ma!
ojoj!!!'
Ja mam dwie pary i też wiecznie ich nie potrafię znaleźć. A soczewek nie używasz???

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
u na wogóle nie znieczulali. Ja musiałam przyjść ze znieczulonym dzieckiem! Kazał mi w aptece kupić taką maść znieczulającą i 2 h przed wizytą mu posmarować siuska i zawinąć - i to niby miał go znieczulić :/
olosie!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziecko mi zasnelo o 11.30 nie wiem ocokaman

Lenova - ten bialy cuuuudny
ale chyba patrzac pod katem dziecka to jednak pierwszy albo drugi

duzo sciagacie?
my ściągamy do samego końca

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
za nockę a Ty jak się czujesz?

proszę
Biszkopt robimy normalnie (tzn swoim przepisem tak, żeby były dwie warstwy biszkoptu)
Masa: ok1,5 kostki masła ucierasz z budyniem śmietankowym (ja na 700 ml mleka daję 3 budynie). Masę dzielisz na pół, do jednej wlewasz rozpuszczoną czekoladę (ok, 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady) i mieszasz a do drugiej dwie małe (takie co są w biedrze chyba 100 g) chałwy i tez mieszasz.
Biszkopt dzielisz na pół, jedną cześć smarujesz masą czekoladową na to układasz dość ściśle bezy a następnie masę chałwową, przykrywasz drugą częścią biszkoptu. Mas nie wylewasz do końca, trochę zostawiasz, żeby je wymieszać i ten drugi biszkopt smarujesz wymieszanymi masami. Wkładasz do lodówki, 2-3 h i można zajadać

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

zgadzam się co pogrubionego i co do tego chłopczyka też...
dziękuję, dużo lepiej
pytałaś czy będziemy się z nr rozszerzać, my jesteśmy filią bodajże 7 oddziałem w Polsce a jest tego coraz więcej. W Krakowie też biegają

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Jak Wy to robicie że dziewczynki bawią się lalkami, wózkami, misiami i innymi pluszakami? Moja ma takie zabawki w głębokim poważaniu... Bawi się samochodami i kolejkami Grzesiowymi, butelką plastikową po wodzie, drewnianym młotkiem, pudełkiem kremu na pupę, rozbrojonymi pampersami (jak zdąży jakiś dorwać zanim wyrzucę) no i przede wszystkim każdym kablem/zasilaczem/pilotem/wtyczką jakie uda jej się dostać w łapy... Aha, jeszcze paczką chusteczek higienicznych i papierem toaletowym (najlepiej zaczętym żeby go można było wyrozciągać po łazience). I skarpetkami, preferowane są jej własne ale jak dorwie gdzieś używkę Grzesiową to też nie pogardzi. A normalnych zabawek ma oczywiście pierdylion
genderystka jak pieron!!!

Dziewczyny, chyba pójdę do jakiejś szkoły policealnej, są darmowe, wdrożę się na nowo w naukę, na studia i tak nas teraz nie stać, a taka szkoła to zawsze jakiegoś technika będę miała.... Co myślicie?

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
cudowna!

Stary 2014-01-22, 13:05   #366
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
super ! to teraz prosto do kariery pływaczki

tez o tym myslałam, bardzo mi żal tej dziewczyny, niewyobrażalne... No ale staram się nie myślec o takich rzeczach, nie mam na nie wpływu a tylko strach mnie potem paralizuje. Ogólnie boje się jeździć samochodem szybko, po autostradzie też no i smaolotem latać... i strasznie mi to utrudnia wszystko.

ej serio?! u Nas niby snieg, ale na chodnikach prawie w ogóle, chyba że wiózł ja przez pola Bo u nas tylko lekko przykryte chodniki i trawa.

cottonbals mi się strasznie podobają chciała bym takie ale tez drogie to pieroństwo... te pierwsze tez fajne, ale one drogie są, a taki abazur zrobić to nie taka wielka filozofia, wiesz kupisz plastikowy abazuż który posmarujesz klejem i naciągniejsz kupiony materiał ? a one chyba ponad 200 nie?

Sarah tak dokładnie o tej książce pisałam księga dźwięków tak są takie obrazki i co robią zwierzątka, jest tez np narysowany kontakt i pisze "kontakt mówi NIE"

mam tak samo

pieknie to wszystko planujesz

a co sie stalo ktos zawinil czy za szybko jechali,
moj maz zawsze tak szybko jezdzi po autostradzie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wszystkiego co najlepsze i najsłodsze dla Amelci i Blanusi !!!! Buziaczki:cmo k:

Dziewczęta zanim nadrobię poproszę Was o radę. Chcemy kupić Blance wózek dla lalek na prezent ale nie wiem jaki. Mam tu propozycje , co sądzicie :
http://allegro.pl/zestaw-lalki-bujak...883111878.html - tutaj miała by i na starsze lata.
http://allegro.pl/drewniany-wozek-dl...849894882.html
http://allegro.pl/wozek-dla-lalek-ko...893893032.html Mój numer jeden ale nie wiem czy jak Blanka się o niego oprze to czy razem nie bachną.
mi sie ten koronkowy wiklinowy podoba piekny

tylko wiem, ze dzieci zawsze nasladuja doroslych wiec nie wiem czy pozniej tym wiklinowym chcialaby jezdzic tak samo ten pierwszy ktory wstawilas taki bardzo dzieciecy-lalkowy
nie lepiej wziac ten co szaja wkleila
a pozniej taki jakby ala dorosly

Cytat:
Jak Wy to robicie że dziewczynki bawią się lalkami, wózkami, misiami i innymi pluszakami? Moja ma takie zabawki w głębokim poważaniu... Bawi się samochodami i kolejkami Grzesiowymi, butelką plastikową po wodzie, drewnianym młotkiem, pudełkiem kremu na pupę, rozbrojonymi pampersami (jak zdąży jakiś dorwać zanim wyrzucę) no i przede wszystkim każdym kablem/zasilaczem/pilotem/wtyczką jakie uda jej się dostać w łapy... Aha, jeszcze paczką chusteczek higienicznych i papierem toaletowym (najlepiej zaczętym żeby go można było wyrozciągać po łazience). I skarpetkami, preferowane są jej własne ale jak dorwie gdzieś używkę Grzesiową to też nie pogardzi. A normalnych zabawek ma oczywiście pierdylion
moja tak samo, jedynie z zabawek to stoli edukacyjny Ja interesuje ale tylko muzyczka bo wlacza sobie i tanczy
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:16   #367
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
my jakoś niedługo będziemy robić pokoik dla bąbla i się chyba wezmę za te cotton balls co prawda mam dwie lewe ręce do takich rzeczy, ale myślę, że to jakoś tak.....chyba żadna filozofia?

dziecię mi zasnęło, butli nie chciało, leżał na mnie rozpracował smoczek od butelki, obrócił się na brzuszek przytulił z całego seruszka i zasnął dawno mi tak nie zasnął żuczek kochany, siedziałam z nim chyba 20minut patrzyłam na jego buziulkę słodką i aż mi się płakać zachciało, jaki on jest cudowny

ja tez tak czesto robię
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
bokeh cudne te dekoracje

gocha może ta maść to byla http://www.docsimon.pl/towar/emla-5-krem-30g
moja siostra cuduje przy pobieraniu krwi że boli i nie idzie i chcę jej to kupić, pff '

idę dać Dadolowi obiadek, pulpeciki mu w sosie zrobiłam
dziekuję

ja wczoraj kupiłam mielone mięso cielęce i jutro bede robić pulpeciki, bo dziś indyczek

Cytat:
japierdziu Bokeh!!!!!!!! Ale fantastycznie!!!!!!!!!!! A ja kompletnie zapomniałam o dekoracjach roczkowych i ani dekoracji, ani jednego zdjęcia nie ma, no taka zła jestem....
Co do jeżdżenia samochodem, ja jestem straszna, ale małżowi nie pozwalam więcej jak 90km/h kiedyś w ciąży jeszcze teściu do gina mnie wiózł to losie, 140 jechał myślałam, że urodzę ze strachu
dziękuje ;*

no to chociaż nie jestem z tym sama ja ostatnio ze znajomymi jechałam 160....pomyśl co czułam

Dzękuję kochane jesteście ja bardzo lubię takie rzeczy a teraz mnie to podwójnie cieszy bo to dla Haneczki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 13:23   #368
Kija80
Zadomowienie

Grześ na roczek dostał misia od przyjaciòłki mojej mamy. W domu były różne pluszaki i nigdy nie zwracał na nie uwagi, z tym nowym od razu poszedł na drzemkę popołudniową i od tej pory nie było mowy żeby poszedł spać albo w ogóle wyszedł z domu bez misia. Na szczęście udało mam się po długich poszukiwaniach kupić drugiego identycznego, okazało się to niezbędne gdy np. zarzygany przy chorobie miś musiał sobie iść do pralni pojeździć na karuzeli, wtedy się robiło szybką podmiankę na drugiego. Grześ długo się nie orientował że są dwa miśki. Teraz wie to śpi z obydwoma
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:29   #369
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Grześ na roczek dostał misia od przyjaciòłki mojej mamy. W domu były różne pluszaki i nigdy nie zwracał na nie uwagi, z tym nowym od razu poszedł na drzemkę popołudniową i od tej pory nie było mowy żeby poszedł spać albo w ogóle wyszedł z domu bez misia. Na szczęście udało mam się po długich poszukiwaniach kupić drugiego identycznego, okazało się to niezbędne gdy np. zarzygany przy chorobie miś musiał sobie iść do pralni pojeździć na karuzeli, wtedy się robiło szybką podmiankę na drugiego. Grześ długo się nie orientował że są dwa miśki. Teraz wie to śpi z obydwoma
słodkie ! u nas jest króliczek, dostala od znajomych kupiony w tesko taki zwyklak. No ale musi byc do spania albo jak chce spać to go bierze i przytula
Stary 2014-01-22, 13:35   #370
treselle0
Zadomowienie

Cześć
dzieki tym, ktore ustosunkowały sie do mojego pytania o spanie z dzieckiem. Nie chodziło mi o to, co sadzicie ofilmie, a czy macie plan/moment, w ktorym przeniesiecie je do łóżeczka

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Nie było wczoraj MjM wiec dzisiaj nie wiedziałam, co ogladac i przypomniały mi sie Kochane kłopoty, niestety bieda na necie z odcinkami

W k.trochę mojego 'żalu'
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:37   #371
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Debrah coś w tym stylu jak w załączniki. Łóżeczko białe mam i komodę, tylko szafe Tż zrobi albo jakąś białą kupimy. Ściany różowe, jedna brązowa, podłoga brązowa. Taką mam wizję

ładnie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Cześć
dzieki tym, ktore ustosunkowały sie do mojego pytania o spanie z dzieckiem. Nie chodziło mi o to, co sadzicie ofilmie, a czy macie plan/moment, w ktorym przeniesiecie je do łóżeczka

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Nie było wczoraj MjM wiec dzisiaj nie wiedziałam, co ogladac i przypomniały mi sie Kochane kłopoty, niestety bieda na necie z odcinkami

W k.trochę mojego 'żalu'
Kiedy? moja śpi część nocy z nami, część w łóżeczku - jeszcze nie wiem kiedy będę próbowała coś zmienić, wychodzę z założenia, że dorośnie do spania samodzielnie we własnym łóżeczku przez całą noc.
Stary 2014-01-22, 13:48   #372
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

W k.trochę mojego 'żalu'
Ja spałam z Młodym. Wygodnie mi było, lubię się do niego przytulać ale jakoś nieco ponad tydzień temu przeniosłam do łóżeczka. Zasypia, jak zasypiał, na naszym łóżku,jak zaśnie przekładam do łóżeczka. W nocy je, odkładam i zazwyczaj rano 5-6 zje jeszcze i już zostawiam u siebie, bo TZ jak wstaje do pracy, to nie uszanuje że śpimy i tak mi jest łatwiej Dadola spacyfikować jeszcze na chwilę snu

Stary 2014-01-22, 13:48   #373
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

W k.trochę mojego 'żalu'
właśnie, włączam wczoraj tvp na mjm i co? Jakiś mecz nawijko jak Twój tż na tą sytuację zareagował?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:50   #374
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki, ja tylko na szybko, bede wieczorem, tymczasem chwalę się: Bartulino wczoraj po południu ruszyl z kopyta zadnego stawiania pojedynczych kroczków, zacząl biegac po całym domu Wiem, wiem, ze wiele wątkowych maluchów biega od 3 lat ale i tak sie jaram

do wieczora

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Tresellko

no z 10 kilo wazy ten wozek, po sniegu pojedzie, tylko, ze taka parasolka, to myk do bagaznika szybko rozkladasz a ten co wzielismy to jednak juz ie tak latwo szybko do bagaznika chop siup, no teraz to mieszkamy w domu 4 rodzinnym wiec wozek na dole stoi tylko 4 schodki, ale jakbys kiedys mieszkali tak ze musialabym znosic

co do spania z dzieckiem
to mys pimy nadal, Nati w srodku lozeczko stoi kolo naszego pytam meza a moze tak Ja do lozeczka, ale tez tak bez przekonania pytalam, a On nie szkoda Ci
no szkoda szkoda, tylko boje sie, ze krecimy bata na sibei moze ale moja siostra tez dosyc dlugo spala z mama i pozniej nie miala problemu z tym zeby sama zaczela spac

mi sie bardzo podoba tak jak robi Szaja, ze Ona z malutka a maz z Agatka, gdybym miala 2 dziecko co raczej sie nie zanosi boz1 sobie nie radze, to tez tak bym chciala
jeszcze nikt tak łdnie mnie nie zdrabniał dziekuje za odpowiedz

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
coś mi się kojarzy, że ten chłopczyk jest synem babki, która zajmuje się modą w jakimś amerykańskim piśmie
i mi się mega podoba, jak on jest ubrany i sama gdybym tylko miała finanse, to też stroiłabym Fifka a tak to robię co mogę z moim budżetem
Silver pisze, że nie podoba jej się, jak dzieci ubiera się w takie dorosłe ubrania; a ja z kolei na odwrót - nie lubię takich typowo dziecięcych ciuszków z misiami, samochodzikami itd.
ja znowu odwrotnie, bardzo lubie i sobie mysle, ze i tak nie wiele czasu zostało na takie dzieciece ubranka to musze korzystac,a pewnie juz w przedszkolu zacznie sie krecenie nosem

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Kochana to Ty ciągle bez czapki chodziłaś?
Ja sobie nie wyobrażam w te zimno z gołą głową wyjść. Brrrrr

O kurcze No moja Daria drobna jest.
Nie wiem teraz czy się martwić czy nie.
Chrześniak mojego męża ma skończone 2 latka i waży 11 kg (tylko on niejadek jest od zawsze).

Dziewczyny ile teraz ważą Wasze dzieciaczki??? Nie wiem czy się martwić że Daria tylko 9 kg.
mam nadzieje, ze moja wazy tyle, zeby chociaz 3 centyl trzymac
Stary 2014-01-22, 14:01   #375
Debrah
Zakorzenienie

Coś wam pokażę, tylko błagam nie śmiejcie się ze mnie, okej?
Stary 2014-01-22, 14:02   #376
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Coś wam pokażę, tylko błagam nie śmiejcie się ze mnie, okej?
jo

Stary 2014-01-22, 14:05   #377
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Tak, papier toaletowy teżrobi u nas furorę i wszystkie rzeczy co wymienilas też, oprócz chłopięcych zabawek bo nie mamy.

Cytat:
ja zerżnęłam z przepisu Deli takie dorosłe, właściwie to robiłam je dla siebie i tż ale Kuba taaaaak patrzył, że mu dałam, na raz zjadł ponad jednego, a drugiego dnia 1,5
robię tak, jak dla dorosłego:
mięsko mielone +jajko, trochę bułki tartej i kaszy manny, sól pieprz i natka pietruszki. Formuję niewielkie kulki, obtaczam w mące, wrzucam do wywaru warzywnego. Potem zagęściłam jogurtem zmieszanym z mąką. Dodałam trochę koperku
Też skorzystam dzięki

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:05   #378
Debrah
Zakorzenienie

Czego matka nie zrobi żeby dziecko rozśmieszyć...
http://www.youtube.com/watch?v=3s3bJSKSuzw
Stary 2014-01-22, 14:12   #379
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
absolutnie profesjonalny 'szczek' Amelka tez pełna profeska przy schodzeniu

Mykam szykowac obiadek, bo drzemka sie skonczyła
Stary 2014-01-22, 14:13   #380
Delicjanka
Zakorzenienie

Co do ubranek, ja tez nie za bardzo jestem za tymi z roznymi postaciami z bajek, Amelka kilka dostała, ale co tam, bede ją stroić na wiosne

co do spania z dzieckiem, ja śpie z Amelka bo ona mega często się wybudza i ciągłe wstawanie by mnie wykończyło, zresztą mnie i tztowi to nie przeszkadza, ale jak zacznie przesypiać mi całe nocki to zaczne ją przyzwyczajać do osobnego spania.

godzina 15 a ja nawet nie zaczęłam się uczyć. no nic.......

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:16   #381
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

ładnie szczekasz

Dawid też przy okazji miał zaciesz z Melcią

Stary 2014-01-22, 14:16   #382
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

hej....pilna sprawa-która zna włoski?????????????? potrzebuję coś przetłumaczyć n CITO

Lady....zwody...zobczuszk u

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:19   #383
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Wy to robicie że dziewczynki bawią się lalkami, wózkami, misiami i innymi pluszakami?
Ale u nas jest dokładnie to samo
Pola ma może 3 lalki, które i tak leżą na dnie pudła z zabawkami. Tak to narzędzia taty królują, kable, chusteczki wszelkie, odkurzacz, posortowane pranie... Wszystko inne, oprócz zabawek, a tych dziewczęcych szczególnie

Cytat:
przeczytałam tytuł wątku i przeczytałam "rozpakowywania" i tak mi się ciepło na sercu zrobiło
No właśnie ostatnia część wątku na poczekalni była bardzo podobna, potem sobie przypomniałam

Pola przespała w miarę całą noc od 23 do 9, ale my się z tż średnio wyspaliśmy, bo tak się kokosiła na łóżku, że szok A wzięliśmy ją do nas, bo się przebudziła przed północą w łóżeczku, jak my zaczęliśmy , no i już się nie dała uspokoić, a w łóżku oczywiście zasnęła w 2 minuty

I jest śnieg!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 14:20   #384
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
hej....pilna sprawa-która zna włoski?????????????? potrzebuję coś przetłumaczyć n CITO

Lady....zwody...zobczuszk u
głodnemu chleb na myśli

Zapisałam się na technika administracji, zajęcia ruszają dokładnie za miesiąc, ja pierdziu, ale się stresuję!!!

Debrah, no przestań, każda z nas głupieje przy dzieciu słodko się mała śmieje

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2014-01-22 o 14:21
Stary 2014-01-22, 14:25   #385
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

MISIA...HOPE.. kupiłam te pojemniki..oba-zielony na kółkach i ten co ma Misia tylko mniejszy-ale dużo mniejszy wcale nie jest. Za oba zapłaciłam 44 zł

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
głodnemu chleb na myśli

Zapisałam się na technika administracji, zajęcia ruszają dokładnie za miesiąc, ja pierdziu, ale się stresuję!!!

Debrah, no przestań, każda z nas głupieje przy dzieciu słodko się mała śmieje

GŁODNY GŁODNEMU WYPOMNI

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

BOKEH...dekoracje extra!!!!!!!!!!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:25   #386
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
słodziak

jak ktos chce uniknac jakiegos szczepienia

http://www.cejrowski.com/szczepienia.pdf

zmarla 6msc dziewczynka po szczepieniu ale zaszcepili Ja jak byla przeziebiona

kurcze jak ja sie boje tych szcepien

tu mam pneumokoki za darmo, w Polsce miala szczepic teraz w styczniu bo tylko 2 dawki
a tu mam za darmo i zwatpilam znowu

szczepilybyscie??

a co odry swinki rozyczki to boje sie blizej wiosny bo jak sie zbliza to ja zawsze oslabiona jestem a ciekawe jak Nati
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:29   #387
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
słodziak

jak ktos chce uniknac jakiegos szczepienia

http://www.cejrowski.com/szczepienia.pdf

zmarla 6msc dziewczynka po szczepieniu ale zaszcepili Ja jak byla przeziebiona

kurcze jak ja sie boje tych szcepien

tu mam pneumokoki za darmo, w Polsce miala szczepic teraz w styczniu bo tylko 2 dawki
a tu mam za darmo i zwatpilam znowu

szczepilybyscie??

a co odry swinki rozyczki to boje sie blizej wiosny bo jak sie zbliza to ja zawsze oslabiona jestem a ciekawe jak Nati
ja też sie boje szczepień, dlatego odwlekam do wiosny na swinke odre i rozyczke.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 14:32   #388
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:

Cytat:
Dziewczyny, chyba pójdę do jakiejś szkoły policealnej, są darmowe, wdrożę się na nowo w naukę, na studia i tak nas teraz nie stać, a taka szkoła to zawsze jakiegoś technika będę miała.... Co myślicie?!
pewnie, bardzo dobry pomysl!

Cytat:
kocham smiech dziecka!
ps. duuuzo gorsze rzeczy robie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Spojrzałam na linijke i chyba tak ok 0,5 cm
dzieki!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:33   #389
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Co do ubranek, ja tez nie za bardzo jestem za tymi z roznymi postaciami z bajek, Amelka kilka dostała, ale co tam, bede ją stroić na wiosne

co do spania z dzieckiem, ja śpie z Amelka bo ona mega często się wybudza i ciągłe wstawanie by mnie wykończyło, zresztą mnie i tztowi to nie przeszkadza, ale jak zacznie przesypiać mi całe nocki to zaczne ją przyzwyczajać do osobnego spania.

godzina 15 a ja nawet nie zaczęłam się uczyć. no nic.......
My też dostajemy rózne ubranka, no cóż nie wszystko musi być przecież w stylu mamusi nosimy.
Aczkolwiek moja siostra ma identyczny gust jak ja więc zawsze sprezentuje coś
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

ładnie szczekasz

Dawid też przy okazji miał zaciesz z Melcią
taaak, szczekać starałam się przekonująco:d
Stary 2014-01-22, 14:51   #390
ania13.03
Zadomowienie

Hej kochane, nie mam czasu Was dzisiaj nadrobic, przepraszam. Zaprowadzilam Gabi do przedszkola, poszlam na poczte, na zakupy, wrocilam, wypilam kawe i zaraz po nia jedziemy.

Z tego co mi sie rzucilo w oczy to dekoracje bokeh PRZEPIEKNE! Masz genialne wyczucie smaku kobieto

No i oczywiscie dolaczam do zyczen dla dzisiejszych roczniaczkow

Mam nadzieje, ze uda mi sie jeszcze dzisiaj zajrzec bo jutro przylatuje moja Mama i pewnie juz w ogole nie bede miala czasu. Buziaki

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości