|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
widzę,że w kwesti spania nie pozostaję w tyle
![]() Leo ma już tylko jedną drzemkę, daliśmy sobie spokoj po tym jak usypianie trwalo po 2 h ![]() za to pada o 19, zasypia sam w łożeczku, ale niestety budzi się w nocy 3 razy na mleko a wlasciwie na wode z mlekiem bo na 150 ml daje jedna miarke,zamierzam zejsc do samej herbatki z nowosci to tez w koncu sam spi w lozeczku, ale w turystycznym bo w tamtym tak walil glowa,ze masakra jestem bardziej wypoczeta ale to jeszczee nie to ostatnio wyjechalam w delegacje, przespalam 12 h bez przerwy, bez pobudek, myslalam,ze bede plakac z tesknoty i wogle ze nie bede mogla spac- guzik! wypoczełam jak nigdy dotąd ale ze mnie matka wyrodna, za to TZtowi przespal cala noc i ani jednej pobudki hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
![]() Coś mnie mało tu ostatnio. Zaraz postaram się nadrobić wczorajszy dzień ale chyba tylko przelecę raz dwa bo Daria może zaraz się obudzić (pewnie pośpi znów szalone 30 min)... Byłam z nią dziś u lekarza bo nie podoba mi się jej katar. No i lekarka powiedziała że rzeczywiście duży ten katar i zielonkawy ( a to niedobrze). Przepisała kropelki Biodacyna. Odciągam, a za chwilę znów cały nos zakatarzony ![]()
#1114 |
Zakorzenienie
|
marsi jak miło że jesteś
![]() elllmi w załączniku. W CCC kosztowały w stałej cenie 79 zł. Obniżka teraz 30 % (ja miałam z kartą 50%). Nie mówcie o zębach... ja miałam ostatnią wizytę u dentysty na lakowaniu ![]() aż strach teraz isć bo pewnie nie wyjdę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
Silver biedna Malutka
![]() A dziewczyny muszę się Wam pochwalić ![]() Od jakiegoś już tam czasu wiecie, że Młody na noc zasypia sam (różnie to trwa raz szybciej raz później) ALE! Zaczął od tygodnia prawie sam zasypiać w dzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | ||||
Zakorzenienie
|
Puk puk
![]() ![]() Domci wreszcie wyszła ta czwórka, która ją tak mordowała, ale nocki są tylko ciut lepsze. Dziś trzeba było ją nosić półtorej godziny, bo zachciało mi sie jej pieluchę zmienić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spóźnione życzenia dla naszych roczniaków - Hani i Marcinka ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- A co do dentysty, to ja jutro mam wizytę, tylko nie wiem czy pójdę przez ten katar ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marsii witaj ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas w dzień jest tak samo - pieluszka, łóżko i lula
![]() |
#1119 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Hania u moich Rodziców budzi się o 6.30 ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zdrówka dla Leosia ![]() Cytat:
![]() ja uwielbiam jak ktoś ze znajomych czy rodziny mówi jaka Hania mądra jest, toż to miód na serce ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44842882] Na roczek nie robiłam statystki podsumowującej ![]() Najukochańszą zabawką Dorci są książki. Obecnie każdy posiłek podawany łyżeczką musi być w towarzystwie książek (po mamuni to ma), ona obraca kartki a ja opowiadam. Wkłada mniejszy przedmiot w większy, w tym kulki do przebijanki. Robi "papa" chociaż po długich namowach ![]() Tuli swojego kotka, oraz każe nam tulić. W ogóle tulaśna bardzo jest. Raczkuje, wstaje do klęczenia, potrafi też stanąć przy meblu - ale nogi się rozjeżdżają jeszcze, więc sprowadzam dziewczynę do parteru jednak. Siada samodzielnie. Sztućcami nie je, ale np. owoce sama zjada trzymając w dłoni, kanapkę również (z masłem). Potrafi pić z niekapka i kubka, kubek od razu załapała, ale wolę dawać niekapek jednak ![]() Ma wszystkie jedynki ![]() brawa dla Dorki! widzę, że większość Dzieci ubóstwa książeczki ![]() ![]() Cytat:
![]() o współczuję:/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() też przeszliśmy na jedną drzemkę i na noc sama zasypia przy mleczku ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1120 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
elllmi w rajskiejstópce ma 12,5 cm.
Wzięłam 22. Są jeszcze z przodu ciut duże (na grubszą skarpetkę już nie bardzo, prawie ok) ale 21 ciężko nam było założyć. Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-01-28 o 11:15 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do biedry, też to zauważyłam ostatnio :/ Cytat:
![]() ![]() neti, super Antoś wygląda w nowej fryzurce ![]() ![]() Aga, zdrówka dla Zuzi ![]() hope, ![]() aniołekKB, ![]() mala, ![]() ![]()
![]() |
#1123 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() straszna tragedia... ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na noc jak zaklety, i to w 30 sek usypia ![]() czytałam kiedyś,że dzieci, które mają pieluszkę,przytulanke czy ukochany kocyk to szybciej odlatują Cytat:
ja bym na Twoim miejscu jechała i jeszcze do Gruzji, dziewczyno! jeśli Julek będzie mieć dobrą opiekę to bądź spokojna, to już nie jest malutki dzidziuś,że musi być przy cycusiu non stop tym bardziej że masz możliwość zrobienia czegoś dla siebie dla mnie pierwszy wyjazd na noc bez malego to była tragedia a teraz cieszę się,że mogę się rozwijać i jeździć na służbowe spotkania w załączeniu zdjęcie Leosia Samosia- sorry za jakość ale to komorką ostatnio robiłam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | ||||||
Zakorzenienie
|
nancy, biedny Kubuś. Daria też tak strasznie płakusia przy pobieraniu krwi
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44836154]Jestem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do drugiego dziecka...chcemy, ale...jak będziemy mieć większe mieszkanie. Bo w kawalerce z dwójką dzieci sobie nie wyobrażam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daria tylko baba,mama,tata, da (daj),, tu, tam... no i coś tam czasem po swojemu... Cytat:
![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-01-28 o 11:40 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
chińskie żarcie przyjechało
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
szaja jak Dorka pije z niekapka? Bo Yae tak, jak na filmiku i nie wiem, czy to taki etap i minie, czy jakos oduczac?
http://m.youtube.com/watch?v=j4ZPct03tQY silver zdrowka dla Darii! marsi zdrowka dla Leosia!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | ||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() wieczorna odmowa uu to jednak jednorazowy wybryk, cycusie znowu znowu powróciły w łaski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Marsi miło, że sie odezwałaś, buziaki dla Leosia ![]() coś nam scootasia zaginęła ostatnio ... ![]() Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2014-01-28 o 11:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
Mika ja podzielam zdanie Marsi w sprawie wyjazdu
![]() Marsi Leoś cudny, a jaki dorosły! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
Yae mnie rozczuliła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas Filip tak samo z kubka z rurką pił; jak już miał dość, to nie przestawał, tylko ciągnął dalej i wypluwał; a teraz już normalnie pije i jak nie chce, to odstawia kubek; może Yae o to samo chodzi ![]()
![]() |
#1134 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1135 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co tż na to?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też się nie czuję gotowa na powrót do pracy ![]() a to już w marcu........ ![]() Cytat:
![]() Super że jesteś ![]() ![]() Buziaczki dla Leosia Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nie ma szans żeby sama zasnęła. Wieczorem po mleczku tak , ale w dzień ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Biodacyne mamy podawać 4 x na dzień przez 7 dni. Jeszcze nam przepisała syropek clemastium
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
Szaja i reszta dziewczyn - może macie te książeczki też : Co byście poleciły najpierw? "Bardzo głodną gąsienicę" czy "księgę dźwięków"?
A jeśli gąsienicę to dla roczniaka w jakim formacie? większą? |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Daria śpi już 1 godz 20 min ![]() to się prawie wogóle u nas nie zdarza. Ale ją ten katarek męczy. Przed spaniem jej odciągałam i znów strasznie charczy ![]()
![]() |
#1138 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
jaki Leos juz dorosly fajnie, ![]() Cytat:
kochaniutki ![]() szaja ![]() w zalaczniku dla tych ktore nie maja fb, moja Malpa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Nie ma mnie, bo komp nieaktywny, a ja nie umiem sie zdecydowac na nowy. Uparlam sie na bialy ![]() Poza tym Kuba dzien w dzien wlasciwie chodzi spac 23-24, a wtedy wiadomo jak wygladam ![]() ![]() W dzien tez jest dla mnie bezlistosny - jak nie bawie sie z nim na podlodze to od razu wszczyna alarm. Ciezko mi nawet obiad zrobic. Teraz moj terrorysta spi, a TZ zapitala w kuchni, takze mam chwile ![]() TZ mnie w koncu dopuscil do kompa to moge popisac. Polece szybko misiowym sposobem, bo na ogol nadrabiam na tel. meneq, super, ze minelo! Ifwka, hope - przykre strasznie co wyprawiaja Wasi TZ ![]() Moj tez idealem nie jest, ale po wielkich wojnach zwykle chodzi jak w zegarku. hope, hmmm masazer, leniwiec na latwizne poszedl ![]() nancy ![]() ![]() marsi, witaj ponownie, odzywaj sie czesciej, cmok dla chorowitka Twojego ![]() szaja ![]() Amelka Debrah i Oskarek to samo! Swoja droga Wasze dzieciaki takie madre juz, moj to taki dzidzius caly czas. Zabawek nie lubi, uwielbia łazić za moja noga i buczec ![]() ![]() Ksiazeczki jak u nancy - sluza do obgryzania ewentualnie do wywalania ich z moich rak. mika, a jak Julek radzi sobie z usypianiem bez Ciebie? Taki wyjazd to na pewno wielka szansa dla Ciebie, ale ja nie wiem czy na Twoim miejscu bym sie odwazyla... Spoznione roczkowe zyczenia dla Hanulki bokeh i Marcinka nomen! ![]() Kiepsko z moja pamiecia, bo nadrobilam wszystko, a tylko tyle pamietam ![]() Nie wiem jak Wam sie udaje przetrzymac dzieciaczki na jednej drzemce. Wczoraj Kuba wstal z drzemki o 14, senny zrobil sie dopiero o 18, ale przeciez nie poloze go tak pozno. W koncu o 20 po kapieli podejrzanie szybko bez zadnych ceregieli zasnal "na noc. Po 50min obudzil sie rzeski i szczesliwy (notabene w trakcie ![]() Takze 2 drzemki musza byc. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-01-28 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.