|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
musi być ja też mam wizytę walentynkową, więc niewykluczone, że wtedy już definitywnie pójdę na L4 tylko wiesz, ja zawsze mam takie głupie opory, bo beze mnie to szefowa będzie miała dużo więcej roboty i w ogóle.. no ale zobaczymy, jak się poukłada, no i jak będzie wyglądać pogoda, bo dziś miałam taką sytuację na drodze, że aż mnie brzuch rozbolał.. skręcałam na skrzyżowaniu w prawo, a auto pojechało prosto i zatrzymałam się na krawężniku.. dobrze, że z prawej strony auto jechało bardzo wolno i on wyhamował, bo nie chcę wiedzieć, co by było
|
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2433 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. To jest strasznie rozczulające, co więcej z moich obserwacji wynika, że będzie coraz fajniej i słodziej w taki wiek Mili wchodzi teraz fajny!Cytat:
Cześć dziewczyny ja dziś cały dzień przy kompie. Już wysiadam, współczuje tym co mają pracę 8h przed monitorem - jak wy dajecie rade?! Edytowane przez MamaKtosia Czas edycji: 2014-01-23 o 13:15 |
||||||
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też głupia myślałam, że zostawiam ludzi z kupą roboty, a jednak jakoś się organizują. Zdrowie nasze i dzidziusia jest najważniejsze. Warunki na drodze też nie sprzyjają do wychodzenia z domu. Pierwszą noc spałam z rogalem. Mąż się obraził, że go zdradzam Ale powiem Wam, że mega wygodnie z nim mi było i jakoś się podnieść nie mogłam ![]() Zastanawiam się czy iść dziś na ćwiczenia jak boli mnie gardło.. W ogóle świeci słoneczko i jest śnieg, a ja nie mam ochoty na wyjście.. Nie wiem co się ze mną dzieje.. Ciągle siedzę w domu..
|
|
|
|
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde, ja właśnie mam takie głupie opory lojalnościowe, że przecież tak naprawdę nic mi się ie dzieje, więc czemu miałabym nie pracować.. w pierwszym momencie się wkurzę, że ktoś się tak zachowuje, a za chwilę mi przechodzi i pojawiają się opory. bo ja tak w sumie lubię moją szefową i do tej pory bardzo dobrze się dogadywałyśmy, tylko ostatnie 2 dni jakieś takie dziwne.. tym bardziej, że mój S. uważa, że powinnam jak najdłużej pracować (oczywiście nie do porodu, tylko dopóki się dobrze czuję), bo przecież po macierzyńskim muszę tam wrócić do pracy, a tak to będą patrzeć przychylniejszym okiem i w ogóle.. jakoś w to nie wierzę, ale wiesz jak to jest- skoro mąż tak mówi...
|
|
|
|
#2436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pracy to ja też się zastanawiałam, czy nie wrócić np teraz na jakiś czas, ale widzę, że nikt nie doceniłby tego nawet jakbym do porodu przychodziła więc wolę zadbać o maleństwo nie stresując się i odpoczywając póki mogę. Bo jakbym miała latać do łazienki (mdłości i wymioty) to bym nie dała rady chyba, a oprócz tego miewam takie kryzysy śpiące, że nie mogę usiedzieć i nie zasnąć, a w pracy tak głupio
|
|
|
|
|
#2437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do kompa, to powiem Ci, że ja w pracy siedzę całe 8h przy kompie, przychodzę do domu, robię obiad i co? siadam do kompa, i tak do wieczora, bo to wizaż, to allegro, to wózki, to butelki i tak schodzi aha, a wózki to mi się strasznie podobają takie w stylu inglesiny, ale wszyscy tak nadają na te nieskrętne koła, że myślałam, że takie muszą być i koniec, ale teraz stwierdziłam, że muszę sama się przekonać, bo jak ze 3 lata temu prowadziłam kuzynki wózek (skrętny) po galerii, to w ogóle nie umiałam go prowadzić... ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
Rany! Biedulko! A brzuch Cię potem nie boli od siedzenia? Dla mnie to bardzo niekomfortowe. Może faktycznie już idź na l4 od następnej wizyty. Ty już jesteś w zaawansowanej ciąży i zdaje się i tak długo pracujesz jak na obecne standardy. Ja uważam, że ciąża to taki szczególny okres w życiu kobiety kiedy potrzebuje przede wszystkim spokoju. Nie pojmuję nagonki na kobiety, które biorą l4.
|
|
|
|
#2439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kręgosłup mnie może troszkę boli po pracy, ale nim dojadę do domu, później w domu coś zrobię, to mi przechodzi.. poza tym, nie wiem, czy widziałaś fotki mego brzusia, ale nie jest jeszcze taki ogromny, żeby mieć uciążliwe dolegliwości chyba ![]() ehh, u mnie to generalnie jest nagonka.. szef, jak się dowiedział o ciąży, to przez 2 tygodnie w ogóle się do mnie nie odzywał (w ogóle na rozmowie kwalifikacyjnej zapytał, czy mam plany macierzyńskie, więc wiesz, jaki to typ), szefowa powiedziała, że "ona to ma zawsze prze******, bo jestem w ciąży, a przecież w sierpniu mnie zatrudnili" Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2014-01-23 o 13:50 |
|
|
|
|
#2441 |
|
Wtajemniczenie
|
MyskaO nie nie
Wszystko jest jak należy , nic się nie stopiło ![]() Ale już sobie kupiłam do odmrażania zamków także teraz jestem spokojna
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
A ten typ... Wiesz co ja w pierwszej ciąży tak pracowałam, ba 2 dni po porodzie leżałam (bo siedzieć nie mogłam) na szpitalnym łóżku z laptopem i pisałam artykuł naukowy. Wszystko dlatego, że moja była szefowa była typem, który na wieść o mojej ciąży powiedział "no i na co Ci to było, teraz już żadnej kariery nie zrobisz". Nadmienię, że starą, bezdzietną panną była. Na szczęście poszłam po rozum do głowy i dlatego jest już byłą szefową, ale obiecałam sobie, że w kolejnej ciąży nie będę całemu światu udowadniać, że w ciąży można na spadochronie latać. Oczywiście jeśli masz ochotę pracować to pracuj i do końca - tylko niech to będzie tylko i wyłącznie Twój wybór. Nie podporządkowuj się temu co mówi TŻ, teściowa, mama, czy szefowa. To Twoja ciąża, Twoje dziecko, Twoje ciało i masz prawo postąpić i czuć się inaczej niż wszyscy Ci każą.
|
|
|
|
#2443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lubię Cię, wiesz?
|
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam jak można dzień w dzień jeździć i poświęcać ten cudowny okres na słuchanie szefa idioty czy szefowej która ma humorki. Nikt nie wynagrodzi Ci w przyszłości tego że pracowałaś do ostatniej chwili, a dziecko wynagradza wszystko! Wiem co mówię, mojego kuzyna matka pracowała do ostatniego dnia i ona nie wie co to znaczy jak dziecko kopie, bo nie miała czasu na wsłuchanie się w swoje ciało. Kupowali wsio na ostatnią chwilę, a do pracy wróciła jak mały skończył 9 miesięcy i uwierz mi nie ma kontaktu z nią takiego jak z moją babcią, która się nim zajmowała. On woli przyjeżdżać na weekendy do babci niż siedzieć z mamą i tatą, bo i tak pracują. Moim zdaniem nie warto poświęcać tego czasu na nerwy i stres związany z szefostwem No ale to również Twój wybór
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2014-01-23 o 13:59 |
|
|
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2446 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz jest nowy rok, mało zleceń i sytuacja jest napięta, dlatego taka atmosfera się zrobiła.. jakbym miała codziennie stres i nerwy, to już dawno poszłabym do L4 ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Może też powinnam się przerzucić na coś lżejszego
Zakochałam się w pościeli w sówki ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Tylko noś w torebce, byle nie zostawiaj specyfiku w aucie
|
|
|
|
|
#2448 | |||||
|
Rozeznanie
|
cześć
cześć cześć Cytat:
Poza tym pamiętam jakie miałam tkliwe, obrzmiałe i ciężkie piersi od kąd miesiączka się nie pojawiła, chyba ze 2 - 2,5 miesiąca nie mogłam ich dostknąć A teraz poprostu mam ciepłe, czasami gorące piersi, są trochę większe (może o pół rozmiaru- skoro mieszczą się ciągle w stare staniki) cześć cześć cześć Cytat:
cieszę się, że tyle tu Karolincześć cześć Cytat:
![]() och też bym chciała wiedzieć na 100% ale w tutaj gdzie jestem już nie będę miała żadnego usg, więc zrobię po powrocie do kraju, .... mam mieć dziewczynkę, ale różnie to bywa, a skoro na 100% mi nie powiedzieli to czekam z niecierpliwością na usg ![]() cześć, brzmi jak nazwa nowego gatunku zwierząt brzuchtka pospolita ciążowa ![]() ![]() cześć Cytat:
na urlop macierzyński mogę iść w 29 tyg ciąży i zamierzam od razu skorzystać Cytat:
Co do bóli brzucha, to bolało mnie od kiedy nie dostałam miesiączki i tak już trwało to do 4 miesiąca, ciągłe tępe bóle lub silne skurczowe, do tego krew. Niestety tutaj nie zostałam przez lekarzy zrozumiana w ogóle, powiedzieli, że to normalne, że mam brać paracetamol. Jak zapytałam ile tego paracetamolu to mówili, że "ile wlezie" !!! niestety ale każdy lek jest toksyczny, zwłaszcza dla płodu, każdy lek ma dawkę, której nie należy przekraczać (mogłam sobie uszkodzić wątrobę i cały organizm, nie licząc dolegliwości na które cierpiałam i w ciąży mi się nasiliły stanowiąc dla mnie zagrożenie - o bobasie już nie wspominając) więc nie zastosowałam się do tej rady, myślę, że im tutaj nie zależy na ciążach, zwłaszcza tych wczesnych Dlatego lekarz z Polski zadecydował się dać Luteine , nospę i magnez, paracetamol od święta (czyt. ostry ból, który długo nie przechodzi). No spa pomogła mi najbardziej na bóle, działa rozkurczowo i zdarza mi się wziąć jak mam bóle brzucha, kiedy dzień spędzam w pracy. Wykorzystując urlop na chorobę spędziłam dużo czasu w Polsce i w szpitalu. To tutaj najbardziej mi pomogli lekarze. Kroplówki, leki ale tylko w pewnych przypadkach. Mam nadzieję, że dzidzia będzie zdrowa, bo część leków zastosowali doraźnie, choć nie wiadomo jaki mają wpływ na płód, lecz ratowali moje zdrowie. Także nie zastanawiaj się co kto pomyśli, dla mnie najważniejsze jest żeby dzidzia była zdrowa i żebym mogła iść na urlop a jeśli mnie pracodawca zwolni potem to mam to gdzieś, pracy można poszukać, nie martw się! Poza tym czuje silne bóle macicy w nocy, wybudza mnie to ze snu, nie wiem jak leżeć, staram się w myślach gadać do małej, żeby się mocno mamusi trzymała, bo ją kocham, przytrzymuję sobie brzuch i czekam, aż się będzie obracać, czy kopać, wtedy wiem, że mała jest zdrowa, ma swój tryb życia, że wszystko przechodzi. Inne bóle brzucha, o których mogę wam powiedzieć to związane z tym , że jakiś miesiąc temu, kiedy brzuch był mały (bo pokazał się dopiero w 20 tyg. prześlę wam fotkę później) nie byłam w stanie się podnieść z pozycji leżącej siłą mięśni brzucha, tak normalnie, i coś mi wyłaziło przez pępek i wzdłuż poniżej i powyżej - pod skórą. Okazało się, że pomimo iż brzucha nie miałam, to relaksyna tak rozluźniła mi więzadła, powięzi itd, że rozjechały mi się mieśnie proste brzucha, a to co wyłazi, to moje trzewia ;( byłam pogadać z fizjoterapeutą w pracy i nakazał mi ćwiczenia, czekam też na pas ciążowy, który będę nosić do końca ciąży. Szczelina która mi się zrobiła na 3 palce (mogę je włożyć pomiędzy mięśnie) może skutkować przepukliną i operacją czyli włożeniem siatki w brzuch. Ból przy tej dolegliwości jest nagły, silny, i najgorsze jest kichnięcie, albo niespodziewany kaszel (jakby mi wszystko pękło) Podczas leżenia, nie umiem się normalnie obrócić i czasami też rozłazi mi się wszystko i środkiem wychodzi pod skórą, ból okropny. Teraz nawet jak siedzę, jak chodzę, ćwiczę napinanie mięśni brzucha, w taki sposób jak mi pokazał. Wiem, że dużo przeszłam i jeszcze przejdę, ale ta myśl o mojej dzidzi jakoś tak sprawia, że to jest warte tego cierpienia. w 15 tyg ciąży pierwszy raz poczułam smieszne smyranie, ale nie wiedziałam jeszcze, że to dzidzia w 16 tyg byłam u położnej i potwierdziła, że to dzidzia się rusza. Najbardziej wariowała, przekręcała się, skakała 17-19 tydzien ciazy także wiem, że jest aktywna i ma swoje stałe pory rano i wieczorem tzn 6.00-6.30 budzi mnie i najbardziej 22.30- 23.00 poszaleje, poszaleje a potem cisza, śpi kocham to maleństwojestem w 21 tyg i 1 dzień Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2014-01-23 o 15:02 |
|||||
|
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję kolejnego tygodnia
My właśnie z mężem skończyliśmy przemeblowanie w pokoju. Naszło go jak wrócił z pracy, koszulkę to po wszystkim miał mega mokrą. Ja też trochę porobiłam, jakieś pierdółki powyrzucałam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ, HEJ
![]() ale mam lekturkę na popołudnie : 11 stron do nadrobienia póki co to tak ogólnie : Gratuluje wszytskich nowych rozpoczętych tygodni, i udanych wizyt ![]() no i oczywićie codziennych kopniaczków maleństw ![]() ---------------------------------------------------- bylam dzisiaj na małych zakupkach w SH i przybyło kilka ciuszków ![]() p.s spoiszki, pajacyki , kaftaniki juz chyba w pełni zaopatrzone mam. teraz staram sie kupować troszke większe ciuszki, ale np, te spodenki na poniższych zdjęciach to na 3-6 mies, niektóre al na zdjęciu wyszły na wielkie PAULKA >> mam tez mały prezencik dla Zosi i Ani poprostu się zakochasz , kiedys kupiłam a dzisiaj patrze i to samo / więc mam 2 szt/, i od razu pomyślałam o twoich blizniaczkach hehe w sam raz będzie na letnie , ciepłe dni![]() więc podeślij mi adres i dane Priv, jutro będe obok poczty to Ci wyśle. ========================= ========================= === poniżej moje łupy ![]() - są wśród nich 2 śpiworki / jedna grubsza biało- bezowa kołderka , i polarkowy mis/ - udało mi się też kupic maskotke : misiek który ma w środku lampki i zmienias=ją się kolory - uwaga !! za całe 1 zł
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-23 o 14:53 |
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
c.d
|
|
|
|
#2453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo w sumie jak to mleczko chlipie, to mamusia jeszcze w łóżku medytuje (daje mu smoka 1 do mleka rano, żeby dłuzej trwało ale ciiii )Cytat:
![]() U mnie też pomidorowa ![]() Cytat:
![]() Za to teraz jest etap: Kochasz mamę - NIE! Cytat:
Kasian no to dobrze, że się poprawia Hania pewno już nie pamięta ![]() Dziewczyny jakby którejś brakowało spodni na wyjście, to w pepco są takie w miarę jegginsy za 29,99 Jasne, niebieskie i granatowe ![]() Jej w domu moje dziecko mnie na krok nie chce opuścić, za to w sklepie lata jak oszalałe, dziś poszliśmy do większego marketu to zwiał mi z tym koszyko-wózkiem i tak z 10 minut go obserwowałam miedzy alejkami, ani raz się nie zastanowił gdzie mama, a napewno mnie nie widział ![]() Przy okazji Olaf wychaczył białe pampersy za 45zł w kaufie, choć szału nie ma, ale zawsze jakas promocja
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2456 |
|
Wtajemniczenie
|
asiulka prze słodkie te ubranka
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka śliczne łupy
Ale to chyba jednak pingwiny
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
asiulko
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry... Przyszła do nas piękna zima
Zmykam nadrobić to co naskrobałyście
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

i serio zastanów się nad L4 bo jak ma Cie szefowa wkurzać to szkoda dzieciątka bo ono nasz stres odczuwa...
musi być
tylko wiesz, ja zawsze mam takie głupie opory, bo beze mnie to szefowa będzie miała dużo więcej roboty i w ogóle.. no ale zobaczymy, jak się poukłada, no i jak będzie wyglądać pogoda, bo dziś miałam taką sytuację na drodze, że aż mnie brzuch rozbolał.. skręcałam na skrzyżowaniu w prawo, a auto pojechało prosto i zatrzymałam się na krawężniku.. dobrze, że z prawej strony auto jechało bardzo wolno i on wyhamował, bo nie chcę wiedzieć, co by było

A teraz jak mówię "daj mamie buziaka" to się tak słodko nachyla i tak niezdarnie cmoka usteczkami..albo otwiera całą buzię