Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-01, 08:25   #1621
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Matall gratki za zebola

musze sie pochwalic
moje powsciagliwe, ponure dziecko, dzis w kapieli gdy tatus kapa, rechotalam w glos jak mala zaba, no myslalam ze padne ze smiechu. widocznie tylko tatus potrafi tak rozsmieszyc durnowatym smiechem
Czyli jednak nie jest takie ponure

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Rusałko, Kasiuni_a pytałyscie o refluks. Miłosz ulewa praktycznie po każdym posiłku. Nie są to duże ilości ale jednak. Czasem pewnie coś mu się cofnie co nie wypłynie a to może prowadzić np. do zapalenia oskrzeli, płuc, krtani. Pomyślimy co z tym zrobić ale na razie niech wydobrzeje.
Trochę się zmartwiłam,bo moja Julia też ulewa po każdym karmieniu i coś mi się wydaję,że też może mieć refluks Często ulewa nawet samą wodą Nie wiem dlaczego?
Kurcze,ale że od tego zapalenie oskrzeli może się pojawić,to nie wiedziałam :/

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
czarna fajnie ze masz kurs a nie myslalas by zaczac robic? chcoiaz 2 dzieci i studia i dom to raczej ciezko... ale przynamniej masz, najwyzej dorobisz szkolenie w nowosciach
Myślałam o tym,ale za chiny ludowe nie dam rady czasowo... Do tego jeszcze szkoła, więc wiesz
Może jak Julia troszkę podrośnie,a Maja będzie chodzić do przedszkola

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 08:26   #1622
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Gorgulek ja zamawiam w gemini osłonki na cyce bo się boję jak Miki będzie miał zęby no i ostatnio też się mało delikatny zrobił i czasem boli

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 08:26   #1623
bajka1807
Zakorzenienie

Gorgulku mi w szpitalu czysta lanoline dali. Mialam bardzo pogryzione sutki i szybko pomoglo.
Tylko nie wiem gdzie stacjonarnie mozna dostac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 08:32   #1624
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Czyli jednak nie jest takie ponure

Trochę się zmartwiłam,bo moja Julia też ulewa po każdym karmieniu i coś mi się wydaję,że też może mieć refluks Często ulewa nawet samą wodą Nie wiem dlaczego?

Myślałam o tym,ale za chiny ludowe nie dam rady czasowo... Do tego jeszcze szkoła, więc wiesz
Może jak Julia troszkę podrośnie,a Maja będzie chodzić do przedszkola
Ja miałam mocny refleks swego czasu i nie mogłam doleczyc zapalenia gardła przez pol roku od tgo wiec zapalenie oskrzeli u maluszka wcale mnie nie dziwi.. Podobno nawet do 50% dzieci cierpi na refluks (mniejszy bądź większy) ale do pol roku maks roku powinien zniknąć.

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 08:34   #1625
Madzia000
Zadomowienie

Hej hej pamietacie nas jeszcze ? Witam sie w nowym watku po pierwsze pedzicie jak szalone, wczoraj zaczelam nadrabiac ale zasnelam z tabletem w rece

Widze ze na tapecie foteliki... Tez bede musiala za jakis czas sie tym zajac bo maly sie juz gniecie w maxi cosi... na dlugosc jest ok, ale na szerokosc masakra jak jest ubrany w kurtke :/

A u nas ok, po ok 3tyg jedzenia samych warzywek wczoraj dostal swojskie jabluszko i bardzo nu smakowalo procz tego je kleik kukurydziany i nie wiem czy to jego sprawka ale 3 noce budzil sie dopiero o 5 od 21, a w ta noc dopiero zjadl o 6.30 bo tak sie obudzil od 20 takze pierwsza noc przespana, niedowiary

Pizatym chyba mamy skok 22-26 mimo zego ze w pon zacznie 21tydz. Ma tak jakby koszmary senne popoludniami, ciezko zasypia i jest niespokojny... Pozatym zaczal sie bac ludzi ktorych mniej widzi, np t.:p hie hie

a moj tz mowi ze jak zawsze wszystko tlumacze skokiem

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 08:36   #1626
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile powinno spać czteromiesieczne dziecko?Ze 12godzin na dobe?Martwię się,bo moje śpi może z osiem,albo i mniej.Nie wiem już sama co robić,gdzie szukać pomocy.Iść z nią do lekarza,bo to chyba nie jest normalne?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
8h to rzeczywiście brzmi mało. Ja w ciąży spałam więcej ale nie martw sie na zapas moze tak jak mowi gorgulek - takie dziecko po prostu. Najlepiej skonsultuj z lekarzem czy nie ma jakiejś infekcji co by jej mogło przeszkadzać w spaniu.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Gorgulek ja na pogryziony sutek jak Pola z tydzień przy jednej piersi szalała używałam czysta lanoline. Nie wiem czy pomogło cieżko powiedzieć bo właściwie to przeszło dopiero jak pola przestała szaleć ale przynosiło trochę ulgi na pewno. I jeszcze żeliwne schłodzonego wkładki mogą pomoc - ale to tez tylko dla ulgi jeśli boli ci bardzo bo wyleczyć wiadomo nie wyleczy..

Stary 2014-02-01, 08:38   #1627
Madzia000
Zadomowienie

Gorgulek ja przez moje pogryzione suty poddalam sie z kp jasiek ulewal z moja wyssana krwia :/ az mnie boli jak sobie przypomne... Oslonki nie dzialaly bo jakos wylewalo sie bokiem to co wyssal, masci, oklady nic nie pomagaly wiec zaczelam odciaga. i podawac swoj pokarm z butli... noi takim podejsciem zahamowalam laktacje, pokarmu bylo stopniowo cooraz mniej...

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Ide na sniadanko i jade do rosska, jakies promocje na zupke z bobovity i deserki z hippka sa min
A tak pozatym to dostalam ostatnio chusteczki nawilzane z biedry, chwale sobie naprawde chyba sie przerzuce z huggiesowych na nie

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 08:39   #1628
Zakorzenienie

Zamiast iść spac jak normalny człowiek to gram w gry na komórce jak czób. Północ dochodzi, o 6 pewnie zwyczajowa pobudka a ja gram.. No nic, czas cos pospać.
Udanego weekendu mamuśki

Stary 2014-02-01, 08:42   #1629
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ile powinno spać czteromiesieczne dziecko?Ze 12godzin na dobe?Martwię się,bo moje śpi może z osiem,albo i mniej.Nie wiem już sama co robić,gdzie szukać pomocy.Iść z nią do lekarza,bo to chyba nie jest normalne?

4-6 miesięcy: dwie drzemki po 2-3 godziny, 10-12 godzin snu nocnego.
Moje dziecko tak ładnie nie śpi. Dzienne drzemki to największa porażka: pół godziny, rzadko dłużej. Spacery są dla mnie zbawieniem.
Stary 2014-02-01, 08:45   #1630
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja miałam mocny refleks swego czasu i nie mogłam doleczyc zapalenia gardła przez pol roku od tgo wiec zapalenie oskrzeli u maluszka wcale mnie nie dziwi.. Podobno nawet do 50% dzieci cierpi na refluks (mniejszy bądź większy) ale do pol roku maks roku powinien zniknąć.

No ja mam nadzieję,że rok nie będzie to trwało,boooo....

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hej hej pamietacie nas jeszcze ? Witam sie w nowym watku po pierwsze pedzicie jak szalone, wczoraj zaczelam nadrabiac ale zasnelam z tabletem w rece

Widze ze na tapecie foteliki... Tez bede musiala za jakis czas sie tym zajac bo maly sie juz gniecie w maxi cosi... na dlugosc jest ok, ale na szerokosc masakra jak jest ubrany w kurtke :/

A u nas ok, po ok 3tyg jedzenia samych warzywek wczoraj dostal swojskie jabluszko i bardzo nu smakowalo procz tego je kleik kukurydziany i nie wiem czy to jego sprawka ale 3 noce budzil sie dopiero o 5 od 21, a w ta noc dopiero zjadl o 6.30 bo tak sie obudzil od 20 takze pierwsza noc przespana, niedowiary

Pizatym chyba mamy skok 22-26 mimo zego ze w pon zacznie 21tydz. Ma tak jakby koszmary senne popoludniami, ciezko zasypia i jest niespokojny... Pozatym zaczal sie bac ludzi ktorych mniej widzi, np t.:p hie hie

a moj tz mowi ze jak zawsze wszystko tlumacze skokiem

Stary 2014-02-01, 08:54   #1631
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Moje dziecko tak ładnie nie śpi. Dzienne drzemki to największa porażka: pół godziny, rzadko dłużej. Spacery są dla mnie zbawieniem.
Filip ma 3 drzemki w ciągu dnia 30 min, 2-3 h, 30 min z tym że ja staram się go kłaść odrazu jak ziewa albo trze oczy, marudzic zaczyna, a te 2-3 h to na spacerze najczęściej o stałej porze
w nocy 10 h gdzies

dzięki
dałam TŻ do przeczytania ale jak głową o siane o tak

Cytat:
tak patrzylam na niego, tez byl na liscie. w sumie to poki co teraz patrze na te ktore maja test plus.

wiecie co, udusze tz, normalnie mam ochote go natrzaskac nie wiem jak mozna byc tak zapatrzonym we wlasne racje nie przyjmujac zadnych innych argumentow. wczesniej nie mial nic przeciwko rwf a teraz kuzwa czepil sie tych nog jak rzep psiego ogona i jeszcze sie ze mna kloci :| normalnie wylazi z niego jego tatus powiedzialam ze jest beznadziejny bo mysli o pieprzonej tapicerce ktora mozna zabezpieczyc, a nie o bezpieczenstwie wlasnego dziecka, powiedzialam ze jesli cos sie stanie to bedzie jego wina to mi powiedzial ze mam sobie robic co chce, kupic, zamiast oszczedzac a on se kupi inny samochod WTF ja pytam no rozrypal mnie tym tekstem na lopaty. nie poznaje go normalnie.
a ze jestem menda zlosliwa... chcial rozlozyc wyro do spania, to mu powiedzialam ze magicznych slow zbraklo a ja na chamowe nie reaguje wiec jak to on wzial sobie koc i rypnal sie pod katem na kanapie i zasnal w 2 min
w takich momentach przypominam sobie ze ona ma chyba blad w metryce jesli chodzi o rok urodzenia. zenua.

Bajka u mnie podobnie, gderam o tych fotelikach już z tydzien, ba nawet byliśmy w smyku w miedzy czasie i niema dla nas fotelika wiec rfw rozwiązał by problem( dziecko 5 mcy ok 10 kg wagi, nie siadające)
ale TŻ jest na nie i żadne argumenty nie przemawiaja nawet te z linków na górze, koronny argument to to ze zaraz bede chciała zmienic bo nogi się nie będą mieścić i kupimy w końcu 2 foteliki i ile to kasy łącznie wyjdzie, że nóg na sufit nie zarzuci, że jak będziemy auto zmieniać to może nie pasować, że nikt takiego niema ze znajomych i rodziny, że rozmawiał z kolegami z pracy w tym jeden z wopru mocno ogarniający nowinki tego typu i tez jest na nie itd itd powysyłam mu te wszystkie linki niech pokaże kolegom...

Endżi
ubranko GAP dostałam od koleżanki na wymianke jest do zwrotu

Inwersja
- helo myślałam ostatnio co z Tobą, ba nawet pisałam o tym kilkanaście stron wstecz
Stary 2014-02-01, 08:57   #1632
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, bo mój ulewa czasem i to się cofa do przełyku, nie zawsze na zewnątrz.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Gorgulek ja zamawiam w gemini osłonki na cyce bo się boję jak Miki będzie miał zęby no i ostatnio też się mało delikatny zrobił i czasem boli
Kiedyś raz spróbowałam nakładki, nie umiał złapać i mnie pogryzł, aż krew się polała.

Cytat:
Gorgulku mi w szpitalu czysta lanoline dali. Mialam bardzo pogryzione sutki i szybko pomoglo.
Tylko nie wiem gdzie stacjonarnie mozna dostac.

Przejdę się dziś po aptekach.

Cytat:
-Gorgulek ja na pogryziony sutek jak Pola z tydzień przy jednej piersi szalała używałam czysta lanoline. Nie wiem czy pomogło cieżko powiedzieć bo właściwie to przeszło dopiero jak pola przestała szaleć ale przynosiło trochę ulgi na pewno. I jeszcze żeliwne schłodzonego wkładki mogą pomoc - ale to tez tylko dla ulgi jeśli boli ci bardzo bo wyleczyć wiadomo nie wyleczy..

U mnie jest tak, że co zaleczę to znów to samo. Dziwne, że lewy mnie nigdy nie boli a je z obu tak samo

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Gorgulek ja przez moje pogryzione suty poddalam sie z kp jasiek ulewal z moja wyssana krwia :/ az mnie boli jak sobie przypomne... Oslonki nie dzialaly bo jakos wylewalo sie bokiem to co wyssal, masci, oklady nic nie pomagaly wiec zaczelam odciaga. i podawac swoj pokarm z butli... noi takim podejsciem zahamowalam laktacje, pokarmu bylo stopniowo cooraz mniej...
Ja akurat ściągałam przy Zuzi i laktacji nie zahamowałam ale podziękuję za wiszenie pół dnia nad laktatorem

Ja używam tych niebieskich z biedry

Cytat:
Zamiast iść spac jak normalny człowiek to gram w gry na komórce jak czób. Północ dochodzi, o 6 pewnie zwyczajowa pobudka a ja gram.. No nic, czas cos pospać.
Udanego weekendu mamuśki
Wzajemnie wyspij się
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 09:00   #1633
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, macie pomysł czym szybko zaleczyć brodawkę? Jak ten mój dzieć będzie mi ją tak wyciągał to mu zabiorę i nie dam boli mnie strasznie a on ostatnio znów się wierci jak je. Na noc ściągałam. Po kąpieli dostał to co miałam zamrożone.
Teraz dałam bo myślałam, że będzie w miarę ok ale nie było. Nie chciałam go drażnić i robić z butli bo nic w lodówce nie miałam, tylko zamrożone. No oszaleję
najlepszym lekarstwem jest Twoje mleko. Rozsmaruj kilka kropel na brodawce po każdym karmieniu, i pozwól wyschnąć
Stary 2014-02-01, 09:02   #1634
87czarna
Zakorzenienie

Gorgulku Kurcze, to ja nie wiem czy coś się mojej cofa Jak to zaobserwować?

Stary 2014-02-01, 09:02   #1635
gorgulek
Zakorzenienie

Misiu, najlepsze życzenia urodzinowe

Stary 2014-02-01, 09:02   #1636
agusiowata
Zakorzenienie

1-3 miesięcy: 3 drzemki po 1-2 h. 8 godzin snu nocnego
Stary 2014-02-01, 09:05   #1637
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
najlepszym lekarstwem jest Twoje mleko. Rozsmaruj kilka kropel na brodawce po każdym karmieniu, i pozwól wyschnąć
Ooo! Zapomniałam o tym

Cytat:
Gorgulku Kurcze, to ja nie wiem czy coś się mojej cofa Jak to zaobserwować?
No ja czasem widzę, że coś się cofnęło i on to połyka. Albo przykrztusza się wtedy.
Stary 2014-02-01, 09:05   #1638
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za rady.Dzisiejsza noc to koszmar,spała może ze cztery godziny łącznie,płacząc przy tym bardzo,może to kolki?Drzemki w dzień dwu,trzy godzinne?Jak się zdrzemnie czterdzieści minut,to ja się cieszę.Muszę iść z nią do lekarza.A może mój pokarm jest bez wartości,a ona się nie najada,a może jakaś alergia,tylko objawów zewnętrznych brak.Boże sama nie wiem,nie mam już sił

Stary 2014-02-01, 09:07   #1639
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Hej
Chciałam Wam tylko napisać ze zaryzykowalam z tym krzesełkiem do karmienia i przyszło dobre i nie zepsute itd widziałam tylko na zdjęciu MMS bo jestem u rodziców i kazałam tz złożyć i mi wysłać zdjęcie także bardzo się ciesze buziaki miłego weekendu
koniecznie pochwal się krzesełkiem i Olą
no to dobrze ze wszytsko ok, to już nie muszę
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Agravka, nie mogę znaleźć fotki w necie. Może tż mi jutro cyknie fotę na domówce (jutro robimy mu tą trzydziestkę) to pokażę
udanej imprezki i czekamy na foto
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Encia ma ząbka!!!!

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Czytam i śpiewam mu po angielsku
.

Co do aktu póki co mamy tylko angielski

No właśnie!

Nie mam tu Asdy

My już w domu. Dziękujemy za kciuki!
To był KOSZMAR. Nigdy nigdy nigdy więcej. Wpierw spóźnił się pociąg 40minut, po 20 minutach drogi nieplanowana przesiadka. Mały większość drogi marudzil a na końcu tak płakał że łzy mu leciały jak grochy. Okropnie. Na miejscu padało jak cholera, polamał nam wiatr parasol i ogólnie..masakra. W konsulacie na szczęście poszło sprawnie. Później czekaliśmy ponad godzinę na powrotny, mały w sumie spał w nosidełku, niestety odpatrzyła mu się faldka na nodze biedny był taki zmęczony. Jak już wracaliśmy trochę płakał ale później mu szeptałam tiru riru do ucha i był w miarę spokojny.. jak wracaliśmy już z peronu do domu to oczywiście też padało. W domu od razu inne dziecko. Widać było że się cieszył że już jest spokój. TŻ go sto razy przepraszał że się tyle musiał męczyć. Teraz śpi jak wstanie to kąpiel i może znów zaśnie. Ech to tyle.
Teraz proszę o kciuki żeby mi się dziecko nie rozchorowało
o kurcze, to się Wam trafiło
jak dziś po nocy ?

Cytat:
Rzeczywiście dziś pogodowo nieciekawy dzień wam się trafił,oby mały się nie rozchorował.Właśnie dlatego chcę załatwiać paszport brytyjski,przynajmniej nie muszę nigdzie jeździć,tylko przejść się na pocztę wysłać wszystko

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Oo moje dziecię to samo robi,w nocy jej się zbiera na gadanie

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Wypasiony ten primark nie?Aż nie wiadomo gdzie patrzeć i szukać,trzy piętra ciuchów

wow
Cytat:
W mojej mieścinie tanio, płacę 38 zł 7 gratis
.
ale tanio ,wow
u mnie tyle to zwykły manicure kosztuje

używacie chusteczek nawilżających do codziennej pielęgnacji ?nic się nie dzieje ?
ja cały czas woda i płatki kosmetyczne ,chusteczki tylko jak jesteśmy w gościach

dziś mam gości wieczorem, robię tartę z przepisu pascala z salami i mozzarellą

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 09:11   #1640
agusiowata
Zakorzenienie

Chusteczki używamy tylko do siku. Adaś ostatnio często robi kupkę, wczoraj 4 razy, wtedy zawsze woda i płatki.
Stary 2014-02-01, 09:13   #1641
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo! Zapomniałam o tym
mam nadzieję, że się zagoi. Szukamy nie wiadomo jakich lekarstw, a czasami najlepsze są najprostsze rozwiązania
Stary 2014-02-01, 09:14   #1642
87czarna
Zakorzenienie

Zaczęłam czytac o tym refluksie i trochę się przeraziłam.
Mam nadzieję,że jej to przejdzie
Od urodzenia tak ma,ale w pierwszych tygodniach życia,to wymiotowała mlekiem,a nie ulewała. Teraz nie ma karmienia,żeby coś jej nie poszło. Zawsze przy odbiciu uleje i często po godzinie, a nawet dwóch wylatuje jej sama woda

Stary 2014-02-01, 09:17   #1643
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć. Ja już nie wiem o co kaman

Moje dziecię zjadło o 3, a o 5.30 obudził mnie jej kaszel-dwa razy kaszlnęła intensywniej, jak podeszłam to zwymiotowała,ale taki chlust to był, a nie ulanie.Bidulka moja, nigdy tak nie miała.No i przecież leżała na pleckach...
Wzięłam ją do siebie do łóżka to się kuliła i sama układała się na boczku, co dziwne bo ona lubi na pleckach...i tak spała na tym boczku,kuliła się...

nie wiem, to się dzieje odkąd podaję jej Flegaminę i w dodatku też gorzej od tego czasu śpi...

Cytat:
nacisk na szyje 190 kg przy wypadku tez cie nie przekonuje? i czemu zaraz zakladac ze dziecko bedzie histeryzowalo ?
zreszta ja przeciez nikogo do niczego nie namawiam pisze tylko o swoich planach jakos poprostu wczesniej nie interesowalam sie crash testami, slepo ufalam testom ADAC, a gdy troche sie w to wglebilam to poprostu zmienilam zdanie, szczegolnie ogladajac crash testy.

cos mi sie ubzduralo ze w szwecji chyba jest

tz sie goli

bananka goli?

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Aha!
Motylek, mój Julek na macie też ulewa/rzyga na brzuszku leżąc I potrafi to zrobić nawet 1,5 h po jedzeniu

Boże, muszę zaraz iść się oporządzić, a tak mi się nie chce Jutro rano idę do gina na mega przegląd Wizytę mam na 10.40, więc będę musiała rano spinać poślady

Dziewczyny, dziś rano zauważyłam, że po szczepieniu wczorajszym Julek ma takie czerwonawe zgrubienie na rączce, tak jakby wyżej niż wkłucie Temp. nie ma, rączką rusza normalnie. Chyba to nic złego?

Tak w ogóle to zwariowałam Po wczorajszej uwadze lekarki, że musimy bardziej ściągać Julkowi napletek, zeschizowałam się Naczytałam się dziś przez pół dnia o stulejkach i już ubzdurałam sobie, że Julek będzie miał zabieg Chociaż wiem, że do 3 roku życia wszystko jest fizjologiczne i nie trzeba się przejmować, ale ja - znana w mieście - hipochondryczka już się dobijam
a Altacetem smarowałaś to?

nie czytaj neta!

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
no wcale się nie dziwię ja po jednym dniu mam psychikę zrytą, ale to pewnie dlatego że jestem nieprzyzwyczajona
jeszcze jutro do południa sama z dwoma, a potem mąż zostaje na posterunku bo ja mam wychodne
nie sądziłam, że w tym roku będzie aż tak dobrze, ale Dawid od połowy października nie chorował

szybki jest
a Ty w szpitalu byłaś?

u nas podobnie, ulewa się niemal po każdym posiłku, raz mniej raz więcej i zazwyczaj zaraz po odbiciu; odbija mu się wiele razy, czasem i 2h po jedzeniu i często widzę i słyszę, że coś mu się cofnęło ale tylko w buzi przemieli i połknie

miałam lovi360 na tej zasadzie co avent z drugiego linku, ale u nas w ogóle się nie sprawdził, młody nie załapał o co chodzi
ale my mamy w kolekcji całkiem sporo niekapków i innych kubeczków i nic mu nie podpasowało, z niczego nie umiał pić; poiłam go a potem sam pił z doidy cup, jakoś po roku załapał butelkę po wodzie kubuś waterrr (wlewałam zwykłą wodę, a ona ma membrankę i nic się nie wylewa), a potem bidony z rurką

myślałam o tym kubku,ale to nie dla takich maluchów

Cytat:
Ja miałam coś takiego jak ten drugi przy Zuzi ale z lovi (oni chyba pierwsi mieli je). Byłam/jestem z niego zadowolona. I też się zastanawiałam czy to nie za wcześnie dla naszych szkrabów

Mi nie niszczą się, ale wiem, że niektóre laski narzekają. Mi się nie rozdwajają a to dla mnie dużo.

Natala, Hania dalej bezsmoczkowa?

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Mój też czasem połyka, fuu

Moja załapała i lovi i ze slomki szybko. U nas żadne niekapki się nie sprawdziły zupełnie. Z tego lovi podawałam koktajle różne tylko bez tej gumy i pózniej łapała o co biega z piciem

Mój Małż też odciąga bo to on go codziennie kąpie
ale chodzi ci io te bidony,czy dawałaś zwykłą słomke do kubeczka?

Cytat:

Mój już całkowicie odmówił. Tylko wnerwiał go ten smok

Zdania są podzielone.
Znajomych córka miała synechię i zabieg. Dziś ma 8 lat i traumę przed każdym siusianiem. Zabieg w wieku 3 lub 4 lat, nie pamiętam. Nie wiem sama co gorsze
A powiedz co złego może z tego wyniknąć? Tzn. z odciągania.
ja od urodzenia bardzo uważam i też zawsze dorze tam smaruję,bo córka znajomych miała synechię.nie wiem czy to prawda,że Sudocrem skleja?

Cytat:
a ja się poryczałam, natknęłam się na opis porodu tej mamusi, której dzidziuś umarł przed porodem takie rzeczy nie powinny się dziać
boże...

Cytat:
Bajka i nici z ogolonej japy
chyba banana?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-02-01 o 09:20
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 09:20   #1644
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za rady.Dzisiejsza noc to koszmar,spała może ze cztery godziny łącznie,płacząc przy tym bardzo,może to kolki?Drzemki w dzień dwu,trzy godzinne?Jak się zdrzemnie czterdzieści minut,to ja się cieszę.Muszę iść z nią do lekarza.A może mój pokarm jest bez wartości,a ona się nie najada,a może jakaś alergia,tylko objawów zewnętrznych brak.Boże sama nie wiem,nie mam już sił

Adaś też śpi tak po 30,40 minut. Nie wiem jak wydłużyć te jego drzemki.
Stary 2014-02-01, 09:35   #1645
bajka1807
Zakorzenienie

Motyl banan insynuowal bunga bunga ale ze tz jest niereformowalny to spal sam

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 09:37   #1646
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
koniecznie pochwal się krzesełkiem i Olą
no to dobrze ze wszytsko ok, to już nie muszę

udanej imprezki i czekamy na foto

o kurcze, to się Wam trafiło
jak dziś po nocy ?

wow

ale tanio ,wow
u mnie tyle to zwykły manicure kosztuje

używacie chusteczek nawilżających do codziennej pielęgnacji ?nic się nie dzieje ?
ja cały czas woda i płatki kosmetyczne ,chusteczki tylko jak jesteśmy w gościach

dziś mam gości wieczorem, robię tartę z przepisu pascala z salami i mozzarellą
ja tylko mokre chusteczki i nic jej nie jest

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Adaś też śpi tak po 30,40 minut. Nie wiem jak wydłużyć te jego drzemki.
nie wiem czy to da sie wogole wydluzyc moja tez tak spi,chyba poprostu sa dzieci co nie potrzebuje wiecej

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 09:39   #1647
agusiowata
Zakorzenienie

JAK CZĘSTO I JAK DŁUGO MALUCH POWINIEN SPAĆ W DZIEŃ

• 3 miesiące, 3-4 drzemki, od 20 minut do 3-4 godzin

• 6 miesięcy, 2 drzemki, każda od 1 do 3 godzin
gazeta e dziecko
Stary 2014-02-01, 09:40   #1648
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Inwersja - helo myślałam ostatnio co z Tobą, ba nawet pisałam o tym kilkanaście stron wstecz
no w szpitalu na peryferiach, w którym byłam nie było zasięgu w ogóle, nie marząc już o zasięgu 3G

ja ponowię pytanko:
które smoczki do butelki TT lepiej kupić - szybki przepływ czy wieloprzepływowe??
i z których dałoby radę lecieć zagęszczone mleko w razie czego?

pieniądze trzeba wydać w Gemini, czas goni
Stary 2014-02-01, 09:44   #1649
kaska87
Zakorzenienie

My używamy chusteczek i jest ok

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 09:45   #1650
MsLullaby
Zakorzenienie

Hej noc ok, trochę ciężko mu było zasnąć ale co się dziwić.. spał do 5.30, zjadł i właśnie znów wstał. Zjadł teraz z 10ml i wszystko ulał.. i kropki nie znikły.. no ale Bartek wygląda na zadowolonego

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości