Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 11:06   #2371
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

hej

a mi sie nic nie snilo

cayenne za nowy samochod

baja fajnie, ze jestes zadowolona z wycieczki i masz takie pozytywne odczucia

My dopiero o 11 wyszlismy z lozka
dzis jedziemy ze szwagrem i jego rodzinka na sanki dobrze, ze mamy ta mozliwosc, bo u nas zero sniegu i + 6 stopnia Bede miala okazje sprawdzic czy sie jeszcze zmieszcze w moj kombinezon

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 11:09   #2372
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Ja mam juz dość szpitala, staram sie cale dnie spac żeby tylko szybciej czas mi zleciał. Jeszcze podobno tylko jutro i mam byc wypisana ale lepiej się nie nastawiać bo różnie u nas na położnictwie bywa.
trzymaj się dzielnie, mnie sie leżenie w szpitalu nawet podobało, od dziecka tyle słodyczy nie dostałam

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
Podobno jak mówią że bedzie chlopak mozna byc bardziej pewnym, jak dziewczynka to nie do konca tez caly czas bije sie z myślami czy Nasza Zocha to czasem nie chłopak
a ja słyszałam że jest zupełnie odwrotnie, bo jeśli widać podziałkę to wiadomo że to musi być dziewczynka, a jak jej nie widać tylko coś dynda to to może być równie dobrze pępowinka, więc pewniejsze są dziewczynki.

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Oto obiecana relacja z porodówki
(...)
o jaki fajny opis Nas też na szkole rodzenia uczyli jak was żeby obserwować jak mąż oddycha i trenować tak

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
:
Dzięki za relację fajna ta porodówka u mnie jest koło 7-8 sali porodowych bardzo fajnie wyposażonych, a nawet każda ma swoje imię (Kasia, Bożena itp ).
te imiona u nas w mieście jest takie biuro rachunkowe gdzie jak dzwonisz słyszysz miły głos i tekst: dodzwoniłeś się do biura X, chcesz rozmawiać z Zosią wciśnij 1, chcesz rozmawiać z Alą wciśnij 2, ...

zawsze jak tam służbowo dzwoniłam zdawało mi się że dzwonię po panienkę z agencji
Stary 2014-01-26, 11:25   #2373
milenqa
Raczkowanie

hej dziewczynki

dopiero co odespałam , bo musiałam dzisiaj tż do pracy zawieźć bo ma samochód u mechanika a po pracy idzie na jakieś piwko z okazji ślubu kolegi z pracy 40km w jedną stronę i niestety pobudka była o 4 rano,, żeby na 5:30 zdążyć ... a tu śniegu mnóstwo i zimno... no jechało się nieciekawie, ale za to jak wróciłam to tak dobrze mi się spało

nivka gratulacje za zakupy

baja_86 aż miło się czytało taki opis porodówki

co do płci... to ja ostatnio pisałam o zamianach, i z ciekawości sprawdziłam u mnie w opisie usg wszystkich... i nigdzie nie ma nic napisane

cayenneOna trzeba opić soczkiem nową bryke

asialll okropny sen

wczoraj rozmawiałam z koleżanką i polecała mi książkę tracy hogg zaklinaczka dzieci, ona ze swoją 2ga córeczką ją stosuje i chwali- słyszał ktoś o niej???
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:11   #2374
BeautifulLie
Zadomowienie

Side mój pobyt w szpitalu to jedne wielkie obżarstwo :P

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:18   #2375
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
a ja słyszałam że jest zupełnie odwrotnie, bo jeśli widać podziałkę to wiadomo że to musi być dziewczynka, a jak jej nie widać tylko coś dynda to to może być równie dobrze pępowinka, więc pewniejsze są dziewczynki.
I mnie się to wydaje logiczne. Widziałam wargi sromowe na usg, takie kreski a chłopaka poznaje się po worku mosznowym a nie dyndającym siusiaku, bo wtedy faktycznie może to być pępowina. Jedna z Was dziewczyny pokazywała zdjęcia klejnotów swojego Synka, no tam widać było jak byk jajka, których tez nie da się pomylić z niczym innym Tak więc nie stresujcie się dziewczyny, stwierdzone jajka - będzie chłopak

A z Tracy Hogg nie lubimy się od czasów niemowlęctwa Marcela

Baja to oswoiłaś się z porodówką, możesz spokojnie iść rodzić
U nas w salach są po 3 mamy max, przewijak z taką duża umywalką do kąpania dzieci i osobna umywalka z lustrem dla mam. Niestety nie ma łazienek przy salach tylko na korytarzu, co jest dużym minusem.
Sala do porodów rodzinnych

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-02-07 o 15:51
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:21   #2376
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cześć, wczoraj normalnie nie miałam kiedy zajrzeć
Od rana wczoraj kocioł. Auto nie chciało odpalić, TŻ kombinował a ja chcąc nie chcąc musiałam iść pieszo do miasta.
Ale moja mama wpadła na genialny pomysł i podjechałyśmy w jedną stronę busem
Zimno było niesamowicie, ale nawet stwierdziłyśmy, że i mnie i małemu przyda się trochę spaceru i świeżego powietrza.
Kupiłam biustonosz do karmienia W ogóle wszystkie taaakie wielkie namioty. Wzięłam 85F, mam nadzieję, że mój biust po porodzie się w nich zmieści. Zapłaciłam 42 zł. Jest z fiszbinami, ale miękki, biało niebieski w kwiatuszki.
Moj TŻ powiedział, że to jest namiot z tropikiem
Jeszcze chcę kupić cały z usztywnianymi miseczkami. Nie lubię miękkich staników, no ale ten jeden niech będzie.

Moja mama już ma zakaz kupowania ciuszków, ale normalnie mi uciekła do lumpka i oczywiście wyszła z:
- nowym kompletem czapka zimowa uszatka plus rękawiczki kratka czerwona + miś
- kombinezon sztruksowy biały
- kombinezon duży niebieski ( na następną zimę )
Także moje dziecko jednak nie wyjdzie ze szpitala w różowym kombinezonie, tylko w białym. Ach ta babcia

Auto TŻ uruchomił koło południa. Zaraz pojechaliśmy do Obi po farbę. Będzie malował w przyszłym tygodniu. I zamówić meble (nowy narożnik dla nas i komodę na rzeczy małego ) i po resztę zakupów.
Wróciliśmy, szybka kolacja i pojechaliśmy do kina.
Byliśmy na "Pod mocnym aniołem" z Więckiewiczem. Mocny film o alkoholizmie. Szok. Jak wyszliśmy z kina spytałam TŻ jak odbiera film
- Wiesz, to jest tak mocny film, że nawet frugo odechciało mi się pić (które mieliśmy ze sobą)

No i na koniec. SPAKOWAŁAM torbę do szpitala.
W zasadzie będą dwie. Jedna moja i jedna małego.

Moja:
- podkłady duże seni op. szt.5
- podkłady małe canpol 2 op. po 10 szt
- podpaski always na noc 1 op.
- majtki poporodowe 3 op po 2 szt.
- chusteczki do hig. intymnej lactacyd
- mydło naturalne i mydło powszechne firmy barwa
- wkładki laktacyjne szt. 10
- 2 ręczniki ciemne (mały i duży)
- ręczniki papierowe
- papier toaletowy
- ocenisept
- tantum rosa
- biustonosz do karmienia
- kapcie
- 2 koszule do karmienia
- 2 pary skarpetek
- woda mineralna 330 ml szt 4
- kubek i sztućce
- herbatka dla mam karmiących
- klapki pod prysznic
Dorzucę jeszcze potem ładowarkę, kosmetyki typu: szampon i żel pod prysznic, szczotkę do zębów i pastę, szczotkę do włosów, pomadkę i wyniki badań i resztę ważnych rzeczy.

Torba dla małego będzie dopakowana na końcu, bo zależy gdzie będę rodzić u siebie czy w Matce Polce.
Ale na razie mam:
- pieluchy pampers new baby paczka 43 sz.
- chusteczki nawilżane bambino
- krem pielęgnacyjny bambino
- pieluszka flanelowa
- 2 pieluszki tetrowe
- czapeczka
- niedrapki
- skarpetki
W moim szpitalu to wszystko. Ubranka daje szpital.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:24   #2377
bebe97
Wtajemniczenie

Mój Marcel poszedł sam na sanki. Co prawda widok z okna w kuchni mam centralnie na tą zjeżdżalnię, ale kwoka we mnie się zamartwia. Jest już taki duży, że wychodzi sam, niedługo nie będzie chciał mnie trzymać za rękę ani dawać buziaka na odchodne w p-kolu

Beautiful Lie wychodzisz dzisiaj?

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-26 o 12:28

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 12:52   #2378
baja_86
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, naprawdę fajna sprawa przeżyc taką próbę generalną teraz tylko pozostaje trzymac kciuki aby sala do porodu rodzinnego była wolna, zwłaszcza ta wypasiona, bo ta druga choć ma ladniejsze płytki to już nie ma tyle sprzętów a toaletę ma na korytarzu, co prawda na przeciw sali, ale jednak trzeba wyjść.

Cytat:
Dzięki za relację fajna ta porodówka u mnie jest koło 7-8 sali porodowych bardzo fajnie wyposażonych, a nawet każda ma swoje imię (Kasia, Bożena itp ). Ogólnie szpital, który wybrałam jest ginekologiczno-położniczy i po gruntownym remoncie więc bardzo przyjaźnie wygląda .Ostatnio oddali wyremontowany oddział poporodowy. Mam nadzieję, że jeszcze personel trafi się spoko i będzie dobrze
fajnie z tymi imionami

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Baja to oswoiłaś się z porodówką, możesz spokojnie iść rodzić
U nas w salach są po 3 mamy max, przewijak z taką duża umywalką do kąpania dzieci i osobna umywalka z lustrem dla mam. Niestety nie ma łazienek przy salach tylko na korytarzu, co jest dużym minusem.
Sala do porodów rodzinnych
u nas to chyba tylko dwie sale 1-os. mają osobne łazienki, ale to takie troche izolatki. pozostałe sale mają wspólne łazienki.
W sumie chyba nie chciałabym być sama z maluszkiem w sali 1 os., wolałabym mieć lokatorkę, zawsze to łatwiej sobie pomóc, zostawić na chwilę dziecko i iść spokojnie się umyć, no i pogadać jak nie ma męża obok. Osobna sala to fajna tylko dlatego, że odwiedziny nikogo krępować nie będą, no i można swobodnie karmić czy wietrzyć krocze

Cytat:
Mój Marcel poszedł sam na sanki. Co prawda widok z okna w kuchni mam centralnie na tą zjeżdżalnię, ale kwoka we mnie się zamartwia. Jest już taki duży, że wychodzi sam, niedługo nie będzie chciał mnie trzymać za rękę ani dawać buziaka na odchodne w p-kolu

zostanie ci jeszcze córeczka chętna do buziaków
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:00   #2379
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Za niedługo to on szkoły juz pójdzie
Będziesz miała córeczkę, to będziesz ją całować i miłość wylewać na nią jak Marcel Ci nie pozwoli, ale to pewnie przy innych w domu na pewno będzie okazywał miłość jak nikt inny nie będzie widział

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:13   #2380
cayenneOna
Zadomowienie

No ja troche dygam z tym samochodem, bo jestem w trakcie (w chwili obecnej pauza) robienia prawa kazdy, a kupilismy wielkoluda, bo vw sharana ale pomyslalam, ze i tak jakims musze sie nauczyc jezdzic, to po prostu będę musiała nauczyć się dużym :F

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

A w ogóle normalna nie jestem, wszystko mnie boli, brzuch się stawia na maksa, spojenie nap..., a my przestawiamy meble w pokoju. Tz kazał mi tylko dyrygowac, ale przecież ja wszystko zrobię lepiej Ghrrr, kręgosłup mi peka

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:18   #2381
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
No ja troche dygam z tym samochodem, bo jestem w trakcie (w chwili obecnej pauza) robienia prawa kazdy, a kupilismy wielkoluda, bo vw sharana ale pomyslalam, ze i tak jakims musze sie nauczyc jezdzic, to po prostu będę musiała nauczyć się dużym :F
Zawsze można instruktora na 2h wziąć żeby z toba pojezdzil nowym samochodem. Łatwiej sie wtedy przyzwyczaić.

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 13:34   #2382
wewillrockyou
Rozeznanie

Cześć mamuśki! Chciałam przywitac sie dzis w 8 miesiacu, a tu z listy na pierwszej stronie okazuje sie ze od tygodnia jestem w 8 miesiacu no trudno od wczoraj nie wychodze z lozka, jakies przeziebienie wzielo mnie na maksa a mielismy z tztem wybrac sie dzis na jakies dzieciowe zakupy i do smyka po stworkowy kombinezon w ogole dziwne rzeczy dzieja sie z moim mezczyzna jednego dnia skarze sie Wam, ze on w ogole sie nie interesuje wyprawka dla Malego a nastrpnego dnia oswiadcza mi ze jedziemy po brakujace rzeczy i koniecznie musimy wybrac kosmetyki.. Moj kochany! Czyzbys podczytywal nasz watek? gratuluue kolejnej spakowanej torby! A dla jeszcze niespakowanych: proponowalyscie polowe miesiaca, to moze niech bedzie czwartek 13lutego? Bo 14 to walentynki i wiecie.. a tak to czwartek, wiec wszystko zostaje w rodzinie
A co do plci na usg, u mnie na pewno bedzie chlopak, wypial swoje dwa klejnoty i lekarz zrobil im zdjecie jesli chcecie to.wstawie

Wyslane z telefonu

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:47   #2383
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja dzisiaj miałam aktywny dzień i o dziwo bardzo udany zakupowo Pożegnałam wcześniej myśli o ślicznych kocykach minky oglądając ich ceny w necie (120-200 zł) a tu w TK MAXXie upolowałam śliczny minky jakiejś amerykańskiej firmy za 54 zł
Złapaliśmy na wyprzedaży w smyku dwa śliczne bodziaki, ale najlepsze, że znalazłam na allegro powystawowe sterylizatory z funkcją podgrzewacza za 30 zł .
No to miałaś zakupowy dzień
daj link do tych sterylizatorów, to zobacze czy chcę
Cytat:

Oto obiecana relacja z porodówki
Super, że mogłaś iść i zobaczyć, co i jak też bym sie czula dużo spokojniejsza gdybym miała taką możliwość.
Położna też bardzo miła, konkretnie Wam powiedziała co i jak.
Zazdroszczę nieśmiało -wiesz, gdzie się przebrać, gdzie się udać, sale 2 osobowe też na pewno fajniejsze niz 6cio czy 8mio
Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość

a w ogóle jaki miałam dzisiaj sen, nie mogłam urodzic a nie było aneztezjologa na dyzurze dzwonili po niego a ten nie odbierał, zaczelam krzyczec ze nie czuje juz małego a im nie chciao działac ktg;/ nie wiedzialam co robic wzielam nóż przeciełam sobie brzuch i kazałam im wyciagac dziecko oni nie mogli bo główka była juz w pochwie jezuz maria;/ dobrze ze mnie siku obudziło i nie wiem jak to sie skonczyło;/;/
Podobno takie sny teraz to norma, bo się martwimy o dzieciaczki.
Mnie też sie śnią takie głupoty, że szkoda gadać.

Cytat:
A z Tracy Hogg nie lubimy się od czasów niemowlęctwa Marcela
A co Ci zrobiła? Bo chciałam kupić Język niemowląt i się waham
Cytat:
Będziesz miała córę, a Marcel zostanie i tak Twoim synkiem

Dzień dobry! Znowu nie mogłam spac pół nocy.... jak wstałam na siku o 5.30, tak usnełam po 7. Zaraz idę nadrobić bolał mnie troszke brzuch jak na @,ale dosłownie parę sekund, wiec jeszcze za wcześnie chyba

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:51   #2384
wewillrockyou
Rozeznanie

Elunka tez dzis mialam bole jak na @

Bąbelek
Stary 2014-01-26, 13:55   #2385
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Im większy samochód, tym lepiej się prowadzi

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki! Chciałam przywitac sie dzis w 8 miesiacu, a tu z listy na pierwszej stronie okazuje sie ze od tygodnia jestem w 8 miesiacu no trudno od wczoraj nie wychodze z lozka, jakies przeziebienie wzielo mnie na maksa a mielismy z tztem wybrac sie dzis na jakies dzieciowe zakupy i do smyka po stworkowy kombinezon w ogole dziwne rzeczy dzieja sie z moim mezczyzna jednego dnia skarze sie Wam, ze on w ogole sie nie interesuje wyprawka dla Malego a nastrpnego dnia oswiadcza mi ze jedziemy po brakujace rzeczy i koniecznie musimy wybrac kosmetyki.. Moj kochany! Czyzbys podczytywal nasz watek? gratuluue kolejnej spakowanej torby! A dla jeszcze niespakowanych: proponowalyscie polowe miesiaca, to moze niech bedzie czwartek 13lutego? Bo 14 to walentynki i wiecie.. a tak to czwartek, wiec wszystko zostaje w rodzinie
A co do plci na usg, u mnie na pewno bedzie chlopak, wypial swoje dwa klejnoty i lekarz zrobil im zdjecie jesli chcecie to.wstawie

Wyslane z telefonu
za 8 miesiąc. Późno, ale brawa zawsze muszą być
Może faktycznie tż podczytuje ??

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Znowu nie mogłam spac pół nocy.... jak wstałam na siku o 5.30, tak usnełam po 7. Zaraz idę nadrobić bolał mnie troszke brzuch jak na @,ale dosłownie parę sekund, wiec jeszcze za wcześnie chyba
Bo ja zabrałam cały sen i dlatego Ty nie mogłaś spać
Położyłam się o 23, a dopiero o 7 wstałam siku

Stary 2014-01-26, 14:03   #2386
teQiba
Moderator

Cytat:
te imiona u nas w mieście jest takie biuro rachunkowe gdzie jak dzwonisz słyszysz miły głos i tekst: dodzwoniłeś się do biura X, chcesz rozmawiać z Zosią wciśnij 1, chcesz rozmawiać z Alą wciśnij 2, ...

zawsze jak tam służbowo dzwoniłam zdawało mi się że dzwonię po panienkę z agencji

Cytat:
Dokladnie to samo chcialam napisac

Co do klejnotow to ja nie jestem przekonana, bo przeciez klejnoty na sam koniec ciazy schodza na dol, a tak jest tylko pusty worek na jajka
Stary 2014-01-26, 14:06   #2387
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Im większy samochód, tym lepiej się prowadzi

:
He, serio? A czemu, że tak z glupia spytam?

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
No to miałaś zakupowy dzień
daj link do tych sterylizatorów, to zobacze czy chcę

Super, że mogłaś iść i zobaczyć, co i jak też bym sie czula dużo spokojniejsza gdybym miała taką możliwość.
Położna też bardzo miła, konkretnie Wam powiedziała co i jak.
Zazdroszczę nieśmiało -wiesz, gdzie się przebrać, gdzie się udać, sale 2 osobowe też na pewno fajniejsze niz 6cio czy 8mio
Podobno takie sny teraz to norma, bo się martwimy o dzieciaczki.
Mnie też sie śnią takie głupoty, że szkoda gadać.

Elunka, mogę Ci wysłać w pdf, tylko podaj maila na priv, sobie ocenisz

Stary 2014-01-26, 14:18   #2388
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Będziesz miała córeczkę, to będziesz ją całować i miłość wylewać na nią jak Marcel Ci nie pozwoli, ale to pewnie przy innych w domu na pewno będzie okazywał miłość jak nikt inny nie będzie widział
Cytat:
No racja A jak będzie taka duża jak Marcel, to znajdę sobie nowa zabawę, bo on za dziewczynami będzie się już rozglądał, to zajmę się ich rozganianiem

Cytat:
jajek nigdy dośc, dawaj
Kuruj się

Cytat:

Będziesz miała córę, a Marcel zostanie i tak Twoim synkiem

Język niemowląt to samo złooo A tak naprawdę moje dziecko odstawało od wszystkich standardów wymienionych w książce i miało w nosie poglądy pani Tracy na ten temat, a ja się niemal na pamieć książki nauczyłam, podkreslaczem zaznaczałam ważniejsze fragmenty i jeszcze mój mąż musiał to czytać, bo go potem przepytywałam po czym stwierdziłam, że albo Marcel nie mówi językiem niemowląt albo Tracy go nie rozumie Niektóre rady dobre, np. harmonogram dnia.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Co do klejnotow to ja nie jestem przekonana, bo przeciez klejnoty na sam koniec ciazy schodza na dol, a tak jest tylko pusty worek na jajka
Worek to worek, nijak szpary nie przypomina
Stary 2014-01-26, 14:26   #2389
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:

Język niemowląt to samo złooo A tak naprawdę moje dziecko odstawało od wszystkich standardów wymienionych w książce i miało w nosie poglądy pani Tracy na ten temat, a ja się niemal na pamieć książki nauczyłam, podkreslaczem zaznaczałam ważniejsze fragmenty i jeszcze mój mąż musiał to czytać, bo go potem przepytywałam po czym stwierdziłam, że albo Marcel nie mówi językiem niemowląt albo Tracy go nie rozumie Niektóre rady dobre, np. harmonogram dnia.

Worek to worek, nijak szpary nie przypomina
Bo chyba rozsądniej jest kierować się jednak intuicją.
Ja dostałam na gwiazdkę od bratowej "Pierwszy rok życia dziecka". Czytam ale pewne rzeczy pewnie i tak będę robić po swojemu. Pewnie wszystko i tak zależy od dziecka.

U mnie na usg bylo widac wyraznie moszne i siusiaczka. Sterczal sobie do gory jak mala antenka

Edytowane przez nadzwyczajna
Czas edycji: 2014-01-26 o 14:28
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 14:27   #2390
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Elunka tez dzis mialam bole jak na @
Będzie sie działo

Cytat:

Bo ja zabrałam cały sen i dlatego Ty nie mogłaś spać
Położyłam się o 23, a dopiero o 7 wstałam siku

Nadrobię w tym tygodniu. Jutro TŻ wraca, on mi nie pozwoli siedzieć na wizażu do północy, to będę chodzić spać o 21

Cytat:

Elunka, mogę Ci wysłać w pdf, tylko podaj maila na priv, sobie ocenisz

Super! Już wysyłam
Cytat:

Kocham Cię

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 14:29   #2391
side85
Zakorzenienie

Cytat:
I mnie się to wydaje logiczne. Widziałam wargi sromowe na usg, takie kreski a chłopaka poznaje się po worku mosznowym a nie dyndającym siusiaku, bo wtedy faktycznie może to być pępowina. Jedna z Was dziewczyny pokazywała zdjęcia klejnotów swojego Synka, no tam widać było jak byk jajka, których tez nie da się pomylić z niczym innym Tak więc nie stresujcie się dziewczyny, stwierdzone jajka - będzie chłopak
u nas też oglądał jajuszka, a nie siusiaka...dlatego mu zaufałam...cóż na szczęscie nie mam typowych niebieskich ubranek tylko prawie większość białą i kremową.

Cytat:
synka podobno wychowuje się dla innej kobiety

ja wczoraj usłyszałam od 6,5 latki ktora mnie namalowała : "dobrze że namalowałam cię taką grubą, bo ty masz duży brzuch"
Stary 2014-01-26, 14:39   #2392
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wczoraj usłyszałam od 6,5 latki ktora mnie namalowała : "dobrze że namalowałam cię taką grubą, bo ty masz duży brzuch"
odpadłam
Stary 2014-01-26, 15:08   #2393
Ela87
Zakorzenienie

wewillrockyou ja tez chce zobaczyć jajka

Cytat:
He, serio? A czemu, że tak z glupia spytam?
Powiedział mi to kiedyś mój instruktor i u mnie np. się sprawdziło w 100 procentach ale dlaczego, to nie wiem. Wole wiekszy, wyższy samochód

Cytat:
No racja A jak będzie taka duża jak Marcel, to znajdę sobie nowa zabawę, bo on za dziewczynami będzie się już rozglądał, to zajmę się ich rozganianiem
no albo trzecie dziecko dla pociechy

Cytat:

Nadrobię w tym tygodniu. Jutro TŻ wraca, on mi nie pozwoli siedzieć na wizażu do północy, to będę chodzić spać o 21
To nie wymkniesz się w nocy z łóżka, żeby nadrobić wizaz?

Cytat:
śmiać się czy współczuć?

Stary 2014-01-26, 15:43   #2394
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Będzie sie działo
lepiej niech jeszcze tak z 5-6 tygodni sobie posiedzi w ciepłym brzuszku mamusi

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
za 8 miesiąc. Późno, ale brawa zawsze muszą być
Może faktycznie tż podczytuje ??
a niech czyta nie muszę się z nim spinać przynajmniej, bo tutaj moje żale zostaną wylane, on przeczyta i się poprawia

Bąbelek
Stary 2014-01-26, 15:46   #2395
wewillrockyou
Rozeznanie

usg.jpg
to był 23 tc 3d, podobno 'jaja jak malowane'
tam gdzie strzałki to są klejnoty

Bąbelek
Stary 2014-01-26, 15:52   #2396
side85
Zakorzenienie

Cytat:

śmiać się czy współczuć?
pocieszające jest że dla mnie przyniosła grubą babę na rysunku, dla Piotrusia w brzuszku autko a dla męża narysowała świnię

Cytat:
Załącznik 5557727
jak to mówi moja przyjaciółka "dla mnie mogłoby to być zdjęcie powierzchni Marsa też bym uwierzyła" Ja nigdy nie wiem co tam lekarz pokazuje tylko kiwam głową, za to mój mąż wszystko wie co jest co na zdjęciu Ale skoro mówicie że to jajeczka to gratuluję
Stary 2014-01-26, 15:56   #2397
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
pocieszające jest że dla mnie przyniosła grubą babę na rysunku, dla Piotrusia w brzuszku autko a dla męża narysowała świnię
padlam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 15:59   #2398
milenqa
Raczkowanie

Side85 niezła ta mała, ale pewnie w jej języku to znaczy że tak ładnie wyglądasz

wewillrockyou i mój mały powinien wziąć przykład z Twojego synka i się pokazać w całej okazałości w środę co tam skrywa u mnie ostatnio lekarz pokazał mi jak byłam w końcu potwierdzić płeć "marchewkę" -jak to sam nazwał- małego
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:06   #2399
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
nie martw się po kryjomu będzie dawał

Cytat:

Wyslane z telefonu
Gratki za 8 miesiąc
Co do zakupów to mój wczoraj wybierał wzór przewijaka, a dzisiaj kombinezon Ma takie dni, że nie wybierze nic i takie w których sam wybiera ubranka itp.

Cytat:
nie martw się Ona się nie zna na grubych brzuchach

Cytat:
Załącznik 5557727
Ja już kiedyś wrzucałam, ale wynikła dyskusja o płciach no to znowu będe szerzyć pornografię córki .Proszę to zdjęcie hamburgera w zbliżeniu

Byliśmy z mężem dzisiaj w Smyku Outlecie i powiem Wam jakie tam są wyprzedaże kupiliśmy kombinezon dla Majci za 35zł, rękawiczki za 5zł i śliczny zestawik za 30zł ( zdjęcie w załączniku )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131218_203258.jpg (108,4 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140126_170328.jpg (112,8 KB, 43 załadowań)

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:12   #2400
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

jak to mówi moja przyjaciółka "dla mnie mogłoby to być zdjęcie powierzchni Marsa też bym uwierzyła" Ja nigdy nie wiem co tam lekarz pokazuje tylko kiwam głową, za to mój mąż wszystko wie co jest co na zdjęciu Ale skoro mówicie że to jajeczka to gratuluję
ja też tam widzę jakieś cosie tylko wierzę na słowo lekarzowi. To on zaznaczył te strzałki, żeby nie zapomnieć, że too tam

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
[B]

wewillrockyou i mój mały powinien wziąć przykład z Twojego synka i się pokazać w całej okazałości w środę co tam skrywa u mnie ostatnio lekarz pokazał mi jak byłam w końcu potwierdzić płeć "marchewkę" -jak to sam nazwał- małego
po tym co czytałam, mam nadzieję, że to jednak to i Olek nie okaże się Agatką też idę w środę na usg już ostatnie

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:

Ja już kiedyś wrzucałam, ale wynikła dyskusja o płciach no to znowu będe szerzyć pornografię córki .Proszę to zdjęcie hamburgera w zbliżeniu

Byliśmy z mężem dzisiaj w Smyku Outlecie i powiem Wam jakie tam są wyprzedaże kupiliśmy kombinezon dla Majci za 35zł, rękawiczki za 5zł i śliczny zestawik za 30zł ( zdjęcie w załączniku )
hahahah, ale bułesia pokaźna!
też chcę do smyka

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

kate1623 pokazałam to zdjęcie tżtowi, ja myślałam, że ta wielka krecha to wadżajna dopiero on mnie uświadomił, że to tam na środku 'o i nóżkę widać' skąd on się na tym zna? na naszym zdjęciu on 'nic nie widzi' a tutaj, picza i wiedział gdzie co jest

Bąbelek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości