|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
ja mam takie dwie płaskie jak do mini tarty - i obie już z 20 g loda, mają 270 kcal.
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
kurde nie mam takich foremek
chyba się wybiorę na zakupy w sobotęna jutro mam: Iś owsianka(otręby żytnie,pszenne,nasiona chia,suszona aronia,jabłko) IIś- pomarańcz i brzoskwinia z puszki O-sałatka (ryż,kurczak,pomidor,cebu la,ogórek kiszony) ![]() P-galaretka z malinowej herbaty z brzoskiwniami z puszki K-serek wiejski z łyżeczką dżemu light a i jeszcze z samego rana sok z grejfruta wychodzi mi to 990kcal może coś dołożę do podwieczorku? byle nie placek albo krokieta |
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadłospis ładny ale na redukcję Jeśli się zdecydujesz na to, żeby zjeść jeden z tych smakołyków to jedz powoli ![]() Foremki sama muszę sobie kupić... bo te wzięłam od siostry. ale nie mogę takich znaleźc, albo są bardzo drogie.Za mną różne smaki chodzą . @ się zbliża. :/ Macie pomysł co można zrobić z resztką zupy ogórkowej ? Coś do niej dodać, albo coś.
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale myślałam ,że to więcej wyjdziehmmm nie wiem co możnaby zrobić z zupy
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko... jak mnie wszystko kusi... a już mam 1350 kcal . Postanowiłam, że jeśli dzisiaj już niczego nie tknę to w nagrodę jutro zjem sobie ciepłą kajzerkę jeśli tylko wybiorę się do sklepu.Jutro na obiad chyba sobie upichcę kaszę jaglaną z owocami
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrób sobie herbatkę zieloną, przejdzie pokusa ![]() kasze Ci polecam z bananem i cynamonem na ciepło-jem już trzeci dzień-pychaaaa ![]() na małe porcje nie mam co liczyć, zresztą nawet jakby były amlutkjie to jak wpadnę w ciąg to nic mnie nie powstrzyma przed zjedzeniem dziesięciu małych, jakoś sobie nie ufam w kwestii placków, czasem potrafie siedzieć dwie godziny przed nim i nie spojrzeć a czasem tylko zobaczę przez sekunde i w drugiej już nie ma całego talerza ![]() ale za to w sobotę zrobię sobie murzynka z otrąb w mikrofali więc jutro te ciasta może nie będą tak kusić |
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny masakra, w ogóle nie mam na Was czasu
tak co chwilę czytam w tel co piszecie, a odpisuje dopiero jak mam chwilę na kompie ![]() już zaczęłam weekend na szczęście ![]() ja dzisiaj mam dzień meeega nie dietowy ![]() 9:00 na śniadanie zjadłam trochę lasagne 14:00 "obiad" był w przerwie między zajęciami, skoczyłam do TŻ a on zrobił mi smażonego kurczaczka w panierce polany keczupem i włożony w bułkę z żółtym serem i zapieczony w tosterze (jedna około 330 kcal )no i teraz 21:00 właśnie wróciłam do domu i jeszcze nic nie zjadłam :P łącznie kalorii to pewnie wyjdzie około 1000 więc nie jakoś dużo, ale ani warzyw, ani owoców
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja jeszcze oficjalnie mam redukcję;p dopiero od soboty
|
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
hehee co za dziwaczny dzień :P
wróciłam taka zmarznięta, że zrobiłam sobie gorącą czekoladę :P wypiłam 200ml (gorące mleko 1,5%, w nim rozpuszczone 2 paski gorzkiej czekolady + łyżeczka cukru) więc myślę, że to nie jakaś tragedia :P a po tych bułkach u TŻ o 14 dalej jestem pełna ![]() ![]() a nie pisałam wam wczoraj zrobiłam 12 babeczek dla TŻ jedną zjadłam zaraz po upieczeniu (pisałam 1,5 ale to była jedna cała, i jednej tak 1/3 bo zostało mi ciut ciasta i nie starczyło na pełną :P i był taki sam spód jakby:P a pytałaś Karolinek jak mi się udało pół zostawić )więc zrobiłam 12 pełnych, zjadłam 1, przyszedł TŻ zjadł 7 poszliśmy spać, obudził się zjadł 3 i została jedna samotna i było mu głupio zjeść i dalej ta jedna stoi i czeka ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
albo jemy piękne 1200 kcal mega odżywcze z dużą ilością warzyw, owoców, jogurtów naturalnych lub kaszy albo jemy wszystko jak leci ![]() a ja zapomniałam pierwszy raz od prawie 3 lat zabrać na studia ładowarkę do telefonu (jeszcze się nie dorobiłam, żeby kupić drugą i nie wozić się z nią jednego dnia kolega przynosił mi na uczelnie ładowarkę i kradłam prąd na studiach ![]()
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
czyżby Twój TŻ tez podjadał w nocy?
podziwiam Cię, że masz babeczkę na widoku i jej nie jesz i że dałaś czekoladę i nie zjadłaś reszty![]() ja normalnie się boję tego 1300kcal teraz jak liczę i widzę, że dobijam do 110o to mam jakąś lampkę w głowie-STOP
|
|
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj na śniadanie jajecznica z 3 jajek i 2 kromki chleba razowego, potem na drugie sniadanie jedna kromka chleba razowego bez niczego (smakuje mi taki chleb jak go podgrzeję w tosterze
), a na obiad... - PIZZZZZZA! Było mi tak zimno, że stwierdziłam, że nigdzie nie wychodzę po zakupy i zamówiłam, żeby mi przywieźli ;p Raz na jakiś czas taki grzeszek chyba nie zaszkodzi.
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedz chociaż z czym była
|
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() Ja właśnie niedawno zjadłam na kolację pyszną sałatkę. Jedna z moich najbardziej ulubionych. ![]() A i zjadłam wcześniej małą paczuszkę ciastek zbożowych - miałam ochotę na coś takiego. ![]() Heh, nie pytaj każdego z czym pizza była, tylko też sobie zamów. Będziesz na stabilizacji pojutrze już.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-01-23 o 22:43 |
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TŻ po kolacji (zrobiłam mu lasagne ) zjadł 7 babeczek, a rano zjadł resztę no bez tej jednej :Pa gorzkiej czekolady nie lubię, więc mnie wcale nie kusi zrobiłam sobie kubek tej czekolady, ale wypiłam pół :P bo chociaż gorzka, to mi się tak czekoladowo zrobiło, i nie miałam ochoty na więcej :PCytat:
![]() Cytat:
a może akurat Karolinek nie potrzebuje zjeść pizzy, tylko wystarczy jej sobie 'pomarzyć' o pizzy ja też jestem ciekawa z czym zjadła vyenna - chwal się!
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam ludzi, którzy potrafia coś jeśćź i odstawić w połowie ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
A mi cos ten pierwszy etap stabilizacji do 1400 dochodzi
jak jutro nie zawaze mniej to bede musiala znowu uciac kalorie... :/Pokusy za mna chodza chyba przez zblizajacy sie @. nie lubie tego nie ogarniecia sie na ten czas :/Dziewczyny tak mi sie marzy dojsc do takiego stanu, zebym noe musiala wiecznie patrzec na to co jem i nie rzucac sie na cukry Wiadomk ze pilnowac sie zawsze trzeba troche, ale nie ze mi to w glowie bedzie siedzialo przy kazdym posilku ![]() Pomysl zeby dodac mieska do zupy bardzo dobry. Ona ma w sobie juz troche ziemniaka, woec z kaszy czy ryzu zrezygnuje. Jak mama bedzie gotowala rosol to wezme jej mieso z zupy i bedzie na podwieczorek ![]() Pizza... tez bym zjadla. W sobote za to ide na urodzony do brata i bedzie salatka kebab
|
#2659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi poukładać sobie w głowie jak chce dalej jeść, czy jeszcze R czy już U i się do tego dostosować ja jej się nie dziwię, bo sama po sobie widzę jak ciężko przejść na U , wszystko wydaje się za bardzo kaloryczne i niewskazane dlatego tak to wychodzi, że raz zje(my) mało i ładnie a raz za dużo i nie ładnie pizze i to zdrową ma zaplanowaną na sobotę chyba, to jakby dziś wieczorem zamówiła jeszcze jedną tylko, że mniej zdrową to 2 razy w tygodniu to chyba za często ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
doooobra ![]() mi też się @ zbliża, w niedziele powinien mi się zacząć, więc jutro już waga będzie przekłamana ale i tak coś czuję, że już 52 to ja nie zobaczę ![]()
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie wiem o czym mówisz, przypuszczam ,że wszystkie wiemy i każdej się marzy nie myśleć o kaloriach..
ostatnio myślałam, że ktoś kto opatentowałby taki zegarek który liczy ile kalorii się zjada i ile spala i pokazuje bez liczenia, byłby ustaiony do końca życia ![]() Kocie a Ty liczysz na spadek wagi na stabilizacji? ja myślałam, że to tylko na redukcji ![]() A ze mną to tak jest,że albo mnie trzeba opieprzać bo jem za mało albo są baty za zjedzenie za dużo |
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedzac w tych samych odstepach czasu 5 posilkow dziennie podkrecamy sobie metabolizm ktory caly czas pracuje i nigdy nie odpoczywa po za noca. Przechodzac na stabilizacje do kazdego posilku powinno sie dokladac po jakis % kcal, zeby metabolizm sie uwijal jeszcze szybciej i korzystal z tego co mu sie dostarczal, a juz niczego nie odkladal spowrotem. U mnie w sumie doszlo najwiecej kcal do 2 sniadania i troche do obiadu
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2014-01-23 o 23:53 |
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
w końcu piątek |
|
|
|
#2663 |
|
Konto usunięte
|
No ja też się cieszę. Mam serdecznie dosyć tego tygodnia! Na szczęście przyszły zapowiada się o niebo lepiej - cały dzień w pracy jestem tylko w poniedziałek i piątek. A później już tylko luty i na zwolnienie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Hej !
![]() jak miło dziś weekend leżakuję sobie jeszcze w łóżku ![]() pomierzyłam się i zważyłam i zaraz wpisuję do tabelki ![]() czuję się 'spuchnięta' bo za 2 dni @, ale po wymiarach tego nie widać ![]() a waga jest 51,8 więc super chce trzymać okolice 52
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To nawet jakoś mi cieżko było zjeść śniadanie ![]() Zważyłam się i pomierzyłam i... 54,5 kg a to oznacza, że wciąż chudnę jak już zaczęłam stabilizację 2 kg mniej niż ostatnio i 7 cm z obwodow ![]() Jest dobrze ![]()
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Ja jestem ciekawa, jakie wymiary i wagę poda nam jurto Karolinek ![]() jak ona ponad miesiąc temu już miała 51,5 i wciąż na redukcji pewnie będzie 48 ![]() ja właśnie zjadłam tą ostatnią babeczkę co stała taka samotna ![]() jestem zadowolona bo bałam się że zrobię 12 babeczek i TŻ zje 3, a ja resztę ![]() a tu ja zjadłam jedną TŻ 10 i po 2 dniach ja jeszcze jedną-ostatnią
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Bury Kocie, ale Ci waga ładnie spada.!
Ja to chyba się nie doczekam nigdy tych 55 kg, bo waga praktycznie nic się nie ruszyła przez te dwa tygodnie. Wkurzające to jest, bo jem mało, jestem często głodna, a czuję się przez brak tych spadków, jakbym na stabilizacji była. ![]() Będę wiecznie się ochudzać.
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
no kobiety znikacie w oczach
a wiecie jak tam moja redukacja wyglądała-pizza na zmianę z plackami teraz przyjechałam do domu i oprócz sałatki zjadłam ponad program pół gołąbka zaraz jadę na konferencję, ma być placek z masą truskawkową ![]() ołnołnołnoł
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nagrode. albo zrobie jajecznice i z nią zjem.u mnie: ś: pół bułki z dynią, kawa z mlekiem 2ś: frutina + płatki ob. kasza jaglana + owoce podw. coś jajecznego kol. placki bananowo - twarogowe ![]() Kusi mnie zjeść sobie kawałek smażonej rybki... dziś inni mają na obiad ![]() gardło mnie boli mam nadzieję, że to nie angina
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wróciłam właśnie z lublina i odebrałam wreszcie moje nagrody ![]() żelazko mam biało-fioletowe śliczne, wygodne i chyba fajnie będzie się sprawdzało w internecie kosztuję ponad 200 zł! to chyba musi być fajne i ta patelnia tefalowa 26 cm średnicy i z tym czerwonym na środku
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

chyba się wybiorę na zakupy w sobotę
może coś dołożę do podwieczorku? byle nie placek albo krokieta
. @ się zbliża. :/