![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Właśnie zajmuję się wyprawką, żeby już po wypłacie zrobić jakieś zakupy i zastanawiam się nad kremem z filtrem dla noworodka. Jaki Wy kupiłyście?
Sroka na blogu tak obszernie opisała ich rodzaje, że zgłupiałam. Ale wyszło na to, że dla noworodka to tylko filtry mineralne, więc zdecydowałam się chyba na ekologiczny krem (50zł/75ml): http://www.naturnika.pl/pl/p/Lavera-...ikNkZuMwsW_17g Strasznie drogo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Raczkowanie
|
ja gdybym miała wybór to wybrałabym cc choć z drugiej strony chciałabym "przeżyć" poród sn, mąż się dziwi CHCIAŁABYŚ MIEC ROZCIĘTY BRZUCH? ale chyba lepiej brzuch niz nie wiadomo jak mama pęknąć na dole. Ale ja niestety albo i stety nie mam wyboru nie mam nawet możliwości w moim szpitalu skorzystać z zzo także....
![]() mama z babcią już codziennie się mnie pytają czy się nie boję, mama mówi że już ją brzuch z nerwów boli. Spoko kobiety nie stresujcie mnie! ![]() a na bóle krzyżowe słyszałam o urządzeniu TENS ale opini o tym nie mam i nie słyszałam nic od nikogo na ten temat. a chciałam sobie zamówić te liście malin na allegro ale ceny są takie różne że nie mam pojęcia które wybrać. Macie macie link do swoich?
#2883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bardziej rozbroiło mnie coś innego: jak leżałam w szpitalu to za każdy dzień pobytu nalezy mi się jakaś tam kwota i dowiedziałam się że owszem to prawda, ale większość ubezpieczycieli nie uznaje pobytu z powodu komplikacji ciążowych. Cieszyłam się że po dwóch tygodniach choć zarobiłam swoim poświeceniem na swoją prywatną położną, a tu mnie dziewczyny wyprowadziły z błędu na sali, że więszość tego typu pobytu w szpitalu nie opłaca. Na szczęście okazało się, że gdybym pobyt zakończyła porodem nie dostałabym nic, ale podobno za to że wyszłam i nie zakończyłam tego porodem czyli miałam "chorobę" to dostanę. Tak powiedzieli mi w kadrach, a co życie pokażę dowiem się bo wysłałam papiery w piątek. Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-29 o 10:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |||||
Zakorzenienie
|
Jedź, jedź
![]() A co z tym Waszym mieszkaniem, które remontowaliście? Kiedy możecie sie tam przeprowadzić? Cytat:
![]() Ja bym chyba poszla po te ubranka, żeby nikomu nie robić prezentu ![]() Cytat:
![]() ![]() no chyba, że tak sobie wmawiam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jedna firma kiedyś zrobiła promocję i dała świadczenie za ciażę bez karencji. W życiu chyba tyle polis nie sprzedali i tyle nie wypłacili z nich ![]() Cytat:
![]() |
#2885 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() nie no, zamawiam LOVI ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie zamierzam stosować żadnej diety oprócz odstawienia czosnku, bo podobno mleko jest po nim gorzkie i maluch może narzekać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() zazdroszczę koleżance porodu ![]() ciążowy móżdżek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie da rady lecieć i sie zapisywać, gdzie sie da, po jeżeli nawet w ubezpieczeniu grupowym jest 6 m-cy karencji, to musi grupa osób zatrudnionych w jednym miejscu założyć taką grupówkę. A jeżeli Ty byś poszła sama to może ubezpieczenie nazywa się "na zasadach grupowego" ale jesteś ubezpieczona indywidualnie i masz 9 m-cy karencji. I wiem, co mówię, bo jako agent ubezpieczeniowy dowiedziałam się o ciązy w 5 tyg i guzik dostanę, bo sie za długo czaiłam na zawarcie polisy ![]()
![]() |
#2889 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zadomowienie
|
Nie mam właśnie doświadczenia z cc, nie mam pojęcia jakbym dochodziła do siebie. Pamiętam mimo wszystko mój pierwszy poród sn, trwał ch.lernie długo, strasznie się umeczylam. A Wiking już jest większy od pierwszego syna. Boję się, ze mnie porozrywa na maksa,mam problemy z hemoroidami, o to też się boję
![]() Monka, dzieki, że pytasz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ah przetarg może wynikał z faktu że jesteśmy sektorem który obowiązuje ustawa o zamówieniach publicznych....? Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-29 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo elunka a orientujesz się co w sytuacji, gdy ja zostałam dopisana do ubezpieczenia grupowego u TZa w pracy? Tzn. : TZ zawarł umowę ubezpieczenia grupowego w kwietniu (a więc przed ciążą), a dopiero w październiku była możliwość żeby mnie - jako żony - do niego do tej grupówki dopisać. On więc dostanie z racji urodzenia się dziecka, a czy ja także dostanę? Teoretycznie umowa jest jedna, podpisana w kwietniu, ja wypełniałam tylko wniosek... Co do butelek - to i tak ryzyk fizyk, ja wybrałam dr browns bo miały pozytywne opinie, a czy się sprawdzą to się okaże w praniu.
![]() |
#2895 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby drogo wychodzi, ale takie dziecko jest malutkie i dużo się tego chyba nie zużywa ![]() Cytat:
![]() Ja też będe rodziła bez znieczulenia niestety ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się nigdy nie ubezpieczyłam i nie zamierzam ![]() ![]() Pracuję u mnie w zakładzie już 6 lat, gdybym ubezpieczyła się za 50zł miesięcznie, wydałabym już 3600zł na ubezpieczenie, a za urodzenie dziecka dostałabym 900 zł ![]() Jakoś tak jestem przeciwna takim ubezpieczeniom. Tylko ja potrafię np. odkładać pieniążki na jakiś cel, albo na czarną godzinę...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ta znajoma jest w wieku mojej mamy, a moja mama ostatnio do mnie "tylko nie daj się namówić na jakąś dietę matek karmiących" jak ja wychodziłam z porodówki to też dali mi jakąś listę z tym co mam jeść, a czego nie, ale olałam to totalnie i żarłam wszystko ![]()
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ela, nie przejmuj sie takim glupim gadaniem Znalazla sie alfa i omega ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-01-29 o 10:50 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Mogę jedynie podpowiedzieć, że jeśli się zalogujesz na stronie gemini, to jak zamkniesz stronę, to lista w koszyku zostanie. martyna141 Kurcze, z Tż, to już któraś taka historia na wątku? Może oni jakoś panikują przed rozwiązaniem i ze strachu takie głupoty odstawiają? Nie usprawiedliwiam ani nic, ale może to o to poszło? Bo z tymi zakupami o które go tyle prosisz, to już ![]() Cytat:
![]() Ja juz mam kilka ciuszków na 74 i dwa na 80, bo mi ciucholandzie albo na przecenach za kilka złotych żal było na wieszaku zostawić. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Każdy ma swoje plany i nikomu nic do tego. Ja akurat chyba mam zamiar wprowadzać alergizujące produkty, ale 2 znajome mamy stosowały Twoją metodę i żadna problemów z brzuszkami dzieci nie miała ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki,
przepraszam za nieodzywanie się ale od wczoraj słabiej się czuje, nie mogę nic zrobić w domu tylko leżeć bo zaraz brzuch twardy i napięty i brakuje mi oddechu, ale dzisiaj mam wizytę u lekarza po południu i się dowiem co i jak ![]() nie wiem czy to stres , obawa o zdrowie maluszka po ostatnich njusach z tv i od znajomych czy coś innego ale strasznie zaczęłam bać się porodu... a byłam tak pozytywnie nastawiona... dobra biorę się za nadrabianie |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Rozeznanie
|
się pochwalę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a to skutkuje jednym - muszę się spiąć z zakupieniem brakujących rzeczy :P:P:P do tej pory mówiłam sobie "spokojnie, są inni przede mną :P mam duuuuużo czasu"
#2904 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Spinaj się spinaj ![]()
![]() |
#2905 |
Wtajemniczenie
|
Pisanka chyba chce mieć otyłą matkę
![]() Ponadto zaraz idę do dentysty i aż się boję co mi powie, w całym swoim życiu nie zjadłam tyle słodkiego co przez te 6 miesięcy... najwyżej będę wielką grubą i bezzębną mamą ślicznej dziewuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja cos dostalam jak lezalam w 16 tc ![]() Cytat:
![]() W PZU my mamy 9 miesiecy karencji - dziwi mnie jak inne firmy robia krocej, przeciez to im sie nie oplaca ![]() Cytat:
![]() A juz najgorzej mnie wkurza jak matka rozpieszczonego dzieciaka.mowi mi ze niedlugo tez tak bede.miala ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Wtajemniczenie
|
właśnie przyszedł mi kocyk ten który ostatnio pokazywałyście za 19 zł
![]() ![]()
![]() |
#2908 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() masz rację, ja też poradziłabym się kogoś doświadczonego, położna powinna dobrze doradzić, chociaż koniec końców to sprawa indywidualna. cayenneOna duży już ten Twój chłop ![]() ![]() jeśli chodzi o karmienie też nie zamierzam stosować diety, mam nadzieje że poradzimy sobie z Zocha i bedzie wyrozumiała dla Matki bo bądź co bądź ona będzie uczyć się ode mnie a ja od niej ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, że wyrzuty poskutkowały ![]() ![]() ja w 30tym tygodniu mam 95cm w pasie czy 'w brzuchu' raczej ![]()
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też tak sobie mówię, szczególnie jak Piotrek piąstkami wali w mój pęcherz, albo stópkami w żebra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najważniejsze, że zdecydowała się poruszyć ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby dentysta nie znalazł nic niepokojącego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.