![]() |
#2521 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a widzisz czyli mialam rację jak pomyślałam że świeże powietrze dobrze Ci zrobi ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-01-27 o 12:35 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wody sączą się powoli, więc może nie zdążę zalać materaca ![]()
![]() |
#2523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedział, żebym w piątek powtórzyła badanie, bo może jakaś pomyłka była i jak będę we wtorek u niego z nowymi wynikami, to będziemy myśleć. Mi czop odszedł na dwa tygodnie przed porodem. Poszłam pod prysznic po stosunku, a po chwili lania ciepłej wody cały brodzik i kabina były pełne "żywej" czerwonej krwi. Jakiegoś śluzu tam nie zauważyłam. Pojechaliśmy na IP, bo byłam przerażona, że tyle krwi. Lekarz powiedział, że to właśnie czop odszedł. Zostawił mnie na trzy dni na obserwacji i wypuścił do domu. Po dwóch tygodniach miałam wywoływany poród, bo Amelka wcale się nie spieszyła na świat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wczoraj ryczałam bo nie mogłam usnąć:/ żadna pozycja nie była dla mnie wygodna ![]()
![]() |
#2525 |
Zakorzenienie
|
A właśnie czy wszystkie już "przymierzałyście" foteliki do samochodów
![]() Czy dopiero jak ktoś po Was będzie jechał odebrać ze szpitala? Mi tż mówi, że musimy sprawdzić zanim pojadę, bo będzie beret jak się okaże, że nie pasuje ![]()
#2526 |
Zadomowienie
|
CAYENNEONA i KATE 3majcie sie dzielnie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2527 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Kupiłam tylko dużo droższe maszynki, żeby za jednym pociągnięciem wszystko zbierały i nie narzekam ![]() A jak coś tam nawet i zostanie to mi to ryba - niech się cieszą, że nie muszą grzebieniem zaczesywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Ja też
![]() ![]() ![]() Cytat:
I bądź pewna, że w Twoim wieku ciążowym będę miała tyle co Ty, więc tak się nie chwal tą 20 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Teraz znowu będziemy dzielić pokój z Małą, potem trzeba będzie go jej oddać, przenieść się do dużego i zostanie tylko jadalnia, w której nikt nie śpi... więc mimo posiadania 4 pokoi pewnie zacznę myśleć o domu ![]() ![]() Masz już urządzony kącik dla Kacperka? POkaż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja informuje wszem i wobec: dziś zaczął się remont kuchni! lodówka stoi w jadalni- świetnie sie komponuje z luksferami, a szafki bez frontów na podłodze świetnie zdobią ścianę z połyskująca tapetą ![]() Wcinam właśnie loda koktajlowego, mąz stwierdził że może Mała ma ochotę i mi go przywiózł ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() Ja też jadę na oślep. Ostatnio się zacięłam,... aj.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To do lodówki masz teraz bliżej? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2531 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję remontu ![]() A pokoje niestety nam dwa zostaną już do końca - no chyba że w totka wygramy, albo TŻ zostanie prezesem jakiegoś banku ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-27 o 12:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | ||||
Zakorzenienie
|
Żartowałam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sierściuch jest Julian, bo oglądałam dużo Pingwinów z Madagaskaru - od króla Juliana ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2534 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pokaż Juliana ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Własnie sprawdziłam, że w 32 tygodniu miałam 18 na plusie, a w 27 tygodniu 15 kg na plusie, a dieta wcale nie spowolniła mojego wzrostu ![]() ![]()
![]() |
#2536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() - Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-01-27 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niby mam komodę, ale trzeba ją przewieźć do nowego domu. Eksmitować z niej nasze rzeczy i upchać ciuszki ![]() No właśnie wydawało mi się to trochę nierealne, ale ja tam się nie znam ![]() My też już mierzyliśmy fotelik do auta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Moderator
|
Dziekuje
![]() ![]() To ja za Was tez kciuki potrzymam ![]() ![]() Nie mam pojecia ![]() Dzwonilam w zeszlym tygodniu to mowili ze do konca tygodnia bedzie. Dzisiaj zadzwonilam i wciaz nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | ||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zadomowienie
|
ja też już 12kg na plusie, nie martwie się ( a to dopiero 29 tydzień) pewnie dobiję do 18
drugi dzień mam problem z chodzeniem, czuję ucisk na dole brzucha, w piątek wizyta u lekarza i trochę się boję, żeby mi nie kazał leżeć; w ciąży z Kubą nie miałam problemów do 9tego miesiąca z chodzeniem, potem to wiadomo, wielki brzuch i bardzo ciężko, ale teraz jestem w 7-mym i nie wiem czemu tak, a jeszcz tyle rzeczy muszę kupić najgorsze, że TŻ traktuje moją ciążę, jakbym po prostu gruba była, (takie mam wrażenie), do niego nie dociera że tam jest dziecko, które już pewnie ma ponad 1kg i ma wszystko "normalne" - nogi, ręcę, głowę, brzuch i wygląda podobnie do małego Marco |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak byłam przed świętami, to miałam +11, teraz już pewnie z +13, chociaż jakoś nie czuję tych kilogramów dodatkowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tż się nie przejmuj, do nich to trochę później dociera niż do nas. My mamy maleństwo przy sobie, czujemy jego ruchy i hormony robią swoje. Do tż to wszystko musi dotrzeć, ale dla niego nie jest to tak realne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jeszcze troche Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-01-27 o 13:53 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mieszkanie ogarnięte. Zaraz jeszcze tylko prasowanie mnie czekam. Ok, uporałam się z ogarnianiem gąszczu. Pachy i łydki dałam radę depilatorem, potem się przerzuciłam na golarkę. Ale gimnastyka zaliczona ![]()
![]() |
#2546 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do TZow to sie zgadzam - moj tez jakis taki jakby nieswiadomy. Czasem zapyta czy kopie, od wielkiego dzwonu sam dotknie brzucha zeby poczuc... A tak zeby zapytac jak sie czuje to nic - nawet mam wrazenie ze mi nie wierzy jak mowie ze mi ciezko czy cos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2548 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Wróciłam od gina, szyjka nadal zamknięta i trzyma, więc teoretycznie wszystko dobrze. Infekcja wyleczona, morfologia dobra, nawet hemoglobina mi tak wzrosła, że nie pamiętam czy przed ciążą taką miałam
![]() I powiem Wam, że te wyniki krwi mają ogromne znaczenie na nasze samopoczucie, bo czuję się znacznie lepiej niż wtedy gdy hemoglobina spadła. Tequiba - dopisz proszę następną wizytę 17.02. oraz ostatnie usg - 14.02. Trochę się zestresowałam tylko, bo szukał pulsu detektorem i coś ten detektor szwankował, małyt uciekał w brzuchu i się chował i nie słyszałam tak wyraźnie bicia serca, jak zwykle... Coś było słychać, ale bardzo szumiało i gdzieś tam jakby w oddali. A ostatnim razem tak waliło serce, że chyba w poczekalni było słychać. GIn nic nie powiedział że coś jest nie tak, ale jakiś taki stres pozostał... No dobra, idę nadrabiać.
#2549 |
Zadomowienie
|
Obiecane przepisy na koktajle przyspieszające poród. UWAGA- można stosować dopiero w 40. tygodniu, gdy lekarz stwierdzi rozmiękczoną szyjkę. Olej rycynowy działa silnie naskurczowo.
1. koktajl poloznych. 2 łyżki oleju rycynowego 250 ml soku z moreli lub pomarańczowegii do pol litra dopelnia sie woda mineralna gazowana (koniecznie gazowana musi byc) 2 lyzki musu migdałowego (niekoniecznie) Wypija sie ten specyfik w ciagu pol godziny. W wersji niemieckiej widziałam jeszcze 20ml wódki. Smak oleju można wg mnie neutralizować inaczej, np. wodą gazowaną. Jeżeli wszystko jest gotowe to dziecię przychodzi na świat tego samego dnia. Metoda o średnim stopniu bezpieczeństwa, ze względu na silne właściwości przeczyszczające i odwadniające. 2. Herbatka na skurcze: * 1 laska cynamonu * mały korzeń imbiru * 5-10 goździków * 6-8 łyżeczek ziela werbeny Zalać w dzbanku i popijać z rana. Działa po 1- 2 dniach. 3. Masaż brzucha olejkami eterycznymi- cynamonowym, chabrowym i imbirowym. Podobno wywołuje skurcze. Zostaje jeszcze seksik, stymulacja brodawek sutkowych, żeby się wydzieliła naturalna oksytocyna i schodzenie ze schodów, jak juz pisała side. Mam nadzieję, że żadna nie będzie musiała się męczyć do 42. tygodnia ciąży i sposoby się nie przydadzą i będą jedynie ciekawostką.
#2550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż też mam wrażenie, że nie do końca wie, że w brzuchu jest jego dziecko. Ale dla mnie to też w jakimś stopniu jest jeszcze abstrakcja więc doskonale go rozumiem. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.