![]() |
#2851 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
Tez chcialam TT ale pani w sklepie mi odradziła ze wcale nie sa takie super. U mnie wczoraj w domu klotnia z mamą. Przeryczałam caly wieczór. Płacimy rachunki na pol i ona chciala zeby swiatlo i gaz co drugie. Wiec w listopadzie placilam swiatlo a w grudniu wypadl gaz. Teraz przyszedł rachunek za swiatlo i jest wiekszy niz ten moj i oczywiscie awantura ze to ja zuzylam bo siedze na zwolnieniu i mam dopłacić. I ze wody zuzywamy z TZtem duzo i w ogole. I jeszcze mi wmawiala ze gaz ona placila. Bardzo sie zdenerwowalam ze mi wody zaluje ze przeciez nie chce byc na zwolnieniu i ze TZta nie ma cale tygodnie i jest w weekend i wtedy tylko bierze prysznice. A mieszka tu od paru miesiecy a oplata jest z calego roku i nagle to tylko nasza wina. Wiedzialam ze to mieszkanie z mama nie bedzie sielanką, ale nie mamy wyjscia. Jest mi przykro ze taka jest. Dziecko sie urodzi i tez bedzie winne ze codziennie bede go kapac? Nie mogłam sie uspokoić. A moja mama jaz zwykle zimny głaz ma w nosie moj stres. Ona by chciala zebym ja sie rozstala z TZtem i byla samotna matka i zyla tylko z nia. Na poczatku mojej ciazy ciagle wszystkim mowila"bede miala dziecko". No i tak wylam i z tych nerwow nie pojechalam do kolezanki po wozek i materac bo ma mi dac. A TZ zadzwonil ze opilek metalu wbił mu sie w oko. Bardzo sie martwilam. Wzial krople ze świetlikiem i kazalam mu oklad z herbaty zrobic chociaz. Co mogl wiecej na robocie. Ale dzis oko zaropiale. On chcial sam ten opilek wyciagac ale mu zakazałam zeby większej krzywdy nie zrobil.Zaraz ma isc do okulisty. Cale szczescie ze podpisal tydzien temu umowe i ma ubezpieczenie. I zglosil sie do grupowego na życie, moze dostaniemy za urodzenie jesli nie ma okresu karencji. I mialam kolejna noc z glowy :-( Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pogrubione ![]() Zdrówka dla tż ![]() A ja się dziś wyspałam i od razu mam lepszy humor ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2853 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No fakt ![]() Cytat:
![]() Nie ma nie bijcie! To za mały przyrost wagi ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja przyjaciółka tak urodziła. Zadzwoniła do mnie że ma jakieś bóle, kazałam jej mierzyć czas, oddzwoniła, że pojawiają się co 10 minut, kazałam się jechać do szpitala. Znowu zadzwoniła, że zostawiają ją do porodu a od ostatniego telefonu za 1,5 godziny dostałam telefon że już po wszystkim i ma syna przy sobie. Kocham ją, ale w tamtym momencie z zazdrości bym ją pogryzła bo rodziła rok po mnie i ja wciąż w pamięci miałam moje męki ![]() Dziewczyny ciąża to piekny stan wspaniały czas itd. ale ten mój mały ciążowy móżdżek działa mi na nerwy ![]() Wczoraj w śnieżycę wylazłam z domu bo MUSIAŁAM napić się soku z Biedry, a mąż w szale twórczym dorabiał ściankę to nie chciałam odrywać go od pracy. Polazłam najpierw do bankomatu, a tam okazało się, że zapomniałam karty. No to zaiwaniałam z powrotem po kartę i na zakupy. Wróciłam do domu biała jak bałwan i ledwo żywa bo w drodze powrotnej wiało mi śniegiem prosto w twarz. Potem ubzdurałam sobie, że jest środa, więc w ciuchlandzie wyszperałam trochę fajnych rzeczy i upchnęłam w wiadomym miejscu o 17.30 (zamykają o 18), żeby przyjść rano w czwartek, kiedy jest najtaniej i to kupić. Nawet zwlokłam się z łóżka z samego rana i szykowałam do wyjścia, kiedy mąż mnie oświecił, że dopiero dzisiaj jest środa ![]() ![]() A żeby było mało, to wczoraj trzy razy podchodziłam do zamówienia z Gemini, przy czym dwukrotnie niechcący zamknęłam stronę, gdy miałam już potrzebne rzeczy w koszyku ![]() Justine gdzieś mi wykasowało Twój post. Ciesze się, że koniec końców dobrze się skończyło, mam nadzieję, że szybko Cię wypuszczą ze szpitala. ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Dobre ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-29 o 07:37 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak Wogóle Apropos porodu to ja się nic a nic nie boję ba ja się okropnie cieszę, już nie mogę się doczekać kilka godzin bólu i będę mieć moje słoneczko przy sobie, będę mogła na nie patrzeć godzinami i przytulać. A teraz musze sobie tylko wyobrażać jaki jest, jakie ma cudne malutkie rączki i stopki a ja nie mogę ich jeszcze dotknąć. Także ja już chce !!!!!!!!! Ale uprzedzam ja rodze pierwszy raz i nie jestem tego świadoma. Chociaż znam osoby które wolą rodzic niż iść robić zęba u dentysty ![]() Tak że nic się nie bójcie odwrotu i tak nie ma ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2855 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tamtez uwazam, ze jakos musze urodzic, ale i tak sie boje... ciagle mam nadzieje, ze uda mi sie cesarka.
![]() |
#2856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Placimy rachunki robimy zakupy i naprawde nas nie utrzymuje a i tak jest zle. Wystarczylo zeby rachunek jej sie nie spodobal a juz nasza wina. Jest mi przykro bo sama chciala tak płacić a teraz nagle wielkie halo i mi wody zaluje. Ja wcale nie chce siedzieć w domu, chętnie bym poszla do pracy ale jestem w ciazy i akurat musze byc na zwolnieniu i np musze częściej sie myc. Ona widzi tylko ze ona wszystko. Juz sobie wymyslila ze gaz ona kupowala. Kazalam jej prowadzic sobie notatki bo ja nie bede potem wysluchiwac jak to ona kupila kiedy wlasnie ja to zrobilam. Jestem rozzalona ale musze jakos to zniesc. Wczoraj juz sie nawet nie kapalam. Mialam ochote zapytac ile bedzie kosztować jeden prysznic i gdzie mam wrzucac pieniadze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |||||||
Zakorzenienie
|
mmhym ja wiem kto ma więcej ubranek, ten kto ma dziewczynkę
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Na prawdę piękne zdjęcie zrobiliście! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pisaneczka ma mnóstwo ubranek, więc odpocznij sobie dzisiaj i złóż to zamowienie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2858 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
Raz jeszcze dziękuje za posty dot. mojej wizyty ![]() ![]() Cytat:
Możemy się tak umówić ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bylam rozczarowana po usg jak sie okazalo ze wcale nie Tosia a Maksiu. Ale teraz to juz ciesze sie z mojego malego chlopczyka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja boli krzyzowych nie mialam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() bebe zachowaj umiar ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() bebe97 ![]() ![]() też jestem chora w lumpku jak wszystko za 1zł ![]() Co Wam jeszcze powiem dziewczyny, wczoraj Tż miał wieczorek z koleżkami ja nie mam nic przeciwko szczególnie że pracuje, siedzi ze mną i jemu też się nalezy coś od życia. No więc śpie sobie w najlepsze i nagle dostaje smsa, że zostanie na noc bo sie upił i boi sie iść (jakieś 5 min piechotą). Ok rozumiem, jest mróz on pijany jak sie przewróci zasypie go nie daj Boże, nie chce myśleć ale halllo ! Trzeba było używać mózgu i sie tak nie napić, zakładasz rodzine masz kobiete w ciąży w domu ! No szlag mnie trafił. Wrócił dzisiaj po 7, z☠☠☠a już poszła oby mnie teraz na rękach nosił bo przydusze poduszką ! ![]() oooo nie, teraz wiele się zmieni w naszym życiu, chyba jestem za dobra nie dam się tak wykorzystywać ! mówię Wam, przykro mi że ja tydzień prosze o podłączenie pralki, ze trzy o kupno suszarki na pranie i deski, a nawet nie kupno tylko przywiezienie (nasz samochód zepsuty tak i ja bym pewnie pojechała, kupiła, przywiozła i na plecach zaniosła na 3cie piętro) i nie można tego dla mnie zrobić. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Raczkowanie
|
hej,
niestety nie będę mogła pić herbatki z liści malin, bo: Naparu z liści malin nie stosuje się, jeśli:
![]() masaż krocza robiłam dopiero 2 razy ale jakoś nieporadnie mi to idzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
I właśnie stwierdziłam że jestem za dobra i zaczęłam w końcu stawiać sprawy na ostrzu noża. Pomogło. I zabrałam go na film Smarzowskiego, żeby uzmysłowił sobie co jest ważniejsze - zabawa z kolegami w alkohol czy rodzina. Ja bardzo chciałam mieszkać tylko z nim, bo właśnie wiem jaka jest moja mama w pewnych sprawach. Pamięta tylko swoje zakupy, to co ona wydała, jeszcze przypisuje sobie różne zasługi, które nie należą do niej, choćby np to kupno gazu. Ona sobie w głowie wymyśliła, że ona płaciła, chociaż było odwrotnie. Za głośno oglądamy TV, za głośno w nocy wstajemy gdy wiozę TŻta do pracy, za długo siedzimy w łazience. itd. Teraz nas nie stać, ale zdecydowanie będę dążyć do tego, żeby jednak mieszkać samemu. Wyjdziemy na prostą i się wyprowadzimy. Na pewno to trochę potrwa. Może jak mały się urodzi, moja mama przestanie się tak zachowywać. Cytat:
Staram się jeść codziennie łyżkę siemienia lnianego, bo przeczytąłam, że pomaga w tworzeniu śluzu. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-01-29 o 09:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeśli poprzedni poród był szybki i łatwy to nie znaczy, że nastepny taki będzie... Te punkty wydaje mi się , że są napisane tak trochę w razie W , żeby nikt później się nie rzucał ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Martyna twój tż się nie popisał. ![]() ![]()
![]() |
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja więcej układałam sobie w głowie co kupię niż kupowałam i stwierdzam że to mi wyszło na zdrowie bo właściwie nie kupiłam niepotrzebnych bajerów tylko same względnie potrzebne rzeczy. Tak mi się wydaje. Jeszcze nie mam paru drobiazgów, ale już zdaję się na żywioł. Mąż dokupi po porodzie jeśli okaże się że potrzeba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj będzie lepszy dzień, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyobrażam sobie twój stres ![]() ![]() Cytat:
![]() Piękne te zdjęcie ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie najlepiej się sprawdza płacenie każdego rachunku na pół. Kupienie grubszych rzeczy typu węgiel też na pół. Jedzenie mamy osobno. Tylko drobne sprawy typu przepalona żarówka czy chemia do domu kupujemy na zmianę ![]() ![]() Cytat:
![]() Uf nareszcie nadrobiłam ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2869 |
Zadomowienie
|
ja miałam przodozgięcie a bóle krzyżowe były cholerne
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-01-29 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też nie szalałam i dobrze, dokupić zawsze można ![]() Cytat:
![]() Ale jeszcze nikt nikomu nie wypomniał, że to przez niego tak dużo ![]()
![]() |
#2872 |
Zadomowienie
|
Laski, no nie wiem, po prostu nie wiem co robić z porodem
![]() ![]() Dygam w jednym i drugim przypadku, w przypadku sn chyba bardziej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2873 |
Zakorzenienie
|
cześć.
chyba ze dwa dni się nie odzywałam, ale po pierwsze u nas ciągle jakiś młyn, Ewa przeziębiona w domu albo małż na kompie. czytałam Was codziennie, ale na raty, oprócz tego wieczora, kiedy pojawiła się informacja o stracie Styczniowej Mamy. może i dobrze, że akurat wtedy nie czytałam. nie umiem sobie wyobrazić nawet tego bólu... z tego czytania na raty niewiele oczywiście znów pamiętam, co komu chciałam odpisac... w każdym razie jestem, gratuluję kolejnych wizyt. widziałam zakupy, szafę Piotrusia i zdjęcie z sesji brzuszkowej JustiLBn. ![]() Justine - nieźle Cię nastraszyli, ale myślę, że jesteś w dobrych rękach. korzystaj z pobytu, oswajaj się ze szpitalem i personelem. życzę, żeby wszystko było dobrze. było o drugim imieniu - ja mam 2, małż 1, Ewa 2, a mały na razie żadnego, ale chyba ostatecznie dostanie też 2 ![]() uszu Ewci nie przebiłam, mimo iż na chrzciny dostała śliczne złote kolczyki. poczekają, aż sama zechce. wczoraj wpłynęła mi 13-tka, dzięki czemu mogę poszaleć i właśnie wyhaczyłam dla E wybrany materac taniej niż na all, z darmową przesyłką kurierską ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
nadzwyczajna nie zazdroszczę sytuacji w domu
![]() dobry miałaś pomysł, żeby zapisywać co kto kupił. Najlepiej jeśli obie będziecie przy wpisywaniu takich rzeczy do zeszytu, żeby później nie było że któraś coś dopisała Mojemu tacie też kiedyś wpadły opiłki do oka, strasznie niebezpieczna sytuacja tylko nie wiem dlaczego czekał do anstępnego dnia zamiast od razu jechać do okulisty żeby wyciągnął? ![]() bebe97 biedactwo ![]() Ja się dzisiaj wyspałam ![]() ja też się pochwale swoim kącikiem Piotrusiowym ale dopiero jak go urządzę bo na razie miejsca nie ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie odpoczywam właśnie tylko od rana wydaję pieniądze ![]() ![]() ![]() Czekają mnie jeszcze zakupy w rossmanie, bo tam zamierzam nabyć kosmetyki i pieluchy, ale dopiero w następnym tygodniu, żeby nie było, że w styczniu taka rozrzutna byłam ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. za późno! Dzisiaj chyba jest mój dzień wkręcania sobie różnych rzeczy, co prawda dopiero 11.00 ale Mała nie chce współpracować ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |||||
Moderator
|
Tzn. krew i te inne to tak - ale chodzi mi o te zwiazane z dzieckiem - czyli USG czy zmierzenie tetna. Tylko palcem bada szyjke i koniec.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Faceci sa po prostu beznadziejni ![]() Cytat:
Gdyby sie tak nie zabezpieczyli to kazdy by sie ubezpieczal tylko po to zeby zgarnac kase ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-29 o 10:04 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Zakorzenienie
|
cayenneOna mi się wydaje że chyba lepiej cc
![]() znalazłam filmik z udzieleniem pierwszej pomocy niemowlęciu: https://www.youtube.com/watch?v=ga88I5kjwzU |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Moderator
|
Cytat:
U mnie podobnie - zaraz cos podjem to moze sie rozbuja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
a w ogóle tż wczoraj jak wrócił to powiedział że prawdopodobnie będzie musiał jechać przeprowadzić szkolenie na początku marca
![]() Na razie tylko taką info dostał a co będzie to się później będzie wyjaśniać |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ----- Miałam się jeszcze pożalić. Wczoraj tż rozmawiał ze znajomą z pracy o mnie, bo ta się wypytywała i powiedział, że mam spakowaną czekoladę, to ta oczywiście, że ja nie mogę jeść czekolady po porodzie, bo dziecko będzie miało zatwardzenia... Potem powiedział, że kanapki sobie zrobie, bo w szpitalu licho karmią, a ta, że tez nie mogę, że muszę jeść to co w szpitalu dadzą, bo dziecko będzie miało kolki ![]() ![]() Wiem, że niektóre z Was będą stosowały dietę matek karmiących, ale ja nie będę i zamierzam jeść wszystko i dopiero obserwować. Poza tym mam czekoladę zwykłą, mleczna a nie gorzką... Zdenerwowało mnie to no...
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-29 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.