|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
. Ja bardzo lubie ten typ wózków. Sama Inglesina robi jak sądzę po swoim bardzo porządne wózki.
|
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najpierw mi dziewczyny w pracy wywróżyły chłopaka bo jadłam mniej słodyczy, a teraz od jakichś dwóch tygodni co chwile coś podgryzam i też juz nie wiem kogo tam mam ? ![]() Ostatnio tż połozył dłoń na brzuchu i mówi :"jak jestes chłopczykiem, to kopnij tatusia" ii... cisza potem ja zapytałam o kopniaka dla dziewczynki i tez była cisza
|
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ta ostatnia też taka bezzapachowa była.Cytat:
![]() Co do drugiego to ja w trakcie wizyt w sklepach dzieciowych widziałam kilku takich panów z oczopląsem, z kartką, telefonem przy uchu i panią sprzedawczynią przy boku współczuję ![]() Ale zobaczcie ile się przepłaci w takich przypadkach, przecież te przebitki w sklepach stacjonarnych są niesamowite w porównaniu do internetowych Idę się wykąpać, pojutrze wizyta, już odliczam godziny oby się nie skończyło, że będę musiała jechać sama, bo TŻ z Hanią będą musieli iść do lekarza
|
||
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się ponownie... Dostałam już rożek... Jest super... No i nie jest usztywniany... Czyli mi bardzo odpowiada... Teraz tylko czekać na malucha którego będę mogła tam włożyć i wyprzytulać
Biegne nadrabiać... Bo naprodukowałyście a mąż sknerzy że lapka potrzebuje Cytat:
i teraz jest zdecydowanie lepiej. W tym roku dosadzimy kolejne...
|
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dziękuję Wam za gratulacje
Martuszka, Kaorlak mówicie krótką ? też się ku takiej bardziej skłaniam, mam tylko nadzieję, że znajdę coś sensownego Chyba zacznę się stresować, bo zapomniałam o tym, że to będzie również dzień, w którym poznają się rodzice moi i tż mam nadzieję, że się dogadają ale co mnie nie zabije to wzmocni Kasian dziękuję jeszcze raz mnie to, aż za gardło ścisło, przykro mi się robi jak czytam takie rzeczy, a tu jeszcze trzeba czasu, żeby Hanula ulgę odczuła, ale mam nadzieję, że jej to szybciuśko zejdzie i żeby tak bardzo nie bolało, a najlepiej to wcale Uciekam spać, spokojnej nocy Brzuchatki
|
#2347 |
|
BAN stały
|
Kasian86 może jak się obudzisz w nocy to jej tam delikatnie zajrzyj do pieluchy i "wymacaj" czy nie ma kupki. Bo faktycznie jakby miała z tym spać do rana..to sobie nawet nie wyobrażam... Chociaż ból by ją pewnie obudził
Ehh..no w każdym razie trzymam kciuki żeby już było ok. Bo jak to przeczytałam co napisałaś to aż mnie ciarki przeszły, bo nie mogę patrzeć jak Mila mi się czasem odparzy i widzę jak ją boli...
|
|
|
|
#2348 | ||
|
Rozeznanie
|
przeszukłam trochę net, znalazłam kilka, potestuje i dam znać jak sie sprawdzają
Cytat:
Cytat:
Kasian86 - dziewczyny już pisały o tormentiolu bo to miałam Ci napisać. Wg mnie jest najlepszy na takie odparzenia, smaruję wieczorem i rano nie ma sladu. Edytowane przez mszpilka Czas edycji: 2014-01-22 o 21:39 |
||
|
|
|
#2349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tuje najlepsze na wszystko a jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam, że to się pisze thuje! Cytat:
zobaczymy co noc przyniesie Cytat:
![]() Ale straszne to było jak robiła siusiu i płakała wniebogłosy Cytat:
Idę spać dziewczyny, mam nadzieję, że Hanusi pupcia się regeneruje, chociaż ona tyle siusia w nocy, że nie wiem jak to będzie Dobrej nocy |
||||
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Ramonka to muszę wypróbować twój sposób na SH.
Madziula ty pisałaś że robiłaś na all dziś jakieś ogromne zakupy, skąd wiedziałaś co wziąć, czy ten smoczek czy tamten np?? mszpilka ja nie używam żadnego programu, dzień przed wypłata siadam z kartką, wypisuje wydatki a jak na coś brakuje to myślimy z mężem z czego ewentualnie zrezygnować. A jak zostaje to staramy się odłożyć dla dzidzi ( tak to teraz argumentujemy ) ![]() Light limara kurcze cham nie kierowca... A podobno im dłuzej w ciązy to taka nieuwaga jak wypuszczenie kubka czy potykanie sie to normalka... Selenti to imprezujemy z tobą 1 marca nadiak kupiłam na all używany. model jest z 2012 roku więc może dlatego go nie ma. O tym modelu słyszałam same dobre opinie, że jest dość wytrzymały a na takim mi zależało. 2 aukcje mi ktoś sprzątną więc teraz się bardziej przyłożyłam i mam - tzn idzie kurierem do mnie podobno \Paulka superowe te ciuszki monija super że na wizycie wszystko ok. kasian biedactwo z tej twojej córeczki... Mam nadzieje że szybko jej przejdzie bo to co teraz odczuwa to pewnie nic przyjemnego... madziula no niestety dziwne rzeczy dzieją się na all. Ja nawet kiedyś byłam zeznaać na policji bo koleś na większą kasę naciągnął ludzi przed swiętami... Ale pomimo to lubie korzystać z all ale jestem ostrożniejsza...
|
#2351 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
nie miałam dziś czasu zajrzeć wcześniej, a teraz wróciłam do domku bo byłam z koleżanką na żarełku ![]() jutro jadę od rana na badania a w piątek w końcu na usg 3 d, już się doczekać nie mogę aż zobaczymy nasza kruszynę nadrobiłam Was ale już nie będę cytować , wybaczcie Selenity gratuluję wyznaczonego terminu ślubu, to już niedługo kasian zgadzam się z madziuuulą , ta maść działa cuda, nam pomógł tormentiol a jeszcze dobra maść jest clotrimazolum a kosztuje groszowe sprawy , my też mieliśmy kiedyś problem z mega odparzeniem u Igi, a zeszło błyskawicznie, oby Hani pomogło biedulka gosius gratuluję córeczki |
|
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
Aaa piszecie o tormentiolu i przypomniałam sobie, że czytałam o nim tutaj
http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-s...ormentiol.html mam nadzieję, że nikogo tym nie nastraszyłam
|
#2353 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Delikatnie pewnie możesz i oblukaj uda przy, bo Olisiowi tam się zdarza mieć odparzone. Mam nadzieję, że szybciutko się zagoi A może jednak alergia, wiesz np. jakieś mocno pryskane pomarańcze sie wam trafiły czy cuś, kiedyś tak mieliśmy my nic, a Olaf tak, choć zawsze cytrusy je na potęgę Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiałam to konkretne zmęczenie po całym dniu Miałam nawet tam dłużej zostać ale na szczęście wróciłam i wtedy poznałam Tżta A swoją drogą przez tego Lidla osiagnęłam najniższą wagę w dorosłym życiu Serio ja bym chciała własnie w markecie, ale tam dużo kasy nie ma Cytat:
![]() Santom a ja tez musze w tym tygodniu cukier robić, między 3 a 7
|
|
#2354 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do wesela to taki obiad w restauracji nie powinien was jakoś super drogo wyjść. A lepiej jednak się skupić na innych rzeczach w ten dzień niż gotowanie A na ile osób robicie impreze?Cytat:
Cytat:
![]() Dużo ludzi się chwali, że mogą pracować z domu. Jak dla mnie to jest największa kara... Cytat:
Miejmy nadzieje, że jej się to szybko zagoi. Kurcze nie wiedziałam, ze zęby mogą tak na to wpływać???Cytat:
Uważam, ze wózki typu Inglesina Classica są PRZEPIĘKNE i sama chętnie bym taki kupiła i.... postawiła w gablocie w salonie Dla mnie jeżdżenie takim wózkiem w dobie wózków ze skrętnymi kołami to jak rozdrabnianie zupki dla dziecka widelcem zamiast mikserem A tak serio, to jak tym się skręca np. w wąskich alejkach? Trzeba podnosić przednie koła? Albo jak chcesz zawrócić w miejscu na przykład?
|
||||||||
|
|
|
#2355 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłam przepyszne kanapki bo mnie naszło.... Wędlinka, serek, majonez i ogórek kiszony....
Źle się czułam przez dłuższy czas aż wylądowałam w kibelku a dziewczyny teraz jak szalone skaczą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2356 |
|
Zadomowienie
|
PallasRil na 12
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
VwVampirka
z tymi negatywami na all racja ![]() mój mąz został oszukany na części motoryzacyjnej, miała być nowa przyszła niesprawna i używka, negatywa wystawił i też dostał w zamian to samo, oczywiście spór na all nic nie pomógł, bo all napisało, że mają sami rozwiązac problem co do pracy - ja poprzednio pracowałam w handlu bezpośrednim, niby tylko 12 dni w miesiącu, ale co nerwów mnie to kosztowało ![]() najpierw wkurzali ludzie zaproszeni, a później szefostwo, no i widząc, co to za grajdołek, odeszłam stamtąd ![]() kokosów potem też się nie zarabiało, bo zmienił warunki płacowe i jak nie było sprzedaży, to najniższa krajowa tylko, a na produkcji po 2-2,5 tysiaka wychodzą z nadgodzinami u nas |
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać
Dobrej nocy... Kasian dla was szczególnie żeby Hania miała się lepieji przespała spokojnie noc
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
Ok ide spac, bo rano do pracy, po 2 dniach wolnego srednio mi sie chce
ale trzeba
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy Olim sprawdziły się smoki aventa więc idę w tą stronę, one są takie najbardziej proste, nie w wydziwianych kształtach więc mam nadzieję że się sprawdzą i teraz ![]() A butle też aventa, ze względu na trwałość materiału i uniwersalność zakrętki Jak smok aventa nie przypasi, bo on twardszy to można lovi podłożyć (te też dokupiłam, same gumki do butki), no ale teraz poszłam w avent naturals, bo jednak bardziej piersiowe No a liczę, że mi się uda cyckować troszkę ![]() Wytrzymała musi być bo spodziewam sie drugiego łobuza ![]() Poza tym nigdy nie uda Ci sie w 100% dopasować, Olaf smoka chwycił od razu ale w 7 m-cu przestał korzystać i spoko ALe kumpeli mała od początku żadnego nie chciała, mamuśka musiała kupowac przeróżne a i tak Co do butli to ja sie pół roku męczyłam z nauczeniem mojego uparciucha że nie tylko cycuś może go napoić, więc też nie jest łatwo ![]() W ogóle dzisiaj mnie wystraszyłyście, z tą dziewczynką zamiast faceta i zaczynam łapać wątpliwości kto tam w brzuchu siedzi
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i co teraz? Kiedy to zrobić? A wolę mieć zapas czasu w razie gdybym musiała powtarzać
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam Was nadrobić, ale w międzyczasie napstrykałyście kolejną stronę postów
|
#2364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2365 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez biorę mure:-D |
|||||
|
|
|
#2366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
Ale poszalalyscie z tymi postami,jak sie wchodzi tylko na chwilkę to nie ma szans sie wbić w rozmowę.
Zauważyłam ze sie nam ślub w marcu szykuje ale bedziemy szaleć na forum ![]() Co do zakupów dzidziusiowych to chyba dam sobie na luz,każdy mnie stopuje ze za szybko ze jeszcze czas itp...wózek jak pokazałam jaki chcemy to jakos brak zainteresowania,padło tylko poczekaj az sie urodzi... Wiec na razie stwierdziliśmy z TŻ ze wybieram ja wózek a on go kupi najwyżej po porodzie. Ale co do łóżeczka i innych rzeczy to nie wiem....z tym tez nas stopuja... tak sie cieszylam na to wszystko a teraz odechcialo mi sie wszystkiego.Na razie nie kupuje nic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jak kobieta poroni to będzie na co winę zwalić "bo za szybko kupiła wyprawkę i to był zły znak" a jak poroni bez wyprawki to wtedy co powiedzą? na pewno nic w stylu "dobrze że nie wydali pieniędzy na wyprawkę".... sylvunia nie piszę tego bezpośrednio do Ciebie tylko najbliżsi i nie tylko zamiast wspierać to zabierają radość
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-01-22 o 22:36 |
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2370 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,
mam na imię Karolina, lat 28 ![]() Spodziewam się dziewczynki - termin 4 czerwca 2014 r. (choć lekarz nie potwierdził tego w 100%, także mogę urodzić chłopca )Najprawdopodobniej będzie miała na imię Lenka ![]() Obecnie przebywam za granicą, choć planuję powrót do kraju. Uwielbiam moją kruszynkę, która się we mnie porusza i rozrabia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

. Ja bardzo lubie ten typ wózków. Sama Inglesina robi jak sądzę po swoim bardzo porządne wózki.

Mam nadzieję, że ten krem złagodzi porządnie i nie będzie w nocy tak źle..i nie będzie jej mocno szczypało.
oby się nie skończyło, że będę musiała jechać sama, bo TŻ z Hanią będą musieli iść do lekarza
Ehh..no w każdym razie trzymam kciuki żeby już było ok. Bo jak to przeczytałam co napisałaś to aż mnie ciarki przeszły, bo nie mogę patrzeć jak Mila mi się czasem odparzy i widzę jak ją boli...