Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 21:00   #2341
MamaKtosia
Zadomowienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość

A własnie, doświadczone mamusie, co myslicie/wiece o praktyczności wózków takich jak inglessina i tym podobne (bez kółek skrętnych, koła na szprychach duże ale za to fantastyczna amortyzacja)
Ja tez potrzebuje wózek do terenów górzystych z drogami raczej nieutwardzonymi i zastanawiam się czy bardzo potrzebuje te skrętne kółka...
Rozumiem, że chodzi o inglesinę classica? To był mój drugi typ wózka na który się czaiłam. Ostatecznie wybrałam Roana, bo stwierdziłam, że lepiej mi pasuje estetycznie. W kategorii typ wózka to jest w zasadzie to samo i tak jak już kilkukrotnie pisałam ja jestem tym wózkiem zachwycona i wszystkim polecam. Brak skrętnych kół mi nie przeszkadza, ja wręcz wolę nieskrętne. Ba, w wózku w którym mam skrętne - też Inglesina tylko Zippy Free - zablokowałam sobie tę "skrętność" i i tak mam nieskrętne. Jakoś to nieskładnie napisałam ale mam nadzieję, że rozumiesz . Ja bardzo lubie ten typ wózków. Sama Inglesina robi jak sądzę po swoim bardzo porządne wózki.
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:04   #2342
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Madziula to moja babcia uważa że powinno się wszystko dla dziecko kupować dopiero jak dziecko się urodzi. Już sobie wyobrażam jak ja w szpitalu po porodzie a TŻ z jęzorem na wierzchu lata po sklepach po całą wyprawkę.
wczoraj o tym z tztem rozmawiałam. śmialiśmy sie, ze jakbym ze szpitala wróciła, to bym zastała kącik hipopotamowy albo dinusiowy (oglądałam z tz ochraniacze o okazało sie ze dinozaury są super...)

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:05   #2343
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
No po tym co jem to ciężko mi stwierdzić.. Miałam fazę na chrzan, dalej lubię ale teraz słodycze dołączyły. Ostatnio, jakoś od dwóch tygodni. No i bądź tu człowieku mądry
Qurcze u mnie podobnie jak u Ciebie
Najpierw mi dziewczyny w pracy wywróżyły chłopaka bo jadłam mniej słodyczy, a teraz od jakichś dwóch tygodni co chwile coś podgryzam i też juz nie wiem kogo tam mam ?
Ostatnio tż połozył dłoń na brzuchu i mówi :"jak jestes chłopczykiem, to kopnij tatusia" ii... cisza
potem ja zapytałam o kopniaka dla dziewczynki i tez była cisza

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:11   #2344
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Kasian86 jej.. bidulka z tą pupcią Mam nadzieję, że ten krem złagodzi porządnie i nie będzie w nocy tak źle..i nie będzie jej mocno szczypało.
No mam nadzieję, chociaż teraz ma tylko posmarowane grubą wartwą bepanthenu, bo już zdążyła zasnąć jak przeczytałam to co Madziula napisała. Na razie śpi, a już pewnie siusiu poszło, ja się bardziej boję, że zrobi kupę przez sen i będzie w tym spała, a ja nie będę wiedziała i nie przebiorę bo ta ostatnia też taka bezzapachowa była.

Cytat:

Kasian współczuję Hani , biedactwo musi się męczyć. Oby krem pomógł i jutro było już lepiej.

Madziula to moja babcia uważa że powinno się wszystko dla dziecko kupować dopiero jak dziecko się urodzi. Już sobie wyobrażam jak ja w szpitalu po porodzie a TŻ z jęzorem na wierzchu lata po sklepach po całą wyprawkę.
No oby

Co do drugiego to ja w trakcie wizyt w sklepach dzieciowych widziałam kilku takich panów z oczopląsem, z kartką, telefonem przy uchu i panią sprzedawczynią przy boku współczuję
Ale zobaczcie ile się przepłaci w takich przypadkach, przecież te przebitki w sklepach stacjonarnych są niesamowite w porównaniu do internetowych

Idę się wykąpać, pojutrze wizyta, już odliczam godziny oby się nie skończyło, że będę musiała jechać sama, bo TŻ z Hanią będą musieli iść do lekarza
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:13   #2345
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się ponownie... Dostałam już rożek... Jest super... No i nie jest usztywniany... Czyli mi bardzo odpowiada... Teraz tylko czekać na malucha którego będę mogła tam włożyć i wyprzytulać

Biegne nadrabiać... Bo naprodukowałyście a mąż sknerzy że lapka potrzebuje

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
No tanie te pieluchy, a z rozmiarem to inne mamy niech się wypowiedzą.
No ja też wolę lato na wsi, bynajmniej mam gdzie połazić no i własne podwórko z trawką mam więc Olcia na 100% w tym roku poleży już na kocyku ze mną na działce
Tyle, że my mamy sąsiadów z każdej strony dosłownie, jedni odgrodzeni tylko siatką to mnie wkurza...
Z sąsiadami też mam ten problem więc w ubiegłe lato posadziliśmy duże tuje i teraz jest zdecydowanie lepiej. W tym roku dosadzimy kolejne...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:23   #2346
Seleniti
Zadomowienie

Jeszcze raz dziękuję Wam za gratulacje

Martuszka, Kaorlak mówicie krótką ? też się ku takiej bardziej skłaniam, mam tylko nadzieję, że znajdę coś sensownego

Chyba zacznę się stresować, bo zapomniałam o tym, że to będzie również dzień, w którym poznają się rodzice moi i tż mam nadzieję, że się dogadają ale co mnie nie zabije to wzmocni

Kasian dziękuję jeszcze raz biedna Twoja Hania, nawet sobie nie wyobrażam, jak teraz malutka musi się męczyć mnie to, aż za gardło ścisło, przykro mi się robi jak czytam takie rzeczy, a tu jeszcze trzeba czasu, żeby Hanula ulgę odczuła, ale mam nadzieję, że jej to szybciuśko zejdzie i żeby tak bardzo nie bolało, a najlepiej to wcale

Uciekam spać, spokojnej nocy Brzuchatki

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:26   #2347
ilkas
BAN stały

Kasian86 może jak się obudzisz w nocy to jej tam delikatnie zajrzyj do pieluchy i "wymacaj" czy nie ma kupki. Bo faktycznie jakby miała z tym spać do rana..to sobie nawet nie wyobrażam... Chociaż ból by ją pewnie obudził Ehh..no w każdym razie trzymam kciuki żeby już było ok. Bo jak to przeczytałam co napisałaś to aż mnie ciarki przeszły, bo nie mogę patrzeć jak Mila mi się czasem odparzy i widzę jak ją boli...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:30   #2348
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Mszpilka sama chętnie używałabym takiego programu
przeszukłam trochę net, znalazłam kilka, potestuje i dam znać jak sie sprawdzają
Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
mój mąż ostatnio zrobił w exelu (widziałam, że kasian też o tym pisała ) a ogólnie w nowym officie 2013 jest właśnie taka opcja z budżetem domowym, ale nie wiem czy chciałabyś inwestować w nowy Office
ni chyba nie, najbardziej odpowiadał by mi program któ¶y działał by na Ubuntu bo nie lubie korzystac z windowsa.

Cytat:
Eeeejjjj zapomniałam z balkonu ziemniaki schować do domu i mi zamarzły... Normalnie kamienie... Będzie się to nadawało do jedzenia????
Jeśli surowe to je wyrzuć, bo nawet jak bedą wyglądały na normalne to po ugotowaniu będą słodkie.

Kasian86
- dziewczyny już pisały o tormentiolu bo to miałam Ci napisać. Wg mnie jest najlepszy na takie odparzenia, smaruję wieczorem i rano nie ma sladu.

Edytowane przez mszpilka
Czas edycji: 2014-01-22 o 21:39
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:39   #2349
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Z sąsiadami też mam ten problem więc w ubiegłe lato posadziliśmy duże tuje i teraz jest zdecydowanie lepiej. W tym roku dosadzimy kolejne...
Cieszę się, że rożek fajny

Tuje najlepsze na wszystko a jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam, że to się pisze thuje!

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

Kasian dziękuję jeszcze raz biedna Twoja Hania, nawet sobie nie wyobrażam, jak teraz malutka musi się męczyć mnie to, aż za gardło ścisło, przykro mi się robi jak czytam takie rzeczy, a tu jeszcze trzeba czasu, żeby Hanula ulgę odczuła, ale mam nadzieję, że jej to szybciuśko zejdzie i żeby tak bardzo nie bolało, a najlepiej to wcale

Uciekam spać, spokojnej nocy Brzuchatki
No mam nadzieję, że ten bepanthen trochę ulgi przyniósł zobaczymy co noc przyniesie

Cytat:
Kasian86 może jak się obudzisz w nocy to jej tam delikatnie zajrzyj do pieluchy i "wymacaj" czy nie ma kupki. Bo faktycznie jakby miała z tym spać do rana..to sobie nawet nie wyobrażam... Chociaż ból by ją pewnie obudził Ehh..no w każdym razie trzymam kciuki żeby już było ok. Bo jak to przeczytałam co napisałaś to aż mnie ciarki przeszły, bo nie mogę patrzeć jak Mila mi się czasem odparzy i widzę jak ją boli...
Tak spróbuję zrobić, mam nadzieję, że rano już będzie to lepiej wyglądało
Ale straszne to było jak robiła siusiu i płakała wniebogłosy

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

Kasian86
- dziewczyny już pisały o tormentiolu bo to miałam Ci napisać. Wg mnie jest najlepszy na takie odparzenia, smaruję wieczorem i rano nie ma sladu.
No mam już przygotowany, przy pierwszym przebieraniu pieluchy będę smarować

Idę spać dziewczyny, mam nadzieję, że Hanusi pupcia się regeneruje, chociaż ona tyle siusia w nocy, że nie wiem jak to będzie

Dobrej nocy
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:39   #2350
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Ramonka to muszę wypróbować twój sposób na SH.

Madziula
ty pisałaś że robiłaś na all dziś jakieś ogromne zakupy, skąd wiedziałaś co wziąć, czy ten smoczek czy tamten np??

mszpilka ja nie używam żadnego programu, dzień przed wypłata siadam z kartką, wypisuje wydatki a jak na coś brakuje to myślimy z mężem z czego ewentualnie zrezygnować. A jak zostaje to staramy się odłożyć dla dzidzi ( tak to teraz argumentujemy )

Light limara kurcze cham nie kierowca... A podobno im dłuzej w ciązy to taka nieuwaga jak wypuszczenie kubka czy potykanie sie to normalka...

Selenti to imprezujemy z tobą 1 marca grtauluje

nadiak kupiłam na all używany. model jest z 2012 roku więc może dlatego go nie ma. O tym modelu słyszałam same dobre opinie, że jest dość wytrzymały a na takim mi zależało. 2 aukcje mi ktoś sprzątną więc teraz się bardziej przyłożyłam i mam - tzn idzie kurierem do mnie podobno \

Paulka superowe te ciuszki

monija super że na wizycie wszystko ok.

kasian biedactwo z tej twojej córeczki... Mam nadzieje że szybko jej przejdzie bo to co teraz odczuwa to pewnie nic przyjemnego...

madziula no niestety dziwne rzeczy dzieją się na all. Ja nawet kiedyś byłam zeznaać na policji bo koleś na większą kasę naciągnął ludzi przed swiętami... Ale pomimo to lubie korzystać z all ale jestem ostrożniejsza...

Mama Franka

Stary 2014-01-22, 21:41   #2351
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej kochane
nie miałam dziś czasu zajrzeć wcześniej, a teraz wróciłam do domku bo byłam z koleżanką na żarełku

jutro jadę od rana na badania a w piątek w końcu na usg 3 d, już się doczekać nie mogę aż zobaczymy nasza kruszynę

nadrobiłam Was ale już nie będę cytować , wybaczcie

Selenity gratuluję wyznaczonego terminu ślubu, to już niedługo

kasian zgadzam się z madziuuulą , ta maść działa cuda, nam pomógł tormentiol a jeszcze dobra maść jest clotrimazolum a kosztuje groszowe sprawy , my też mieliśmy kiedyś problem z mega odparzeniem u Igi, a zeszło błyskawicznie, oby Hani pomogło biedulka

gosius gratuluję córeczki

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:42   #2352
Seleniti
Zadomowienie

Aaa piszecie o tormentiolu i przypomniałam sobie, że czytałam o nim tutaj

http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-s...ormentiol.html

mam nadzieję, że nikogo tym nie nastraszyłam

Stary 2014-01-22, 21:44   #2353
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Ech, mam ten tormentiol, ktory Madziula poleca, wiec jak sie Hania przebudzi to jej posmaruje, a Madziula tym mozna tez po pipce?
Kurcze Kasian nie wiem, raz jojca posmarowałam bo były czerwone i nie odpadły
Delikatnie pewnie możesz i oblukaj uda przy, bo Olisiowi tam się zdarza mieć odparzone. Mam nadzieję, że szybciutko się zagoi
A może jednak alergia, wiesz np. jakieś mocno pryskane pomarańcze sie wam trafiły czy cuś, kiedyś tak mieliśmy my nic, a Olaf tak, choć zawsze cytrusy je na potęgę

Cytat:
Lecę oglądać mecz z Mężulkiem Dziś wcześniej wrócił do domku

Spokojnej nocy Kochane!
Kolejny raz uświadomiłam sobie, ze delegacje Tżta to jedyny okres gdy nie ma sportu w tv

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
a co do pracy, to jest w tym troche racji. teraz 3 lata pracowalam głównie umysłowo i robote przenosiłam do domu, czasem w myslach, czasem z komputerem firmowym, juz nie mówię o złych emocjach i nerwach..... niby fajna praca, czas szybko leciał, ale psychicznie zaczelam wysiadac po roku... a na poczatku ciazy jak mi do tego hormony doszły to już nie umiałam nad płaczem panować....
Szczerze ja też bym wolała... Pamiętam jak jedne wakacje na studiach pracowałam w Lidlu we Władku, o matko to był piękny okres Uwielbiałam to konkretne zmęczenie po całym dniu Miałam nawet tam dłużej zostać ale na szczęście wróciłam i wtedy poznałam Tżta A swoją drogą przez tego Lidla osiagnęłam najniższą wagę w dorosłym życiu
Serio ja bym chciała własnie w markecie, ale tam dużo kasy nie ma

Cytat:
Taaa a potem by latał drugi raz bo kupił pościel w nie te misie

Santom a ja tez musze w tym tygodniu cukier robić, między 3 a 7

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:44   #2354
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Selenity super super wspaniałe wieści strasznie się cieszę!!! To jakąś delegację wątkową trzeba by wysłać na Wasz ślub z kwiatami
No i wieczór panieński z picollo
Wysłałam Ci wczoraj wieczorem mailem jeden arkusz z opisem, nie wiem czy widziałaś. Za ten drugi nie miałam czasu się dzisiaj zabrać i szczerze to skleroza mnie złapała, będę się musiała nagimnastykować żeby sobie przypomnieć jak to się robiło, może Pallas by pomogła, dla niej to pewnie pikuś
No pewnie, pewnie, jak coś trzeba będzie z Excelem to piszcie na prv.

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
mój mąż ostatnio zrobił w exelu (widziałam, że kasian też o tym pisała ) a ogólnie w nowym officie 2013 jest właśnie taka opcja z budżetem domowym, ale nie wiem czy chciałabyś inwestować w nowy Office
No jak już zakupisz całego nowego Office'a to już przynajmniej Ci sie wyjaśni na co schodzi budżet domowy

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Sprawdził sie cudownie. Tzet mi rano zdjecia robil jak spalam , bo mowi, ze taka mocno wulona bylam w ta poduche. Zabil mnie tekstem, ze On pierwszy raz od 3 lat normalnie sie wyspał, bez moich nog na Nim
Kurczem, to mój nadal zazdrosny o rogala, mimo, że już go mamy ze 3 miesiące

Cytat:
Dziekuje Dziewczeta

Carolyna jeszcze nie wiem co, ale bede szukac sukienki odcinanej pod biustem, teraz tylko czy dluga czy krotka i nad kolorem sie bede musiala zastanowic na pewno jak cos upatrze to wrzuce zdjecie

Vampirko bardzo skromnie bedzie, swiadkowie, rodzice i rodzenstwo, ode mnie jeszcze babcia po slubie bedzie uroczysty obiad i to tyle teraz tylko pozostaje zarezerwowac miejsca w restauracji, a jezeli sie nie uda to bedzie catering debatowalam na ten temat z mama, bo moglybysmy same to wszystko ogarnac, ale doszlysmy do wniosku, ze gotowac to wszystko, podawac, nawet nie byloby kiedy usiasc na dluzej a jednak chcialabym, miec cos z tego dnia hehe pozniej sie smialysmy, ze w ogole pojdziemy na latwizne i zaprosi sie gosci na obiad do Mc

Kasian nie nie widzialam jeszcze, bo nie mam tu u babci jak sprawdzic, ale serdecznie Ci dziekuje za pomoc

Monija super wiadomosci

Zapomnialam dopisac wczesniej, moj gruboskorny TZ w koncu poczul ruchy Malej, lezy z takim usmiechem i nagle mowi : Wiesz co te ruchy to tak jakbys pierdziala.
ja nie wiem skad mu sie biora takie porownania
Całkiem fajne sukienki ślubne widziałam w Happy Mum, ale ja się tak zraziłam do tej firmy, ze bym chyba już nie kupiła :/ Chociaż któraś mamusia na wątku ciuszkowym pisała, że sukienki są super jakości.

Co do wesela to taki obiad w restauracji nie powinien was jakoś super drogo wyjść. A lepiej jednak się skupić na innych rzeczach w ten dzień niż gotowanie A na ile osób robicie impreze?

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ja na test OGT75 wybiorę się tydzień przed wizytą, czyli jakiegoś 6-7 lutego, kto idzie ze mną??
w ogóle która z Was teraz ma zrobić gluko?? Może wybierzemy się jakoś razem, w kupie raźniej
Mi lekarz kazał zrobić pomiędzy 24 a 28 tc. 24tc zaczynam w niedzielę, więc myślałam, żeby się może wybrać w przyszłym tygodniu, bo strasznie chcę to mieć już z głowy.. Tak wszystkie straszycie :P

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
a co do pracy, to jest w tym troche racji. teraz 3 lata pracowalam głównie umysłowo i robote przenosiłam do domu, czasem w myslach, czasem z komputerem firmowym, juz nie mówię o złych emocjach i nerwach..... niby fajna praca, czas szybko leciał, ale psychicznie zaczelam wysiadac po roku... a na poczatku ciazy jak mi do tego hormony doszły to już nie umiałam nad płaczem panować....
Ja mimo, że mam pracę umysłową to nigdy jej nie zabierałam do domu. Siedziałam w pracy póki nie skończyłam. I wolałam tak posiedzieć nawet do 22, ale w domu mieć czystą głowę. Jakoś uważam, ze to lepiej na psychikę działa jak sobie myślisz, ze dom to jest dom
Dużo ludzi się chwali, że mogą pracować z domu. Jak dla mnie to jest największa kara...

Cytat:
I dokładnie takie sytuacje są najgorsze, ale dobrze, że wiem już od czego się tak zachowywała, bo ta niewiedza była jeszcze gorsza

No wiesz co pupka jest czerwona wyraźnie po tych kupach, ewentualnie kupy mogą być rezultatem jakiejś infekcji. Poczekam do jutra, zobaczę jak noc będzie wyglądała i jak pupa po tym bepanthenie i ewentualnie tym tormentiolu, który polecała Madziula i wtedy zadecyduję
Oby już nie robiła tych kup
Biedna Hanula Miejmy nadzieje, że jej się to szybko zagoi. Kurcze nie wiedziałam, ze zęby mogą tak na to wpływać???

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Rozumiem, że chodzi o inglesinę classica? To był mój drugi typ wózka na który się czaiłam. Ostatecznie wybrałam Roana, bo stwierdziłam, że lepiej mi pasuje estetycznie. W kategorii typ wózka to jest w zasadzie to samo i tak jak już kilkukrotnie pisałam ja jestem tym wózkiem zachwycona i wszystkim polecam. Brak skrętnych kół mi nie przeszkadza, ja wręcz wolę nieskrętne. Ba, w wózku w którym mam skrętne - też Inglesina tylko Zippy Free - zablokowałam sobie tę "skrętność" i i tak mam nieskrętne. Jakoś to nieskładnie napisałam ale mam nadzieję, że rozumiesz . Ja bardzo lubie ten typ wózków. Sama Inglesina robi jak sądzę po swoim bardzo porządne wózki.
MamaKtosia, nie obraź się, ale po prostu całe życie chciałam zadać posiadaczce takiego wózka pytanie "WHY?????" Uważam, ze wózki typu Inglesina Classica są PRZEPIĘKNE i sama chętnie bym taki kupiła i.... postawiła w gablocie w salonie Dla mnie jeżdżenie takim wózkiem w dobie wózków ze skrętnymi kołami to jak rozdrabnianie zupki dla dziecka widelcem zamiast mikserem A tak serio, to jak tym się skręca np. w wąskich alejkach? Trzeba podnosić przednie koła? Albo jak chcesz zawrócić w miejscu na przykład?
Stary 2014-01-22, 21:48   #2355
paulka0212
Wtajemniczenie

Zjadłam przepyszne kanapki bo mnie naszło.... Wędlinka, serek, majonez i ogórek kiszony....
Źle się czułam przez dłuższy czas aż wylądowałam w kibelku a dziewczyny teraz jak szalone skaczą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:48   #2356
Seleniti
Zadomowienie

PallasRil na 12

Stary 2014-01-22, 21:48   #2357
Ramona_85
Zakorzenienie

VwVampirka
z tymi negatywami na all racja
mój mąz został oszukany na części motoryzacyjnej, miała być nowa przyszła niesprawna i używka, negatywa wystawił i też dostał w zamian to samo, oczywiście spór na all nic nie pomógł, bo all napisało, że mają sami rozwiązac problem

co do pracy - ja poprzednio pracowałam w handlu bezpośrednim, niby tylko 12 dni w miesiącu, ale co nerwów mnie to kosztowało
najpierw wkurzali ludzie zaproszeni, a później szefostwo, no i widząc, co to za grajdołek, odeszłam stamtąd
kokosów potem też się nie zarabiało, bo zmienił warunki płacowe i jak nie było sprzedaży, to najniższa krajowa tylko, a na produkcji po 2-2,5 tysiaka wychodzą z nadgodzinami u nas
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:53   #2358
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zmykam spać

Dobrej nocy... Kasian dla was szczególnie żeby Hania miała się lepieji przespała spokojnie noc

Mama Franka

Stary 2014-01-22, 21:54   #2359
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Zjadłam przepyszne kanapki bo mnie naszło.... Wędlinka, serek, majonez i ogórek kiszony....
Źle się czułam przez dłuższy czas aż wylądowałam w kibelku a dziewczyny teraz jak szalone skaczą

Paulka Ty też
Stary 2014-01-22, 21:55   #2360
monijaaa
Zadomowienie

Ok ide spac, bo rano do pracy, po 2 dniach wolnego srednio mi sie chce ale trzeba

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:57   #2361
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Madziula[/B] ty pisałaś że robiłaś na all dziś jakieś ogromne zakupy, skąd wiedziałaś co wziąć, czy ten smoczek czy tamten np??
Na wyczucie Przy Olim sprawdziły się smoki aventa więc idę w tą stronę, one są takie najbardziej proste, nie w wydziwianych kształtach więc mam nadzieję że się sprawdzą i teraz
A butle też aventa, ze względu na trwałość materiału i uniwersalność zakrętki Jak smok aventa nie przypasi, bo on twardszy to można lovi podłożyć (te też dokupiłam, same gumki do butki), no ale teraz poszłam w avent naturals, bo jednak bardziej piersiowe
No a liczę, że mi się uda cyckować troszkę
Wytrzymała musi być bo spodziewam sie drugiego łobuza

Poza tym nigdy nie uda Ci sie w 100% dopasować, Olaf smoka chwycił od razu ale w 7 m-cu przestał korzystać i spoko ALe kumpeli mała od początku żadnego nie chciała, mamuśka musiała kupowac przeróżne a i tak
Co do butli to ja sie pół roku męczyłam z nauczeniem mojego uparciucha że nie tylko cycuś może go napoić, więc też nie jest łatwo

W ogóle dzisiaj mnie wystraszyłyście, z tą dziewczynką zamiast faceta i zaczynam łapać wątpliwości kto tam w brzuchu siedzi

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:58   #2362
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Mi lekarz kazał zrobić pomiędzy 24 a 28 tc. 24tc zaczynam w niedzielę, więc myślałam, żeby się może wybrać w przyszłym tygodniu, bo strasznie chcę to mieć już z głowy.. Tak wszystkie straszycie :P
no to u mnie na nastepnej wizycie będzie 23+5, czyli nie da rady między tymi tygodniami zrobić, bo mam mieć już na następną wizytę
i co teraz? Kiedy to zrobić? A wolę mieć zapas czasu w razie gdybym musiała powtarzać
Stary 2014-01-22, 22:02   #2363
agaaga89
Zakorzenienie

Próbowałam Was nadrobić, ale w międzyczasie napstrykałyście kolejną stronę postów nie daję rady, oczy same mi się zamykają... Dobrych nocy

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 22:03   #2364
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Inglesina classica przepiękna jest ale dla mnie ciut za droga, sama gondola w granicach 3 tysięcy bodajże

Stary 2014-01-22, 22:18   #2365
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Witam się zimowo... Otwieram rano oczy a tam full białego puchu... mamy prawdziwą zimę

wózek który kupiliśmy: BABY DESIGN ESPIRO GTX

Ja w tamtym roku bez problemu wysyłałam za pomocą tego programu pity a w tym roku ciągle problem z netem...

TO witaj w klubie:: i co my teraz zrobimy ????

ja pytałam... ciągle mi wyskakuje brak połaczenie internetowego - a net normalnie mi hula.

Dzis jeszcze spróbuje a jak się nie uda to nie wiem... A mam tych pitów trochę ponad 10

Sylvunia nieźle zapakowałaś do pieca z tym jedzeniem ale nie martw się ja też ostatnio jem jak za dwoje także nie jesteś samaaha:

madziula wrzuć link albo nazwę tego sprzedawcy???

Aldrin zdrówka... No i uważaj na siebie...

Niki ja to w ogóle mam zboczenie do cyferek... uwielbiam wypełniać coś do zusu, us, czy jakieś papiery... Mąż się dziwi że nie zostałam księgową czy doradcą podatkowym - to moje takie niespełnione marzenie l:

kaorlak i:za kolejny tc.

beatusia ja mam to samo z jednej strony jestem zmęczona, a z drugiej jak pomyślę że miałabym do maja siedzieć całymi dniami na wsi w domu to masakra jakaś dla mnie. Co innego w mieście, jakiś schopping, SH czy CH... Więc na razie chodzę dzielnie do pracy, ale jak długo zobaczymy...
Pamiętaj że nam zawsze możesz pomarudzić... Doradizmy, pocieszymy:

Pallas może masz rację...

kasiab ja bym nie czekała do soboty z tym ccc... podobno już nie ma w czym wybierac a co będzie do soboty
Bardzo fajnie wygląda

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Ja tak na szyko pokaże wam fotę wózka,z katalogu to nie wyraźne ale moze potem znajdę linka do niego to wam pośle.Załącznik 5552960Załącznik 5552961
Polska marka cena ok 1600 zł za komplet

Również fajnie wygląda, oby wózki się sprawdziły
Cytat:
Agaaga ciesze, ze tata juz wyszedl ze szpitala

Justyna swietny wozek

Kaorlak gratuluje 27 tygodnia :

Kasian rosnie Ci mala gwiazda :

Janeczko a jak Twoje samopoczucie ? tul:

Dzien dobry

Dzis leniuchuje u mojej Babci :dostalam moje upragnione kluski slaskie z sosem, miechem i modra kapusti:

W koncu zalatwilismy z TZ sprawy w USC iiiii wychodze za maz 1 marca :: nie wiem czy bardziej ciesze sie z tego czy z faktu, ze TZ zmienil swoje podejscie co do slubu, ze to juz nie jest dla niego tylko formalnosc, a dowod jego milosci i chec spedzenia ze mna reszty zyciae: on chyba zaczyna mieknac w koncu ;

Sent from my HP Slate 7 using Wizaz Forum mobile app
Pięknie będzie impreza, Gratuluję: D

Cytat:
Mój Mąż jak zobaczył tego rogala to powiedział, że on nie chce z tym spać.. Małż się wkurza, że w ogóle już nie będę się do niego przytulała ; Dziś to przetestuję, bo pokrowiec wysechł i mogę zakładać na rogala m:
Mój też jak zobaczył to w łóżku miedzy nami to zwatpil

Cytat:
O to dzięki, że mówisz, może w takim razie się przejadę do tego Swadzimia :

To w ramach przygotowań psychicznych ja bym nie oglądała ciąży z zaskoczenia, bo te przypadki porodów tam raczej stresujące jak dla mnie

Wiecie co się Hani stało.. dzisiaj miała takie trochę rozwolnienie, tzn zrobiła 3 kupy rzadkie i po tej trzeciej zrobiła jej się trochę czerwona pupa to od razu posmarowałam sudocremem. Od jakiejś godziny od teraz Hania zaczęła bardzo płakać tak niespodziewanie, tzn bawi się, bawi i tak płacz ale taki okropny z tupaniem nóżkami i tak parę razy. Nie wiedziałam co jest grane. Po czym przygotowuję ją do kąpieli, otwieram pieluszkę a tam kolejna kupa i pupa tak strasznie czerwona jak cegła nasączyłam płatek kosmetyczny przegotowaną wodą ale tak ją musiało zaszczypać, że się aż wstrząsnęła ( nie wiedziałam teraz jak jej umyć tą pupę no i jak w kąpieli... ale zaniosłam ją do wanny i tam chciałam umyć na stojąco, tzn żeby już nie siadała w tej wodzie i nagle zaczęła robić siusiu i tak strasznie zaczęła płakać jakby się największa krzywda działa : okropnie ma czerwoną pupę, podmyłam ile się dało i posmarowałam jej grubą warstwą bepanthenu na zaczerwienione miejsca.. nic wczoraj nie jadła takiego po czym mogłaby mieć to rozwolnienie, więc zwaliłam na zęby oczywiscie, ale teraz już nie wiem.
Coś czuję, że przy każdym nocnym siusianiu się będzie budzić, bo to przecież szczypie i boli no więc mam krem na wierzchu, będę wstawać, smarować i zmieniać pieluchę, bo na razie innej rady nie mam..
Biedna moja (
Ojej Współczuję

Ja tez biorę mure:-D
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 22:19   #2366
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
no to u mnie na nastepnej wizycie będzie 23+5, czyli nie da rady między tymi tygodniami zrobić, bo mam mieć już na następną wizytę
i co teraz? Kiedy to zrobić? A wolę mieć zapas czasu w razie gdybym musiała powtarzać
Nie wiem co Ci doradzić.. Mój lekarz twierdzi, że wynik przed 24tc jest niemiarodajny, ale z kolei kilka dziewczyn z wątku robiło wcześniej i ich lekarze nic nie mówili, więc już sama nie wiem
Stary 2014-01-22, 22:24   #2367
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ale poszalalyscie z tymi postami,jak sie wchodzi tylko na chwilkę to nie ma szans sie wbić w rozmowę.
Zauważyłam ze sie nam ślub w marcu szykuje ale bedziemy szaleć na forum
Co do zakupów dzidziusiowych to chyba dam sobie na luz,każdy mnie stopuje ze za szybko ze jeszcze czas itp...wózek jak pokazałam jaki chcemy to jakos brak zainteresowania,padło tylko poczekaj az sie urodzi...
Wiec na razie stwierdziliśmy z TŻ ze wybieram ja wózek a on go kupi najwyżej po porodzie.
Ale co do łóżeczka i innych rzeczy to nie wiem....z tym tez nas stopuja...
tak sie cieszylam na to wszystko a teraz odechcialo mi sie wszystkiego.Na razie nie kupuje nic

Stary 2014-01-22, 22:34   #2368
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Ale poszalalyscie z tymi postami,jak sie wchodzi tylko na chwilkę to nie ma szans sie wbić w rozmowę.
Co do zakupów dzidziusiowych to chyba dam sobie na luz,każdy mnie stopuje ze za szybko ze jeszcze czas itp...wózek jak pokazałam jaki chcemy to jakos brak zainteresowania,padło tylko poczekaj az sie urodzi...
Wiec na razie stwierdziliśmy z TŻ ze wybieram ja wózek a on go kupi najwyżej po porodzie.
tak sie cieszylam na to wszystko a teraz odechcialo mi sie wszystkiego.Na razie nie kupuje nic

innymi słowy dalej świadomościowo średniowiecze w naszym kraju i zabobony górują nad praktyka i prawdziwym życiem moim zdaniem
bo jak kobieta poroni to będzie na co winę zwalić "bo za szybko kupiła wyprawkę i to był zły znak" uuuuu już sie boję
a jak poroni bez wyprawki to wtedy co powiedzą? na pewno nic w stylu "dobrze że nie wydali pieniędzy na wyprawkę"....

sylvunia nie piszę tego bezpośrednio do Ciebie tylko najbliżsi i nie tylko zamiast wspierać to zabierają radość

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-01-22 o 22:36
Stary 2014-01-22, 22:35   #2369
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:

sylwunia jestes dopiero w 16 tygodniu. wtedy, to ja o zakupach nawet nie myślałam. poczekaj az połowe przejdziesz. dziewczyny niektore tu już są w 3 trymestrze, to się im nie dziwie, że juz szaleją. my poszalejemy początkiem wiosny i na wiosnę

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 22:42   #2370
Karlain
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny,
mam na imię Karolina, lat 28
Spodziewam się dziewczynki - termin 4 czerwca 2014 r. (choć lekarz nie potwierdził tego w 100%, także mogę urodzić chłopca )
Najprawdopodobniej będzie miała na imię Lenka

Obecnie przebywam za granicą, choć planuję powrót do kraju.
Uwielbiam moją kruszynkę, która się we mnie porusza i rozrabia.
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości