|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
![]() ![]() Cytat:
no chyba, że podają i potem same zabierają, ale mówiła, żeby sobie kogoś załatwić
|
|
#1712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz i masz.... zacisniete ![]() Cytat:
![]() Lecę kibicować szczypiornistom |
||
|
|
|
#1713 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, które chcą używać chust do noszenia maluszków kupujecie chustę tkaną czy elastyczną? czym się kierować przy zakupie? gdzie najlepiej kupić?
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo w drugim -wiekszym szpitalu-podobnie jak piszesz.. MAja gleboko gdzies jak, ale masz opieke zorganizowac..
|
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Moderator
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A poza tym mnie mama by chyba irytowala jakby mi chciala pomoc... A TZ sie nie smutaj - takie czasy niestety ![]() Cytat:
![]() A piersi i tak w pregach i tak, to sobie chyba odpuszcze... |
||
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
I w jednej i w drugiej drużynie moje miłości z Vive Targi Kielce ![]() Ja mam tkaną z natibaby. Najlepiej chyba poszukać na allegro - podobno nawet te używane są lepsze, bo "rozruszane"
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
cayenne - świetne zdjęcia! brzucha nie masz chyba gigantycznego, chyba taki akuratni. Piękna tapeta na drugim zdjęciu, uwielbiam takie.
trisdom - paski na ścianie także mnie się bardzo podobają, bardzo oryginalnie i ładnie nadzwyczajna - bardzo Ci współczuję i nie zazdroszczę... mój TZ też swego czasu miał podobne przygody w branży budowlanej. Taka to branża, że pełno cwaniaków wokół marima - ja kupiłam chustę tkaną, bawełnianą. Ważne żeby miała splot skośno-krzyżowy. Poszukaj na forach chustowych, tam często dziewczyny sprzedają dobre chusty. Ważna jest też długość, którą dobiera się m.in. do wzrostu mamy/taty. Ja wzięłam narazie chustę firmy NatiBaby. ----- Byłam dzisiaj na wizycie no i termin cięcia mam ustalony na 5 marca więc proszę o dopisanie. Mam nadzieję że się junior nie pospieszy i nie będzie chciał wyjść wcześniej. U mnie szyjka długa i zamknięta, dobrze trzyma. No i oczywiście mam infekcję dostałam Clotrimazolum.
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-01-22 o 19:22 |
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że będę chciała na nie patrzeć i się jarać, ale pewnie jak dwa razy będę musiała obolała wstać i je przewinąć to mi sie odechce ![]() A w Waszych szpitalach robią usg bioderek? Bo się właśnie dowiedziałam, że u mnie robią usg bioderek i główki przed wyjściem ze szpitala, no i inne badania jak matka chce, jak np miała problemy tarczycowe podczas ciąży.
|
|
#1719 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma mowy aby ktoś byl do pomocy,przecież od tego są w końcu aby pomagać matkom a na pewno tym po cc które ledwo sie ruszyć pomogą zaraz po operacji ![]() Cytat:
teraz tylko czekac cierpliwie ![]() Cytat:
|
|
#1720 | ||
|
Zadomowienie
|
Cudowne zdjęcia
Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie szukam natchnienia do malowania
|
|
#1721 |
|
Rozeznanie
|
w końcu nadrobiłam, 13 stron
![]() cayenneOna przepiękne zdjęcia! i brzusio rzeczywiście pokaźnych rozmiarów BeautifulLie dużo zdrówka i trzymam kciuki żebyś nie leżała długo w szpitalu! i oczywiście gratuluję zbiorowo dobrych wieści i zdrowych maluszków, a dla złych humorków i niedobrego samopoczucia duuuuuuużo uśmiechu! nie było mnie dwa dni ze względu na brak prądu w domu a młodociany w brzuchu ma chyba coraz mniej miejsca, bo ruchy już nie są tak intensywne jak kiedyś, chociaż potrafi jeszcze mocno przywalić albo wcisnąć się gdzieś w kąt, prawie na plecy, czy pod żebra. Edytowane przez wewillrockyou Czas edycji: 2014-01-22 o 19:43 |
|
|
|
#1722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za szyjkę. 5 marca, jejciu to już niebawem. Aż nie mogę uwierzyć, że to tak zleciało. A jeszcze niedawno robiłam 5 testów pod rząd modląc się by każdy był pozytywny
|
|
#1723 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też. Marcel dzisiaj wybył na wieś i rodzice upierali się, żeby zanocował, ale oczywiście go zabrałam. Nie lubię, gdy go nie ma w domu na noc, wtedy jakoś nie mogę wchodzić do jego pokoju, bo tęsknię i pokój jakiś taki pusty i cichy Jak spędza z teściami wakacje nad jeziorem i nie widzę go pięć dni (od pon do pt), to po trzech dniach ryczę w łazience![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie chwaliłaś sięUwielbiam tą pogodę! Śnieg, delikatny mróz, można spacerować godzinami. Dzisiaj zrobiliśmy z Reksiem 50 minut marszu A wieczorem jeszcze raz z zabawą na śniegu. Miła odmiana po tej ohydnej listopadowej pogodzie gdy zimno, szaro, mży i piździ Moje chłopaki oglądają mecz. Dobrze że mam tą dzidzię w brzuchu, bo jak mój Marcel już mecze ogląda to znaczy że wyrasta i niedługo zlecę z piedestału, a tak zostanie mi Mała na pociechę
|
|||||
|
|
|
#1724 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kate, kciuki Cytat:
O mater dei... dziwnie Ci wiedząc dokładnie, kiedy poznasz syna? ![]() My dzisiaj byliśmy u babć, popiliśmy herbat, pojedliśmy ciastek i padam z nóg... Pooglądam mecz na leżąco i idę spać pa
|
||
|
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Nooo bardzo mi dziwnie. TZ sobie wymyślił przeróbkę piosenki Balkanicy i ciągle śpiewa
"Będzie! Będzie zabawa! Będzie się działo! I znowu nocy będzie mało. Będzie głośno, będzie radośnie Znów nie pośpimy razem całą noc" ![]() A tak serio to zaczynam się bać. Na szczęscie jak już wyjmą dziecko to mogą podać w żyłę jakiegoś głupiego jasia czy coś, więc nie trzeba być świadomym podczas szycia (uff). No i kangurowanie po wyjęciu dziecka jest z tatusiem
|
#1726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cayenneOna super zdjęcia, a w ogóle to Ty ślicznie wyglądasz Cytat:
Bo ostatnio jak mnie widziała to stwierdziła że schudłam i gratuluje 30 tyg
|
|||
|
|
|
#1727 |
|
Zadomowienie
|
Zanim nadrobię to szybka relacja z wizyty
![]() Moja córeczka w 37t 3d waży 3086g łożysko już osiągneło II stopień. Malutka jest dalej główką do dołu dupką do góry (dobrze obstawiałam co tak wypycha mi pod żebrami )swoją drogą dalej nie chce pokazywać twarzy, ale hamburgerem świeci . Wód płodowych nie mam dużo, ale mieszczę się w normach. Także gin powiedział, że w poniedziałek zbada na samolocie jak szyjka i czy coś się dzieje no i pozostaje rodzić Wracając do domu zobaczyliśmy, że otworzyli u mnie w galerii stoisko z herbatami i dostałam herbatę z liści malin ![]() Lecę zrobić sobie coś do jedzenia i już Was nadrabiam
|
|
|
|
#1728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Piękna waga Majki![]() Koziemleko i mi dopisz wagę plisss 27 tc - 1000 gram Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-22 o 19:57 |
||
|
|
|
#1729 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trisdom ale świetne te paski! Cytat:
Ja też nie, tort jest u mnie najwyżej w rankingu ulubionego jedzonka ![]() martyna ja już od jakiegoś czasu muszę "zabezpieczać" stanik przed tymi wyciekami. U mnie też 29 tydzień. cayenneona cudne zdjęcia! Chciałabym takie... Zamawiam statyw do aparatu, koniecznie! I jakiś szybki kurs fotografii muszę ogarnąć Ostatnio widziałam na reklamach "projektu tyszka" że robił zdjęcia jakiejś ciężarnej, ale nie wiem czy ten odcinek już był emitowany. Muszę poszukać. kate kciuki za usg! nadzwyczajna nie zazdroszczę sytuacji tż. Z jednej strony wydaje się oczywistym, że powinien zgłosić to do inspekcji lub zadziałać ostro z innej strony, ale z drugiej strony zdaje sobie też sprawę jak to jest w dzisiejszych czasach z pracą. Człowiek ciągle ma nadzieję, że nie ma do czynienia z szefem idiotą. Życzę żeby wszystko ułożyło się po waszej myśli virginia współczuje natłoku pracy. Ach ci ludzie...Wierzę, że sobie poradzisz ze wszystkim. Ag o jeju, znasz datę... jakoś strasznie poważnie się zrobiło Trzymam kciuki, żeby mały czekał tyle ile chcesz! A co infekcji, współczuje, ja też mam co chwila...Jakiś dziwny dzisiaj dzień miałam. Nic nie zrobiłam, cały dzień zleciał. Na szczęście okazało się, że mąż będzie na weekend w domu! Takie niespodzianki to ja akurat lubię ![]() Enia napisałaś o tym torcie i już o niczym innym nie myśle... Strasznie dawno żadnego nie jadałam. Jak nic trzeba jechać jutro do cukierni. A najbliższą mam kawał drogi od domu. Ładnie mnie załatwiłaś
|
|
#1730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że poród już blisko!
|
||
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Koziemleko prosiła o pisanie wagi na pw
|
#1732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cayenne muszę jutro na komputerze zobaczyć bo cały czas z tel. Korzystam:/ Cytat:
u nas w szpitalu to samo. Kobietom po cc pomagałysmy. W pięć na sali tego samego dnia urodziłysów. Cytat:
podobno lepsze tkane Cytat:
![]() Virginia Ty to masz pod górę cały czas. Bardzo mi przykro z tego powodu. Nie rozumiem tylko tych bab. Zazdrość? Znieczulica?! Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kate - piękna waga! ciekawe ile jeszcze urośnie do porodu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1734 |
|
Rozeznanie
|
pięknie!!
ag9 chciałam zobaczyć kiedy wypada ten 5marca i kliknęłam na kalendarz, patrzę a 5 za dwa tygodnie kufa, ja mam termin na 16 przecież! się wystraszyłam normalnie i bunt podniosłam, że niedługo rodzę, a my nic nie mamy! nie pomyślałam, że to 5 ale lutego, dopiero tż mnie uświadomił
|
|
|
|
#1735 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bardzo Wam dziękuje za kciuki
Cytat:
Cytat:
uuu termin już niedługo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- O masz zapomniałam
|
||||
|
|
|
#1736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1737 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1738 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Infekcją się nie przejmuj, chyba już każda z nas ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. A jak Twoja córcia będzie taką fanką jak ja? Będzie siedziała z mężem, Marcelem i darła buzię przed tv ![]() Cytat:
![]() Trochę mnie pocieszyłaś z tą waga, bo zbliżona do mojego Mikiego.... Widocznie Twoja Majka lubi świecić hamburgerem jak córa Bebe
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
umarłabym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
3 kg już taka duża ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Myśle na co jeszcze ich naciągnąć ![]() pewnie ze względu na cukrzyce też będą robić jakieś badania dodatkowe.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

no chyba, że podają i potem same zabierają, ale mówiła, żeby sobie kogoś załatwić 
dzis 3 kobiety mnie zaczepily w sklepie, mowiac, ze mam ladny brzuszek (to jest brzuszek??? chyba bebzun) i pytajac kiedy rozwiazanie...
i zeby nie bylo, "nie gole" tez mam 

a młodociany w brzuchu ma chyba coraz mniej miejsca, bo ruchy już nie są tak intensywne jak kiedyś, chociaż potrafi jeszcze mocno przywalić 

za szyjkę. 5 marca, jejciu to już niebawem. Aż nie mogę uwierzyć, że to tak zleciało. A jeszcze niedawno robiłam 5 testów pod rząd modląc się by każdy był pozytywny 
nie chwaliłaś się

kufa, ja mam termin na 16 przecież! się wystraszyłam normalnie i bunt podniosłam, że niedługo rodzę, a my nic nie mamy! nie pomyślałam, że to 5 ale lutego, dopiero tż mnie uświadomił