![]() |
#1921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Rozmawiałam z położną jak byłam w szpitalu i mi powiedziała, że dużo zależy od nastawienia. Ze wiele dziewczyn przychodzi ze skurczami i tak się boją porodu, że akcja się cofa i przez to chodzą dwa dni z bólami. I że trzeba się nastawić na ten ból, ze trzeba go jak najszybciej przeżyć i wtedy poród jest o wiele łatwiejszy. I tak sobie obiecywałam, że będę spokojna i że nie będę się bać aż tak bardzo ale to tylko takie czcze obietnice ![]() Co do kartki, mam ten sam pomysł. Na razie wszystko stoi w pudełku. Jakoś nie mogę się zebrać i wsadzić tego do torby. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Też mam kartkę na torbie teraz z resztą rzeczy do spakowania ![]() Zastanawiam się czy brać szampon do włosów, czy będe w stanie wejść cała pod prysznic i umyć głowę? Chyba jednak przejadę się do Rossmana, bo tam mają takie malutkie mydełka i szampony, to coś z tego kupię i mniej miejsca mi zajmie w torbie. Czyli robisz wszystko, tylko by omijać torbę szerokim łukiem ![]()
![]() |
#1924 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak leżałam w szpitalu to jedna dziewczyna umyła głowę i wszystkie były mega oburzone, że się tak naraża i że jak położna się skapnie to jej dopiero nagada. W ogóle ja kupiłam do mycia mydło naturalne, które polecane jest właśnie po porodzie do mycia zamiast płynu do hig intymnej, że przyspiesza gojenie krocza. Polecane w jednej z gazet dla przyszłych mam. Tzw. "szare mydło" i "mydło powszechne" oba firmy barwa. Kupiłam w realu obydwa bez problemu. http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...200-15469.html http://www.ceneo.pl/2509536 Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-01-23 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Moderator
|
![]() Cytat:
![]() No wiec - moj pan doktor twierdzi, ze 96% dzieci sie obraca do terminu porodu i ogolnie spoko-loko. Jak zwykle u niego - luuuzik ![]() A USG mowi ze jak mnie przyjma do szpitala to zrobia - czyli tak jak podejrzewalam... Ja tez mam tyle - ale u mnie w szpitalu trzeba klasc na lozko, wiec pewnie z paczke to tam zuzyje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za gratulacje
![]() teQiba jeszcze prośba żebys wpisała kolejną wizyte na 6.02 g.12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje że Kacperek Cie zaskoczy i się na dniach obróci ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1931 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a mydło to zwykłe szare, ja się takim myję na co dzień, ale mam w płynie i duże, więc może będą jakieś małe w rossmanie ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1932 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nadrabiam was, i już zaczęłam odpisywać a tu post 111kicia111 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1933 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
2 koszule i piżama (mam byc 4 dni w szpitalu) szlafrok majtki siatkowe 3x maść na brodawki Medela i Bepanthen wkładki laktacyjne klapki pod prysznic i do chodzenia po oddziale majtki x5, skarpetki x5 ręcznik mały i duży kosmetyki do mycia i próbki kremów do buzi dezodorant krem BB i tusz do rzęs (tez pewnie na wyjście) balsam nawilżający (opakowanie 50 ml) pomadka do ust ubranko tylko na wyście- 56 komplet i 62 komplet staniki do karmienia (biorę wszystkie 3, które mam) trzeba mi jeszcze: dres do szpitala koszulki na ramiączkach przekąski na czas poporodowy podpaski na wyjście Cytat:
![]() Cytat:
Zasypiam dzisiaj na siedząco i stojąco.
![]() |
#1934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mam.. tyle że bialy jelen w plynie to chyba naturalne?? ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Oooo.. to jest pomysl. Musze sie zaopatrzyc w to cudo.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() No i jeszcze mam na liście reczniki papierowe jak mi miejsca starczy ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Moja mama ostatnio sobie to kupiła, ale strasznie dużo tego trzeba użyć, bo chociaż na chwile było lepiej ![]()
![]() |
#1937 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję!!! ![]() Duży chłopczyk, moja córka ważyła mniej rodzona w 42 tyg! Cytat:
![]() Dołączam ![]() Cytat:
![]() U mnie wyjdzie welka waliza, jestem pewna... mąż nie da rady dowozić wszystkiego tak jak poprzednim razem, przecież będzie się musial Basią zajmować pod moją nieobecność. Parę dni temu dostalam od Szwagierki torbę z ciuszkami po jej synku (ma 3 m-ce) i dziś wreszcie tam zajrzałam... a tam oprócz ubranek chyba z 5 opakowań podkładów poporodowych (o matko po co aż tyle ![]() ![]() ![]() BeautifulLie kciuki za szybkie wyjście ze szpitala ![]() Baja i jak tam, wbiłaś się? Emerytki Cię nie pożarły? ![]() Virginia ![]() Maggie uśmiałaś mnie, ale z Ciebie agentka ![]() ![]() ![]() Koziemleko ja też wczoraj po postach Cayenne zabralam się za oglądanie brzucha lusterkiem ![]() ![]() Monka brawo za USG ![]() Dzieci teraz mają tak ciasno w brzuchu, że często siedzą z kolanami tuż przy glowie i stąd te kopniaki na dole. Margo biedna córeczka, pewnie strasznie bolało ![]() masz ciasto bananowe??? ![]() ![]() ![]() Nadzwyczajna nie słyszalam o zakazie mycia głowy, myłam w szpitalu po porodzie codziennie biorąc prysznic i nikt mi za to "głowy nie zmył" ![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-01-23 o 16:25 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() ----------------------------------------------------------------------------- w ogóle dziewczyny, jak Wasze dzieciaczki są ułożone 'na codzień'? w sensie gdzie je czujecie? bo mi Olo wypina się tylko i wyłącznie po prawej stronie i tam zawsze ma plecki i tam też wypina dupkę. nie wiem jak on tam leży ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- yyyyyyyy, to może jakiś konkretny termin na pakowanie się w lutym? ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Rozeznanie
|
No to mi ulżyło z tym myciem głowy. Ja ze swoimi długimi włosami to po 7 dniach bym wyglądała jak potwór z Loch Ness
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Rozeznanie
|
![]() już wiem dlaczego nie możemy spać! |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro będe w rossmanie, poszukam tych małych szamponów o których mówiłaś. Z jakich firm one są? Moje włosy, jak to loki, są niesforne, mają swoje widzimisię i tylko po nivea łatwo mi się je rozczesuje ![]() Ja też, ale ostatnio mi upadł, rozwaliłam dozownik i nie wezmę tego do torby, bo się wszystko ulepi ![]() Ale to takie najzwyklejsze! Z mąki, margaryny, cukru pudru i jajek ![]() Trisdom ![]()
![]() |
#1943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mogę tylko myć głowę szamponem dla dzieci, bo mam po wszystkich innych łupież. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trisdom dzięki za listę ![]() No z tym rzekomym zakazem mycia głowy to nieźle pojechane. Ja nawet jakby mnie mieli zlać za to, to bym nie wytrwała nawet 2 dni - jak to tak spoconym po porodzie i nie umyć głowy? ![]() ![]() Ja do mycia (jeszcze nie wiem czy tylko ciała czy włosów i okolic intymnych też, bo muszę przetestować) kupiłam Alterrę 2w1 bezzapachową https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html Bo była na promocji za jakieś grosze, a zupełnie bezzapachowa i mega prosta w składzie, więc ani mnie ani Ulki nie powinna drażnić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Troche się przeraziłam, zaczynaaaa sie... Najważniejsze, że mały zdrowy Cytat:
![]() I mi znikło cytowane....ahhhh ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() Ja jeszcze wszystkiego nie mam, a do lutego pewnie sie wyrobie ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() Wyobrażając sobie te wszytskie rzeczy na kupce, a obok torbę, którą dysponuje i którą zamierzałam wziąć do szpitala nasuwa mi się jedno rozwiązanie TO JEST NIEWYKONALNE ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() też często dostaje w dół brzucha, czasem nawet z prawej strony całkiem z boku jakiś cios mnie dosięgnie, za 2tygodnie okaże sie jak moja Kruszyna leżakuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Trisdom, Ela87 ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, że mam wyrzuty sumienia jak siedze w domu i nic nie robie. Jakoś tak głupio sie czuje, dzisiaj oprocz wizyty w biedronce (100m od bloku) i garmażeryjnym (50 m od bloku) nie ruszyłam się nigdzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1947 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja szampon na 100% biorę, nie wyobrażam sobie nie myć włosów przez te 3 dni ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-01-23 o 16:53 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | ||
Zakorzenienie
|
To mnie zabiłaś, bo dzisiaj spałam 12 godzin i nie miałam problemu z zaśnięciem
![]() Cytat:
![]() Chyba, że znajdę małe buteleczki puste, to przeleję. Cytat:
![]() No własnie napisałam m.in., bo cos wszystkie co są przede mną to milczą ![]()
![]() |
#1949 |
Moderator
|
Taa - on to straszny luzak. Kiedys pyta sie czy cos mi dolega, wiec mowie mu ze bardzo zmartwiona jestem bo zaobserwowalam krew w sluzie, a on "aha... Ale poza tym nic pani nie dolega?" mowie ze nie, no to on "to ok" i tyle wyjasnien
![]() Dobrze ze nie bylo duzo tej krwi i maly kopal - bo zwariowalabym przy tym lekarzu ![]() A wiesz ze cos w tym musi byc? Mnie przed zasnieciem najbardziej intensywne myslenie sie zalacza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zakorzenienie
|
111kicia111 serdeczne gratulacje dla naszej mamusi
![]() ![]() Witam was dziewczyny po 14 dniach przerwy. Tego co napisałyście nawet nie da się nadrobić, więc postaram się powolutku oswoić z szokiem poszpitalnym. Nie chciałam żeby mąż mi przynosił tableta do szpitala, bo chciałam się po prostu odciąć od wszystkiego i powalczyć o każdy spokojny kolejny tydzień dla Piotrusia. Dobrnęliśmy do 34 tygodnia, za moment 35 i coś czuję że jeszcze kilka się nam uda posiedzieć w dwupaku. Moje problemy wynikały z szyjki która na usg wychodzi prawidłowa natomiast w badaniu ręcznym jest bardzo krótka (ocena różnych lekarzy od 0,5cm do 1cm) dlatego trudno właściwie oszacować moje szanse kiedy może się zacząć. Dodatkowo problem sprawiła mi prawa nerka, nawrót po ostatnim pobycie w szpitalu (kolka nerkowa) która jak określił lekarz jest tykającą bombą bo gdy zaatakuje może spowodować stan zapalny. Malutki za to bryka jak szalony i co chwilę na coś naciska powodując różne drętwienia i dziwne kształty brzuszka bo pewnie nie jedna z was też przerabia. Na prawdę wypoczęłam i jestem gotowa do porodu bardziej niż kiedykolwiek. W szpitalu spotkałam samych wspaniałych ludzi, zdecydowałam się na swoją położną i udało mi się wybrać cudowną osobę. Z sali wypuściłam 10 zdrowych dzieciaczków i mam wrażenie, że poznałam się na większości objawów porodowych bo po kilku porodach potrafiłam szybciej przewidzieć następny u koleżanek niż położna ![]() Piszecie o torbach. Ja z obserwacji koleżanek które rodziły z mojej sali i z obserwacji tego co się przydaje spisuję co znajduje się w mojej: dla mamy: ręcznik duży i mały, kosmetyki do mycia, suszarka, przybory toaletowe, jeśli ktoś się maluje kosmetyki kolorowe w małej ilości żeby poczuć się lepiej po wszystkim klapki pod prysznic, kapcie trzy piżamy, szlafrok Bepanthen lub najlepiej Madela Purelan lub czysta lanolina (na receptę) bo Purelanu nie trzeba zmywać z piersi do karmienia Tantum Rosa kółko poporodowe sprawdzić czy w waszym szpitalu nie trzeba mieć swoich sztućców bo w moim warto było mieć oraz kubek, talerzyk glukoza w tabletkach zamiast czekolady (wiele z dziewczyn które rodziły miało totalny brak sił a pozwalają zjeść niewiele np po dwie kostki czekolady- zanim się to poczuje mija czas a tabletki są dopuszczalne i dają koa natychmiastowo) podkłady poporodowe paczka podpasek poporodowych na dzień (czyli 3 paczki) majtki siateczkowe dla dziecka: paczka pieluszek paczka chusteczek nawilżających ubranka (można używać szpitalnych,w szyscy raczej wolą swoje) linomag rożek (choć w szpitalu dają swoje i nawet mówią że szkoda naszych bo jesteśmy nieporadni na początku i dzieciaki od razu sikają nam na te nasze śliczne, więc lepiej "zalać" nie swój ![]() otulaczek (moja położna zaleca jeśli chcemy stosować od razu, w szpitalu sami maluszki wiążą pieluszką w coś w rodzaju otulaczka zanim wkładają do rożków) ewentualnie kocyk (choć utrzymują temperaturę 25C więc dziecko na pewno nie zmarznie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.