Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-23, 12:35   #1861
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość

Kupujecie osłonki na sutki? Bo zastanawiam się czy jest sens w to inwestować.
Ja bym nie kupowała, bo niewiadomo czy się przydadzą. Zawsze w aptece można dokupić bez problemu.

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Meble, szafki, więcej blatu roboczego zmniejszy się co prawda metraż poruszania się po kuchni, ale i tak przez to, że mamy krok dalej jadalnię z dużym stołem, nie potrzebuję więcej, oby się szafki, zmywarka, lodówka swobodnie otwierały. Dwie osoby będą mogły pracować po dwóch stronach blatu... pod warunkiem, że jedna z tych osób nie będzie już w ciąży, bo inaczej ta druga nie przejdzie wybrałam już lodówkę pod zabudowę, chciałam jeszcze obudować mikrofalę, ale mikrofale teraz robią w takim pięknym dizajnie, że wolę zostawić na nią miejsce w szafce bez frontu. Zresztą nie wiem, kiedy ją kupię, bo stara cholera wciąż działa i nie ma zamiaru się popsuć i szkoda mi wydawać kasę na darmo Ogólnie nic nowego ta sama kolorystyka, szafki w wenge, fronty lakierowana wanilia, a między szafkami a blatem błyszcząca czekoladowa mozaika.

O, znalazł sie ten 1%
Blat w kuchni bardziej potrzebny niż plac do chodzenia Ja też niedługo będę miała nową kuchnie

A co do zostawiania maluszka na noc, to ja zostawiłam też. Położne kazały wypocząć jak jest taka możliwość i małego zabrały i nakarmiły. Raz podały sztuczne raz moje mleko. Choć pierwszej nocy zaraz po porodzie nie zmrużyłam na chwilę oka z tych emocji.
Ale teraz to nie wiem czy oddam, chciałabym aby jednak nie dostał od razu na początku butli, no ale to wyjdzie w praniu

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Dzisiaj o 6.50 urodzilam dawidka w 35 tc. Maly wazy 2750g i ma 52 cm. Lezy w inkubatorze ale jest wszystko ok i zaraz mi go dadza na sale.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Łał! Gratulacje! Super, że wszystko w porządku, malutki ma dobrą wagę jak na 35 tydz. Czekamy na więcej informacji.

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
ciążowy mózg mówisz to chyba się udziela w nocy wstawałam do kibela i z powrotem jak chciałam przeskoczyć tżta żeby się położyć pierdyknęłam się z całej siły kolanem w oparcie sofy wydałam z siebie stłumiony krzyk coś w stylu 'aaaaaaaaaa kurrrrrrr..' na to mój tż zerwał się na równe nogi i tekst : 'JEDZIEMY NA PORODÓWKĘ?!' rano nic z tego nie pamiętał to się nazywa ciążowy mozg
dobre
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:39   #1862
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny.
Dzisiaj o 6.50 urodzilam dawidka w 35 tc. Maly wazy 2750g i ma 52 cm. Lezy w inkubatorze ale jest wszystko ok i zaraz mi go dadza na sale.

wow GRATULACJE!!!
Stary 2014-01-23, 12:39   #1863
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc dziewczyny.

GRATULACJE!!!!! Waga Dawidka świetna

Napisz w wolnej chwili więcej
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:40   #1864
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Czesc dziewczyny.

Jak to już?!
Gratuluję!!!

Moja mała nie jest mała 31t0d waga 2230!!! Z OM termin 27.03 a z USG 4.03! Czyli dobrze mówiłam, ze pewnie minie 1.03 a ja sie rozpakuje

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:41   #1865
mona1
Zadomowienie

Cytat:
ciążowy mózg mówisz to chyba się udziela w nocy wstawałam do kibela i z powrotem jak chciałam przeskoczyć tżta żeby się położyć pierdyknęłam się z całej siły kolanem w oparcie sofy wydałam z siebie stłumiony krzyk coś w stylu 'aaaaaaaaaa kurrrrrrr..' na to mój tż zerwał się na równe nogi i tekst : 'JEDZIEMY NA PORODÓWKĘ?!'
Stary 2014-01-23, 12:49   #1866
Ela87
Zakorzenienie

Witam się z rana
pozwólcie, że nadrobię w ratach, chociaż nie wiem czy się wyrobię.
Spałam sobie dzisiaj 12 godzin do 12:30. Zjadłam śniadanie, teraz kawusia o smaku Amaretto i za chwilę idę obiad robić, więc pewnie nie zdążę Was nadrobić a jeszcze dzisiaj torbę trzeba spakować

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Właśnie wstałam i zaraz ogarniam męża do pracy. Spojrzalam na temperaturę za oknem a tam -16 stopni jakaś masakra...
U mnie minus 3 Ładna pogoda tak rześko i nie zimno

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Wczesniej tez tak myslalam ze to raczki, ale jak uslyszalam ze miednicowo to wychodzi ze nozki - i teraz pilnuje czy cos w tych ruchach sie zmienia. Od wczoraj maluch sie znowu malo rusza, wiec cierpliwie czekam...
Mam nadzieje ze sie przekreci
Ale pewnie do samego porodu sie nie dowiem - bo podejrzewam ze USG to dopiero jak trafie do szpitala mi zrobia
A może jakieś dodatkowe usg prywatnie?

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
W ogóle ten cham - tż oblał mi rano łóżko kawą i mam brudną tapicerkę Chyba wprowadzę mu zakaz picia porannej kawy w łóżku - jak dziecko Na szczęście posypał solą, ale boję się sprawdzić jak to wygląda
to u mnie ja jestem taka niezdara, ale jeszcze nic nie wylałam na łóżko

Cytat:
Moja ciąża niestety nie zaraża
Moja też nie, ale ja podatna jestem więc ja się zaraziłam. U mnie w pracy ostatnio trzecia znajoma się rozpakowała z bliźniakami, a ja dalej czekam jeszcze chyba jedna ma termin przede mną.

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a u mnie wrecz na odwrót jest, często nawet obiad na łóżku jemy bo oglądamy jakiś film no i jest cała masa okruszków później czasem się znajdzie takiego czipsa na dobranoc obok poduszki
My też się obżeramy na łóżku, ale później sprawiedliwie obydwoje zrzucamy okruszki

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Widze, ze niedlugo bedziecie zakladac watek na odchowalni Gratulacje
Czekamy aż wszystkie się rozpakują i dopiero się przenosimy.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:50   #1867
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ja pierd....a nie chcialo mi sie deski do prasowania wyciagac, lece po deche, prasuje i pakuje Co mam!!!!
.
prasuj prasuj Ja tam leżę i pachnę bo żem się dawno spakowała

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość

Moja mała nie jest mała 31t0d waga 2230!!! Z OM termin 27.03 a z USG 4.03! Czyli dobrze mówiłam, ze pewnie minie 1.03 a ja sie rozpakuje

Gratulacje no to rzeczywiście duży już Twój dzieciaczek

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 12:54   #1868
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Czesc dziewczyny.

GRATULACJE !
super, że wszystko w porządku i masz już Dawidka ze sobą
jak już będziesz miała chwile czasu i chęci opowiedz Nam wszystko koniecznie
Stary 2014-01-23, 12:54   #1869
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Jak to już?!
Gratuluję!!!

ooo spora dziewczynka, brawo
Stary 2014-01-23, 12:54   #1870
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny.
Gratulacje! Tak się cieszę, że z Małym wszystko okej! Ja też z niecierpliwością czekam na jakieś dodatkowe infromacje

Cytat:
mój tż zerwał się na równe nogi i tekst : 'JEDZIEMY NA PORODÓWKĘ?!' rano nic z tego nie pamiętał to się nazywa ciążowy mozg

Cytat:
Kolejna, co się w kolejkę wpycha Bardzo dobrze, to mi daje złudzenie, że ja jeszcze tyyyyyyle mam czasu
A tak na serio, to brawo za śliczną wagę córusi

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:59   #1871
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś wylałam kawę na biały wełniany koc teściowej
Na szczęście tż pobiegł po sól, potem do pralki i zeszło Ale co to był za stres
Przeraziłam się jak przeczytałam pierwsze zdanie wszystkim tylko nie teściowej dobrze, że zeszło.

Cytat:
hej Laski!
zaczynam dziś 32. tydzień! to już chyba 8. miesiąc
zaczynam w średnim nastroju-mimo smarowania 2 razy dziennie dojrzałam 3 małe rozstępy na dole brzucha( załamka...

zbieram się na USG...

Cytat:
Ja mam taką torbę, że jak wcisnę do niej paczkę podkładów i pampersów to może jakimś cudem uda mi się jeszcze mały ręcznik
Chyba mam problem
Nie strasz...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 12:59   #1872
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
prasuj prasuj Ja tam leżę i pachnę bo żem się dawno spakowała

Mi się już torba nie dopina, a jeszcze mi się przypomniało żeby wrzucić pieluchy tetrowe
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 13:20   #1873
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Mi się już torba nie dopina, a jeszcze mi się przypomniało żeby wrzucić pieluchy tetrowe
Jak byłam teraz w szpitalu to była dziewczyna z ogromniastą walizką. Powiem szczerze, że śmiałyśmy się, że na samolot do Stanów bo moja koleżanka z sali była spakowana w taką dość niewielką torbę.
Ale jak ja patrzę na ten stosik, który sobie przygotowałam do spakowania to ja nie wiem czy ta waliza to nie był taki znowu zły pomysł
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 13:23   #1874
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Udanego seansu, baw się dobrze

- 7sztuk to małe jest, a nie mam pojęcia ile potrzebne
-Ja mam jedną paczkę bella mama i jedna baby ono zobacze która lepsza i jak bedzie schodzić najwyżej oddam mężowi do domu
-całą paczkę biorę tam jest chyba 33szt czy jakoś tak
Dzięki przypomniałaś mi o wkładkach laktacyjnych. Podkładów nie mam i chyba nie biorę bo w każdym z dwóch szpitali nad wyborem których sie zastanawiam i chyba stawiam na los gdzie mnie przyjmą,podkłady dają. A z tego co pamiętam w trzeciej dobie już normalne podpaski zakładałam

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
bebe tez chetnie sie dowiem

maggie udanego wypadu

ja nie pomoge, nie mam pojecia, ale dziewczyny napewno sie wykaza

Ciesze sie, ze sobie nie musze zaprzatac tym glowy

Dziewczyny czekamy na wasz dowod pakowania

dzięki

Cytat:
Meble, szafki, więcej blatu roboczego zmniejszy się co prawda metraż poruszania się po kuchni, ale i tak przez to, że mamy krok dalej jadalnię z dużym stołem, nie potrzebuję więcej, oby się szafki, zmywarka, lodówka swobodnie otwierały. Dwie osoby będą mogły pracować po dwóch stronach blatu... pod warunkiem, że jedna z tych osób nie będzie już w ciąży, bo inaczej ta druga nie przejdzie wybrałam już lodówkę pod zabudowę, chciałam jeszcze obudować mikrofalę, ale mikrofale teraz robią w takim pięknym dizajnie, że wolę zostawić na nią miejsce w szafce bez frontu. Zresztą nie wiem, kiedy ją kupię, bo stara cholera wciąż działa i nie ma zamiaru się popsuć i szkoda mi wydawać kasę na darmo Ogólnie nic nowego ta sama kolorystyka, szafki w wenge, fronty lakierowana wanilia, a między szafkami a blatem błyszcząca czekoladowa mozaika.

Ale ja Ci nie mówię, że masz leżeć do góry brzuchem. Stwierdzam fakt, że ZA DUŻO wzięłaś na siebie, a skoro już się zobowiązałaś, to musisz skończyć. Sama twierdzisz, że jest ci coraz ciężej.

I co powiedzieli?

Pewnie jak 99% matek Ja myślałam tak jak reszta, że skoro mam możliwość odpoczynku, to niech się nim zajmą przez ten czas, ale w środku nocy choć ledwo dałam radę z łóżka się zwlec to polazłam na neonatologię, a to kawał drogi przez cały oddział i trakt porodowy, bo nie mogłam spać i ryczałam, że nie mam dziecka przy sobie

To co piszą, a co jest faktycznie to czasem wielka różnica. U nas tez niby zapewniają ciuchy dla dziecka tylko prawda jest taka, że nie spotkałam na oddziale dziecka, którego matka zgodziłaby się na ubranie go w te wytarciuchy Pierwszy wkład mi założono po cesarce oczywiście, ale gdy wstałam, to sama musiałam zadbać o siebie. Chociaż gdybym się dopomniała, to bym dostała... chyba Za to na pewno używają swoich środków do kąpieli dzieci.

No, przyszedł wreszcie otulaczek. I o co było tyle hałasu, to kawałek flanelki bawełnianej, jak go umiejetnie złożyc, to zmieści się w kopercie

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

O, znalazł sie ten 1%
Bedzie pięknie na pewno dużą macie kuchnie?

W ogóle nie zgadniecię co dziś zrobiłam.. Pojechaliśmy wybierać blat. Wyciągnęłam kalendarz żeby zapisać symbol-jeszcze kilka sklepów mieliśmy odwiedzić-i z przerażeniem odkryłam że za godzinę mam wizytę u giną i to dziś a nie jutro!! Czasu na powrot do domu i ogólenie już nie miałam-matko jak mi bylo wstyd przed ginem. Dobrze że wczoraj choć o ogólenieu nóg pamiętałam... I jeszcze byłam przekonana że dziś jest 10stycznia...

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 13:30   #1875
asialll
Raczkowanie

Cytat:
Czesc dziewczyny.

Super gratulacje co Cię tak ten synek pogonił do tego porodu? napisz jak tylko ogarniecie się nawzajem

oj widzę, że te nasze terminy się poprzesuwają do przodu i to sporo niedługo się zacznie jak na styczniówkach torbę spakowałam dzis o 4bnad ranem no bo po co spać to takie zbędne

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

W ogóle nie zgadniecię co dziś zrobiłam.. Pojechaliśmy wybierać blat. Wyciągnęłam kalendarz żeby zapisać symbol-jeszcze kilka sklepów mieliśmy odwiedzić-i z przerażeniem odkryłam że za godzinę mam wizytę u giną i to dziś a nie jutro!! Czasu na powrot do domu i ogólenie już nie miałam-matko jak mi bylo wstyd przed ginem. Dobrze że wczoraj choć o ogólenieu nóg pamiętałam... I jeszcze byłam przekonana że dziś jest 10stycznia...

oj tam przecież to tylko nasz ciążowy mózg wszystko ok na wizycie?

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 13:30   #1876
Trisdom
Zadomowienie

Hej, dzis cos mi internet szwankuje i dopiero teraz jestem w stanie cos napisać. A tu takie niespodzianki

Cytat:
Czesc dziewczyny.
OGROMNE GRATULACJE i dobrze, że z małym wszystko w porządku, ale się chłopak pospieszył.
Przeraża mnie tylko fakt, że miałaś termin dzień po mnie... A w nocy bolał mnie znowu brzuch jak na miesiączkę, nie wspominam juz o twardnieniach, które powoli przestaje zauważać i kłuciu w szyjkę...

Cytat:
Przestan czytać słuchaj się swoich lekarzy. Jak to kiedyś słusznie zauważyła jedna z dziewczyn w internecie są przeważnie same złe informacje bo jak jest w porządku to po co o tym pisać
Jest tyle bezsensownych info w necie, że szkoda swoich nerwów.

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Jak byłam teraz w szpitalu to była dziewczyna z ogromniastą walizką. Powiem szczerze, że śmiałyśmy się, że na samolot do Stanów bo moja koleżanka z sali była spakowana w taką dość niewielką torbę.
Ale jak ja patrzę na ten stosik, który sobie przygotowałam do spakowania to ja nie wiem czy ta waliza to nie był taki znowu zły pomysł
Ja sie pakuje na razie do duzej miski, ale już się zaczęło wysypywać. A nie musze brać podkładów, podpasek i innych tego typu pierdół. Pieluszek też nie, tylko rzeczy na wyjście dla małej.

Dzis juz trzecie spotkanie ze szkoły rodzenia- połowa za nami. Żeby tylko mała się nie chciała rozpakowywać w momencie, kiedy tatusiek będzie w Polsce, bo będzie gorąco... Nie mam tu żadnej rodzinki, tylko dalszych znajomych.
Stary 2014-01-23, 13:34   #1877
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Czesc dziewczyny.

Serdeczne gratulacje! Brawo dla SYNUSIA Dobrze, że wszystko w porządku i Dawidek jest zdrowy, chociaż troszkę się pospieszył a waga też całkiem całkiem

Teraz to się cieszę, że dziś ciuszki w pralce i suszarce, a zamówienie z apteki pod drzwiami
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 13:39   #1878
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja mam taką torbę, że jak wcisnę do niej paczkę podkładów i pampersów to może jakimś cudem uda mi się jeszcze mały ręcznik
Chyba mam problem
Moze wez mniej podkladow i pampkow - TZ zawsze moze dowiezc

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
na DDtvn jest o karmieniu piersią, kobieta karmiła córke 4 lata serio..
Ty sie nie smiej - ja bylam 3 lata karmiona cycem
Ale mam super odpornosc

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
rzeczywiście między dziećmi była taka mła różnica wieku, zaraz po pierwszym porodzie zaszła w drugą ciążę i z tego co doczytałam właśnie starali się o 3 dzidziusia
Dlaczego takie rzeczy spotykaja dobrych ludzi?...

Cytat:
Czesc dziewczyny.

Wow - gratuluje!!! klask i: Bardzo sie ciesze ze wszystko ok

Cytat:
Tak sobie teraz zdałam sprawę : DZIEWCZYNY ZACZYNA SIĘ !!!
Oj tak - w marcu juz takie nowiny nawet szokowac nie beda

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
A może jakieś dodatkowe usg prywatnie?
Tez o tym myslalam - zobacze co lekarz mi powie, chociaz znajac jego to pewnie w ogole sie nie przejmie

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:

Ciazowy mozg - poziom ekspert
Stary 2014-01-23, 13:43   #1879
czbasia
Zakorzenienie

Dzień dobry... Ja co prawda torby nie pakuję ale posegregowałm pranie kolorami i jedno nawet zrobiłam. Bedzie samych ubranek z 5pralek.. ale stwierdziłam że piorę wszystkie.. Mam rozmiary do 74..
Biorę sie za nadrabianie jest tego trochę

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
co do rozstów to ja wierzę w moc dobrych kremów - mustella, elancyl.
z pierwszej ciaży mam 2 duże rozstępy przy pępku, ale wtedy nie miałam kasy na drogie kremy, a z drugiej ciaży żadnych rozstępów. brzuch smaruję od kiedy się dowiedziałam,że jestem w ciaży, 2 razy dziennie, a od kilku dni 3 razy dziennie.
A ja pozwole sie nie zgodzic . Jak ktoś ma mieć rozstepy to nic nie pomoże, może przy stosowaniu kosmetykwow będzie mniej ale jak maja na pewno się pojawią .. A niektóre z moich znajomych (w tym bratowa) niczym sie nie smarowaly i zero rozstepa. Ja na szczescie na brzuchu jeszcze nie mam, na udach pojedyncze a smaruje oliwka babydream 1x dziennie. I mam nadzieje ze tak pozostanie
Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Widzę, że dzisiaj wszystkie dobrze spicie :p Zazdroszczę. Choć ja dzisiaj też jakieś 4 godziny nawet spałam
Nie wszystkie, ja nie.. Zasnelam ok 2 a po 7 juz pobodka (w tym 3wizyty w wc) polezalam do 9 i wstalam
Cytat:
Dzień dobry
Właśnie wstałam i zaraz ogarniam męża do pracy. Spojrzalam na temperaturę za oknem a tam -16 stopni jakaś masakra...
Brrrrrrr.... U mnie ok -5, teraz -3 i snieg w koncu pruszy pieknie jest
Cytat:
W ogóle ten cham - tż oblał mi rano łóżko kawą i mam brudną tapicerkę Chyba wprowadzę mu zakaz picia porannej kawy w łóżku - jak dziecko Na szczęście posypał solą, ale boję się sprawdzić jak to wygląda
To u nas odwrotnie. JA z jedzeniem do łóżka a tż mnie goni Zreszta on ma coś z głową Dawniej jak zaczęliśmy sie spotykać w samochodzie nawet nie pozwolil nic zjeść. Wybiłam te glupoty z głowy Ale ma pod tym wzgledem zryta psychę- wystarczy spojrzeć na samochów czy motocykl to można sie jak lustrze przejrzeć. Szkoda, że w domu nie sprząta tak regularnie. Chociaż teraz jak jestem w ciąży to sprzatanie na jego glowie i wstyd mi się przyznać ale czyściej teraz jak wcześniej ja sprzatałam

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ag fajnie ze masz już termin. Ja wprawdzie nie umowiona ale wiem ze wyznacza mi na 9 kwietnia. Oby się nic wcześniej nie zaczęło bo ja musze dojechać 140 km.
140km No to oby dzidzia Cie nie zaskoczyła i nic zachciało jej się niespodzianek robić. Bo podróż 140m=km z bólami musiałaby być ciążka
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Ja juz po obchodzie. O 12 dostanę druga dawkę celestonu. Brzuch nie twardnieje ale kiedy wyjdę to nie wiem :/
Super wieśći Teraz będzie juz tylko lepiej
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 13:48   #1880
Trisdom
Zadomowienie

Maggie- udanego babskiego wypadu
Stary 2014-01-23, 13:49   #1881
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja pierd....a nie chcialo mi sie deski do prasowania wyciagac, lece po deche, prasuje i pakuje Co mam!!!!
pakuj sie pakuj

ale kicia podniosla alarm

Cytat:

Cytat:

Ty sie nie smiej - ja bylam 3 lata karmiona cycem
Ale mam super odpornosc
ja nie bylam wcale a tez mam odpukac

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 13:50   #1882
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Mózg ciążowy

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
OGROMNE GRATULACJE i dobrze, że z małym wszystko w porządku, ale się chłopak pospieszył.
Przeraża mnie tylko fakt, że miałaś termin dzień po mnie... A w nocy bolał mnie znowu brzuch jak na miesiączkę, nie wspominam juz o twardnieniach, które powoli przestaje zauważać i kłuciu w szyjkę...
No u mnie to standard ostatnio takie bóle i kłucia .Mam nadzieję, że w Twoim przypadku maleństwo poczeka na tatusia

Maja

Czytam
Stary 2014-01-23, 13:55   #1883
virginia
Zakorzenienie

Wróciłam, zrobiłam obiad, zaraz lecę na kursy a w międzyczasie oczywiście zaglądam do Was .

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
virginia
To jakieś nieporozumienie tym płatnym znieczuleniem Faktycznie wybierz się do ortopedy czy możesz wogóle je mieć
ale może Mała się obróci i będzie SN
Te umowy o dzieło to wogóle jest jakieś zdzierswo, szczególnie jak się jest w ciąży, nawet pare dni L4 nie wchodzi w grę. Koleżanka opowiadała mi jak miała pracować na zastępstwo za kobietę w ciąży, ale ta praktycznie pracowała do porodu, przestała hyba na dzień czy dwa przed rozwiązaniem... A mało kto chce iść na rękę, szczególnie kobiety, a przecież wystarczyłoby odrobinę dobrej woli... Ja akurat w poprzedniej ciąży na studniach nie miałam taryfy ulgowej, tyle samo nieobecności co regularny student, egzaminy w sesji....
Masz rację, a co do podkreślonego też odnoszę takie wrażenie. Generalnie kobiety są chyba dużo mniej solidarne niż mężczyźni, nie uważacie?

Cytat:
Ale ja Ci nie mówię, że masz leżeć do góry brzuchem. Stwierdzam fakt, że ZA DUŻO wzięłaś na siebie, a skoro już się zobowiązałaś, to musisz skończyć. Sama twierdzisz, że jest ci coraz ciężej.
Ale Ty nie rozumiesz tego, że tyle ile zarobię tyle będzie miał Maluszek bo na jego ojca nie mogę liczyć. Nie wzięłam tyle na siebie ze swojego widzimisię, z nudów czy z zachłanności. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, jesteś w innej sytuacji to mnie nie rozumiesz. Gdybyś mogła liczyć tylko na siebie to pewnie też chciałabyś zrobić wszystko, żeby dziecku niczego nie brakowało.
A chodzi tu raptem o 2 tyg. przerwy więc uważam, że przy odrobinie dobrej woli można by było to tak zorganizować, żeby wszystko było ok, zwłaszcza, że ja tym osobom też wcześniej już szłam na rękę i sądziłam że w takiej sytuacji zrozumieją no ale się przeliczyłam.

Cytat:
Czesc dziewczyny.
Wow!!!! Gratuluję! Rozumiem, że i Ty i Dawidek czujecie się dobrze?

Cytat:
Tak mi się jakoś skojarzyło z filmem "oszukać przeznaczenie"
Czyja teraz kolej? - Kate uszłaś z życiem, bo cię przeskoczyło
Ale skojarzenie

Zmykam na kursy,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 14:00   #1884
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Zdążyłaś? Jak wizyta

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A ja pozwole sie nie zgodzic . Jak ktoś ma mieć rozstepy to nic nie pomoże, może przy stosowaniu kosmetykwow będzie mniej ale jak maja na pewno się pojawią .. A niektóre z moich znajomych (w tym bratowa) niczym sie nie smarowaly i zero rozstepa. Ja na szczescie na brzuchu jeszcze nie mam, na udach pojedyncze a smaruje oliwka babydream 1x dziennie. I mam nadzieje ze tak pozostanie

Taaaa.... ja też do tej pory nie miałam ani jednego. A wczoraj zaczął mnie swędzieć brzuch patrzę w lusterku, a tam wyskoczyło całe stadko
A smarowałam się skrupulatnie od 5 tc, jak tylko wyszedł mi test ciążowy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 14:07   #1885
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Czesc dziewczyny.

Wow....ogromne gratulacje :thumbup::thumbup::thumbu p:

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 14:07   #1886
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Enia, martorka My mieszkamyz rodzicami i dwiema babciami Też nie gotuję obiadów - to babci domena. Cieszę się podwójnie, bo jak nie ma zajęcia to strasznie się nudzi i wtrącanie i gdereanie, oczywiście w dobrzej wierze, przybiera znacząco na sile
Czasem cieszę się, że nie jesteśmy sami, a czasem po prostu oczyma wobraźni planuję przeprowadzkę Trudno o odpowiedni dystans czy powstrzymane się od komentarze kiedy mieszka się razem- a kuchnia wspólna Obrażanie się też u nas w modzie
Babcia ostatnio roztacza wizję jaki to będę mieć bałagan, że się przejść nie będzie dało, kiedy Mały pojawi się na świecie Wogóle to jest zdania, że najlepiej mieć jedno dziecko, a co najmniej jest za wcześnie na drugie
Mama za to rzuca uwagę, że za rzadko np. przebieram pościel i urasta to do rangi sprawy życia i śmierci hahaha
Jest wesoło
Nie wiem czy zniosłabym wtrącanie się jeszcze takie jak u Ciebie z pościelą u mnie na szczęście mama ma wyrąbane na to, co mamy w pokoju babka na górę nie wchodzi a tata też u nas w pokoju nie siedzi. Tylko ja tak miałam od dzieciństwa. Jak sobie nie przebrałam pościeli to spałam w jednej pół roku w bałaganie ja siedziałam, mama się nie wtracała i myślę, że dobrze

Cytat:
Czesc dziewczyny.

nie mogę uwierzyć. Myślałam, że czytam inny wątek...
Oczywiście GRATULACJE klask i:
Czekamy na opis porodu i zdjęcie Twojego cuda

Cytat:
Idąc tym tokiem myślenia następna jest Ela87 i Elunka No dziewczyny na którą wypadnie teraz
Ja mogę już

Stary 2014-01-23, 14:11   #1887
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ja nie bylam wcale a tez mam odpukac
Ej - psujesz mi jedyne wytlumaczenie ratujace moj honor :p

Cytat:
Taaaa.... ja też do tej pory nie miałam ani jednego. A wczoraj zaczął mnie swędzieć brzuch patrzę w lusterku, a tam wyskoczyło całe stadko
No co Ty? Tak momentalnie?
Stary 2014-01-23, 14:14   #1888
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Bedzie pięknie na pewno dużą macie kuchnie?

Ładnie zamuliłaś
Ja to na wizytę z zegarkiem w ręku czekam, więc nie zapominam na pewno

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Ja sie pakuje na razie do duzej miski, ale już się zaczęło wysypywać. A nie musze brać podkładów, podpasek i innych tego typu pierdół. Pieluszek też nie, tylko rzeczy na wyjście dla małej.
.
No ja na szczęście zmieściłam na jednej półce w komodzie połowę, ale jeszcze ręczniki, szlafroki

Cytat:
A smarowałam się skrupulatnie od 5 tc, jak tylko wyszedł mi test ciążowy
Aż mnie wszystko zaczęło swędzieć

Stary 2014-01-23, 14:15   #1889
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja mogę już
Czyli torba spakowana ?

Cytat:
No co Ty? Tak momentalnie?
Przestańcie straszyć tymi rozstępami bo zacznę się 3 razy dziennie smarować

Maja

Czytam
Stary 2014-01-23, 14:19   #1890
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
wracając do samochodu dziś rano po wyjściu z przedszkola, odrobinę się poślizgnęłam, ale to wystarczyło. próbując nie stracić całkowicie równowagi jakoś zabalansowałam ciałem, aż mnie coś w pachwinach szarpnęło. masakra.
Ta pogoda niebezpieczna teraz. Mam nadzieję, że ok wsio?? Ja nie wychodze w ta pogode bo nie musze, w sypialni urzadzialam sobie centrum dowodzenia-wszystko pod reka mam-i dobrze mi tu. Ciekawe kiedy mi sie znudzi
Cytat:
hej Laski!
zaczynam dziś 32. tydzień! to już chyba 8. miesiąc
zaczynam w średnim nastroju-mimo smarowania 2 razy dziennie dojrzałam 3 małe rozstępy na dole brzucha( załamka...

zbieram się na USG...
Gratuluję Rozstepami sie nei przejmuj, nic nei poradzisz, pozniej zbledną
za usg

Cytat:
U mnie w szpitalu zapewniają tylko ubranka dla dzieci. Wszystkie artykuły higieniczne trzeba sobie wziąć
To z tego co się orientowałam u mnie tak samo
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Ja się dziś nie pakuję, po pierwsze nie mam wszystkiego, po drugie nie chcę kusić losu. Termin mam na 20.03 to chyba zdążę jeszcze się spakować.
to ja też nie. Z tych samych wzglledow. Chociaz ja termin na 8 marca. Umówimy się na pakowanie w lutym??
Cytat:

Ja sie dzis martwie od rana ta duza iloscia wod, oczywiscie nie spiac grzebalam w necie i kazda kolejna strona byla gorsza
Ejjj.. nie ma sensu na necie czytać. Wiadoimo, że nikt jak jest w porzadku nie napisze bo nawet nie wchodzi i nie szuka zadnych info . A pozniej znajdujemy tylko te zle wiadomosci i zamartwiamy sie
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości