Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-28, 10:26   #3361
Myska0
Zakorzenienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Jak nie przechodzi, to powiedz o tym ginowi, bo oże być to jeden z objawów zatrucia ciążowego...
Próby wątrobowe robiłam w grudniu i było wszystko ok (w związku ze swędzeniem pleców - wspominałam Wam o tym), więc wątpię, żeby to było to. Ale dziś jest chyba lepiej. Brzucholek nie swędzi tak bardzo

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:26   #3362
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
zapomnialam o brzuniu
Super

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
mi lekarz powiedział na ostatniej wizycie by juz nie robic, bo i tak to nic nie zmieni. wszystko co sie miało rozwinac i było zagrozone, juz sie rozwinelo
...
Dzięki, tak też myślałam. Wizytę mam dopiero w piątek, ale juz musiałam wiedzieć

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

light limara [/B]a jak robisz zapiekankę ze szpinakiem???
.
Będę szukać przepisu w necie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość

p.s a ja takie małe postanowienie: zero słodyczy
.... albo w bardzo małych ilościach.19 lutego mam wizyte u ginki, ale wcześniej musze na glukoze iść.[COLOR="Silver"]
Trzymam kciuki. Mi się nie udało

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze trudno w to uwierzyc ale u nas atrakcji ciag dalszy.. Mamy oboje z mezem jelitowke u niego apogeum bylo w nocy, u mnie rano, leci gora i dolem ze tak powiem i strasznie boli mnie zoladek
Teraz moja mama wziela Hanie troche na dol, ja leze pod dwoma kocami w swetrze i bluzie bo do tego mam okropne dreszcze.
Jeszcze moj siostrzeniec dzis u nas pod opieka wiec pewnie sie przeniesie dalej... Kiedy to sie skonczy bo juz mam dosyc tych wszystkich chorob
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Współczuję
Mam nadzieję, że szybko przejdzie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość

Jak narazie witam się w 21 tygodniu
Wczoraj byłam na szybkiej wizycie u gina przytyłam kolejny kg , serduszko bije, szyjka ok

mam nadzieję, że zdołam nadrobić, wiec dajcie mi troszkę czasu
Gratuluję tygodnia i wizyty a kilogramy będą jeszcze przybywać
Stary 2014-01-28, 10:27   #3363
kaorlak
Zadomowienie

Zwariowały w 1,5 h 3 strony Pakuję Mężula więc wpadam na chwilę, bo potem jedziemy Go odwieźć na lotnisko.

Cytat:
Dziewczyny wiem ze trudno w to uwierzyc ale u nas atrakcji ciag dalszy.. Mamy oboje z mezem jelitowke u niego apogeum bylo w nocy, u mnie rano, leci gora i dolem ze tak powiem i strasznie boli mnie zoladek
Teraz moja mama wziela Hanie troche na dol, ja leze pod dwoma kocami w swetrze i bluzie bo do tego mam okropne dreszcze.
Jeszcze moj siostrzeniec dzis u nas pod opieka wiec pewnie sie przeniesie dalej... Kiedy to sie skonczy bo juz mam dosyc tych wszystkich chorob

Jej, biedulo!!! Pij dużo i możesz sobie wziąć węgiel 2 razy dziennie. Mi pomógł jak miałam jelitówkę.

Cytat:
Iemand >> a na kiedy masz TP ?
----------------------------------------
----------------------------------------
P.S a MY witamy się w 25 tyg,!!
Kochana skąd Ty bierzesz te super emotki
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:28   #3364
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Aaaaaaaa przypomniałam sobie jutro idę do dentysty... mam nadzieję, że nic nie trzeba będzie leczyć...
Ja się obawiam, że stracę wszystkie zęby, bo nic a nic z nimi nie robiłam przed i w czasie ciąży. Boję się okropnie dentysty..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-28, 10:28   #3365
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
I oczywiscie cały czas debatujemy nad imieniem, nasze propozycje : Laura , Nina , Kornelia i Gabrysia. Pomóżcie wybrac

Ja własnie w piatek ide na glukoze ... Ale mysle ze tak ja za 1 razem pojdzie gładko...
powodzenia na glukozie

a co do imienia, to zdecydowanie: Laura moja córka, będzie tak miała na imię. Na drugim miejscu jest u mnie Kornelia- też piękne
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:31   #3366
Myska0
Zakorzenienie

A propo tycia ja właśnie zjadłam mega porcję owsianki z masłem orzechowym i bananem.. Zasłodziłam się....

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-28, 10:33   #3367
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
wiecie, co jak kompletnie nie rozumiem tych ludzi, co mówią kobiecie w ciąży, że przytyła i grubo wygląda. A jak ma wyglądać. Kurde przecież musi się przytyć w ciąży siłą rzeczy. To wszystko waży, dziecko rośnie więc jak taki mały ludzik ma się zmieścić w ciele kobiety tak, żeby nie było widać, ze przytyła.
A już kompletnie nie rozumiem tekstów teściowej (nie mojej oczywiście, bo moja mi nigdy takich uwag nie robiła), że wygląda się grubo. A jak ona wyglądała nosząc w sobie dziecko, co może nic nie przytyła i zachowała figurkę modelki. Brrrrr. i
święte słowa
w książce Heidi Murkoff jest fajnie opisane, co składa się na dodatkowe kilogramy w ciąży na 14 kg na plusie, 3 kg to dziecko +/-, reszta to woda, łożysko (też swoje waży ), tkanka tłuszczowa, powiększone piersi itd.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
tak czytam to, co napisałaś i oczy mi się coraz szerzej otwierają.. plus 8 kg w 27 tygodniu to jest naprawdę tak dużo??
bo jeśli chodzi o hormony, to miałam na myśli tylko i wyłącznie wahania nastrojów, których do tej pory nie miałam (bo np. teraz po porannym dole ani śladu)
Nie wiem, czy dużo czy nie, sama napisałaś, ze jesteś przerażona, więc daję pewne wskazówki, skoro uważasz, że przytyłaś za dużo
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:37   #3368
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Uwielbiam Twoją zmienność nastrojów Nie nadążam odpisywać nawet Ale rozumiem bo ja potrafię płakać ot tak a za godzinę mieć najlepszy humor na świecie
o taaak, w zmienności nastrojów, to ja jestem miszcz wiesz, ja psycholożka, doła po prostu muszę wygadać- trochę pomarudzę i mi przechodzi jak to taki mały, głupi, bezpodstawny dół, oczywiście
a jeszcze, jak mi ktoś powie coś miłego (tak jak Ty teraz), to już całkiem

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
Kochana, mysle, ze jednak jesli czlowiek jest zdrowy to kazdy dijdzie do celu jesli tego chce. Nie ma dla mnie rzeczy niemozliwych i jesli tylko chcemy to predzej czy pozniej, z wiekszymi czy mniejszymi wyrzeczeniami do celu sie dojdzie. Oczywiscie bez oszukiwania siebie.
no właśnie- jak człowiek zdrowy ja mam taką chorobę, że okresowo muszę brać sterydy.. i nawet jak nic nie jem, to tyję.. a później zrzucić trudno.. ale nie ma co się rozwodzić, są znacznie gorsze choroby. Damy radę, grunt to się zawziąć, ćwiczyć to, co się lubi (to jest meeegaważne) i mieć pozytywne nastawienie
Stary 2014-01-28, 10:40   #3369
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziwnie mi się dzisiaj spało nie mogłam się ułożyć wygodnie.

Trzymam kciuki za wizyty!
ja też i jeszcze spanie z przerwami, bo pies za oknem ujadał pół nocy
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć!
Dołączam do grona bezmężowych żon Mężul wyjeżdża dzisiaj na trzy dni, więc zostajemy same
Misia miała iść dzisiaj do przedszkola, ale zostaje jeszcze w domu, bo wczoraj miała biegunkę i muszę ją dzisiaj poobserwować

Miłego dnia
Ojjj (Czyzby znowu cos w powietrzu było, czy cos ? - Chrzesnica tez od wczoraj ma biegunke )

Cytat:
Dzień doberek
a umnie jakiś kaszel się pojawił, wzięłam prenalen z czosnkiem. / podczas ostatniej wizyty dostałam takie próbki, 5 tabletek było/
a doprawiłam się pewnie zimnym mlekiem, / przez 2 dni na śniadanie jadlam płatki z mlekiem prosto z lodówki /
wczoraj porobiłam kilka zdjęć brzuszka, i jeszcze chciałam wam pokazać taka sukienke ciążowż z Atmosphere jaką mam do sprzedania...wkładam karte a tu nie ma mojego folderu,,, okazało się że przed wyjazdem mój jakieś foldery dodawał na karcie, brakowało miejsca i wszystkie moje zdjęcią skopiował na pulpit.... i nie mam nic żeby wam pokazać.... dopiero w piątek
MIŁEGO DNIA,
p.s a ja takie małe postanowienie: zero słodyczy.... albo w bardzo małych ilościach.19 lutego mam wizyte u ginki, ale wcześniej musze na glukoze iść.

Kuruj sie! Dbaj o WAS Ojj, tam nie ograniczaj się ze słodyczami, jesli masz na nie ochote

Cytat:

Ooo rany Trzymaj sie, dzielnie

Dzień dobry
Trochę mogę posiedzieć z WAMI - w końcu. Jak za dawnych czasów hehe, trochę mi tego brakowało Codziennie odliczam dni do wizyty. No, i mamy 27 tydzień!! (Teraz strasznie się cieszę, z każdego kolejnego dnia )

Co dzisiaj serwujecie na obiad

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Gdzies chyba musze znalezc jakas liste wyprawkowa, na ktorej mogłabym sie sugerowac. Koniec stycznia, poczatek lutego. Najwyzszy czas sie zbierac za przygotowania. (chociaz i tak, np moja mama stwierdzi ze za wczesnie...)

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:40   #3370
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
wiecie, co jak kompletnie nie rozumiem tych ludzi, co mówią kobiecie w ciąży, że przytyła i grubo wygląda. A jak ma wyglądać. Kurde przecież musi się przytyć w ciąży siłą rzeczy. To wszystko waży, dziecko rośnie więc jak taki mały ludzik ma się zmieścić w ciele kobiety tak, żeby nie było widać, ze przytyła.
A już kompletnie nie rozumiem tekstów teściowej (nie mojej oczywiście, bo moja mi nigdy takich uwag nie robiła), że wygląda się grubo. A jak ona wyglądała nosząc w sobie dziecko, co może nic nie przytyła i zachowała figurkę modelki. Brrrrr. Az mnie nosi jak czytam, jakie ludzie potrafią teksty rzucać. A takiego męża, co mówi żonie, ze ma gruby tyłek, bo bym wałkiem zdzieliła Po pierwsze to jego zona, po drugie nosi jego dziecko, które jakby nie patrząc w połowie zmajstrował, a po trzecie powinien się cieszyć, że znalazł kobietę, która chce być z nim i urodzić mu dziecko! Sorki trochę się zbulwersowałam i musiałam się wykrzyczeć

Justiwi na forum kilkakrotnie pojawia się prośba, aby nie przenosić problemów z innych forum na nasze, bo nikomu to nie służy.

Kasian dużo zdrówka

Iemand napisz wiadomość do Nikii
Zgadzam się!

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Witajcie

Dawno mnie nie było i nie dam rady nadrobic co u Was .

Poproszę tylko o krótkie streszczenie

My zabralismy sie za remont pokoju Milenki i porzadki w piwnicy i garazu.

I oczywiscie cały czas debatujemy nad imieniem, nasze propozycje : Laura , Nina , Kornelia i Gabrysia. Pomóżcie wybrac

Ja własnie w piatek ide na glukoze ... Ale mysle ze tak ja za 1 razem pojdzie gładko...

I pozdrawiam wszystkich choruszków ... Zdrowiejcie szybko...
Mi się Laura podoba
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:41   #3371
kasiab91
Zakorzenienie

Wróciłam z mojego "miasta" Kupiłam banany bo miałam wielką ochotę, no i kupiłam 3 tylko i chyba będę dokupowała tak nam posmakowały Ola po zjedzeniu zaczęła tańczyć
No i umówiłam się do fryzjera i kosmetyczki Muszę się trochę odchamić i poprawić nastrój.
Otworzyli u mnie saunę taką dużą, ale bym się przeszła... A już mi zapowiedziała ta moja kosmetyczka że poczekam jeszcze trochę bo podczas karmienia też nie zalecają
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:42   #3372
karolkya
Wtajemniczenie

Kto jest miłośnikiem tych rurek z waniliowym nadzieniem tasso? Jakimś trafem zaglądam dziś do szafki ze słodyczami a tam te rurki chyba moja mama kupiła To się nazywa telepatia
Zjadłabym makreli ....
Stary 2014-01-28, 10:42   #3373
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
święte słowa
w książce Heidi Murkoff jest fajnie opisane, co składa się na dodatkowe kilogramy w ciąży na 14 kg na plusie, 3 kg to dziecko +/-, reszta to woda, łożysko (też swoje waży ), tkanka tłuszczowa, powiększone piersi itd.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Nie wiem, czy dużo czy nie, sama napisałaś, ze jesteś przerażona, więc daję pewne wskazówki, skoro uważasz, że przytyłaś za dużo
napisałam, że jestem przerażona w odniesieniu do tego, że niektóre dziewczyny nie przytyły nic, albo 2-5kg. ..
Stary 2014-01-28, 10:43   #3374
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Wróciłam z mojego "miasta" Kupiłam banany bo miałam wielką ochotę, no i kupiłam 3 tylko i chyba będę dokupowała tak nam posmakowały Ola po zjedzeniu zaczęła tańczyć
No i umówiłam się do fryzjera i kosmetyczki Muszę się trochę odchamić i poprawić nastrój.
Otworzyli u mnie saunę taką dużą, ale bym się przeszła... A już mi zapowiedziała ta moja kosmetyczka że poczekam jeszcze trochę bo podczas karmienia też nie zalecają
Ja uwielbiam banany zapiekane z czekoladą coś cudownego
Stary 2014-01-28, 10:46   #3375
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Ale lecicie dzisiaj nie nadrobie

Byłam w banku zrobiłam przelew za ubranka teraz czekam na paczkę i szperam sobie dalej

Na ciucha też mam w planie się wybrać ale jak się troszke ociepli .

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:48   #3376
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
mam to samo Banany ostatnio chłonę do tego mandarynki, jabłka..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-28, 10:49   #3377
Ramona_85
Zakorzenienie

Nic... śniadanie zjedzone, idę pozamiatać schody ze śniegu
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:49   #3378
Myska0
Zakorzenienie

Coś nas dziś bierze na bananki?
Ja po mojej owsiance zdecydowanie już pasuję i banana nie zjem do jutra

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-28, 10:49   #3379
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Ale lecicie dzisiaj nie nadrobie

Byłam w banku zrobiłam przelew za ubranka teraz czekam na paczkę i szperam sobie dalej

Na ciucha też mam w planie się wybrać ale jak się troszke ociepli .

Ja juz nie ide na ciuszki - wczoraj byłam

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-28, 10:50   #3380
Aldrin
Zakorzenienie

Nie mówcie o ubrankach, bo mąż mi zakazał do końca stycznia zakupów dla młodego

owoce... kocham owoce. Jak zawsze zjadłam ale może aż tak nie kupowałam i rzadko jadałam tak teraz dzień bez owoców dniem straconym. Uwielbiam sałatki owocowe i wszystko co z owocami
Stary 2014-01-28, 10:50   #3381
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Nic... śniadanie zjedzone, idę pozamiatać schody ze śniegu
Tylko UWAŻAJ!!

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-28, 10:51   #3382
Myska0
Zakorzenienie

Dziewczyny a tak z innej beczki.. Jakie termometry polecacie dla maluszków? Bo właśnie oglądam i nie wiem czy zamawiać u jednego sprzedawcy parę rzeczy...

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-28, 10:53   #3383
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Kuruj sie! Dbaj o WAS Ojj, tam nie ograniczaj się ze słodyczami, jesli masz na nie ochote
o tak, zgadzam się w 100%. ja mam zdroworozsądkowy hamulec ilościowy, ale uważam, że skoro mam ochotę na słodkie to widocznie potrzebuję, a co jak co, ale w ciąży odmawianie sobie czegoś na co ma się ochotę, jest chyba niezdrowe bo bądź co bądź powoduje to stres i później masz taką ochotę, że np. zjadasz całą tabliczkę czekolady, albo i dwie a tak zjadasz troszkę i jesteś zaspokojona
Stary 2014-01-28, 10:55   #3384
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Nie mówcie o ubrankach, bo mąż mi zakazał do końca stycznia zakupów dla młodego

owoce... kocham owoce. Jak zawsze zjadłam ale może aż tak nie kupowałam i rzadko jadałam tak teraz dzień bez owoców dniem straconym. Uwielbiam sałatki owocowe i wszystko co z owocami
robiłam ostatnio koktajl z truskawek Ktore miałam zamrozone

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-28, 10:56   #3385
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak z innej beczki.. Jakie termometry polecacie dla maluszków? Bo właśnie oglądam i nie wiem czy zamawiać u jednego sprzedawcy parę rzeczy...
wydaje mi się że najlepszy będzie taki do czoła, bo maluchowi trudno zmierzyć temperaturę tak żeby coś przytrzymywał przez jakiś czas.
Ale nie mam doświadczenia w sumie...
Stary 2014-01-28, 10:57   #3386
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Ja juz nie ide na ciuszki - wczoraj byłam

Kupiłaś coś ?

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:57   #3387
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
robiłam ostatnio koktajl z truskawek Ktore miałam zamrozone
O Ty niedobra kobieto

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 11:01   #3388
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Kto jest miłośnikiem tych rurek z waniliowym nadzieniem tasso? Jakimś trafem zaglądam dziś do szafki ze słodyczami a tam te rurki chyba moja mama kupiła To się nazywa telepatia
Zjadłabym makreli ....

Ja

Kurcze nie wiem co na obiad zrobić....

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:01   #3389
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Witaj L4, witaj odpoczynku, witaj slodkie lenistwooooo
Wlasjie wrocilam z wizyty, dzis 24t5d i przez ostatnie 2 tyg schudlam 300 gram az dziwne bo sie obzeralam! Tym samym mam od początku na plusie 2,200 kg oby tak dalej, brzuch rosnie.

Milego wieczoruuuuuuuuuu
gratki za wiztye i za tygodne

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
Witam z rana. Jak ja uwielbiam być budzona przez telefon Ja tu śpię dla zdrowia, dla spokoju dziecka i napawam się tym póki mogę a tu telefon... phi...

Czy któraś z Was ma może książkę "W oczekiwaniu na dziecko"? Kupiłam sobie jej kolejną część "pierwszy rok z życia dziecka" i w sumie żałuję, że "W oczekiwaniu..." nie mam. Słusznie czy nie?
w oczekiwaniu...słyszałam o niej i czekam az mi kumpela przyniesie,ponoc ciekawa

Cytat:

biedactwa..jak nie Hania to teraz jeszcze Wy.. zdrówka

Cytat:
A tak w ogóle to Dzień Dobry

Jakiś szarobury dzień dziś, męczą mnie mdłości jakieś więc niefajnie się zaczyna...
Dziś chyba leniuchuje, jak na razie jeszcze w łóżku i nie chce mi się ruszać
odpoczywaj ile tylko dasz radę

Cytat:
A już kompletnie nie rozumiem tekstów teściowej (nie mojej oczywiście, bo moja mi nigdy takich uwag nie robiła), że wygląda się grubo. A jak ona wyglądała nosząc w sobie dziecko, co może nic nie przytyła i zachowała figurkę modelki. Brrrrr. Az mnie nosi jak czytam, jakie ludzie potrafią teksty rzucać. A takiego męża, co mówi żonie, ze ma gruby tyłek, bo bym wałkiem zdzieliła Po pierwsze to jego zona, po drugie nosi jego dziecko, które jakby nie patrząc w połowie zmajstrował, a po trzecie powinien się cieszyć, że znalazł kobietę, która chce być z nim i urodzić mu dziecko! Sorki trochę się zbulwersowałam i musiałam się wykrzyczeć

Justiwi na forum kilkakrotnie pojawia się prośba, aby nie przenosić problemów z innych forum na nasze, bo nikomu to nie służy.

Kasian dużo zdrówka

Iemand napisz wiadomość do Nikii
masz rację,normalne że w ciązy sie zmienimy
Mi na szczęście TŻ nie mówi nic co mogło by mnie wkurzyć,powiedział na poczatku że wie ze będę jakiś czas małym tirem ale taka kolej rzeczy

Kurde dziś w nocy spać nie mogłam,coś mnie od czasu do czasu kuło tak jak by przy prawym jajniku..jak sie na plecach kładłam to czułam...
schizowałam już i spać potem nie mogłam,dziwne mysli miałam..
a dziecia jednak nadal nie czuję wtedy to chyba jednorazowe przesuniecie się było.
Myslicie że z takim zakłuciem lecieć od razu do lekarza?
czy to jednak normalne ze cos tam ma prawo zaboleć ?

Może TŻ wróci juz w czwartek jak mu sie uda i chyba pujde wczesniej do gina,w czwartek jest do 18.00 to może zdąże...
Stary 2014-01-28, 11:04   #3390
agus7ia
Raczkowanie

Beatusia, mnie niestety było by przykro nawet jak mąż by mi w żartach tak powiedział, bo niestety jestem dużo bardziej podatna na humorki i łatwiej ulegam emocjom w ciąży. Inna sprawa to taka, że tycie w ciąży jest raczej od nas niezależne i jak dla mnie jedyne co powinna kobieta słyszeć w tym momencie to, to że pięknie i kwitnącą wygląda. Bo ciąża to taki właśnie stan. Mój mąż się śmieje, że mnie jak sobie polamentuje czasem, że mi brzuch coraz bardziej wywala i mówi, że to bardzo dobrze. W końcu dziecko musi mieć dobre warunki lokalowe Moja teściowa też happy, że w końcu widać, że w ciąży jestem Tak więc pod tym względem mam super i jest mi przykro, że niektóre z nas muszą znosić takie przykre uwagi. A jak by mi któraś z koleżanek powiedziała, że przytyłam to bym odpyskowała, że ja to przynajmniej w ciąży jestem, a ona nie, a też zbrzydła i przytyła Taka mała wredota ze mnie jest.

Myskao jak kupiłam taki termometr na podczerwień, gdzie mierzy się temperaturę z odległości około 5 cm. Ja na razie super się sprawdza, choć więcej jest używany jako zabawka przez mojego męża do mierzenia temperatury wszystkiego na około Kupiłam ten:

http://www.microlife.pl/produkty/fever/1second/nc-150/

Edytowane przez agus7ia
Czas edycji: 2014-01-28 o 11:08
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości