Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 21:09   #3241
monijaaa
Zadomowienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
Dziękować Z przekładaną rączką? Właśnie taki chcę!

tak raczka jest przekladana ale nie jest regulowana.

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

My już zjedliśmy dzisiaj pizze

jejku dawno mi nic tak nie smakowało :d

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Wmuszanie to jedna z najgorszych rzeczy jakie można zrobić

daj spokoj. Wiele rzeczy tak we mnie wmuszano ale szpinak to na potęgę.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Monija jak na razie dziwnie mi niby fajnie , ale inaczej Muszę się przyzwyczaić , zobaczymy jak będzie za jakiś czas pewnie będę przeklinać na ta grzywkę , bo co rano będzie do ujarzmienia
Kwestia przyzwyczajenia a jak będzie Ci przeszkadzać to będziesz spinac i tyle czasami takie drobne zmiany sa potrzebne a nam kobietom tym bardziej

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:12   #3242
Nikii89
Zakorzenienie

Beatusia prostownicę to ja w takich wypadkach często używam
Stary 2014-01-27, 21:16   #3243
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
i kurde. przestańcie już o tych noworocznych pisać, bo ja nie wiem, o co chodzi i nie chcę wiedzieć.. a Wy tu co chwilę podkręcacie, żeby mnie korciło wystarczy, że usłyszałam w wiadomościach, że dziwnym trafem zniknęły zapisy z usg tych bliźniąt z Włocławka.. ale to już mnie wpieniło, a nie doprowadziło do płaczu na szczęście..
Ja też nie wiem o co chodzi i nie chce wiedzieć.... Już i tak za dużo mam na głowie i się wszystkim przejmuję....

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:16   #3244
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
"przygniotła" dziecko?? czyli, że o co chodzi? Ty mnie dziewczyno nie strasz, bo ja pracuję 8h przy komputerze.. i też miałam zamiar pracować do 8. mca...
Niestety nie znam dokładnych szczegółów, bo to nikt bliski, koleżanka z pracy TZ, więc się za bardzo nie uzewnętrzniała. Lekarz jej tylko powiedział, że swoją postawą na krześle (może długotrwale zle siedziala i nie robiła przerw?) doprowadziła do jakiegoś ucisku na malucha.

Nie chciałam Cię broń boże straszyć!! Mnóstwo koleżanek i dalszych znajomych długo pracowało i z tego co wiem, nic się nie działo.

A Ty pracujesz nadal przy kompie tyle godzin, bo tak chcesz? Ja przyznam szczerze że od 4 mc powalczyłam z pracodawcą o skrócenie liczby godzin przy kompie, bo po 1 tak stanowią przepisy A po 2 jednak mój kręgosłup mi nie pozwala na takie siedzenie. Sama po jakichś 6 godzinacz czuje się jak rozjechana walcem.

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:23   #3245
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
smoczek to samo

z tych co pokazalas najbardziej podoba mi sie tutek sliczny jest i zgrabny sie wydaje a co do swedzenia brzucha: smaruj intensywniej, bo jak swedzi to podobno na rozstepy. mnie generalnie nie swedzi, ale czasem jak cos tam pogilgota to tez czesto wokolo pepka[COLOR="Silver"]
Oj nie radzę, jeżeli decydujesz się dać dziecku smoczek to mniej conajmniej dwa, jak jeden spadnie na ziemie to trza mieć od razu pomoc, albo zaginie w nocnej akcji w łożeczku

A mi się Tutek wydaje strasznie masywny, w ogóle nie lubię tego wózka ale to chyba dlatego, że sąsiedzi chcieli mi nim zastawiać piwnicę

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, wybaczcie, ze slabo ostatnio sie udzielam, jestem w iare na biezaco, ale jakis spadek nastroju zaliczam, jakos mnie przytlacza to, ze 24/7 jestem sama z mlodym bez zadnej praktycznie pomocy... no ale w piatek wyjezdzam, to powinno byc lepiej, troche sie boje te 500km w taka pogode robic, ale sie nie teleportuje niestety
Gratuluję tc
i rozumiem Twój ból, ja też sama z młodym prawie i już nie wiem co kombinować jak taka zima, dziś dziadka sciagnęłam, ale codzień to się nie da

Janeczka gratulacje wizyty

Cytat:
i kurde. przestańcie już o tych noworocznych pisać, bo ja nie wiem, o co chodzi i nie chcę wiedzieć...
Popieram, po co nakręcacie

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:24   #3246
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Niestety nie znam dokładnych szczegółów, bo to nikt bliski, koleżanka z pracy TZ, więc się za bardzo nie uzewnętrzniała. Lekarz jej tylko powiedział, że swoją postawą na krześle (może długotrwale zle siedziala i nie robiła przerw?) doprowadziła do jakiegoś ucisku na malucha.

Nie chciałam Cię broń boże straszyć!! Mnóstwo koleżanek i dalszych znajomych długo pracowało i z tego co wiem, nic się nie działo.

A Ty pracujesz nadal przy kompie tyle godzin, bo tak chcesz? Ja przyznam szczerze że od 4 mc powalczyłam z pracodawcą o skrócenie liczby godzin przy kompie, bo po 1 tak stanowią przepisy A po 2 jednak mój kręgosłup mi nie pozwala na takie siedzenie. Sama po jakichś 6 godzinacz czuje się jak rozjechana walcem.
bo nie mam innego wyjścia.. jakbym szefowi powiedziała, że "tak stanowią przepisy", to by mnie wyśmiał.. nie zmienia to faktu, że jeszcze mi siedzenie przy kompie przez 8h nie doskwiera.. no ale coraz bardziej skłaniam się ku L4.. tym bardziej, że mój lekarz, który rzekomo nie chce dawać zwolnień, od dwóch miesięcy mnie pyta czy chcę dalej pracować.. ostatnio zapytałam do kiedy tak naprawdę mogę pracować, to mi powiedział, że ma pacjentkę, która pracowała do połowy 8. miesiąca.. Tyle, że pracowała z domu no więc to zmienia postać rzeczy...
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:24   #3247
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Ja dziś odebrałam wyniki toxo. Wszystko ujemne. Nie wiem czy jeszcze mam powtarzać później
mi lekarz powiedział na ostatniej wizycie by juz nie robic, bo i tak to nic nie zmieni. wszystko co sie miało rozwinac i było zagrozone, juz sie rozwinelo

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
zapomnialam o brzuniu
zgrabny!

bylam u tesciowej i wozki z nia ogladalam. ona ma chyba wieksze parcie niz my. za to moja mama to by czekala az do porodu z zakupami.... wolałabym jakby juz sie interesowała, dopytywala...

ale mi dzis mały szaleje w brzuchu. jak nigdy. i to chyba bym sie nie martwiła bo niestety noworoczny tez czytałam.....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:28   #3248
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Santom no czy fajnie to trudno powiedzieć, wniosek jednak jest taki, ze z Wami się nie da na szybko po prostu

Muffinka wyjazd dobrze Ci zrobi

Nikii ale ja ogólnie wszystkie naraz nie każdą po kolei, więc inaczej trzeba liczyć

Zaraz sobie jeszcze obejrzę serial i idę spać, mój mąz dzisiaj znowu „śpi” ze wspólnikiem, tzn pewnie będą siedzieć do nocy, bo nocuje u nas

Do jutra
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:33   #3249
Seksta
Rozeznanie

Jesteście okropne....przeczytalam ;( ;( i wspólnie z tŻ stwierdziliśmy że chyba nie dalibysmy rady przez to przejsc ;(

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:33   #3250
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Jestem i ja
wróciłam z pracy, nakarmiłam Franka zdrzemnełam się minutkę, trochę poćwiczyłam... Bo wyjątkowo mnie plecy dziś bolą
wyprysznicowałam się i zaglądam co u was

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

To Ci napiszę jak kupowałam dla Olisia:
smoki dwa, potem po 3 miesiacach dwa dokupiłam bo większe, po pół roku znów, ale tych to już prawie nie używał

Butle jedną małą jedną dużą - ale dużą też używałam po roczku, no ale zależy jak tam z cycem wyjdzie No i tu kupiłam aventa plus same smoki Lovi, bo można wymiennie stosować

Tetry z 10 sztuk

Flanelek z 5, bo to do wózka, jako lekki kocyk latem się przydaje

Nie wiem co jeszcze jest na sztuki Podkładów tych ceratkowych 5 dla mnie i 10 dla młodego ale młodemu to dokupowałam, no i to zależy.. Tak samo sama nie pamietam jak to było z podkładami poporodowymi dla mamy

Dzięki Madziula

Santom jesli cie to pocieszy ja zazwyczaj jem obiado kolację tak koło 18. Wracam po 17 i zanim coś upichce to jest 18. No chyba że mama coś przygotuje to jest szybciej...

janeczka super że Maja to ciągle Majka no i dbaj o siebie

Niki
za nowy image

vampirka ja uwielbiam krokiety ze szpinakiem i fetą... na samą myśl się slinie

janeczka ja się zastanawiałam na GPK materacem i nadal nie podjęłam decyzji na który się zdecydować.

light limara
a jak robisz zapiekankę ze szpinakiem???

nie wiem czy chce zaglądać na wątek mamuś noworoczznych - przerażacie mnie...

kasian dokładnie zależy mi żeby nie kupić niewiadomo czego w ogromnych niepotrzebnych ilościach... Np smoki, butelki, i inne pierdólki

teorema witaj ponownie ja ciągle pracuje... Szefowa czasem pyta czy daje radę i czy nie potrzebuje pomocy... Planuję pracować do końca marca a jak to wyjdzie w praniu to zobaczymy.

paulka a ja II częscią HObbita była poprostu znudzona... Pierwsza część była o niebo lepsza - moim zdaniem

beatusia
coś mi się wydaje nieprawdopodobne to przygniecienie dziecka... Ja też pracuje 8 godz często jednak wstaje wychodzę na spotkania więc nie wiem czy to może być spowodowane tym... Jeśli będę się kiespko czuła ide na l4.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:37   #3251
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
wróciłam z pracy, nakarmiłam Franka zdrzemnełam się minutkę, trochę poćwiczyłam... Bo wyjątkowo mnie plecy dziś bolą
wyprysznicowałam się i zaglądam co u was

.
fajnie brzmi

no to sie zastanowie, czy piotrek ma ochote na chrupki cebulowe, które dziś kupiłam....

Stary 2014-01-27, 21:42   #3252
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
fajnie brzmi
no to sie zastanowie, czy piotrek ma ochote na chrupki cebulowe, które dziś kupiłam....
najlepiej go zapytaj

Mama Franka

Stary 2014-01-27, 21:42   #3253
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
no proszę w takim razie gratki za odwagę i wywalczenie, już sobie wyobrażam co byłoby u mnie - kadrowa (od której duuużo zależy) parsknęłaby mi śmiechem w twarz, koleżanki mnie ostrzegły, że albo zwolnienie albo 8h ...
Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
bylam u tesciowej i wozki z nia ogladalam. ona ma chyba wieksze parcie niz my. za to moja mama to by czekala az do porodu z zakupami.... wolałabym jakby juz sie interesowała, dopytywala...
hmmm.... a może zechce dofinansować

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 21:45   #3254
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
najlepiej go zapytaj
zdecydował się

Stary 2014-01-27, 21:47   #3255
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Oj nie radzę, jeżeli decydujesz się dać dziecku smoczek to mniej conajmniej dwa, jak jeden spadnie na ziemie to trza mieć od razu pomoc, albo zaginie w nocnej akcji w łożeczku

A mi się Tutek wydaje strasznie masywny, w ogóle nie lubię tego wózka ale to chyba dlatego, że sąsiedzi chcieli mi nim zastawiać piwnicę

Gratuluję tc
i rozumiem Twój ból, ja też sama z młodym prawie i już nie wiem co kombinować jak taka zima, dziś dziadka sciagnęłam, ale codzień to się nie da

Janeczka gratulacje wizyty

Popieram, po co nakręcacie
bede miala chyba 2, bo gdzies gratisa dostalam do czegos tak mi sie zdaje, ale to sa takie rzeczy, ktore bez problemu bedzie mozna dostac gdziekolwiek, wiec parcia strasznie nie ma i nie sa to drogie rzeczy, wiec straty pieniedzy nie bedzie ale dzieki za rade

ja proponuje w ogole, zeby jesli cos ktoras gdzies wyczytala, gdzies sie cos donioslo o czyms zlym to zeby tego nie przynosic na watek. sa tutaj mamy po przejsciach, sa mamy ktore maja ksiazkowa ciaze, ale kazda z nas tak samo sie martwi i chyba nie warto przenosic wydarzen z innych watkow, bo to na dobre nie wyjdzie nikomu.

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 21:48   #3256
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
ee chyba nie. kupila nam juz termometr elektryczny pod choinke dla malucha. ale zadni dziadkowie sie z niczym nie deklarowali i w sumie nie czuje parcia by musieli.

Stary 2014-01-27, 21:48   #3257
karolkya
Wtajemniczenie

Myska0 dzieki za info jakos sie bedzie trzeba wybrac kiedys...
Zmykam dziewczyny spiochac Dobrej nocki

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-27, 21:54   #3258
JJJustynAAA
Zakorzenienie

asia to super i mama i Piotruś zadowoleni i tak ma być.

Zmykam jeść płatki i do łóżka... Dość siedzenie na tyłku na dziś,

Dobrej nocy i proszę myśleć pozytywnie o samych dobrych rzeczach!!!!

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Santom popieram w zupełności. Wolę nie wiedzieć o smutnych rzeczach chyba że sama się na nie natknę...

Uciekam pa..

Mama Franka

Stary 2014-01-27, 22:16   #3259
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo kochane

odpuść, odpuść!!!!!!!!

no nie fajnie to wygląda ale my często tak przekładaliśmy jak nam mocno słońce świeciło do gondoli a nie mieliśmy akurat parasolki.

Ja po wizycie.
Szyjka nieco się polepszyła ale dalej mam brać luteinę, dodatkowo jeszcze oprócz magnezu, żuravitu - nospę forte2xdziennie, no i jeszcze mi przepisała krem pimafucin.
Na ból tych kości dostałam skierowanie do ortopedy i będzie musiał mnie oblukać czy mogę rodzić SN
Mruknęła lekarka coś o szpitalu, ze nie chce mnie kłaść bo wiadomo, ze lepiej w domu no i ma nadzieję, ze dotrwamy szczęśliwie do końca. W razie czego gdyby coś się działo mam zaraz do niej dzwonić.
No i poprosiłam o USG i Maja na 100% jest Mają hehe ) więc już teraz spokojnie mogę poodkładać te chłopięce rzeczy i podarować. Waży ponad 900g.
Spora dziewczynka no i Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja sprawdziłam i żałuję .. nie mogę o tym przestać myśleć
Ja też. ....

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
zapomnialam o brzuniu
Śliczny

Zrobiłam dziś listę Wyprawkowa, poogladalam kołderki ,poszewki, łóżeczka i trochę już jestem zdecydowana na pewne rzeczy.
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 23:39   #3260
asiulka_22
Zakorzenienie

VwVampirka >> ale Ci się udało zalicytować nie dość że tanio, to jeszcze ubranka fajniutkie
beatusia10 >> jesli chodzi o wyniku testu na Hiv, to ja miałam chyba z dnia na dzień o ile pamiętam
Cytat:
Dziewczyny, czy Wy też macie problemy z oddychaniem? Wieczorami mam czasem tak, że mi oddechu brakuje. Pomyślałam, że może maleństwo mi gdzieś na przeponę naciska, czy coś... Co Wy na to? To możliwe?
dzisiaj np miałam takie wrażenie że brakuje mi tchu... cięzko mi sie oddychalo.... ale ogólnie to nie narzekam

Cytat:
dziewczyny, a ja nie lubie szpinaku... jak trawa obsrana przez krowe mi smakuje:brzydal:
hehe
=================
spokojnej nocki
/ a ja bez męża do piątku będe,,,,, p.s ostatnio czesto się kłócimy jakoś i jak dzisi jechał to w złości mu powiedziałam : " że ciesze się że jedziesz przynajmniej zdrowsza będe"- i teraz w sumie żałuje tego,,, ale wiecie jak to w złości - różne rzeczy się mówi "

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś listę Wyprawkowa, poogladalam kołderki ,poszewki, łóżeczka i trochę już jestem zdecydowana na pewne rzeczy.
chętnie podpatrze co ci się spodobało
a ja wczoraj byłam w CH i na żywo oglądałm kocyki które ogladałam na allegro. chce kupić taki gruby , naprawde cieplusi kocyk, i upatrzyłam sobie coś takiego : http://allegro.pl/easycare-gruby-koc...891609686.html
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 05:40   #3261
lolitka888
Rozeznanie

hejka

nie spie juz od 4:30 przez ten cholerny katarmam nadzieje,że od tego ciaglego smarkania z szyjką nic sie nie dzieje..dobrze,że wizyta w czwartek..
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 07:37   #3262
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
no proszę w takim razie gratki za odwagę i wywalczenie, już sobie wyobrażam co byłoby u mnie - kadrowa (od której duuużo zależy) parsknęłaby mi śmiechem w twarz, koleżanki mnie ostrzegły, że albo zwolnienie albo 8h ...

A moj w poprzedniej też sie zgodził, tzn na 5-6 h w biurze a reszte w domu no ale w ten sam dzień na wizycie wyszla słaba szyjka i tż już mnie do pracy nie puścił :p

Cytat:
ja proponuje w ogole, zeby jesli cos ktoras gdzies wyczytala, gdzies sie cos donioslo o czyms zlym to zeby tego nie przynosic na watek. sa tutaj mamy po przejsciach, sa mamy ktore maja ksiazkowa ciaze, ale kazda z nas tak samo sie martwi i chyba nie warto przenosic wydarzen z innych watkow, bo to na dobre nie wyjdzie nikomu.

popieram

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
nie spie juz od 4:30 przez ten cholerny katarmam nadzieje,że od tego ciaglego smarkania z szyjką nic sie nie dzieje..dobrze,że wizyta w czwartek..
Nie martw się o szyjke, napewno nie szkodzi a inhalacje robisz? Może ten taki sztyft do wąchania z apteki pomoże oddychać? Maść majerankowa i sól morska? Zdrówka

Asiulka ja też lubie jak tż od czasu do czasu wyjedzie, taki dystsns jest potrzebny, choć przy małym troche ciężko

I dzień dobry, my do 7 spali

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 07:37   #3263
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
VwVampirka >> ale Ci się udało zalicytować nie dość że tanio, to jeszcze ubranka fajniutkie
beatusia10 >> jesli chodzi o wyniku testu na Hiv, to ja miałam chyba z dnia na dzień o ile pamiętam
dzisiaj np miałam takie wrażenie że brakuje mi tchu... cięzko mi sie oddychalo.... ale ogólnie to nie narzekam

hehe
=================
spokojnej nocki
/ a ja bez męża do piątku będe,,,,, p.s ostatnio czesto się kłócimy jakoś i jak dzisi jechał to w złości mu powiedziałam : " że ciesze się że jedziesz przynajmniej zdrowsza będe"- i teraz w sumie żałuje tego,,, ale wiecie jak to w złości - różne rzeczy się mówi "

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

chętnie podpatrze co ci się spodobało
a ja wczoraj byłam w CH i na żywo oglądałm kocyki które ogladałam na allegro. chce kupić taki gruby , naprawde cieplusi kocyk, i upatrzyłam sobie coś takiego : http://allegro.pl/easycare-gruby-koc...891609686.html
Jak będę na kompie to ci powklejam później
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 07:54   #3264
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie w zachmurzony wtorkowy poranek

Cytat:

dziewczyny, a ja nie lubie szpinaku... jak trawa obsrana przez krowe mi smakuje a tak czesto zarzucacie tutaj ttym szpinakiem, ze mnie znow kusi do sprobowania, a wiem ze bede zalowac pozniej
ja nie znosiłam szpinaku, nigdy nigdzie ale jak sama sobie zrobiłam z ogromną ilością cebuli, czosnku, serka topionego i zwykłego to był pyszny
Ale ja jadam szpinak tylko z mięsem a nie z makaronem. Za makaronem to jakoś za dużo tego szpinaku jak dla mnie a w mięsku pycha

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

Ja po wizycie.
Szyjka nieco się polepszyła ale dalej mam brać luteinę, dodatkowo jeszcze oprócz magnezu, żuravitu - nospę forte2xdziennie, no i jeszcze mi przepisała krem pimafucin.
Na ból tych kości dostałam skierowanie do ortopedy i będzie musiał mnie oblukać czy mogę rodzić SN
Mruknęła lekarka coś o szpitalu, ze nie chce mnie kłaść bo wiadomo, ze lepiej w domu no i ma nadzieję, ze dotrwamy szczęśliwie do końca. W razie czego gdyby coś się działo mam zaraz do niej dzwonić.
No i poprosiłam o USG i Maja na 100% jest Mają hehe ) więc już teraz spokojnie mogę poodkładać te chłopięce rzeczy i podarować. Waży ponad 900g.
Duża dziewczyna z Majki już

Cytat:
A mogę poprosić o jakiegoś linka?

A co do szpinaku... jadłam może ze dwa razy w życiu i nie wiem czy lubię Ale właśnie kupiłam mrożony i zastanawiam się co tu zrobić, żeby to nie było jako dodatek do makaronu, bo trochę mi się makaron ostatnio przejadł...
mięsko, krokiety

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Ja już po fryzjerze zrobiłam jednak grzywkę na prosto :P a co raz się żyje

Zmykam na zabawy z dzieckiem
gratulacje za odwagę

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość

Czy Was też swędzi brzuch na wysokości pępka???? Jeny od dwóch dni nie mogę się powstrzymać od drapania...
tak strasznie mnie swędzi, staram się od razu go nasmarować ale nie zawsze to pomaga

Cytat:
W pracy mojego TZ jedna babka siedziała do 8 mc cały czas (minimum 8 godz - taka praca...) i tym zachowaniem, wg lekarza, "przygniotła" dziecko. Ma jakieś problemy neurologiczne. Rok chyba minął i ciągle chodza na rehabilitajcę..

Ja myślę, że chyba w 7 mc mogę się już wykruszyć.
nie strasz, bo ja planowałam pracować do 8 miesiąca

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Witaj L4, witaj odpoczynku, witaj slodkie lenistwooooo
Wlasjie wrocilam z wizyty, dzis 24t5d i przez ostatnie 2 tyg schudlam 300 gram az dziwne bo sie obzeralam! Tym samym mam od początku na plusie 2,200 kg oby tak dalej, brzuch rosnie.

Milego wieczoruuuuuuuuuu
Jak malutko ważysz nic tylko zazdrościć, no i leniuchuj tam sobie na tym L4
Stary 2014-01-28, 08:11   #3265
Seksta
Rozeznanie

lolitka wspolczuje, ja od 2h nie spie bo tak meczy mnie katar i bol gardla ;( trudno mi sie przelyka. Woda z sola nie pomaga i mam po niej odruch wymiotny, co jest skuteczne prócz tego? Zaraz zjem kanapke z maslem i czosnkiem + wypije ciepla wode z miodem i cytryna. Masakra...
aldrin dzięki, mam nadzieję ze waga bedzie do przyjecia do samego konca naprawde jem normalnie ale Wojtek chyba wszystko "wysysa"

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 08:14   #3266
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzień dobry

Dziwnie mi się dzisiaj spało nie mogłam się ułożyć wygodnie.

Trzymam kciuki za wizyty!

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 08:24   #3267
kaorlak
Zadomowienie

Cześć!
Dołączam do grona bezmężowych żon Mężul wyjeżdża dzisiaj na trzy dni, więc zostajemy same
Misia miała iść dzisiaj do przedszkola, ale zostaje jeszcze w domu, bo wczoraj miała biegunkę i muszę ją dzisiaj poobserwować

Miłego dnia
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 08:32   #3268
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
lolitka wspolczuje, ja od 2h nie spie bo tak meczy mnie katar i bol gardla ;( trudno mi sie przelyka. Woda z sola nie pomaga i mam po niej odruch wymiotny, co jest skuteczne prócz tego? Zaraz zjem kanapke z maslem i czosnkiem + wypije ciepla wode z miodem i cytryna. Masakra...
aldrin dzięki, mam nadzieję ze waga bedzie do przyjecia do samego konca naprawde jem normalnie ale Wojtek chyba wszystko "wysysa"
woda z solą niby najskuteczniejsza ale możesz spróbować płukać rumiankiem, dużo pić, rosołek też bardzo dobry na ból gardła i przeziębienie a w między czasie ssij drażetki miętowe albo szałwiowe czy innego tego typu do tego zrób sobie inhalacje i nawilżaj pokój, no i syrop z cebuli tak polecany

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć!
Dołączam do grona bezmężowych żon Mężul wyjeżdża dzisiaj na trzy dni, więc zostajemy same
Misia miała iść dzisiaj do przedszkola, ale zostaje jeszcze w domu, bo wczoraj miała biegunkę i muszę ją dzisiaj poobserwować

Miłego dnia
zdrówka dla Misi
Stary 2014-01-28, 08:32   #3269
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Witam z rana. Jak ja uwielbiam być budzona przez telefon Ja tu śpię dla zdrowia, dla spokoju dziecka i napawam się tym póki mogę a tu telefon... phi...

Czy któraś z Was ma może książkę "W oczekiwaniu na dziecko"? Kupiłam sobie jej kolejną część "pierwszy rok z życia dziecka" i w sumie żałuję, że "W oczekiwaniu..." nie mam. Słusznie czy nie?
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 08:34   #3270
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
współczuję przeziębienia, mam nadzieję, że i Tobie, i Lolitce szybko przejdzie nie mogłam rano wstać, taka jestem padnięta.. w ogóle budzik zadzwonił i zasnęłam (bo mi się coś przyśniło ), obudziłam się po trzech minutach i myślę sobie: dzwonił ten budzik czy nie? no ale popatrzyłam na zegarek i straciłam złudzenia a tak mi było dobrze- z jednej strony wtulony mąż, a z drugiej kot robiący za poduszkę (autentycznie wchodzi mi pod głowę, ja się przytulam i tak śpimy )
znów złapałam doła mój S. ostatnio powiedział, jak wchodziliśmy po schodach, że mi tyłek urósł i w ogóle wszystko mi urosło przez ciążę.. przedwczoraj powiedział, że już Go wkurza ten brzuch.. moje kuzynki cały czas pytają mamę czy bardzo gruba jestem.. i jeszcze jak czytam, że Wy przytyłyście 2-4 kg, no to przy moich to jest masakra wczoraj popatrzyłam do lustra w piżamie i wcale mi się widok nie podobał.. różowe pasemka cieszyły mnie całe 2 dni :/
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości