Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 22:05   #2641
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Miałam podejrzenie że u mojego synka wystąpiła wada serca i rozczep kregosłupa.
Jestem juz po drugim szczególowym badaniu i na szczescie okazłao sie ze wszysko w porzadku. Moj synek jest zdrowy. Nie ma wady serca ani rozczepu kregosłupa.
Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku jednak
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Nie chce siac paniki, ale wlasnie dziewczyna ze styczniowek stracila corke tydzien przed terminem...
Okropne, nie mam slow- generalnie liczenie ruchow i obserwacja dzieci jest jedyna pomoca...[*]
[*][*][*]
Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość

pokłóciliśmy się z Tż, wczoraj obiadu nie było i nie odzywamy się dwa dni.

no i zamówiłam dzisiaj łóżeczko !
http://allegro.pl/sosnowe-lozeczka-z...886110220.html co myślicie ?

no i zaczynamy dzisiaj 30ty tydzień
Niech TŻ ugotuje jak głodny
za łóżeczko i 30 tydzień

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
A ja 35 tydzień zaczęłam jestem starą ciężarówą!!

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:17   #2642
Ela87
Zakorzenienie

Bolą mnie żebra po obu stronach
Wiem, że to nie Ola, bo ona tam nie dosięga, a czuję ją nisko, więc to pewnie rozrastające się narządy wewnętrzne

Powiedziałam sobie ostatnio, że przestaję narzekać. Biorę się w garść i cierpliwie czekam na moją kolej, a tu jak nie przyśni mi się maluszek kochany trzymany w rękach, tak dolegliwości się nasilają

Jak żyć?

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny myśle ze mogę sie wypowiedzieć w imieniu nas noworocznych. Musicie byc spokojne. Doskonale wiecie jak działać wiec prosze Was żebyście sie niedenerwowaly. Dla mas wszystkich to ogromny szok. Jesteśmy myślami z Agata i jej rodzina.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:20   #2643
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny myśle ze mogę sie wypowiedzieć w imieniu nas noworocznych. Musicie byc spokojne. Doskonale wiecie jak działać wiec prosze Was żebyście sie niedenerwowaly. Dla mas wszystkich to ogromny szok. Jesteśmy myślami z Agata i jej rodzina.

Dzięki za pamięć wiadomo trzeba mieć pozytywne nastawienie to jest ważne, ale nie potrafię przejść obojętnie obok takiej tragedii myślę ,że większość dziewczyn na naszym wątku też.
Też całym sercem jestem z Agatą nic więcej nie potrafię napisać bo ciężko taką tragedię ubrać w słowa

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 23:16   #2644
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
czuje sie bardzo dobrze
doszlam do siebie szybciej niz ostatnio, no ale mialam podwojna motywacje w osobach o imieniach Antonio i Marco
szybko sie zebralam do wstawania, chodzenia i generalnie dobrze, bo juz na czwarta dobe po cc obywalam sie bez przeciwbolowych

Antonio juz dobrze, cierpial bardzo przez pierwsze 2-3 tygodnie, widocznie moj pobyt w szpitalu byl dla niego trauma, ale teraz juz ok
ufff to dobrze twoi synowie siłe chyba po tobie odziedziczyli , i to jest wielkim +
ja ine wiem skad my kobiety yle sił potrafimy wykrzesać kiedy tak naprawde jedziemy na rezerwach

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 23:19   #2645
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej
strasznie mi przykro, przeczytalam o tej dziewczynie......straszna tragedia..
niestety, takie rzeczy sie czasem dzieja...trzeba byc pozytynwj mysli choc trudno w takiej chwili...\niech juz bedzie kwiecien
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 23:48   #2646
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuje za wsparcie dziewczyny

Dokładnie

No więc w morfologii w kółko ostatnio mam podwyższone leukocyty czym mam się nie martwić, źle mi wyszedł mocz : pojawiło się białko (podobno zdarza się w ciąży, ale trzeba to kontrolować) jakieś erytrocyty no i glukoza .Mój lekarz kazał mi się nie zamartwiać bo nie ma tragedii, ale zlecił ponowne badania by to skontrolować plus glukoza na czczo. Mam też dwa razy dziennie po godzinie liczyć ruchy Małej.
Ogólnie mogłabym już zacząć rodzić, ale moja szyjka i Majka chyba się do tego nie zbierają
TeQiba wpisz mi wizytę 3.02 godz. 9:15
Żeby było weselej jak wracałam to zmarzłam bo straszny wiał wiatr, buty mi przemokły,a na dokładkę jedna winda w remoncie ,a druga utkneła i musiałam na 5 piętro iść po schodach także TO ZDECYDOWANIE NIE MÓJ DZIEŃ

bidulko trzymam kciuki co by wyniki lepsze były i co by maja wreszcie chciała opuscic ta strone i przejsc na druga poza brzuchem

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Witam sie z wami w 34 tyg! Mam pytanko czy ktorejs odszedl juz czop bo mi chyba wczoraj i niewiem czy sie cieszyc czy sie martwic

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
http://parenting.pl/portal/czop-sluzowy-w-ciazy tu o czopie

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

ja tez ostatnio czuje sie zle nic mi sie nie chce , chodze zła jak osa nie mam cierpliwosci sama siebie nie poznaje
a moj mózg osiągnął apogeum ciążowe zamiast płynu do płukania tkanin dałam migdałowego ajaxu do mycia podłóg

swiatelko dla malutkiej [*] a dla Mamy duzo siły zeby przetrwac to najgorsze :C

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 00:36   #2647
amelka2006
Raczkowanie

I znów bezsenna noc. Jak ja marzę, żeby się wyspać jak za dawnych czasów. Ale jak tu spać, skoro wokół tyle tragedii. .. Wciąż o tym myślę

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 05:36   #2648
nadzwyczajna
Rozeznanie

Ja też miałam niespokojną noc. Za dużo tych tragedii wokół, a my akurat w końcówce ciąży kiedy strach przed porodem daje o sobie znać.Ja głównie boję się nie tyle bólu ale o dziecko właśnie.
W ogóle w ciąży ciagle cos mnie dopada. Najpierw zagrożenie poronieniem, dwa duże krwawienia w odstępie tygodnia,cukrzyca, insulina, teraz bakteria coli w moczu.
Ja ledwo żyje psychicznie. I jak mówię komuś ze nie wiem czy zdecyduję sie jeszcze na dziecko mam na mysli to że ciążą jest dla mnie tak trudnym czasem ze nie wiem czy dam rade przejść to drugi raz.
Ale wracając do tematu budze się i zaraz nasluchuje czy maly sie rusza czy mnie kopnie, uciskam brzuch w poszukiwaniu tętna. Naprawdę można oszaleć.

Mnie już bardzo ciężko chodzić. W nocy bolą mnie mocno pachwiny, jakby mnie mialo rozerwac. A tu jeszcze ok 50 dni. Ja nie wiem. Juz jestem niedołężna, założenie butow to nielada wyczyn, ba, czasem ciezko mi wciagnac spodnie No i to moje ostatnie utkniecie w wannie to juz ciazowy popis.

Wczoraj bylam zamowic meble. Rogowka i komoda dla malego. Troche z mama pochodzilam i zrobilo mi sie slabo. No az mnie wkurza ta ociezalosc.
Ale wszystko znosze dla tego malego szkraba ktory sie rozpycha we mnie, uciska pęcherz i kopie w żołądek.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 05:57   #2649
baja_86
Zakorzenienie

Witam
obudziłam się z Tż i już spać nie mogę. Wieczór też był kiepski...ech nie wiem co napisac. Musimy być czujne, kontrolować ruchy, ale nie możemy cały czas się denerwować, bo to nam nie pomoże.
Proszę o niepisanie o takich historiach czarną czcionką, może lepiej taki tekst wybielić, kto będzie chciał przeczyta, a innymi darujemy stres.

Nawet nie wiecie jak się cieszę się, że mam dziś wizytę, a Jaś od rana dokazuje.
Dziś musi być lepszy dzień
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 06:41   #2650
amelka2006
Raczkowanie

Ja też zaraz jadę na wizytę. Co prawda do lekarza z NFZ do którego nie mam duzego zaufania. Ale on daje mi l4. No a przy okazji pewnie jakieś usg zrobi. I zobaczę jak się moje dziecko rusza i serduszko bije. A jak juz usnełam, to mi sie przysniło, że zamiast córki urodziłam syna. Na dodatek wygladał jak chłopiec, którego miałam w grupie jak jeszcze w żłobku pracowałam. A był największym mazgajem, jakiego w życiu miałam w swojej karierze zawodowej. Alez byłam rozczarowana w tym śnie. Zero instynktu macierzyńskiego i miłości. Grrrr! Na szczęście to tylko sen. Dziwnie by ten mój synuś w różowym wózku i w tych wszystkich sukienkach wygladał

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 06:46   #2651
kate1623
Zadomowienie

Dzień Dobry Mamusie
Wczoraj był ciężki dzień, ale nie możemy żyć tą tragedią bo nasze maluszki czują nasz strach i smutek. Nie da się też przejść obok tego obojętnie dziewczyna przeżyła okropną tragedię i ten ból jest nie do opisania .Jednak musimy się wsiąść za siebie i co ważne mamy lekcję, żeby kontrolować ruchy naszych maluszków i reagować jak najszybciej.
Takie moje przemyślenia z samego rana przesyłam Wam mnóstwo pozytywnych fluidów

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 06:47   #2652
lutien
Wtajemniczenie

Straszna tragedia
Wczoraj jeszcze się dowiedziałam, że szpital w którym chcę rodzić w grudniu też dał ciała i dziecko się urodziło upośledzone i żyje tylko dzięki maszynom podtrzymującym życie.

Też jestem za tym, żeby pisać takie wiadomości na biało z adnotacją u góry, że są tam smutne wiadomości...

Ja od dwóch dni mam okropnego doła. Nawet tż powiedziałam kilka niemiłych słów z tych nerwów. Wszystko przez to leżenie... Boli mnie już wszystko, spać nie mogę w nocy, tż mi robi aferę jak wstaję (nawet jak idę siku to naskakuje na mnie i muszę mu się spowiadać gdzie idę). Do terminu jeszcze 12 tygodni
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 07:08   #2653
bebe97
Wtajemniczenie

Ja tez już nie mogę spać, a zasnęłam ok. 3 Po wczorajszej strasznej wiadomości byłam rozbita więc na pocieszenie skończyłam czytać książkę zaczętą 2 dni wcześniej. Zapowiadała się dotąd jako zwyczajna historia kobiety i mężczyzny po przejściach, zaś wczoraj doszłam do momentu gdzie nastąpiła ciężka choroba i kalectwo dziecka zamiast rzucić to w cholerę doczytałam do końca, a na końcu był dopisek, że historia zdarzyła się naprawdę... Wtedy już nie mogłam zasnąć wcale Przecież wiem, że to zdarza się cały czas, choroby i wypadki, traci się najbliższych, ale ilekroć się o tym dowiaduję, zawsze mną wstrząśnie, a o jak już 2 w nocy to można zapomnieć o spaniu. Myślałam tylko, że chciałabym zamknąć moje dziecko w ramionach jak w kokonie i nigdy nie wypuszczać ze strachu, aby nic mu się nie stało. I dotarło do mnie, że od teraz nie o jedno będę już zawsze drżała a o dwoje... oczywiście spałam bardzo niespokojnie i miałam nieprzyjemne sny
Zanim odeśpię, muszę albo obejrzeć albo poczytać coś wesołego, pozytywnego, żeby wreszcie oderwac swoje myśli od ludzkich dramatów
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 07:12   #2654
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ja od dwóch dni mam okropnego doła. Nawet tż powiedziałam kilka niemiłych słów z tych nerwów. Wszystko przez to leżenie... Boli mnie już wszystko, spać nie mogę w nocy, tż mi robi aferę jak wstaję (nawet jak idę siku to naskakuje na mnie i muszę mu się spowiadać gdzie idę). Do terminu jeszcze 12 tygodni
Przykro mi że się pokłóciłaś z TŻtem. Czasem w emocjach powie się za duzo i ciezko to potem odkręcić.
Ale cię dobrze rozumiem bo mnie już bardzo cieżko fizycznie i do tego siusiu chodzę ok 6 razy w ciągu nocy.
Mój TZ co prawda jest dosc wyrozumiały ale dla wszystkich to już napięty czas, oni tez przeżywają na swój sposob.
Może twoj juz nie dźwiga napiecia i sie martwi a nie umie jakos tego okazac.

Mi ostatnio troche braklo powietrza i moj TZ tak sie wystraszył bo wydałam jakis dziwny dźwięk. Doskoczył do mnie, prawie zaczął szarpać i krzyczec co mi się dzieje. Spanikowal. A mnie tylko zatkalo na moment.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-01-28, 07:40   #2655
Ela87
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Dzisiaj kawa o smaku karmelowym

Też miałam dziwną noc. Nie mogłam zasnąc, bo bolały mnie żebra, a jak zasnęłam, to mi się fretka zaczęła dusić. Jak dzisiaj też będzie, to czeka mnie wizyta u weterynarza, a najgorsze jest to, ze do fretkowego lekarza muszę ponad godzinę samochodem jechać zalicze po drodze chyba wszystkie stacje benzynowe z ubikacjami

Stary 2014-01-28, 07:42   #2656
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za odp byłam przekonana że to krem na coś .
Na sr mówili o wiesiołku ale jakoś nie wierzę w działanie. Przy Zu sie nie sprawdziły niestety
Ja łykałam wiesiołka i moim zdaniem działa Łykałam go dłuższy czas, ale podczas @ nie mogłam. Zawsze miałam bezbolesne @, a wiesiołek tak spotęgował mi skurcze, że bardzo bolały i lało się ze mnie jak ze świni

Co do tych wszystkich opisanych tragedii na wątku - nie będę już cytować - to wszystkie są bardzo przykre. Ale musimy stanąć i iść dalej takie jest życie. Nie można myśleć negatywnie Każdy umrze, a jednak nie leżymy całe życie w trumnach przygotowani. Trzeba korzystać z życia.
Dziewczyny wypinamy brzuchy i cieszymy się ciążą! Nic więcej nie możemy zrobić.
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 07:49   #2657
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Witam

Ja łykałam wiesiołka i moim zdaniem działa Łykałam go dłuższy czas, ale podczas @ nie mogłam. Zawsze miałam bezbolesne @, a wiesiołek tak spotęgował mi skurcze, że bardzo bolały i lało się ze mnie jak ze świni

Co do tych wszystkich opisanych tragedii na wątku - nie będę już cytować - to wszystkie są bardzo przykre. Ale musimy stanąć i iść dalej takie jest życie. Nie można myśleć negatywnie Każdy umrze, a jednak nie leżymy całe życie w trumnach przygotowani. Trzeba korzystać z życia.
Masz 100% racje nie mozemy myśleć negatywnie i się stresować bo nam to w niczym nie pomoże a przeżywającym takie tragedie i tak nie ulżymy.
Zaliczyłam wczoraj ciężki egzamin jeszcze 3 przede mnądo 8 lutego a potem laba już się nie moge doczekać czekają na mnie ciuszki do uprania
awczraj znowu zwijam się z bólu spojenie łonowe znów mnie zaatakowało ale jak przeleżałam pół dnia tak dzisiaj to już chociaz wstaje bez jęczenia a wczoraj to nawet przekręcanie było dla mnie nie lada wyczynem chyba wygonie dzisiaj tżta po łóżeczko i je przepiorę
Miłego pozytywnego dnia
Stary 2014-01-28, 08:07   #2658
meluzyna87
Raczkowanie

Co do liczenia ruchów, karta od mojego lekarza i instrukcja
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf karta.pdf (641,5 KB, 63 załadowań)
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 08:24   #2659
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry. Widzę że nie tylko ja mam niespokojną, bezsenną , pełną złych myśli noc oj ciężko przejść obojętnie obok takiej tragedii, szczególnie teraz... ale macie rację dla naszych maluszków musimy być silne, one przecież odczuwają nasz smutek, moja mała jakby chciała mnie pocieszyć i (na szczęście) od wczoraj intensywnie buszuje w brzuszku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 08:30   #2660
asialll
Raczkowanie

BOże co to się teraz dzieje z dużymi już dziećmi donoszonymi. Nie rozumiem...co było powodem skoro ciąża była wzorowa? czy pępowina czy za słabe serce? ale kurcze przecież lekarza na usg bada zawsze serduszko jakaś wada wyszła by wcześniej przecież tak samo pępowina. Dlatego tak ważne jest abyśmy czuły maluszki ale z kolei dajmy dzieciom pospać, ja dzisiejszej nocy miałam cały czas rękę na brzuchu i tylko szturchałam małego żeby dał znać bo wczoraj był jakiś otępiały. Mój tż wymyślił, że może stetoskopem dałoby radę posłuchać serduszka kiedy tak naprawdę się martwimy ale nie wiem czy da radę nie słyszałam o tym.
Ja dziś zaczynam 34tc już bliżej niż dalej
i wiecie co wczoraj sobie tak siedzę i tak mówię do męża, że zaczyna do mnie docierać tak na poważnie, że ja już nie mogę się wycofać, że boję się poddaję i nie chce rodzić, bo to dziecko jakoś musi ze mnie wyjść, czy jedną drogą czy drugą ale to jest nieuniknione...
udanych wizyt Wam życzę kochane i miłego dnia

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 08:46   #2661
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

czyli dziewczyny, jesteśmy umówione, kolejne pakowanie torby 13 lutego? [COLOR="Silver"]
Tak, tak, tak Od jutra biorę się za kompletowanie wyprawki. Obym zdazyla

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
pociesz się, że my na łóżeczko musimy czekać 5 tygodni, zostały chyba już dwa. conajmniej jakbym zamówiła włoskie łóżeczko ze zdobieniami Versace z inicjałami dziecka Niech nie sciemniają że robią je specjalnie dla mnie
My wczoraj zamowilismy kanape narozna. Mój TZ święcie przekonany był że max. 2 tyg. i będzie. Ten jego optymizm A tu do 28 dni trzeba czekac a my za 2,5 tyg. się wprowadzamy więc chyba będziemy spać na podłodze

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 08:56   #2662
monkaa321
Zakorzenienie

Dzień dobry

JustiLbn
gratuluję wizyty

Gratulcje za rozpoczęte tygodnie , nie pamiętam kto świętował
I jeszcze za udane zakupy też któraś pisała...

Cytat:
Dziewczyny odpowiecię mi o co chodzi z oeparolem? Do czego sie stosuje i jak?
Ja pamiętam, że się je bierze na początku doustnie a po tyg można dopochwowo chyba 2xdziennie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Możesz wypić szklankę lodowatej wody i położyć się Ola powinna być tym zimnym prysznicem oburzona i dać Ci o tym znać
potwierdzam zdrowsze niż słodycze, z tym że ja jak wypije coś zimnego to mnie może przeziębienie złapać

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wy uważacie.............ale wracając do tej dziewczyny która straciła dziecko, ch olera jasna po co w takim wypadku kazać jeszcze rodzić sn !?
Czy nie można zrobić cięcia ?
To jest dopiero tragedia wiedząc że dziecko jest martwe a my musimy przeć i je urodzić !
Tfu tfu nie wyobrażam sobie takiej sytuacji,ludzie !! bądźmy ludźmi
Moja koleżanka miała taką sytuacje w 36 straciła córkę i wiem że to było najgorsze !!!!
Ona bardzo długo dochodziła do siebie i najbardziej traumatyczne było właśnie to parcie i świadomość że dziecko będzie martwe!!
Nie wiem jakie są procedury ale chyba cc w takim wypadku można zrobić
dziewczyny tam się wypowiadały, że rodząc sn szybciej kobieta dochodzi do siebie, jedna miała podobną sytuacje i potwierdziła że mimo wszystko jest to lepsze rozwiązanie, chociaż też ciężko jest mi sobie to wyobrazić

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja też miałam niespokojną noc. Za dużo tych tragedii wokół, a my akurat w końcówce ciąży kiedy strach przed porodem daje o sobie znać.Ja głównie boję się nie tyle bólu ale o dziecko właśnie.
Ale wracając do tematu budze się i zaraz nasluchuje czy maly sie rusza czy mnie kopnie, uciskam brzuch w poszukiwaniu tętna. Naprawdę można oszaleć.
a Piotruś chyba mnie dzisiejszej nocy chciał uspokoić, bo jak się przebudziłam to sobie harcował... Jestem mu wdzięczna za to bo on często przesypia całą noc razem ze mną

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dzisiaj kawa o smaku karmelowym

Też miałam dziwną noc. Nie mogłam zasnąc, bo bolały mnie żebra, a jak zasnęłam, to mi się fretka zaczęła dusić. Jak dzisiaj też będzie, to czeka mnie wizyta u weterynarza, a najgorsze jest to, ze do fretkowego lekarza muszę ponad godzinę samochodem jechać zalicze po drodze chyba wszystkie stacje benzynowe z ubikacjami
a to taką lekką kawę robisz z tym syropem prawda? Bo jak któaś pisze o kawie to ja też chcę... Uwielbiam smak kawy

mam nadzieje, że fretce nic nie będzie ... MMieliśmy podobną sytacje, z tym że to problem z połykaniem a druga się dusiła bo miała chore serduszko
My też do weta musieliśmy specjalnie zapierdzielać tyle że przez całe miasto.. No ale też nam godzina wychodziła

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

1.
Mi wiesiołek skracał krwawienie, ale na początku miałam potok

2.
kochana jesteś

Mnie wczoraj tż wyprzytulał jak mu powiedziałam...

paulina_radom
gratuluję egzaminów i trzymam kciuki za kolejne

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
fajnie że wrzuciłaś. Ja sobie zrobię taką kartę i zaczne uzupełniać, nawet dla siebie bo w sumie to ja nie wiem nawet w jakich godzinach się Piotruś uaktywnia. Wiem tak tylko mniej więcej...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:09   #2663
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry - samych dobrych myśli dzisiaj życzę Bo tez uważam, że zamartwianie się tragicznymi historiami niewiele dobrego nam przyniesie. Przesyłam tylko moc pozytywnych myśli do rodziców i niestety nic więcej nie można.

Cytat:
U nas chyba stanie na Hani.
Mąż sie bedzie upierał przy Hannie Elżbiecie (po mamusi-moja też ma tak na imię i ja na drugie ale w ogóle mi sie nie podoba. Przy zuzi udalo sie wymóc żeby eli jednak nie bylo) a ja przy hannie kornelii
Bardzo podoba mi się Hania A z drugim imieniem... Ja mam, ale zupełnie do niego wagi nie przywiązuję, tylko w papierach przeróżnych się wpisuje Przykro by było strasznie gdyby nie została choć w części Twoja wymarzona Kornelia, ale na pewno Waszym mamom byłoby bardzo miło

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
A kiedy masz wizytę? Żeby dowiedzieć się czy szyjka sie zatrzymała? Życzę, żeby było jak u mnie, dużo strachu na początku, a teraz 8. miesiąc mam lepszy niż poprzedni Mąż się o Ciebie martwi, tylko pewnie niezbyt udanie to ubiera w czyny

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Zaliczyłam wczoraj ciężki egzamin jeszcze 3 przede mnądo 8 lutego a potem laba już się nie moge doczekać czekają na mnie ciuszki do uprania
za egzamin i kciuki za pozostałe
Jak Ty chcesz łóżeczko prać?

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Dzięki, pobrałam sobie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Mój tż wymyślił, że może stetoskopem dałoby radę posłuchać serduszka kiedy tak naprawdę się martwimy ale nie wiem czy da radę nie słyszałam o tym.
i wiecie co wczoraj sobie tak siedzę i tak mówię do męża, że zaczyna do mnie docierać tak na poważnie, że ja już nie mogę się wycofać, że boję się poddaję i nie chce rodzić, bo to dziecko jakoś musi ze mnie wyjść, czy jedną drogą czy drugą ale to jest nieuniknione...
udanych wizyt Wam życzę kochane i miłego dnia
Ponoć się da, ale nie wiem czy Tża niedoświadczonym uchem
Ja dzisiaj mam 34t0d
I ja zaczynam mieć cykora nie przed porodem, ale przed posiadaniem dziecka.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:12   #2664
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

My wczoraj zamowilismy kanape narozna. Mój TZ święcie przekonany był że max. 2 tyg. i będzie. Ten jego optymizm A tu do 28 dni trzeba czekac a my za 2,5 tyg. się wprowadzamy więc chyba będziemy spać na podłodze

Ja zamawialam rogowke i komode w abrze i w sobotę juz bedziemy miec meble.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez nadzwyczajna
Czas edycji: 2014-01-28 o 10:43
Stary 2014-01-28, 09:13   #2665
mmhym
Zadomowienie

I zapomniałam oczywiście, mocne za dzisiejsze wizyty

Drugie serce
Stary 2014-01-28, 09:18   #2666
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a Piotruś chyba mnie dzisiejszej nocy chciał uspokoić, bo jak się przebudziłam to sobie harcował... Jestem mu wdzięczna za to bo on często przesypia całą noc razem ze mną

a to taką lekką kawę robisz z tym syropem prawda? Bo jak któaś pisze o kawie to ja też chcę... Uwielbiam smak kawy

mam nadzieje, że fretce nic nie będzie ... MMieliśmy podobną sytacje, z tym że to problem z połykaniem a druga się dusiła bo miała chore serduszko
My też do weta musieliśmy specjalnie zapierdzielać tyle że przez całe miasto.. No ale też nam godzina wychodziła
Moja też w nocy szalała, ale pewnie zawsze szaleje, tylko ja przesypiam całą noc, to nie czuje dzisiaj się budziłam to czułam.

Piję rozpuszczalną Zwykłą z ekspresu tez bym piła, ale nie chce mi się robić ciśnienie mam dobre, więc mi nie zaszkodzi

Mam nadzieję, że mu przejdzie jak nie to dopiero w niedzielę mogę jechać, przy okazji zrobie im badania krwi, bo już dawno miałam zrobić kontrolne, ale jakoś nie miałam kiedy jechać

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mam 34t0d

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość

Stary 2014-01-28, 09:21   #2667
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

za egzamin i kciuki za pozostałe
Jak Ty chcesz łóżeczko prać?

Ja dzisiaj mam 34t0d
No mam łóżeczko turystyczne więc będe prała tam gdzie jest materiał gąbką czy czymś
za rozpoczęty tydzień cykor przed posiadaniem dziecka ja się martwie że zrobie dziecku krzywdę jak będe je podnosic sama nie wiem czemu
Aa.. i też zapisuje sie na pakowanie torby w lutym najwyższy czas
Stary 2014-01-28, 09:26   #2668
monkaa321
Zakorzenienie

No ja też rozpuszczalną popijam bo innej nie mam

a czemu możesz dopiero w niedziele jechać, jak dizsiaj jest wtorek? Wet nie przyjmuje?

za dzisiejsze wizyty

mmhym, asialll za tydzień
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:33   #2669
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

a czemu możesz dopiero w niedziele jechać, jak dizsiaj jest wtorek? Wet nie przyjmuje?
Nie mam samochodu, bo tż pracuje po południu, a rano nie zdążymy, bo kiedyś jechaliśmy w tygodniu, to 2 godziny w jedną stronę
W sobotę badań krwi i tak mi nie zrobią, dopiero w niedzielę.
No chyba, że się nasili, to będę musiała jakoś to pochytać

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-01-28 o 09:35
Stary 2014-01-28, 09:34   #2670
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
No mam łóżeczko turystyczne więc będe prała tam gdzie jest materiał gąbką czy czymś
To mi do głowy jakoś nie przyszło

Cytat:
Ja tez rozpuszczalną piję, w gościach nawet 2 tez mam ciśnienie wzorowe, więc co sobie będę

A mama ostatnio zrobiła mi z ekspresu taką waniliową kawę... Siostra mi bitej śmietany do tego dodała i myślałam, że umrę ze szczęścia

Drugie serce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości