Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-28, 21:17   #2821
wewillrockyou
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

mam dylemat.. chciałam kupić butelkę Lovi Medical+, podobno jakaś super ekstra wypasiona, ale teraz zastanawiam się nas Tommee Tippee, ma dużo pozytywnych opinii na kwc, jak myślicie?

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:24   #2822
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

A jeszcze mi mało, poszłam dziś do sh i nabyłam dwa dodatkowe ochraniacze do łóżeczka, w tym jeden 3,5 m z Ikei, za oba dałam 6 zł
chciałam kupić jeszcze okrycie kołderkę pod kolor ochraniacza i śpiworek z Hello Kitty ale się powstrzymałam... do jutra- bo w czwartki najtaniej

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

I tu będzie historia, która może niepotrzebnie zdenerwować niektóre z Was, ale kończy się (jak na razie happy endem)

Ciężko znoszę pobyt w szpitalu, ale dziś na porannym ktg wyszły jakieś spadki tętna Małego
Boże, co ja przeżywałam, gdy pielęgniarka coraz bardziej nerwowo szukała tętna... A mnie normalnie sparaliżowało ze strachu, aż nogi zaczęły mi się trząść. Jeszcze ta wczorajsza informacja o tragedii Mamusi Styczniowej a tu ja wpatruje się w czerwoną kontrolkę ktg "GDZIE JEST TĘTNO?!".
Nagle pojawiło się trzech lekarzy, podłaczyli kroplówkę z zakazem jedzenia, zabrali mnie na usg, na którym normalnie robiło mi się słabo, aż musieli otworzyć okno. I tak już czterech lekarzy debatowało i tylko zmieniali się przy usg. A ja - totalny paraliz, nawet nie mogłam wydusic z siebie słowa. Jak usłyszałam, że podadzą sterydy, bo "to dopiero 34tc" i coś o małej wadze dziecka... to tylko pomyślałam "cesarka?! boże,on waży tylko 2100g!!!". Poryczałam się dopiero na sali

Stanęło na tym, że przez jakieś 5 godzin leżałam pod ktg - co ważne - pod innym urządzeniem i zapis był ok, więc podali mi zastrzyk ze sterydami na rozwój płuc - przede mną obchód, więc dowiem się więcej. ALE JEST DOBRZE. Kolejne ponad godzinne ktg bylo prawidłowe.
Acha, jestem trochę zła na mojego gina, bo ostatnie usg zrobił mi 13 grudnia (chyba), a podczas wizyt 8 i 22 stycznia już nie, a tu się okazało, że mam mało wód... czy to może być przyczyną tego, że tak boleśnie odczuwam ruchy Małego?

I ta szybka reakcja personelu - no szok, chyba kilka tych głośnych spraw o tym co wyprawia się na porodówkach jakoś odbiła się też na lekarzach.
dobrze, ze tylko na strachu sie skonczylo

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do Mamus ze Szkopolandi...
Spakowałyście już torby? co bierzecie do szpitala? bo ja juz sama nie wiem a czasu coraz mniej...
Będę bardzo wdzięczna za odp
hej
ja Ci duzo nie pomoge, bo sama jestem w czarnej nie mam nic przygotowane, spakowane, baaa nawet nie mam torby Zamierzam wziasc tylko osobiste rzeczy, koszule, pizame, szlafrok, kapcie, reczniki, kosmetyki i chyba nic wiecej Reszta rzeczy typu podklady, majtki siatkowe, ciuszki dla dziecka, pampersy chyba zapewnia szpital Za niedlugo jedziemy go zwiedzic to sie dowiem wiecej szczegolow

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dokladnie - na niektore sprawy nie mamy wplywu
Ale dziewczyny - musi byc dobrze. Skoro I trymestr, gdzie ryzyko wynosi az 20% przetrwalysmy, to teraz pezy mniejszym ryzyku tez musi byc dobrze!
Z reszta nasz watek juz zostal naznaczony tragedia Cobry
dokaldnie to samo sobie dzisiaj pomyslalam, ze w kazdym watku zdarzyla sie jakas tragedia, w naszym juz na samym poczatku, wiec teraz musi byc tylko dobrze

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Chyba każdą nachodzą teraz porodowe myśli, mnie się nawet dziś w nocy po raz pierwszy poród śnił...
Asiu Ty rodziłaś SN z znieczuleniem zewnątrzoponowym? Opisz coś więcej Czułaś coś, byłaś nacinana, jak ogolnie wspominasz poród? Teraz też będziesz decydować się na ZZ?
tak, ja rodzilam sn i bralam zz, ale juz parcie mialam na zywca bo mi sie znieczulenie skonczylo i polozne nie chcialy mi juz wiecej dac zebym czula skurcze i wiedziala kiedy przec Ale to trwalo tylko pol godzinki, do wytrzymania Ja dobrze wspominam porod i to wlasnie dzieki znieczuleniu, bo nie meczylam sie z bolami, zachowalam sily na sam final teraz tez chce wziasc, dobrowolnie to bym sie w zyciu na takie bole nie zdecydowala Samego wkluwania w kregoslup w ogole nie czulam, nawet nie wiem kiedy mi to anastezjolog zrobil, potem bylam podlaczona do wielu apartow, wiec sie nie moglam juz ruszyc, czekalismy tylko az sie zrobi rozwarcie W sumie 4 godziny tak lezalam, a wszyscy kolo mnie skakali Jak juz bylo tak daleko, to przebili wody i moglam przec Nacinana tez bylam i tez tego nie czulam jedyne co czulam, ze cos mi kopia przy kroczu jak szyli ale nie bolalo Bylabym szczesliwa, gdybym ten porod tez taki miala, choc trwalo to wszystko troche dlugo, od momentu przybycia do szpitala o 5 rano, urodzilam o 20.30

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:27   #2823
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Taka kobieta jest piękna, mogłabym udowodnić, że nie każda jest piękna, ale nie mam odwagi zrobić sobie foty
Ela przestań bredzić bo dostaniesz ode mnie Wszystkie pieknie wyglądamy
Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
mam dylemat.. chciałam kupić butelkę Lovi Medical+, podobno jakaś super ekstra wypasiona, ale teraz zastanawiam się nas Tommee Tippee, ma dużo pozytywnych opinii na kwc, jak myślicie?
medical+ ma jeszcze lepsze opinie na kwc trudno coś doradzić, Ty musisz wybrać ale decyzję i tak podejmie dziecko

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
tak, ja rodzilam sn i bralam zz, ale juz parcie mialam na zywca bo mi sie znieczulenie skonczylo i polozne nie chcialy mi juz wiecej dac zebym czula skurcze i wiedziala kiedy przec Ale to trwalo tylko pol godzinki, do wytrzymania Ja dobrze wspominam porod i to wlasnie dzieki znieczuleniu, bo nie meczylam sie z bolami, zachowalam sily na sam final teraz tez chce wziasc, dobrowolnie to bym sie w zyciu na takie bole nie zdecydowala Samego wkluwania w kregoslup w ogole nie czulam, nawet nie wiem kiedy mi to anastezjolog zrobil, potem bylam podlaczona do wielu apartow, wiec sie nie moglam juz ruszyc, czekalismy tylko az sie zrobi rozwarcie W sumie 4 godziny tak lezalam, a wszyscy kolo mnie skakali Jak juz bylo tak daleko, to przebili wody i moglam przec Nacinana tez bylam i tez tego nie czulam jedyne co czulam, ze cos mi kopia przy kroczu jak szyli ale nie bolalo Bylabym szczesliwa, gdybym ten porod tez taki miala, choc trwalo to wszystko troche dlugo, od momentu przybycia do szpitala o 5 rano, urodzilam o 20.30
a masz przed porodem jakąś konsultacje z anestezjologiem lub zlecone jakieś badania?
Stary 2014-01-28, 21:31   #2824
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
tż zabrał mnie dziś na 'romantyczną kolację'.. skończyło się na kebabie w efezie ale za to kupiliśmy kombinezon w smyku na który się czaiłam dłuższy czas
no i czekam na mój materacyk i prześcieradło do kołyski, dziś powinno już przyjść..
też mamy taki kombinezon, niby ma być u nas dziewczyna ale tak mi się podobał no i ma różowe kropki więc stwierdziłam że jest uni-sex

justiLbn świetne zdjęcie, też jestem umówiona z koleżanką na sesje brzuszkową, niestety muszą mi zniknąc dwie krostki - doprowadzają mnie do szału

My dzisiaj mamy wieczór SPA, Tż poszedł na wieczorek z koleżkami więc się upiękniam powiem Wam, że oni to mają z Nami dobrze sama od tygodnia nie moge się doprosić żeby podłączył mi pralke, już nawet sama to zrobiłam tylko jakaś taśme ma tam zerwać i dać nową (pralka po SP babci ) ehh..

Edytowane przez martyna141
Czas edycji: 2014-01-28 o 21:32
martyna141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:32   #2825
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Piszę do Was z szpitalnego łóżka, bo od wczoraj mam robione badania, tzw.kwalifikację do cc.

I tu będzie historia, która może niepotrzebnie zdenerwować niektóre z Was, ale kończy się (jak na razie happy endem)

Ciężko znoszę pobyt w szpitalu, ale dziś na porannym ktg wyszły jakieś spadki tętna Małego
Boże, co ja przeżywałam, gdy pielęgniarka coraz bardziej nerwowo szukała tętna... A mnie normalnie sparaliżowało ze strachu, aż nogi zaczęły mi się trząść. Jeszcze ta wczorajsza informacja o tragedii Mamusi Styczniowej a tu ja wpatruje się w czerwoną kontrolkę ktg "GDZIE JEST TĘTNO?!".
Nagle pojawiło się trzech lekarzy, podłaczyli kroplówkę z zakazem jedzenia, zabrali mnie na usg, na którym normalnie robiło mi się słabo, aż musieli otworzyć okno. I tak już czterech lekarzy debatowało i tylko zmieniali się przy usg. A ja - totalny paraliz, nawet nie mogłam wydusic z siebie słowa. Jak usłyszałam, że podadzą sterydy, bo "to dopiero 34tc" i coś o małej wadze dziecka... to tylko pomyślałam "cesarka?! boże,on waży tylko 2100g!!!". Poryczałam się dopiero na sali

Stanęło na tym, że przez jakieś 5 godzin leżałam pod ktg - co ważne - pod innym urządzeniem i zapis był ok, więc podali mi zastrzyk ze sterydami na rozwój płuc - przede mną obchód, więc dowiem się więcej. ALE JEST DOBRZE. Kolejne ponad godzinne ktg bylo prawidłowe.
Acha, jestem trochę zła na mojego gina, bo ostatnie usg zrobił mi 13 grudnia (chyba), a podczas wizyt 8 i 22 stycznia już nie, a tu się okazało, że mam mało wód... czy to może być przyczyną tego, że tak boleśnie odczuwam ruchy Małego?

I ta szybka reakcja personelu - no szok, chyba kilka tych głośnych spraw o tym co wyprawia się na porodówkach jakoś odbiła się też na lekarzach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
3maj się kochana. Niech się Wami dobrze tam zajmują

Cytat:

Dziewczyny a ja w ogóle nie miałam jeszcze KTG, a Wy???
U mnie w CZMP od 27 tygodnia KTG jest obowiązkowe co wizytę. Ostatnio lezalam na nim 40 min. bo misiek poruszał się chwilę i przestał wiec trzeba było go potrzasc trochę i tak co chwilę trzeba go było zaczepiac. Ehhh. Za tydzien powtórkę z rozrywki mam.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:36   #2826
monkaa321
Zakorzenienie

side85 super wygląda szafeczka Piotrusiowa

stefan89 witaj ponownie

baja_86 gratuluję wizyty Janek już duży jest i się przeraziłam że Ty zaraz rodzić będziesz

ag9 zdrówka

bebe97 za zakupy

justine_87 się wystraszyłam mam nadzieje, że teraz już same dobre wieści będą... A wiadomo dlaczego Małemu spadało tętno? Wadliwe ktg?

mona ja nie miałam jeszcze ktg

wewillrockyouja właśnie miałam przed studiami, później trochę przystopowałam ale ciągle nowe lakiery się pojawiały, z tym że u mnie to już tak spokojniej przechodzi
a jaka ilość lakierów szacun

śliczny kombinezonik
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:41   #2827
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Melduję się po wizycie- wszystko ok Szyjka trzyma, skurcze na ktg są ale mniej jak ostatnio, także leżenie pomogło. Miałam pobrany wymaz, nic strasznego
Janek ma ok 2700 g (35t5d).Do 6 lutego mam brać magnez, potem odstawić bo będzie to już skończony 37 t-a więc ciąża donoszona został więc tydzień i 2 dni i będę spokojna.
Po tej dacie mam myc okna, szorować podłogi, współżyć z mężem i nie wykorzystywać go tak jak teraz kiedy musiałam leżeć Gdybym nie urodziła do 9 marca(tydzień po tp) dostanę przekaz do szpitala na wywołanie porodu.mam jednak nadzieję, że młody zechce nas poznać jeszcze w lutym. jutro się biorę za pakowanie torby-najwyższa pora!
Następna wizyta za niecałe 2 tyg 8 lutego godz. 13:00
za wizytę i szyjke. Juz bliziutko

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

SIDE piekna szafeczka Chyba skusze się na te wieszaczki. Na razie szafeczki jeszcze nie mam to chociaż wieszaczki będę miała

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 21:43   #2828
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Chyba każdą nachodzą teraz porodowe myśli, mnie się nawet dziś w nocy po raz pierwszy poród śnił...
Asiu Ty rodziłaś SN z znieczuleniem zewnątrzoponowym? Opisz coś więcej Czułaś coś, byłaś nacinana, jak ogolnie wspominasz poród? Teraz też będziesz decydować się na ZZ?

Czy są tu jeszcze inne mamusie które rodziły/ będą rodzić SN z ZZ?
Ja planuje.

Cytat:
Dziękuję Dziewczyny, staram się myśleć optymistycznie, ale nie wiem, czy tak łatwo dziś zasnę.
Co skorzystam z tego pobytu to poznanie oddziału i jego funkcjonowania i jak na razie jestem pozytywnie zaskoczona zaangażowaniem personelu - wszyscy uwijają się tutaj jak w ulu, od razu też reagują na wezwanie. O, nawet miałam spotkanie z połozna z poradni laktacyjnej - zebrała w mojej sali 4 inne kobietki w ciąży i mówiła o korzyściach kp, jak wyglądają początki nauki karmienia, itp. Mówiła, też, że zawsze możemy dzwonić po pielęgniarki, które są tutaj, by nauczyć świeżo upieczone matki kp.
Gdybym jeszcze miała siłę zadać jakieś pytania... ale bede miała jeszcze ku temu okazję.

O, jak fajnie, że odezwały się wiosenne Mamusie

Side, ale dopieszczone poleczki

Dziewczyny macie ode mnie po kwiatku za rozpoczęte tygodnie

Dobrze, ze jestes pod opieka. Tak jak Side mowi- teraz plucka sa przygotowane.

Nie bede juz cytowac, bo z telefonu pisze i z kanapy. Skurczy w pewnym momencie mialam 6 na godzine i takich nieprzyjemnie ciagnacych d dol. Na szczescie Mala rusza sie normalnie, wiec bez stresu. Jutro ktg i wizyta o 9 rano, wiec sie pewnie zamelduje z domku juz po.

Tez mam 99 cm w pasie i tylko, jak sie najem (nie bijcie...)

Kombinezonik ze Smyka sliczny

Justi- zdjecie przesliczne, takie zmyslowe.

Baja- brawa za wizyte To co? Rodzimy raem chwile przed terminem?

Probuje sie zmeczyc troche i dopiero sie do lozka polozyc- moj TZ juz chrapie...
Stary 2014-01-28, 21:47   #2829
monkaa321
Zakorzenienie

filupka

JustiLbn gratuluję tyg i sesji

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
tyle dziewczyny mojego odpisywania.
Nerwa miałam wczoraj i dziś. Tż zagubił portfel no i wszystko co w nim było najeździłam się po urzędach i bankach że hoho a do tego szwagier z teściową tak mnie wnerwili że szkoda pisać. ochodziłam się i teraz nogi nie mogę ponieść, chodzę jak kaczka na następne dni mam zamiar leżeć i nic nie robić ... a do tego nocki nieprzespane, jakieś durne sny i rwiące nogi w nocy. Budze cię w nocy potem i czekam aż mała się poruszy, jakaś paranoja normalnie, muszę wyluzować bo się wykończę z tym wszystkim,
Idę spać pa

dobranoc
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:54   #2830
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Właśnie dziś moja psiapsiola zaoferowała mi pożyczenie materaca Uff . Jesteśmy uratowani
no widzisz i problem z glowy

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ja jednak dziś byłam na badaniu u położnej (miało być jutro ale położnej coś na jutro wypadło). Podłączyła mnie pod ktg (na początku synuś spał wiec musiała go obudzić wstrząsając moim brzuchem) ale w końcu wszystko wyszło dobrze zarówno u małego jak i u mnie. Za dwa tygodnie następna wizyta ale u gina.

Justi slicznie wygladasz

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość

Po tym co się dzieje w około każda anomalia w zachowaniu mojego dziecka jest dla mnie powodem do niepokoju. I nawet nie łudzę się że po porodzie się to zmieni. Mniemam, że będzie jeszcze gorzej
no masz, ale ja myslalam ze powod do niepokoju jest wtedy jak nie ma ruchow, a nie jak sa aktywne

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Nie stresuj się. Nie ma sensu. U nas w de jest chyba ciut inaczej z tymi położnymi. Mogę co druga wizytę chodzić do położnej, która robi mi badanie moczu, waży, ciśnienie no i ktg. Ale moja lekarka naciska żeby koniecznie co 2 tygodnie takie ktg robić.
to Ty chodzisz gdzie indziej do poloznej i gdzie indziej do gina Pytam bo u mnie to troche inaczej wyglada, po 30 tyg mam wizyty co 2 tyg u gina, najpierw polozna robi mierzenie, wazenie, mocz, ktg a zaraz potem na wizyte

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Nerwa miałam wczoraj i dziś. Tż zagubił portfel no i wszystko co w nim było najeździłam się po urzędach i bankach że hoho a do tego szwagier z teściową tak mnie wnerwili że szkoda pisać. ochodziłam się i teraz nogi nie mogę ponieść, chodzę jak kaczka na następne dni mam zamiar leżeć i nic nie robić ... a do tego nocki nieprzespane, jakieś durne sny i rwiące nogi w nocy. Budze cię w nocy potem i czekam aż mała się poruszy, jakaś paranoja normalnie, muszę wyluzować bo się wykończę z tym wszystkim,
Idę spać pa
ale pech jutro bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Taka kobieta jest piękna, mogłabym udowodnić, że nie każda jest piękna, ale nie mam odwagi zrobić sobie foty
zaczynasz znowu

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
mmhym rozstępy u mnie też nowe są obawiam się wlasnie ze brzuszek nie wroci do siebie po tej ciąży i o dwuczęściowym stroju będę mogła zapomnieć zastanawiałam się nawet czy zainwestować w ten kolagen, ale co można poradzić na rozciągniętą skórę? Mam nadzieję, że mi nie zostanie torba na brzuchu jak u kangura

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Ja już sobie wygooglowałam "rozstępy po ciąży" i oglądałam ze ściśniętym gardłem... Pewnie mi się będzie dzisiaj śniło
matko jedyna, a po co to wygoglowalas

Cytat:

a masz przed porodem jakąś konsultacje z anestezjologiem lub zlecone jakieś badania?
a gdzie tam, nic nie mialam tylko zaraz na wejsciu do szpitala moimi pierwszymi slowami zamiast dzien dobry bylo ,,ja chce znieczulenie '' i polozna przyniosla mi od razu wszystkie dokumenty do podpisania A jak przyszedl anastezjolog to tylko mi wytlumaczyl co bedzie robil, jakie moga byc skutki uboczne itd ale szczerze mowiac bolalo i wcale go nie sluchalam

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2014-01-28 o 22:00
Stary 2014-01-28, 21:55   #2831
mona1
Zadomowienie

Cytat:
a gdzie tam, nic nie mialam tylko zaraz na wejciu do szpitala moimi pierwszymi slowami zamiast dzien dobry bylo ,,ja chce znieczulenie '' i polozna przyniosla mi od razu wszystkie dokumenty do podpsania A jak przyszedl anastezjolog to tylko mi wytlumaczyl co bedzie robil, jakie moga byc skutki uboczne itd ale szczerze mowiac bolalo i wcale go nie sluchalam
ja pewnie też tak wkroczę na porodówkę

a pamiętasz może przy jakim rozwarciu Ci podali zzo? Bo mój lekarz zaleca na 4cm, więc pewnie do partych też zejdzie, choć nigdy nie wiadomo jak szybko będzie postępował poród a jak działało zzo to czułaś ból w ogóle czy nie? mogłaś chodzić?

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2014-01-28 o 21:58
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 22:05   #2832
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

SIDE piekna szafeczka Chyba skusze się na te wieszaczki. Na razie szafeczki jeszcze nie mam to chociaż wieszaczki będę miała
od czegos trzeba zaczac

Cytat:

a pamiętasz może przy jakim rozwarciu Ci podali zzo? Bo mój lekarz zaleca na 4cm, więc pewnie do partych też zejdzie, choć nigdy nie wiadomo jak szybko będzie postępował poród a jak działało zzo to czułaś ból w ogóle czy nie? mogłaś chodzić?
na to wlasnie trzeba uwazac, bo je mozna podac tylko do pewnego momentu U mnie byly to chyba 3 albo 4 cm, nie pamietam dokladnie Jak dzialalo to nic nie czulam, patrzalam tylko na monitorze na moje skurcze Chodzic nie moglam, bo bylam popodlanczana

Stary 2014-01-28, 22:06   #2833
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:

Ja wprawdzie nie urodziłam, ale owszem, próbowalam rodzić sn i zzo dostalam przy 2 cm, ale po 9 godzinach akcji porodowej .
Nawet nie wiem czy doszłam do 4 cm przed cesarką w ciągu 12 godzin, no może ledwo
I dwa razy dostrzykiwali mi dawkę znieczulenia, dopiero przy partych mieli przestać

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2014-01-28 o 22:07
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 22:09   #2834
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny a ja w ogóle nie miałam jeszcze KTG, a Wy???
ja tez nie ale na kazdej wizycie mam usg i widzi lekarz jak bije serce jakby było cos nie tak pewno by mnie podłaczył

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 22:10   #2835
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Ja wprawdzie nie urodziłam, ale owszem, próbowalam rodzić sn i zzo dostalam przy 2 cm, ale po 9 godzinach akcji porodowej .
Nawet nie wiem czy doszłam do 4 cm przed cesarką w ciągu 12 godzin, no może ledwo
I dwa razy dostrzykiwali mi dawkę znieczulenia, dopiero przy partych mieli przestać
o mamo, a ja narzekalam ze mi rozwarcie pomalu postepowalo
cofam wszystko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 22:12   #2836
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mialam KTG, ale ja to zadnych badan nie mam robionych.
jak zadnych badan ?

Stary 2014-01-28, 22:14   #2837
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
cofam wszystko

Oj tak, bóli krzyżowych nie polecam, bo bolą cholernie a efektów nie ma żadnych. Polecam za to ZZO
Stary 2014-01-28, 22:32   #2838
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
jest jeszcze lovi zwykla (ta najtansza) i lovi samosterylizujaca srednia cena te dwie ostatnie róznia sie tylko wykonaniem materiału ta medical troche przypomina szkło i nigdy nie zszarzeje ani nie zrobi sie mleczna
lovi samosterylizujaca ( masakra z tym słowem ) tez na bardzo długo wytrzyma i jest z tego samego materiału co tt ,
to która najlepsza bedzie wyborem najpierw twoim a potem sie okaze jak dziec sobie wybierze ja kupiłam lovi i od razu był to strzał w 10 i tak jak pisałam wczesniej bratowa kupiła tylko nowy smoczek , a ja podarowałam jej moja lovi tzn ameli bo wygladała jak nowa ... potem mozesz wymienic koncówke na łyzeczke , badz smoczki od króregos tam ms badz smoczki do kaszek 2 przeplywowy trzyprzepływowy naprawde duzy wybór
TT nie miałam i nic o nim napisac nie moge musisz sama zdecydować nam pasowały lovi ktos inny ci napisze ze mu TT
wiec sama widzisz co dziec to i inne upodobanie

Stary 2014-01-28, 22:33   #2839
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
My korzystamy z tt i bardzo Zu pasują. Wiadomo jednak że to wszystko kwestia gustu malucha

Cytat:

Marzę o zzo bo po pamiętam że jak leżałam kilka godzin pod tym cholernym ktg i po kilku oksy miałam bóle krzyżowe ktore na skali sie nie mieściły to nawet przechodziły mi przez głowę myśli że chciałabym umrzeć żeby wreszcie przestać czuć ten ból. Wiem że to głupie ale wtedy już nie myślałam racjonalnie..
Parte za to pamiętam że poszły ekspresowo jakieś 3albo 4. Chyba mi wtedy polożna na brzuch naciskała ale nie jestem pewną. Jakoś średnio to pamiętam. Starałam sie tylko oddychać odpowiednio i przeć

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 22:40   #2840
Edzia400
Zakorzenienie

ja rodziłam sn bez zzo i to z turbo (oxycyliną ) nie było zle najgorsze to były te ostatnie skurcze po których juz mnie wołali ze na lózko bedzie juz pani rodzić napsałam nawet tz sms ze jak wróce to o zabije dlatego nie chce zeby był przy porodzie bo na bank albo bym mu oko podbiła albo wyzwała od najgorszych a tak zanim tego sms napisze zanim co to wiecie akcja rozkrecac sie bedzie

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

.
Parte za to pamiętam że poszły ekspresowo jakieś 3albo 4. Chyba mi wtedy polożna na brzuch naciskała ale nie jestem pewną. Jakoś średnio to pamiętam. Starałam sie tylko oddychać odpowiednio i przeć

mnie nie naciskali ale pod koniec tez srednio pamietam co sie działo pamietam tylko ze za kazdym razem mówiłam Nie otwieraj oczu ........zeby mi naczynka nie popekały

Stary 2014-01-28, 22:56   #2841
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Marzę o zzo bo po pamiętam że jak leżałam kilka godzin pod tym cholernym ktg i po kilku oksy miałam bóle krzyżowe ktore na skali sie nie mieściły to nawet przechodziły mi przez głowę myśli że chciałabym umrzeć żeby wreszcie przestać czuć ten ból. Wiem że to głupie ale wtedy już nie myślałam racjonalnie..

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja rodziłam sn bez zzo i to z turbo (oxycyliną ) nie było zle najgorsze to były te ostatnie skurcze po których juz mnie wołali ze na lózko bedzie juz pani rodzić napsałam nawet tz sms ze jak wróce to o zabije dlatego nie chce zeby był przy porodzie bo na bank albo bym mu oko podbiła albo wyzwała od najgorszych a tak zanim tego sms napisze zanim co to wiecie akcja rozkrecac sie bedzie

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

mnie nie naciskali ale pod koniec tez srednio pamietam co sie działo pamietam tylko ze za kazdym razem mówiłam Nie otwieraj oczu ........zeby mi naczynka nie popekały
dziewczyny czytając Wasze wpisy sama nie wiem co gorsze rodzić drugi raz i wiedzieć co nas czeka czy rodzić po raz pierwszy i być nieświadomym
Stary 2014-01-28, 22:58   #2842
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Jest taka książka "W GŁĘBI KONTINUUM" bardzo polecam, to jest przeciwieństwo tego co mówi Tracy Hogg. można ściągnąć na pdfie. To jest o wychowaniu dziecka cały czas przy sobie i o tym co ono czuje.
mam ją na laptopie, czekam jeszcze na Język niemowląt od CeyennOna i sobie porównam
Cytat:
W ogole mam identyczny zareczynowy
Az poszlam zobaczyc czy moj jest w pudeleczku
Może TŻ wział do siebie , że ma zostać prezesem i chciał zarobić pierwsze 200zł?
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Właśnie się pooglądałam po kąpieli w dziennym świetle... ;-( ;-( mam rozstępy na brzuchu, udach i pupie. Wiadome było, że będę mieć, bo mam taką skłonność, że 3 kg w dowolną stronę i już mi na udach wyskakiwały, ale płakać mi się chce. No nic, trudno.
Wiem, że to żadne pocieszenie, ale pamiętaj, że zdrowie maleństwa najważniejsze

Cytat:
Osobiście mam TT, ale nie wiem czy polecam bo jeszcze nie korzystaliśmy z niej a decyzje i tak nie my podejmiemy
Jednemu dziecku przypasuje za 10 zł, innemu za 40 zł....

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

A mnie ostatnio ktoś mówił, żebym nie zamykała. To jaka jest prawdziwa wersja

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
W niedzielę zrobiliśmy z mężem moją minisesję ciążową i mam kilka zdjęć na pamiątkę Co do wagi, to niestety, ale ja mimo rozsądnej diety najwięcej tyję na koniec. W ciągu ostatniego miesiąca przytyłam 3 kg. Także 37 t.c i 14 kg do przodu. Marzę , by nie przekroczyć 15 kg.
A tu mój brzuchol w prawie 37 t.c 100 cm w obwodzie
Bardzo ładne zdjęcie i Ty świetnie wyglądasz!!

W ogóle coś mało mamy zdjeć brzuszków, co jest dziewczyny?
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Piotrusiowe rzeczy nareszcie wylądowały w szafie. Stwierdzam, że miałam umiar w gromadzeniu

http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2017.00.47.jpg
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2017.01.00.jpg
Ale super to zrobiłas!!! Zazdroszcze miejsca

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Piszę do Was z szpitalnego łóżka, bo od wczoraj mam robione badania, tzw.kwalifikację do cc.
Oj, Kurczaczku, domyślam się, co przeżyłaś i ile stresu Cię to kosztowało.
Ważne, że już lepiej i jesteś pod opieką. Trzymaj się i informuj nas na bieżąco

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 23:16   #2843
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
cofam wszystko
ja to po 14h skurczy qw tym 3 godz co minute miałam rozwarcie taaadam 0,5 cm a zdychałam z bolu . ordynator stwierdzil ze w tym tempie to urodze może do Gwiazdki(a był 29.11)

" Język niemowląt" mam mąz kupil po porodzie

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

tez mysle o lovi medical, mamjedną lovi zwykłą kupioną, mysle tez o dr browns ale nie wiem..albo avent natural..i tak wyjdzie pozniej
jak się Tymek urodzil mialam tylko jedną butelkę i to z gratisów,bo mialam zamiar karmić tylko piersią ale wyszlo inaczej.no i to była butelka TT niestety Tymkowi zupelnie nie pasowała i po tygodniu meczenia sie ze smoczkiem z tej butli wysłałam tż po coś innego.
ale ogolnie to i tak dziecko zdecyduje, dlatego nie ma co kupowac za duzo z tego samego bo nigdy nie wiadomo

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:

Oj tak, bóli krzyżowych nie polecam, bo bolą cholernie a efektów nie ma żadnych. Polecam za to ZZO
też mialam krzyżowe...masakra.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 00:02   #2844
(t)asia
Zadomowienie

Ależ newsa przeoczyłam przez moją nieobecność!!!!
Kicia gratuluje!!!!!!

Doczytałam dopiero do 80 strony. Jeszcze trochę przede mną ale to jutro bo chyba zaczynam usypiać.
Położne na tvn style oglądam
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 00:24   #2845
olakola
Zadomowienie

Cytat:
ach no i że pozytywna Hanka to żona Rumcajsa

2 gwiazdy - mostowiak i żona Rumcajsa, jeszcze hanna lis, no i nieszczęsna gronkiewicz-waltz, mało tych hanek

Cytat:
dziewczyny czytając Wasze wpisy sama nie wiem co gorsze rodzić drugi raz i wiedzieć co nas czeka czy rodzić po raz pierwszy i być nieświadomym
chyba lepiej nie wiedzieć
ja po pierwszym porodzie powiedziałam nigdy więcej, może za 10 lat jak zapomne. też miałam krzyżowe i bez znieczulenia
ale mam koleżanki, które urodziły SN bez problemów, 'plum' i dziecko na świecie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
" Język niemowląt" mam mąz kupil po porodzie
też mam, ale po przeczytaniu 'W głębo kontinuum' stwierdziłam, że Tracy Hogg już do mnie nie przemawia.

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
no i to była butelka TT niestety Tymkowi zupelnie nie pasowała i po tygodniu meczenia sie ze smoczkiem z tej butli wysłałam tż po coś innego.
Kuba też nie lubił TT. mleka z niej nigdy nie wypił, herbatkę tak.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 00:49   #2846
olakola
Zadomowienie

" nie mogę spać"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (54,8 KB, 25 załadowań)
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 05:15   #2847
Trisdom
Zadomowienie

Zasnelam moze o 1:30. Nie spie od 4:50. Tadaaaam
Stres przed wizyta? Troche to do mnie nie podobne...
Dzien dobry w ogole.
Stary 2014-01-29, 06:26   #2848
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Zasnelam moze o 1:30. Nie spie od 4:50. Tadaaaam
Stres przed wizyta? Troche to do mnie nie podobne...
Dzien dobry w ogole.
Ale czym się stresujesz?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 06:26   #2849
kate1623
Zadomowienie

Dzień Dobry
Trisdom współczuje nie przespanej nocy.
Ja byłam taka zmęczona i w jakimś złym humorze, że szybko zasnełam, zaraz wyprawię męża do pracy i kładę się dalej.
Jeszcze dzisiaj muszę jechać na kontrolne KTG nie chce mi się

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 06:27   #2850
cayenneOna
Zadomowienie

Dzień Dobry tak w ogole, dziwne ale dziś obudził mnie syn...starszy dorosly chłop, ale jak przychodzi zaziebienie, to mamusiu do szkoły nie chciał iść to kazalam mu iść do lekarza

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości