Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 12:34   #2521
mona1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Wszystko jasne, kolyske postawiłam tak czy siak na razie w sypialni, na parę miesięcy nie widzę problemu. Sfrustrowalam się, bo myślałam, że znalazlam rozwiązanie na parę najbliższych lat. Zmieniać mieszkania też się nie oplaca, bo jak już mówiłam, starszy planuje tak czy siak się wyprowadzic, kwestia tylko czy np za 1,5 roku, bo nie dostanie się na studia w Monachium i będzie musiał wyjechać gdzieś indziej...No ale to też powinien mieć swój pokoj, żeby na niego czekał w weekendy...czy właśnie te 5-6 lat, kiedy straszak dojrzeje do samodzielności i wyprowadzki. Za 6 lat do młody już do szkoły będzie szedł Kuuuurna, no, mam się czym martwic...wod plodowych mam za duzo, jutro w szpitalu mogę usłyszeć, że kroja mnie w srode, a ja kombinuje z mieszkaniem
no widzisz czyli na razie problem rozwiązany, a teraz masz kilka ładnych miesięcy na przemyślenie sprawy myślę że z tą szafą to fajny pomysł, a starszy syn powinien mieć jak najbardziej swój kąt u Was w domu, zeby zawsze czuł, że to też jego dom i żeby wracał jak do siebie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Mona siostro, to ja się po obcych pytam a ty masz ten fotelik Ostro ciągle rozmyślamon czy cybex aton ale kusi mnie stówka w kieszeni więcej
szkoda tylko że nie mogę podzielić się opinią na temat użytkowania a i jeszcze dokupiliśmy bazę isofix do niego, także mam nadzieję że będzie i bezpieczny i wygodny

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
No to chyba znowu mi zabrałaś spanie, bo ja ledwo ledwo usnęłam o 2 już prawie płakałam, tak sie umęczyłam....
kochana z własnego doświadczenia na kłopoty ze snem mogę Ci polecić wieczorny spacerek na świeżym powietrzu

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Mam to samo, ale nie zdecydowałam się na depilator, nabyłam krem do depilacji i teraz zastanawiam się czy mogę go uzyc
ja używałam kremu depilującego na "tamte" miejsca. ale na czas ciąży zrezygnowałam w ogóle z niego...

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
hahah, dziewczyny, jak mróz się będzie utrzymywał, to to nas czeka

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Mam pytanie z serii głupich Jak będą mi odchodzić wody to najpierw odejdzie czop?? Bo ostatnio leżałam sobie w wannie i nagle pomyślałam, co jak odejdą mi teraz wody i ja nawet nie zauważę
To może przynajmniej taki glut- czop będzie pływał Teraz się boję wylegiwać długo w wannie
kurde nie strasz bo ja w ogóle zaniecham wchodzenia pod prysznic
Cytat:
Będzie łatwiej posprzątąc

Ale miałam ubaw - mama poszła dać psu wody i zwiał jej z kojca. A do niego można sobie mówić i wołać - nie przyjdzie no to ja poszłam, ale mnie też olał mama go ganiała z miotłą i soczystymi słowami na ustach a ja stałam i się śmiałam potem mi się udało go położyć na ziemi - wielki jest bydlak i nie mogę ryzykować żeby mi skakał po brzuchu - i miotłą go przesuwałyśmy po śniegu do kojca
tego mi było trzeba - wyjść na 5 min z domu na świeże powietrze i się powygłupiać

a widzisz czyli mialam rację jak pomyślałam że świeże powietrze dobrze Ci zrobi

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2014-01-27 o 12:35
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:35   #2522
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie położę podkład pod materac jak się przeprowadzę czyli w piątek albo sobotę. Lepiej niech sobie leży. Też mam nowe łóżko, a potem brzydziłabym się na nim spać
No własnie ja też mam nowy materac te podkłady seni to małe mi sie wydają, ja się kulam po całym łózku w nocy, więc nie wiem czy one dużo pomogą. Podłożę moze koc
Wody sączą się powoli, więc może nie zdążę zalać materaca

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:35   #2523
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Dziwnie z tą glukozą Może coś się wyjaśni jak powtórzysz badania. Gin powiedział coś konkretnego?

Tobie zostało 10 tygodni, a mi 4 Ale nie załamuje się, bo wiem, że w końcu będę miała przy sobie mały cud, o który się tak długo starałam

Gimnastyka to mało powiedziane Mi nawet z lusterkiem ciężko

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Ooo i będą kostki lodu do drinków na pępkowe

Mam pytanie z serii głupich Jak będą mi odchodzić wody to najpierw odejdzie czop?? Bo ostatnio leżałam sobie w wannie i nagle pomyślałam, co jak odejdą mi teraz wody i ja nawet nie zauważę
To może przynajmniej taki glut- czop będzie pływał Teraz się boję wylegiwać długo w wannie

Powiedział, żebym w piątek powtórzyła badanie, bo może jakaś pomyłka była i jak będę we wtorek u niego z nowymi wynikami, to będziemy myśleć.

Mi czop odszedł na dwa tygodnie przed porodem.
Poszłam pod prysznic po stosunku, a po chwili lania ciepłej wody cały brodzik i kabina były pełne "żywej" czerwonej krwi. Jakiegoś śluzu tam nie zauważyłam. Pojechaliśmy na IP, bo byłam przerażona, że tyle krwi. Lekarz powiedział, że to właśnie czop odszedł. Zostawił mnie na trzy dni na obserwacji i wypuścił do domu. Po dwóch tygodniach miałam wywoływany poród, bo Amelka wcale się nie spieszyła na świat
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:37   #2524
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
No to chyba znowu mi zabrałaś spanie, bo ja ledwo ledwo usnęłam o 2 już prawie płakałam, tak sie umęczyłam....

ja wczoraj ryczałam bo nie mogłam usnąć:/ żadna pozycja nie była dla mnie wygodna

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:38   #2525
Ela87
Zakorzenienie

A właśnie czy wszystkie już "przymierzałyście" foteliki do samochodów ??
Czy dopiero jak ktoś po Was będzie jechał odebrać ze szpitala?
Mi tż mówi, że musimy sprawdzić zanim pojadę, bo będzie beret jak się okaże, że nie pasuje

Stary 2014-01-27, 12:38   #2526
agunia4ever
Zadomowienie

CAYENNEONA i KATE 3majcie sie dzielnie Mam nadzieję że wszystko będzie ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:42   #2527
teQiba
Moderator

Cytat:
A ja się męczę maszynką, bo mi jakoś te kremy zawsze zostawiają połowę włosków niezależnie gdzie go nakładam i ile trzymam
Ja też maszynką - już mam taką wprawę, że i na ślepo mi to nieźle wychodzi
Kupiłam tylko dużo droższe maszynki, żeby za jednym pociągnięciem wszystko zbierały i nie narzekam
A jak coś tam nawet i zostanie to mi to ryba - niech się cieszą, że nie muszą grzebieniem zaczesywać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 12:42   #2528
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
tw pierwszej ciąży przytyłam 20 kg
ciekawe do ilu teraz dobije
Ja też myślałam, że może teraz przybędzie mniej, bo w końcu mam sporo zajęcia, dziecko, pies, dużo ruchu, śmigam godzine lub więcej na rowerze i mam inne smaki w ciąży - wtedy jadłam dużo mięsa, normalne obiady, a teraz mogłabym obejść się bez ciepłego dania byle mlecznie i słodko. Ale jak widać, po prostu tak mam, idę niemal łeb w łeb porównywalnie do karty ciąży sprzed 7 lat Generalnie się tym nie przejmuję, bo wyglądam dobrze, trudno uwierzyć że już tyle przytyłam, ale w karcie ciąży jest jak byk +12 a na papierze to wygląda zdecydowanie gorzej niż w rzeczywistości

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Co do książek, to mama mi wczoraj dała książkę pt "Diabelskie nasienie. Zakonnice zmieniły nasze życie w piekło"
Frances Reilly
Przeczytałam wczoraj ponad połowę, dzisiaj ją skończę, ale po tej książce nie chce już czytać takich na autentycznych wydarzeniach Muszę jakieś komedie poczytać po tym
Takie książki są fajne, ale po nich trzeba psychicznie odpocząć. Przynajmniej ja tak mam...

plus 20 kg nikt nie da wiecej
Lubię prawdziwe historie, zaraz sobie ściągnę ebooka.
I bądź pewna, że w Twoim wieku ciążowym będę miała tyle co Ty, więc tak się nie chwal tą 20

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No więc w morfologii w kółko ostatnio mam podwyższone leukocyty czym mam się nie martwić, źle mi wyszedł mocz : pojawiło się białko (podobno zdarza się w ciąży, ale trzeba to kontrolować) jakieś erytrocyty no i glukoza.Mój lekarz kazał mi się nie zamartwiać bo nie ma tragedii, ale zlecił ponowne badania by to skontrolować plus glukoza na czczo. Mam też dwa razy dziennie po godzinie liczyć ruchy Małej.
Ogólnie mogłabym już zacząć rodzić, ale moja szyjka i Majka chyba się do tego nie zbierają
TeQiba wpisz mi wizytę 3.02 godz. 9:15
Żeby było weselej jak wracałam to zmarzłam bo straszny wiał wiatr, buty mi przemokły,a na dokładkę jedna winda w remoncie ,a druga utkneła i musiałam na 5 piętro iść po schodach także TO ZDECYDOWANIE NIE MÓJ DZIEŃ
Spoko Kasia, zaraz rodzisz, na końcówce zawsze jest ciężko, a przez to i humor do dupy. Popraw sobie nastrój czymś słodkim A może jak pochodzisz po schodach, to szybciej urodzisz

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja mam tylko 2 pokoje - salon i sypialnie. Teraz szykuje malemu kacik w sypialni i mysle ze to w zupelnosci wystarczy
A kiedys po prostu przeniesiemy sie do salonu, a pokoj bedzie tylko dla dziecka.
My właśnie tak zrobiliśmy, ale z czasem zrobiło się ciasno, wkurzało mnie codziennie rozkładanie narożnika i marzyłam o prawdziwej sypialni.
Teraz znowu będziemy dzielić pokój z Małą, potem trzeba będzie go jej oddać, przenieść się do dużego i zostanie tylko jadalnia, w której nikt nie śpi... więc mimo posiadania 4 pokoi pewnie zacznę myśleć o domu apetyt rośnie w miarę jedzenia
Masz już urządzony kącik dla Kacperka? POkaż

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
I jakoś tak mi smutno na ten uciekający czas. Zostało już tylko max 10 tygodni ciąży. Tak szybko minęło... Amelka w tym roku pierwszy raz jedzie bez nas na wakacje na całe dwa tygodnie. Tak mi będzie dziwnie bez niej przez tak długi czas... Chyba mnie deprecha zimowa dopada. Za dużo czasu spędzam sama w domu. Dobrze, że chociaż psy są ze mną, bo bym inaczej siedziała i płakała.
Przepraszam, że smęcę.
Świetnie Cię rozumiem, odcięcie pępowiny zwykle przebiega boleśnie, 2 tygodnie bez straszaka to dla mnie kosmos Dobrze że masz te psiaki, to świetne rozweselacze.

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
A propos wyglądu- zabieram się zaraz za depilację. Ile wytrzymam depilatorem, tyle moje- ale włosy odrastają mi tak szybko, że 2 dni po maszynce mam z powrotem busz...
Matko, mi tez tak szybko. Po depilatorze po 1,5 tygodnia odrastają!

Cytat:
też chciałam kaczuszkę! ale tż mi zabronił, bo też właśnie mamy już 6 kocyków i jeszcze 2 obiecane, a te są takie śliczne, kurdeeeeeee, może zamówię jednak
wiesz, to jest kocyk z JU ES EI, to chyba musi być wypasiony no ale nic nie jest napisane o lewej stronie
Kup koniecznie, a potem mnie poinformuj, jak wygląda lewa strona bo poważnie ostrzę sobie na ten kocyk zęby. A kaczuszka kolorystycznie i z motywem będzie pasowała do przybrania łóżeczka, mam właśnie pościel z kaczuszkami za to żyrafka podchodzi bardziej pod mój obecny gust kolorystyczny, na starość lubuję się w beżach

Cytat:
Matko - na depilator bym się chyba zdecydowała tylko w trakcie skurczów żeby nie czuć tego bólu
e tam, kilka razy na początku wystarczy dobrze się zaprawić alkoholem a potem już odrastają cienkie włoski i co prawda nie jest to przyjemne, ale już nie boli

Cytat:
Ale miałam ubaw - mama poszła dać psu wody i zwiał jej z kojca. A do niego można sobie mówić i wołać - nie przyjdzie no to ja poszłam, ale mnie też olał mama go ganiała z miotłą i soczystymi słowami na ustach a ja stałam i się śmiałam potem mi się udało go położyć na ziemi - wielki jest bydlak i nie mogę ryzykować żeby mi skakał po brzuchu - i miotłą go przesuwałyśmy po śniegu do kojca
tego mi było trzeba - wyjść na 5 min z domu na świeże powietrze i się powygłupiać
Musiało to fajnie wyglądać, jak w tym filmiku o psach, co takiego bydlaka ciągnęła pani za łapy do kąpieli jak się Twój sierściuch nazywa?

A ja informuje wszem i wobec: dziś zaczął się remont kuchni! lodówka stoi w jadalni- świetnie sie komponuje z luksferami, a szafki bez frontów na podłodze świetnie zdobią ścianę z połyskująca tapetą

Wcinam właśnie loda koktajlowego, mąz stwierdził że może Mała ma ochotę i mi go przywiózł no i się nie pomylił, takie fikołki odstawia teraz, że aż ciężko usiedzieć przy kompie
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:45   #2529
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
ja wczoraj ryczałam bo nie mogłam usnąć:/ żadna pozycja nie była dla mnie wygodna
Mam to już prawie co noc. Wczoraj też jęczałam TŻtowi, że wszystko mnie boli, gniecie i uwiera, że chciałabym na 10 minut "zdjąć brzuch", poruszać się normalnie jak człowiek a nie jak słoń i założyć go znowu

Cytat:
Mi tż mówi, że musimy sprawdzić zanim pojadę, bo będzie beret jak się okaże, że nie pasuje
My fotelik będziemy mieć pożyczony od znajomych mojej mamy i jeszcze go nie przywieźli więc myślę, że TŻ przymierzy jak będzie jechał po nas do szpitala.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Kupiłam tylko dużo droższe maszynki, żeby za jednym pociągnięciem wszystko zbierały i nie narzekam
A jak coś tam nawet i zostanie to mi to ryba - niech się cieszą, że nie muszą grzebieniem zaczesywać
Haha, masz rację. Lepsze to niż pokaźny bober
Ja też jadę na oślep. Ostatnio się zacięłam,... aj....
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:52   #2530
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Lubię prawdziwe historie, zaraz sobie ściągnę ebooka.
I bądź pewna, że w Twoim wieku ciążowym będę miała tyle co Ty, więc tak się nie chwal tą 20

A ja informuje wszem i wobec: dziś zaczął się remont kuchni! lodówka stoi w jadalni- świetnie sie komponuje z luksferami, a szafki bez frontów na podłodze świetnie zdobią ścianę z połyskująca tapetą

Wcinam właśnie loda koktajlowego, mąz stwierdził że może Mała ma ochotę i mi go przywiózł no i się nie pomylił, takie fikołki odstawia teraz, że aż ciężko usiedzieć przy kompie
Darmowego ebooka nie znalazłam niestety, dlatego czytam normalną

To do lodówki masz teraz bliżej? nie musisz z jadalni iść do kuchni po więcej lodów

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Ostatnio jechałam na ślepo i nie wyglądało to dobrze, a i bolało okazale

Stary 2014-01-27, 12:55   #2531
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja mierzyłam

Cytat:
My właśnie tak zrobiliśmy, ale z czasem zrobiło się ciasno, wkurzało mnie codziennie rozkładanie narożnika i marzyłam o prawdziwej sypialni.
Teraz znowu będziemy dzielić pokój z Małą, potem trzeba będzie go jej oddać, przenieść się do dużego i zostanie tylko jadalnia, w której nikt nie śpi... więc mimo posiadania 4 pokoi pewnie zacznę myśleć o domu apetyt rośnie w miarę jedzenia
Masz już urządzony kącik dla Kacperka? POkaż
Na razie gołe łóżeczko stoi więc niestety jeszcze nie mam czym się chwalić - wciąż czekam na komodę żeby wszystko poprać i tam pochować... A komody jak nie było tak nie ma

Gratuluję remontu

A pokoje niestety nam dwa zostaną już do końca - no chyba że w totka wygramy, albo TŻ zostanie prezesem jakiegoś banku

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-01-27 o 12:57
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 12:55   #2532
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Darmowego ebooka nie znalazłam niestety, dlatego czytam normalną

To do lodówki masz teraz bliżej? nie musisz z jadalni iść do kuchni po więcej lodów
No jakbyś u mnie była - nie muszę teraz tylko trzeba się zainstalować z lapem przy stole najbliżej lodówki, jakby się dobrze wygimnastykować, to bez wstawania z krzesła ją otworzę
Stary 2014-01-27, 13:06   #2533
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Myślisz, że aż tyle tych wód, że będzie więcej wody
Żartowałam
Cytat:
Nie przymierzałam ,ale sie zamiaruję, żeby lipy nie było potem

Cytat:

Musiało to fajnie wyglądać, jak w tym filmiku o psach, co takiego bydlaka ciągnęła pani za łapy do kąpieli jak się Twój sierściuch nazywa?
Dokładnie ten obraz z filmiku mi się przypomniał
Sierściuch jest Julian, bo oglądałam dużo Pingwinów z Madagaskaru - od króla Juliana
Cytat:

A pokoje niestety nam dwa zostaną już do końca - no chyba że w totka wygramy, albo TŻ zostanie prezesem jakiegoś banku

Cytat:
No jakbyś u mnie była - nie muszę teraz tylko trzeba się zainstalować z lapem przy stole najbliżej lodówki, jakby się dobrze wygimnastykować, to bez wstawania z krzesła ją otworzę
Marzenie cieżarnej - otwieranie lodówki bez ruszania dupy

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:16   #2534
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie ten obraz z filmiku mi się przypomniał
Sierściuch jest Julian, bo oglądałam dużo Pingwinów z Madagaskaru - od króla Juliana

Marzenie cieżarnej - otwieranie lodówki bez ruszania dupy
Nie myślałam dotąd o tym w ten sposób, to jest genialne!! może tak ją zostawię do porodu

Pokaż Juliana

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
To pewnie tak samo jak my i nasz dom
Stary 2014-01-27, 13:19   #2535
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
No i właśnie, nie masz za dużo do przodu na wadze Jesz takie pyszności, tyłka nie musisz ruszać
Własnie sprawdziłam, że w 32 tygodniu miałam 18 na plusie, a w 27 tygodniu 15 kg na plusie, a dieta wcale nie spowolniła mojego wzrostu dlatego chce jak najszybciej urodzić

Stary 2014-01-27, 13:20   #2536
olakola
Zadomowienie

Cytat:
hahah, dziewczyny, jak mróz się będzie utrzymywał, to to nas czeka

-

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2014-01-27 o 13:21
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:21   #2537
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Na razie gołe łóżeczko stoi więc niestety jeszcze nie mam czym się chwalić - wciąż czekam na komodę żeby wszystko poprać i tam pochować... A komody jak nie było tak nie ma
A kiedy będziecie mieć tą komodę?

Ja niby mam komodę, ale trzeba ją przewieźć do nowego domu. Eksmitować z niej nasze rzeczy i upchać ciuszki

Cytat:
Żartowałam
No właśnie wydawało mi się to trochę nierealne, ale ja tam się nie znam

My też już mierzyliśmy fotelik do auta
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:34   #2538
teQiba
Moderator

Cytat:
Dziekuje

Cytat:
To pewnie tak samo jak my i nasz dom
To ja za Was tez kciuki potrzymam

Cytat:
A kiedy będziecie mieć tą komodę?
Nie mam pojecia
Dzwonilam w zeszlym tygodniu to mowili ze do konca tygodnia bedzie. Dzisiaj zadzwonilam i wciaz nie ma
Stary 2014-01-27, 13:36   #2539
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Ooo i będą kostki lodu do drinków na pępkowe

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Będzie łatwiej posprzątąc

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
A ja się boję ze mi odejdą w nocy. A mam całkiem nowy materac, długo wyczekiwany, ortopedyczny, prawie 2000 Euro za niego dałam i zastanawiam się czy nie poskładać juz czegoś pod prześcieradło. ..:banghead: ale nie wiem czy jest to możliwe. .hahaha..te nasze problemyD

koleżanka miesiąc przed porodem też spała na jakiś podkładach i co noc się budziła, bo one śliskie były i myślała, że wody jej odeszły

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 13:36   #2540
olakola
Zadomowienie

ja też już 12kg na plusie, nie martwie się ( a to dopiero 29 tydzień) pewnie dobiję do 18

drugi dzień mam problem z chodzeniem, czuję ucisk na dole brzucha, w piątek wizyta u lekarza i trochę się boję, żeby mi nie kazał leżeć;
w ciąży z Kubą nie miałam problemów do 9tego miesiąca z chodzeniem, potem to wiadomo, wielki brzuch i bardzo ciężko, ale teraz jestem w 7-mym i nie wiem czemu tak, a jeszcz tyle rzeczy muszę kupić

najgorsze, że TŻ traktuje moją ciążę, jakbym po prostu gruba była, (takie mam wrażenie), do niego nie dociera że tam jest dziecko, które już pewnie ma ponad 1kg i ma wszystko "normalne" - nogi, ręcę, głowę, brzuch i wygląda podobnie do małego Marco
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:36   #2541
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

Kup koniecznie, a potem mnie poinformuj, jak wygląda lewa strona bo poważnie ostrzę sobie na ten kocyk zęby. A kaczuszka kolorystycznie i z motywem będzie pasowała do przybrania łóżeczka, mam właśnie pościel z kaczuszkami za to żyrafka podchodzi bardziej pod mój obecny gust kolorystyczny, na starość lubuję się w beżach
nie namawiaj!

Bąbelek
Stary 2014-01-27, 13:37   #2542
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ja też już 12kg na plusie, nie martwie się ( a to dopiero 29 tydzień) pewnie dobiję do 18
ja nawet nie wiem, bo na ostatniej wizycie mnie nie zważyli
jak byłam przed świętami, to miałam +11, teraz już pewnie z +13, chociaż jakoś nie czuję tych kilogramów dodatkowych

Bąbelek
Stary 2014-01-27, 13:41   #2543
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Nie mam pojecia
Dzwonilam w zeszlym tygodniu to mowili ze do konca tygodnia bedzie. Dzisiaj zadzwonilam i wciaz nie ma
Ale was zwodzą

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

drugi dzień mam problem z chodzeniem, czuję ucisk na dole brzucha, w piątek wizyta u lekarza i trochę się boję, żeby mi nie kazał leżeć;
w ciąży z Kubą nie miałam problemów do 9tego miesiąca z chodzeniem, potem to wiadomo, wielki brzuch i bardzo ciężko, ale teraz jestem w 7-mym i nie wiem czemu tak, a jeszcz tyle rzeczy muszę kupić

najgorsze, że TŻ traktuje moją ciążę, jakbym po prostu gruba była, (takie mam wrażenie), do niego nie dociera że tam jest dziecko, które już pewnie ma ponad 1kg i ma wszystko "normalne" - nogi, ręcę, głowę, brzuch i wygląda podobnie do małego Marco
Ja się nawet ostatnio nie warzyłam

Tż się nie przejmuj, do nich to trochę później dociera niż do nas. My mamy maleństwo przy sobie, czujemy jego ruchy i hormony robią swoje. Do tż to wszystko musi dotrzeć, ale dla niego nie jest to tak realne
Stary 2014-01-27, 13:51   #2544
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
No masz nigdzie człowiek nie jest bezpieczny.
Zdrowia dla tżta.
Cytat:

Biedny tż, oby to nie było coś poważnego
Cytat:
Te dzieciaki na gorkach w ogole nie patrza gdzie jada - szczescie w nieszczesciu ze na meza padlo. Trzymam kciuki zeby to zwykle stluczenie bylo
Cytat:
Auć. Dobrze, że Nati nic się nie stało, a mam nadzieję że i z TŻ nic poważnego
dzieki dziewczyny, przezyje noga mocno stluczona, nawet buta nie umie zapiac No ale jutro juz do pracy musi isc albo raczej kustykac w ogole w innych okolicznosciach to pewnie musialabym kolo niego skakac, ale ze sama poruszam sie jak paralita to mnie nie meczy

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No więc w morfologii w kółko ostatnio mam podwyższone leukocyty czym mam się nie martwić, źle mi wyszedł mocz : pojawiło się białko (podobno zdarza się w ciąży, ale trzeba to kontrolować) jakieś erytrocyty no i glukoza .Mój lekarz kazał mi się nie zamartwiać bo nie ma tragedii, ale zlecił ponowne badania by to skontrolować plus glukoza na czczo. Mam też dwa razy dziennie po godzinie liczyć ruchy Małej.
Ogólnie mogłabym już zacząć rodzić, ale moja szyjka i Majka chyba się do tego nie zbierają
TeQiba wpisz mi wizytę 3.02 godz. 9:15
Żeby było weselej jak wracałam to zmarzłam bo straszny wiał wiatr, buty mi przemokły,a na dokładkę jedna winda w remoncie ,a druga utkneła i musiałam na 5 piętro iść po schodach także TO ZDECYDOWANIE NIE MÓJ DZIEŃ
jak nie urok to sr.....ka
jeszcze troche

Cytat:
ja wczoraj ładnie wydepilowałam nóżki teraz mi włosy rosną wolno to może będzie do porodu
Jeszcze podwozie na piątkową wizytę, ale to musze się psychicznie przygotować na gimnastykę

Cytat:
ja nawet nie wiem co to ten czop mi wody w ogole nie odeszly, dostalam skurczy a jak juz bylo 10 cm to mi je przebili I tez ich duzo nie bylo, chlusnela tylko szklanka wody

Cytat:

musialo to komicznie wygladac

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
A ja się boję ze mi odejdą w nocy. A mam całkiem nowy materac, długo wyczekiwany, ortopedyczny, prawie 2000 Euro za niego dałam i zastanawiam się czy nie poskładać juz czegoś pod prześcieradło. ..:banghead: ale nie wiem czy jest to możliwe. .hahaha..te nasze problemy
ja to bym juz od miesiaca spala z jakims podkladem

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2014-01-27 o 13:53
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:51   #2545
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Upps.. niebezpiecznie

Mieszkanie ogarnięte. Zaraz jeszcze tylko prasowanie mnie czekam.
Ok, uporałam się z ogarnianiem gąszczu. Pachy i łydki dałam radę depilatorem, potem się przerzuciłam na golarkę.
Ale gimnastyka zaliczona
Stary 2014-01-27, 13:53   #2546
teQiba
Moderator

Cytat:
Ale was zwodzą

Ja się nawet ostatnio nie warzyłam

Tż się nie przejmuj, do nich to trochę później dociera niż do nas. My mamy maleństwo przy sobie, czujemy jego ruchy i hormony robią swoje. Do tż to wszystko musi dotrzeć, ale dla niego nie jest to tak realne
Czekam do konca tego tygodnia, a w lutym im zrobie taka zadyme ze raz dwa mi pieniadze oddadza No chyba ze nie bede miala sily

Co do TZow to sie zgadzam - moj tez jakis taki jakby nieswiadomy. Czasem zapyta czy kopie, od wielkiego dzwonu sam dotknie brzucha zeby poczuc... A tak zeby zapytac jak sie czuje to nic - nawet mam wrazenie ze mi nie wierzy jak mowie ze mi ciezko czy cos
Stary 2014-01-27, 13:57   #2547
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Krem można- on rozpuszcza tylko keratynę, czyli włosy własnie.

Nie strasz- mi też

Czop nie będzie odchodził na raz- plamienia i galaretka u styczniówek były nie do przeoczenia
A wody- zwykle odchodzą juz jak się pojawią skurcze. Nie martw sie na zapas- zauważysz ;P

Z czego ten materac?? Rzeczywiście kupa kasy- szkoda by go było "zalać".
Materac jest ortopedyczny, który się dopasowuje do temperatury ciała i pokoju oraz do osoby. Musiałam go mieć ze względu na rodzaj pracy.(haha ale to teraz brzmi ) (To jest po niem. Kaltschaummatratze). był drogi bo jest duży (2,20cm X 2,20 cm) mniejsze są tańsze. Ale nie chciałabym go zalać bo juz więcej nie będę mogła sobie na taki pozwolić. Tak więc koniecznie kupie podkłady pod dupke

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 14:08   #2548
ag9
Zadomowienie

Dzień dobry. Wróciłam od gina, szyjka nadal zamknięta i trzyma, więc teoretycznie wszystko dobrze. Infekcja wyleczona, morfologia dobra, nawet hemoglobina mi tak wzrosła, że nie pamiętam czy przed ciążą taką miałam
I powiem Wam, że te wyniki krwi mają ogromne znaczenie na nasze samopoczucie, bo czuję się znacznie lepiej niż wtedy gdy hemoglobina spadła.

Tequiba - dopisz proszę następną wizytę 17.02. oraz ostatnie usg - 14.02.

Trochę się zestresowałam tylko, bo szukał pulsu detektorem i coś ten detektor szwankował, małyt uciekał w brzuchu i się chował i nie słyszałam tak wyraźnie bicia serca, jak zwykle... Coś było słychać, ale bardzo szumiało i gdzieś tam jakby w oddali. A ostatnim razem tak waliło serce, że chyba w poczekalni było słychać. GIn nic nie powiedział że coś jest nie tak, ale jakiś taki stres pozostał...

No dobra, idę nadrabiać.
Stary 2014-01-27, 14:08   #2549
Trisdom
Zadomowienie

Obiecane przepisy na koktajle przyspieszające poród. UWAGA- można stosować dopiero w 40. tygodniu, gdy lekarz stwierdzi rozmiękczoną szyjkę. Olej rycynowy działa silnie naskurczowo.

1. koktajl poloznych.

2 łyżki oleju rycynowego
250 ml soku z moreli lub pomarańczowegii do pol litra dopelnia sie woda mineralna gazowana (koniecznie gazowana musi byc)
2 lyzki musu migdałowego (niekoniecznie)
Wypija sie ten specyfik w ciagu pol godziny.

W wersji niemieckiej widziałam jeszcze 20ml wódki. Smak oleju można wg mnie neutralizować inaczej, np. wodą gazowaną.

Jeżeli wszystko jest gotowe to dziecię przychodzi na świat tego samego dnia.
Metoda o średnim stopniu bezpieczeństwa, ze względu na silne właściwości przeczyszczające i odwadniające.

2. Herbatka na skurcze:
* 1 laska cynamonu
* mały korzeń imbiru
* 5-10 goździków
* 6-8 łyżeczek ziela werbeny

Zalać w dzbanku i popijać z rana. Działa po 1- 2 dniach.

3. Masaż brzucha olejkami eterycznymi- cynamonowym, chabrowym i imbirowym. Podobno wywołuje skurcze.

Zostaje jeszcze seksik, stymulacja brodawek sutkowych, żeby się wydzieliła naturalna oksytocyna i schodzenie ze schodów, jak juz pisała side.

Mam nadzieję, że żadna nie będzie musiała się męczyć do 42. tygodnia ciąży i sposoby się nie przydadzą i będą jedynie ciekawostką.
Stary 2014-01-27, 14:14   #2550
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Co do TZow to sie zgadzam - moj tez jakis taki jakby nieswiadomy. Czasem zapyta czy kopie, od wielkiego dzwonu sam dotknie brzucha zeby poczuc... A tak zeby zapytac jak sie czuje to nic - nawet mam wrazenie ze mi nie wierzy jak mowie ze mi ciezko czy cos
Mój tż jak go poznałam ważył dużo więcej niż teraz i on mnie doskonale rozumie co to znaczy dźwigać dodatkowe kilogramy Często sam z siebie zakłada mi buty, albo masuje nogi. Kochany jest

Chociaż też mam wrażenie, że nie do końca wie, że w brzuchu jest jego dziecko. Ale dla mnie to też w jakimś stopniu jest jeszcze abstrakcja więc doskonale go rozumiem.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Wróciłam od gina, szyjka nadal zamknięta i trzyma, więc teoretycznie wszystko dobrze. Infekcja wyleczona, morfologia dobra, nawet hemoglobina mi tak wzrosła, że nie pamiętam czy przed ciążą taką miałam
I powiem Wam, że te wyniki krwi mają ogromne znaczenie na nasze samopoczucie, bo czuję się znacznie lepiej niż wtedy gdy hemoglobina spadła.

Tequiba - dopisz proszę następną wizytę 17.02. oraz ostatnie usg - 14.02.

Trochę się zestresowałam tylko, bo szukał pulsu detektorem i coś ten detektor szwankował, małyt uciekał w brzuchu i się chował i nie słyszałam tak wyraźnie bicia serca, jak zwykle... Coś było słychać, ale bardzo szumiało i gdzieś tam jakby w oddali. A ostatnim razem tak waliło serce, że chyba w poczekalni było słychać. GIn nic nie powiedział że coś jest nie tak, ale jakiś taki stres pozostał...

No dobra, idę nadrabiać.
Super, że wszystko ok. A pulsem się nie przejmuj, skoro lekarz nic nie mówił to na pewno jest dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości